Azt írja az MTI, hogy tavasszal bontják a Bozsikot!

Az anyag igazából az Újpest stadionjáról szól, hogy amíg a felújítják a klubházat, lelátót és az építése óta igazából soha és semmire nem használt Megyeri úti fejépületet (ez van a vendégszektor mellett, mindenki láthatta az üres üvegportálait az elmúlt években), addig albérletet kell keresniük. Számunkra a lényeget itt, egy elejtett mondatban találjuk.

A klub csütörtöki sajtóbeszélgetésén Gyarmati Eszter ügyvezető elmondta: a Nemzeti Sportközpontok (NSK) vezetőivel történt közelmúltbeli egyeztetésen kiderült, hogy a létesítmény részleges rekonstrukciója – a jelenlegi tervek szerint – december 1-jén kezdődik, és előreláthatólag 120 napig tart.
Amennyiben a klubnak nem sikerül elérnie, hogy a munkálatok ideje alatt is hazai pályán játszhassa mérkőzéseit a csapat, a februárra kisorsolt három bajnoki találkozót (a Videoton, az MTK és a Debrecen ellenit) “albérletben” kell megrendeznie. A sajtóeseményen elhangzott, hogy az Újpest közelében található létesítmények közül vélhetően a REAC, a BVSC és a Vác stadionját sem engedélyezné élvonalbeli meccsekre a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A kispesti Bozsik Stadion bontása előreláthatóan a tavaszi szezon előtt kezdődik, míg a Vasas létesítményében, az Illovszky Stadionban játssza hazai meccseit az MTK is. Így marad a számukra legközelebbi megoldásként az NB II-es Dunaújváros otthona.
A két klub legendás rivalizálása miatt a Ferencváros stadionja nem került szóba lehetséges helyszínként.
Az ügyvezető úgy fogalmazott: a lelátók, a klubház és a Megyeri úti fejépület – 800 millió forintos – felújítása során látványos változások nem várhatók. Jelezte, a kéréseiket, javaslataikat megfogalmazták, de az NSK illetékesei ezeknek csak a 10 százalékát fogadták el.
Az Újpest FC a bajnoki rajt előtt megfogalmazott elvárásokhoz képest némileg gyengébben teljesített eddig, hiszen 14 forduló után mindössze a hetedik helyen áll az OTP Bank Ligában. Gyarmati Eszter úgy vélekedett: a nyáron igazolt játékosok közül többen még mindig nem illeszkedtek be tökéletesen a csapatba, mert tavasszal nem voltak edzésben, illetve játékban, éppen ezért a közös téli felkészüléstől komoly előrelépést várnak.
Az együttes összeállításáról ezúttal is elmondta, hogy az a vezetőedző feladata, és bár fontos a klub számára, hogy az MLSZ úgynevezett fiatal-szabályának, illetve légiós-szabályának betartása révén részesüljön a központi támogatásból, nem ez az elsődleges szempont.
Az újpestiek a mostani idényben eleinte komoly összegű büntetéseket kaptak az MLSZ-től a szurkolóik viselkedése miatt, de ezek a szankciók néhány hete megszűntek. “Nagy öröm, hogy nem kell büntetéseket fizetnünk, de még nagyobb, hogy sikeres az együttműködésünk a szurkolóinkkal” – mondta az ügyvezető. (via MTI)

“Azt írja az MTI, hogy tavasszal bontják a Bozsikot!” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Ne legyünk már ennyire pesszimisták. Nyugodtan jelöljék ki a Bozsikot. Ha tervbe van véve a bontás, akkor is mire elkezdik, minimum 2 év eltelik. Az építőiparban nálunk így működik.

  2. Ez a cikk nem jelent semmit, csak egy újságírói morfondírozás. Hivatalos helyen sehol nem jelent meg, hogy nekiállnának a közeljövőben a stadion építésének és bontásának, még Hemi is a jövő nyárról beszélt. A legnagyobb probláma, hogy november közepe van és az utánpótlásközpont építése még mindig nem kezdődött el, Hemi szerint, amíg az nincs kész, nem állnak neki a stadionnak, ilyen tempóban évek múlva sem lesz új stadionunk (konkrétan soha).

  3. Szerintem 1-2 napon belül Hemingway a honlapon megcáfolja az egészet, és előveszi a régi szöveget, hogy addig nem indul el az új stadion építése, amíg nem épül fel az utánpótláscentrum. Csak az a baj, hogy az utánpótláscentrumnak már nyár óta állnia kellene…Legalább adna már ki valamilyen közleményt, hogy pontosan hogyan áll ez az egész. Én ezt az egészet csak akkor hiszem el, ha tényleg elkezdik a bontást. Vagy előjönnek azzal, hogy az MLSZ határozata szerint előbb el kell készülnie az MTK, az Újpest és a Vasas-pályának, és csak ezután kerülünk sorra mi, mert különben a budapesti csapatok nem tudnak hol játszani. De miért nekünk kell várnunk a többiekre?! Közben addigra változhat a politikai, gazdasági helyzet, de sajnos Hemingway nem ismeri azt a közmondást, hogy “addig üsd a vasat, amíg meleg!”

    1. Akkor el is áshatjuk magunkat, a Csepel sorsára jutunk. Az új stadion a jövő záloga, abba majd egy új tulajdonos is jobban befektet, ha az amerikai Los Angeles Clippers rajongó, pattogatott kukoricás, kólás tulajdonosnak álcázott dilettáns végre eltűnik a színről, és az utánpótlásba is régi Honvédosok jönnek edzőnek. Adjuk vissza a Honvédnak a múltját, a régi “honvédos-életérzést”!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.