Az Öreg videócseten adott válaszait még ki sem beszéltük

Megtartotta szokásos idénnyitó videós csetjét az Öreg, és egy órán át mantraszerűen válaszolt a folyamatosan ismétlődő kérdésekre: hogy mikor lesz stadion, kit igazolunk, kik távoznak, satöbbi.

Tényleg nem volt semmi extra bejelentés, néhányszor kiszólt Tamásnak, hogy írjon fel valamit, amikor úgy érezte, jó ötletet hangzott el a kérdezőtől, de semmi több.

Amit megtudhattunk azt pontokba szedve leírom, ha valamait kihagytam, és fontosnak tartjátok, akkor majd úgyis kiegészítitek.

Hemingway a Nagymesterhez fordul

Hemingway a Nagymesterhez fordul – Coub – GIFs with sound by Gazsó István

 • A stadion építése/bontása legkorábban februárban lehet esedékes, addigra készül el vélhetően az új akadémia.
 • Kosztára most érkezett ajánlat, és mivel nálunk nem feltétlen játszott volna, elengedtük.
 • Lanzafaménak még két évig szerződése van, idén biztos, hogy marad, ha ajánlat jön érte, legkorábban jövőre gondolkodnának el rajta.
 • Igazolni csak akkor igazolunk, ha valaki távozna. Itt jegyezném meg, hogy Eppellel példálózott, remélem nem csak elszólta magát, és marad még nálunk egy ideig a gólkirály.
 • Latifu mehet, ha King felépül, minden csak rajta múlik.
 • Mégsem úgy van, ahogy korábban több blogbejegyzésében is írta, az apró szponzorért is lehajolnának, de nincsenek. Ezt a részt nem pontosan értettük, mert írásban más hangzik el, mint szóban. (Vajon akkor miért nincs mezsponzor?) Erről bővebben az indexen olvashattok, itt nem fejtem ki újra, hogy mi az állam viszonya ma Magyarországon a piaci és tisztességes versenyen alapuló futballhoz.
 • Havi 40 millió forint környéki bérköltséggel dolgozik a csapat – ha jól értettem, mert itt sajnos megszakadt kicsit a vonal. A nagyjából harminc fős keretre nézve ez valahol 1-1,2 millió forint közötti átlagot jelent havonta, per fő, járulékokkal. Nem mondanám soknak, és ismétlem, átlagról beszélünk, van aki többet, van aki kevesebbet keres.
 • Az Öregnek két kedvenc európai csapata van: a Real Madrid és a Manchester United; két akadémistától vált meg fájó szívvel: a 92-es évfolyamhoz tartozó Vólenttől és Vernestől; a foci és a kosárlabda mellett pedig a baseballt szereti. A személyes rész nagyjából ennyi lett volna, ha nem nyögi be az év mondatát: “Napi 2-3 étkezés, egy jó nő és én megvagyok.”
 • A cél Európa – ez nem változott, tizenegy éve cél.

A teljes felvétel megnézhető a Honvéd Facebook-oldalán.

“Az Öreg videócseten adott válaszait még ki sem beszéltük” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Dicsértessék harcos társak!
  Számtalan bokros teendő után és közepette (nyaralás, munkahelyi elfoglaltságok, hétvégi ügyeletek, másodállás, harmadállás) holnap lesz alkalmam először 3D-ben buzdítani a csapatot.
  Klubkártyám még a régi, nincsen megújítva.
  Ha jól értelmezem, akkor a helyszínen is megújíttathatom a 2-es kapunál, illetve kártya nélkül is be tudok menni az új regula szerint, max. elővételben nem tudok zsugát venni. (Na bummm… ;) )
  —————————————
  Ezen a fohászon meg nettó beszartam, ez a pali mindentől függetlenül azért nagy király :) Abszolút helyén kezeli a bohócligát :D

  1. Mindenkit király automatikusan, aki az elmúlt három idényben pályára lépett kispesti mezben bármelyik sorozatban

 2. Nem tudom hány éves az öreg, én 68 évesen teljes szellemi képességem birtokában mondom, fura dolog hülyeségeket mondani, mikor normális, vagy humoros választ is lehet(ne) adni. Azt tudjuk, hogy neki a klub nem az ami, nem úgy mint nekünk. Megvehette volna a Fradit is, csak nem volt annyi pénze.

  Ez egy olyan klub, ami évtizedekig a magyar válogatott gerincét alkotta, amelynek hite, becsülete, respektje, történelme és szuper szurkolótábora van. Heminek ez meg egy költségvetési tétel. A kupáról is csak a kapott pénzösszeg lebeg a szemei előtt. Aki Lanzát, Eppelt – egy gondosan felépített taktika részeit – eladná ( ha van annyi pénz) az saját maga zsebe ellen cselekszik. Az aranytojást tojó tyúkot nem szabad levágni. Ő először a tollait kezdte tépni, Proszival és Botkával, más kérdés Báló, vagy Dél esete…

  Élni kéne demonstratív módon egy vidi taktikával, első félidő szokványos magyaros felállással, második King Latifu, Kabangu, Danilo és még a többi aki légiós. Kíváncsi lennék arra, hogy ilyen esetben is kussolna e az MLSZ, vagy sem.

  Visszatérve az öregre, úgy érzem láttam eleget (gyerekkoromtól kezdve) ennek a remek klubnak és a mindenkori csapatnak az életéből, eredményeiből. Ezért nem szeretem az “öreget”, még ha voltak, vannak jó beköpései akkor sem.

  1. Többféle humor van, az Öregé jellegzetes, nincs vele gond. Az biztos igaz, hogy nem úgy érez a Honvéd iránt, mint mi, akik gyerekkorunk óta, több évtizede ennek a csapatnak szurkolunk, de szerintem – már – Ő is honvédos. Amennyiben nem így lenne, nem járna ki az up meccsekre, normalizálta a viszonyát a szurkolókkal, diplomatikusabb lett, ha kell, szembeszáll az MLSZ vezetőséggel is (más klubtulajtól ilyet nem láttam). Szerintem sokat változott az évek során, nekem se tetszik minden döntése, de mostanában ésszerű döntéseket hoz, még ha azok nem feltétlenül tetszenek a szurkolóknak.

   1. Amiket Ő az MLSZ felé tudat, azok azért nincsenek sarkosan fogalmazva, óvatosan tekeri a szót, elismerem sokszor homályosan is fogalmaz.. Nincs is ezzel gond, csak szerintem mindenki egy habókos vén trottyosnak tartja és azért arról Ő is tehet, hogy nem veszik komolyan.

  2. Teljesen egyetértek veled és én úgy látom hogy megint jönnek a színes légiósok akik kiszorítják a keretből fiataljainkat.Normális külföldi klubboknál ha van két egyforma tehetséges játékos akkor a saját nevelést és nem utolsó sorban saját államporgárt játszatják mert a nemzeti csapat is ezzel erősödik.Az öreget semmi nem érdekli csak a pénz egyfolytában a fizetési sapkáról beszél mert így még több maradna a zsebében és a játékosok nem mennének el sorban a magasabb fizetésért! Ja és amin a legjobban felháborodtam a mai meccs plakátja!

  3. Emlékszem azokra a zűrös időkre, mikor Kemenes átlagban lepkézett, miközben sokan sejtettük, hogy a tippmix cetli már zsebben volt. Annak örültem a legjobban, amikor Ő elment és megtisztult a csapat. Nem mondom, hogy értéktelen az Öreg (magam is az vagyok), én sosem szidtam a csokikat, voltak időszakok mikor volt, és voltak amikor nem lehetett az öregre panaszunk. Most valahogy fura az egész…

 3. Azért az Öreg nem hazudtolja meg Önmagát!
  Most olvastam a Bp. Honvéd : Csak a Kispest! nevű facebook csoportban az egyik poszt alatt Gazdagot nem kedveli az edző ezért nincs a kezdőben, amit ugy az Öreg úgy nyilatkzott hogy szó sincs ilyenről ott pedig szó szerint Gazdag rokona írja..
  Hazudni meg mindig jol tud
  Akkor Gazdag ezért akar elmenni..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.