…és az megvan, hogy ma este a BAJNOKCSAPAT megkezdi az új szezont?

Ízlelgessük nyugodtan a fenti címet, nyammogjunk rajta és dőljünk hátra elégedetten estig a kis fotelunkban otthon, mert ez még mindig egy összehasonlíthatatlan érzés. Ma este elindul az NB1 új idénye, és a csúcsmeccs az ugyanúgy a Bozsikban lesz, mint 1991 augusztusában az akkori első fordulóban, amikor a Győri ETO-t fogadta a regnáló magyar bajnok; most egy másik nyugati csapat, a Hali jön, de a BAJNOK és a stadion ugyanaz, és már alig várom a kezdő sípszót!

Elképesztő ez az egész. A végigstresszelt májusban nyilván arra sem volt időnk, hogy ebbe belegondoljunk, de most itt állunk benne. Hogy a Vidi elleni kupadöntő hiába ért véget, az a meccs nem egy estére, hanem egy évre szólt. A magyar bajnok most 365 napig a KISPEST, a HONVÉD, a serlegen ott lobog még hónapokig a vörös-fekete díszszalag (és Hemy plüssoroszlánja, haj-jajj), a képzeletbeli magyar focitrónon most egy évig a kispesti oroszlán üldögél kéjes mosollyal fogyasztva 1909 gravírozású korsójából kedvenc kölessörét, és fogadva az előtte hajbókoló Üllői úti hendikepes sas(papagáj), a Kovács Zoli által előrelökdösött sóstói hableány meg a “Jövőre” feliratú nyakörvben hörgő lila bulldog hódolatát. Szegény cívisek most be sem fértek az audenciára, nekik Herczeg Bandi grillez valami jóféle toros tálat a királyi palota előtt. Az oroszlán pedig csak kegyesen mosolyog. Ez van, mit csináljon? Ő lett a király.

Ki kell élvezni ezeket a heteket, az biztos. Kispestiek vagyunk, tudjuk, mennyire törékenyek a szép periódusok, mint az álmok (bár most lehetetlenmód valóra vált a legnagyobb). Épp ezért a jövőn való görcsölést továbbra is meghagynám a nehezebb időszakokra, nem véletlen nem írtam az elmúlt hetekben nagyon posztot (igazából persze a fő ok a rengeteg meló, de publicisztikailag ez itt most jobban hangzik), én továbbra is robotpilótán vagyok, hetek óta, ha eszembe jut a Honvéd, mosolygok szélesen, szemben az elmúlt évekkel, amikor ha valaki kiejtette a Kispest szót, nem is feltétlen a csapattal kapcsolatban, hanem a kerületre utalva, már akkor is keserű lett a szájízem. Hát most nem…

Úgyhogy ma este szépen, korán felkerekedünk családilag, és irány a Bozsik-stadion, végig akarom nézni az egész bemelegítést, mint gyerekkoromban, sétálgatni akarok a sporttelepen, beszívni a bajnokcsapat szót suttogó levegőt a várhatóan kellemes estében, mélyeket fogok lélegezni és csak lebegni 2 méterrel a talaj fölött.

Hát, ilyen beharang lett ez most, nem taktikázós, nem rágódós, nem technikázós, nem összeállításon gondolkozós. Nyilván lehetne olyan is, polemizálva azon, hogy EvdM marad-e az ál-5-3-2-nél, mint Beer-Shevában, vagy igazak a pletykák, hogy ez csak ideiglenes megoldás volt arra az egy(-két) meccsre… hogy vajon Rossival szemben ő pihentet-e a fontos szerdai meccs előtt, és rotálja a kezdőt, vagy ugyanúgy 14 arccal akar végigmennti az éven, mint az elődkopasz… hogy Pölő jó volt-e avagy sem… hogy Bobál miért szorult ki… hogy Baráth jó e középen a 4-4-2-ben… hogy hogy áll Holender bokája… hogy ki lesz az az 1-2-3 ember akit Hemy még elad nyár végéig…stb. De egy ilyen ünnepi idény előtt, mint a mostani, nem tudok, és nem is akarok mást írni.

Úgyhogy remélem, amint este 20.28 perckor a két kezdőcsapat feltűnik a Bozsik játékoskijárójában, egy Kanyar feat. Tribün koprodukciós öblös BAJ-NOK CSA-PAT, BAJ-NOK CSA-PAT kórus dörren majd meg a kispesti éjben, ami alá a Korzó is serényen odatercel Pinokkió karmester utasításai nyomán. Csodás perceket, napokat, hónapokat élünk most át, szóval azt mondom, ÉLJÜK IS MEG e pillanatokat, legyen jutalomjáték ez az egész szezon, ahogy az volt az izraeli út is. Szép évet magunknak!

 • Pingback: …és az megvan, hogy ma este a BAJNOKCSAPAT megkezdi az új szezont? | Zongoracipelő()

 • KisBundás

  Jó kis beharang! :)
  Sajnos ma este nem tudok veletek szurkolni, szülinap-névnap, délután család, este pedig baráti összejövetel lesz nálunk. Remélem abTV közvetíti legalább.

  Ami a szezont illeti: Rossit ezerszer megsirattam, viszont az új Mester is megér egy misét. Szimpatikus, dinamikus tréner. Kívánom neki, hogy Bajnokcsapathoz méltó szezont produkáljon a csapatunkkal.
  Eppel-Lanza páros, nekem úgy tűnik hogy maradnak. Most pedig csatlakozott hozzá régi nagy kedvencem, Danilo. Eddig azt kell mondjam, alaptalan volt minden eddigi rinyálásunk, hiszen ez a csapat nem lett kiárulva, sőt!
  Pölő szerintem jó igazolás, meggyőződésem hogy méltó utódja lesz Hidinek. Adjunk neki teret, időt, lehetőséget!

  Kívánok továbbá egy remek nyitányt és egy újabb felejthetetlen szezont, Hajrá Bajnokcsapat!

 • kuzsol10

  OFF: még azért beférne

 • Sztefo

  Jó beharagozó! CSAK! :)

 • Lassie Tizenkilenc

  Kezdődjék a szezon Uraim ! Tehát :
  -Ne feledjük, lehet fotózkodni a bajnoki serleggel.Amit utána kötelezően oszatni facebookon és mindenhol !
  -Biztos lesz rotálás ugyanis itthoni szinten két “fiatal” biztos bekerül. személy szerint Banó-Szabót favorizálom.Szélső, tehát nem kockázatos poszt, illetve Tömös a másik szélre.
  -Hetek óta zsebben az új szezonbérlet, úgyhogy továbbra sincs FCKN sorbanállás.
  – A Haladás nálunk mindig alattomos rugdosós játékot tol.Ha észleljük megint akkor a 3. perctől rúgjunk olyat oda ha ne legyen kedvük szurkálni. (Legutóbb Holendert már az 5. percben hordágyon vitték le)
  – Bajnokként talán több respektünk lesz mint tavaly.Akkor Király Gábor bemondására vették el szabályos gólunkat.Reméljük soha több ilyen !
  – (Számomra) másodlagos a mai eredmény.A szerda az élethalál.

  • Andris Koncsol

   Én Gergényit megnézném Buksi helyén balhátvédben, annál nem lehet rosszabb. Nekem a 4-3-3 is tetszene, és akkor Mindenkitudjamár és Lanza mellé Bíró Ákost vagy Tömösvárit simán be lehetne tenni :)

  • Sztefo

   De azért nyerjünk ma is, ha kérhetem 😊

 • A69W

  Szabad egy ilyen fantasztikus beharang után, teljesen más témában marhaságokat írni?? :) a szarkazmus frontján?
  :)

  Kiinduló pont, hogy a héten mutatták be hivatalosan a fagyika új mezét. (magánvélemény, hogy tényleg szép lett illetve még jobban nézne ki, ha a színeket kicserélték volna rajta vörös-feketére)

  A zöldek új mezének bemutatását nagy marketing felhajtás közepette az alábbi szöveges felkonf született a témában:

  “Az idei mez a korábbi klasszikus stílus újraértelmezése. A felsőn vízszintesen végigfutó csíkok szimbolikusan a Budapestre oly jellemző hidakra utalnak. A kerek kivágású nyakrész, az ujjak és a vállrész szintén sötétzöld színt kaptak. Az új zöld-fehér mezt aranyszínű részletek teszik teljessé, amelyek Albert Flórián Aranylabdájának 50. évfordulójára utalnak. Az aranyszínű díszítés a mezhez tartozó sötétzöld nadrágon is végigfut, kiemelve a játékosok mozgását, testük alakját”

  ​Szétröhögtem egyébként magam, (nekem sokminden jutott eszembe, de a speciel a hidak nem tartoznak ebbe a kategóriába). Tény, hogy mindenbe, mindent bele lehet belemagyarázni :). Ez a fagyis duma, egyébként vetekszik a felcsút ​3 évvel ezelőtti mezbemutatójához, amikor a falusi marketing, egy hasonló csöpögős kommunikét jelentetett meg. Annak a lényege az volt, hogy ” a kizárólag nekünk készített kék hazai és a fehér idegenbeli szerelés a nyaki fűzővel az ötvenes évek Aranycsapatát, Puskás Ferencék nagyszerű időszakát idézi meg.”

  Ja…. :)

  Ezek okán, gondoltam írok (a fradi bemutató mintájára) én is egy új, alternatív, csöpögős marketingfoszlány szagú valamit :)

  “Az idei Kispest mez, a meglévő hagyományaink újragombolása, régiben az újat alapon. A felsőn függőlegesen végigfutó csíkok szimbolikusan a Kispestre oly jellemző Ady Endre és Üllői utak párhuzamoságára utalnak. A galléros nyakrész, az ujjak az 1848-as honvédeink vörös csákójának a színét kapták. Az új mezt a francia köztársasági elnök nevének feltüntetése teszi teljessé, amely a Nimes elleni kupakudarcunk 21. évfordulójára utal. A Határ út folytatásaként (a Shopmark előtt) végigfutó Mátyás király út névadójának seregére utaló fekete színvilág a mezhez tartozó nadrágon folytatódik. Kiemelve az éj sötétjében gazella módjára szökkenő afrikai származású játékosaink mozgáskulturáját, testük alkatát”

 • Tóth István

  Sok sikert kívánok az új szezonra a csapatnak és a szurkolóknak CS.A.K

 • SZabó Tibor

  Szerencsés vagyok mind a 14 megnyert bajnokságot élőben láttam.Életemben ez lesz a 73-dik szezon amit személyesen élőben itthon és idegenben szurkoltam.Játékosokat volt szerencsém látni Puskás Ferenctől Zsótérig,Azok az idények amit élőben láttam 59 edző dirigált id.Puskás Ferenctől Marco Rossiig. 60-dik edzőnek Erik van der Meernek sok sikert kívánok Természetesen a csapatnak sok jó eredményt!
  CSAK A KISPEST!!!
  16:15 perc és indulók a Meccsre Kispestre!

  • Granero

   Szerintem járna Önnek (Neked) egy örökös VIP bérlet! Jó szórakozást a meccshez!

  • Varga Béla

   Gratula!

  • MrGrieves

   Nem semmi! Ezt valószínűleg nem sokan mondhatják el magukról. Még jó néhány bajnoki címet kívánok! :)

  • 58914020 .

   Készíthetne veled egy interjút a blog!!! Biztosan tudnál érdekeseket mesélni!!

 • Granero

  Nyerünk.

 • Atesz

  Sracok sajnos ma is es szerdan is dolgozom. De helyettem is szurkoljatok ki mind a 2 gyozelmet. Amugy az megvan h elozo szezonban a 8. forduloban lett komplett a keret? Most h az elsotol az 15p nyerjuk a bajnoksagot??

 • Zoltán

  Baráth, Bobál, Lovric, King – Tömös, Gazdag, Kamber, Banó-Szabó – Lanzafame, Eppel

  50-60. perc körül Lanzafame le – Dark/Bobál be, Gazdag le – Koszta be, King – Villám

  • Döme Sanya

   Nekibátorodtunk, kapus nélkül játszunk.😀

 • Turbo

  Kezdő:
  Gróf – King, Lovric, Baráth, Laczkó – Tömösvári, Nagy G., Kamber, Herjeczky – Lanzafame, Eppel.
  Cserék: Horváth A., Bobál D., Gazdag, Pölöskei, Danilo, Koszta, Bíró.

 • 58914020 .

  King-nek ennyi volt a szezon ősszel… :_( :_(

  • Turbo

   Ne fesd az ördögöt a falra… Nagy kiesés lenne Kingecske elvesztése.

   • 58914020 .

    Belsővel erőből rúgott rá a labdára egyszerre a Hali játékosával. Ha átgondolod, ez egyedül egy sérülést jelenthet: a belső szalag szakadt el.

    Kérdés csak annyi, hogy részlegesen, vagy teljesen. (Ismerős vagyok a témában, nekem belső szalagszakadás miatt kellett abbahagynom a focit.)

    • Turbo

     Remélem rossz a diagnózisod.

     • 58914020 .

      Én is remélem, hidd el.

 • Turbo

  Tömösvári és Herjeczki kezdetése meglepő húzás, remélem bejön. Én Gazdagot és Kosztát jelöltem volna, és esetleg helyettük jöhettek volna ők, csereként. Bár EVDM knows.

  • 58914020 .

   Gondolj a fiatal szabályra.
   A fiatalokat kell, hogy szerepeltesse és az idei szabályoknak már csak Tömösvári és Herjeczki felel meg.

   • Turbo

    Igazad van, erre nem is gondoltam.

 • Pelso

  Dávid bebaxta!!!!

 • Turbo

  Lanza egy zseni (mily újdonság), ahogy megetette a védőt, és kiharcolta a szabit, meg ahogy beadta, Bobál meg remélem bizonyított EVDM-nek.

  • Sanzi

   Félek, hogy Bobál menni fog… kinőtte már az NB1et… ez van!

 • 58914020 .

  Nem tudom, minek örül ennyire van der Meer, amikor Bobált kispadoztatja…

 • Turbo

  Csak én hallom rosszul, hogy a csürhe skandálásra levette az emnéty a korzó felüli mikrofon hangját, majd mikor abbahagyták, újra felhangosították? WTF?

  • 58914020 .

   Valami ilyesmi volt.
   Cenzúrázzák a meccset.

  • Granero

   Jó mondjuk ezzel inkább nekünk tesznek szívessséget. :)

 • 58914020 .

  Huhh, Eppelnek egyelőre nagyon nem megy, de szerintem nem felejtett el focizni, csak rosszul jönnek ki neki a dolgok.

  • Turbo

   Nyugi. Csak altat, mert nálunk akar maradni.

   • 58914020 .

    ;)

 • 58914020 .

  Jó kis meccs…

  • Turbo

   Az… CSAK a 3 pötty, más nem kell nekem személy szerint, persze egyenlőre.

 • 58914020 .

  Ezzel a fiatal szabállyal most többet ártunk a csapatnak és a klubkasszának is, mint használunk.

  Ahelyett, hogy felfuttatnánk egy Kosztát, egy Gazdag-ot s eladnánk több százmillióért, erőltetjük a fiatalokat – akik az első félidőben csak statisztáltak, sajnos.

  • Varga Béla

   Igen.Most egy Haladás az ellenfél,de ezután erősebbek is lesznek…És ez most sem az igazi eddig,az a helyzet.Hozzátéve azt,hogy a szombathelyiek ellen mindig nyögvenyelős meccset játszunk.Kìváncsi leszek…

   • 58914020 .

    Nekem a legnagyobb csalódás, hogy egy bajnoki cím után 2 ezer néző lézeng a stadionban… Nem tudom, mikor leszünk többen, ha nem most…

    • Zs.

     Meg nem ertunk vissza Izraelbol ;o)

    • Varga Béla

     Ez amúgy is ilyen időszak.Sokan nyaralnak stb. Mondjuk én meg melózok.

    • VirágPeti

     Te a bozsikból írogattál ennyit?? Volt időd a meccset is nézni azért? Vagy otthon a tévé elől fanyalogsz, hogy kevesen vagyunk?

     • 58914020 .

      Külföldön vagyok, ha otthon leszek, onnan fogok írogatni, ahogy általában..
      De nem rólunk van szó, hanem arról, hogy nincsenek új szurkolók.

      Nézd meg, mindössze 8 ezren voltak kint a Fradi EL-meccsén is, ami rendkívül gyászos szám egy nemzetközi kupameccsen.

     • 58914020 .

      Tehát a mondanivalóm, hogy egyszerűen gyászos, mennyire nem érdekli az embereket a magyar foci.

     • Sanzi

      Miért érdekelné!
      A mai meccsen mi fociztunk volna, de az ellenfél csak vagdalkozik. Így nem alakul ki igazán folyamatos játék, nincsenek szép megmozdulások, mert egyből akkorát kapsz mint szerencsétlen Tömosvári!
      szvsz minimum 2 piros maradt el… fair play sincs!!!
      Mészöly azt se tudja, hogyan kell hozzátenni a magyar focihoz, elvenni azt tud!
      Mi próbáltunk helyenként még szépen is játszani, majd hátbakönyöklik Kambert, szétrúgkáj Kinget…
      erre ki a faszom kíváncsi, rajtunk kívül???

     • VirágPeti

      Ja persze, külföldön. Akkor te sem voltál kint. De osztod itt az észt, hogy kevesen mennek ki. A külföld meg egy jó mentség, igaz? Sok a duma, pajtás.

     • A69W

      Sajnis tényleg kevesen voltunk. Divatszurkolóék otthon maradtak:(

 • ius

  A játékvezetés nagyon gáz. Legalább 3-4 sárgát ki kellett volna osztania….
  Elllenünk bármit lehet továbbra is.
  Hejreczki eddig nagyon messze van a múlt évi Kosztától.
  Most nincs hasznunkra a fiatal szabály, mert Koszta idén csúcsra érhetne!

  • 58914020 .

   Ugyanezt írtam én is, most erőltetjük a fiatal szabályt, pedig nincs benne a csapatban.

   • ius

    Amíg ilyen kemény a játék ezeket a gyerekeket megeszik a Németh félék.
    Ráadásul Hejreczki mintha pályán sem lenne. Gyorsak mindketten, hátha lesz jobb.

 • Turbo

  Nálam eddig Bobál D. a MOTM, Nagy Geri és Lanza előtt.

  • 58914020 .

   Abszolút Lanzafame, kiemelkedő a mezőnyben, volt két-három klasszis megmozdulása, az egyikből gól lett.

 • 58914020 .

  King-et nagyon sajnálom, tartok tőle, hogy egész őszre elvesztettük…

  Hihetetlenül fog hiányozni szerdán, nem tudom, ki tudja majd pótolni…

 • 58914020 .

  Lanzafame… Élmény nézni a játékát.

  • 58914020 .

   Remélem, Danilo is beáll.

 • Turbo

  Idézek: a központi források elosztásánál további előnyt élveznek, akik legfeljebb három nem hazai nevelésű labdarúgót, illetve legalább egy (a 2016–2017-es idénytől két) 20 éven aluli hazai nevelésű futballistát szerepeltetnek a kezdőcsapatukban a bajnoki mérkőzéseken (ez utóbbi az úgynevezett „fiatalszabály”).
  Akkor lehetne cserélni, nem?

  • Pelso

   Nekem gyengének tűnik ez a 2 fiatal

   • Turbo

    És be is jött Gazdi. Akkor ezek szerint jól értelmeztem. (A kezdőben kell két 20 éven alulinak lenni).

   • 58914020 .

    Herjeczki elvileg védő, nem?

    • Turbo

     Csatár a posztja a honlap szerint.

 • Zs.

  Maris feladtuk a fiatalszabalyt. Ez az.

  • Turbo

   Nem adtuk fel (sajnos), mert a KEZDŐBEN kell két 20 éven alulinak lenni.

   • Varga Béla

    Le lehet cserélni 10 perc után is?

    • 58914020 .

     Le lehet, de az szánalmas lenne…

     • Varga Béla

      De ez így nagyon nem lesz jó.

     • 58914020 .

      Koszta szerintem így kérni fogja, hogy hadd menjen el még szeptember előtt.

    • István Hereb

     Nem lehet, úgy kevesebb a lé. Én legalábbis így tudom.

   • Zs.

    Nem, 180 perc kell.

 • 58914020 .

  Jó lenne egy kis játékot is látni…

 • Turbo

  Elég szomorú, hogy a magyar bajnoknak nincsen egy, csak egy olyan (mondjuk mez) szponzora, aki a fiatal szabály be nem tartását állná anyagilag, csak részben. Pedig itt tényleg be vannak dobva a fiatalok, jó az akadémia, csak nincsenek ide irányítva a pénzcsapok (ugye, bazd+: Fradi, Vidi, és névrablók).

  • Granero

   Én meg azt mondom, hogy erőltessük a fiatalokat, nagybevásárlást meg hagyjuk meg a fradinak meg a felcsútnak…

   • Turbo

    Igaz, szimpatikus ez nekem is, hidd el. Csak akkor ez így fair, vagy nam fair…

   • Varga Béla

    Mi az hogy hagyjuk meg nekik?Ha akarnánk sem tudnánk bevásárolni basszus! Ez így nem korrekt,bárhogy ragozzuk!

    • Granero

     Persze egy igazi szponzor jó lenne, de itthon csak tao mutyi van meg irányitott szonzok mint a Főv. Csatornázási Művek a fradinál…

     • Turbo

      Pont erről beszélek…

     • giorgio

      Ezért szimpatikus a Kispest, talán nem csak nekem!

     • 58914020 .

      Ez komoly???

     • giorgio

      Miért? Nem tudtad? XD

     • Granero

      Hmmm :) Nem idevalósinak tetszik lenni?

     • 58914020 .

      Nem igazán érdekel a Fegyencváros

     • A69W

      Kívanom, hogy az FCSM csöveinek tartalmaból tartsanak termékbemutatót a Gruppamában!

  • Escape

   36 meccs x 6 millio = 216 millio

   Nincs az a mezszponzor aki fele ennyit is kifizetne Mországon

   • 58914020 .

    Oké, csak gondoljunk már bele: Ez azt jelenti, hogy minden évben kidobjuk a tavaly beépített játékosokat??

    Koszta idén megy a levesbe, jövőre meg már Tömösváriék?

    Emberek, ez hosszú távon nem fog menni.

  • Csaba Horváth

   Miért ne játszana Koszta? Hosszú a bajnokság, MK, BL, sérülések, eltiltások. Bőven lesz bizonyítási lehetősége Kosztának. Ha nem lenne a fiatal szabály, akkor lehet sokkal kevesebb fiatal játszana. Örüljünk neki, hogy a Meer mester veszi az akadályokat, és egy gyönyörű győzelemmel kezdtük az szezon egy olyan Haladás ellen, akitől pl. ősszel leizzadtunk, tavasszal meg nyögvelősen vertük meg. Fedélzeten két 20 év alatti sráccal…szerintem ez nagyon jól hangzik!

 • Varga Béla

  Bobál és Lanza azért hozza a szintet szerencsére

 • 58914020 .

  Danilo-t nem akarja behozni, vagy mi van? Koszta?

 • 58914020 .

  Kéne lépnie a hollandnak, mert nagyon beszorultunk, nem tudjuk megtartani a labdát.

 • 58914020 .

  Nem igazán értem, hogy miért nem Danilo-t teszi be, amikor rá – mivel gólt kellene rúgnunk szerdán – nagyon nagy szükségünk lenne.

 • Varga Béla

  Egyébként Laczkó ma jól elvégezte a feladatát grat neki.

 • Turbo

  Magico Lanza!!!

 • Turbo

  Halmosi Petike ma sem hazudtolta meg önmagát.

 • 58914020 .

  Lanzafame – szenzációs, klasszis, óriási élmény.

 • Varga Béla

  LANZA!

 • SeeZo976

  Lanza Lanza Lanza!

 • Turbo

  Jól van, a mai foglakozás elérte célját. CSAK A KISPEST!

 • Varga Béla

  Azért grat!A haladás ellen legendásan szar meccseket szoktunk játszani,ha ebből indulunk ki,akkor még jó is lehet ez így.

 • Döme Sanya

  Lanza zseniális.

  • papparam

   Az hagyján, de még a mezőnymunkája is “tűrhető”. :)

 • 58914020 .

  Nem tudom, örüljek-e ennek a meccsnek… Nyertünk, de King-gel az egyik legfontosabb játékosunkat veszítettük el – amennyire látni lehetett, hosszú időre…

  Nagyon szomorú vagyok, a Hapoel ellen döntő szerepe van, mivel a Hapoel legjobbja az ő oldalán játszik…

  • István Hereb

   Ő sem igazán tudta megfogni. bár még inkább ő, mint Lovric vagy Boti…

   • 58914020 .

    Jobban megfogta, mint az Olympiakos Pireusz bekkje tavaly..

    King nélkül még nagyobb bajba lettünk volna szerdán.

 • zoltan

  Nem voltak olyan szarok az új fiatalok… Nekem úgy tűnt a mozgásuk alapján, hogy rendben lesznek. 1-2 meccs és minden rendben lesz.
  Hátul volt egy Bobálunk, középen egy Nagy Gerink, elől egy Lanzánk. Ennyi kellett ma.

  • Atesz

   Nso kozvetitese..Nagy Geri a Magyar Modric 😍😍

 • giorgio

  Ma is favágó volt a Hali… A lényeg, hogy győztünk! Csak a Kispest!

 • Kicsipest

  Akár végett is érhetne a bajnokság! Nyögvenyelős, de magabiztos győzelem. Lanzának életfogytiglani szerződést!

 • Lassie Tizenkilenc

  Pár szóban a mérkőzésről : Egy – szokás szerint – alattomos antifutballt játszó Haladást sikerült legyűrni. MEgint nem futballmeccs volt ellenük hanem kötöttfogású birkózás, utcai harc behatásokkal. Mészöly szégyelld magad hogy ilyet mocsodék futballra tanítod játékosaid ! FUJJ !
  A csapatunk csodás volt, bár picit fáradt és farsult.De ez teljesen természetes a szerda után.
  Herjeczki góllal mutatkozhatott volna be de kétszer is bekullantott, rutintalan volt.Pozitív hogy jól tud helyzetbe kerülni.Ha higgadtabb és rutinosabb lesz akkor jönnek a gólok is.
  Feltűnő volt Laczkó Buksi jó játéka.Az eddigi legjobb meccse volt piros feketében!Csak így tovább!!
  Lanza pedig zseni….úgy elrúgni azt a labdát…ilyen kiflit beletenni…ilyen pontosan…..Nincsenek rá szavak egyszerűen…
  Tömösvári nagyot küzdött de most is azt érzem mint az edzőmeccseken hogy egyelőre nem nagyon találja a helyét.
  Bobál Dávid pedig olyan szinten kulcsemberré nőtte ki magát hogy az csuda.
  A holland helyében legalább 3-4 játékossal többet pihentettem volna.Marcira is ráfért volna ma egy pihenő, a helyén Kabangu vagy Bobál Geri kezdhetett volna.
  Szerdáig van 3 nap pihi és regenerálódás…reméljük a legjobbakat!

  • giorgio

   A Laczkó játéka nekem is tetszett, noh, meg a Lanzáé!

 • ius

  Azért annak örülök, hogy elég jól bírták a fiuk fizikálisan a szent földi csata után nem igazán fáradtak el!
  Laczkó meglepett a mai játékával.

  • 58914020 .

   Engem nem, ennyit minimum hoznia kell egy korábbi válogatott játékosnak, aki a Serie A-ban is megfordult.
   A Hali nem nagyon támadott, főleg az oldalán nem.

   Nem tudom leírni elégszer, hogy King-et nagyon sajnálom.

   • A69W

    Laczko jó lesz, csak türelem uraim! Ma nagyot játszott, akárcsak Nagy Geri és ez alsóhangon is valogatott forma!

    • 58914020 .

     King-et ki pótolhatja majd?

 • papparam

  Szép volt fiúk!
  Offenzívebb a csapat, szépet küzdöttek ma. Ez volt a 2. komoly meccsünk a szünet után, kell még idő igazán jó formába lendülni. Szerdán csoda kell, mindent bele!!

  • 58914020 .

   King nélkül már valóban csoda kell, de vannak csodák..

 • István Hereb

  Jó volt ez kezdetnek, 3 nappal a BL után. Kell a jó kezdés, hogy mindenki lássa, mi vagyunk a Honvéd, a bajnokcsapat, idén sem viccelünk!
  Jön a DVTK és a Balmaz, kell a 9 pontos kezdés, mert mindig mi sem fogunk nyerni.
  Most már jó, hogy szombaton játszottunk, eggyel több nap marad a visszavágóig regenerálódni!

 • Sztefo

  Lanza! Már szavak sincsenek rá. 2 tétmeccs 2 gól, egy gólpassz. Elkezdte a szezont… 😊
  Félek, Kinget elvesztettük pár hónapra.
  15 perccel a kezdés előtt kb 500-an voltunk a stadionban. Csalódottságot éreztem…

  • 58914020 .

   Igen, én is erről írtam lentebb.

   Egyszerűen nem lehet bevonzani embereket az nb1-be nézőnek. Fájdalmas volt, noha még nemzetközi meccsen is húzom a számat a Fradi láttán, hogy még az FTC – Mydtland meccsen is alig 8 ezren voltak egy tök új stadionban, egy ki-ki mérkőzésen.

  • Carpethy

   Kint fotózkodtunk a kupával még 20.25-kor, és még utánunk is nagy sor volt.
   Bazi nehéz :)

 • A69W

  Ez a Kovacs Lórant nevü Erdelyi srác nálam lazán pályázik a legunszimpatikusabb, legalaptomosabb nb1-es jatekos címre.
  Persze kellett hozzá egy ilyen impotens biró is mint amilyen az Erdős volt ma.
  Mészöly kiverte rendesen a balhét a Honved szurkolok miatt…..talan eloszor egy kis önvizsgalat kellene Gézának, hogy döntse el, hogy labdarúgó csapatot vagy favágó iskolát akar vezetni!

  • 58914020 .

   Hol verte ki a balhét?

  • László Papp

   Nalam a Juhasz mindent visz a legnagyobb paraszt versenyben.

   • István Hereb

    Pedig alapvetően ő is (ahogy pl. Gera is) szerintem értelmes, a kulturáltabb fajtából való játékos, csak amióta válogatottak + ugye fradika, vidike kulcsemberei, mindent megengednek nekik…

   • Varga Béla

    halmosi! Ő (szó szerint értendő):gyűlöli a Kispestet! Juhász egy profi védő:minden eszközt felhasznál,de csak a pályán.Azon kívül róla nem hallottam hogy szidna valakit,vagy klubot stb.,ellentétben halmosival.

    • papparam

     Halmosi hol mondott rosszakat a Kispestről?

 • 58914020 .

  Mészöly Géza:
  Már megszoktam, hogy Kispesten nem én vagyok a szurkolók kedvence, bár nem igazán értem, hogy miért velem foglalkoznak ennyire, ez valamennyire bosszant. De becsületemre legyen mondva, hogy nem reagáltam a beszólásokra, pedig egy-két szurkolót biztos elküldtem volna melegebb éghajlatra. Nagyon csúnyán viselkednek velem szemben a kispestiek akármikor jövök ide. Nem értem az okát, nem bántottam meg őket soha, nem ártottam nekik, ez felháborító. Sok sikert a Honvédnak a BL-ben.

  • Csaba Horváth

   Mészöly csapata mintha nem is futballmérkőzésen, hanem valami judo bajnokságon lett volna. A bíró az első félidőbe simán hagyta ezt a durva játékot….és még csodálkozik ezek után, ha megtalálják a szurkolók? Hát ilyen futballt kell dirigálni a csapatának?

   • nethool

    Legutóbb a 3. percben lerúgták Holendert, ma az 1. percben Kinget. Ez a taktika gézánál. Ezt kellene csodálnunk?

  • RW

   Önélzetes a kis latol.

 • Sanzi

  Felháborító volt látni az alattomosan és látványosan durván vagdalkozó vendégeket és az egészre fittyet hányó bírót…

  A csapat CSAPAT volt!
  Nagy Geri for president, Lanza pedig Lanza! De mindenki odatette magát.
  Remélem Eppel bírni fogja mert szerda után látszott, hogy ismét nagyon elfáradt.
  CSAK

  • nethool

   Az előző szezonban folyamatosan hallhattuk a fröcsögést, hogy a magyar futballnak az lenne az érdeke, hogy valami kiválasztott csapat (nem MI) legyen a bajnok, mert az majd sikeres lesz a bl-ben.
   Halkan kérdem: az magyar foci érdekeit szolgálja, hogy a bl-ben még talpon lévő csapat játékosait hagyjuk szétrúgni egy visszavágó előtt?

 • Csaba Horváth

  Vannak mérkőzések, amikor az ember végigizgulja, hogy ne kapjon a Csapata gólt, illetve, hogy betaláljanak az ellenfél kapujába.
  Ez a meccs viszont sugározta magából, hogy ma a Haladásnak esélye sincs a győzelemre. Egy épkézláb támadásuk nem volt, ráadásul végig nagyon durván, alattomosan játszottak, ami ellen a bíró csak a második félidőben lépett fel határozottabban. A Csapat játékába viszont jó volt látni, hogy nagyon benne van a gól. Király rutinja nagyon kellett a vasiaknak, azt hiszem nélküle még simán 2-3 gólt kaptak volna a szombathelyiek.
  Külön öröm volt látni, hogy a Mester által ígért rövidpasszos játék ma nagyon működött, és több játékosnak kimagaslóan jó egyéni teljesítménye volt. Gondolok itt elsősorban Lanzára, Nagyra, Laczkóra, Bobálra és a nagyon labdabiztos Grófra. Alapvetően Eppel sem volt rossz, a játékába benne volt gól, látszik, hogy mihelyt megszerzi újra helyre fog állni a lelkivilága. A két fiatal ügyesen játszott, nem okoztak csalódást, bár nyilván van még hova fejlődniük. Lanza viszont egyértelműen vezéregyénisége a Csapatnak, személyébe olyan motorja, esze van a Csapatnak, amilyen anno talán Illés Béla volt. Szenzációs a srác, példamutató ahogy megküzd minden labdáért és ahogy megjátsza azokat.
  Kinget viszont nagyon sajnáltam, remélem nincs komoly sérülése, ezúton kívánok neki mielőbbi gyógyulást!!!
  A helyére beálló Bobál szenzációsat focizott, a gólja mellett nagyon eredményes védőmunkát is bemutatott.
  Összességében úgy gondolom, hogy ezzel a játékkal van helyünk a dobogón, ha nem lesz komoly sérüléshullám, akkor nagyon szép ősz elé nézünk!!! :)

  • László Papp

   Szerintem meg komoly seruleshullamnal is,kiveve ha
   Lanza is benne van,mert igy is olyan jatekosok nem tudnak meg a padra se leulni vagy ott ulnek es nem cserelik be oket vagy csak perceket jatszanak,akik tudjak potolni,ha kiesik valaki.Inkabb a fiatalok a neccesek,hogy fel tudnak-e noni a feladathoz,illetve mennyire tudnak elni a hirtelen jott lehetoseggel.

 • Thibby

  Teljesség igénye nélkül ma láttam a Bozsikban……Storck kapitányt, Oenning mestert, Halmait, Illést, Néhány Vasas játékost,Plokait, Andruscht Dvtk melegítöben ahogy éppen Lanzárol áradozott, aztán ott volt még a tirpák Máté Csaba a zöldektöl, Kabangu a leláton, és ha jól láttam akkor Komodit…de benne nem vagyok biztos, valamint Gálhidi mestert a nejével.

  • 58914020 .

   Halmia és Illés nyilván a Haladás részéről. De jó ezt olvasni.

   • Thibby

    Illésék természetesen hivatalbol

 • 58914020 .

  Bobál a mérkőzés után közvetlenül: “Az edző mondta, hogy a rövidre érkezzünk.”
  Bobál már az átöltözés után: “Nem oda futottam, ahová az edző mondta. Az edző nem mondta, hogy a rövidre érkezzünk.”

  Elszólta magát a taktikát illetően, bele is röhögött az interjúba…:)

  • 58914020 .

   Reméljük, a Hapoel-esek nem nézték a nyilatkozatát a meccs után.

 • Nem szeretem ezeket az ésszerű taktika nélküli vidéki csapatokat, a Haladás már többször bebizonyította, hogy tud meglepetést okozni, de ezzel a sunyi rugdosással, sosem fognak előrébb jutni. Laczkó válaszolt a kétkedőknek nagyon jól játszott. Erdős egy laza pöcs, ilyen szabálytalanságok után ezt a Kovácsot már az első félidőben ki kellett volna állítani. Minden bedobást , szabadrúgást 5-10 méterrel előbb végeztek el a szombathelyiek,, arra sem reagált. Úgy látszik szóltak neki fentről. Jó volt és működött a csapatszellem! Ha a Herjeczki átemeli Macinacit, akkor robbant volna az aréna! Lanza gólja fantasztikus volt, tuti ez lesz a forduló gólja. Szép volt fiúk!

  • István Hereb

   Hagyjuk már ezeket az állandó összeeskűvés-elméleteket! Oké, sok faultot hagyott sárga nélkül, de ha valaki szándékosan bele akar nyúlni egy meccsbe, akkor nem azzal fog, hogy 5 méterrel előbbről elengednegy bedobást.

   • Nekem – drukkolástól függetlenül – az igazságérzetem folyamatosan tiltakozik az ellen, hogy egy csapat túlzott keménységgel vagy durvasággal, öt méterrel előbbről rúgott szabival, vagy dobással akarja háttérbe szorítani a másikat. Nem összeesküvés elmélet, csak az igazságosság megcsúfolása. Ebben az esetben ezt a Kovácsot a Gróf ipponnal történő levitele alkalmával sárgával kellett volna már büntetni. Az első félidő végén meg egy másik esetben a spori a sípot vette elő a sárga lap helyett….

    • István Hereb

     Mondjuk az tényleg hihetetlen, hogy ez a tag végigjátszhatta a meccset.