Napikispest 2017.08.08.

Hírek innen, onnan.

“Napikispest 2017.08.08.” bejegyzéshez 154 hozzászólás

 1. Poór Patrikon én is hatalmasat röhögtem a meccs utáni posztomban.
  Vicces, hogy kérdezték a nézőszámról (remélem nem lesz baja a sportlapos riporternek emiatt), elütötte egy viccel, majd látványosan elhalkul, mert hirtelen nem tudja mit lehet és szabad mondania :(

   1. azt tudja valaki, hogy a cikk alatti tabellán miért a vidi az első?
    Csontra úgy áll a két csapat, Ők az elsők, mi a másodikok!

    1. A minielnok ur csapata nem lehet masodik. Egyebkent en is pont ezen gondolkodtam ma reggel, ha mar nem mondjuk az elozo bajnoksag helyezeset veszik alapul akkor miert nem mondjuk az abc-t ??
     Mondjuk, adok ra 1% eselyt, hogy nezik a lapok szamat is (mint a hivatalos MLSZ kiirasban) es ott a vidi jobb?

     1. én már belementem ebbe tegnap, az a baj, hogy nem a lapok száma számít (abban egyébként ugyanúgy állunk), hanem a fair play együttható, ami a lapok számán kívül egy rakás szubjektív, meg egyéb elv alapján számolódik, és nem tudok róla, hogy bárhol publikus lenne, hogy ki melyik fordulóban hány pontot kapott.

    2. Az M4sport.hu-n akkor is ők voltak az elsők, amikor 3 ponttal megnyertük a bajnokságot.

     Ezek után ne akadj fel ilyen hülyeségen. :D

    3. Pont ezt akartam kérdezni én is. :) Amúgy hozzánk is 1-est írnak, csak mi vagyunk alul. Szerintem a szöllösi kézzel beleszerkeszt.

   1. Zsótér született újpesti, sohasem titkolta, Curtis nagy haverja.

  1. Azert ha valaki nem kizarolag a penzert focizik akkor eleg rossz lehet felcsutinak lenni. A jatekosokat neha sajnalom egy kicsit.

   1. Senki sem tartott pisztolyt a fejükhöz. Egy Poór Patrik az MTK kiesésével bárhová mehetett volna szerintem.

    1. Azert Balogh esetenek kiderult, hogy volt ott egy kepzeletbeli pisztoly szoval nem kizart, hogy ha Pinyo vagy aki mogotte all (lasd feljebb) felvesz valakit a listajara akkor annak egy kicsit utana mennek.

     1. Ez jogos. De ez már a saját klubján is múlt, az Újpest azért oda akarta engedni, mert ők fizettek a legtöbbet.

      1. O en siman el tudom kepzelni, hogy elejtenek par celzast Duchalet-nek mint pl. :
       “Nagyon szep a klubbod, csak nehogy tortenjen vele valami ”
       Mondjuk remelem nem, mert a ketharmados tobbseggel barkit meg lehet fenyegetni, a Honvedot is. Lasd Heineken ugy.

     2. Egy másik posztban ugyanezt pedzegettem én is Gazdag/újStadion összetételben, sajnos nagyon eltudom képzelni. Mindenesetre, ha a Market fog építeni az bizonyosan csak a “véletlen” műve lesz…

      1. Mondjuk a Marketnek annyibol orulnek, hogy ok tudnak epiteni. Veluk talan nem jarnank ugy, mint az Ujpestiek a stadionjukkal, ami eleve nem volt tul popec aztan 5 ev mulva elkezdett rohadni is. (az “elfelejtett” palyafutesrol nem is beszelve)

  2. Azért úgy lenne teljesen korrekt, ha vázolná azt a helyzetet, hogy a hatalom által a mi pénzünkből milliárdossá tett kedvencek előtt sikerült megnyernünk a bajnokságot.

 2. Címvédőként vezetjük a tabellát 4 forduló után. Az Újpestnek összesen 1 győzelme van. Az lenne a fura, ha nem nekünk adnák előzetesen…

  1. Pár évvel ezelőtt azt mondtam volna erre, hogy nehogy a játékosaink is így gondolják! :D

 3. Pinter: „Azt viszont igazságtalannak érzem, hogy amíg nekünk csak három idegenlégiósunk lehetett a pályán, kupainduló ellenfeleinknek öt.”

  Lehet, hogy nem is Pinter allitja ossze a csapatot? Talan csak nem Netuddki jatszik focimanager-eset a felcsuti kerettel?
  Hmmmm.

  1. ebben csak az avicces, hogy mi is csak 3 légióssal álltunk fel és 2 -vel fejeztük be, ők 3-mal és 5-tel fejezték be… muhaha még számolni se tud őőőőőpinyőőőőő

  2. 3 LÉGIÓS….? :) szólhatna már valaki ennek a gyökérnek, hogy a HONVÉD tavaly így lett BAJNOK!!

   1. Szerintem nincs meg hozzá a kellő intelligenciája, hogy ezt felfogja.

   1. Úgy játszd meg,hogy 2.5-nel több és H(2,7)Hátha 3:0-ra nyerünk

 4. Éppen Alsónémedire érkezek a fagyizóba amikor is kit látok a fagyizónál a korlátnak dőlve… BUZIBOTKA!!! BUZIBOTKA!!!
  majd egy bőgázzal távozott a kurvarondaszínű sport BMWjével…

 5. “Pintér Attila, az utolsó helyezett Felcsút edzője a nehéz körülményekre panaszkodik”
  a “lakáj”média nem szokta felcsútnak nevezni azt a csapatot… :)

  1. Szerintem igy üzennek Pinternek, hogy fogy a türelem… a következö vereseg utan lemond magatol, vagy soha többe nem kap allast az nb1-ben….gondolom mar az utod is megvan

 6. A bajnok és listavezető játszik otthon. Tedd meg a vendéget, jól fizet, csak nem nyersz vele :-)

 7. Jelenleg az Újpest senkinek se könnyű ellenfél, játszottak már a Fradival, Vidivel, Vasassal, és mégis veretlenek. Ettől független én is 3:1-es hazait tippelek.

 8. en meg azt remelem, hogy amikor majd a karrierje vege fele közeledik a Bayern es a MU utan ugy erzi majd, hogy a penz ezentul nem szamit es a Honvedban akarja majd az utolso 5 evet eltölteni, hiszen sok halaval tartozik a klubnak es a szurkoloknak :)

  1. én úgy érzem, hogy nekem, mint szurkolónak nem tartozik semmivel. túl fiatalon ment el ahhoz, hogy szurkolóként bármit is számon kérjek rajta.

 9. “…minél több akadémistát kell beépítenünk az első csapatba még akkor is, ha ez nehézségekkel jár. ……Merthogy nekünk ez ugyanolyan fontos, mint a jó szereplés.”

  Jó lenne, ha ez is megmaradna – mint oly sok minden Hemingwaynél – rizsának.
  Mert a szurkolónak a jó szereplés a fontos, minden mást ennek alárendelve tart fontosnak. Persze az edzőknek is, hiszen ezt nem látta biztosítva Rossi, azért ment el. Lakat Károly mondta egyszer, amikor nálunk volt edző, hogy ha egy bajnoki évben sikerül a csapatba beépíteni egy fiatalt, az már óriási eredmény.

 10. “A Bp. Honvéd önkéntes sajtómunkásokat keres cikkek írására.”
  Ugyanitt szombatonként (néha szerdán is) ráérő balhátvéd, sportigazgató, marketinges és csapatorvos jelentkezését is várjuk. Jelige: mindegy, értesz-e hozzá, csak ingyé’ csináld

   1. Mondjuk RW vagy Hanta vagy bárki jelentkezik.

    Megmondják, hogy miről írjon valamit.

    Fősajtós mufti piros ceruzával kihúzza, hogy mi nen lehet benne a szövegben, aztán olvashatjuk a klubhonlapon.

    Kb.ennyi.

    1. RW már ezen túl van :) aki az elejétől olvas minket, emlékezhet, h a (h)őskorszakban rendszeresen voltak videó/audio interjúk a játékosokkal, nem egyszer duplikálva a hivatalos honlappal, később amikor valamiért videót/diktafont nem engedtek, akkor írásos intiket csináltam oda, csak épp a nevem nem írták ki alá valami rejtélyes okból kifolyólag… de nem véletlen az, hogy most nem ott vagyok, hanem itt (amellett h civil munka mellett nem is fér bele rendesen az állandó ottlét). Mondjuk lehet h én is lehettem volna nyomulósabb, nem tudom. Valszeg nem véletlen nem vagyok újságíró. De jobb ez így. Fanta úr meg mindig is túl önjáró volt ehhez a szerepkörhöz, de ezzel sem hiszem hogy újat mondok az olvasóknak, LOL

     1. Feltételezem, hogy akkor a klubházban is érzik a döntéshozók, hogy az ami honlapon van produktum az egy íztelen, szagtalan, csak a kommersz hírközlésre szakosodott produktum.

      Feltételezem, hogy a döntéshozók olvassák, eme fórumot és van józan összehasonlító érzékük az itteni szerzők kreativitásáról, és írásaiknak a színvonaláról.

      Feltételezem, hogy egy klubhonlapon, azt amit a csakblogon le lehet írni, az bizony ott nem minden esetben evidens, hogy megjelenhet. Ez így is van jól, ez itt a kritika és a kispesti szólásszabadság Kánaánja kell, hogy maradjon továbbra is.

      Feltételezem azonban, hogy lehetne színesíteni a klubhonlapot akár az itteni szerzők interjúival, régi játékosokkal készített beszélgetésekkel, visszaemlékezésekkel és millió egy dologgal. Ezáltal nem sérülne a klubhonlap filozófiája sem, ellenben tele lenne élettel, tartalommal, a “semlegesség” mentén készült a klub mindennapi életéhez, történelméhez kötődő olvasható, értelmes írásokkal, interjúkkal.

      Feltételezem, hogy erre a jelenlegi hivatalos sajtó apparátus a klubnál ilyen-olyan okok miatt – hogy ne fogalmazzak csúnyán – nem rendelkezik megfelelő szabad erőforrással.

      Feltételezem tovább, hogy egy a szabad kapitalista világban szocializálódott klubtulajdonos sem gondolhatja komolyan, hogy mindez ingyen és bérmentve állítódna elő és jönni ki a nyomtatóból.

      Feltételezem azt is, hogy itt nem kell gigászi kiadási tételekre gondolni a tulajdonosnak – de egy megbízási szerződés (cikk/HUF) keretén belül – minimális befektetéssel olyan produktumhoz jutna, ami a megtépázott klubimázs, kommunikáció, marketing területén gyökeres változásokat hozhatna a számára.

      1. Engem nem zavarna a “rosszlanyok.hu”,legalább lenne rajta végre valami értelmes.

  1. Mert nem magyar állampolgár, és nem is él Magyarországon elég sok ideje ahhoz, hogy az legyen.

    1. A FIFÁ-nak külön szabálya van rá, hogy aki úgy lesz új ország állampolgára, hogy nincs onnan felmenője, annak legalább 5 évet az adott országban kell élnie, mielőtt válogatott lehet. Persze erre is lehet külön elbírálást kérni (amerikaiak pl kértek ilyet nemrég és meg is kapták), de Lanza egyelőre még az állapolgárságnál se tart, szóval korai erről beszélni.

     1. Andorra után én ezt mar nem tudom egyertelműen kijelenteni…..nézd meg a német válogatottat! Játéktudásban nem nagyon tudok tőle jobb ecte magyar labdarúgót mondani….

    1. Ő már 6 éve él megszakítás nélkül életvitel szerűen Magyarországon. Lanza 1.

  2. 1. Nem kell mindenkit honositani…meg azt hihetnenk, hogy megjavult az utanpotlasunk.
   2. Lanza sem mai gyerek mar. mire honositani lehet 34-35
   3. a valogatott nemzeti erzelmeket is megkövetelne, es persze elöfordulhat, hogy egy külföldön született labdarugo aterezheti ezt, de ketlem, hogy mindenkit magyarositani kellene azert, mert tud egyeneset rugni a labdaba.
   4. azert mert mas csinalja nem jelenti azt, hogy helyes ezt csinalni. azt hiszem Leandro volt az egyetlen honositas aki talan megerte (16 eves koratol itt elt, ezert eltudom kepzelni, hogy Magyarorszagot hazajakent szereti, es ez a palyan többnyire meg is latszott)

 11. Ebben a cikben benne van az ami a legnagyobb bajom az MFA-n kepzodo jatekosokrol….
  http://www.csakfoci.hu/nemzetkozi-foci/olasz-foci/kemeny-kritika-magyar-legiosnak-ha-nem-noveszt-magara-izmot-sehova-nem-jut

  Aki tölünk mostanaban kijön annak a felso teste vezna…vagy udvariasabban megfogalmazva nem eleg atletikus. Ott van Herjeczki aki nagyon ügyes, de siman elnyomjak egy az egyben, szoval a legtobb aki kijon alacsonyak es vezna. Ha valaki ilyen alacsony az legalabb kompenzalja testi erövel, mint Hajnal fenykoraban vagy Zsoter….

  Kis összehasonlitas: Nagy Gergö 172cm es 68 Kg, Herjeczki 173cm es 64kg…es szerintem Gergöre is ferne meg

  egy kis izom. Zsoter 167cm es 61kg

  Tömösvari izomzatat is hianyolom, 179cm 76kg…de nem igazan latszik rajta…Ha megnezem a külföldi korosztalyos valogatottakat, akkor nagyobbik resze joval atletikusabbak mint a mi fiaink.

  1. Pont azon töprengtem az U19-es csapat meccsét nézve, hogy vajon milyen másik sportágat lehetne ilyen fizikummal űzni, amivel ezen srácok többsége rendelkezik. Elsőre a snooker jutott eszembe, de ahhoz kicsit alacsonyak, végül csak a darts maradt, bár lehet, attól meg beállna a válluk egy óra alatt.

   1. esports :) Par ev mulva allitolag mar az olimpiai sportag lesz. :)

  2. Már rég mondom, hogy nyámnyilák de a védőszentek mindig nekem esnek.

  3. egyetértek,a mai foci sajnos nem az ügyességről hanem atletikus küzdelemről szól.

   1. A világon már a 70-es években felismerték, h el kell kezdeni az atletikus képzést, persze akkor még gyerekcipőben járt. Ahogy egyre profibbá vált a foci Nyugaton, annál nagyobb hangsúly helyeződött az atletikusságra, a tökéletes fizikai kondícióra, és az ehhez társított gyors gondolkodásra. Ezért van lemaradva a magyar foci vagy 30 évvel, mert még mindig nem a megfelelő módon képezzük az utánpótlásban a srácokat a mai modern focira, fejben, futógyorsaságban lassú, gyenge kondícióval rendelkező fiuk jönnek ki a “műhelyekből”.

  4. Kapacinát épp tegnap rakták ki tőlünk a Sopronból.Nem mintha tudása alapján nem lenne helye, de a Haladás is felcsúti zöngéket mutat.Mészáros Lőrincz érdekeltségébe került és mivel Haladás fiókcsapat lettünk itt csak szombathelyi a Haladásba be nem férő játszhat.Félő, hogy kiesés lesz a vége bár ne lenne igazam.

   1. Hát a mostani Honvédba nem férne be:Bár azért sok múlik az edzőn , hogy mit hoz ki belőle.Az NB2-be szerintem meghatározó ember volt még ha a Supka néha jegelte is.Igen volt két focicsapat is igaz nem egyszerre.Sajna mindkettő megszűnt.A SFAC-SLC nemrég alakült ujjá.Idén jutott fel a megye 1-be.A MATÁV-FC Sopron pedig be sem tudta fejezni anno a bajnokságot.Nekünk nem engedték meg, hogy megmentse valaki(az Újpestnek igen).

 12. Elnézve ezt a videochatet, Hemi egyre szimpatikusabb nekem.Nem tér ki a kérdések elöl, próbál öszintén válaszolni. És szinte mindenröl ugy gondolkozik, ahogy én is. Nagy elörelépés ez a csürhézés, nácizás óta. Respect.

  1. Szerintem is nagyon korrekt és meglepően diplomatikus volt! Lanzás válaszának örültem a legjobban – még jobb lenne, ha egy-két évvel megtoldanák a szerződését – és úgy látszik, az a “fizetési sapka” is emelhető – szerencsére – bizonyos esetekben!

   1. Így van. Lanzára épül a csapat, nélküle középcsapat lennénk, jó esetben,ö nem eladó. A chatban elmondta, tehát tudja Hemi is. Ugyanezt kellene még Geri, Bobál, Gróf és a Mindenkitudjamár esetében is. És lenne egy ujjabb szép évünk.

   2. Hú, de nem szívleled szegényt… :-) tudom, Koszta elöl vitte el a helyet.

    1. Sorry, ez kimaradt. Azt hittem ironizálsz.. :-) Kabangubol lehet jo jatekos. Ha felépitik, megtanitják labdát átvenni,komoly potenciál lehet benne.Türelem kell neki.

     1. Na, ebben most tökéletesen egyetértünk. Pár éve Testardink volt, Diabynk meg Jobunk…Jézus, még most is kiver a viz tölük

  2. Kérdeztem én is Hemit,sajnos kitérő választ adott !! Azt kérdeztem,miért kellett egy nappal a BL mérkőzésünk előtt eladni Kosztát,milyen jó lett volna még ott! Megírtam,hogy a honlapunkon még mindig nincs fenn a pályaedző és az NB III-as csapat edzője, és lám már ott is van.Ugyanugy az NB III as csapat is a tavalyi volt,most az is változott,ugyan még nem az igazi.

   1. Nyilván a honlapot nem ö szerkeszti, Gabesz. Rákérdeztél és javították a hibát, ebböl is látszik,hogy próbál korrekt lenni. Kosztás kérdére is válaszolt: akkor volt érte ajánlat. Nyilván várhattak volna még pár napot az eladással, de az edzö nem számolt Kosztával a mérközéseken, akkor meg minek. Páran itt szerintem túlbecsülik az ö jelentöségét a csapatban. Támadásban, ahol ö használható, szerintem megvoltunk a selejtezön, a gond inkább a védelemben volt.

    1. Ez mekkora hülyeség!Tehát;ha holnap a Lanzáert ajánl a fidi 500e €-t,akkor adjuk oda,mert akkor volt érte ajánlat.Na,ne már,b+!!!

     1. Annyiert nyilvan nem. Amennyiert meg igen annyi penze nincs a Fradinak se.

      1. Dehogynem.Amióta az öreg itt van,akit vinni akartak,azt vitték is.Volt akit olcsón,volt akit még olcsóbban.

       1. Elöször: nézd meg a chatet. Hemi kijelentette, hogy Lanza marad, semmi pénzért nem eladó, rá épül a csapat. Másodszor: Kosztát összehasonlitani Lanzával legalább ekkora hülyeség..

        1. Eszemben sincs.Miért nincs ankét szerinted,ahol van viszontválasz is?!

         1. Szombaton 17:15-kor többen lettek volna.Live.Az már kényelmetlen lett volna neki.A divatot meg nem követni kell,hanem diktálni.

          1. Kényelmetlen, igen Itt is jöttek az idióta kérdések a stadionról, meg hogy bajnok lesz e a Honvéd megint. Ilyenekre mit lehet válaszolni?

          2. Nem csak befolyásolja, hanem teljesen attól függ szerintem. De Hemi kb százszor mondta el, hogy utánpótláscentrum, télen költözés MTKhoz, bontás, stadionépités. Mást nem tud mondani ö sem szerintem, neki is csak igérnek..Ennek ellenére minden második megkérdezi azért, hogy mikor kezdik a stadionépitést. Te erre mit válaszolnál?

          3. Te azt is elhinnéd neki ,hogy hétfő után péntek jön.

          4. Te meg azt se, hogy hétfö után kedd. Azért mégiscsak megcsinálta hogy bajnokok vagyunk, gólkirállyal, a liga legjobb játékosával, tele saját nevelésekkel, kis pénzböl. De van, akinek semmi sem jó. Tényleg hihetetlen, úgy beszélsz, mintha kiestünk volna. Neked jobb lenne a Pini, gondolom.

          5. A Pini idején a tv pénz gyakorlatilag NULLA volt,az akadémia szinte 100%-ig TAO pénzből működik.Az onnan kikerulo jatekosokkal nem is szamolhatott(eladasukbol-prosser,Koszta,irka,Schon stb.befolyo osszegekkel sem),akkor miből gondolod,hogy rosszabb tulaj lenne?!

          6. Jó.De azért nehogy már legyen Krisztus előtt,meg öreg előtt!

          7. Pini idején nem voltak államilag felturbózott csapatok, nem volt irányított bajnokság. Sokkal könnyebben, kevesebb pénzböl, lehetett volna eredményt elérni, mint most, amikor reálisan kb a 7-10 helyen kellene állnunk. Ennek ellenére, újra leírom,bajnokok vagyunk. Annak azért örülök hogy az itteni szurkertársak nagy része látja azt, amit én. Hozzád hasonló fanyalgók meg mindig lesznek.

          8. Persze, értem én. De ennyi idö után márt megérthette volna mindenki, hogy ö sem tud többet. Gondolod, ha tudna, titkolná? Ö lenne az elsö, aki leirná a blogjában, hogy január 25, mondjuk. Sokszor elmondta már, hogy neki is csak igérnek aztán halasztanak.Ahogy te is irtad,nincs politikai akarat. Lassan kiderül. Ha télen költözünk, akkor valami beindul.

          9. Én ugyanúgy látom, mint te a veszélyeket. Nekem ugyanúgy nem tetszik, hogy mar lassan mindenkinek az nb1,2ben uj stadionja van, nekünk meg csak ígéret. De mit tud ez ellen tenni az öreg, szerinted?Ez politika. És ott csak megtürtek vagyunk a Pakssal, Haladással, Újpesttel. Ott jobb a helyzet? Cserélnél velük?

         2. Ahogy gondolod. Ha nem érdekel, ne nézd. Csak igy kár reagálnod a dolgokra, hogy nem tudod, mit is mondott. De lelked rajta.

         3. Más csapatnál még így sen áll ki a tulajdonos a szurkolók elé. Hemi sokat változott, diplomatikusabb lett, kiáll a szurkolókért, az egyesületért. Amúgy, Te kit látnál szívesen a klub élén?

          1. Nem tudom.Hihetetlen számomra ,hogy az öreg milyen jól titkol itt mindent-mindenki elől.Bízom benne,hogy nem marad a”nyakunkon”örökké.Semmi koncepciót nem latok(Rossi,Koszta,poloskei stb),inkább olyan ad hoc itt minden,néhány kifutott eredmény mellett.

          2. Semmi koncepció?! Huszonnégy év után tele akadémistákkal a csapatban bajnokok lettünk ebben az államilag irányított bajnokságban! Az új bajnokságban Rossi és Koszta (Na, ne már!) nélkül is vezetjük az állami pénzekből felpumpált csapatok előtt a bajnokságot (Pölöskei utoléri magát, jó lesz!)! Komolyan, mit szeretnél?! BL győzelmet?! Mit titkol az Öreg? Tudsz valamit, vagy csak összeesküvés elméleteket gyártasz? És ha titkol valamit? Ő a tulaj, nem kell, hogy nyitott könyv legyen a szurkolók számára! Nem tudom, hogy hol dolgozol, de gondolom, a munkahelyeden sem tájékoztat a főnököd minden döntéséről. Miért nem örülsz annak, hogy a bajnokcsapat szurkolója vagy! Élvezd a pillanatot!

          3. Csak annyi;engem nem vakít el az öreg imadata.Előtte is voltunk 100 évig,meg utána is leszünk.Az meg csak szerinted van úgy az egész világon,hogy a szurkolókra szinte semmi nem tartozik.

          4. Csak az a kérdés, hogy hol leszünk az utána való száz évben (Pécs, Nyiregyháza, Győr, Zalaegerszeg). Amúgy, “a szurkolókra szinte semmi nem tartozik”, tegnap minden kérdésre válaszolt. Te mire lettél volna kiváncsi, miért nem kérdezted meg? Ha nem kérdeztél, honnan tudod, hogy nem válaszolt volna? Továbbra is kiváncsi lennék, szerinted ki lenne a megfelelő tulaj!

       2. Kezdetben mindenki azon háborgott, hogy sima szerződésbontással elengedi a játékosokat és nem kér értük pénzt. Most, hogy kér értük pénzt, az a baj. 400ezer Euro (úgy tudom Koszta annyiért ment) egy egyszezonos játékosért nem rossz pénz szerintem.

       3. Szerinted mikor volt utoljára ilyen erős a keretünk? Lanzát nem TAO pénzből vette és fizeti. Okosan igazolunk, rendezte a viszonyt a szurkolókkal, eredményesek, sőt, bajnokok vagyunk. Mindenki Csábit istenítette, ő visszahozta Rossit. Jól tette?
        Szerinted azok a fiatalok, akik elmentek, beférnének ma? Szerintem Prosser sem…

  3. “És szinte mindenröl ugy gondolkozik, ahogy én is.”
   :)))
   Biztos olvassa a posztjaidat, és fejlődőképes….

   1. Nem a szavakba kellene belekötnöd, Gyula. Ha nem értesz egyet velem, az sem gond, kellenek a vitapartnerek is. Cáfolj meg. Tényekkel. Na, ez a te gyengéd, Gyula.

 13. Deák milyen szép keresztlabdákat osztogatott felcsúton amúgy, nem?

 14. Nem értem Hemi várjuk meg a költségvetést meg jó kis stadionunk van szövegét.
  A költségvetéstár rég elfogadták.
  Ha nem kezdik el építeni akkor az egyértelmū, hogy a Kispestet el akarja a hatalom lehetetleníteni…
  Ez ellen nagyon komolyan fel kellene lépni!
  Az biztosnak tünik, hogy a meghírdetett áron nem lesz meg az a müszaki tartalom, ezértnem volt eddig jelentkezö. Sztm. a legutóbbi felhívás is eredménytelen lehetett azért beszél ilyeneket Hemi.

  1. Vagy már mindenki tudja, hogy ki lesz a kivitelező, ezért nem jelentkezik senki más!

  2. “Nem értem Hemi várjuk meg a költségvetést meg jó kis stadionunk van szövegét.”
   Nem is azért mond ilyeneket, hogy értsed. Egy dumagéop, akinek mindig, mindenre van válasza, függetlenül attól, hogy annak van-e köze a valósághoz. Olykor a szellemnesség igényével teszi ezt, mint például legutóbb a video-chat alkalmával, amikor arra a valóban hülye kérdésre, megvédi -e a csapat a bajnoki címet, elkezdett bohóckodni.
   Ahelyett, hogy azt mondta volna, kevés a valószínűsége, mert még fogok eladni játékost a bajnokcsapatból. Vagy amit pár nappal korábban mondott, hogy minél több akadémistát kell beépíteni a csapatba, mert az ugyanolyan fontos, mint az eredményesség, így pedig nem fog menni….

 15. Aki címvédésről álmodozik, annak ajánlom figyelmébe a tulajdonos Eppelről mondott szavait: ha jön egy jó ajánlat, el fogja adni. Akkor pedig tovább gyengül a keret, ami már most sincs annyi, mint tavasszal volt.

  1. Szerintem meg a mostani keret jobb, mint a tavaszi. Edzöt meglátjuk, egyelöre nem tünik rossznak. Hangulatot kelteni meg kár, Hemi azt mondta, hogy áron alul nem, de ha jön megfelelö ajánlat, Lanzán kívül mindenki eladó. Megfelelö ajánlat. Ez így müködik, tudod, piacgazdaság, üzlet. A fradi is eladta besicet, lamahot, somaliat, nagy adamot stb. megfelö áron. És? Gondolom ott is örülnének a szurkolók, ha mondjuk a Nagy még ott játszana. De eladták, mert jó ajánlatot kaptak. Pedig összehasonlíthatatlanul több pénzböl gazdálkodnak, mint mi. 2017ben ez így müködik.

   1. Az természetes, hogy a mindig reménykedő szurkoló szemével nincs itt semmi probléma, és ezzel nem érdemes vitatkozni. (Ezért nem kérdezem meg, ugyan kikkel lett erősebb a keret a tavaszinál.) Azt meg nem gondolom hangulatkeltésnek, hogy nem azt szajkózom, amit a tulajdonos ad be a “mindig reménykedőknek”.
    A Fradi nem a legjobb példa, mert ők nemcsak eladnak, hanem vesznek is. Mindenesetre az általad említettek eladása után nem is nyert bajnokságot a Fradi, mert egy csapat nem úgy működik, hogy elmegy egy, beteszünk valakit a helyére, és minden megy tovább úgy, ahogy addig. El lehet adni Eppelt, de ha megbomlik az a kettős., aminek köszönhetjük a jelenlegi eredményességet, nagy visszaesés fog bekövetkezni. Mert az ilyesmi meg így működik 2017-ben, így működött száz évvel ezelőtt és így fog száz év múlva is. (Csak ennek megértéséhez nem elég drukkernek lenni.)
    A tulajdonost persze ez nemigen érdekli, mondhatja, hogy 24 pév után bajnokcsapatot csinált itt, mindenki befoghatja a pofáját. A tapsolóira meg akkor is számíthat.

    1. Nem vagyok senki tapsolója. Mint mondtam, egyre szimpatikusabban viselkedik es kommunikal, ennyi. A tavaszi keretbol elment prosszer( csere felcsuton, kiegeszito ember volt nalunk, Hidi( helyette itt van Nagy Geri, aki jobb, szerintem), Koszta( kiegeszto ember volt, debreceni meccs kijott neki, 10bol 8szor súlytalan volt). Jött Latifu( szerintem jó, botka szintjet siman hozza), Danilo(Kosztanal es proszernel is egyertelmuen jobb)feljött Herjeczki, aki szintén semmivel sem rosszabb, mint Kosztáék), jött Deák, aki sötét ló egyelöre, de szerintem igéretesen kezdett. És a lényeg, hogy egybe maradt a bajnokcsapat.Maradt Grof, Bobál, Kamber, King, Geri, Lanza, Eppel. A teljes gerinc. Ez azért nem gyengülés szerintem. A fradi nem vesz, hanem ingyen igazol javarészt szintén. Kock meg Stenvberg, Husing nem volt akkora igazolas azert. És remélem nem gondolod komolyan, hogy Nagy tavozasa miatt lett negyedik a fradi. Azt annak koszonheti, hogy van egy kokler edzoje es egy balf.sz Kubatovja,de ennek mi oruljunk. Mert a kerete tavaly es az iden is jobb, mint a miénk pl.Amugy te mit gondolsz? hogy Eppel itt fog jatszani a karrierje végéig? Ez a világ elmúlt, fogadd el végre. Ja, cimvédés. Reálisan most 4-5ik a keretünk ereje a mennyeiben. A vidi magasan kiemelkedik, idén simán bajnokok lesznek sajnos. Reméljuk lesz csoportkör, akkor a kettös terhelés miatt talán harcban lehetünk velük. Szerintem a Fradi meg a felcsút is erösebb, az Újpest meg nagyjából hasonló.Mit gondolsz? Jön az új aranykor? Egymás után 10szer leszünk bajnokok? Vagy mit? Ebben az átpolitizált bajnokságban? Megsúgom, nem leszünk. De jó csapat lehetünk, élcsapat, amire azért az elmúlt 23 évben nem nagyon volt példa. És ezért köszönet jár a Csapatnak,a tuljdonosnak, az alkalmazottaknak és nekünk, szurkolóknak is. Hemi nélkül ott lennénk, ahol a Tatabánya, a Szeged meg a többiek. És ne gyere a fantom befektetökkel, akik átveszik a klubot Hemitöl és elhozzák a kánaánt. Mert 23 éve senki sem látta öket. Krákogók mindig lesznek, ök az 50es években meg a 80as években élnek. Nagy Honvéd, Puskás, Bozsik meg Détári, Garaba stb. Ez a világ elmúlt sajnos, hidd el, én sajnálom a legjobban, remélem vissza jön még egyszer, de jelenleg örüljünk ennek, ami van.Ez is sokkal több, mint amire számithattunk ebben a politikai helyzetben Ez hosszú lett, bocs.

     1. “Koszta( kiegeszto ember volt, debreceni meccs kijott neki, 10bol 8szor súlytalan volt).”

      6 gól és 5 gólpassz egy szerzonban…. hát ez valóban maga a súlytalanság…. :)

      Tudod egy komolyan vehető csapat ott kezdődik, hogy nem Hidi vagy Nagy Geri, hanem Hidi és Nagy Geri (nem a konkrét neveken van a hangsúly). Mert a futball szurkolókénti nézegetése is elég kell hogy legyen a felismeréshez, hogy egy csapat nem tizenegy emberből áll, és akkor van súlya, ha a kispadon is “nehéz” emberek ülnek. Mondjuk olyanok, mint Vaszke

      “Danilo(Kosztanal es proszernel is egyertelmuen jobb…”
      Igen, az öt évvel ezelőtti Danilo feltétlenül. Majd lehet is még, ha utoléri magát. De a megállapításod jelenleg a rózsaszín ködből jön.
      Tudom; nem én vagyok az optimális szurkoló, mert nem azt hiszem, amit nagyon szeretnék hinni, hanem aminek van valami ténybeli alapja is. :)

      1. 6gól, igen. A fele Debrecenben. A maradék 3 meg 31 meccsen. Mezökövesden 3 meccs, 0 gól az idén.Azért ez nem a sztár kategória. Eppel ennyit rúgott most négy meccsen. Érzed azért a kűlönbséget, ugye? Hidi menni akart, pénzt keresni. Meg is érdemli, kivánom hogy sikerüljön neki, igazi Honvédos, hidd el. Hát, ha szerinted rózsaszin köd, akkor nem sokat értesz a focihoz, már bocs. Danilo minden megmozdulásán látszik, hogy magyar szinten kiemelkedö képességü játékos. Kosztáén azért nem. Most a padon ott lesz azört Holander, King vagy Latifu, Kabungu, Deák, Pölöskey. Tavaly ki is volt? Vaszke? Ö volt a súly? Na ne már. Egy jó megmozdulására emlékszel tavalyról?Tényeket nem sokat látok ám nálad sem. Csak a pesszimizmusodat.

       1. Hát persze, magától értetődő, hogy az új helyen egyből szórnia kellene a gólokat, ha jó játékos… ugye?
        Te futballoztál valaha? Vagy űztél bármilyen csapatsportot? (Úgy értem persze, hogy versenyszerűen, nem az iskolai tornaórán vagy a játszótéri dühöngőben.)

        1. Jézus, Gyula. Szerintem többet, mint te. Pár sportot kipróbáltam azért. Akkor vegyuk a tavalyi évét Kispesten Debrecen meccset nem veszem, az kijött neki, nem kérdés, de azért az nem volt általános. Tehát, Kispesten 1900 perc, 3 gol, vagyis kb 650percente egy. Ez a tény, Gyula. És én, mielött félreérted, tudom, hogy Koszta ügyes játékos. Ne öt támadom. Csak azt mondom, hogy jó döntés volt az elengedése, jól járt ö is és a csapat is. A k a nevedben Kosztát jelent esetleg? kgyula.Mert akkor megértem, hogy ennyit kattogsz ezen.

         1. Aki a Debrecen elleni ötödik gólt lőtte, az már sokkal több, mint egy ügyes fiatal, aki – mint a legutóbb kezdőbe került akadémisták – az eléjük kerülő labdába rögtön belerúg egy nagyot.
          Szóval akinek van mersze gólhelyzetben kivárni a legjobb pillanatot, az már túl van az “ügyes kis játékoson”… Úgy hogy nyugodtan vedd csak oda a debreceni “kifutott” meccse góljait. Szeretnék Tömösváritól is látni hasonlóan kifutott, általad számításba nem vehető (???) meccset látni. :)

          1. Jajj, Gyula. pont azt csinálod, amit páran felróttok Heminek, torzitasz. Azt irtam, hogy ügyes. Nem ügyes kis játékos. azon ö túl van. Az a Herjeczki most. Márk ügyes. Azért érdemel többet, mint padozni. Érted? Viszont a támadósorból Eppel, Lanza, Danilo mindenképpen elötte van. a középpályán Gazdag sem fér be, aki szintén elötte van. Akkor? Ha Herjeczki, Tömösvári is megkapja a lehetöséget, simán kijöhet belölük is egy debreceni meccs. Nem biztos, mint ahogy az sem az, hogy Márknak lesz még ilyen. De kivánom, hogy legyen. Oke, vegyuk szamitasba azokat a golokat is. 2000perc/ 6 gol, 333percente egy. Vagyis kb 4 meccsente egy.

          2. Danilo egyelőre semmit nem mutatott, mióta visszatért, amin nem is lehet csodálkozni, mert meccshiánnyal, szabadon igazolhatóként jött ide.
           De lehet belőle valami, hiszen még nem olyan öreg, és “ügyes”… :)

          3. ” Hát persze, magától értetődő, hogy az új helyen egyből szórnia kellene a gólokat, ha jó játékos… ugye?
           Te
           futballoztál valaha? Vagy űztél bármilyen csapatsportot? (Úgy értem
           persze, hogy versenyszerűen, nem az iskolai tornaórán vagy a játszótéri
           dühöngőben.)” téged idéztelek. Ezek után nem igazán értem a hozzászólas lényegét.

          4. Mindkét játékos esetében ugyanaz a helyzet. Danilonak is, Kosztának is be kell illeszkednie az új csapatába. Te Koszta képességeit érzékeltetted volna azzal, hogy Kövesden még nem rúgott gólt, én Danilo jelenlegi állapotára vonatkoztattam, hogy most n incs egy szinten Eppellel. Utol kell érnie magát.

      2. Ja, még annyit. Koszta maradt volna. Ülne a padon. Szerinted az neki megfelelne? Elösegitené a karrierjét, amit kivánok neki amúgy?

      3. A Hidi az egész nb1 legjobb kozeppalyasai közt van az elmúlt 5 évben.Nullaert ment!Óriási üzleti húzás volt!

       1. Hú, de nagyon nem érted te ezt.Hidiért nem volt konkrét ajánlat, azért ment igy. Lejárt a szerzödése, hosszabbitani csak ugy akart, ha megkapja a 12-15 000eurot,amit megértek, jo korban van, most kell pénzt keresnie. Ennyit nálunk csak Lanza kap. Hidi pótolható volt házon belül, sokat tett a klubért, elengedték. Vagy fizetni kellett volna a 15 000 havonta mondjuk 3 éven keresztül? És akkor persze a többieknek is gondolom. Mert ha Hidi ennyi akkor Eppel mondjuk 30 000. Na ez ebben az üzlet.

        1. Nincs ajánlat egy Hidiert?Ja,mert az öreg azt mondta.Nem is kezdem el magyarázni,hogy hogy csinaljak ezt máshol a lejáró szerzodesu piackepes jatekosokkal,mert fogalmad sincs az egészről.Attól függetlenül Spanyolországban máshogy gondoltak.Szerencsére.

         1. Persze, fogalmam sincs. Gondolom te egy menedzser vagy. Nem te irtad feljebb, hogy Hemi elad mindenkit apróért? Akkor most Hidiért volt ajánlat, de Hemi nem adta el? Hogy is van ez? Bár örülhetnék is, hogy változtatod a véleményedet, ha érdekelne. De nem. Spanyolországba meg pont azért gondolták másképpen, mert szabadon igazolható volt, csak a játékossal kellett megegyezni. Erre irtam, hogy elengedték. Azzal, meg hogy meddig lesz ott, várjunk. Ott azért mások a követelmények. De remélem sikeres lesz és a válogatott erössége. És náluk a 15000 azért nem annyi, mint nálunk Érted? Nem,gondolom.

     2. Igaz, ö kimaradt. Zsótér kölcsönben volt, te is tudod. Kb. 1 millát kért érte az Újpest. Igen,érte kár, egyértelmü. De nekünk nincs 1 milliónk egy játékosra.

      1. Amúgy a Hidi kb.a duplajat éri a Donatnak az iranyado oldalamon.

       1. Transfermarkt,nézd meg.Mindenhol azt használják.Amúgy meg már én és CSAK kuzdelme már nagyon hasonlít a te(Virágpeti vs 5891)”merkozesre.Most már a Makiföldre koncentrálok,mert holnap még Latabárral is meg kell hogy vívjak.

        1. Ott a koreai Szuk vagy ki aki a debrecenbe ment, 2,7millióot ért. Rúgott is csatárként 1golt.

      2. Ez igaz. Olyan tipusu focista, mint ö, Magyarországon nem sok van. Én arra gondoltam, hogy amennyiben Latifu beválna hátul, King nem e érne meg egy próbát Donát helyén. Gyors, jól cselez, szufla van, lehet hogy bejönne. Öltözöböl hiényozni fog az is igaz. azt King szerintem nem tudja megoldani. :-)

    2. Az utolsó bekezdésben foglaltakkal szó szerint egyetértek.Ez”azt mondta hogy…” ,sokan szentirasnak tekintik.A Rossirol is azt mondta…

  2. Nem hiszem, hogy aggódni kell. Mivel szerepeltünk a BL-be, Eppel már nem léphet pályára más csapatnál nemzetközi mérkőzésen. Tehát ilyen csapat nem fogja leigazolni. Mivel gólkirály, válogatott, és most is a góllővőlista élén van, elég mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha szerződtetni akarják. Ilyenből meg nincs sok kis hazánkban. Amúgy meg azt mondta, ha valaki eligazol, akkor azt pótolni fogják. Ha abból indulok ki, hogy Kinget is minőségi játékossal pótolták, nem hiszem, hogy aggódni kell.

   1. Igen, Danilonak az az igazi posztja. de Eppel a kedvencem. Úgyhogy neki maradnia kell. :-)

   2. Úgy legyen! Nagyon nagy érvágás lenne, ha elmenne. Danilo jelenleg nem egyenértékű vele.( Nem abból kell kiindulni, milyen volt öt évvel ezelőtt.)

 16. Megfogalmazódnak/tak itt lentebb kemény kritikák, bírálatok is az Öregre vonatkozóan, ahogy korábbi hsz-aimban jeleztem nem feltétlenül indokolatlanul. De ! Még mindig működőképes klub a Kispest és ami fontosabb nekem:
  ilyen ellenszélben is működik a dolog, akár hosszabb távon is.
  Számomra még mindig fontosabb az, hogy „valódi” tulaj van Kispesten, szemben pl. az ftc, mtk, vidi, felcsút (most odafigyeltem, hogy jól írjam 😊), vagy akár a matyók esetében. Lehet, hogy ez szakmai ártalom (korábban hosszabb ideig bankban dolgoztam részben kockázatelemzőként, részben üzletszerzőként), de szerintem inkább a szó eredeti értelmében vett üzletember legyen a tulaj/elnök egy futball klubban, mint a politikailag megbízható és gazdasági szupporttal feltuningolt haver. Igaz – teszem hozzá nagyon gyorsan – ma már a hiteleket sem kizárólag „szakmai” alapon bírálják el.
  Szerintem kicsit (nagyon) elmozdultak a folyamatok ebben az országban és valóban nehéz fix támpontokat találni, amikor értékelni próbál az ember…
  Egy biztos: holnap meg kell ütni a lilákat !!!

 17. Amíg nincs mezszponzorunk nyugodtan lehetne a mezen a Puskás Kispest Hungary felirat, esetleg Puskás kép… Biztosan sikere lenne :)

  1. Sajnos nagyon valószínű, hogy ez jogilag nem lehetséges. A Puskás “márkanév” védettsége nem ad lehetőséget erre. Még régebben akartam nyomatni magamnak Puskás pólót, és azt mondták nem igazán lenne törvényes…

 18. Nem azért rakták ki, hanem azért mert nem egyenesen intézte a dogot…
  NS-en keresztül anyázott, ahelyett ,hogy szembe köpte volna kissziklát. máskülönben leht, hogy ez is megtörtént… :D

  1. Olvastad a nyilatkozatát? vagy csak beszélsz róla, jó magyar szokás szerint…
   kb. mindenkibe belerúg, mert ő nem játszik… fiatalokba, mlszbe, edző hozzá nem értésébe… és ne csak az online változatot tessék bújni a borson… :D

 19. Juj de sajnálom Pétert, hogy nem fog tudni mutogatni, meg kidumálni nekünk az egymás elleni meccseken…
  Lehet, hogy egyszerűen már nem fér be a keretbe, közeleg a visszavonulás…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.