Meccsarc: a kis ember nagy idénye

nagy.g1516Na, már látom magam előtt RW ömlengő cikkét: a meccs arcra az egész csapat!” – húzott Hanta élveteg vigyorral a diadal pillanataiban tegnap, és egyébként akár ezt is írhattam volna, de ezek után egyrészt csakazértsem, másrészt pedig a sok kiemelkedő teljesítmény között akadt egy hajszállal a többiek fölé is növő, még ha ez talán nem is nyilvánvaló mindenkinek.

Mert tegnap tényleg kiváló volt

 • Boti, és nem csak a gólja miatt, az nyilván zseniális volt erőben, látványra, úgy, ahogy volt, nyilatkozattal, mindennel, de ahogy a Hali ellen, úgy most is igaz volt Baráth egész meccsére a fegyelmezett és jó értelemben vett erőszakos játék, tényleg a kezdeti időszaka remekléseit idézi Boti, csak egy fokkal érettebben;
 • Endi, aki végre kezdi maga mögött hagyni a múlt félév tompaságát, és kecsói, valamint kispesti visszatérési formáját hozza egyre inkább;
 • Bobál, aki idén a legbiztosabb belső védőnk, ezt ki hitte volna?!;
 • Lovrics, aki különösebb hibák nélkül tolta, amit kellett;
 • Kamber Gyuri, aki most nem csillogott, csak a kötelezőt hozta, de tudjuk, hogy nála az egy alap hatos;
 • Eppel, aki bár eddig góltalan, a szememben igazán hasznos csatár, és hiszem, hogy nem egy délczegi pályaív várja, mert jobb a gondolkodása;
 • Vaszke, aki egy átalibizett első félidő után a szünetben ráeszmélhetett, hogy a Fradi az ellenfél, aki ellen ha villant, király lesz, mint Újpesten, úgyhogy villantott, majd ennek örömére hajtani is elkezdett, remek, remek, remélem nem csak szalmaláng volt ez a félidő;
 • King czukor, aki ezúttal egy sztahanovista munkaversenyre jelentkezett be, futómennyiségben 250%-os tervteljesítést vállalva a Rossi Kohászati Művekben, lesz ebből még Élmunkás Érdemrend.

Szóval a felsoroltak mind, mind igen jók voltak, nem egy közülük bőven saját átlaga fölött teljesítve.

Van azonban valaki, aki Kamberhez hasonlóan idén alig tolt rossz meccset, jót annál többet, kiemelkedőt meg szintén nem egyet. Persze, hogy róla beszélek. A 2010-es évek Sikesdijéről, a kispesti atommeghajtású kullancsról, Nagy Gergőről, aki tegnap olyan szépen levette az új médiakedvenc Nagy Ádámot, hogy ilyen alapon a válogatottba a klubszerződésük mellé defaultból behívót kapó felcsúti és fradista ifjoncok mellett ő is nyugodtan ott nyomulhatna a Storck-csapatban, de ha most még nem is, ezt a formát tartva ősztől mindenképp. A Vaszkénak adott gólpassz előtti szóló már nem az első tőle, messziről is egész jól lő, és mondom, egész idényben ezt tudom róla írni majdnem minden meccs után, úgyhogy Baráth és Botka (és a már távozott Vécse) mellett simán itt a negyedik beérett akadémistánk. Azért ez nem rossz. Sokadszor sóhajtok fel: ha egy tapasztalt gerinc mellé építjük be ezeket a fiatalokat, akkor… de mindegy, HA-val kezdődő mondatnak nincs értelme.

Szép volt, Gergő!

“Meccsarc: a kis ember nagy idénye” bejegyzéshez 30 hozzászólás

 1. Ugy látom Geri a legjobb támadó középpályásunk is,kár őt az emberfogó védekező középpályára használni,sokkal jobb lenne irányítónak,támadó középpályásnak.Az ősszel is és most is a csapat egyik legjobb játékosa !!!!!king lendületet ad a csapatnak,ha még a beadásai,passzai és kapura veszélyessége javulna,nagyon a csapat hasznára lehetne.

 2. Jó kis cikk. Hozzáfűzném saját kis szubjektív kommentemet is : Nekem King játéka nagyon bejött.Vártőm Őt vissza a csapatba.A kvóta miatt ki kellett hagynia majd’ fél évet. Nálam ő a fekete SallaiSanyi :) Külön figyeltem Botka Endit.Nagyon jó üteműek voltak a megelőző szerelései. Szintén borzasztóan hasznos dolog hogy a felívelt labdákat Eppel meg tudja játszani vagy meg tudja tartani. Szintén örülök hogy a Mister bátran be mert rakni ilyen élesben egy Jelenát (már most kedvencem) és a kis román kölköt.
  Nagyon bánhatjuk a Haladás ellen elcsalt )Andó) meccset…Mert a 3 meccsből 6 pont még akár tovább is vihetett volna a bronz felé vezető ösvényen.
  És még egy óhaj-sóhaj : NAgyon várom Pisont Jr. bemutatkozását is a felnőtt csapatban !

 3. Érdekes élményem volt tegnap este. Mivel a párom szülinapja volt így sajnos nem tudtam kimenni a meccsre….
  Este hatkor ültünk be vacsorázni a barátainkkal a Stefánia-Hungária saarkon lévő Ypsilon étterembe…..ahol éppen valami PL meccs ment a tévében. Kérdeztem a pincért megoldható e hogy a Honvéd-fradira kapcsoljanak hatkor. Mire azt válaszolta hogy természetesen mert itt majd mindenki Honvéd szurkoló….pincérek között is vannak és az összes szakács. Ez valószínűleg így is volt mert Boti bombájánál durva üvöltés hallatszott a konyhából. Beszélgettünk hogy én is nagy rajongó vagyok így olyan extra méretű borjú bécsit kaptam hogy nem bírtam megenni…

 4. “Ha egy tapasztalt gerinc mellé?”
  Ez a csapat elképesztő kétarcú….ennek több oka van……egyfelől rutintalanok voltak, legalább is idáig. Tehát a rutin problémát azt már kipipálhatjuk. Második probléma a katasztrófa gyenge klub menedzselés ami amatőr szinten működve próbál profi klubbot vezetni. Ez nem fog változni sajnos jó ideig … akkor sem ha az öreg hirtelen dollár milliárdokkal rendelkezne…..
  A harmadik gond hogy továbbra sincs egy tuti fazonszabászunk. Kamber a jelenlétével, hajtásával,akaraterejével, rutinjával majdnem be tudja tölteni az űrt…..de azért ő nem irányító.
  A negyedik gond hogy továbbra sincs edzőnk csak egy üvöltöző, hisztis ribanc a pálya mellett…aki taktikailag teljesen impotens, rossz pszichológus és átlagos edző. Még mielőtt sokan elkezdenék a tegnapi meccs miatt naggyá tenni….hát ne tegyék mert nem sok köze volt hozzá azon kívül hogy össze állította a csapatot.
  Ezekből a problémákból ha az edzőt és a klub menedzsmentet meg tudnánk oldani akkor ez a csapat stabil dobogós lehetne. Ha irányítónk is lenne, és nem állandó szembe szélben kellene fociznunk még bajnok esélyesek is lehetnénk…

  1. Hát igen, nem kicsit téved, NB1 legjobb edzője, vannak néha ilyen kedvencei akikhez akkor is ragaszkodik amikor az tényleg túlzásnak tűnik, de taktikailag nagyon ott van a topon.

   1. Természetesen tévedhetek, de a tények makacs dolgok. Ettöl függetlenül én fogom legjobban ünnepelni ha bajnokok leszünk vele.

  2. “A negyedik gond hogy továbbra sincs edzőnk csak egy üvöltöző, hisztis
   ribanc a pálya mellett…aki taktikailag teljesen impotens, rossz
   pszichológus és átlagos edző.”————–Hát ez szánalmas volt a részedről,múlt héten ” csak ” kutya edzőnek nevezted (de korábban megyei szintű edzőnek is), most a szardobálásban rekordra törtél.Teljesen valótlan,szakmaiságot nélkülöző kijelentéseket teszel.Ezzel szemben valójában,Rossi európai szintű edző és emberileg is kiváló,taktikailag nagyon képzett edző,aki a játékosok szerint is nagyon jó edzéseket tart,jó pszichológus.Most 2 zakó után nagyon összekapta a csapatot,remekül felkészítette a srácokat az ellenfélre,jó taktikát dolgozott ki amihez megfelelő kezdő11-et rakott a pályára.Valamint már lerakott valamit a Honvéd asztalára is,nemcsak a bronzos bajnokságot,vele sok jó meccset játszottunk sok rangadó-győzelmekkel is (például jó párszor vertük Fradit,Videotont,Újpestet,Debrecent is)

   1. Én veled ellentétben tiszteletben tartom más véleményét. Ha gondolod nevezd szar dobálásnak a mondataimat. Persze lehet néha túl lövök a célon de még jobb pillanataiban sem lehet magyar szinten átlagosnál jobbra értékelni. Abban biztos vagyok hogy ezt a teljesítményt hozná a csapat egy Pisont Istvánnal, Csábival, Egervárival is. Két zakó után biztos volt fejmosás mert az nagyon megy a maestronak, ahogy megy a vesztes meccs utáni játékosok porig alázása is. Nem egyszer megcsodálhatjuk a meccs végi edzői értékelésekben. Véletlenül sem azt mondja hogy igen – igen én hibáztam mert huszadszor is rossz taktikával küldtem pályára a csapatot……ráadásul játszattam Testardikat, Jobokat, Manciniket……stb.

    1. 1. “megyei szintű edző,kutya edző,hisztis ribanc,taktikailag impotens”——sajnos mivel eme igaztalan jelzőket használtad Rossira, így ezt csak szardobálásnak lehetett nevezni.

     2. “Még mielőtt sokan elkezdenék a tegnapi meccs miatt naggyá tenni….hát
     ne tegyék mert nem sok köze volt hozzá azon kívül hogy össze állította a
     csapatot.”——–Ezt is rossz szemüvegen át nézed.Rossi lett a forduló edzője 2 szakportálon is.A hét edzője Marco Rossi: Tökéletes taktikát dolgozott ki a
     Ferencváros ellen, ráadásul jól láthatóan feltüzelte a játékosait.
     Védekezésben és támadásban is a zöld-fehérek fölé nőttek a kispestiek.(csakfoci.hu).A forduló edzője Marco Rossi: Több remek húzása is volt az olasz
     szakembernek a Fradi ellen. Ramírezt úgy semlegesítették, hogy az eddig
     jegelt Ikenne-Kinget állította a zöldek egyik legjobb játékosára, de az
     olasz akkor sem ijedt meg, amikor megsérültek a szélső védői,
     Constantinescu személyében újoncot is becserélt. Azzal, hogy Kambert
     újra az eredeti posztján szerepeltette, meglepetést okozott, Eppel és
     Youla csatár kettősével meg az alapfelálláson is változtatott.(nb1.hu)

     3. “Nem egyszer megcsodálhatjuk a meccs végi edzői értékelésekben. Véletlenül sem azt mondja hogy igen – igen én hibáztam” —– Hát pedig már több meccsvégi interjúban is magára vállalta a felelősséget,egy-kettőt be is idézek.

     „A Kozármisleny ellen viszont egy olyan mérkőzést játszottunk, ami miatt
     legszívesebben elsüllyednék szégyenemben, és így éreznek a
     játékosok is. Miután az eredményekért 90 százalékban mindig az edző felel,
     így bocsánatot kell kérjek szurkolóinktól a szégyenteljes
     eredményért, a játékosok nevében is.”

     “Karakán edző Marco Rossi, a Bp. Honvéd olasz mestere nem keni rá a játékosaira a
     Vasas elleni vereséget, hanem önmagát ostorozza” (NSO,az augusztusi itthoni 0-1-es vereség után)

     “A második félidőben próbáltunk többet támadni, ez sikerült is, de az egyéni
     hibákat nem lehet kiszűrni. Győzni szerettem volna az Újpest ellen, felvállalom
     a felelősséget a döntésemért”–őszi 1-2 után,arra utalt hogy a szünetben nulla-nullánál előre felé cserélt (támadóbbá téve a csapatot),így viszont lekontráztak a lilák.

     1. 1 Szerintem nem sárdobálás ……. aki látja a középszert az egyetért aki nem annak meg ajánlok szakkönyveket a témában. Esetleg járjon többet meccsre.

      2 A játékosait konkrétan leb…a ! Ez nálam nem feltüzelés bár tagadhatatlan hogy vezethet eredményre.

      3 A felelősség vállalásban szép példákkal jössz elő és meghajlok az érveid előtt. De azt azért érdemes felidézni hogy az elmúlt néhány évben hányszor értékelt úgy meccs végén “ezzel a játékoskerettel még a bennmaradás is bravúr” vagy a kedvenc idézetem a “minőségi játékosokra lenne szükségünk…)

      Mondja ezt olyan fiatal akadémista játékosokra akik 18-20 évesen kikapnak egy rutinos jól menedzselt csapattol és pont nem arra lenne szükségük hogy a maestro még szarrá alázza öket nagy nyilvánosan hanem inkább arra hogy kiálljon mellettük és buzdítsa öket.

      Jaaaa és még egy dolog ami nagyon inkorrekt volt a részéről…..történetesen az hogy hithű megélhetési edzőként asszisztált Kordé ámokfutásához éveken keresztül ahelyett hogy kiborította volna a bilit!!!!! Majd néha valami személyesebb hangvételű cikkben könnyes szemmel áradozott arról hogy mekkora megtiszteltetés a világhírű Honvédnál edzőként dolgozni……ilyenkor öklendezem!

   2. Gábor, nem véletlenül van itt (ill mégis, ha a szorit nézzük :D ) Ő maga nyilatkozta, hogy sosem keresték az olasz első osztályból.
    amennyire európai szintű csapat a mostani Honvéd, kb. annyira európai szintű edző Rossi .

    1. európai szintű edző—mire is értettem,arra hogy meg van a nyugati szintű szakmai képzettsége,szaktudása,előtte megfelelő játékos-karrierje volt.Valamint a kiállása is olyan.E kategória nálam az nb1-ből Rossi mellett,például Doll vagy Vignjevic.

     1. Dolli 1 arcoskodó zöld maki… illik a népligetbe…
      Vignjevic 1 más dimenzió! látod, Ő tényleg európai szint, és neki lesz is 1. osztályú csapata komolyabb bajnokságban, de -tartok tőle- Rossinak nem…

     2. Boccsás meg de Rossi semmit nem tett le!!! Ha a bronzunkra gondolsz akkor nem beszélhetünk másrol mint óriási véletlenről hogy a Cordella éra két értelmezhető igazolásának idején (lásd Lanza,Martinez) az edzői szoba ajtaján Mr. Rossi felírat szerepelt. Ez nálam nem azt jelenti hogy letett valamit az asztalra hanem azt hogy jókor volt jó helyen……bár ehezz is kell érzék..

      1. Na jó megkövetem magam……letett valamit az asztalra…volt egy-két bravúr győzelme amit soha nem felejtek, de tudod ennyi kispadon töltött nb-s meccs után a nagy számok törvénye dolgozik.

  3. Szerintem meg végletesen értékelitek, én a kettő közé lőném be. Vannak jó és szimpatikus dolgai meg bántó, falatkaparós hibái is. Összességében pont egy kétarcú magyar középcsapat szintje.

  4. majd ha a “kis” csapatok ellen is így fel tudja készíteni a csapatot akkor lesz igazán jó edző…

 5. Azért azt figyeltétek, hogy beállt Böde és észre se lehetett venni? Nem csak Torghellét, hanem őt is levette a pályáról Bobál Dávid. Nem semmi a srác, csak így tovább!!

  1. mi már észrevettük 1 ideje…:) kérdés, hogy herr Storck mikor látja meg…

 6. Vaszke átalibizett egy félidőt? Olyan labdát tolt az első félidőben King elé, hogy abból mindenki gólt szerez, akinek van egy kevés labdaérzéke… de a Királyt sem akarom szídni, mert remekül semlegesítette végig Ramirezt.

  1. Vaszke szépen tette be üres területre,King sem csinálta rosszul,de egy védőn megpattant a labdája és Dibusz védett.(a lassítást visszanézve King a középen berobbanó Youlának akart volna gólpasszt adni)

 7. És persze tegyük hozzá, hogy Geri a legjobbunk. Viccen kívül mondom, hogy már ordítottam a gólt, mire lepasszolta a lasztit Vaszkénak. Mire a hálóban volt a labda, már kopogott a szomszéd. :)

 8. – Eppel végre olyan csatár, akire itt igazán szükség van, jó látni, hogy Jelena hasonló fizikumú és reméljük tehetségű! A csatárt a góljai minősítik, de eddíg Eppel esetében a hasznosság dominál, ami ugyanolyan fontos! Jól mozog el, látszólag a labda nála jó helyen van, a cselei is ülnek, mivel agilis, ezért a mellette érkezőknek több helyük van, lásd King, Vaszke, Baráth, Gyula papa…
  – Nagy Geri már évek óta a középpálya motorja… nagy értéke a csapatnak. kb. értékesebb a csapat szempontjából, mint a sztárolt Nagy Ádám! Nagy Ádámnál mindig kiemelik a passzhatékonyságot, azt a pici dolgot leszámítva, hogy hátul adogat a védők vonalában… ott könnyű vazze.
  Szólója a gól előtt élményszámba ment és a sebesség is szembetűnő volt! NAGY GRAT neki és a csapatnak is.

 9. Én már a meccs elején is azzal kábítottam a Kanyarban hozzám közel álló barátaimat, hogy nézzétek a Gerinket. Nagy ő is, pont mint a fradis Nagy Ádám és legalább olyan kaliberű játékos, csak ő nincsen felsztárolva…..ez bejött.
  King…..az egyik kedvencem, egy igazi fekete Sakál. Bárhol-bármikor, váratlanul lecsap a pályán és mindig oda üt, ahol a legjobban fáj. Gyors és iszonyatos munkabírása van. Ehhez társul még a pszichopata, folyamatosan valami rosszban sántikálós vigyora. Zseniális játékos!

  1. ha zseniális lenne, akkor azt ziccert beveri a rövidbe vagy tutira átemeli a kapus felett. :) DE az tény, hogy 1 nagyon szerethető, csupaszív játékos és a lelkesedésével sokat kompenzál a hiányosságaiból.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.