Ma van május 10., máig lehetett benyújtani az új Bozsikra a pályázatokat. El sem hiszitek, hogy mi történt helyette!

Igen, megint toltak egy kicsit a határidőn. LOLLERKOPTER.

Csak ránéztünk a TED-re, az EU közbeszerzési oldalára, már amolyan megszokásból, és mit találtunk?

Az eredeti hirdetményben javítandó szövegrész
Szakasz száma: IV.2.2
A módosítandó szöveg helye:
Ajánlatok benyújtásának határideje:
A következő helyett:
Dátum: 10/05/2017
Helyi idő: 14:00
Helyesen:
Dátum: 21/06/2017
Helyi idő: 14:00

Igen, jól látjátok, negyedszer is kitolták a határidőt azon a közbeszerzésen, amit Hemingway szerint még ki sem írtak.

Vegyük át a dátumokat:

 1. eredeti: február 6.
 2. február 6. -> március 14.
 3. március 14. -> április 12.
 4. április 12. -> május 10.
 5. május 10. -> június 21.

Nincs nagy tolongás. (Az index vicces cikknek szánt összesküvés-elméletét itt olvashatjátok, a közbeszerzéses anyagaink itt vannak, a stadion folyamatos csúszásának krónikája pedig itt.)

Amúgy a hivatalos sztori most éppen az, hogy ősszel még a Bozsikban játszunk, majd dózer, és költözés ideiglenesen a Hungáriára.

“Ma van május 10., máig lehetett benyújtani az új Bozsikra a pályázatokat. El sem hiszitek, hogy mi történt helyette!” bejegyzéshez 44 hozzászólás

 1. Áh…

  Összpontosítsunk most minden idegszálunkkal az MTK-ra. Nagyon nehéz lesz, mindent bele!!

   1. Dehogynem, az “áh” is a hír tartalmára vonatkozott, ill. hogy én pl. eleve szkeptikus vagyok stadion ügyben.
    De jó lenne, ha még 2 és fél hétig csak a következő meccsre koncentrálnánk (persze elsősorban a csapat), semmi másra, arra meg pláne nem, hogy hova megy Rossi, vagy ez, vagy az a játékos.
    Szóval részemről most csak az MTK-ra koncentrálok. :)

 2. Biztos, hogy ősszel a Bozsikban játszunk? A Bozsik talaja fűthető? Sport plusz szerint azért kaptuk meg a következő szezonra az indulási engedélyt, mert az MTK pályát jelöltük meg hazai pályának.

 3. akkor kezdik épiteni amikor valamelyik fideszes cég kapacitása felszabadul.egyelőre maximumon pörögnek a többi stadionoknál.másnak meg nem engedik át

 4. 8.000 fős. Soha nem kell bővíteni. Szerintem bőven elég lett volna egy ötezres is.

  1. Minek tízezres? Soha nem lenne megtöltve, elvesznének benne a nézők, nem lenne hangulat.

   1. A mai tendenciák mellet az 5000 fős lenne a reális…igaz max 2-3 alkalommal lenne megközelítve ez a létszám…A 8000 fő már a nemzetközi mércével is jó stadion…Bár jó lenne még megérni hogy az is kicsi legyen meccsről meccsre…

    1. most is kint vagyunk a gödörből, bajnoki címért csatázunk, és 2200 a hazai átlag. azoknak az időknek már vége, amikor egy magyar szintű bajnokságra 10 000 ember járt ki rendszeresen. A futball-periférián a liga szintű 4-5 ezres átlag már egy nagyon nagyon jó szám lenne. Körül kell csak nézni a környéken, szlovák, szerb, horvát, román, szlovén ligákban ugyanez a helyzet (ausztriában is, 1-2 csapatot kivéve)

   2. Egy modern, fedett stadionban fele ennyi nézővel is nagyobb hangulat lenne, mint a mostani Bozsikban. Mindig megdobban a szívem, amikor meglátom a stadion reflektorait, de hangulat szempontjából nézve, egy elképesztően gyenge stadionunk van.

  2. Ötezres???? Jó hogy már nem háromezres… Máshol ne reklámozd ezt a nagyszerű ötletet légyszives!

   1. Mikor volt utoljára és mikor lesz (remélem a Vidi ellen) ötezernél több néző a Bozsikban? Egy nézőkkel teli kisebb stadion valódi katlan lehet, míg a nagy stadion, amiben lézengenek a nézők hangulattalan, illúzióromboló. De ez csak az én véleményem, nem oszt, nem szoroz…
    A lényeg az, hogy legyen új stadion!

    1. 93 óta semmi nincs…Vegetáció,megszűnés
     veszélye stb…. Hosszú évek folyamata,hogy a nézők/szurkolók visszatérjenek.Ez egy nagy klub országos szinten sok szurkolóval.Van(lenne)miből meríteni,ha a nézőszámot akarnánk feljebb tornászni.Amúgy igazad van.De!Egy Budapest Honvéd az márkanév is egyben és méltatlan hozzá egy 5000-es stadion(még ha jelenleg elég is).A tízezres jobban hangzik,de azt mondom én is,hogy kompromisszumként a jelen magyar(futball)állapotokat figyelembe véve a nyolcezres a megfelelő.Egy 3,vagy 5 ezres elég tré lenne.Mi nem egy mezőkövesd szint vagyunk.

  3. azért az évi pár meccsért, amire megtelne (ha lenne ilyen egyáltalán, mert a mostani Bozsikot se sikerült megtölteni egy jó ideje), nem érné meg a 10000+-os stadion, és feltűnően üresnek tűnne. Szerintem a 8000 egy jó kompromisszum.

   1. azért, ha belegondolunk a közelmúltba : Pintér, Gyimesi…Döme korszakban nem volt ritka a 10.000.
    persze a mostanihoz nézve, kb. hol az a 6000…?

    1. Azért kíváncsi leszek mennyien leszünk az Mtk és a Vidi ellen a Bozsikban?

    2. Figyelj, ez sajnos nem a közelmúlt. Ez 30 éve volt. Aki akkor kijárt, mint fizető néző, most 50 és 100 éves kor között jár. Hol a 6000? Emigráltak, meghaltak, elvesztették az érdeklődésüket. Az elmúlt 15-20 évben nem volt nagy tömegű utánpótlása a szurkolóknak, mert a társadalom elvesztette az érdeklődését és a lelkesedését.

     1. Az nb2 -es idényünkben is 4-5000 voltak hazain ….és idegebnben is sokszor 2-3000 en

      1. Utólag megszépülnek az emlékek. Kicsit túlzóak ezek a számok. ;)

     2. Most 2000 az átlag persze.De az országban és Pesten is sok szurkolóval bíró klubról beszélünk.Ehhez a nézőszámhoz hozzátartozik,hogy huszon x évig csak vegetáltunk.Ha éveken keresztül jól szerepelnénk akkor növekedne a nézőszám is jócskán.Persze ésszerű határokon belül.

     3. az, hogy milyen múlt azt a “látó távolság” határozza meg… :) az enyém nyilván kissé nagyobb, 17-18 voltam, mikor Döme berobbant, bár sajnos elég rég volt -valóban 30 éve- de a klub történetét tekintve csak 1 rövidebb időszak.
      persze a rengeteg változás, ami az életünkben és a gazdaságban, sportban végbement, az belerondított a fociba is, nem kicsit…és ez látszik a lelátókon is. :/
      de ahogy a Honvéd idei játéka is mutatja, nincs lehetetlen! és ennek a sikeres évnek lassan látszani kell a lelátókon is.

      1. Mivel egy korosztály vagyunk, dettó így látom Én is.
       Minden kispesti személyes pechje valahol, hogy egy jó nagy szakadékban vagyunk az utóbbi 20 egynéhány évben.

       Sokakkal szemben azonban “nekünk megvolt” a 80-as, 90-es évek elejének igazi Honvéd-Kispest élménye és azt elvenni nem tudja senki. Aztán jött persze a képszakadás. Ez egy átmeneti korszak kellős közepe, ami felölel sajnos egy fél emberöltőt. Az átkosban szocializálódottak sorsa ez valahol, volt ebben ebből is egy kicsi, abból is egy kicsi. Azonban Én is optimista vagyok hosszabb távon, az nem lehet, hogy a világ szerencsésebbik felén a labdarúgás az egyik legnagyobb üzlet, az egyik legnagyobb szórakozás, előbb-utóbb itt is tömve kell, hogy legyenek majd a stadionok, (azonban lehet, hogy ezt már nyugdíjasként, bottal járva fogjuk megélni:)

       1. Valakiknek üzlet valakiknek nem. Azért mégiscsak röhej, (és a piacgazdaság nevű átverésnek a mintapéldája,) hogy senki nem akar nálunk a mezeken hirdetni. Mégis csak a tabella élén álldogálunk, és bajnokesélyesek vagyunk. Nevetséges ez az egész.

  4. Egyetértek, sőt. Talán sok meccsen kihasználatlan lenne, de aztán majd sírtok, amikor a bl-ben már elfogytak a jegyek. :)

 5. Nem tudom mennyire reprezentatív, de a Blikk közvélemény-kutatásánál Honvéd bajnoki címet jósolnak a szavazók!
  Ha azt vesszük alapul, hogy a magyar társadalom nagy része a Blikkből, Borsból és egyéb hasonló nyomdaipari termékekből szerzi a napi betevő információt (már aki szerzi) akkor még optimisták is lehetünk, hogy viszonylag nagy lehet a mintavétel nagysága. (persze ilyen százalékos kimutatást, 12 szavazatból is ki lehet hozni:)
  http://www.blikk.hu/sport/magyar-foci/a-honved-lesz-iden-a-bajnok/zcx46e3?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso https://uploads.disquscdn.com/images/cb5e2035213d065d7badbe9fec52d5066178fb6c8c5f2b7162ea8bba9b1d6713.jpg

 6. nekem sem…volt egy pillanat amikor a stadionrol beszelt, de az is kb 10 masodpercig tartott…

  1. kitünöen megoldottak a feladatot…remelem rögzitik külön is, hogy fellehessen tölteni :)

    1. Ne legyünk azért igazságtalanok, most először nem működött ez a megoldás. Amúgy meg Hemi papa ilyen szempontból elég szurkolóbarát. Nem tudok róla, hogy máshol lenne ilyen lehetőség.

 7. Nekem sem megy. Néha bejön valami rövid ideig (10-20 másodperc), aztán eltűnik.

 8. Ameddig itt várakozik a nagyközönség az onlájncsetre, addig egy kis fejtörő!

  Aki látta a Brazilok című filmet annak nagyon könnyű – aki nem látta annak is nagyon könnyű lesz – megfejteni, hogy melyik volt játékosunk szerepel a filmben (a “Hivatal” csapatában), illetve látta el a labdarúgó szaktanácsadói szerepet a focis jeleneteknél?

  https://uploads.disquscdn.com/images/7b6b2de2f9e559c9aeddcdc92adbf7f015c2b499ee89cc2427c5250a02cb8564.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/03719d913bd1c9bd812d0f5cd886593092d94ad971abe381b0446240dac6d1d3.jpg

   1. Jó film egyébként, ajánlom mindenki figyelmébe, kicsit rasszista :), de amúgy másfél óra kikapcs:)

 9. volt akinél folyamatosan ment a videó ?
  elhangzott valami új, érdemleges infó ?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.