A bajnokcsapat névsora

név saját mérkőzés keretben gól gp
Balázs 9 17
Baráth MFA 22 27 2
Bobál D. MFA 24 28 2
Bobál G. MFA 2 5
Botka MFA 17 18 1
Eppel 27 27 16 4
Gazdag MFA 32 32 3
Göblyös MFA 0 6
Gróf 25 33
Hajdú 13 15
Hidi saját 28 29 3 1
Holender MFA 27 32 2 1
Horváth A. 8 27
Ikenne-King 21 25 3
Kabangu 5 7 1
Kamber 32 32 3 2
Koszta MFA 31 32 6 5
Kovács D. MFA 1 5
Laczkó 3 7
Lanzafame 25 25 11 6
Lovric 28 28 1
Nagy G. MFA 19 33 1 1
Nagy S. 0 6
Palmes MFA 1 2
Prosser MFA 11 15 4 2
Tömösvári MFA 3 9
Vasiljevic 15 32 1 1
Vernes MFA 6 7
Villám 5 11
Zsótér 22 25 3 1

Összesen harminc játékost neveztünk legalább egy alkalommal mérkőzésre, Nagy Sándor és Göblyös azonban végül nem lépett pályára. Gróf és Nagy Geri mind a harminchárom meccsen a keretben volt, míg Gazdag, Holender, Kamber, Koszta és Vaszke csak egyszer-egyszer hiányzott.

A harminc játékosból tizenöt saját nevelés! A legalább a meccsek felén pályára lépő tizenötből pedig nyolc.

“A bajnokcsapat névsora” bejegyzéshez 70 hozzászólás

 1. Remek névsor, bajnokcsapat!
  Mindenki hozzátett valami pluszt, mindenki tette a dolgát.Talán igazságtalan külön kiemelni valakiket én most mégis megteszem.
  Először is, Bobál Dávid válogatott szintű teljesítményt nyújtott hétről-hétre.A párharcokat sorra nyeri, termetéhez képest gyors és fordulékony, remekül helyezkedik és még előrefelé is jól játszik.
  Őszintén nem emlékeszem, mikor volt ilyen csatárunk, mint Eppel Marci, 20 éve biztosan nem. Az NB1-ből egyértelműen kiemelkedik, válogatott szintű játékos, nemigen van gyenge pontja.
  És kedvencem, a fáradhatatlan Nagy Gergő, akit nem lehet elnyomni, nem lehet levakarni, aki mindig küzd, soha nem adja fel, aki olvassa a játékot és mindig ott van, ahol kell. Minden kispesti akadémista példaképe lehet!
  Gróf Dávidot sokszor bíráltam, elsősorban a kijövetelei miatt. Sokszor éreztem bizonytalannak, úgy láttam, hogy megtorpan, üti, amit fogni kéne, stb. Szimpatikus srác, de egyáltalán nem értettem, hogy miért hívják a válogatottba. Hát, tegnap megértettem. Tökéletes teljesítményt nyújtott, én úgy láttam, hogy magabiztos kijöveteleivel teljesen elkedvtelenítette a fehérváriakat. Sugározta magából, hogy “Itt nincs esélyetek”. Bravó, Dávid!

  De a többiek is mind ugyanennyire fontos szereplői a bajnoki menetelésnek, mindenkire nagyon büszke vagyok és soha nem fogom elfelejteni ezt a szezont.
  Fiúk, ha ezt olvassátok! Legyetek nagyon büszkék magatokra, óriási dolgot vittetek véghez!
  Köszönöm nektek!

  1. Csak egyet felejtették ki Lanzát, aki nélkül fasorban se lennénk.

   1. Sokan nem látják ezt, majd akkor fogják észrevenni ha nem lesz már itt, hihetetlen zseni ez az ember nem is értem pályafutását sokkal többet kellett volna elérnie, topbajnokságokban is simán szurkolók kedvence lehetne.Remélem nem vásárolják ki, de ha megy, kívánom neki, hogy még egyszer kapja meg a lehetőséget élettől.Hozzáteszem bajnoki címhez minden játékosunk ugyanolyan fontos volt, mert ez egy igazi CSAPAT, örülök hogy láthattam ezt a CSAPAT-ot játszani, küzdeni folyamatosan ellenszélben, megalkuvást nem tűrően, büszke vagyok minden egyes játékosra, és elnézést is kérek mindenkitől utólag hogy alábecsültem szezon elején ezt a CSAPAT-ot.

    1. Abban 100% biztos vagyok hogy ő másik magyar csapathoz nem fog igazolni.

      1. Ez esélyes valóban, mert Lanza többször lenyilatkozta, hogy neki olyan edzőre van szüksége, mint Rossi, aki pontosan tudja, szabadságot kell adni neki a pályán. Arról nem is beszélve, hogy anyanyelvükön tudtak megbeszélni mindent, a holland nem tud olaszul (angol és német nyelvtudása van), Lanza meg gondolom, nem sokat beszél semmilyen nyelven az olaszon kívül, mint a legtöbb olasz.

       1. CSAK gondolom megvillan mindenkinek, ha esetleg elviszik Zsótért, Eppelt, Lanzát, Rossit, hogy dobogót jövőre csak a raktárban látunk..Újra kell építkezni…

 2. De az is ha Lazovicsnak. Az Oscart mar ugyis megkapja a tegnapi alakitasara ;o)

  1. én is remélem, hogy ezek után nem járatnak le semmilyen díjat ezzel a nímanddal…

 3. hallottátok Nagy Geritől, hogy Endi milyen meglepetést készített a csapatnak!?
  úgy gondolom, hogy elismerés illeti ezért, ill. némileg javítja az ő megítélését összességében…

 4. az öröm és eufória után őszinte elismeréssel (részben bocsánatkéréssel) tartozom néhány bajnok esetében!
  rosszul ítéltem meg Kinget, Grófot és Zsótért…
  King a tavaszi szezon felfedezettje lett nálam és a korábbi kritikák miatt mentségemre szóljon , hogy én jobb védőben tartottam gyengébben, mint amit Endi hozott itt korábban.
  középpályán viszont akkorát játszott ez a csupa szív kisEmber, amivel beírta magát a legnagyobb Honvéd arcok közé!
  Gróf olyan magabiztos lett a végére, hogy csak lestem milyen kijöveteleket produkált, nagyságrendet fejlődött a srác ebben a szezonban.
  Donátot gyakran láttam a felcsút utánpótlás csapataiban, és bár már akkor is hajtós volt, de nem igazán voltak a mi akkori csapatainkkal egy szinten, gyakran vertük őket..
  emiatt is voltak aggályaim, hogy hozzá tud tenni valamit ehhez a szezonunkhoz.
  hát, hozzátett…kb mint King a másik oldalon : elnyűhetetlen, erőtől duzzadó, dinamikus csapat játékos!
  nagy kár, hogy nem tud maradni, mert szemmel láthatóan Ő is otthonra talált nálunk!
  és szólnom kell Rossiról is, akit gyakran kritizáltam a kezdőcsapat miatt, de az idő Őt igazolta… korszakos edzőnkké lett ebben a szezonban, óriási köszönettel tartozunk neki…én pluszban is!

  1. nem válaszolok magamnak, csak tovább folytatva az előző gondolatmenetet, az öröm és eufória után, néha már ma elért az aggódás a csapatért…óriási felelőssége van Heminek, mit alakít a következő hetekben!
   félek, hogy túl könnyen engedte le Rossit!
   vajon, feltétel volt-e az új edzőnél, hogy folytatnia kell a “Rossi szisztémát” ?
   ha igen, akkor tutira 1 rutintalan hollandot kellett választani ?
   ha nem, akkor milyen esélyeink lennének 1 új játékrend begyakorlására ??
   Hemi megint improvizál vagy tanult az elcseszett évekből ?
   ne legyen igazam, de tartok tőle, hogy soha még1X nem lesz olyan szerencsénk, hogy ingyen kapunk 1 Eppelt, kölcsönbe 1 Zsótért és nb3ból beépítünk bárkit, ahogy Gróffal sikerült.
   kíváncsi vagyok hogy látjátok a folytatást!

    1. de legalább volt játékos múltja és nem up. csapatokkal dolgozott, mint a holland.
     nemtom… reméljük h nem ész nélkül megy előre Hemi!

     1. Na, ez mindig csak utólag derül ki.
      Doll, Berg, nagy nevek, és ki a bajnok?

     2. Jogos amiket írsz, de ne feledjük, nálunk fontos feladat, hogy az utánpótlásból minden évben szisztematikusan építsünk be fiatalokat az első csapatba. Ez a holland meg nívós kluboknál is volt már utánpótlás edző, tehát ehhez a részéhez egész jól érthet.
      Meglátjuk.

  2. Nagyra becsülöm, hogy belátod, ha valaki többet tett, mint amennyit kinéztél belőle. Emlékszem, kapott tőled Rossi is rendesen. De ez így van rendben, mindig határozott véleményed van a dolgokról, az sosem baj. Ne felejtsük el Hemibát sem, ő is rendezte a viszonyát a szurkolókkal, és kis pénzből jókat igazolt. Botkának meg most már nagyvonalúan megbocsájtok, és gratulálok a negyedik helyhez :-)

 5. Nem tudom kinek az ötlete volt ez, de a legnagyobb elismeres érte! (Rangado.hu. Gróf nyilatkozata)
  “Meccs előtt néztünk egy videót, amiben a családtagjaink küldtek számunkra üzeneteket, ez hatalmasat dobott a csapaton, valamint Marco Rossi beszéde is fantasztikus volt.”

  1. Valahol a 85. perc körül kezdtem már tétován elhinni, hogy meglehet, sőt, győzelemmel lehet meg, mert akkor mintha Vidi feladta volna már az egészet, néhány játékoson úgy láttam. És ezt hiszem, hogy alapvetően az volt a különbség a két gárda között: a sokszoros anyagi lehetőségekkel bíró, (magyar szinten) minőségi játékossal megrakodott Videoton játékosai nem tették oda annyira magukat a meccseken, sok pontot hullajtottak itt-ott, talán azt hitték, hogy a Honvéd úgysem bírja, a Vasas kipukkadt, a Fradi leszakadt, hogy majd ölükbe esik a bajnoki cím, nem kell megszakadni érte. A mi játékosaink pedig megszakadtak,volt, hogy utolsó percben gyötörtünk be győztes gólt, valahogy mindenki, még az ún. sztárok is (bár valójában csak egy ilyen van: Lanza) küzdöttek. Alighanem Rossi jobban tudott motiválni, mint Berg, aki teljesen langyosan tette a dolgát hétről hétre, és nagyjából már csak arról beszélt az utolsó fordulókban, hogy milyen igazságtalan, hogy pontegyenlőség esetén a Honvéd a bajnok a több győzelem miatt, miközben blabla – gondolom, az öltözőben azért nem (csak) ezt nyomta, de a megbántott mamakedvence style-ból nem lehet megélni még az NB1-ben sem. A szív diadala volt ez.

   1. A meccs előtti nyilatkozatokban pont lejött a két karakter közti a különbség Rossi mester javára, míg Berg egy képzett, de főleg mentálisan átlagos edző benyomását keltette, addig Rossi minden szavából sütött a hadvezér! :)

 6. Egész díjátadó ultragagyi, nevetséges, igénytelen, fos volt, méltó MLSZ szintjéhez…

 7. Az ev labdarugoja: Lazovics.Na menjetek a picsaba!Legszebb mozdulatai koze majd remelem bekerul a tegnapi alakitasa is!

  1. Lanza csak szeret latvanyosan elesni,de nem alattomos es durva.

  2. Egyszer átmentem egy macska fején kocsival, az csinált így. De az elpusztult a tánc végén.

 8. Zsótér: “Maradnék Kispesten, de vágyom már Újpestre, hogy hasonló sikerekért küzdjünk.” Szegény gyerek, nem is tudja már, hogy mit szeretne/mondjon!

 9. Ne felejtsünk el olyan apró momentumokat, mint Boti szerelése az elején, Scsepo ziccerénél, vagy Koszta becsúszása (!) a saját kapunk előtt a hajrában. De ha az egész szezont nézzük, olyan sokan tettek hozzá sokat ehhez a csodához, ami csak egy igazi, nagybetűs CSAPAT esetében fordulhat elő.
  A jövő – nyilván nem számíthatunk Lanza-szintű igazolásokra, de mostanában jó érzékkel nyúlunk az új emberek után, lásd Kamber, Gróf, Eppel. Szóval a Szuk-féléket vigyék csak a gazdagok, mi meg nyúljunk bele megint szerencsésen a tutiba.

  1. Lehet, de alakul, bár a csúcsformában lévő Kemenes nagyon jó volt. De aztán sokáig idegesítően gyengén védett.

  2. utolsó két évét akkor nem láttad.van ugy hogy a szivünknek hiszünk nem a szemünknek

  3. Nekem sem jött be Grof az elejen, nem jött ki jol beadasokra, bizonytalan volt. Viszont miota a bizonytalan labdakat nem akarja lehuzni, hanem magabiztosan kiöklözi, es ahogy együtt el a jatekkal (valoszinuleg ezt angliaban szedte fel) az zsenialis, ahogy a csapat verszemet kapott Ö is ugy nött fel a feladathoz. Örülök, hogy vegül nem a szintelen Horvath Andras vagy az utobbi ket evben bizonytalan, potya beszedö Kemenes volt az allando kapusunk iden…

 10. Lehet, h jobb a statja, de 5 meccsel többet játszott (Lazovics 30, Lanza 25 meccs), ha ezt nézzük, akkor arányaiban ugyanott vannak, viszont szerintem Lanzának több volt a sorsdöntő gólja, nem egy 1:0-s meccset az ő góljával nyertünk, főleg a Gyirmót elleni pár héttel ezelőtt, amikor elhitte végre a csapat, h bajnokok lehetünk, plusz ugye a bajnoki döntőn egyértelműen Lanza volt a nagyobb vezér, ő tett többet a csapatáért.

 11. Basszus meddig tart ez az euforia amit erzek ma reggel is ? Remelem meg sokaig !!! Amugy a rangado dijatadot kovetoen voltak riportok es ott Zsotertol elhangoztattak alapjan szerintem maradni fog nyar vegeig. Eppel szerintem szinten minimum addig amig bent leszunk. Basszus meg mindig nem hiszem el BAJNOKOK VAGYUNK!!! Ja es orom az oromben hogy uj embereket ismerhettem meg szurkolotarsakat es regi oregekkel is talalkozhattam ujra!!! ;)

   1. Basszus nagyon jo volt meg ugy az egesz. Legkozelebb a Blben idegenben talan. ;) Csak kozeli legyen az ellenfel

 12. Hemingway lelépését én is olvastam. Nem hiszem, hogy az Öreg is a csúcson akarja abbahagyni. :) Szerintem amíg nincs meg az új stadion, addig biztos maradni fog…ahogy Rossinak a bajnoki cím, Hemingwaynek az új stadion szerintem az, amivel beírhatja véglegesen a nevét a Klub történelemkönyvébe. :)

 13. Mai NS-ben van Rossi-interjú. Azt mondja korrekt volt vele Hemi, de úgy érezte, hogy nem lesz meg az anyagi keret arra, hogy a csapat megerősödjön és nem akart itt maradni, hogy “visszasüllyedjünk” középszerűvé. Nem szidja Hemit, de elmondja, hogy sajnos úgy látja nincs biztosítva a jövő évi hasonló siker lehetősége. Magyarországon csak akkor vállalna munkát, ha sehol máshol nem lenne lehetősége. Szaud-Arábiából már van ajánlata, de szeretne Európában maradni.

  1. pont ettől tartottam… sajnos minden arra utal, hogy hemit nem érdekli, hogy ott legyünk folyamatosan a dobogón :/ ez 1 különleges év volt, ez volt nekünk a csoda…de csodák ritkán vannak.
   ahogy már írtam korábban: nem lehet minden évben kölcsön venni 1 Zsótért, nb2 csatárból gólkirályt csinálni vagy nb3as kapusból bajnokot!
   LAnza óriásit lendített a csapaton, de ennek a sikernek a CSAPAT volt az alapja, mert Lanzának sem ment mindig, akkor jött valaki más a csapatból…
   és ha hemi látta, hogy ez nagy részben Rossi érdeme, akkor meg kellett volna fizesse!
   Ő lehetett volna a folytonosság záloga, az idén kiforrott taktika működött volna még jó ideig.
   és amit végképp nem értek az öregben, hogy miért nem éri meg neki valamennyi pluszt beletenni, ha többet is tud majd kivenni…!?
   mert mindenki elfogadja, ha elad 1-2 kedvencet, ha ez nem borítja a csapat egészét és nem romlik a szereplés, de kit fog eladni majd egy 4-8 hely körüli csapatból ?
   komolyan nem értem…

   1. De nehéz dolgok ezek, sok kérdést vetődik fel..Hemi is adja fel filozófiáját? Vagy maradjon a réginél? Beleálljon egy versenybe pénzügyileg állami csapatokkal? Lehet öngyilkosság lenne…
    Amennyi örömet okoz hogy megnyertük bajnokságot, legalább annyi problémát fog okozni, amennyiben régi filozófia marad.Befektető kellene ide és pedig most, mert most jönne jó ütemben, mondjuk már Marcot elvesztettük, de talán nem késő még…

   2. Ez egyszerű matek. Heminek nincs annyi pénze, amiből egy olyan csapatot húzhat fel, aminek meg is tudja tartani az értékeit, plusz mondjuk 4-5 Lanza szintű játékost fizet. Nem is ígér ilyet, sem a játékosoknak, sem Rossinak. Ez így korrekt szerintem, még ha nyilván mi nem ezt szeretnénk.

    1. ezért nem is a csapatra hegyeztem ki,hogy kiket tartson/vegyen meg, hanem az edzőre!
     ha már nem tud értéket venni, fizesse meg azt, aki értéket csinál neki az nb2es, nb3as játékosokból…

     1. A Rossi-interjúból az jön le, hogy Rossinak nem a fizetésével volt baj.

   3. érdekli, nyilván neki is érdeke hogy minél jobban szerepeljen a csapat, de nem nagyon tud mit csinálni. a Fradival szemben kb 3, a vidivel szemben 2.5 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodunk ÉVENTE. És most jön a felcsút, akinek szintén 1 milliárddal többje lesz. A Honvéd volt a legtöbbször címlapon idén a nemzeti sportban. és még mindig nincs picai alapú szponzorunk. Semmi se garantálja, hogy ha belerakna plusz 2 milliárdot évente (ami a magyar foci szintjén egyéni tulajdonosként óriási pénz, szerintem kb a duplája lehet az, amit eddig összesen, a 10 év alatt belerakott), akkor jönnének az eredmények, vagy sikerülne BL csoportkörbe kerülni (ld. Fradi / Vidi tavaly). Magyarán, nem jönne vissza a ráköltött pénz, Hemi meg szépen csődbe menne, Mindemellett, én egyre inkább úgy látom, hogy van olyan minőségi képzés az akadémián, ami lehetővé teszi, hogy a Kispest egy szerencsés szezonban legalább a 3.-4. helyért harcoljon. Jelenlegi erőforrásainkkal ennyivel be kell érnünk. Én most ezzel a bajnoki címmel 5 évig fixen jó vagyok, amennyiben nem esünk ki :D

    1. Valahogy én is így látom. Azért tényleg röhej, hogy egy semmilyen marketing értéket nem képviselő felcsút tele van szponzorokkal, egy a bajnokságot hosszú heteken keresztül vezető, és végén bajnokságot nyerő, 10ezres stadiont simán megtöltő Csapat (ahol a jegyek egy héttel korábban már elfogytak) a legjobb játékosai értékesítésével tudja csak fenntartani magát, mert a kutya nem akarja támogatni. Pedig a hazai futball érdeke pont az lenne, hogy a Honvéd megerősödve vágjon neki a BL-nek.

  2. Írtam egy köszönetet neki a FB – ra, egy percen belül válaszolt. Fantasztikus csávó, nem is emlékszem volt-e ilyen szimpatikus edzője a Honvédnak az elmúlt 30-évben! Reméljük visszajön még egyszer! Innen is köszönjük Marco, hogy valóra váltottad az álmainkat!

  3. Még vége sincs a bajnokságnak, de a fradi uruguayból igazol középpályást, meg Otiga Kenneth leigazolását tervezgetik. Egy ilyennel Hemingway nem tud versenyezni. Neki olyan edzőre van szüksége, mint Rossi, aki olcsón vagy ingyen megszerezhető levitézlett, megkopott játékosokból tudja kihozni a maximumot. Nincs ezzel a játékospolitikával semmi probléma, amíg van olyan edző, akinek meg van hozzá a képessége.
   Rossi szerintem jól döntött, bár szurkolói szemmel jobban örültem volna a maradásának. Nem vagyok híve a bizonytalanságnak, Meer egyenlőre nagyon sötét ló a szemeben.

   1. Nekem is az, én sem vagyok nyugodt. De az esélyt adjuk meg, főleg most, hogy tudjuk milyen potenciál lehet egy kopasz, noname külföldi edzőben. ;)
    Amúgy viszont a Fradi semmit nem fog érni az uruguayi gyerekkel, meg Otigbával. Aki nagynevű játékos és ideigazol külföldről, azzal valami nem oké. Nem véletlen, hogy ők tele vannak lelketlen, fegyelmezetlen primadonnákkal. Én szívesebben nézem jövőre Tömösvárit pl. Zsótér helyén, mint valami topliga másodosztályából kukázott szart, akinek minden mozdulatán látszik, hogy kínszenvedés neki az nb1-ben focizni.
    És még az is lehet, hogy középcsapat leszünk, de lehet 2-3-4 év múlva, megint újraépített csapattal, saját nevelésekkel megint kapunk egy ilyen gyönyörű, életreszóló estét mint szombaton. Nekem ez a klubmodell jobban tetszik.:)

 14. Egy kis üröm az örömben, ha jól láttam mezeket most sem adhatták oda srácok, ez azért elég gáz szerintem…

 15. Rossi mester kihozta a maximumot a csapatbol, racionalis döntest hozott, ha a feltetelek nem javulnak ennel többet nem lehet elerni a csapattal. Hemi meg nem szorja penzt feleslegesen, neki eleg a “közepszerüseg” neha egy-egy kifuto eredmennyel, realisan belatja, hogy egyedül szponzorok nelkül eselytelen nemzetközileg is eselyes csapatot csinalni. Sajanlom, hogy magyarorszagon iranyitott szponzoracio van, es ez a rendszer nem a teljesitmenyt nezi, ezaltal Hemi mindig egyedül fog maradni.
  Hemi egyebkent beirta mar magat a Honved törtenelmebe 2 kupa es 1 bajnoksag + 1 bajnoki bronz, + 1 kupadöntö 11 ev alatt….nem rossz eredmeny…ez azt jelenti, hogy atalg 3 evente elerünk egy kisebb sikert…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.