Napikispest, 2017.02.08.

 • Blogolt a Papa [röviden: szokás szerint optimista (mikor nem? RW), Botkát simán pótolja a Villám-King duó, Proszit meg Tömösvári, stb. (kivi leszek, Tömös hány percet kap tavasszal, RW), edzőtáborba mi sose megyünk, a mostani csak kivételes volt, bár nem rossz ötlet.] Bővebben itt.
 • Jegyek szombatra a Bozsikban elővételezhetők, vagy a neten, de ahhoz kell kártya is, tudjátok. (Úgyis tudjátok, itt csak a történeti hűség kedvéért jelezzük).
 • Fanta úr munkaügyben távol, én meg szintén, ráadásul a napokban a hátam jobban szétesett, mint Dark mozgása, ha kapura tör… úgyhogy előre várom a szombati 3 órányi álldogálást a lelátón+a Kökin+a buszon (igazából várom persze). Szóval ezen okokból kifolyólag a nagy csönd. További hírfelpörgés a napokban azért várható, hisz közeleg az első kis hadjáratunk zöldföldre. Addig is szép napot mára ezen az 1998-99-es KHFC-t idézően szürke szerdán.

“Napikispest, 2017.02.08.” bejegyzéshez 95 hozzászólás

 1. Az öreg szerint Hajdú Norbertet kölcsönadtuk… Villám meg ha olyan jó, akkor miért kallódik évek óta az NBII-ben? Mondjuk ha abba gondolok bele, hogy ha ne lenne a légiósszabály, akkor Villám-kvalitású csokikból kapnánk flottakedvezménnyel 4-5-öt minden átigazolási időszakban, akkor lehet örülni kéne. Ha nem is Villámnak, de magának a jelenségnek…

  1. Egyetértek, de azzal a kitétellel, hogy Eppel Marci is a másodosztályból érkezett és lám…
   Nálam él a bizalom, remélem Rossi is ad bizalmat olyan mentalitású srácoknak is, mint pl. Nagy Geri ! (De félek ez csak remény marad.)

  1. Azert azt vagjatok,h ebbol a csapatbol nehany ev utan maradt 3 ember?Ebbol pedig se King,se Holender,se Nagy Geri nem szamit allando kezdojatekosnak.

  2. Egy ilyen formában játszó Gyula már-már Lanzai magasság. Kár, hogy a szezonok végére elfáradt.

    1. Meg ebben az osszefoglaloban is a szep golon kivul 3 olyan lovese,ami meg a kaput se talalta el es sajnos vegig ez a kettosseg jellemezte a jatekat,amig itt volt

     1. Igen, néha borzasztó körülményes volt. Én máig egy Bogdanovics-féle figurát hiányolok, aki mindent berúg, amit be lehet fizikailag. Eppel már kezd hasonlítani ;-)

   1. Szerintem Bobál Gerinek nem tesz rosszat ez a kölcsönadás! Ebben a 3 perces összefoglalóban több olyan momentumot láttam, amelyek Honvéd mezben egyáltalán nem. Gól, 11-es kiharcolása, harcosság, lövés!
    Remélem,hogy visszatér tudja ezt majd folytatni Kispesten!

    1. Meg ott van a 18. mp-ben a “fantasztikus kiugratasa” is.

  3. Nagyon durva ez a menydörgés:)
   Szerintem sportágat tévesztett, olyan volt mint egy profi karatéka!
   Viszont Kemenes gólpassza és Youla lövése még mindig nagyon élmény!

 2. Olvasom, hogy Kemenes: Vasas, Haladás, Kisvárda irányba tart…….

  1. a Vasasnál max. 3. számú lehetne, A Haladásnál szintúgy…
   A nyári elküldésére a csattanós választ a Paks adta meg, aki alig fél év után elzavarta a francba…
   Figyelemmel kisértem az egész őszi teljesítményét.Az első fordulókban még ki volt gyúrva, motivált volt, majd elkezdte ugyanazt mint nálunk : teljes dekoncentráltság, fizikálisan totál leengedve, a védőkkel és az edzővel hisztizve….Vetődni,kimozdulni nem nagyon akart, folyamatosan ment a szemmelverés a kapura érkező lövéseknél…. Örülhet ha ebből másodosztály lesz…

 3. Hemi blogjában felhívnám a figyelmet a “Hajdú NORBERT”-ezés és a “PROSSZER”-ezés tényére.

  1. ja én csak a név elírásra gondoltam, de valószínűleg a szakmai megalapozottsággal is vannak problémák. Tömösvári még nem tett le annyit az asztalra, hogy simán rámondjuk, hogy pótolja Danit.

 4. Valamennyire releváns tény (18-án játszunk a Hungárián), hogy csökkentek az MTK jegyárai, már 1950 Ft-ért látogatható vendégként Európa legmodernebb stadionja.

  1. és kevés stadionban tolnak játszós’ filmeket az eredményjelzőn… :D

 5. A honlap szerint a jatekos adatoknal feltuntetik a Laczko Balazst… Tok jo h ket laczko is tartozik a kerethez… Ne de most komolyan…2 hetig basszak felralni azta. Meg rosszul…eleg amator….

  1. Ez ultra gáz…..komolyan, ami itt sajtó meg marketing téren megy az több mint ciki.

   1. Papa meg a blogban aszondja, hogy Hajdú Norbertet adtuk el az MTK-nak ;-)

 6. Hy!

  Tud valaki segíteni 1 vagy 3 jegy vásárlásában? Mert 2 klubkártyánk van de 3-an mennénk! Mit gondoltok lesz szombat délelőtt még 3 jegy szabadon ? :( Mert max akkor tudnánk megvenni személyesen ! :(

  1. “Fontos megjegyeznünk, hogy minden szokásos híreszteléssel ellentétben, még soha nem fordult elő, hogy ne lehessen a helyszínen is jegyet venni!
   Az sem igaz, hogy csak az mehet be aki a közös buszozást választja Kökiről.
   Ezeket a hamis információkat a rendőrség közli a Klubbal, hogy minél gördülékenyebb legyen a bejutás.
   Mi is az elővételt és a közös utazást javasoljuk mindenkinek, de az se maradjon otthon aki csak kezdésre tud jönni, vagy egyszerűen nincsen kedve buszozni.
   MINDENKI BE FOG JUTNI!”

 7. 303 jegy fogyott el egy nap alatt :) nem rossz.
  Kicsit off: azt tudtátok, hogy a szurkolói kártya 3 év után lejár?

  1. azt olvastam, hogy ha elfogy a 800 jegy, akkor küldenek még 400-at. ma 303 fogyott el. Amúgy meg ha lefotózod a 3. ember személyijét és bemutatod azt is elfogadják a Bozsik pénztáránál

    1. Elég vicces voltt az egész eljárás, egy kis kamera a hátsó pénztárnál, hogy hiteles legyen az arcképmás és egy nem túl lelkes alkalmazott.
     Mondjuk a gyerekek miatt muszáj volt megcsinálni, mert így ingyen jöhetnek be a meccsre, mert még nincsenek 18 évesek, persze a bérletes apucinak sorba kell állni meccsnapon az ingyen jegyért vagy előző nap ki kell kocsikázni, hogy simán menjen a bejutás :)
     Persze valamit-valamiért…… és tudom, hogy utópia egy klubkártya leolvasóval ellátott belépőkapu a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak, akár egy diákigazolvány (személyigazolvány) kontra klubkártya bemutató összehasonlító ellenőrzéssel együtt is.
     Ja és 1000 pénz a csere!

 8. Kicsit más: olvassátok el Leisztinger nyilatkozatát a hvg.hu-n. Érdemes. Halál gusztustalan és egyben elgondolkodtató… a rendszer…
  hvg.hu/gazdasag/20170208_leisztinger_tamas_interju

  1. Akkor Leisztingeré lett a KÖKI? na mondjuk akkor arra várhatunk,hogy mezszponzor lesz a pláza Kispesten:)
   Érdekes figura ez a pasi az biztos! “Bal”-ga lóra tett anno amikor választani lehetett és az bizony szép lassan kimúlta önmagát és kitudja lesz-e feltámadásos összefogás a lókupecok között? Ahogy elnézem ezeket a balgákat, ez több mint vicc, amit csinálnak :) Mondjuk “hatékony” egy fogatvezetés lenne a gyakorlatban az biztos, ha valami csoda folytán a bakra ülhetnének :)
   Azonban az élet ment tovább és Leisztingerünknek is szép lassan mint egy óceánjáró fordúlni kellett a túlélés irányába a neki nem éppen kedves érában is. Amolyan őfelsége kirakat oligarchája lett, csipegetett egy kis földpályázatot, csurrant-cseppent innen-onnan és azért ez a fociba való beszálás nem egy rossz ajánlólevél :) úgyhogy annak ellenére,hogy a nagyon csinos felesége megmaradt balga fővárosi képviselőnek, Tamásunk bizony jól alkalmazkodik korunk kihívásaival szemben :)

   1. Valahogy így, igen. Neki a hunguestet kellett eladnia, Heminek “csak” két játékosunkat. Ki, mekkora tétben játszik. :) Szegény Rózsa Palinak anno nem volt ilyen közvetlen bejárata a Bankárokhoz. :))

 9. Tiszta vizet a pohárba,olvasom sokat a Nagy Geri imádatot ,állításomat több videó felvétellel tudom igazolni,Nagy Geri egy szimpatikus srác,de csalja a focit,csak kergeti a labdát,sokat ez megtéveszt, nem tud fejelni,nem tud szabályosan szerelni,nem veszélyes a kapura,össz játéka nulla nem tud szabályosan embert fogni.Ezt vette észre helyesen Rossi mester.

  1. Tiszta vizet bizony :)

   Mondjuk akkor anno Sikesdi Gabi “egy szimpatikus srác,de csalja a focit,csak kergeti a labdát,sokat ez megtéveszt, nem tud fejelni,nem tud szabályosan szerelni,nem veszélyes a kapura,össz játéka nulla nem tud szabályosan embert fogni” – azonban ha valami oknál fogva nem játszott, egy kalap szamócát nem ért az egész gépezet, nem csillogtak a sztárok, akadozott minden, amolyan láthatatlan eminenciás volt, aki mindenhol ott volt, nem volt egy penge, kiszolgált, csúszott-mászott, kergette a labdát, nem tudott szabályosan szerelni, gólt fejelni, de valahogy nélkűle semmit sem ért az egész……valahogy így látom én ezt az egészet Nagy Gerivel kapcsolatban is!

   Rossi mester kevésbé “helyesen” azt is észrevette, hogy anno a kis Mancini mekkora sztár és bizony neki keresni kell a helyét ebben a csapatban, rendületlenűl, folyamatosan, kitartóan :)

   1. Nalam aki a “csalja a focit” kategoria,az Nagy Adam,aki rohangal ossze-vissza,mint a vakeger,neha szerel is,az vitathatatlan,viszont hiaba rendelkezik 80-85%-os passzolasi mutatoval,azt abbol szedi ossze,h hatramegy elkeri a labdat,aztan azzal a lendulettel a hozza 2-3 meterre legkozelebb allohoz passzolja,a kovetkezo labdaval meg megint ugyanez,semmi kockazatot nem vallal,se hosszu inditas,se egy csel.Sok meccset lattam a Bolognaban,sokszor csak azt nezem,h o mit csinal,Ezerszer inkabb egy Nagy Gerit akarok Kispesten latni,mint egy Nagy Adam kalibert.

    1. Regebben tetszett a jateka,de aztan elkezdtem jobban figyelni,h mit is csinal es egyre jobban kiabrandulok belole,sokan pedig el vannak tole ajulva,mert csak azt nezik,h uristen ,milyen passzolasi mutatokkal rendelkezik,meg o lehet a kovetkezo Pirlo a Serie A-ban,meg meg ki tudja meg milyen jelzokkel illeti a hulye media.Aztan egyszer majd elkerul egy olyan csapatba,ahol fel kell vallalni a gyors tamado jatekot,ott ebbol nem fog megelni.

      1. Balogh az uj Szalai!Nehany napja nyilatkozta Adamka,h nem latja ,h mi lesz akkor ha ok kioregszenek,mert nincs utanpotlas.Szalai megnyugodhat,az o padmelegito utanpotlasa mar megvan.

   2. Na persze. Vagytok ti, akik tudjátok a frankót, meg vannak a hozzá nem értők, mint Storck, meg Donadoni, meg számtalan olasz szakújságíró, akik imádják a játékát. Vagy csak nézzük meg, mennyit gyengült a fradi középpálya, mióta elment.

    1. Én nem mondom, hogy Geri rosszabb lenne, de Nagy Ádámot lehúzni szerintem marhaság. Ügyes, labdabiztos, vagány srác szerintem.

     1. Nekem nincs olyan ismerősöm, se fradista, se semmilyen más szimpatizáns, aki értené, hogy Nagy Ádámot miért tolják ennyire.

  2. Téged meg honnan szalajtottak?

   (Vert 2 olyan gólt, amit kapásból fel tudok idézni, ahogy azt is, hogy levette a pályáról akármelyik “nagy spílert”…)

  3. Ő egy olyan játékos akire azt szokták mondani az öregek hogy “zongora cipelő”, vagy “szürke eminenciás”.
   Én személy szerint a kullancs szót szeretem, és nagyon tetszik a megalkuvás nélküli játéka ahogy hajtja , űzi az ellent. Vidal, Makélélé,Marchisio, Nagy Geri………….valahogy így

   1. Nézzétek meg, mivé lett a Leicester is, amióta nincs Kanté, pedig ő is csak “fel-alá rohangált”. A többi tavalyi ász, Mahrezék ott vannak a kiesés elől menekülő csapatban.

    1. Van,aki esz nelkul rohangal fel-le,ez jot tesz a futomennyiseg statisztikanak,viszont az,h ez mennyire segiti elo a csapat tamadasepiteset-vedekezeset,mennyire gyorsitja vagy lassitja a jatekot,az mar megint egy mas kerdes.

  4. Neki a termete miatt nem az a feladata hogy fejljen, ütközzön, kapu elé odaérjen. 1-2 évig én sem értettem a játékát.Aztán figyeltem és láttam hogy területeket zár le, kisegít.Sokszor pont az a feladata hogy labda nélkül játsszon. Több ilyen alig észrevehető zsenink volt az elmúlt 30 évben .

  5. Tibi,ne vedd a szívedre, engem ugyan ezért itt padlóba döngöltek. Szerintem igazad van, a mai fociban ez kevés. Itt majdnem mindenki akadémia drukker.
   Bár egy kicsit elgondolkodtató, hogy az akadémiáé a Honvéd, vagy a Honvédé az akadémia. Mert ez azért baromira nem mindegy. És legközelebb megszólalsz jusson eszedbe az akadémiának köszönhetünk mindent. Még azt a százegynéhány évet is.

  6. Én még olvastam :) és aztán eltűnt, válaszolni is akartam rá, de aztán kámforodott amit írtál??

   Geri termetéhez, amivel zártad a kommentet, ezt akartam hozzáfűzni!

   “Láttam Én már Geritől fejes gólt is :)
   Honvéd-MTK 5:0
   “Gól! Nagy Gergő fejese ívelt át Petkovics felett, és pottyant a hálóba. (5-0)!”

 10. Néhány érdekesebb átigazolás az nb2-ben (-ből) néhai kispesti játékosok vonatkozásában a mai Sport+ alapján:

  Koós Gábor (Soroksár-Érd)
  Ihrig-Farkas Sebestyén (Békéscsaba-Budafok)
  Horváth Adrián (Gyirmót-Kisvárda)
  Szemerédi Norbert (Dorog-Szeged 2011)
  Ivancsics Gellért (Szeged-Kaposvár)
  Csábi Mihály (Kozármisleny-Ajka)
  Vereckei (Cigánd-Dunaharaszti)

  1. Kiegeszitenem azzal,h Karacs Peter (Kisvarda -Cegled kolcsonbe)
   Daniel Popa (CF Metalurgistul Cugir -Cigand)
   Gazsi Tamas (Balmazujvaros – Szolnok kolcsonbe)
   Feher Imre (MFA – Cegled probajatek)

   1. Egyebkent valahol hihetetlen a szamomra,h az akademian nevelkedett kapusok szinte felevenkent vandorolnk egyik csapattol a masikba,kolcson vagy vegleg.Szemeredi,Vereckei,Gazsi most is valt,Czuczi sem sok sot eszik meg Mezokovesden,nem lennek meglepve,ha nyaron o is menne kolcsonbe mashova vagy vegleg.10 ev alatt nem sikerult az akademiarol kinevelni egy megbizhato,normalis kapust,aki barhol is hosszabb tavon megbizhato teljesitmenyt nyujtana es foleg jatekban lenne.Ki felelos a kapusedzesert,nem kellene lecserelni?

    1. Hát ez már nekem is szöget ütött a fejemben, tisztelem Tóth Ivánt, ……de azért ez nagyon elgondolkodtató kérdés!
     Most nem akarok nagyon visszakanyarodni a legendákhoz, de Brockhauser (most a Videotonnál) és Andrusch Józsi (most az MTK-nál) is kapusedző, de vajon miért nem nálunk….?
     Az Öreg nagyon sok személyi kérdésben szerintem nem látja a fától az erdőt és képtelen a változtatásra!

     1. De Toth Ivan edzi a serdulo meg az ifi kapusokat is?Nem hiszem.Az egy dolog,h o mar nem tud mit hozza tenni a kapusok fejlodesehez,de elotte mi tortenik?Remelem,Vajda nem lesz elherdalva,bar o most mar Toth Ivanhoz tartozik.!En elotte Gazsi Tomirol gondoltam,h majd ha felkerul az elso csapathoz,lesz egy jo kapusunk,de valamit nala is elcsesztek.Tudom,annak idejen ramondtak,h nem tul magas kapus,de ezt viszont massal meg ellensulyozni tudta es ifi szinten nagyon jo kapus volt.Viszont amiota elkerult Kispestrol,neki is mar a 2. klubja jon most es nem igazan felfele ivel a palyafutasa.

      1. Az utanpotlas kapus edzo Bako Attila en ugy tudom, vagy legalabb is regebben o volt

     2. Nehéz kérdés akapusügy. Kifejtem : Az MFA-n : oda kimondottan specifikus kapusképzés kéne hogy kijöjjön 1-2 jó kapus.Jelen esetben alapkézést kapnak a kapusok, ami arra jó hogy a kezdőcsapatban tudjon játszani mindenki mert van legalább kapus. Az országban specifikusan Szombathelyen aKirály Gábor kapusiskola fog kifosni rengeteg jó kapust. Az igazi tehetségeket oda viszik a szülők, és a legjobb képzést ott is kapják meg.
      Az MFA-n eddig szerepelt kapusok nagyrésze tehetségtelen és teljesen használhatatlan volt. Reméljük Vajdának sikerül odakerülni a tűzhöz.
      Kapusedzés : Tóth Iván középszerű.Csípem nagyon, de ugyanolyan kapusoka farag mint amilyen ő maga volt.Tehát : jó reflexek a vonalon,rossz kifutások, és a 2-3. meccs után a teljes koncentráció hiánya.
      JElenleg 2 jó kapusedző van az országba aki kimagasló : Andrusch Józsi és Broki.
      Illetve Petry Zsolti, de rá lecsaptak a németek…

       1. A III.kerületnél az utánpótlás és a felnőttcsapat kapusedzője!
        https://www.tve1887.hu/vezer-adam
        (a fotó alapján simán elmennék mellette az utcán)
        Egy hiba van vele kapcsolatban, hogy van kispesti múltja és ez ahogy a példa mutatja kizáró ok a klubnál mint utánpótlás, mint egyéb szakmai vezetői vonalon.

         1. Pfla.hu-n láttam a stábban, de most nem tudom linkelni telefonról

          1. Megneztem,valamit talaltam,a neve szerepel az elso csapat stabjaban.Meg a 2. csapat edzoje egy bizonyos Szalai Laszlo.Ez a Szalai ugye nem az a Szalai ,aki nalunk vezette az akademiat?
           http://pfla.hu/?q=team/view

          2. Én is láttam és nem nagyon értem akkor…..
           Egyszerre két helyen nem nagyon lehet, a Kerület honlapja szerint ott van :) de felcsúton is szerepel valóban…..

          3. Vazzeg, ha az összes alkalmazott kimegy a meccsre, már teltház van

     3. vegyétek már észre, hogy szabó rendszerben hátrány a Honvédos múlt. :/
      az öreg szereti azt játszani, hogy ő volt a megmentő és senkire nem számíthatott a régiek közül.
      vannak ennek ellentmondó nyilatkozatok…nem biztos, hogy szabónak hiszek… (aki pl. hetek múlva képes mást mondani, mint, amivel kábított minket a tulaj-cset során :D )

      1. Esetleg mondjuk akkor lehetne talán Roland Praj az új kapusedző, nincs is kispesti múltja, letette anno a névjegyét az nb1-ben, EU-s országból jönne, úgyhogy ideális jelölt :) transzparens, meg átlátható, meg pluralista, meg izéé…..

   1. Szerintem ot mar elfelejthetjuk.Egyik klubbol kerul a masikba kolcsonbe,addig,amig egyszer csak azt olvasod,h klubunk kozos megegyezessel szerzodest bontott a jatekossal.Tovabbi palyafutasahoz sok sikert kivanunk!Ot is sokkal jobban meg kellett volna becsulni,mint a tobbi sokszoros utanpotlas valogatott jatekost.

    1. ott voltam 4-5 éve felcsúton, mikor megnyerték a Puskás kupát és Hemi a közelemben áradozott Csábiról, hogy a korosztálya egyik legértékesebb játékosa… :/ remekül játszott szűrőt a srác, de közben támadásokban is jó volt, néha jobb bekkben is tolta. jó fizikai adottságok és nem villám szerű, “lerúgom a fejed” technikával… persze , tudom hülyék a srácok és Rossi meg jó pedagógus :)

     1. Abban a korosztalyban nagyon jo jatekosaink voltak.Akkor is tele voltunk U16-os valogatottakkal,aztan nagyreszuk kesobb is folyamatosan ott volt az idosebb korosztalyban is.Anno Hemi mennyire mondogatta,h ez a 95-os korosztaly meg milyen sok oromot fog okozni a nagycsapatban,aztan egyedul Bobal David,aki maradt beloluk,meg Toth Barna es Erdos vannak az NB3-as csapatnal.

      1. +1 adalék… jobb bekkben Boti már nem is alternatíva ? aki eddig, minden “tutimegoldás” balos védő érkezésekor beállt a sorba és pár meccs után bebizonyosodott, hogy jobb, mint, akit hoztak helyette! jól védekezett, támadásokba jól szállt be és még gólokat is lőtt…most megint 2.(3?) lesz minden szóba jöhető poszton :) nehéz komolynak nevezni az ilyen szakmai stábot! aztán majd csodálkozunk, ha Ő is megunja és elmegy…vhová… :/

      2. Morata nem? A Juventusból vissza kivásárolta a Real! és játszik… ez nem elég? kb. mintha leszarnánk, hogy valaki a Nasa dolgozója volt a Holdraszálláskor…

    1. Büntess Budo!! :) le a kalappal tényleg. Attól az öregfiúkban is tolja még továbbra is?

 11. Nso.
  Hát ez bizony koppanás…
  “Pakssal kapcsolatos hír, hogy a tolnaiak ingyen nem szeretnék elengedni az első keretből kikerülő Kemenes Szabolcsot, még kölcsönbe sem. Így egyelőre kérdéses, sikerül-e megállapodni a Vasassal, amely a tavaszi szezonra kölcsönvenné a kapust.

  Amennyiben nem születik egyezség, úgy Kemenes a Paks NB III-as csapatában szerepelhet a tavasszal.”

 12. Egyébként, nekem az a teóriám, hogy Villámot, amolyan “hentesnek” igazoltuk. Ha van valaki, aki épp jó formába van, akkor ráállítjuk, ő pedig mellkason rúgja, vagy ilyesmi.

 13. Úgy látom küldtek még jegyeket, mert most 666 jegyet lehet online venni

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.