Napikispest 2017.01.19.

 • felkészülési // (még tegnap volt) Amkar Perm – Bp. Honvéd 0-0 @ törökben
  • a fura, hogy az oroszoknál egyelőre egy szót sem írtak a meccsről, de amint lesz valami, betoldjuk ide.
  • Villám Balázs bemutatkozott (King cseréjeként), Laczkó nem (via honvedfc.hu)
  • ami viszont érdekes // hogy ha lehet hinni a honvedfc.hu tudósításának, akkor 3-5-2-ben toltuk, vagyis Rossi válasza Botkára a három belsővédő lesz. A kérdés, hogy Lovric, Bobál mellett ki játszik majd még itt szükségből? Baráth? Hidi? Kamber? Palmes?
 • műfajteremtés a szemünk előtt // az Öreg új szemüveget vett törökben – írj a blogjában. Csodálatos műalkotás.

Szemüvegkeretem, amelyet 2008 táján vásároltam, eltört. Természetesen gyorsan egy új keretbe kellett helyezni a lencséket, és ezért el kellett látogatnom Belek belvárosába. Ott a sok optikus közül csak egy volt nyitva, aki viszont készségesen megoldotta problémámat. Őszinte bánatára az általam használt, relatíve olcsó keretfajta nem volt kapható, és csak a méregdrága Ermenegildo Zegna keretet tudta nekem ajánlani. Megjegyzem, a szezon utáni kihalt városkában más lehetőségem nem volt, és a török kapitalizmus farkastörvényei érvényesültek. De legalább a problémám megoldódott.

“Napikispest 2017.01.19.” bejegyzéshez 60 hozzászólás

 1. Szerintem nem lenne rossz felállás. Én ilyet tippelek az éles meccsekre láttatlanban: Gróf – Lovric, Kamber, Bobál – Laczkó, Koszta, Hidi, Gazdag, King – Eppel, Lanzafame

  1. mondjuk a múlt hétfői páros eligazolás után (illetve egész pontosan: miután kijózanodtam) ahogy végiggondoltam, bár botkát a kezdőből bukjuk el, mégis proszi fog jobban fájni a tavaszra. az utolsó fordulókban játszott 3-5-2 nem ment rosszul, egész pofás játékunk lett vele, viszont oda csereként vagy kezdőként hasznosabb proszi, míg botka simán pótolható, sőt, kicsit testidegen is a játékban.

   1. Prosser csak az utobbi idöben talalta meg magat. 22 evesen olyan szinten kellett volna allnia, mint Botkanak. 22 evesen a labdarugo nem tehetseges fiatal, hanem jatekos, mint Botka vagy Bobal :). Felre ne erts, jo formaban volt az ideny vegere, de kezdökent, rendszerint beleszürkült a mezönybe. Bar nem lattam meg Tömosvarit jatszani, de Ö meg a tehetseges fiatal kategoriaba tartozik, es ugyancsak variacios lehetöseget ad a korosztalyos jatekosok cserejeben. egy szo mint szaz Prosser eladasaban nagyobb racionalitast latok, mint Botkaeban.

    1. hát, a fene tudja rossinál, annyira imád átállni a 3-5-2-re, hogy végre kapott egy kényszeres lökést is hozzá

    2. majd meglátjuk élesben,,, az biztos, hogy Kosztának vagy/és Tömösnek nagyot kell javulni, hogy pótolják Proszi lendületét…

    3. Ha Prosser közel annyit játszott volna mint Botka, –szerintem ott is tartana.

     1. sokszor élmény volt játéka .borzasztó hogy elment.lanzával kiváloan játszott

  2. a Lovric-Kamber páros életveszély 1 gyors csatársorral szemben… :/
   Horváth- Baráth,Lovric,Bobál, Laczkó- Nagy,Gazdag, Hidi(Kamber) – Koszta, Eppel, Lanza

   1. Lanza –már bocsi — de lassu csatárnak.
    Tehetsége vitathatatlan- sebessége nem az igazi. Koszta, Zsótér,Prosser a gyors futók

    Arrol nem is beszélve higy hemingway azt mindta “csatárokkal jól állunk, van nekunk egy Dark unk is.”ezért is adta konnyen Prossert.

    1. szerintem nem lassú, csak nem volt topon az erőnléte, amikor idejött… ez a Dark téma meg egyelőre még csak 1 fokkal jobb, mint Columbo felesége, mert Darkot láttuk már de a képességei továbbra is rejtettek… és ez a jobbik verzió.

 2. Szerintem a 3 vedö nem valasz Botkara, hanem tovabb gyakorlas, hogy több formacioban is tudjunk jatszani. Eddig ezt a felallast csak veszhelyzetben, vagy kis csapat ellen jatszottuk.
  Amugy bal bekk nelkül baromi nehez negy vedövel jatszani, Laczko es Barath sincs rendben a csapatbol. Harmadik meccsen leszek kivancsi a jatekra, talan többet elarul a taktikarol. Ki tudna meg bal bekkben jatszani? anno Barath is csak kenyszermegoldas volt. nagyon rövid a variacio baloldalra….

 3. Ermenegildo Zegna keret :)
  …….hát ismerve a türkisebazarban kapható dolgok eredetiségét, akkor szerintem nemcsak Testardikat, Ruanikat lehet rásózni az Öregre :) hanem “eredeti” okulláré keretet is:)

  1. Mondjuk képzelem azt a heves alkudozást, ahogy kétségbeesetten próbálta lejjebb nyomni az árat…:D

  1. Valószínűleg én is ilyesmit mondtam volna ebben a helyzetben.

  2. Cinikusnak valóban cinikus. Annyiban igaza van, hogy pl. Ndjodo esetében kifejezetten (kár)örvendett mindenki, hogy a fradi megnyerte magának. :D
   Az ő szempontjából viszont lehet jobb lett volna, ha valahogy úgy távozik, mint mondjuk Kemenes…ő inkább jól bebaszta maga után az ajtót Prossival együtt. :(
   Nemhiába….pénz beszél, kutya ugat….

  3. Erdekes en nem erzem rossznak. Ha csak annyi viszhangja lett volna az eligazolasanak mint a Hajdu Adamenak, az jobban fajt volna neki, erre gondolt szerintem. :)

  1. Minden eladó
   Mondjuk lehet kicsit furcsàn érezném magamat egy kinai tulajdonossal a VIP páholyban…
   Ha lenne pénz – akkor rámennénk az eredményre. Nem akarnánk megfelelni sem a légiós kvótának, sem az U20 as kvótának sem!!!
   Vagyis eredményes lenne a csapat, de sok külföldivel és kevés magyar sráccal.

   1. Na igen…a mostani Csapatot számomra azt tette szimpatikussá, hogy a pályán lévők 70-80%-a kispesti fiatal, és ugyan nem azonnali sikereket értek el, de a fejlődési potenciál évről-évre látszódik. Szerethetőek.
    Ha tényleg komoly ez a kínai vonal, akkor lehet hogy egy-két éven belül toronymagas bajnokesélyesek lehetünk, de ahogy kivonulnak a kínaiak, kezdődik előről a nihil….bár kérdés, hogy mi a tervük az akadémiával…

   2. ezt a mostani keretet csak 3 poszton megerősítve bajnok csapatot lehetett volna csinálni!! (+ 1 ELben vállalható szereplésű csapatot)

   3. Nem tudom, mennyi a realitása ennek a sztorinak, de… Az egész arról szól, hogy a kínaiak a saját utánpótlásukat akarják nevelni, nemzetközi példák alapján. Ha igaz ez az egész, akkor van értelme, ha az MFA eredményes nevelésére (hány főből hány NB 1-es, NB 2-es játékos, kerettag, válogatott stb.) építenek. Akkor meg csak nem ahhoz vezetne, hogy kikopnának a saját nevelésű fiataljaink az első csapatból.

   1. ha a kínait osztod 2vel, még akkor is q… sok.. :) én alapból nem állnék hozzá negatívan, de szabó úr kapzsiságát tekintve, már nem vagyok annyira nyugodt…

    1. Nem a kinait vagy a pénzét vonom kétségbe…hanem magát a hírt….persze jó lenne rögtön felhúznának egy államtól független 15000 stadiont…..meg egy up bázist 3000 fős centerpályával (uefa4!!!!) De szerintem kevés a valóság alapja a hírnek….sajnos

     1. csak amiatt látok benne esélyt, mert az öreg nem tagadta olyan szinten, mint a kamu híreket szokta… :) szerintem óriási esély lenne, ha a politikától függetlenül kerülne pénz a Honvédba!

      1. És szerinted a politika hagyná, hogy amit összehozott az elmúlt 5-6 évben narancsos hegemóniát, azt egy külföldről támogatott csapat borítsa? Ugyan….még nagyobb presszió és diszkriminációnak lenne kitéve a klub.

       1. ha Kína mozdul/akar vmit, az lassan olyan, mint amikor 1 világhatalom akar vmit… ott már a narancsos blokk sem működik. :)

     2. A grupamát meg besóznánk. A felcsutkát meg … jaj de nagyon jó lenne.
      Ráadásul úgy vásárolhatnánk játékost mint a kenyeret. Szerintem a mesternek is jutna valami baró jó paróka. Kiállítanánk botka meg prosser kerékbe tört pályafutásának szobrát a bejáratnál.

      1. és onnantól nem is lenne ilyen jellegű probléma, mert egy darab akadémista se lenne keretben… :(

       1. mondjuk én kezdettől a Kispest Honvédnek szurkolok nem az akadémiának. Sajnos az hogy kineveljük, és értünk harcol amíg mozog, már a múlté. Ki emlékezik már Maradona nevelőegyesületére.

  2. Mondtam én, hogy itt valami időutazós téma van… “és ennek érdekében tárgyalásokat folytatnak 216 októbere óta.”

   Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de lassan majdnem biztossá válik: a gyíkemberek köztünk élnek.

  3. Mondtam már, hogy meg kell barátkozni a HUAWEI felirattal a mezen. Piros és fekete.

   1. Ha photoshopos munkára lesz szükségem biztos hogy hozzád fordulok
    :))

   1. http://reset.hu/2017/01/12/kina-mar-a-focit-is-meg-akarja-venni-europatol/

    “…..A világ legnagyobb futballakadémiája már most is náluk van,
    Kantonban több mint 50 futballpályán, 359 ezer négyzetméteren 2577
    gyereket nevelnek a legmagasabb szakmai szinten.”

    “……Azt remélik, hogy a jövő kínai labdarúgói meghatározók lesznek európai
    csapatokban is és megindulhat az oda-vissza áramlás Európa és Kína
    között. Az akadémiai futballt a gazdasági körülmények is segítik, hiszen
    az állam minden olyan vállalkozónak, aki pénzt öl a játékba, kedvező,
    15 százalékos adókulcsot biztosít a 25 helyett.”

    “…..Az angol Aston Villát, a Birminghamet, a Wolverhampton Wandererst és
    az olasz Internazionalét és AC Milant kínaiak vásárolták meg, az angol
    Manchester Cityben, a spanyol Atlético Madridban, a cseh Slavia Prahában
    kisebbségi résztulajdont szereztek, de a holland ADO Den Haagba, a
    francia Sochaux-ba és a spanyol Espanyolba is beszálltak.”

  1. A szakmai előrelépés és a fix válogatottság odacsábítottta, megértem. Ja nem. A pénz.

   1. A röhej az hogy valszeg ugyanannyit fog keresni egy szar fradiban mint egy bundesliga csapatnál.
    Amivel hazacsábították az az állandó játéklehetőség

 4. Csak úgy: Aubemyang: “Soha nem megyek a Bayernhez, ez túl kemény volna a Dortmund rajongóinak. Teljesen mindegy, mit ajánlanának, nemet mondanék.” Így is lehet!

   1. Én nagyon örülnék neki, ha jönne ide is egy kis tőke. Bár félő, hogy csak az akadémiára koncentrálnának, és hagynák a nagycsapatot.

    1. nem hinném! Azt gondolom, hogy kelet Európában kb. évi 30 millió EUR-ból stabil BL csapat lehetne… ezeknek ez aprópénz, és az akadémia, akkor érne igazán sokat!

 5. Na most őszintén!
  Valaki leírt 20 karaktert miszerint:
  “Egy hongkongi forrás szerint”

  Ez bárki számára bír akkora valóságalappal hogy nekiálljon egyáltalán gondolkozni is a dologról ??

  1. Ezt mondom én is…….viszont az hogy Hemy nem tagadja egyértelműen az is gyanús hogy esetleg mégis igaz. Megmagyarázná az állam hirtelen tender kiírását is a stadionra….

   1. Vagy az is lehet hogy valaki más érdeklődő van és hogy felsrófolják az árat bedobták ezt a kamu kínai érdeklődőt

    1. Ez is sanszos….az a baj hogy nem látunk a színfalak mögé…de ha a sorok között olvasunk valami büdös

    2. Mondjuk most jártak Hongongban magyar politikusok és az ilyen tárgyalásokat sokáig készítik elő. A stadion tendere pedig az ut. pótlás kp. tendere után igen gyorsan megjelent. Persze lehet, hogy túl sokat gondolunk a hír mögé…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.