Én tényleg kezdem feladni :(

http://mikro.cikoria.net/post/159191020904/a-tökéletesség-prófétája-puskás-ferenc-labdarúgó

Tudom, tudom, hogy most ezt tolom, és nem azt, hogy másodikak vagyunk, egy pontra a Videotontól, mennyire kurvajó az élet, de bocsi, valahogy mindent és mindig képesek elcseszni, főleg az ún. emlékezetpolitikát.

Sebaj, majd ha nem lesznek egyáltalán egyetemek Magyarországon, akkor a Buta Nép végre megtanulja: Puskás világ életében felcsúti volt, vagy ha nem is, az akart lenni, és (áldozatos valamint verítékes munka árán) az lett.

 • Pingback: Én tényleg kezdem feladni :( | Zongoracipelő()

 • Döme Sanya

  Néz rá azokra az emberekre akik Öcsi bácsit “képviselik” és minden világos. Ezek még csak a munka elejére nem álltak , ne hogy már megfáradjanak.

 • László Papp

  Es hogy fokozzuk…Az ember gyomra felfordul ezektol a senkihaziaktol.
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/mlsz-a-honved-felmilliot-fizet-a-fradi-elleni-meccs-utan-2561519

  • A69W

   Undoritó mocskos banda!
   Nem lehetne valami összefogás a klubbok szurkolói között? A következő fordulóban egy negyed órát mindenki a pályának hátat fordít vagy fogalmam sincs mit, de ezt nem kellene hagyni.
   Valamit lépni kellene,hogy ezek a barmok vegyék már észre magukat, hogy eddig és ne tovább!

   • István Hereb

    Hátatfordítás = 100.000 ft. Ennyi

    • A69W

     mármint büntetés? Na ne már…..hol van ez leírva? :)

     • László Papp

      Ez olyan ,mint a ha van rajta sapka,akkor azert ,ha nincs rajta,akkor meg azert.

     • A69W

      Oké, de mennyi csapatot szivatnak ezzel a begyepesedett gondolkodásmoddal!
      Az a baj, hogy puffogunk itt, puffognak az ujpestiek és meg sokan mások is.
      Ha lennevegy látványos demonstráció. Ha nem jó a hattal szurkolás, akkor mit tudom én legyen minden szurkolonál lufi vagy valami….nem tudom. De legyen egy visszajelzés, egy figyelemfelhivas. Újságcikk, riport stb. Hogy van itt egy idióta szabalyozas amivel a meccsrejárók 99%-a nem ért egyet.
      Mellette meg megy az mlsz cukiság kampánya a szurkolok számának növeléséről….. Vicc.

     • Sanzi

      Demonstráció? Lufi? Figyelemfelhívás?
      Láttál már ezeknek az arcán bőrt? nincs, Érdekli őket bárki véleménye? Ez nem az az ország!

  • prison miki

   engem ebben az ellenfél szidalmazása rész dühít a legjobban, mutassanak olyan bajnokságot ahol nem szidják egymást az ősi riválisok szurkolói (legfeljebb nem hallatszik ki a tömegből). A piro miatti büntetés számomra nem annyira bosszantó, mert teljesen várható volt, és az uefánál is büntetést ér.

   • Vércsoport: XIX+

    nem volt ellenfel szidalmazasa emlekeim szerint. kulon felhivtak ra a figyelmet a vezerszurkolok, hogy nincs egymas anyazasa, es aki bekekezdett,azt is rogton lecsititottak.

    • prison miki

     Most hogy mondod, én sem emlékszem szidalmazásra. Az egyik rigmusban van egy “aki nem ugrál az csak egy szar fradista” sor, remélem nem azért volt. A klub valószínűleg nyilvánosságra fogja hozni az indoklást.

    • medvepuszi

     szerintem abba kapaszkodhattak bele, hogy sok antialkoholista szurkolótársunk kiabált csúnyákat a vodkára

     • Vércsoport: XIX+

      az bizony meglehet. a pontos indoklasbol majd kiderul, az nso csak az ellenfel szidalmazasarol ir,mikozben max az elenfel egyik jatekosanak szidalmazasa volt, ossznepi fradi amszidas tuti nem, es emlekeim szerint az “aki nem ugral az csak egy szar fradista” vegu dalt az ellenor a multkor sem irta fel

     • Sanzi

      A korzón a meccs után folyamatosan ment a lesz..tt a Ferencváros…
      Ne legyetek már szemellenzősek!
      Több a meccsen a besúgó mint a néző…

 • Darás Gábor

  Kedves Hanta! Azért foglalkozol ezzel most is kiemelten, mert Puskás Ferenc elbitorlása a Kispest létezésének (írhattam volna úgy is, hogy a létünk) megszüntetésére irányuló közvetlen támadás (hiszen nekünk Puskás=Kispest és fordítva) és ez fontosabb egy bajnoki címnél is.

  • Jap, ugye az identitásunk egyik alapja :(
   Így valóban nehéz.

  • prison miki

   Puskás = Kispest, de Kispest != Puskás. Kispest = Puskás, Bozsik, Kocsis, Czibor, Tichy, Détári, 13 bajnoki cím, és még sorolhatnám. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy nem fáj Puskás emlékének kisajátítása, de a Honvédnak van akkora történelme és annyi legendája, hogy nincs rászorulva arra, hogy egy konkrét játékossal definiálja magát és igazolja létezését. Vergődhetnek a névbitorlók, de nekem nem fogják elrontani a kedvem. A Honvéd van az újságok címlapján, a Honvéd harcol a bajnoki címért, a történelem hamisítók meg írhatnak amit akarnak, nagyon rövid kis mondat lesznek a magyar foci történelemkönyvében.

 • SZabó Tibor

  Kedves Hanta!Ne keverj össze két különböző dolgot a törvénytelenül működő egyetemeket (értem,hogy erre céloztál) a Puskás=Kispest igazsággal!

  • prison miki

   És lám, itt a bizonyíték, hogy volt értelme Hanta párhuzamának. Te, mint Honvéd szimpatizáns Puskás Kispesthez tartozását egyértelműnek veszed, de azt, hogy valami, ami 30 évig törvényes volt, egyszercsak törvénytelenné vált (természetesen teljesen függetlenül az adott egyetem történelmétől és filozófiájától), fenntartások nélkül elhiszed (vagy el akarod hinni) a hatalomnak. Aki nem Honvéd szurkoló, az miért kérdőjelezné meg Felcsút jogát Puskás örökségének kisajátítására? És most még egyetemek is vannak.

  • Csaba Horváth

   Nekem erről az egész felcsút-Puskás-Kispest és “törvénytelenül” működő egyetem(ek) párhuzamról egyetlen dolog jut az eszembe.
   Ha egy nemzetközileg elismert, magyar szinten kiemelkedő színvonalú egyetemet meg lehet néhány nap alatt szüntetni (vagy legalábbis ellehetetleníteni), akkor vajon mennyire van biztonságban mondjuk egy olyan futballcsapat, aki a hatalomnak szemét szúrja, egy legenda személyéhez ragaszkodása miatt….?

  • Escape

   Megteszed hogy elkezdesz gondolkodni??? és nem a fideszmantrát nyomod mint igazság.
   Hogy a retkes fenébe működhet egy egyetem illegálisan az elmúlt 10+ évben amikor az arról szóló törvényt hogy bizonyos szabályoknak nem felel meg, csak 2(!!!) napja fogadták el????

   Tehát a Ceu maximum az elmult 2 napban működött szabálytalalnul, mivel előtte nem volt rá vonatkozó törvény.

   • Szakáll

    “Tehát a Ceu maximum az elmult 2 napban működött szabálytalalnul, mivel előtte nem volt rá vonatkozó törvény.”

    Akkor sem.

  • photon

   Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
   csendben maradtam,
   hisz nem voltam kommunista.

   Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
   csendben maradtam,
   hisz nem voltam szakszervezeti tag.

   Amikor a szocialistákat bezárták,
   csendben maradtam,
   hisz nem voltam szocialista.

   Amikor a zsidókat bezárták,
   csendben maradtam,
   hisz nem voltam zsidó.

   Amikorra engem vittek el,
   nem maradt senki,
   aki tiltakozhatott volna.

   Martin Niemöller

   (Amikor a CEU-t bezáratták,
   csendben maradtam,
   mert nem voltam egyetemista.

   Amikor a Puskás nevet kisajátították,
   csendben maradtam,
   mert nem voltam Honvédos)
   és lehetne még sorolni, ugye?

   • Döme Sanya

    Valakik mindenkit elvittek, de mennyien maradtak.

    • Pelso

     :D

   • Döme Sanya

    Azért ez egy kicsit egyoldalú mert azokat nem említi akiket a másik oldal vitt el, és nekik bizony nagyságrendel nagyobb a létszáma. Ennyit a szociálliberális igazmondó versecskékről.
    És aki nem látja a farbát a ceu -ban, annak szerintem, minden tök mindegy.

    • photon

     a lényeget láttad meg, köszi a hozzászólást.

  • Szakáll

   Nem keverte össze. Valószínűleg a CEU-ra gondolt, ami teljesen törvényesen működik.

   • SZabó Tibor

    Ne keverjük a politikát a focival! Tiszteletben tartom mások véleményét,de a foci az foci.a politika az más kávéház./56-os/

    • Szakáll

     Nem mi keverjük a politikát a focival, hanem a politikusok.

 • Pelso

  én csak azt a párhuzamot látom, hogy soros 1 gazdasági+politikai bűnöző (nem véletlenül van/volt elfogató parancs ellene több eu. országban) és ugye a magyar belpolitika és a gazdasági szereplők összefonódása sem kicsit gáz.. :/
  és bocs, Hanta! A tiszteletem továbbra is a Tiétek a csakblog-ért, de ezt a pár sort méltatlannak érzem a blogotok szintjéhez : “Sebaj, majd ha nem lesznek egyáltalán egyetemek Magyarországon, akkor a Buta Nép végre megtanulja: Puskás világ életében felcsúti volt, vagy ha nem is, az akart lenni, és (áldozatos valamint verítékes munka árán) az lett.”
  értem én az iróniát, de még 1 egyetemet sem zártak be és “buta nép” nem az egyetemen tanulja az egyetemes igazságokat, hanem az életben a saját bőrén vagy épp a stadionban… (na ez is kissé túl pátoszos lett és ez is miattad van…:) )
  ráadásul -lássuk be- ez a Puskás “lopás-agymosás” teljesen a visszájára fordult : az egész politika sz.rozás csak erősítette a Puskás-Honvéd kötődést az emberekben, még a nem Honvéd drukkerekben is!

  • na, érzed te, hogy bizony az irónia a lényeg, ahogy a hatalomról leszakadt (vagyis inkább fordítva) társadalom inkább az abszurdba fordul, mert lehet bármilyen hangos, hogy ne, az csak gyorsítja a pont ellentétes folyamatokat.
   ilyen helyzetben bármilyen mondat, bekezdés jelenthet bármit, valaki majd úgyis félreérti, máshogy érti, mert valljuk be, szinte eljutottunk arra a szintre, hogy a közlő és a fogadó között az információátadás a vonal(ak) iszonyatos zajossága miatt szinte lehetetlen. :(

   (ezért is tartom őszintébbnek, ha nem mismásolom el az elvi/etikai/egyéb álláspontom, mert különben nettó hazugsághalom lenne nemkevés bejegyzés. így legalább összeköthető a közlőből megismert részletekkel a tartalom, nem csak úgy magában lebeg a semmiben.)

   • Pelso

    valóban iszonyat nagy a káosz, de remélem, hogy csak a hatalom fordult abszurdba és a “társadalom” nem…(azért is tettem idézőjelbe, mert erre mondja még pár okos, hogy “mi az a társadalom”?)
    a lényeg, hogy a politikán kívüli “emberek” talán nem hülyültek meg teljesen és lesz egészséges válasza az abszurd kihívásokra!
    mondom ezt annak ellenére is, hogy -sajnos- mostani politikai helyzet is annak a következménye, hogy az elmaradt rendszerváltás óta az emberek szinte mindig valami ellen és nem valami mellett szavaznak…
    (talán csak az 1. választás volt kivétel)
    a politika mocska mellett a legnagyobb gáz az írástudók árulása… :( szinte nincs 1 független gondolkodó, aki azonos kritikával tudna közelíteni a számára “szimpatikusabb” hatalom felé, mint az ellentétes oldalhoz!
    azért is nagy a felelőssége annak, aki bármilyen szinten is véleményt formál…de ez hosszú… tényleg nincs értelme jobban belemenni a politikába, még ha néha belénk is fordul sunyi módon.
    ui. remélem nem volt bántó, amit az előzőben írtam, azt nem szeretném…

  • Szakáll

   “nem véletlenül van/volt elfogató parancs ellene több eu. országban”

   OFF
   Engem ez nagyon érdekel. Melyik EU-s országban van/volt és mikor?
   Csak az országot meg az évszámot írd már le kérlek, forrásmegjelöléssel. Köszi!.

   ON

   • A69W

    Szerintem 87 évesen már inkább kertészkedni kellene már neki:)
    OROSZORSZÁGhttp://nepszava.hu/cikk/1098927-erik-a-kitiltas-sorossal-szemben

    http://www.civilkontroll.com/putyin-elfogatoparancsot-adott-ki-soros-gyorgy-es-mas-penzugyi-terroristak-ellen/

    USA – PETÍCIÓ

    http://pestisracok.hu/nemzetkozi-elfogatoparancsot-kernek-george-soros-ellen-az-amerikaiak/

    CSEHORSZÁG

    „Ha Soros György azt mondaná, hogy a Föld a Nap körül forog,
    nem lenne okom rá, hogy ne értsek vele egyet. Tevékenysége néhány téren azonban
    legalábbis gyanús, és feltűnően hasonlít a belügyekbe való beavatkozáshoz”
    – jelentette ki Milos Zeman abban az interjúban, amelyet vasárnap délután
    hozott nyilvánosságra a Parlamentní Listy cseh internetes hírportál. “Bár
    az úgynevezett színes forradalmak megszervezése bizonyos országokban érdekes
    kedvtelés, de az érintett országoknak ez több kárt okoz, mint amennyi hasznot
    hajt” – fejtette ki a cseh elnök. Megjegyezte, hogy az úgynevezett színes
    forradalmakat többnyire külföldi stábok szervezték”

    http://nepszava.hu/cikk/1098927-erik-a-kitiltas-sorossal-szemben

    ANGLIÁBAN IS SZERETIK!

    „Soros György spekulációitól még a legnagyobb jegybankok, a
    legfontosabb kormányzatok is félnek, mint a tűztől, ő ugyanis a főszereplője a
    mindmáig legsikeresebb nagydeviza-bedöntésnek. Az áldozat az angol font volt.” http://24.hu/fn/gazdasag/2010/03/16/soros_kontra_font/

    KÍNÁBAN IS….

    „Soros Györgyöt támadja a kínai központi pártlap, amiért
    “háborút indított Kína ellen”. Elemzésük szerint spekulánsok miatt
    gyengült kedden a hongkongi dollár és a kínai jüan. A sanghaji tőzsdeindex 13
    havi mélypontra, 6,4 százalékkal zuhant.” https://444.hu/2016/01/27/a-kinai-partlap-szerint-soros-gyorgy-haborut-inditott-az-orszaguk-ellen

    SZLOVÁKIA

    „Ha Soros úr kárt akar okozni Szlovákiának, köszönjük,
    inkább nem kérjük a piszkos pénzeit” – jelentette ki a kormányon lévő Szlovák
    Nemzeti Párt alelnöke, Malíková asszony, miután a szélsőségesen nacionalista
    párt elhatározta: konkrét lépéseket tesz a célból, hogy Soros Györgyöt ne
    engedjék be Szlovákia területére, s nyilvánítsák „persona non grata”-nak.” http://beszelo.c3.hu/cikkek/tartsd-a-szad-osszeeskuves-szlovakia-ellen

    • Szakáll

     Tehát akkor ezek szerint semelyik EU tagországban nincs/volt elfogató parancs?
     Köszi!

     • Pelso

      Kedves Szakáll…utána fogok még keresni, lehet, hogy csak “Persona non grata” pár országban… :)
      de többek között emiatt nincs értelme (a szükségesnél több) politikát vinni 1 focis blogba!
      amit én hozok vagy fogok hozni forrásokat, azt Te valószínűleg nem tartod mérvadónak és viszont.
      1 biztos: amikor a ceu létrejött akkor úgy alakították a törvényt, hogy sorosnak jó legyen…
      amikor vajnára szabtak törvényt, gondolom Neked sem tetszett, jelzem nekem egyik sem…
      hányinger az egész magyar és nemzetközi politika, élen az amcsikkal, a tömeggyilkos bushékkal és barátjukkal george sorossal…
      nem biztos, hogy érdemes ebbe belemenni jobban és főleg nem itt.

      http://www.demokrata.hu/cikk/persona-non-grata-0
      http://pestisracok.hu/nemzetkozi-elfogatoparancsot-kernek-george-soros-ellen-az-amerikaiak/

     • Szakáll

      Számomra ebben az a lényeg, hagy valami tényszerűen igaz, vagy nem. A mai, hazugságokkal teli világban a véleményt meg kell tudni különböztetni a tényektől, a propagandát meg kell tudni különböztetni a hírtől. A forrásokat is ez különbözteti meg egymástól. Bárkivel előfordulhat, hogy megtévesztik.

      Nem értek egyet a Soros-Vajna párhuzammal sem. Nagyon egyszerűen le lehet a vezetni a logika szintjén tények felsorolásával, hogy miért nem állja meg a helyét, de itt nem fogom.
      Én itt nem is politizálok, csak felhívtam a figyelmet néhány hamis állításra hozzászólásokkal kapcsolatban. Itt ezt le is zártam.

      Egyébként nem tisztem védeni Hantáékat, de egy ilyen blog szubjektivitáson alapul és a szerző nem állított semmi valótlant. Én Kispest szurkolóként nagyon hálás vagyok nekik ezért, amit itt csinálnak. Szerintem nem érdemelnek ilyen “méltatlannak érzem a blogotok szintjéhez” megfogalmazásokat…

      Üdv!

     • Pelso

      “A mai, hazugságokkal teli világban a véleményt meg kell tudni különböztetni a tényektől, a propagandát meg kell tudni különböztetni a hírtől. A forrásokat is ez különbözteti meg egymástól. Bárkivel előfordulhat, hogy megtévesztik.” -na, ebben egyetértünk!
      “Szerintem nem érdemelnek ilyen “méltatlannak érzem a blogotok szintjéhez” megfogalmazásokat…” -egyrészt nem áll a többes szám, mert csak Hantának szólt, másrészt hangsúlyoztam ennek a témának és nem a blogos munkásságának!
      de nem gondolom, hogy magyarázkodnom kellene emiatt az esetlegesen túlzónak mondható fogalmazás miatt : a 2437 eddigi hozzászólásom kb 5-7%ban az Ő “fényezésükről” szól közvetve vagy közvetlenül.
      mert mindenki tudja -aki egyszer beleízlelt ebbe a blogba- hogy ez a 2 csávó olyat tud, amitől 1 Honvéd szurker itt tutira otthon fogja érezni magát és olyan emlékek,(élet)érzések jönnek fel az írásokat olvasva, amitől érzed, hogy ez a HONVÉD, és még akkor is van/lesz, amikor esetleg maga a klub néha irányt téveszt.
      talán pont ebbe az otthon feelingbe rondított bele ismét a politika ezzel a témával,és az tény, hogy a politika ellen nehéz védekezni, de, hogy mennyi teret adunk neki a mindennapokban, arra lehet még némi hatásunk.
      ennyi.
      viszont szívesen látom/látnám a véleményed a csapattal kapcsolatban… :) üdv!

 • Döme Sanya

  Olyan jó egyetem ,hogy állítólag nincs a 900 legjobb között. Még a K. Honvéd is előbbre van a világranglistán.