Tegyük fel végre a kérdést: elég hosszú a kispadunk a Nagyobb Célokhoz?

25-27 fős kerettel vágunk neki a tavasznak, és ebben már benne vannak a kiegészítő akadémisták és a harmadik kapus is.

kapus védő középpályás támadó
MFA Vajda Baráth
Bobál
Márton
Palmes
Gazdag
Göblyös
Kovács D.
Nagy G.
Holender
Lukács
Koszta
Tömösvári
magyar* Horváth
Gróf
Lovric*
Laczkó
Villám
Hidi
Kamber*
Balázs
Eppel
Zsótér
légiós Ikenne-King Vasiljevic Dark
Lanzafame

*_ magyar állampolgár | dőlt: ősszel nem játszott 

Valami ilyesmi egy héttel a tavaszi rajt előtt a kispesti keret. Két távozó (Botka, Prosser), két érkező (Laczkó, Villám), és néhány játékos, akivel nem teljesen tudjuk, hogy mi van. Például a papíron a kerethez tartozó Mártonnal, Lukáccsal és Kovács Dániellel, akiket Rossi nem vitt ki a törökországi edzőtáborba. És akkor még a 2018 nyaráig aláírt Erdősről nem is beszéltünk, mert őt már a honlapon sem jelzik egyik csapatunkban sem.

Amúgy elég jól néz ki, hogy a 27 fős bő keretből 13 akadémista, 1 saját nevelés (Hidi), és mindössze 4 légiós. Gondoltuk volna ezt amikor kilátástalanul vergődtünk a Cordella-éra legsötétebb napjaiban?

Béláim, akkor számoljunk!

“Tegyük fel végre a kérdést: elég hosszú a kispadunk a Nagyobb Célokhoz?” bejegyzéshez 65 hozzászólás

 1. Kapusposzton vagyunk szerintem gyengék, remélem hosszú távon Vajda megoldás lesz.

  1. Ahhoz neha vedenie is kellene.De most mar NB3-ban is inkabb Major ved.

 2. “mindössze 4 légiós”

  Azért ne legyünk (ál)naivak!!!!

  Ha nincs MLSZ szabályzás, a fiatalokért és a”Magyarokért” nem járna extra pénz, akkor még mindig 10 fekete próbajátékos érkezne minden fél évben.
  Kicsit átfordítva, ha azért járna pénz hogy mennyi fekete játszik, akkor a Kispest, 11 feketével állna ki. Ne legyenek kétségeitek e felől!

   1. Most ébredtél?
    Demencia?
    Emlékszel te hogy 3 éve mi volt minden átigazolási szezonban??
    Testardi, Job, Mancini… soroljam? Hemingway ezeket játszatta, mert ebből kapott valami pénzt Cordellától.

    Most az MLSZ től kap pénzt a magyarok játszatásáért.

    De ha a szabályzás megváltozna…

  1. Ez bizony így van.Tavaly beépítette Bobált mert az öregnek kellett a pénz most Gazdit és Kosztát de elnézve a felkészülési meccseket Bobál mellőzve lesz a tavasszal jövőre pedig a két utóbbi fiatal sem fog kapni lehetőséget mert megint be kell majd tenni a két fiatalabbat.Ha Kopaszon múlik nem tesz be magyarokat lásd Botkára sem volt szüksége anno amikor idejött de megkapta Kecskeméten a lehetőséget és élt vele.Azt is hallottam hogy Proszit is el akarta küldeni az ősszel de ez nem jött össze.

 3. A támadó sor erős és jók ott a cserék is, a középpálya jó, de ott már jóval kevesebb variáció van a kispadról (Nagy Gerit a kezdőbe!), a védelem is jó a két szélén nagyon jók vagyunk botka nélkül is, de Bobál mellett nincs egy igazi középhátvéd. Baráth nem középső védő szerintem ezt bizonyította már (és Kamber sem!!) Lovricsot meg szeretem, kiteszi a szívét lelkét a pályán, de lassú. A kapusok viszont szerintem nincsenek dobogós szinten azok közepesek, de cáfoljanak rám! Szerintem elég hosszú a kispad és valamelyik dobogós helyet csípjük meg!

  1. nagyjából ezt szoktam írni… olyan….. 99%ban :) (bár én tartok tőle, hogy Endi hiányozni fog…:/ )

  2. A Bobál mellé belehetett volna nevelni a Mártont, ha a vezetés is úgy látta volna jónak… de ez nem igazán így van…

     1. Ügyes a srác, tényleg drukkolok, hogy nálunk legyen belőle jó játékos!

     2. Gratulálok! Ha jól tudom igazi szívós szabolcsi gyerek!
      Én azért remélem mégis kap lehetőséget!

      1. Ha eddig nem kapott, ezután már nemigen fog… ( ne legyen igazam )

       1. Egy kölcsönadás opció lenne? Sokaknak bejött, de sokaknak viszont nem.

        Lovrics, Kamber, Vaszke már nem lesz fiatalabb, Bobált, Hidit, Gazdagot szerintem hamarosan eladjuk. Nagy változások lesznek itt hamarosan.

        1. Olyan összegeket kér a minden6ó nagyúr, hogy eddig még mindenki visszalépett…

         1. Azt hiszem akkor én nagyon naiv vagyok……egy kölcsönadás fizetős történet? Megvoltam győződve, hogy a kölcsönvevő fizeti a játékos bérét és ennyi és nem több.

          1. A játékos bérét is, meg kölcsönadási díjat a klubnak x milliót… bizony, ez a mai világban már így műxik :-(

          2. Ez hülyeség! Bora is kölcsönben van Dorogon, Csábi Mislenyben, az adott klubbtól kapják a fizetést!! Vagy a játékosok maguk mentek csapatot keresni ládf Vereczkei maga kereste. a Cigándot onnan is kapta a fizetést! Andriska nem keresett csapatot vagy nem jelentkeztek be érte!

      2. :-D igen, szabolcsi, a szívósabb fajtából… de az évek alatt sok mindent leromboltak benne…

 4. A még mindig csak 29 éves Ivancsics az nb3-ban, Kaposváron próbál újra szerencsét. Kár ezért a karrierért valahol …..

  1. Gege elszórakozta a lehetőségeit, pedig állítom, jobb képességekkel rendelkezett, mint a vele egykorú Dzsudzsák. Csak hát az akarat…

 5. Mártonnak nyáron lejár a szerződése és el fog menni, ez már biztos…

  1. Én sajnálni fogom, mert nagyon jó képességű játékos!
   Úgy ahogy Bobál Dávidot, miért nem lehet Őt is beépíteni az első csapatba?
   Zéró bizonyítási lehetőséget kapott eddig :(
   Jó lenne erre a kérdésre választ kapni!

   1. Választ eddig mi sem kaptunk és maradjunk annyiban, hogy nem Rossi mester kedvence… az okát ugyan nem tudjuk, csak azt, hogy jobban favorizál egy olyan románt, akiről az NBIII-ban is gólokat kapnak és meccsek mennek el rajta… azt hittem, hogy Andrisból kinevelnek egy következő Garabát ( a képességei alapján tudom, hogy ki is lehetett volna ) de évek óta csak a hitegetést halljuk és ebből már elég… azt már nem is említem, hogy több poszton is bevethető lenne, ami egy meccs közbeni szerkezetváltásnál nem egy utolsó dolog…

    1. Előbb-utóbb sajnos az lesz, hogy visszamegy Kisvárdára :(
     Nálam is Garaba ugrott be elsőként, mint akihez hasonlítani tudnám! :)

     Nagyon nincs jól kitalálva ez az egész rendszer itt sem és globálisan sem a magyar labdarúgásban, ez az a szint ahol elkallódnak a tehetségeink!
     Ezt tartom a legnagyobb rákfenéjének az egész utánpótlásképzésünknek.
     Én Márton helyében még türelemmel lennék, ez a félév ami előttünk áll biztos nem erről fog szólni, hogy újabb fiatalokat fogunk beépíteni.
     Szerintem lesz egy nagyon küzdős félévünk, ahol a Trabantunkkal megpróbáljuk felvenni a versenyt a Mercédesekkel (az eredmény sajnos borítékolható), de a nagy kérdés szerintem az lesz, hogy a 2017/18-as szezont milyen filozófiával fogjuk kezdeni? Véleményem szerint itt lehet nagy esélye Mártonnak és a többi fiatalnak is, legalább is ebben bízom!

     1. Az elmúlt 3 év a türelemről szólt… meg az ígérgetésekről… eközben kapott 2 percet a Loki ellen és ámen… kispadról, lelátóról nem lehet bizonyítani… most, hogy Endi elment (sajnos) szentül meg voltam győződve, hogy az alapozás során megpróbálják beépíteni… erre még az edzőtáborba sem vitte magával a kopasz… nincs miről beszélni… az NBIII már régóta kevés neki, lépnie kell…

      1. Megértem teljesen……ezzel nehéz vitatkozni és valóban egy 11/2-es mutatóval rendelkező Villám igazolás helyett, hogy egyáltalán nem került képbe egy saját nevelés, ez döbbenetes valahol…..
       De itt szerintem szétszéled a csapat a szezon után (sokan kiöregednek, távoznak, eligazolnak) és Én még várnék egy kicsit a helyében, ezen a féléven már ne múljon!

       1. Nem tudom, hogy fog dönteni… jómagam sem tudom, hogy mi lenne a helyes… amíg hittem a klubban, próbáltam tanácsokkal, okos döntésekkel irányítani… de mára hiteltelenné vált az egész és már nem tudok neki okosat mondani… a legszomorúbb az egészben, hogy a srác ezt már odakerülése (2012.aug.) után 3 hónappal jelezte, de eleinte nem hittem neki és még a klubot védtem vele szemben… óriási hiba volt, már régen beláttam :-(

        1. ismét csak egyerértek 69es szurker társammal! várjátok ki, mi lesz a nyáron, nagy szükség lenne Bobál mellé 1 stabil pontra…CSAK!

          1. Bobál jegelése nagy öngól. Az nb1 legtechnikásabb belső védője.

    2. ezen a Rossi hozzáálláson bosszankodom évek óta…:( Testardi, Mancini,Vidovic, Tchami…stb, mindenféle hulladék bekerülhet a Honvédba, miközben több saját nevelésűt meg padoztat vagy/és kölcsönad… Baráth,(Botka), Bobál, Nagy Gerri, (Prosser), Daru Bence. szintén a teljesség igénye nélkül, őket mind nem tudta/nem tudja a helyén kezelni!! és állítólag azért került ide, mert ért a fiatalokhoz! vicc… :/
     legutóbbi, Villám eset’ : http://disq.us/p/1fsrr6m
     http://disq.us/p/1fstkgz

     1. Igen. Sajnos. Azért én reménykedek egy csodálatos tavaszi hadjáratban!

     2. Azért az meredek, hogy Rossi ezért került volna ide. Ellenkezőleg: Csábi nem nyelte le a 8-9 télen igazolt légióscsodát, mert már akkor a fiatalokra akart építeni. Vele ellentétben Rossi belement a sok selejtbe. Aztán később, mikor az MLSZ-pénzek miatt az akadémistákat kezdte nyomni Himihumi, akkor változtak a dolgok

    3. Egyébként mi a srác elsődleges posztja? Ha jól emlékszem, nyári edzőmeccseken be-beszállt belső védőként, de azt mondták, középpályán szokott játszani

    4. Kedves Márton Apuka!
     Nehéz apaként nem elfogult lenni, pedig néha látni kellene a valóságot is!
     Ha a fia egy kicsit kevesebbet járná az éjszakát és nem látnám folyamatosan cigivel a szájában a kispesti vasútállomáson ezek helyett a focira koncentrálna és fejben ott lenne, lett volna lehetősége játszani( edzőmeccsen sem élt vele) kívülről is látni, a “leszarom stílusa” van.
     Mehet máshová keleten befér egy NB3-as csapatba esetleg

     1978 óta vagyok Kispest szurkoló azt kell, hogy mondjam nem fog hiányozni, nem alkotott maradandót NB3-ban SEM!

  1. Igaza van… de kérdem én, ha egy klubnak van egy akadémiája, nem az lenne az ésszerű, hogy a végzős akadémistákból bevételre tegyen szert ??? Nem fog minden játékos az első kerethez kerülni… de ha megkeresné a játékosainak a helyet és eladná, több lenne a pénz ( jó, persze nem milliárdok ) és kevesebb srác fásulna bele az egészbe és nem hagyná abba a futballt… de hát tudjuk, ez az egész nem erről szól…

   1. Ezért lenne jó egy stabil nb2-es “fiókcsapat”, ahol fuzionálva a helyi erőkkel az Akadémiából kiöregedő játékosok folyamatos teljesítménykényszer alatt lennének!
    Márton, Kapaczina, Lőrinczi (csakhogy az ebben a posztban megemlítetteket soroljam) mind-mind játszhatnának itt, ami előszobája lenne az nb1-es csapatnak, illetve nem herdálnánk el az értékeinket, mert az itt játszók sokkal piacképesebbek lennének!
    Vidéki csapat is szóba jöhet természetesen, de egy Csepel, Budafok, III. kerület szinten is eltudnám ezt képzelni. Jól járna a helyi csapat is és jól járnánk mi is szerintem.

     1. Most olvastam, hogy a Fradinál stratégiát váltanak és ez éppen arra hajaz, mint amit fentebb okoskodtam:
      “klubnál a jövőben leginkább azokra a 18-20 éves fiatalokra koncentrálnak majd, akiknél reális esély lehet az NB I-es szereplésre. Ők vagy az U19-es csapatnál játszanak majd, vagy pedig a másodosztályban szereplő fiókcsapathoz, a Soroksárhoz kerülhetnek kölcsönben.”
      http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/ferencvaros/97389-oriasi-valtozas-jon-a-fradinal-ez-a-terv

    1. Úgy tudom, 1-2 éve szó volt a Vácról, de anyagiakon bukott az ügy

  2. Bámulatos Lakat T. helyzet felismerése. Elöszőr leírja, hogy vannak csapatok, ahova szinte öntik a pénz. Majd ebből a pénzből bevásárolnak, olyan csapatoktól, ahova nem pottyan le a költségvetésből 700 misi csak úgy….aztán levonja az öreg a konzekvenciát, hogy komoly erősítést csak a fradi hajtott végre (meg a felcsút, de gondolom azt már le sem merte írni). Most kérdem én….vajon a Kispest eladta volna Prossert és Botkát, és csak Laczkóval és Villám-mal erősített volna, ha mondjuk egyedüliként csak ők kapnak 700 misit? Elképesztő, hogy a sport újságírást is milyen (ál?)naívitás lengi be….

   1. Csak a tényeket összegezte az okok más lapra tartoznak. Nálunk vagy jönnek a kinaiak vagy kinevelődik egy klasszis és azt értékesítjük ebből lehet extra bevétel. Ennyi és nem több. Ezek a tények és a lehetőségek, hogy mi is tudjunk vásárolni.

 6. Nagyobb céljaink nem lehetnek reálisan, kész csoda lenne az is ha mondjuk versenyben lennénk bajnoki címért 3-4 fordulóval a vége előtt, és ez akkor is így lenne ha itt lenne Botka meg Prosser, példaként nézzük meg hogy igazolt fradi a télen, de ha mindemellett még mindig lenne esélyünk ott lennének bírók, akik ne legyen kétségünk tavasszal a fradista kirohanások miatt még jobban odafognak fújni, ez egy megfélemlítés volt Kubatovék részéről ami történt, egyszerűen hatalommal nem fog senki szembeszállni még ha korrekt akkor sem, kétes helyzetek inkább nekik lesznek ítélve, és az már sok mert eleve fórral indulnak minden szempontból(gazdasági, versenyeztetési)…Igazából fradinak meg vidinek ha adnának mindemellé még 6 pont előnyt bajnokság elején, az se lenne meglepő már.
  Szóval szó mi szó, a mostani cím is egy költői kérdés, és egyben naivitás is minden szempontból.Én azt mondom jó ez így ahogy van játszunk becsülettel, fejlődjenek akadémisták, lényeg hogy saját szerethető csapatunk van…

 7. Tamás Krisztián INGYEN ment a Gyirmótba….VillámVili helyett lehet inkább őt kellett volna idehozni, még mindig csak 21éves, sokszoros U válogatott, nagycsapi keretben is volt már és szerintem elég tehetséges játékos. Sajnálom, hogy ő nem jutott a klub eszébe :(

 8. Erdős ha jól tudom egy elég komoly sérüléssel bajlódik már lassan egy éve :(

 9. Nem a pad hosszával van baj, hanem azzal, hogy ami máshol a pad, az nálunk a kezdő. Befektetés nélkül nincs komoly célok elérésére alkalmas csapat.
  Ahol másoknak nevelik ki a játékosokat, ott sosem lesz bajnokcsapat. És amíg Hemingway a tulajdonos, nem kell “nagyobb célokról” ábrándozni. Itt lassan negyedszázada a 3. hely a szenzációs, nagy eredmény…
  Jöjjenek csak azok a hongkongiak, mert különben marad a szánalmas kiscsapat-lét.

 10. Kovacs Ervin hazaköltözott Belgiumból. Újpesten a 9-19 korú fiatalokat – akik védőjátékosok – fogja oktatni. Poszta igazoltak utánpótlás edzőt a lilák!
  Vajon mennyi volt kispesti játékost tudnánk felsorolni aki a maga posztján most játszó fiataloknak áttudná adni a tapasztalatait?

 11. Gyorsan reagálok mindenre. (Imádd vagy fikázd!) :
  Tamás Krisztián : Rossi hozta volna tavaly, kellett volna neki.Most ingyen ment a Gyirmótba, valószinűleg egy “csekély havidíjért” :)))))
  Márton András : Örülök hogy nem vitték ki Törökországba.Nála tehetségtelenebb játékost még nem láttam az akadémián. Sokat figyeltem edzőmeccseken .Egyetelen pozitvuma hogy fizikálisan rendben van.De emellett rosszul helyezkedik, buta, sajnos képtelen megérteni a játékot. Sosem lesz belőle normális futballista.
  Erdős Gábort sokan hiányolják..minek ? Semmi olyat nem láthattunk tőle eddig se edzésen, se edzőmeccsen ami akár a kispadra feljogosítaná.
  Fradi : bereagált a fagyi.Rájöttek hogy hosszútávon hiába költenek eurószázmilliókat kikukázott ál-sztárokra, a közönség nem fogja szeretni a csapatot. Lipcseiéket imádták anno mert mindegyik hajtós magyar volt, aki vérét adta a mezért.Ez az ami kicsábítja a népeket a lelátóra. Gratulálok a vezetőségküknek hogy ilyen “hamar” eszméltek…több és és sokmilliárdnyi közpénz elment erre.
  Nálunk az Öreg már 10 éve képben van.Most kezdenek az elültetett magok kikelni…illetve már nem is kikelni hanem szárbaszökkenni !

  1. Kétségtelenül gazdaságos megoldás az akadémiára építeni, csak épp a nézőt nem az éves mérlegbeszámoló érdekli.
   Ez is egy út, csak meg kellene szeretnünk a pocsolyát. Talán a fiataloknak, akik nem láttak még kispesti babonaságot, menni fog. De közönség tovább fog fogyni…

   1. Javítás:
    ….kispesti bajnokcsapatot…

    Az okostelefon idióta szerkesztőprogramja dolgozik, ha az ember nem vigyáz.

  2. Martont es Erdőst én is láttam játszani, de nekem nagyon más a véleményem!
   Nezzukmar meg, hogy az utobbi 5 évben kik es milyen kaliberű játékosok kaptak lehetőséget es bizalmat Kispesten! Soroljam??

   Ha 11/2-es mutatóval rendelkező új igazolás vagy közülük kellene választani nálam nem kérdés, hogy a fiatalokat választanám! Azért annyira kutyaütők cssk nem lehetnek, hogy 20 évesen is itt vannak és nem estek ki a rostán eddig. Meglehet nézni utánpótlás szinten milyen eredményeket értek el eddig! Legalább a lehetőséget meg kellene kapniuk Roissitol, hogy bizonyitsanak!

   Fradi stratégiát váltott. 18-19 évesen a máshol (mondjuk Kispesten) felnevelt fiatalokat fogják nagy pénzért átcsábítani!

 12. Sírjunk mind, együtt. Jövő héten meg szétcsapjuk a fradit, aztán minden oké lesz, meglátjátok.

  Amúgy 2 nagy faszsága van Rossinak: Bobál és Nagy Geri padoztatása. Ennyi.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.