…és az megvan, hogy ma este a BAJNOKCSAPAT megkezdi az új szezont?

Ízlelgessük nyugodtan a fenti címet, nyammogjunk rajta és dőljünk hátra elégedetten estig a kis fotelunkban otthon, mert ez még mindig egy összehasonlíthatatlan érzés. Ma este elindul az NB1 új idénye, és a csúcsmeccs az ugyanúgy a Bozsikban lesz, mint 1991 augusztusában az akkori első fordulóban, amikor a Győri ETO-t fogadta a regnáló magyar bajnok; most egy másik nyugati csapat, a Hali jön, de a BAJNOK és a stadion ugyanaz, és már alig várom a kezdő sípszót!

Elképesztő ez az egész. A végigstresszelt májusban nyilván arra sem volt időnk, hogy ebbe belegondoljunk, de most itt állunk benne. Hogy a Vidi elleni kupadöntő hiába ért véget, az a meccs nem egy estére, hanem egy évre szólt. A magyar bajnok most 365 napig a KISPEST, a HONVÉD, a serlegen ott lobog még hónapokig a vörös-fekete díszszalag (és Hemy plüssoroszlánja, haj-jajj), a képzeletbeli magyar focitrónon most egy évig a kispesti oroszlán üldögél kéjes mosollyal fogyasztva 1909 gravírozású korsójából kedvenc kölessörét, és fogadva az előtte hajbókoló Üllői úti hendikepes sas(papagáj), a Kovács Zoli által előrelökdösött sóstói hableány meg a “Jövőre” feliratú nyakörvben hörgő lila bulldog hódolatát. Szegény cívisek most be sem fértek az audenciára, nekik Herczeg Bandi grillez valami jóféle toros tálat a királyi palota előtt. Az oroszlán pedig csak kegyesen mosolyog. Ez van, mit csináljon? Ő lett a király.

Ki kell élvezni ezeket a heteket, az biztos. Kispestiek vagyunk, tudjuk, mennyire törékenyek a szép periódusok, mint az álmok (bár most lehetetlenmód valóra vált a legnagyobb). Épp ezért a jövőn való görcsölést továbbra is meghagynám a nehezebb időszakokra, nem véletlen nem írtam az elmúlt hetekben nagyon posztot (igazából persze a fő ok a rengeteg meló, de publicisztikailag ez itt most jobban hangzik), én továbbra is robotpilótán vagyok, hetek óta, ha eszembe jut a Honvéd, mosolygok szélesen, szemben az elmúlt évekkel, amikor ha valaki kiejtette a Kispest szót, nem is feltétlen a csapattal kapcsolatban, hanem a kerületre utalva, már akkor is keserű lett a szájízem. Hát most nem…

Úgyhogy ma este szépen, korán felkerekedünk családilag, és irány a Bozsik-stadion, végig akarom nézni az egész bemelegítést, mint gyerekkoromban, sétálgatni akarok a sporttelepen, beszívni a bajnokcsapat szót suttogó levegőt a várhatóan kellemes estében, mélyeket fogok lélegezni és csak lebegni 2 méterrel a talaj fölött.

Hát, ilyen beharang lett ez most, nem taktikázós, nem rágódós, nem technikázós, nem összeállításon gondolkozós. Nyilván lehetne olyan is, polemizálva azon, hogy EvdM marad-e az ál-5-3-2-nél, mint Beer-Shevában, vagy igazak a pletykák, hogy ez csak ideiglenes megoldás volt arra az egy(-két) meccsre… hogy vajon Rossival szemben ő pihentet-e a fontos szerdai meccs előtt, és rotálja a kezdőt, vagy ugyanúgy 14 arccal akar végigmennti az éven, mint az elődkopasz… hogy Pölő jó volt-e avagy sem… hogy Bobál miért szorult ki… hogy Baráth jó e középen a 4-4-2-ben… hogy hogy áll Holender bokája… hogy ki lesz az az 1-2-3 ember akit Hemy még elad nyár végéig…stb. De egy ilyen ünnepi idény előtt, mint a mostani, nem tudok, és nem is akarok mást írni.

Úgyhogy remélem, amint este 20.28 perckor a két kezdőcsapat feltűnik a Bozsik játékoskijárójában, egy Kanyar feat. Tribün koprodukciós öblös BAJ-NOK CSA-PAT, BAJ-NOK CSA-PAT kórus dörren majd meg a kispesti éjben, ami alá a Korzó is serényen odatercel Pinokkió karmester utasításai nyomán. Csodás perceket, napokat, hónapokat élünk most át, szóval azt mondom, ÉLJÜK IS MEG e pillanatokat, legyen jutalomjáték ez az egész szezon, ahogy az volt az izraeli út is. Szép évet magunknak!

“…és az megvan, hogy ma este a BAJNOKCSAPAT megkezdi az új szezont?” bejegyzéshez 101 hozzászólás

 1. Azért grat!A haladás ellen legendásan szar meccseket szoktunk játszani,ha ebből indulunk ki,akkor még jó is lehet ez így.

 2. Nem voltak olyan szarok az új fiatalok… Nekem úgy tűnt a mozgásuk alapján, hogy rendben lesznek. 1-2 meccs és minden rendben lesz.
  Hátul volt egy Bobálunk, középen egy Nagy Gerink, elől egy Lanzánk. Ennyi kellett ma.

 3. Ma is favágó volt a Hali… A lényeg, hogy győztünk! Csak a Kispest!

 4. Akár végett is érhetne a bajnokság! Nyögvenyelős, de magabiztos győzelem. Lanzának életfogytiglani szerződést!

 5. Pár szóban a mérkőzésről : Egy – szokás szerint – alattomos antifutballt játszó Haladást sikerült legyűrni. MEgint nem futballmeccs volt ellenük hanem kötöttfogású birkózás, utcai harc behatásokkal. Mészöly szégyelld magad hogy ilyet mocsodék futballra tanítod játékosaid ! FUJJ !
  A csapatunk csodás volt, bár picit fáradt és farsult.De ez teljesen természetes a szerda után.
  Herjeczki góllal mutatkozhatott volna be de kétszer is bekullantott, rutintalan volt.Pozitív hogy jól tud helyzetbe kerülni.Ha higgadtabb és rutinosabb lesz akkor jönnek a gólok is.
  Feltűnő volt Laczkó Buksi jó játéka.Az eddigi legjobb meccse volt piros feketében!Csak így tovább!!
  Lanza pedig zseni….úgy elrúgni azt a labdát…ilyen kiflit beletenni…ilyen pontosan…..Nincsenek rá szavak egyszerűen…
  Tömösvári nagyot küzdött de most is azt érzem mint az edzőmeccseken hogy egyelőre nem nagyon találja a helyét.
  Bobál Dávid pedig olyan szinten kulcsemberré nőtte ki magát hogy az csuda.
  A holland helyében legalább 3-4 játékossal többet pihentettem volna.Marcira is ráfért volna ma egy pihenő, a helyén Kabangu vagy Bobál Geri kezdhetett volna.
  Szerdáig van 3 nap pihi és regenerálódás…reméljük a legjobbakat!

 6. Azért annak örülök, hogy elég jól bírták a fiuk fizikálisan a szent földi csata után nem igazán fáradtak el!
  Laczkó meglepett a mai játékával.

  1. Laczko jó lesz, csak türelem uraim! Ma nagyot játszott, akárcsak Nagy Geri és ez alsóhangon is valogatott forma!

 7. Szép volt fiúk!
  Offenzívebb a csapat, szépet küzdöttek ma. Ez volt a 2. komoly meccsünk a szünet után, kell még idő igazán jó formába lendülni. Szerdán csoda kell, mindent bele!!

 8. Ő sem igazán tudta megfogni. bár még inkább ő, mint Lovric vagy Boti…

 9. Jó volt ez kezdetnek, 3 nappal a BL után. Kell a jó kezdés, hogy mindenki lássa, mi vagyunk a Honvéd, a bajnokcsapat, idén sem viccelünk!
  Jön a DVTK és a Balmaz, kell a 9 pontos kezdés, mert mindig mi sem fogunk nyerni.
  Most már jó, hogy szombaton játszottunk, eggyel több nap marad a visszavágóig regenerálódni!

 10. Lanza! Már szavak sincsenek rá. 2 tétmeccs 2 gól, egy gólpassz. Elkezdte a szezont… 😊
  Félek, Kinget elvesztettük pár hónapra.
  15 perccel a kezdés előtt kb 500-an voltunk a stadionban. Csalódottságot éreztem…

  1. Kint fotózkodtunk a kupával még 20.25-kor, és még utánunk is nagy sor volt.
   Bazi nehéz :)

 11. Ez a Kovacs Lórant nevü Erdelyi srác nálam lazán pályázik a legunszimpatikusabb, legalaptomosabb nb1-es jatekos címre.
  Persze kellett hozzá egy ilyen impotens biró is mint amilyen az Erdős volt ma.
  Mészöly kiverte rendesen a balhét a Honved szurkolok miatt…..talan eloszor egy kis önvizsgalat kellene Gézának, hogy döntse el, hogy labdarúgó csapatot vagy favágó iskolát akar vezetni!

  1. Nalam a Juhasz mindent visz a legnagyobb paraszt versenyben.

   1. Pedig alapvetően ő is (ahogy pl. Gera is) szerintem értelmes, a kulturáltabb fajtából való játékos, csak amióta válogatottak + ugye fradika, vidike kulcsemberei, mindent megengednek nekik…

   2. halmosi! Ő (szó szerint értendő):gyűlöli a Kispestet! Juhász egy profi védő:minden eszközt felhasznál,de csak a pályán.Azon kívül róla nem hallottam hogy szidna valakit,vagy klubot stb.,ellentétben halmosival.

 12. Felháborító volt látni az alattomosan és látványosan durván vagdalkozó vendégeket és az egészre fittyet hányó bírót…

  A csapat CSAPAT volt!
  Nagy Geri for president, Lanza pedig Lanza! De mindenki odatette magát.
  Remélem Eppel bírni fogja mert szerda után látszott, hogy ismét nagyon elfáradt.
  CSAK

  1. Az előző szezonban folyamatosan hallhattuk a fröcsögést, hogy a magyar futballnak az lenne az érdeke, hogy valami kiválasztott csapat (nem MI) legyen a bajnok, mert az majd sikeres lesz a bl-ben.
   Halkan kérdem: az magyar foci érdekeit szolgálja, hogy a bl-ben még talpon lévő csapat játékosait hagyjuk szétrúgni egy visszavágó előtt?

 13. Mészöly csapata mintha nem is futballmérkőzésen, hanem valami judo bajnokságon lett volna. A bíró az első félidőbe simán hagyta ezt a durva játékot….és még csodálkozik ezek után, ha megtalálják a szurkolók? Hát ilyen futballt kell dirigálni a csapatának?

  1. Legutóbb a 3. percben lerúgták Holendert, ma az 1. percben Kinget. Ez a taktika gézánál. Ezt kellene csodálnunk?

 14. Vannak mérkőzések, amikor az ember végigizgulja, hogy ne kapjon a Csapata gólt, illetve, hogy betaláljanak az ellenfél kapujába.
  Ez a meccs viszont sugározta magából, hogy ma a Haladásnak esélye sincs a győzelemre. Egy épkézláb támadásuk nem volt, ráadásul végig nagyon durván, alattomosan játszottak, ami ellen a bíró csak a második félidőben lépett fel határozottabban. A Csapat játékába viszont jó volt látni, hogy nagyon benne van a gól. Király rutinja nagyon kellett a vasiaknak, azt hiszem nélküle még simán 2-3 gólt kaptak volna a szombathelyiek.
  Külön öröm volt látni, hogy a Mester által ígért rövidpasszos játék ma nagyon működött, és több játékosnak kimagaslóan jó egyéni teljesítménye volt. Gondolok itt elsősorban Lanzára, Nagyra, Laczkóra, Bobálra és a nagyon labdabiztos Grófra. Alapvetően Eppel sem volt rossz, a játékába benne volt gól, látszik, hogy mihelyt megszerzi újra helyre fog állni a lelkivilága. A két fiatal ügyesen játszott, nem okoztak csalódást, bár nyilván van még hova fejlődniük. Lanza viszont egyértelműen vezéregyénisége a Csapatnak, személyébe olyan motorja, esze van a Csapatnak, amilyen anno talán Illés Béla volt. Szenzációs a srác, példamutató ahogy megküzd minden labdáért és ahogy megjátsza azokat.
  Kinget viszont nagyon sajnáltam, remélem nincs komoly sérülése, ezúton kívánok neki mielőbbi gyógyulást!!!
  A helyére beálló Bobál szenzációsat focizott, a gólja mellett nagyon eredményes védőmunkát is bemutatott.
  Összességében úgy gondolom, hogy ezzel a játékkal van helyünk a dobogón, ha nem lesz komoly sérüléshullám, akkor nagyon szép ősz elé nézünk!!! :)

  1. Szerintem meg komoly seruleshullamnal is,kiveve ha
   Lanza is benne van,mert igy is olyan jatekosok nem tudnak meg a padra se leulni vagy ott ulnek es nem cserelik be oket vagy csak perceket jatszanak,akik tudjak potolni,ha kiesik valaki.Inkabb a fiatalok a neccesek,hogy fel tudnak-e noni a feladathoz,illetve mennyire tudnak elni a hirtelen jott lehetoseggel.

 15. Teljesség igénye nélkül ma láttam a Bozsikban……Storck kapitányt, Oenning mestert, Halmait, Illést, Néhány Vasas játékost,Plokait, Andruscht Dvtk melegítöben ahogy éppen Lanzárol áradozott, aztán ott volt még a tirpák Máté Csaba a zöldektöl, Kabangu a leláton, és ha jól láttam akkor Komodit…de benne nem vagyok biztos, valamint Gálhidi mestert a nejével.

 16. Nem szeretem ezeket az ésszerű taktika nélküli vidéki csapatokat, a Haladás már többször bebizonyította, hogy tud meglepetést okozni, de ezzel a sunyi rugdosással, sosem fognak előrébb jutni. Laczkó válaszolt a kétkedőknek nagyon jól játszott. Erdős egy laza pöcs, ilyen szabálytalanságok után ezt a Kovácsot már az első félidőben ki kellett volna állítani. Minden bedobást , szabadrúgást 5-10 méterrel előbb végeztek el a szombathelyiek,, arra sem reagált. Úgy látszik szóltak neki fentről. Jó volt és működött a csapatszellem! Ha a Herjeczki átemeli Macinacit, akkor robbant volna az aréna! Lanza gólja fantasztikus volt, tuti ez lesz a forduló gólja. Szép volt fiúk!

  1. Hagyjuk már ezeket az állandó összeeskűvés-elméleteket! Oké, sok faultot hagyott sárga nélkül, de ha valaki szándékosan bele akar nyúlni egy meccsbe, akkor nem azzal fog, hogy 5 méterrel előbbről elengednegy bedobást.

   1. Nekem – drukkolástól függetlenül – az igazságérzetem folyamatosan tiltakozik az ellen, hogy egy csapat túlzott keménységgel vagy durvasággal, öt méterrel előbbről rúgott szabival, vagy dobással akarja háttérbe szorítani a másikat. Nem összeesküvés elmélet, csak az igazságosság megcsúfolása. Ebben az esetben ezt a Kovácsot a Gróf ipponnal történő levitele alkalmával sárgával kellett volna már büntetni. Az első félidő végén meg egy másik esetben a spori a sípot vette elő a sárga lap helyett….

    1. Mondjuk az tényleg hihetetlen, hogy ez a tag végigjátszhatta a meccset.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.