Tenyér a tenyérhez, segg a földhöz, ujjongj örömödben, szeretett MLSZ-ünk remekül végiggondolta a kártyamókát

legenyanyaEgyszerűen nem bírtam, ki hogy ne másoljam ide kedves szurkolótársunk vergődését a jegyvásárlás purgatóriumában. Pedig semmi extrát nem akart, csak épp a helyszínen megnézni egy Nyíregyháza – Bp. Honvéd bajnoki labdarúgó mérkőzést.

Sziasztok! Kicsit off lesz a cikkhez képest, de én is szeretnék nevezni a Humorfesztiválra, ráadásul tanulságos lehet ez a kis sztori azoknak, akik úgy tervezik, hogy jönnek Nyíregyházára.

Mi négyen megyünk, gyerekekkel, 100% család a lelátón, 0% huligán. Klubkártyánk, bérletünk (bár ebben az esetben tárgytalan), 0-ás igazolásunk, keresztlevelünk, jó vérképünk van, már csak jegy kell. A honvedfc.hu-n megjelent egy bejegyzés (azóta frissítették) mely szerint helyszíni jegyárusítás nem lesz. Oké, de mi a helyszín? Ezt általában a Bozsikra szokták vonatkoztatni, kiemelt kockázatú meccseket leszámítva sosem volt probléma azzal, hogy idegenben az ellenfelünk jegypénztárában vegyünk jegyet. Első telefon, a Honvédnak. Ők nem tudják, a Bozsikban biztos nem lesz jegyárusítás, szerintük Nyíregyen sem, vegyük meg online. Hát, az nem fog menni megfelelő bankkártya nélkül, nézzünk más opciót. Nem tudják, telefonáljunk később. Apró megjegyzés: végig kedvesek, és segítőkészek voltak, ez mindenképpen a javukra írandó.

Hát jó, hívjuk a Spartacust. Persze, hogy lehet a helyszínen jegyet venni! Apró malőr: csak a SEMLEGES szektorba. Honvédos klubkártyával, tényleg? Igen, mondják. Hogy intézhetem el, hogy kispesti drukkerként, Honvédos klubkártyával, bejussak a Honvéd szurkolók szektorába? Egyszerű: vegyek online jegyet, ezt a bonyolult kérdést a helyszínen megoldani sajna nem lehet. Megfelelő bankkártya továbbra sincs, ciklus vége.

Hát jó, hívjuk az MLSZ-t. Probléma előad, szatirikus vadhajtások a beszélgetésben (miért akar a semleges szektorba ülni? nem akarok, egyem a szíved, ez a gond), de eljutunk a nagyszerű végkifejletig: a Ticket Express jegyirodáiban lehet személyesen jegyet venni, a klubkártya felmutatásával, elvileg a nyíregyházi stadion vendégszektorába is.

Ezeket a beszélgetéseket nagyjából egy óra alatt sikerült is lezongorázni, az extra kanyar a SYMÁ-hoz sem vesz majd el további egy órát az életemből.

Egyszerű szurkolóként szeretném megköszönni, hogy az MLSZ ilyen hatékonyan küzd azért, hogy minél több szurkoló járjon mérkőzésekre! Én nagyon hálás vagyok, elképzelni sem tudom, mi lenne a helyzet, ha nem ilyen elszánt, okos, és tettrekész csapat őrködne a magyar foci jövője fölött!

[frissítés] Azóta a Honvéd is átgondolta a dolgokat, és bár jó esetben ha ötvenen lesznek a vendégben, mégis forgalmazni kezdett jegyeket. Ha hülye és értelmetlen a szabály, akkor egy kis kedvességgel meg lehet hekkelni a rendszert.

“Tenyér a tenyérhez, segg a földhöz, ujjongj örömödben, szeretett MLSZ-ünk remekül végiggondolta a kártyamókát” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Nem baj, Hemi megmondta: az új stadion tele lesz! Igaz, lehet, hogy üres székekkel…

  2. Sajnos ez nem egyedi eset:
    Budapesten élő kaposváriként szerettem volna bejutni a Soroksár – Rákóczi meccsre. Mivel tudtam, hogy Soroksáron is bevezették a szurkolói kártyát, ezért biztos, ami biztos alapon felhívtam az oldalukon megadott központi számot, hogy megkérdezzem ennek a mikéntjét, de nem vették fel, így felhívtam egy vezetőjüket. Ő elmondta, hogy a vendég szektorba nem árulnak jegyeket a helyszínen, a megvehető tiketteket kiküldték Kaposvárra. Mondtam neki, hogy Budapesten élve nem tudok hozzájutni ezekhez, és neten sem lehet jegyet venni a meccsre. Így végül úgy tettük le a telefont, hogy nem fogok bejutni a meccsre.
    Hozzá kell tennem, hogy a fickó végig nagyon barátságos volt és segítőkész. Pár perc múlva pedig visszahívott, hogy beszélt az ügyvezető igazgatóval, mondjam meg a nevem, amit ő majd lead a bejáratnál, és ha ott bemondom, soron kívül kapok jegyet. Így is lett, bár sok örömöm nem volt a meccsben : – )
    Azóta pedig minden hazai meccs előtt kiírják a honlapjukra, hogy a vendégszurkolóknak a helyszínen nem áll módjukban jegyet árulni.
    Szóval vannak még apró problémák a rendszerben. : – )

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.