Mastodon

Az Öreg reggel a DIGI Sportnál járt, és mondott érdekességeket

Akinek nincs ideje végignézni, azoknak néhány pontban elmondom a lényeget:

  • Hemibá azért mondott le az NB I-es bizottság vezetéséről (nem jelentkezett újabb ciklusra – helyesen), mert amíg korábban a bizottságnak volt beleszólása az MLSZ munkájába, addig mostanra ez elmúlt. – szinte kimondja: a szövetség kézivezérléssel dolgozik, a klubok ellenében, vagy legalábbis méréskelt egyeztetés mellett.
  • A szerencsejátékokból érkező pénzt a klubok saját bevételének tekinti, és húzza a száját, hogy az MLSZ feltételekhez köti a kiosztását, miközben megérti, hogy mi a cél vele.
  • Szijjártó nem vállal szerepet Kispesten.
  • 3-4 játékost tervezünk igazolni a nyáron, Rossi ma dönt a folytatásról.

A lényeg, hogy ha értő fülekkel hallgatjuk az Öreget, akkor tulajdonképpen keményen nekimegy az MLSZ-nek. Pontosan nem tudjuk, hogy az NB I-es bizottság vezetőjeként milyen tevékenységet fejtett ki maga a bizottság, de az látszik, hogy amióta váltás történt az élén, jött a 12 csapatos bajnokság ötlete, a légióskvóta, a kötelező fiatalítás, satöbbi. Előtte viszont a megemelt tévés pénzek, a szerencsejátékos lóvé kiharcolása.

Ciki, nem ciki, de úgy tűnik az Öreg egy fenntarthatóbb magyar futballban gondolkodik (merthogy tulajdonosként abban érdekelt!), mint az MLSZ, vagyis a szövetség, akinek egyébként ez lenne az egyik elsődleges feladata.

Tényleg nem értem Hemibát. Ha képes reálisan látni nagyobb dolgokat, akkor hogy a fenébe nem megy neki kicsiben? Hogy vezethetni meg egy Cor$, hogy nem talál közös nevezőt a szurkolók egy részével, hogy, hogy hogy?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||