Nem értem, de tényleg nem :(

Nyilván olvastátok az Öreg legújabb blogbejegyzését, amiben nyilvánosságra hozza a fellebbezését, mert megbüntette az MLSZ fegyelmi bizottsága. A lényeg, hogy még februárban sérelmezte Andó-Szabó működését a Honvéd-Halin, és ezért, mint sportszakembert elmeszelték írásban.

Már eleve azt sem értem, hogy miért kell valakit a véleményéért büntetni, és miért nem lehet inkább nyilvános vitát indítani, amiben az érvek csapnak az ellenérvekre, miért megoldás a hatalmi szó, hogy kuss?

De az igazán érthetetlen dolog számomra maga az érvelés, ami szerint Hemingway most nem is közvetlen tulajdonosa a Honvédot üzemeltető cégnek? Ilyenkor mi van? Mindig ő szerepel a nyilvánosság előtt, mindenki vele azonosítja a klubot, erre most teljesen mást mond.

Nem értem, tényleg nem értem. Valaki esetleg?

B jelű kérdés // hogy ha a közvetett tulajdonosokat is bünteti az MLSZ feb, akkor mit tenne mondjuk egy Bayern Münchennel, ahol kismillió kistulajdonos van? Egyet twitelsz a sporikról, és máris repül a büntetés? Fura.

“Nem értem, de tényleg nem :(” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. “A Honvéd Futball Club Kft. nemrég még a Jersey-szigeten bejegyzett Hemingway Franchise Group Limitedé volt, melyről csak sejthető, hogy a tulajdonosként fellépő magyar–amerikai üzletemberhez, George F. Hemingwayhez kötődik. Tavaly decemberben a Quinex America LLC lépett a helyébe, melynek a nevadai Carson Cityben van a székhelye. “Azt akartuk, hogy ne egy offshore társaság legyen a cég tulajdonosa” – írta a váltás okáról a klub az Origónak. Nevada állam valóban nem számít klasszikus offshore helyszínnek, bár az adózási környezet ott is csábító, és a helyi jogszabályok bizonyos cégformák esetén lehetővé teszik a tulajdonosok elrejtőzését. Hemingwayt azonban az internetes cégadatbázisok is feltüntetik a társaság tagjaként.” (2014. március)

 2. Nem értek hozzá, de gondolom “adóoptimalizációs” okokból ennyire kacifántos ez a történet…

 3. Ez csak jogi érvelés, nyilván ő a valós tulaj, viszont ha jogilag ezt nem támasztják alá a dokumentumok, akkor nem az, és kész. Így aztán egy ilyen büntetés esetén lehet azzal takarózni, hogy nem vagyok sportszakember, vagy mi. Mindenesetre százezreket költ egy elvi kérdésre – hiszen még pénzbüntit sem kapott. Az is vicc, hogy a határozathozatalnál azt veszik figyelembe, hogy a honvedfc.hu szerint ő a tulaj. Jó, hogy nem a csakblog bejegyzések alapján ;-)

 4. Egy klubhonlap nyilván nem cégkivonat, de indokolt lenne az alábbi helyreigazítási kérelem:

  Gács Pál Ügyvezető Úrnak
  Honvéd FC Kft
  Budapest, Puskás Ferenc u. 1-3

  Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!

  A Honvéd FC Kft kizárólagos tulajdonosa, a Quinex America LLC képviselőjeként az alábbi helyreigazítási kérelmet nyújtom be a Honvéd FC Kft által üzemeltetett http://www.honvédfc.hu portálon megjelent sorozatos valótlanságok miatt. Fenti honlapon több alkalommal is az alábbi valótlan állítások fogalmazódtak meg, a teljesség igénye nélkül:
  “klubunk tulajdonosa, George F. Hemingway tart beszédet a találkozóra ellátogató publikumnak” 03.25.
  “A Digi TV, Reggeli Start című műsorának mai vendége George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa volt”.03.22.
  “Csapatunk ma megtartotta a szokásos, évad előtti sajtótájékoztatóját. Az eseményen megjelent George F. Hemingway, tulajdonos”,02.08.
  “Pénteken online chat lesz a Honvéd tulajdonosával. George F. Hemingway pénteken 12 órától válaszol a kérdésekre.” 02.02.
  “George F. Hemingway ma reggel a DIGI Sport, Reggel Start című műsorának vendége volt. A Honvéd tulajdonosa az aktualitásokról beszélt”. 01.22.
  A Honvéd FC Kft kizárólagos tulajdonosa, a Quinex America LLC képviselőjeként kötelességem minden olyan esetben jogi lépéseket tenni, amikor a Quinex America LLC helyett egy ismeretlen magánszemélyt, bizonyos George F. Hemingwayt (Budapest, Puskás Ferenc u. 1-3.) tüntetik fel a Honvéd FC Kft (Budapest, Puskás Ferenc u. 1-3.) tulajdonosaként.

  Üdvözlettel:
  George F. Hemingway
  Budapest Puskás Ferenc u. 1-3.

  1. Kell, hogy legyen valamiféle logika, vagy logikai mintázat Kispesten, amely keretrendszerben megérthető a valóság. Persze az kevés, hogy hiszek benne, ha egyetlen szabályát sem ismerem :(

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.