Tudod milyen nap van ma Matrix? Fizetésnap.

arnold_eltunikSzerdán kiderült Mislenyben, hogy nem a 15. fordulót kellett volna elhalasztani a válogatott pótselejtezője miatt, hanem a norvégokat miattunk. Kevés volt a két hét felkészülni.

Közben meg az van, hogy október közepe óta nem nyertünk egyáltalán (Soroksár, kupa, hosszabbításban), bajnokin pedig még szeptemberben sikerült utoljára, a Dió elleni utolsó perces Kamberiádával. Ha hozzátesszük hogy mégelőtte augusztus végén, akkor be is álltunk egy olyan ütemre, hogy minden hónap huszonvalahanyadikán nyerünk, kivéve októberben. Most egy hét alatt kétszer próbálkozhatunk: ma az Újpest, valamint jövő szombaton a Békéscsaba ellen.

Nagyon kéne az inkább most, mert akkor legalább nem az lenne, hogy lement egy teljes bajnoki kör a két Csaba között, és nekünk csak a Diósgyőr ellen sikerült nyerni. Kezd egyre pirosabb lenni a sorminta, és az nagyon nem jó.

Ilyenkor van az, hogy bőszen keresni kezdünk minden kapaszkodót.

arnold_kommandoállampolgárság // 

Kamber, Szilágyi és Lovric is megkapta a magyar útlevelét, vagyis már nem számítanak bele a légióskvótába, tovább növelve a variációs lehetőségeink számát. Mert az a Kopaszra annyira jellemző volt. Neki a fejében általában van egy ideálisnak vélt legerősebb kezdő, ahhoz pedig addig ragaszkodik, amíg valakinek a statisztikája lyukat nem fúr a padlóba, mert akkor jegeli egy kicsit. Ha valaki követi az InStat remek adatait, akkor az nagyjából képes összerakni a mindenkori kezdőnket.

Persze meglepi azért szokott lenni, mert van nekünk Délczegünk, Ihrig-Farkasunk, de van Szilágyink is, akit az NB III-as csapatban majdhogynem körberöhögtem, nem értettem az ittlétét, amit megerősítettek a pályafutását jobban ismerő erdélyi kollegák is, hogy aztán Debrecenben lehozzon egy nagyon pofás kis játékot, és bár elfelejtettük eddig mondani, de az van, hogy Kemenes és Kamber mögött simán bejött harmadiknak az osztályzatok alapján. Nem rossz antré Baráth Boti kényszerposztján, pláne, hogy előre is mutatott valamit.

Számoljunk akkor:

Játékosok posztonként
poszt
kapus Kemenes Horváth Vajda
jobbhátvéd Botka Ikenne-King Lovric Baráth Csábi
belsővédő Bobál Lovric Ignjatovic Kamber Baráth
balhátvéd Baráth Szilágyi
szűrő Kamber Nagy Geri Hidi Csábi
támadó középpályás Vasiljevic Gazdag Hidi Vernes
szélső Holender Vernes Prosser
középcsatár Youla Vernes Délczeg Ihrig-Farkas Erdélyi

Bordóval jelöltem a jelenleg is légiósnak számító játékosokat, és félkövérrel Rossi mostanság sztenderd kezdőjét.

 • Bobál vagy Gazdag mindenképp kezdő, mert kell a 90 percnyi U20-as játékidő, és rajtuk kívül a keret közelében sincs más a korosztályból, hiába jelöli a klubhonlap Göblyöst és Vajdát is kerettagnak.
 • Ha Bobál kezd, akkor Lovric vagy Ignja játszik mellette. Ha Ignja, akkor azzal elveszünk egy légióshelyet, marad kettő. Ebből egy Gyula, vagyis Vaszke vagy Ikenne-King. Vaszke.
 • Az lett tehát, hogy megszűnt az év eleji, egyébként furamód működő logika, hogy Bobál U20-as státusza és a légióskvóta miatt vagy Lovric van, vagy Ignja és előre is kevesen maradnak, mert Kamber és Gyula helye fix, az egyiküket mindenképp le kellene cserélni. Olyan nem lehetett, hogy Lovric és Ignja, mert akkor Gazdagnak mindenképp kezdeni és végigjátszani kell, ráadásul mínusz Gyula vagy Kamber. Három millió bónuszért beáldoztuk, hogy hónapokon át nem a legjobbnak vélt kezdővel állunk fel.

Kemenes – Botka, Bobál, Lovric, Baráth – Nagy Geri, Kamber, Vaszke – Holender, Gyula, Vernes – valami ilyesmi kezdőt tippelek a következő hetekre Rossinál. Két légiós mindössze, King vagy Ignja tehát mehet bármikor bevethető módon a padra, Hidi, Proszi, a cserekapus, Gazdag, Szilágyi és Délczeg vagy Ihrig-Farkas vagy Erdélyi mellé.

Ugyan némileg lecsökken a számuk, de azért még mindig hat kispesti nevelés a kezdőben, és még ugyanennyi a padon, vagyis lehet bűvészkedni a számokkal és a kvótákkal, de ha keretre nézzük a dolgot, akkor ki lehet jelenteni, végre tényleg a sajátjainkra támaszkodunk, még akkor is, ha a játékunkat nagyon erősen meghatározzák a légiósok.

Továbbá ne feledjük: három hetünk volt felkészülni erre a bajnokira. Talán pont a legjobbkor, amikor a keret úgy alakult át, hogy személyre ugyanaz maradt, csak éppen az MLSZ hülye pénzosztási szabályaival hirtelen kompatibilisebb lett.

arnold_eselytörténelem //

November 21-én eddig mindössze egyetlen meccset játszottunk otthon a lilákokkal. 2001-ben, még Kispest-Honvéd néven, Németh Norbi góljával 1-0-ra nyertünk egy nem gyenge, ámbár Kistelekivel súlyosbított Újpest ellen. Akkor volt olyanunk, hogy Sasu, aki félő, talán az utolsó valóban vállalható középcsatár volt Kispesten, akit tartósan a keretünkben tudhattunk.

A többi november huszonvalahányadikai hazai meccsünket viszont kivétel nélkül elveszítettük:

 • 2000.11.24.: 2-3
 • 1997.11.24.: 0-2
 • 1933.11.26.: 1-4

Ebből talán már következik, de azért elmondom, hogy a hazai mérleg sem mellettünk szól: 98 meccs, 30 győzelem, 27 döntetlen, 41 vereség, 148-184-es góldifi. Ezen kicsit lehet finomítani, hogy lekapjuk az Üllőin, a Hungárián, a Népstadionban, a Népligetben, a Csepelen és a Megyerin(!) játszott meccseket, mert azokon általában nem nekünk állt valamiért. Szóval kimondottan Kispesten, otthon, a mai stadion egységsugarú körében nagyjából nullás a mérlegünk az Újpest ellen, de ehhez nem kicsit kell bűvészkedni a statisztikákkal.

Mondtam, hogy kapaszkodókat keresünk, és olyannal még elő sem jöttem, hogy a 199. találkozója következik a két csapatnak, vagyis egy ennyire történelmi helyzetben bármi megtörténhet, mert nem akarom teljesen nevetségessé tenni magam. Mostanában amúgy is nagyjából kiegyenlítettek az eredmények, függően attól, hogy milyen messzire akarunk visszamenni az időben.

arnold_emlekmasújra otthon //

Két hónap után játszunk újra bajnokit a Bozsikban, mert ilyen hülye a sorsolás és a válogatott is mindent felülírt. Sőt, röpke másfél hét alatt háromszor, ami alatt legfeljebb kilenc pont gyűjthető. Eddig csak a Vasas (és a Kozármisleny) tudott nyerni nálunk, szóval jól jönne a gödörből való kimászáshoz most néhány győzelmecske, mert az évet megint egy idegenbeli sorozattal, Felcsúton és a Fáyban zárjuk.

Utána majd jön a nagy téli lutri, amikor kiderül, hogy a honosításokat követően milyen irányba indul el a keret. Vajon a három felszabadult helyre légiósokat hozunk, vagy megpróbálunk inkább optimalizálni, leépíteni a még mindig rajtunk lévő felesleget, és saját nevelésből feltölteni a lyukakat. Aki járt idén a fakó NB III-as meccsein, az láthatta, a nagycsapat kezdőjének határán mozgó felnőttek és a velük együtt pályára lépő fiatalok között annyi a különbség, hogy a fiatalokban még látunk valamit, nekik szívesebben adnánk meg az esélyt. Vajda, Lukács, Göblyös vagy Herjeczki lassan odaférhetne legalább a padra. (Mondjuk az is igaz, hogy mind méreten aluliak, de azt most nem tárgyunk vizsgálni, hogy az akadémiánkról miért nem képes legalább egy olyan arc kijönni, akitől még harmincéves korában sem kérik el a személyit, ha inni akarna egy sört.)

arnold_mosolyés a remény //

Talán a legerősebb fegyverünk. Viszont pont ugyanannyira erős, mint az Újpestnél. Mindkét fél meccsre készül, mert a meccs mindentől függetlenül egy jó dolog. A meccseknek meg az a sajátossága, hogy néhány peremszituációt leszámítva, azokon bármikor bármi megtörténhet, hogy elővegyük a futball legnagyobb modorosságainak alapgyöngyszemét. A mondat egyéb alakú előfordulásai: a labda gömbölyű; egy meccsen minden megtörténhet; satöbbi.

Magyarul: lesz, ami lesz, csak legyen!


Bónusz érdekesség: ma van Honvéd-Újpest és MTK-Fradi is. Tavaly az MTK még a Bozsikban hazaizott, szóval simán meglehetett volna idén az első kettős rangadója a stadionnak.


A poszt címe és a gifek nagy része Arnold Kommandó című filmjéből származnak, aminek speciel semmi, de tényleg semmi köze az Újpesthez vagy hozzánk, csak mivel fél egy van, és hamarosan gyülekező a Templom téren, három óra múlva meg meccs, így nem volt kedvem még ezekkel is szarakodni. Legyen elég az, hogy egy 1120 szavas(!!!) kontentet összehoztam valahogy.

“Tudod milyen nap van ma Matrix? Fizetésnap.” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Kemenes – Botka, Ignjatovics, Lovrics, Bobál – Baráth, Gazdag, Hidi, Vasziljevics, Kamber – Youla… egyrészt tuti nem ez a felállás, de ezen már nem lepődök meg a céges’ oldalnál… amire kíváncsi vagyok, hogy 3 ics-csel mire megyünk… :D

 2. 0-2… úgy tűnik, sehol nem vagyunk :( persze otthon 8 védővel nem tudom mit tervezett a “mester”…

 3. Már 2-3 hete nem foglalkozom ezzel a csürhével mindig felbasszom az agyam hogy nem látom kedvenc csapatom meccsét a szarházi m4 miatt de ma meg a mislényi csoda után azt mondom ne is lássam ezt a haláltusát mert ez már túl megy minden határon. Rossistol hemingwayestöl vernesel délczegel eggyütt dobjuk a kukába ezt a tróger bandát

 4. Jó kezdés után erős visszaesés! Szökőévente nyerünk meccset, a kupában harmadosztályú csapat ver oda-vissza minket, SZÉGYEN! Azt hittem, két év után végre nem kell az utolsó fordulóig izgulnunk, de ha a Vasas, vagy a Csaba összekapja magát, akkor jöhet az NBII, onnan meg – véleményem szerint – nincs visszaút!

 5. Most akkor mit is kellene erre mondani. Kenjünk mindent az öregre, rossira meg saját magunkra. Nehogy ez a sok tehetség megsértődjön.

  1. öreggel semmi gond… :) tolja a pénzt a csapatba, hozta a megígért csatárt és az irányítót és biztos már Kemenes pótlása is itt van, csak még titkoljuk, mert ez lesz a karácsonyi meglepi…hurrá…:D és itt van a Mister ! :) aki szabad kezet kapott a keret alakításában és ennek megfelelően annyi taktikai hadrendet tud már a csapat, hogy az ellenfél csak kapkodja a fejét… :) vagy mégsem…? és itt van 1 alul motivált,a fizikálisan nem jól felkészített, és taktikailag 0 keret… lehet okoskodni, hogy kinek a hibája :( a magyar szólások jellemzően nagyon találóak: “a fejétől bűzlik a hal” tipikus esete, ami nálunk van!! és mielőtt megint jössz az sz@rakadémianagygerifőleg kezdetű örökzölddel, persze, bennünk is van hiba, nem is kevés…DE 1 normális klubban, felkészültebb edzővel ez a keret dobogó közelben van, 1 kapus+irányító+center erősítéssel pedig dobogó bármelyik fokára alkalmas! szerintem

   1. Kedves sporttárs, belőled már a tehetetlen düh beszél. Tényleg, szerinted ha kétszer ennyit keresnének, tudnának mindig focizni, mert néha valahogy összejön nekik. Eddig az volt a baj, hogy nem kaptak bizonyítási lehetőséget. Most akkor meg az a baj,hogy nem igazoltunk olyat aki tud focizni. Most mit szeretnétek? És ha teljesül, akkor majd tuti fognak tudni focizni.
    Véleménybeli különbség annyi köztünk, hogy előbb észrevettem a hiányosságaikat. Technikai, taktikai és emberit, egyaránt. Vagy nekem van túl nagy elvárásom vagy nektek minden megfelel. csak kispesti legyen.
    A mestert régóta egytaktikásnak tartom, de volt itt már másik tréner is, hasonló vagy rosszab eredménnyel. A Hemi meg , mindig skót volt, tehát az egyenletben egy változó van, és az maga a csapat.

    1. persze, mindenkiből a düh és a keserűség beszél ilyen évek után… :(
     ” Tényleg, szerinted ha kétszer ennyit keresnének, tudnának mindig focizni?” -írtam valahol ilyet? komolyan nem értem, hogy miért kérdezel ilyeneket :( azt írtam, hogy szabó baszik a keretre, nem azt hogy fizessen többet a mostaniaknak! csak 3 minőségibb játékos kellene és 1 nem beszari edző…és tuti nem itt tartanánk! de szabónak jó a posvány, csak tudjon pár millát kivenni a Honvédból…erről beszéltem, nem fizetésekről. //és azt is számtalanszor leírtam, hogy ezzel a hozzáállással sokan méltatlanok a Honvéd mezre…

   2. Szerintem is normális háttérrel és egy jó edzővel simán első 4-ben vagyunk. De sajnos minden körülmény amatőr a klubnál. Nézzd meg Prosszert a válogatottnál…..szárnyal. Botka dettó! Biztos vagyok abban hogy Youla egy debrecenben, fradiban vágna 20 gólt egy idényben. Hidit a Vidi akarja évek óta……..Baráth is szerintem beférne kis túlzással szinte bármelyik csapatba itthon.Bobál óriási tehetség. Holendert ha valaki fejben rendbe rakja vagy magától megérik agyilag akkor istenkirály lehet itthon. Nagy Gergőt továbbra is az egyik legjobb szürőnek tartom. Sok összetevője van annak a szarnak ami nálunk van…….a körülményeink messze a legszarabbak , rosszabbak mint az nb2 nagy részének. Aztán van egy bűn rossz edző akinek a szurkolók nagy része érthetetlen de önkívületben tapsol. És van egy vadkapitalista profitorientált szarból akarni várat építeni tulaj….aki nem fogja fel hogy a még mindig leghíresebb magyar klubot zülleszti szét a nullára.

 6. Lássuk be ez a keret még a megyeibe se elég, 8 akadémista játszott tiszta röhej…

 7. Mikor leszünk már legalább a Paks szintjén?? Mitől jobbak ők mint mi? Mit csinálnak ők jobban?

 8. Amikor az elején három meccsből hét pontot szereztünk, azt mondtam, van hét pont előnyünk a Vasassal meg a Csabával szemben, amit jó volna a a végéig megtartani. Mindenaki leugatott, mert tényleg elhitték, hogy dobogós helyezés jár ennek a csapatnak. Amely majdnem ugyanaz, mint a tavaszi, kiesés ellen küzdő.
  Majd ez is meg lesz magyarázva, az örök optimiostának is nevezhető álmodozók, a vén mocskos szélhámost megmentőnek tekintők, az évek óta tartó alaptalan igérgetésnek felülők, a negyed pohár vizet teli kancsónak látó, bajnokcsapatot sosem látott, “szerethető csapat”-ról süketelők által…
  Napról napra rakódik a mocsok a dicsőséges tradícióra…. Ennél tényleg jobb lett volna a megszűnés, ha nem jön ez a gazember ide 2006-ban.

 9. Hihetetlen, hogy még így is van négy csapat mögöttünk! A Csabát mindenképpen verni kell, akkor lehetne egy kis megnyugtató előnyünk.

 10. Ismételten mondom azt amit a mámoros idénykezdet óta ( akkor sokan leszóltak) : Nekünk idén a Csabára és a Vasasra kell figyelnünk. Nem rossz a csapatunk, csak mivel gyenge a cserepad ezért formahanyatlás vagy frissítés miatt nincs kit becserélni.Ma az Újpest sokkal frissebb volt, gyorsabban futottak, dinamikusabban fordultak. Mi csak vánszorogtunk, sokszor a félpályán nem tudtunk átjönni. Rossi pont ezért megpróbálkozott egy hamvas 0-0 tartásával. De aztán következett a szokásos Kemenes magánparádé és futhattunk a busz után…https://www.youtube.com/watch?v=QrFmy3fcVWM

  1. Aki reálisan gondolkodik tudja hogy ez a keret ennyire képes, jelenlegi akadémistáinkból nem lesznek Ronaldok, de még Bartha szintű játékosok se, idén az a lényeg maradjunk benn, amíg vannak “pártcsapatok” addig nekünk nem osztanak lapot, a túlélés a cél.Mostani játékosaink egyszerűen szólva nem tudnak focizni.

 11. Fura kettősség él bennem. Egyrész furcsának találom, hogy egy nálunk erőssebb csapat, mint Debrecen, Fradi, MTK fel tudjuk magunkat szívni, egy papíron egyenértékű, vagy gyengébb csapat ellen meg nettó szenvedés van.
  Ami számomra döbbenetes, hogy a pár évvel ezelőtt bronzot nyert Csapatunk egy Martinezzel és Lanzafame-val gyengült és egy – papíron jó színvonalat képviselő – Youla, Kamber, Vasziljeviccsel erősödött. És mégis olyan érzése van az embernek, mintha a fél csapat távozott volna.
  Kétségtelen, hogy a narancscsapatok (Vidi, Fradi, Debrecen, Mtk) stabil háttérrel rendelkeznek, de úgy gondolom ez a morális szétesés akkor sem lehet magyarázat erre a teljesítményre.
  Nagyon kíváncsi leszek az téli felkészülésre, hogy végre sikerül-e pontot tenni a csatárprobléma kérdésére, és hogy a védelembe (kapus poszt) lesz-e változás.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.