Micsoda abszurditásra leltünk az NB I. idei versenykiírásában, el se hinnéd

(Ez volt ám a bulváros címadás.)

8. A bajnokság helyezéseinek eldöntése
A) A bajnokság során lejátszott bajnoki mérkőzések eredményei döntik el a bajnokság végső sorrendjét.
B) A mérkőzés győztes csapata 3 pontot, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot.
C) A bajnokság első helyezett csapata a legtöbb pontot szerzett sportszervezet, utolsó helyezett csapata a legkevesebb pontot szerzett sportszervezet.
D) Azonos pontszám esetén a sorrend az alábbiak szerint kerül meghatározásra:
1. a bajnokságban elért több győzelem;
2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól;
4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége;
5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól;
7. a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés;
8. sorsolás.

(MLSZ // NB I. Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2016 – 2017. // innen)

És, hogy mi benne a vicc? A hatodik pont, vagyis az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól. Egy olyan bajnokságban, ami három fordulós, és ahol sorsolástól függően öt vagy hat ellenféllel kétszer játszol idegenben.

Okés, hogy adegy valószínűleg sosem fogják alkalmazni ezt a szabálypontot, adkettő van aki öt, és van aki hat csapat ellen játszik többször idegenben, vagyis nagyjából kiegyenlített, de pont ez a nagyjából a kulcsszó, hiszen így nem teljesülhet az egyenlő feltételek elve.

Mondjuk az is igaz, hogy helyesen: itt sem, de az már más tészta.

 • akarki

  Ugy tudom, hogy csak az elso ket meccs szamit.

  • és ez honnan derül ki az idemásolt teljes normaszövegből?

 • Pingback: Micsoda abszurditásra leltünk az NB I. idei versenykiírásában, el se hinnéd | Zongoracipelő()

 • Zagreus

  Nem is az elso felenel a tabellan de a hatuljan akar meg fontos is lehet. Persze ott is kicsi a valoszinusege. De itt nem ez a lenyeg hanem az egyenlo feltetelek szoosszetetel. Konyorgom. Hol talalkozol ezzel Magyarorszagon mostanaban?

 • prison miki

  mostmár kezdek aggódni érted, már 5 nap telt el a fradi-verés óta, de még mindig nem volt pozitiv hangvetelu posztod :(
  https://youtu.be/Jh90A_EHoW0

 • Csaba Horváth

  Szerintem van benne logika. Tételezzük fel, hogy az első 6 pontig minden azonos. Az egymás ellen gyűjött pontok azonosak, egymás ellen rúgott gólok azonosak. Ha az egyik csapat többet játszott idegenbe, az már önmagában versenyhátrány, így az első 5 pont azonossága után a 6. pontnál kompenzál a szabályrendszer, vagyis ha mindenbe ugyanazt a teljesítményt nyújtották a csapatok, akkor az kerül ki győztesen, aki ezt az azonosságot több idegenbeli mérkőzésen érte el. Szerintem semmi gond nincs ezzel. A gond inkább azzal van, hogy van olyan csapat, aki a másikkal szembe többször élvezheti a hazai pálya előnyét (pontazonosságtól függetlenül)….na ez szerintem nagyobb gond.

 • A69W

  Elég kesze-kusza lett azért a klub reagálása a hétvégi büntetéssel kapcsolatban…..

  “A Honvéd felháborodott a büntetések okán.

  – Óriási tévedés, hogy ha a csúnya beszédért megbüntetik a klubokat, akkor ez majd visszafogja a nézőket mások szidásától. Ez a gondolat egy meteor nagyságú butaság. Totális nonszensz, hogy a stadionban tanúsított magatartás vetekedjen az Állami Operaház látogatóinak viselkedésével. Ez le is járatja a Honvéd menedzsmentjét, amely évek óta harcol a rasszizmus ellen, hiszen egyenlőséget tesz a rasszizmus és a minden stadionban megtalálható csúnya beszéd között – válaszolta érdeklődésünkre a klub” http://www.blikk.hu/sport/magyar-foci/mar-44-milliot-szurkolt-le-az-ujpest/c5zh1dk

  • Csaba Horváth

   Én értem mit mond Hemi..szimplán azt, hogy a meccshangulat és a rasszista megnyilvánulás között van különbség, az MLSZ mégis egy dologként kezeli.
   Vagyis a meccshangulathoz tartozik pl. a koreo, görögtűz, az ellenfél zrikálása, az ellenfél játékosának zrikálása, sárgalap-piroslap-téves bírói ítélet esetén a felháborodott hangok….a rasszizmus alá tartozik a cigányozás, zsidózás, huhogás. Nagyjából ez kéne lenni az MLSZ büntetés kiszabásánál a mérvadó….

   • Döme Sanya

    Mi az a rasszizmus? Definiálni kéne. A mai politikai elitet mennyire kellene megbüntetnünk csúnya megnyilvánulásaiért.

    • prison miki

     jellemzően a huhogás és az olyan rigmus amiben elhangzik a “c*gányok” szó tartozik ebbe a kategóriába.

     • Döme Sanya

      Tehát akkor a baglyok libák kintmaradnak, és tilos a cigányzene. A 100 tagú meg a pálya közelébe se mehet.

  • prison miki

   arra gondol, hogy a vezetőség szektorbezárással, jegyáremeléssel próbált hatni a szurkolókra hogy ne legyenek olyan rigmusok, amiért büntet az mlsz/uefa (rasszizmus, antiszemitizmus). viszont most nincsenek már ilyen rigmusok, az mlsz viszont még mindig büntet, bagatel dolgokért, tehát a szurkoló azt gondolhatja, hogy a rasszizmus elleni kiállás sem volt jogos, és a vezetőség segget csinált a szájából.

 • A69W

  Azért remélem egyszer majd mi is eljutunk idáig, hogy egy új stadion szektor elnevezésein kelljen majd gondolkodni! (Egyébként minden elismerésem a Vasas menedzsmenté, ahogy bevonják ebbe a szurkolókat!) http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/418230_ime_az_uj_vasas_stadion_szektorainak_nevado

  • Laszka

   Vajon lehet e majd Puskas szektor? :)

   • A69W

    Ha gyuri megengedi, akkor talán….. :)

  • Escape

   Az új stadion ÁLLAMI tulajdon lesz, nem hiszem hogy sok beleszólást engednénenk. Hemingway folyamatosan árulja a klubot, ő sem elkötelelzett annyira hogy foglalkozna ilyenekkel

 • Andris Koncsol

  Erdős sporihoz mit szóltok?

 • CS.A.K.

  A szar zöldek a Budafokot kapták a kupában! Mivel én ott lakom és a Budafok is vörös-fekete, meg lehet szidni a fradit én megyek a meccsre! Páran jöhetnétek még és lehetne egy jó szurkolást csinálni!

 • A69W
  • Kicsipest

   Egy mesebeli falucskában, a felcsúti grundokon nevelkedő kisfiú egész nap rugdossa a bőrgolyót, nagy álma valósul meg, amikor a helyi futballcsapat kék-sárga mezét először magára öltheti…

   • A69W

    :)
    Gyuri meg eljátszhatná, ha megborotválkozik a főszerepet is :)
    Azért ez nem kis kihívás filmes szempontból. Persze lehet, hogy a sztory csak 56 után fog kezdődni, úgy is csak az a “lényeg”…..

    • Döme Sanya

     Gyurinak egész mást, és mással kellene eljátszani.

     • Thibby

      El tudnám képzelni egy szadista hardcore melegpornóban….ahol fekete srácok udvarolnak neki…

     • Döme Sanya

      Ez még élvezné is.

     • Thibby

      1000 % hogy örömet okozna neki !

  • Döme Sanya

   Az igazság az hogy ezektől sem a forgatóra, se magára a filmre nem vagyok kíváncsi.

  • Csaba Horváth

   Biztos lehetsz benne, hogy Kispest és Honvéd szavak helyett ilyenek vannak: pestlőrinc határába született, Wekerle csapatát erősítette gyerekkorában, egy meg nem nevezett dél-pesti csapatba játszott, mert az akkoriba a kommunista rendszer egy addig ismeretlen XIX. kerületi csapatba kényszerítette sok más híres labdarúgóval együtt…pedgi Puskás, világéletébe a fradiba akart játszani, sőt egy eddig sosem látott életrajzi bejegyzés említést tett arról, hogy Bözsi nénivel a 1950-s évek hajnalán egy szerény kis telket is venni akart felcsúton, hogy nyugdíjas éveiket ott tölthessék.
   Nagyjából így tudom elképzelni egy Andy Vajna féle forgatókönyvet Puskás első harminc évéről…. :D