• Balázs Németh

  Személy szerint örülök neki.

 • szerintem jo dontes. Amit vallalt betartott, eleg sokat jatszatta a fiatalokat is. En orulok.

 • generál

  Igen. Nagyon is.

 • Cha-b

  Én örülök. Ez volt az első lépés ahhoz, hogy jövőre ne kelljen az utolsó fordulóban izgulni.
  A 2. lépés lenne Kone, Palacios, Kristi, Puno elküldése… Youla, Ignja megtartása mindenképp, de még King is elférne sztem.
  Szerencsére Kosnic, Projic, Vidovic szerződése lejár. Morgan fene se tudja ligakupában nem tünt ügyetlennek, de ugye ahhoz kellett olyan ellenfél is, tőlem mehet ő is, meg Daud is. Hogy tudjunk igazolni (7 légiós a keretben szabály)

 • Döme Sanya

  Innen megy nyugdíjba.

 • Escape

  Ambivalens érzéseim vannak
  Jobb mint horvatferi, de ha eszembe jut Job vagy Mancini.
  Nem tudom

  • belos

   Én is így vagyok vele. Sok szar játékos játszott nála hosszú fordulókon át, ráadásul szerintem taktikában is elég fapados. Egy valamit tud játszatni, de az kevéske.Ráadásul az akadémisták nem nagyon fejlődnek nála.

   • Escape

    Taktika???
    “Up, up, move the ball forward”
    Asszem ebben ki is merült a dolog. Előre vágtuk azt majd lesz valami

    • Pelso

     kibeszélted a taktikát…most találhat ki valami újat… :)

  • Döme Sanya

   Van olyan akadémista is, aki nálam nem játszana az tuti.

  • Cha-b

   Ezzel egyetértek, de ugye Job pl. Csábinál is kezdett eleinte, aztán a szurkolók “haragja” miatt kihagyta. :)

  • szilárd

   Cordella parancsára történt,csak egy kis képzelő erő hiányzik?

 • Kicsipest

  Én is az örömködők táborát szaporítom.

 • Escape

  Na mindegy.
  15.-ig nyugi van, aztán meglátjuk kik futnak ki a pályára… :)

 • SeeZo976

  Örülünk. Még az is lehet, hogy lesz egy rendes felkészülésünk, remélhetőleg az új igazolásokkal…

 • maroscup

  Nagyon, nagyon, de tényleg nagyon örülök!!
  Ha valahogy kiderülne, hogy még Ignja, Elez, Youla, King és persze a saját kölykeink is maradnak, akkor tökéletes lenne a nyaram :D

 • Spencerg

  Kingnek lejár a szerződése. Helyette ott van Botka/Csábi/Baráth, előrébb Nagy Geri/Prosser taktikától függően. Harcos és akaratos, de nem látom a fejlődést nála. Helyette jöhetne “egy fokkal minőségibb” légiós, vagy egy rutinosabb magyar

  • Pelso

   nagy küzdő a csávó, az tény! kár, hogy ez nem párosul nála 1 kis taktikai érzékkel…és persze az is sokat dobna a teljesítményén,ha eltalálnál a kaput néha…miközben a beadásai meg egész jók.

   • István Hereb

    Mondjuk King beadásairól megoszlik kettőnk véleménye ;-)

    • Pelso

     na…majd mindjárt szólok vass gábornak, Ő a király-szakértő… :)
     de most kapásból…pl. szobathely, Proszinak milyen forintos labdát adott…!?

     • István Hereb

      Nem azt mondtam, hogy soha életében nem adott egy jó labdát sem ;-) Nagyanyámnak is sikerülne elvétve…

 • Döme Sanya

  Lesz (külföldi) edzőtábor is, Kispesten, meg 5 kutyaütő ellenfél.

 • Paal

  Én is örülök Rossi maradásának + egy kis reakció a szezonzáró pesszimista posztra:

  Rossi előnyei: stabil védekezésből kiinduló, az alaptaktikát betartó, erősebb csapatok ellen is jó eredményre képes csapat sikeres kialakítása
  Hátránya: taktikai repertoár nem túl széles, védekező csapatokkal ritkán tudunk mit kezdeni. Ha ezekben tudunk majd fejlődni, akkor jó szezonunk is lehet. Tavasszal már láttunk kétcsatáros játékot is, ennek begyakorlása a védekező csapatok ellen sokat segíthetne.
  Kellene egy erősebb szakmai segítő mellé, bár kérdés, tudna-e együtt dolgozni vkivel egy ilyen szituációban..

  Jövőkép:
  Hemire jellemző, hogy pénzügyileg stabilak vagyunk, nem voltunk érintettek a szezon végét hogy fogjuk befejezni mókáknak (vagy csak nem tudtunk róla). Igaz ennek ára is volt, egyre vékonyabb volt a keretünk. Ha most jönni fog a jelenlegi 4-500 millás éves kerethez a szerencsejáték pénz és Hemi nem veszi ki a maga 1-200 milláját, akkor én optimista tudnék lenni a következő szezon előtt. Amikor bronzosok lettünk, akkor a nagycsapatok budge-jének negyedéből értünk el értékelhető eredményt, most a harmada fog rendelkezésre állni! És nálunk azért felelősebb költekezést látok (az idegenlégiós sereget a pénzmosoda részének tekintem, néha beleesik 1-2-3 használható játékos is).
  A Hemis riportból egy dolog hiányzott nagyon: gondolom ráúszunk a szerencsejáték pénzre és ahogy ezt már többen felvetettétek ez együtt kell hogy járjon szerződésbontásokkal is, amit ha ügyes az érintett játékos, akkor sokba fog fájni.. Kérdés, hány külföldi játékosnak van következő szezonra is érvényes szerződése?
  A jelenlegi külföldiek közül én is az Ignja, King, Godoy, Youla négyest hagynám meg, Puno helyett jó lenne Darut beépíteni. Elez megérne egy kört, hátha itt lehetne marasztalni..
  @Spencerg:disqus
  Sztem egy Botka/King jobb oldal tudna működni, jól tudnák egymást váltva a támadásokat segíteni, mindkettőnek a védekezésen felül a hatékony támadássegítés az előnye! Kérdés, hogy Rossi látja-e mindkettejük helyét egyszerre a csapatban, mert cserének csak nagyon indokolt esetben szabadna külföldit a keretben hagyni.

  U20: MLSZ vs. Hemi
  Azt gondolom, hogy Heminek lehet részigazsága, mert nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy senki sem férne be reálisan az utazó keretbe, de ha igaz, hogy válogatott összetartásról kikértünk játékosokat, azt nem szép..
  Hemi és az akadémia érdeke is az lett volna, hogy minél többen kimenjenek. Ehhez képest azt látom, hogy max a múltbeli teljesítmények alapján kerülhettek volna be többen a keretbe, nem az aktuális formájuk alapján. Rossz játékosmenedzselés és a játékosok nem kellő alázata is belejátszott ebbe a helyzetbe, amiből a jövőre vonatkozóan remélem levonjuk a tapasztalatokat!

  • Escape

   -Hemi nem 100-200 milliót fog kivenni a szerencsejáték pénzből, – hanem az összeset !
   – King megy tehát botkának lenne helye, de rá van érdeklődés és ha Hemi pénzt szagol…
   – Daru nem lehet Puno alternatívája – mert eladtuk télen ZTE -nek
   -U20 Kalmár nem is nagyon volt összetartáson mégis utazott ( mondjuk tud is focizni)

  • vass gábor

   Daru már nem a miénk,nem kölcsönbe ment a ZTE-hez,hanem több évre szerződtették.

   A szerződésbontásokkal nem szokott gond lenni,az Öreg elég jól köti meg ezeket,az élő szerződéseket is félévente felülvizsgálhatja a klub és felbonthatja.Még egy eljárás sem volt a sok-sok ilyen esetből a klub ellen MLSZ,UEFA vagy a FIFa részéről,tehát egy játékos sem tudott ezek miatt panasszal élni a klub ellen.

 • immortalis blog

  Inkább Rossi, mint egy himihumi szirszar magyar edző. Rossi-val értük el az utolsó értékelhető szezonunkat, ezt ne felejtsük el.

 • Granero

  Haha, micsoda foto Rossirol. Igy kell kamerabe nezni kerem szepen… :D

 • vass gábor

  Rossi megtartása jó döntés.Rövid a nyári szünet,2 hét múlva már kezdődik a felkészülés,július 20 környékén pedig már indul a bajnokság.Így fontos,hogy Rossi jól ismeri a játékosokat,az MFA-s fiataljainkra is van rálátása,jó páran már edzettek az nb1-s kerettel is közülük.

  Az nb1-s játékoskeretet is felmérhette tavasszal,tudja hogy mely posztokra kell erősíteni és hogy kiket küld el.Utóbbiak nyilván azok lesznek akik szinte semmit nem játszottak nála a tavasszal.
  Nagyjából erre lehet számítani:
  Kölcsönből vissza:Kosnic,Izazola,Ontivero (őt sérülések is hátráltatták).
  Szinte biztosan lapát: Vidovic,Projic,Palacios,Koné,Daud,Meza (ő benne azért több volt)

  Punosevac helyében sem lennék nyugodt,mert a korlátozott légiós szám miatt csak a
  valóban minőségi légiós maradhat ,nálam ez utóbbiakba tartozik
  Ignjatovic,King,Godoy, és Youla + Elez,de az ő sorsa a Laziótól
  függ,olasz B.-be biztosan simán kikölcsönözhetnék,mert jó játékos,sajnos
  valszeg vissza is viszik.

  Morganban és Kristiben talán lenne
  fantázia,de az említett légiós szabály áldozatai lehetnek ők is.(max 7
  légiós lehet szerződtetve)

  Én a Rossival való tavaszi szereplést sem láttam annyira rossznak.Mert az első 2 meccs veresége után,jól összekapta a csapatot Marco..Jött egy 4 meccses jó széria,benne a szombathelyi szép győzelemmel.Egységessé vált a csapat,küzdöttek hajtottak.Ekkor én már igazából nem aggódtam a kiesés miatt,mert a Pápa és a Haladás sorozatban kapott ki gyenge játékokkal,míg a Honvéd szervezetten és harcosan sorozatban szerzett pontokat.A pécsi balszerencsés vereség után ,ismét egy négy meccses veretlen széria,amit a Fradi elleni jó játék és a nem megérdemelt vereség zárt le.
  A szűk keret ellenére,mert 6-7 játékost már márciusban lejegelt Rossi,egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni a tavaszi egymás elleni meccseken a mezőny első felében végzőknek is,időrendi sorrendben,az Újpestnek,a Diósgyőrnek,a Debrecennek,a Paksnak,Videotonnak és a vereség ellenére a Fradival szemben is.

 • Kertész Péter

  Inkább ő, igen, mint hogy 3 hétig, egy hónapig találgatás, ki lesz az edző, az milyen, mit tud, itt, ebben a közegben mit tud kihozni, ha ismert is hazai szinten, stb. Aki időt nyer, életet nyer, és most mi nem kevés időt nyertünk!

 • István Hereb

  Először is Mourinho74-et megfejtettem. Töri a magyart, védi Jobot és Mancikát. Ő nyilvánvalóan Job apó, álnéven. Csak ügyetlen volt, és a ’74’-gyel elárulta a valódi korát, tehát 41 éves ;-)
  Más. Amióta nincs Cordella, vegyük észre, hogy Botka Rossinál kihagyhatatlan (pedig volt egy-két gyengébb meccse, és jöhetett volna Boti ki jobbra, ha akarja) és amikor Botinak volt labdaelszórós meccse, őt sem hagyta ki, pedig ott várakoztak a légiósok, Vido, Projic, Morgan. Szóval kezd a dolog kedvemrevalóan alakulni. Egyébként én megtartanám Morgant is és esetleg Daudot, már ha Elez visszamegy. Szóval: Ignja, Godoy, Júlia, Morgan, Daud és esetleg Meza – de őt nem ártana legalább akkor játszatni, amikor lendületre, támadójátékra volna szükség. Nálam Kingnek viszlát, a többinek meg nyilván.

  • Thibby

   Mourinho 74 bejelölt fb-n. Fogalmam nincs honnan fejtette meg ki vagyok. Egy hazánkban élő olasz étterem tulajdonos. Rossi barátja. rengeteg fotója volt fenn ami Honvéddal kapcsolatos. Ez mindenképpen pozitív, ami személyeskedőket írt az már annyira nem pozitív de lépjünk túl rajta.

   • másról személyes adatokat adtál ki, töröltem a kommentet.

 • VirágPeti

  Tökéletes döntés a jelen helyzetben! Igen, örülünk :).