Az utolsó értelmezhető meccsek egyike vár ránk az Újpest ellen

Honvéd – Újpest @ Bozsik, 18h

basszus, azt veszem észre magamon, hogy egyre kevésbé bírom a kettős terhelést. mármint azt a fajtát, amit éveken át simán ledaráltunk, a pénteki társasági iszogatós szórakozást és a szombati meccset együtt. most például kilenc óra ötvenhat, és nehéz fejjel ülök le beharangozót írni, amiből egyelőre azt sem tudom mi lesz, mert úgy gondolatom általában nincs, csak valami tompa szúrás a szemem mögötti részen, úgy agytájékon.

Mindenesetre jön az Újpest, azt pedig legalább rangadó, de mindenképp érdekes, vagy érdektelen, ezt előre képtelenség megmondani.

Tényleg fura, hogy ha mi vagyunk a címvédők, akkor miért nem lepik el a jónépek a Bozsikot, ahol ráadásul, ha minden összejön, már csak hónapokat tölthetünk. A kétezer még akkor is kevés, ha voltak ötszázra beírt ezres évek, mert tudjuk, hogy ez is csak saccra annyi, a három hazain mintha folyamatosan zuhanna a nézőszám.

Egy bajnokcsapat több nézőt érdemelne, ha egyáltalán lehet érdemről beszélni a futballban. Szurkolónk bőven van elég, a Videoton elleni döntőn több stadiont is megtöltöttünk volna, csak nézőnk nincs, aki ki is járna. Pedig a győzteshez húzás intézménye szokott működni. A választásokat követő évben is többen emlékeznek úgy, hogy a nyertes pártra szavaztak, mint ahányan valójában. (Jó, ez nem ugyanaz a jelenség.)

Tehát a győzteshez húzás, a cím elnyerése miatt aktivizálódó tömegek valamiért elmaradnak, és annyian vagyunk, amennyien szoktunk, ha épp nincs kártyamizéria, mert tudjuk, tud ez kevesebb is lenni. Egészen furcsa, szinte emtékás hangulat, hogy bajnokként sokszor csak akkor érzem bajnoknak magam, ha valaki pont rákezd: “bajnokcsapat!, bajnokcsapat!”

Egy normális világban nem így kéne lennie, de tudjuk, a magyar foci minden, csak nem a normális világok egyike. Ilyet kreálni is nehéz, pedig látjuk és tapasztaljuk magunk körül: létezik, él és virul, és mindig képes újabb és újabb abszurditásra, valahogy mindig lehet kicsit rosszabb.

Nem véletlen hőbörög az Öreg, hogy hol a szponzor? Egészen hihetetlen, hogy a kézivezérelt futballunkban pont a bajnokhoz képtelenek átirányítani némi önzetlen piaci jellegű támogatást, és inkább újra és újra felfedezik a szurkolóit elvesztett, tavaly semmit sem mutató Fradit, vagy az amúgy is patyomkin-jelenség Felcsútot. Jogosan merül fel a kérdés, ennek így kell működnie? És igen, teljesen jogos, ha ezek után a valódi piaci szereplők elmaradnak, és minden attól függ, állambácsi kit hova irányít mennyivel. (vö. tavaly egyetlen meccsen sem játszhattunk az edzők által megálmodott legerősebb csapatunkkal a légiós- és az U20-as kvóta miatt, mégis az agyonpénzelt, tehát a kvótapénzekre nagy ívben tojó csapatok előtt végeztünk.)

Innen nézve pedig az egész tavalyi bajnokság egy odadobott bajnokság lesz, amit időn kívül akarnak kezelni, egy újabb évként, ami a semmire elpattant, hiszen a lehetőségét sem adták meg nekünk, hogy erősödjünk, hogy legalább tartsuk a szintet, hiába a sok saját nevelés, a kevés külföldi, a látható – nem nevetni – tömegigény. Egyszerűen nem férünk bele a rendszerbe valamiért.

tpsdave / Pixabay

Amúgy az a vicc, hogy a másik nem ők, hanem miféle az pont az Újpest. Kicsit nekem az az érzésem, hogy a valaki nagyon akarja birtokolni a pártközpontból, csak épp ott ül egy másik kvázipiaci tulajdonos, aki nem akarja ingyen adni. Újpesten nem lehet úgy beülni a tutiba, mint a Fradinál, MTK-nál, hogy majd az anyaegyesület átveszi a focit, mi meg az anyaegyesületet. Átlátszó is lenne, meg a belga ehhez egyelőre nem adja an evét.

Nekem szent meggyőződésem, hogy addig húzza, amíg sok pénzért ki nem vásárolják, és ehhez egy durva kettős játékot játszik. Úgy tesz, mint aki eredményes akar lenni (egyébként mellékesen miért ne lehetne eredményes?), évről-évre egész jó keretet rak össze, miközben szabadjára enged mindent, amivel az Újpestre fel lehet hívni a figyelmet (új címer, az évek óta rekordbüntetéseket összehozó szurkolók, stb.), keresve, hogy mikor pattan el ott fönt a cérna, és mondanak neki egy szemérmetlenül nagy összeget, amiért már hajlandó megválni a klubtól.

Valami ilyesmi konteó körvonalazódik bennem, és a szomorú tapasztalat, hogy mi még erre sem vagyunk jók, minket már senki sem akar. (l. pl. hol vannak az irányított támogatók?) Bár, egy nyakatekert logikával azt is mondhatnánk, hogy hasonló a helyzet, mint Újpesten, és direkt nincs az a pénz, ami úgy általában most még kering a semmiben, és akár hozzánk is lecsaphatna, mert nem, akkor az Öreg maradhatna. Egyelőre jobb ez így, hogy egy velünk lojális valaki viszi a Honvédot, így nem fáj nagy pénzbe, és nem veszélyes ránk. (Hahaha, bajnokcsapat!) Direktbe minket sem könnyű átvenni, a Budapesti Honvéd a világ csórója, nem lesz ott soha annyi TAO és egyéb bevétel, hogy átvegyen, vagy visszavegyen egy fociklubot, ami huszonhat éve levált róla, és a másik út, hogy egy piaci befektetőnek álcázott baráti céggel kivásároljuk az Öreget szintén járhatatlan, mert ilyet még nem csináltak.

katja / Pixabay

Ezért is írtam a címbe, hogy az utolsó értelmezhető meccsek egyike lesz az Újpest elleni, mert ebbe a két klubba még nem tette be állambácsi a lábát. Nézzük meg lehetőségeket, a szponzorfalat, a sajtónkat, úgy általában az Újpestet és a Honvédot kürülvevő klímát, és nézzünk meg szinte mindenki mást. Ide nem fog beházasodni a gázszerelő lánya, itt nincs fürdő, ami ér annyit egy önkormányzatnak, hogy focicsapatot építsen rá, itt nincs atomerőmű, ide nem irányított senki korábban nem éppen baráti oligarchát tisztára mosatni a nevét, itt csak annyi állami pénz van, amennyit le tudunk hívni a rendszerből, és pásssz.

A Honvéd-Újpest ebből a nézőpontból tehát a viszonylag tiszta NB I. legnagyobb rangadója, sőt, az egyetlen meccse. Nagyon kifacsarva, aki itt nyer, az a központtól független magyar bajnok.

Valahol azért elég visszataszító az a világ, ahol egy platformra kerülünk az újpestiekkel, ahol az ellenzéki fradistáknak külön szektort nyitunk a Bozsikban, mert ezek nekünk természetes ellenfeleink kéne legyenek, nem pedig – lassan – a legközelebbi barátaink.

Vicc.

Így tényleg felesleges bármiféle hagyományról beszélni, százhúsz éves magyar futballról, Orthról, Puskásról, Albertről, Kispestről, MTK-ról, Fradiról, történelemről, Dunai iskoláról, bármiről, mert láthatóan senkit sem érdekel az egész, miközben a saját játékukat játsszák velünk és azzal, ami sokak számára az egyik legfontosabb igazodási pont az életünkben: a klubjainkkal.

És ha valakinek, akkor nekünk pont szabad mindezt szóvá tenni, mert tudjuk milyen a hatalmasok autóskártyájában egyik kedvenc lapnak lenni, és tudjuk, még egyszer nem kérünk belőle. Sokan tényleg azt nem értik, hogy a javukat akarjuk, amikor szóvá tesszük, ez nem lesz így jó, ebbe a történetbe bele fog mindenki rokkanni, és ha összedől, válogatás nélkül ránt magával mindent. Helyette csípőből jön a válasz: minek ugrálunk, régen nekünk kedveztek, most másnak, ez így fair. Szomorú vagyok.

mondtam, hogy nem bírom a kettős terhelést. most tíz óra harminchét, tehát negyvenegy percet töltöttem eddig a poszttal, két kávéval, és egy rövidebb telefonbeszélgetéssel. ez lett, bocsi.

az ilyen posztok után már az sem lepne meg, ha kiderülne, mégis lapos a Föld.

 • Pingback: Az utolsó értelmezhető meccsek egyike vár ránk az Újpest ellen | Zongoracipelő()

 • Pelso

  kettős terhelés+1 telefon mellet nem rossz ez Hanta…sőt! :)

 • Sztefo

  3:1 ide ma du/este. CSAK! 😊

 • Atesz

  Ha mondjuk Donat golt lo szerintetek orulnifog neki?

  • zoltán

   Természetesen nem.

   • Pelso

    én spec. természetesen nem vagyok rá kíváncsi….inkább azt nézném meg, hogy milyen arcot vág, ha mi lövünk gólt.

    • Atesz

     3:0 nal gondoltam 😁😁

  • Szakáll

   Miért ne örülne/örülhetne?

   • Atesz

    Itt lett bajnok,megszerette a klubot. Stb

    • Szakáll

     1 évig volt nálunk, ráadásul állítólag Újpest drukker…
     Inkább ne tudjuk meg, hogy örülne-e… :)

    • ogy

     Ettől még újpesti a srác, de nem félek attól, hogy ne tudná megfelelően kezelni a szituációt, ahogyan a lilák ellen szerzett gólját is kellő intelligenciával kezelte.

  • Zs.

   Tessek. Kifejezetten szomoru volt.

  • Kicsipest

   Kár volt falra festeni az ördögöt!

 • SZabó Tibor

  Tegnap beszéltem egy ismerőmmel nagy Kispest drukker,mondom neki holnap találkozunk a Bozsikban á mondja otthon nézem a meccset és sorolja hatalmas plazma Tv van,kényelmes fotelben ülök,nem kell vezetnem így ihatok hideg sört sok most a munkám rohadt fáradt vagyok,

  • 58914020 .

   Mit mondtál neki?:)

  • Andris Koncsol

   Hát ha annyira nagy Kispest drukker, akkor legalább a hazaira kitolhatná az arcát.. De kinek mit jelent a drukker kifejezés :-)

   • Atesz

    Egyik hanem legnagyobb ervagas a mostani evben h minden egyes kurva szombaton dolgozom..Az vígasztal h minden nap a Bozsik mellet megyek el igy lathatom a stadiont.

    • Andris Koncsol

     De az más, azt meg lehet érteni, és sajnálom :( de szerintem egy meccsnek élőben megvan a hangulata ami ezerszer jobb, mint a tv előtt ülve nézni, és teljesen jó kikapcsolódás :)

     • Atesz

      Ez nagyon igaz. Ellenben a Bozsikbol mindig hianyoltam egy orias kivetitot ahol mennek a vissza jatszasok 😁😂

 • József Lénárt

  50-56-ig kedveztek nekünk,utána mindenki megkapta a saját minisztériumát,vidéki klubbok meg a helyi nagyvállalat támogatását.A fradika a rendszerváltás ota mindent megkap főleg a fidesz érákban,akkor miről beszélnek.Mocskos fradi

 • 58914020 .

  Bernd Storck:

  “Ismerem Futács Márkó játékstílusát, fantasztikus a gólérzékenysége, ugyanakkor az ő posztján játszik Eppel Márton, Balogh Norbert és Szalai Ádám is. Három középcsatár elég.”

  Nocsak-nocsak… Ezek szerint Eppel akár a tűz közelében is maradhat…

  • pppalika

   Hát, most Futács nemigen opció.
   Balogh gólérzékenysége mostanában nem derült ki.

   • 58914020 .

    Én azt gondoltam, hogy Eppel soha többé nem fogja meghívni a kudarc után… Ilyen szempontból pozitív, hogy továbbra is számol vele, főleg, hogy a Hapoel ellen sem villogott… a többi már csak Marcin múlik.

 • Kicsipest

  Bobál helyett Deák a kezdőben! Bár az Öreg azt mondta, hohy nem adjuk el, gyanús. Magától nem lehet ennyire hüle a holland! Laczkó viszont sérthetetlen.

  • Atesz

   Ugye sokan mondtak h mintha nem lenne olyan alapotban a David mostanaban fizikalisan. Lehet hogy eppen pakolnak ra par kilo izmot es most nem lenne eleg penge.

   • Kicsipest

    Legyen igazad! Nekem nagy kedvencem, de az edző látja őket minden nap (Laczkót is).

   • Pelso

    szerintem tökéletes állapotban van és magasan a legjobb védőnk!
    aki nem játszatja az 1 fax… :/
    vagy mégis elakarják adni…:/

  • Pelso

   jó lenne tudni mi van a háttérben…Dávid válogatott szintű védő!

 • Turbo

  Gróf- Baráth, Deák, Lovric, Laczkó – Latifu, Kamber, Nagy G. – Herjeczki, Eppel, Lanzafame.
  Cserék: Horváth, Bobál D., Kabangu, Danilo, Bíró, Villám, Tömösvári.

  • Atesz

   Bar ez szerintem 5-3-2

   • Turbo

    Igen, valószínűleg.

  • belos

   Akkor mégsem tartjuk be a fiatalszabályt? :O

   • belos

    Most látom, Herjeczki kimaradt innen, pedig ott van a kezdőben.

  • belos

   Gróf – Laczkó, Baráth, Deák, Lovrics, Latifu – Nagy, Kamber – Herjeczki – Lanza, Eppel

 • Turbo

  Bazdmeg, mintha nem ismernénk Donátot, hagyjuk húzogatni, aztán lőni. Gólt lőni.

 • Pelso

  Geri közelről nézi… Lovrics meg fél a labdától??? Mi a fax van??

 • Pelso

  Gratula evdm sikerült elbaxni a komplett védelmet :/

 • SeeZo976

  Sokadszorra nézzük el a meccskezdést: 18 nem 19 óra… Otthon nem tudunk rendesen pressinggel kezdeni…

  • medvepuszi

   Remélhetőleg 19-kor tényleg elkezdjük..

   • SeeZo976

    Tévedtem… 8-kor kezdünk majd…. Magyarázkodni esetleg

    • Tibor Fehér Első

     Kezdődik a meccs

 • medvepuszi

  Mi lenne, ha a holland mister nem kísérletezgetne állandóan, és nem padoztatná Bobált, Gazdagot?

 • Turbo

  Ahogy én látom eddig: Meer gyakorlatilag három védekező középpályással kezd otthon, mintha be lennénk tojva már a meccs előtt, bajnok létünkre. Deák (nem akarom bántani) gyakorlatilag emberhátrány, mert támadásban semmit sem tud segíteni (középhátvéd Erik, hallod?!) nem találja a helyét ebben az idióta rendszerben. Bőven elég lenne Gyuri meg Geri vkp-nak. Lanzának szerintem picit hátrébb kéne lépnie, hogy vmi értelmes támadást tudjunk vezetni. Ez az egész újítás halott ügy, nem is értem a hollandot. Gazdi hol van, nem fért be a keretbe?

 • Pelso

  Szemét bírók!!!!

 • Turbo

  Az a kurva léc is ellenünk van…

 • Escape

  Zsótér egymagában lerendezhetett volna minket. 3 helyzete volt…
  kíváncsi vagyok mi lehetett volna az ára

 • Turbo

  Erik fiam leülhetsz, ez eddig egyes. A tippem az, hogy cserélni fog a szünetben, valszeg Deák helyett egy támadót fog behozni.

  • Pelso

   védelmünk összekeverve… a középpályáról hiányzik a 2 futó : King és Hollender (vagy a pótlásuk) => Lanza megkapja a labdát X alkalommal és nincs akit indítson!! ez mi a fax újítás Evdm??

   • Tibor Fehér Első

    5.forduló és még nem alakult ki a kezdő.Faszomat már ebbe az állandó sporolasba,ki kell menni valahova és edzomeccseket játszani vagy tízet,télen is meg nyáron is.

    • Kertész Péter

     Így van, és nem bohócligás B csapatok ellen, hanem olyanokkal, akik föladják a leckét. Inkább erősebb csapatok ellen 4 bukó edzőmeccs, mint himihumik elleni önbecsapós győzelmek…

     • Tibor Fehér Első

      Egy hétig kergettuk a Sepsit(!)

 • Kicsipest

  Csak a szokásos gyenge első félidő. Két szélső védő kritikán aluli, elvileg nekik kellene felfutniuk a széleken, de mindketten lassúak, körülményesek. Miért nem a földön játszunk, miért ívelgetünk ebben a szélben? Miért nem lőttünk egyszer sem kapzra ebben a nagy szélben? Az újpestiek biztosan bombázni fognak!

  • 58914020 .

   Minket támogatott a szél..

   • Tibor Fehér Első

    Kár hogy nem a Fa Nándor játszik.

   • Kicsipest

    Ezért kérdeztem, hogy miért nem lőttünk?

 • 58914020 .

  Az van, amit már júniusban is írtam, úgyhogy csak annyit, hogy sajnos, a szél is ellenünk lesz a második félidőben – szóval még a DVTK elleninél is nagyobb feltámadás kell most a csapattól.

 • Kertész Péter

  Hm…
  1.) Az első 10-15 percbe rendesen bealudtunk.
  2.) A második és harmadik 15 percbe is. Sokkal jobban harap/pörög a Dózsa. Megérdemelten vezetnek.
  3.) Nem tudni, mit akarunk, mi a játékunk… Sem elöl, sem hátul – se kép, se hang. Kisebbfajta káosz.
  4.) Védelem sokszor bizonytalankodik, középpálya nincsen, innentől támadójátékról sem beszélhetünk – 15 perc kelletl az első támadásunkhoz.
  ELÉG SZARUL FESTÜNK…

 • 58914020 .

  Azt nem tudom, hogy ebbe, de akár bármelyik nb1-es csapatba hogy nem lehet kezdő egy Bobál Dávid???

  Nem volt élete meccse a legutóbbi, de nehogy már egy rossz meccs után kipakolják a csapatból?? Nem értem.

  • Kicsipest

   Laczkó sem :-) !

 • Zoltán

  Szar a felállás, de szarul is játszunk, ennyi. Herjeczki kuka, inkább a Tömös. Deák OK, csak idétlen pozícióban van. Ha sokpasszos játék alatt Lovric és Baráth folyamatos oda-vissza adogatását értette Erik, akkor az legalább eddig jól megy. Eppel wtf…

 • CS.A.K.

  Holender nagyon hiányzik, meg Zsótér is tőlünk.

  • Tibor Fehér Első

   A Hidi meg a King,az hiányzik,nem a Donát.

   • CS.A.K.

    A lófaszt nem, ő a lilák kegjobbja vazze…

    • Tibor Fehér Első

     Törpékkel már tele vagyunk kozepen.

 • László Papp

  Elnézve az első félidőt ,nem vagyok túlságosan optimista a 2.-at illetően,de remélem a fiúk rámcáfolnak.Ez már a 3. olyan meccs egymás után itthon,hogy 1-0 az ellenfélnek a szünetben.Egyedül a pontrúgásokban bízok,mert Eppel teljesen indiszponált.Deák csak a szabálytalanságaival tűnik ki.Lanza szokás szerint próbálkozik,benne megvan a tűz,de a többiekben nem érzem.Na mire ezt leírtam,Deákot le is cserélték.

  • Tibor Fehér Első

   Ilyen a Vaterán vett védő.Bobal meg a padon!!!

 • Turbo

  Mondtam, hogy leveszi Deákot (a számomra teljesen érthetetlen posztjáról) és támadót hoz be. Ezzel gyakorlatilag elismerte a balfaszságát…

 • Tibor Fehér Első

  Lehet,hogy a bemelegitessel is baj van,most már az összes meccsen bealszunk,a himnuszt meg pláne elkene felejteni,az még csak rátesz.

 • 58914020 .

  Kamber…:) Eddig nem az ő meccse

 • Turbo

  Úgy érzem, hogy egy-két Lanza villanás esetén lehetne ma esélyünk. Bár, ha tovább gondolom, Ő sem segíthet mindig… HAJRÁ!!!

  • Tibor Fehér Első

   70 meterre vagyunk a kapujuktol

 • Turbo

  Cserélünk. Akkor Herjeczki és Laczkó fog lejönni. Talán.

 • Kicsipest

  Még sok van vissza, nem kellene idegből játszani!

 • 58914020 .

  Herjeczki-t teknokollal ragasztották a csapatba?:)

  • László Papp

   Herjeczki vagy Tömösvári,,tök mindegy,hogy melyik van a pályán.

 • Tibor Fehér Első

  Mi mit játszunk egyáltalán?!

  • 58914020 .

   VAlamelyik csatár csak találkozik előbb-utóbb a labdával – nagyjából ezt.

   De azért a szél a mi játékunknak kedvezőtlenebb, azért ezt ismerjük el.

   • Tibor Fehér Első

    Na végre!A Mester elvégezte a melót.

 • Turbo

  Erről beszéltem!!!! És villant is!!!! MAGICO!!!!

 • thpreg

  Herjeczki, de szép volt!

 • Kicsipest

  Kabangu…

  • Pelso

 • 58914020 .

  Ha Danilonál kicsit többet lenne a labda…

 • 58914020 .

  Most egy kicsit szétszakadtunk, nincsen középpályánk, figyelni kell hátul

 • 58914020 .

  Emberek, ennél azért jobb meccsre számítottam… Roppant gyenge a színvonal:(

 • Turbo

  OTTTT VVVAAAANNNN ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

 • 58914020 .

  GOÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓllllllllllllllllllllllllllllllll

 • 58914020 .

  hÚZZUK KI, GYEREKEK, NEHÉZ LESZ

 • Kicsipest

  Remélem, nem követjük a hagyományokat: 0:1, 2:1, 2:2!

  • Pelso

   Ne már!!

   • Kicsipest

    Nem, már!!!!!

 • 58914020 .

  Kabangut érdemes figyelni…:D

 • 58914020 .

  Jajj, neeeee

  • 58914020 .

   Pffúúúhhh…

 • Turbo

  Ez már tiszta horror, a k.rva életbe…

  • 58914020 .

   TE jó ég…. Diósgyőri meccs van a fejemben

   • Tibor Fehér Első

    2.5 gnal több és egy vegytiszta H,10-re 27😊😊😊

 • MB Kecskemét

  Hihetetlen ma nem lesz 2-2 !!!!!

 • thpreg

  Gróf Úr!

 • Tibor Fehér Első

  Óriási győzelem!Az órám eltörött,a MyLady pampog,én meg elsantikalok és bebaszok!

 • László Papp

  Jó csapatnak szerencséje van…De ennyire??? Az utolsó 5 perc csak 18 éven felülieknek!

  • István Hereb

   Én 40 fölött sem bírtam…

 • 58914020 .

  Gróf most a sztár… Borzasztóan játszunk, már csak röhögni tudok ezen…:)

 • SeeZo976

  A nagy csapatok fő ismérve hogy rossz játékkal is leveri a kiscsapatokat és hozza a pontokat

  • 58914020 .

   Ne magyarázzuk ezt be magunknak..:)

   • SeeZo976

    (tudom én csak… Eufória… Nagyon paráztam hogy Diósgyőr szitu lesz)

 • 58914020 .

  Lanzafame: Gól, gólpassz

 • Turbo

  IGEN? IGEN? IGEN!!!
  Remélem a níderlandi tanul a mai – nem tudom másképp leírni – baromságaiból, és innentől kezdve nem adja oda az első hatvan percet az ellenfélnek. Az eddig látottak alapján most már meg kell (!!!), hogy találja az egyensúlyt a taktikában, felállásban.
  Most kihúzták őt a srácok a szarból, de ebből most már muszáj okulnia!
  SZÉP VOLT FIÚK! CSAK A KISPEST!

 • Ilyen meccset, basszus beleőszülök :D

 • Kicsipest

  Ritka gyenge játékkal, de GYŐZELEM! Latifut (lassú, körülményes, alibi játékos) és Laczkót azonnal elfelejteném! Ma csak a küzdésért lehet dicsérni a csapatot, senki nem nyújtott átlagon felülit, talán Lanza! Hollandban tetszik, bátran nyúl bele a csapatba, általában be is jönnek a szerkezetváltások. Jó lenne, ha végre sikerülne egyszer az első perctől találni a csapatot, a taktikát! Lanza nélkül középcsapat lennénk, szerencsére tudja ezt Hemi is! Grófot tavaly csodáltam, hogy kezdőkapus lehet nálunk, most meg a válogatottban is őt szeretném látni!

  • thpreg

   A holland egy gentleman, ha nem adna 45 perc előnyt az ellenfélnek, veretlenül lennénk bajnokok :)

 • 58914020 .

  Kár, hogy Danilo belassult…. Ha csak megközelítőleg lenne ugyanolyan gyors, mint régen, rúgna egy 20-ast ebben a szezonban..

  • thpreg

   Csak akkor nem nálunk játszana.

 • Sztefo

  Ahogy egyik előttem szóló írta, a jó csapatok szar játékkal is nyernek!
  Nem játszottunk jól, de kispesti oroszlánként küzdöttünk! Nyertünk, és egyelőre vezetjük a tabellát!
  A károgókkal nem törődök.
  CSAK! 😊

 • Tibor Fehér Első

  Mi a kínai nagy fal vagyunk,Makiföld meg csak egy léckerítés!Magabiztos győzelmet arattunk.Ui.:Baszd meg,Latabár,hogy van ez?!

 • Lassie Tizenkilenc

  Pár szóban a mérkőzésről :
  Egy sokkal jobban játszó Újpestet vertünk meg szerencsével.Ma nem érdemeltünk győzelmet, de mégis sikerült !
  Most már rendszeresen átalusszuk az első 15-20 percet.
  Ami meccsek óta kitűnik hogy sok az ácsorgó, labdát nem kérő játékos.
  Kevés a labda nélküli mozgás.Pedig ha lenne akkor nem kéne ívelgetni hanem szépen ki lehetne passzolgatni az ellenfelet.Meg lennének hozzá a játékosaink. Párharcokat nem nyerünk, nem agresszívak a játékosok. Középpálya picit kevés, a védősor pedig nagyon gyakran kinyílik középen.
  Nagyon jól fog jönni a válogatott miatti szünet.
  A játékosokról : Gróf szenzációsan védett.A gólnál pont felpattant a labda a keze előtt.
  Latifu nem tudta felvenni a versenyt Zsótérral. LAczkó ismét katasztrófa.
  Kambi és NAgy Geri nagyot ment ma is.
  Ha ilyen agressziv az ellenfél akkor mindig érdemes bedobni Kabangut. Szinte minden párharcát megnyerte.
  Marci ma nulla volt, Danilo villant 1-2-t. Lanza pedig az isten….ilyen beadásba így belebökni , belepörgetni kapásból….ez kérem valami szenzációs mozdulat volt !

  A sors valahol igazságot szolgáltatott, mert a Diósgyőr ellen az utolsó pillanatban elúszott két pontot most visszaadta….
  Sok munkát a szünetre !!

  • József Lénárt

   ámen

  • István Hereb

   A bíróról megint nem írtál :-)
   Szerintem Kabangu szörnyű esetlen volt, de a többi meglátás találó. Zsótér nagy volt, szerencse, hogy egyszer ziccerben eltörte a labdát.

 • belos

  Jusson eszébe ez a meccs ezentúl mindig azoknak akik mar a felidoben gyalazzak a jatekosainkat meg az edzot

  • Sztefo

   A nap kommentje! Megagiga big like! 😊

  • Tibor Fehér Első

   Ilyen a szurkolói lélektan.Ha nem ilyen lenne,akkor a Bobál a jövő héten is padozzon?

  • 58914020 .

   Senki nem gyalázott senkit – a kritikák a győzelemtől függetlenül megállnak.
   Ezt Kamber is lenyilatkozta a végén. Nem játszunk jól, főleg ahhoz képest, hogy most jó játékoskeretünk van.

  • Turbo

   Lehet, hogy rám utalsz? Akkor csak ennyit reagálok:
   Itt nem gyalázott senki se edzőt, pláne nem játékost. Az edzőnk mai tévedése a taktikában meg szerintem a napnál is világosabban látszott. Az meg, hogy időközben erre rájött, még mindig jobbik kimenetel volt, mintha nem tett volna ez ellen semmit. És ez pont az a fórum, ahol minden Kispest szurkoló leírhatja a saját véleményét. Tudod: Mert célunk csak egy van… CSAK A KISPEST! Hát ennyi.

   • belos

    Nem rád, nem a konstruktív kritikákkal van bajom. Nekem sem tetszett a mai játék képe, de nem írok olyat a 4 meccses 19 éves akadémistánkról egy szarabb passz miatt, hogy “Herjeczki kuka”. Nem te voltál, lusta vagyok visszakeresni, de az ilyenek engem irritálnak. Ennek adtam hangot.

  • Pelso

   ha nem is gyalázás, de kritika bármikor, a meccs után is, ha van rá ok…. van ilyen szurkoló.
   ettől még szeretjük őket…

   • belos

    a kritikával nincs bajom.

    • Pelso

     de itt volt vagy kint a meccsen ?

     • belos

      itt most konkrétan a “herjeczki kuka” kommenten szállt el az agyam, nem a konstruktív kritikán. lásd eggyel lejjebb Turbo-nak adott válaszom

  • Sanzi

   ???
   szerintem ma senkit sem szidtak félidőben…
   kb. olyan jó a csapatszellem, ami kifelé is látványos!

 • 58914020 .

  Tudjátok, hogy nagyon sokat védtem Kabangut ezen a fórumon – de ma borzasztó volt:)

  Herjeczki nekem jobbnak tűnt, amikor a pálya belső részein kapott labdát, a szélen nekem még túl súlytalannak tűnik és nem elég robbanékony. A kitartásáért, s hogy ilyen fiatalon összeszedte magát a második félidőre, le a kalappal. Ez nagy küzdenitudásra vall!!
  Kamber az Kamber, minden hülyeségével együtt is. Szeretjük.
  Az ezen a fórumon is állandóan bírózó, összeesküvés-elméleteket szövő, meg csalózó szurkolók remélem, elhallgatnak. Kamber-t simán kiszórhatták volna kétszer is, ráadásul egy tizenegyest nem adtak meg az UTÉ-nak.
  Eppelt, mintha leblokkolná, ha Storck is jelen van… Sokkal többet tud ő ennél, de neki jobban fekszik a kontrajáték.
  Lanzafame szenzációs, ma a rugdosódó játék miatt nem tudott kibontakozni, de így is döntő szerepet játszott.
  Danilo nagyon jól szállt be, sajnos, egyértelművé vált, hogy már nem olyan szélvész gyors, de még így is felülmúlhatja az nb1 jelentős részét. Nagy szerencsénk lehet a visszatérésével.
  Latifut nem szídnám, sokszor írtuk már, hogy neki hónapok kellenek. A kötelező feladatát megoldja általában, ne feledjük, ő jelenleg nem azt a posztot játssza teljesen, mint King tavaly.

  Nálam a mezőny legjobbja ismét: Gróf Dávid
  Nagyon sokat fejlődött Dávid, ha még tudna egy fokot előrelépni, ő lehetne az nb1 legjobb kapusa. Gratulálok Tóth Iván kapusedzőnek is.

  VAn der Meer-nek a taktikai felállásával nincs bajom, inkább azzal, hogy ehhez a taktikai felálláshoz nem találja meg a játékosok posztjait. Látszik, hogy a holland sokat tud a futballról, de a legfontosabbat, vagyis a játékosok elhelyezését a képességeiknek/stílusuknak megfelelően nem sikerült megoldania még.

  Nagyon sokat kell javulnunk. Egy profi ember mindig azt nézi, hogy a hibákat hogyan tudja javítani, ezért ne legyünk naívak a győzelemmel.
  Kambernek volt az igaza és ezért is olyan győztes típus ő, mert azt nyilatkozta, hogy nyertünk, de rosszul játszottunk és sürgősen javítanunk kell!!

  Győzelem!!!!!!:)

  • Tibor Fehér Első

   Poloskeit ki ne hagyd,annak a Latifuval ellentétben évtizedek kellenek.Kabangu meg jó volt.

   • István Hereb

    Kabangu? Viccelsz? Mint egy részeg, úgy mozgott, nézni rossz volt…

  • viktor csorna

   Nem volt tizi

   • 58914020 .

    Én annak láttam, fradista haverjaim is, akik írtak sms-t, hogy mekkora mázlink van és, hogy nem adtak meg ellenünk egy tizit.

    • Sanzi

     A játékoskijárónál álltam, tizi volt… annyit kaptunk az utóbbi időben, hogy most valamit visszaadott a sors… köszönjük spori!

   • Pelso

    simán fújható volt… :/ itt mákunk volt.
    de a Zsótér gól előtt meg nem fújta le, amikor Kembert lepofozták…

  • pppalika

   “Eppelt, mintha leblokkolná, ha Storck is jelen van… ”

   Ez némileg hátrány, ha a válogatott meccsekre gondolok. :)

 • Kertész Péter

  Kember mindent elmondott: “Nagyon rosszul játszottunk, gyorsan felejtsük el ezt a mérkőzést.”
  Gyötrelmesen gyengék voltunk, ezt a nagy mámor közepette se feledjük, és ezt bent a csapat is érezte, Gyuri nem véletlenül ismerte el pacekba.
  Olyan, mintha hétről-hétre nem össze, hanem szétszoknánk.
  Valami (nagyon) nem az igazi, pedig van bennünk spiritusz.

  • 58914020 .

   Ugyanígy látom.
   Ebben a csapatban jelenleg nagyon sok spiritusz van, kár lenne elszúrni… A Kispest-Spirit miatt nyertük a meccseket és ikszeltünk emberhátrányból a Diósgyőrrel.

  • Tibor Fehér Első

   Kérlek szépen,amíg vezetjuk a tabellát,én ilyen reszletkerdesekkel nem foglalkozom.Lehetett volna x,de nem lett,a dioban meg a kamillaban meg bennehagytunk 4-et.

   • Kertész Péter

    Jó, ha így nyerünk megint bajnokságot, vagy nyomunk egy dobogót, egy fene, de félek, hogy sokáig nem lehet a tűzzel játszani :)

    • Tibor Fehér Első

     A fideoton egy 2:0-al elozhet ma,legfeljebb majd megint a végén vesszük le róluk a piros pólót meg a kék nadrágot.

 • paltam93
 • 58914020 .

  Prosser gólt rúgott a Diósgyőrnek.
  Fradinál egyelőre óriási blama van… Bízom benne, hogy Doll marad még minél tovább…

 • Zoltán

  A 2. félidőt sokkal tempósabban kezdtük, akkor már éreztem, hogy egy X-re jók lehetünk. Herjeczki egy jó labdát adott az egész meccsen, nem szeretném, ha a következő fordulóban is kezdene.

 • Atesz

  Ja es Zsoter nem orult. Mondtam en hogy megszeretett minket

  • 58914020 .

   Volt is miért, sokat kapott Kispesten.

  • Szakáll

   És igazad volt. Látványosan nem örült.

 • Pelso

  nem értem mi a faxnak tolnak minket minden meccsen az infarktus zónába………
  Latifu 2 jó meccs után visszaesett… Kabangu mint 1 befüvezett makákó, kib..szottul zavarja a labda!
  és az a kisgyerek durván sokat fut fölöslegesen.
  én továbbra sem értem ezt az edzőt… minek sakkozik a védelemmel???????????
  miért kezdünk ennyi védővel, akik közül 0 felfutó van ???
  Lanza áll és passzolna, de se King, se Filip!!?? a többinek meg van tiltva, hogy meghúzzák a szélen ?
  most valamennyit visszakaptunk a dió pontvesztésből, de tele van a t.köm az ilyen meccsekkel, hogy adunk 1 félidőt az ellenfélnek!!!
  CSAK a Szív volt a helyén!!

  • Tibor Fehér Első

   Így is van.De a felcsut meg a két Makiföld ellen csak 3 pont számít,abból kettőt egy hét alatt picsan rugtunk.A játék meg a maihoz képest csak jobb lehet.

  • Turbo

   Egyetértek, szerintem egyformán látjuk, egyezik a véleményünk.

 • 58914020 .

  Van der Meer:

  “Megvan a három pont, de nem vagyunk felhőtlenül boldogok.”

  • Pelso

   karattyol mindenféle támadó meg szép játékról….de nem látni semmit, csak a küzdelmet.
   szerinte Rossi csapata védekező volt… :) szerintem meg egyszerűen jobban rakta össze, ennyi.

   • 58914020 .

    Én sem értem ezt, hogy miért erőlteti.
    Egyrészt amit a Debrecen ellen játszottunk, az gyönyörű játék volt, másrészt pedig nem kéne erőltetni egy olyan játékot, amire a játékoskeret nem alkalmas.

 • Cha-b

  Gratula a csapatnak! Gyengék voltunk, de szerencsével behúztuk. CSAK

  Zsótérnak is grat a góljához, a 2-at direkt mellérugta üreskapura, mert szeret minket.
  Egy tizit megúsztunk, a kezdővel én nem értek egyet, de nem én vagyok az edző, az eredmény meg jött, szóval kussolok…
  Zsótér gólja elött Kambert 2-szer vàgtàk pofán szal szabi kifele, és helyzet se lett volna.

  Mindenesetre remélem, hogy a Zsótért làtjuk még vörös-feketében, a góljàtól függetlenül. :)

  • Pelso

   Zsótér esélytelen újra itt… :/

   • 58914020 .

    Szerintem Zsótért elpasszolják majd külföldre jövő nyáron, ha hozza azt idén, amit tud.
    6-8 év múlva esetleg lehet itt újra nálunk, ha úgy alakul a karrierje és az Újpest és a Honvéd jövője.

    • Tibor Fehér Első

     Kicsi nyugatra,300 e € és a 60.-ban elfogy a szufla.Nem egy akkora érvágás hogy elment,bár én is bírtam ,a Hidi sokkal nagyobb veszteség.

   • Cha-b

    Persze, nem mostanra gondoltam, hanem mondjuk egy 10 év múlva véletlenül, mint most Kamber… , Persze egy szélsőnél, az a kor már esélytelen, mert ott a robbanékonysàg, és a gyorsasàg a legfőbb fegyver… , De megszerettem tavaly, és én is tudom, hogy nem làtjuk többé Honvéd mezben.

    • Tibor Fehér Első

     A Vadocznak jobban örülnék ha visszajönne.

     • Cha-b

      Vadòcz nem szándékozik visszajönni egyelőre, ha 33 évesen hazajön ki tudja kezdő lesz-e.

     • Tibor Fehér Első

      Itt volt a 1,88magas 80kg csk,kb.150 meccset lenyomva,meccsenkent szerzett 15 labdat,jól lott,jól fejelte ki a szogleteket,ha kellett lassitotta,gyorsitotta a játékot stb.Es volt egy ügyes egyfelidos kisgyerek cc15 meccset játszott,és mindenki sír utána.Erre mondtam ,hogy inkább az ilyen sajatnevelesu jó jatekosokat várom én vissza-ha lehet(Vadocz,Hídi),mint tíz ev múlva vagy bármikor a Donátot.

     • Cha-b

      Ezzel nem is tudok vitatkozni, mert mindenki őt várná vissza, de Vadòcz többször kijelentette, hogy nem akar itthon focizni, amikor majd hazajön kérdéses, hogy erősítést jelent-e majd… Persze ha nem, akkor is vissza kell hozni màr CSAK a szurkolók miatt is. Hidi meg szinte még el se ment.

     • Tibor Fehér Első

      Máshogy fogalmazok;egy rutinos ütőember hiányzik a kozeppalyankrol,nem a Donát.

     • Sanzi

      Doni lendületes, kapura veszélyes játéka nagyon hiányzik azoknak, akik szép és eredményes játékot szeretik!

     • Tibor Fehér Első

      A Donát asszem 5 golt lott az nb1-ben,a Hidi meg kb.20-at,van köztük cc 4 év.

     • Tibor Fehér Első

      Abból 1-et ma,hármat meg nálunk amikor a Hidi levette róla a terhet es szabadon jatszhatott.Nagyjából ezek a tények.

     • Sanzi

      ma a mezőny legjobbja volt. gólja szenzációs volt, ahogy utána viselkedett példaértékű… amit lecserélésekor pedig kapott a tribüntől az meg elgondolkoztató azoknak akiket meg nem szeretnek… lásd. Botka, Prosser, Torhgelle… sorolhatnám!
      Nyilván mindenki téved, csak te vagy tévedhetetlen…

     • Tibor Fehér Első

      Nem,te vagy.A Hidi Oviedoban játszik,ahova játékosok százezrei vágynak, Donát ((10 csapata volt eddig),meg Makiföldön csere,ki illetve beáll.Nincs több ervem,és piás vagyok már.

     • Zs.

      Jatszik??? Azert majd szolj amikor palyara is lepett. Hatha az a lenyeg.

     • Zs.

      Jah, hogy pias vagy. Nah ez mindent megmagyaraz. Legkozelebb azert jozanodj ki aztan irogass

     • Cha-b

      A középpàlyànkról egy Szabó T. hiányzik, de őt mégsem hívhatjuk vissza. Bàrànyos jàtékintelligenciàban elötte volt, de Szabó T. a védekezésből jobban kivette a részét, és előrefele is szeme volt a labdáinak, szàmomra ezért ő a jobb a 2 közül. Bàrányos jobb játékos volt, de Szabó Tibi a csapatnak volt jobb.

  • Zs.

   Ezt enis igy lattam. Teljesen olyan volt mintha nem akarna kivegezni.
   Egyebkent messze a legjobb volt az Ujpestben, ha igy fejlodik lassan valogatott lesz.

 • Tibor Fehér Első

  37 bedobas volt és 48 szabálytalansag,az ilyen meccsek borzasztóan és ez mégis milyen jó volt.Ha egyszer bevezetik a tiszta jatekidot,ez keddig tartott volna.

 • Tony Soprano

  Le a kalappal a fiúk előtt! Ez a csapat tud küzdeni, jó közösség. Lanzáról meg azt tudom mondani, hogy Détári óta nem volt ilyen játékosunk. Az edző számomra….. még nem tudom mit mondjak, de nem kéne erőltetni ezt Holland futballt, nekem jó volt az olaszos is, sőt látványosabb volt és kevesebb volt az infarktus helyzett…..

  • Zs.

   Detari ota? Lassan ott tartunk h Tichy ota. Es ebben egyre kevesebb tulzas van…

  • thpreg

   Mondjuk azzal, hogy kevesebb volt az infarktushelyzet, nem értek egyet, csoda, hogy a tavaszt túléltük :)

 • pppalika

  Nyilván nem értek hozzá, de nem látom, hogy mit is akar játszatni a holland… A cseréit általában rossznak érzem, most is két védő le, Kabangu meg Danilo be, amolyan minden mindegy alapon küld be támadókat hátrányban. Nem hiszek olyan szerkezetű csapatban, ahol egyszerre van jelen Lanza, Danilo, Kabangu és Eppel.

  • 58914020 .

   Azt nyilatkozta, hogy azért hozta be a két szélre a támadókat még pluszban a szünetben, mert ezzel azt akarta elérni, hogy az Újpest két szélső védője ne zárkózzon fel.

   Nekem első körben a védelemmel van bajom. Azt kéne látnia, hogy a mi védelmünk nem annyira erős, hogy elbírja a 4-4-2-t jobb csapatok ellen. Az első félidőben pedig nem tudom mit akart Deákkal a középpályán..

   Bobál kihagyása pedig minősíthetetlen..

   • kgyula

    Deák az ötvédős rendszerben a három középső védő egyike volt….
    Minősíthetetlen meg az volt, amit Bobál az előző meccsen produkált.

    • 58914020 .

     Deák középpályást játszott gyakorlatilag, nem védőt, ha kicsit jobban figyeltél.
     Bobál van olyan képességű játékos, hogy ne tegyék ki egy rosszabb meccs után.

    • Sanzi

     Deák ma a védelem előtt játszott, nem volt rossz! Voltak nagy mentései is.

     • Pelso

      nekem is tetszett a srác a múltkori meccsen is, ma is…csak a helyére kéne tenni.

     • 58914020 .

      Azon a poszton játszani is kell, nemcsak szerelni és fejelni. Ezért nem volt játékunk. Deák védő

     • kgyula

      Játszó középpályás utoljára Vaszke volt….

     • Pelso

      Kar hogy nálunk nem játszott

     • István Hereb

      Ja :-)

    • Pelso

     mit vétett ez a Bobál gyerek, amit meccsenként 3-4 alkalommal ne követne el Lovrics vagy 6-7 alkalommal a jó Laczkó ? :)

     • kgyula

      Nézd vissza a meccset, mert nyilván nem láttad…

     • Te miféle kategórikus okostojássá varázsoltad magad?? Miért nem tiszteled más véleményét és miért várod el, hogy mások tiszteljék a tiédet?

     • Nálad a pont!

    • Zs.

     Lattad a meccset? Deak egy sorral feljebb jatszott.

  • kgyula

   Amiben te hiszel, azzal szoptunk volna. A holland cseréivel meg fordítottunk…. Mindig feldühít, amikor egy laikus jobban tudja. Gondolom, a jogi kérdésekhez is jobban értesz, mint egy ügyvéd.

   • pppalika

    Azzal kezdtem, hogy nyilván nem értek hozzá. Leírtam a véleményemet, mint egyszerű szurkoló és kész.

 • 58914020 .

  Nézőszám 3400.. :-(

 • Atesz

  Latifu instan feltette a napjahoz a szokasos oltozoi oromot es jo latni h a masod edzo gyermeki orommel a jatekosokkal vegig tolja

 • Sanzi

  Lanza for president!!!
  Minden szögletnél amit a Maki tábor előtt lőtt be, kapott hideget meleget, ő pedíg hanyag eleganciával, vagy a kispesti címert mutogatta, vagy a nadrágját markolászta!!! Imádom!!!

 • Sanzi

  Eppelt meg azért nem bántanám, mert annak ellenére, hogy ma minden elpattant tőle, akkorát küzdött, mint ilyenkor, amikor nem megy SENKI!!!

  • Pelso

   egyetértek.
   nekem döbbenet volt, hogy olyan szinten pattant el a labda ma mindenkitől, mint ha Kabangunak akartak volna 1 szép estét szerezni : mindenki Kabangu módra “vette le” a bogyót…. :D

   • István Hereb

    Azért ebben még mindig ő a legjobb :-)

 • Pelso

  az is durva, hogy ilyen esetleges játékkal is élen tudunk lenni… :)
  idén úgy kéne nyerni a Vidi előtt, hogy most tényleg csak több győztes meccs miatt legyünk bajnokok! :D
  aztán megnézném OV.+ néhány vidis arcát……..

  • szentike

   Legyen igazad! Nyerjünk úgy!

 • A69W

  KASSAI az elsőszámú csaló ebben a posványban!

  • Sanzi

   ???
   5 perccel korábban nem adta meg a 110% os tizit nekik, a végén meg befújta a kétest… ebben neked mi a csalás?

   • A69W

    Akkor adja meg azt ami valós és ne a kétes 11-est, csak ennyi…….

    • Sanzi

     Csak ne kiáltson itt már mindenki automatikusan csalást… Ma ellenünk nem fújták be SZERENCSÉNKRE, a 110% os tizit.

     • 58914020 .

      Így van… Már nem lehet magyar bajnokit nézni anélkül, hogy az állandó bundázás gyanúja, meg csaló bírózás ne jönne elő..

     • A69W

      Remelem egy Ando-Szabo vagy egy Karakó meccs után is igy gondolod majd :)

     • 58914020 .

      Olvasd végig az nso-n az nb1-es meccsekhez fűzött hozzászólásokat. Szinte mindegyiknél találsz “csaló bíró”, bunda, stb. megjegyzéseket.

      Közben meg azt lehet látni, hogy a bírók össze-vissza fújnak.. Nem mondom, hogy nincsenek csalások, de azért nem minden meccs az.

     • A69W

      Ha mindezt az egész “disszonanciat” főállasban havi 1,5 – 2 millios fizetésért csináljak a tisztelt bírók, hagy legyen már annyi joga az embernek, hogyha nyilvánvaló hibát lát szóvá tegye!

     • Tibor Fehér Első

      Nézz be a csakfocira

     • MB Kecskemét

      :D az kemény !!

     • Tibor Fehér Első

      Miért nem szalltal be ?😊

     • MB Kecskemét

      Nem szeretem azt a fajta stílust, de elismerésem NEKTEK! , akik ott nyomjátok !!

     • Tibor Fehér Első

      Oda megy a hard core,ide meg a soft😊

     • MB Kecskemét

      Így igaz. Én puha vagyok — úgy általában, amúgy nem, :D

     • MB Kecskemét

      Amúgy elcseszted a tippet: 3-1 -t mondtál és 2-1 lett :))

     • Tibor Fehér Első

      Igen,de most megy a mix,azért ajánlottam a safety 2,5 több és H-t inkább 2,7-ért.Végül sir Robinként én is úgy raktam.

     • Tibor Fehér Első

      Oda nézz be,ahol az van hogy kozvetites ,a fideotonnal meg hogy élő.

     • István Hereb

      Pontosan így gondolom én is.

     • A69W

      Mit csinált a Real-Bayern meccsen?? Folytassam? Hosszú lenne a lista! Csak azért hogy dagadjon a nemzeti büszkeségünk teljesen ne legyen már sérthetetlen. Bocs.

     • Sanzi

      miért nem mész vissza az ősrobbanásig? Kassai nem jó bíró, sokat hibázik és iszonyat arrogáns, de a Vidi győzelme nem rajta múlt, inkább a vidi támadóinak impotenciáján.

     • A69W

      Ez egyértelmű de azt hiszem a lényeget nem érted. Ami jogos 11-es azt adja meg és ne kompenzaljon egy kamuval. Ennyi és nem több. Nem kell ehhez ősrobbanas és megvilagosodás!

     • Sanzi

      De akkor azt elismered, hogy az előző meg az volt? Akkor nincs itt szó csalásról, csak rossznál rosszabb bírókról. Azt, hogy ellenünk mit művelnek, az meg megint másról szól!

     • Sanzi

      Pár éve a Vasasnak volt egy játékosa aki azt nyilatkozta élőben, hogy idézem: “a magyar foci nem jó, de a bíráskodás az sokkal rosszabb színvonalú”, ez a játékos onnantól teljesen eltűnt mint játékos! ez a része a dolognak az igazán elgondolkoztató.
      Fejnehéz az egész magyar bohócliga mlszestül, bíróstul!

     • A69W

      Persze az volt nem vitás, de ha egy Karakó csinalja ezt akkor azt mondom ez benne van, mert az egy szimpla hülye. Azonban ha a Nemzet sérthetetlen “első” számú bírója tesz ilyet akkor vonuljon inkabb vissza. Mondjuk nyaralni meg ne Münchenbe vagy Ukrajnába menjen azt javasolom neki!

     • Sanzi

      Jogos!

     • Escape

      Az bizony csalás, ha megadsz egy 11-est – ami nem volt az !!!!!
      ( az , hogy a saját korábbi hibádat próbálod kompenzálni, nem változtat a tényen.)

     • Tibor Fehér Első

      Like

     • István Hereb

      Nem csalás, hiba, vagy hülyeség – ahogy tetszik. Csalás, ha kedvez szándékosan az egyik félnek.

     • István Hereb

      Emlékezz akkor az utóbbi meccsekre is! A kövesdi piros, a mai tizi, a diók érvénytelenített gólja… mostanában nekünk jönnek jól a hibák, illetve kétes ítéletek, csak ezen könnyen átlendül mindenki.

     • István Hereb

      Szerinted csalt a BL-ben is? :-)

     • A69W

      Azért nem kis pikantéria volt az a vacsora a Real jatékosok törzséttermében! Nem mondom hogy tudatosan csalt, de akinek ennyi IQ-ja van hogy elmegy egy ilyen durva meccs után abba az étterembe, arra mit lehet mondani??? Ideje ĺenne neki ezt az egészet abbahagynia!
      Puhl legalább méltósággal vonult vissza! Persze ennyi pénzt UEFA, MLSZ nem könnyű elhagyni!

     • István Hereb

      Ha csalt volna, még kevésbbé ment volna oda, nem? Mindegy, így sem – úgy sem normális…

     • A69W

      Ha csalt ha nem csalt oda nem megyek. Ez intelligencia kérdése. Gondolom Madridban csak ez az étterem volt nyitva.

     • Tony Soprano

      Ez a Kassai tavasszal egy egyértelmű 11-est nem ítélt meg a javunkra és így lett akkor döntetlen az újpest ellen.

     • MB Kecskemét

      Bizony-bizony ! Akkor az volt a feladata ($) most meg ez !!

     • István Hereb

      Így igaz. Rossz ítélet sok van, de aki bírói tudatos csalásról beszél, az magát csapja be + nem nézte az előző négy meccsünket.

 • Döme Sanya

  A helyzet az, hogy a mai világban mindeki ellen vért kell h.gy.zni a győzelemért.

 • Eriq

  Újpestiek azt hitték higy a bab is hús :)
  Ma is velünk voltak az égiek, de megküzdöttünk érte!
  Lanzaaaaaaaa! CSAK!

 • medvepuszi

  Röhögtem, mikor vmelyik újpesti azt nyilatkozta, náluk volt nagyobb mozgás nyáron, ezért ők lephetnek meg minket. Ez a csapat a holland edzővel teljesen kiismerhetetlen. Mondjuk fingom nincs, hogy ez valami tudatos keresgélés, próbálgatás, vagy szimpla káosz :D

  • A69W

   Szimpla káosz sajnos, amely eddig mindig jól sült el!

   • 58914020 .

    Azért csak kiestünk a BL-ből, s veszítettünk már pontokat is hazai pályán a mezőny hátsó felébe sorolt csapatai ellen..
    Ha ma az UTE kapufája, vagy az elején Zsótér második helyzete bent van, ma ki is kaphattunk volna.

    Ahogy mondják, az okos ember nem a saját kárából tanul.. Ha valami már most látszik, hogy nem működik, azon változtatni kell. Kár megvárni azt, hogy fiaskókba szaladjunk bele.

    • medvepuszi

     Csak tudnám, azon miért kellett változtatni, ami nagyon is működött :) Amúgy én is úgy érzem, összességében eredményben jobban állunk, mint játékban

     • István Hereb

      Mert ő ebben hisz, szíve joga, ő az edző. Képzeld mi lesz, ha megtanulunk ebben a rendszerben játszani?

     • medvepuszi

      Remélem, megtudjuk

     • 58914020 .

      Márcsak azt kéne megértetni, hogy mi is az a rendszer? :S :)

     • István Hereb

      Na ja :-)

     • Tibor Fehér Első

      A rendszer jelenleg az,hogy jön Lanza,aztán elintézi.

    • István Hereb

     Ja, de mi van, ha már Baráth kapufája bemegy? De egyébként tényleg, ma nagy mázlink volt.

 • 58914020 .

  Mezőkövesd vs Honvéd
  Honvéd vs Debrecen
  Paks vs Honvéd

  (utána Fradi, Vidi, Vasas hármas következik..) A Mezőkövesd jól játszott a Vasas ellen ma, Kosztának volt egy nagyon szép megmozdulása. Ez sem lesz könnyű meccs.

  • Tibor Fehér Első

   15 p a minimum,az első három 9 lesz

 • Tibor Fehér Első

  03:20-kor ismétlik,aki végig akarja izgulni újra.Vagy vámpír,esetleg éjjeli őr.

 • Dzson Meklén

  Tudod igazad van azokkal kapcsolatosan amiket írsz, de sajnos ezt már mindenki tudja, hallotta, aki ezen bármit is tudna változtatni, mégsem teszi. Szóval csak azt tudom mondani, bármennyire is zavaró nem keseregni kell, hanem menni előre, mert jelenleg nálunk van csak egyedül minden rendben, ez egy igazi Család! (Még ha kevesen is vagyunk meccsen).

  BTW, mit gondoltok, mitől lehetne több szurkoló a meccseken?

 • Kicsipest

  Véleményszabadság van, de azért elég érdekes, annak ellenére, hogy öt forduló után veretlenül vezetjük a bajnokságot, több pontunk van, mint tavaly ilyenkor, mégis milyen sokan fanyalognak! A tulajdonos miért adja el az egyik játékost, miért igazolja le a másikat, miért így csinálja, miért úgy csinálja? Az edző miért így játszatja a csapatot, miért nem úgy? Mit akarunk? Minden meccset megnyerve vezessük a bajnokságot barcelonai focival? Biztosan jó lenne, de azért maradjunk a földön! Pár éve attól remegtünk, hogy ne essünk ki, most meg az első hely ellenére is rengeteg a kritika! Hemi összerakta az egész egyesület, diplomatikusabb lett, kiáll a Honvédért, mostanában nagyon jól igazol: Lanza, Kamber, Eppel (másodosztály kiesőjétől, ki gondolta volna, hogy gólkirály lesz), Gróf (tavaly ilyenkor én se hittem benne, most meg azt mondom a csapat egyik legnagyobb húzóerője), Danilo, stb. (szerintem Pölöskei is jó lesz, ha utoléri magát). És hogy el is ad? Tudomásul kell venni, ide nem áramlik állami pénz, néha meg kell hozni ilyen döntéseket is! Ha a szurkolón múlana, nem menne el senki, pár év alatt negyvenes keretünk lenne, de akkor is csak tizenegy játszana! Az látható, az edző nem hüle a focihoz. Az igaz, hogy szinte mindegyik meccsen belealszunk az első félidőbe (gondolom, nem ezt kéri a játékosoktól), de hihetetlenül jól nyúl bele a meccsekbe, jól látja meg a hibákat, általában jól cserél, vált szerkezetet. A játék biztosan lesz jobb is (Rossival is sokszor küszködött a csapat, helyzetek nélkül hozta le az első félidőket, szenvedve nyerte a meccseket, csak nála mindenkinél az utolsó DVSC meccs maradt meg az emlékezetben), adjunk neki időt!
  Én nagyon élvezem, hogy a bajnokcsapat szurkolója vagyok, büszkén húzhatom fel minden forduló után a Kispest pólót, nem is emlékszem, hogy mikor kaptunk ki utoljára! Biztosan lesznek nehezebb időszakok, jönni fognak vereségek is, de javaslom, MINDENKI ÉLVEZZE A JELEN PILLANATOT! CS.A.K.!

  • SZabó Tibor

   1000%-ig EGYETÉRTEK !!!!!!

  • Sztefo

   Köszönöm a kommentet.
   5 forduló után vezetjük veretlenül a tabellát úgy, hogy mi rúgtuk a legtöbb gólt, és csak 3 csapat kapott 1-el kevesebbet, és mégis kárognak egy csomóan, de ezen meg se lepődök… A bajnoki cím másnapján már károgtak elég sokan, pedig csak 24 évet vártunk rá…
   CSAK! :)

   • medvepuszi

    Ugye azért a meccseket látjátok? :) minden pozitívum igaz a fenti hozzászólásokból, plusz óriási mázli és pár bírói tévedés is segített eddig. Ha akarjátok, leírom 100 másik után, mennyire csodás az első hely, mekkora erő van a csapatban, bajnokok vagyunk, stb. De annak mi értelme? Mindannyian örülünk, de ha elhisszük, hogy minden úgy megy, ahogy kell, nagyon hamar ráfázhatunk. Szerencsére az edző és a játékosok nyilatkozatai mutatják, ők is így látják, nagyon helyes, javítani kell a hibákon, nem átnézni rajtuk a jó eredmények miatt.

    • Kicsipest

     Én is azt írtam, hogy a játékunk nem az igazi, van min javítani, hibázik tulaj, edző és játékos is, de azért ne vágjuk fel az ereinket, mert vezetjük a bajnokságot! Sokkal rosszabb lenne, ha sz@r játékkal a kiesés elől menekülnénk :-)!

    • Sztefo

     Ez a kérdés komoly? Szerinted nem látjuk a megoldandó feladatokat? Én nem hibáknak hívom őket.
     Nekem azzal a negatív hozzáállással van bajom, ami az emberekből ömlik nem egész három hónappal a bajnoki cím után. Ráadásul egy-két ember akkor szitkozódik, amikor még csak egy félidő ment el a meccsből, mintha nem tudná, 90 percből áll a meccs.
     Lanza kivételével mindenki kapott hideget-meleget az utóbbi meccseken az aktuális bajnokcsapat tagjai közül! Van annyira intelligens csapat ez szerintem, h pontosan tudják, mi nem működik jól, és dolgozni fognak rajta. Több bizalom kell feléjük, vagy egyáltalán bizalom!

  • Atesz

   Nagyon egyetertek es mar nekem is piszkalta a csorom a sok negativ komment. Mi vagyunk a Bajnokok es ha a Vidi tovabbjut van ra esely h nem 3 pontal nyerjuk a bajnoksagot hanem tobbel…

  • thpreg

   Ez így van, össze sem tudom hasonlítani a korábbiakkal ezt az idénykezdetet, teljesen más most várni egy bajnokit, mint amikor félni kellett (mert indokolt volt), hogy bárhol belefuthatunk a tockosba. Szerintem minden hiba ellenére látszik, hogy a bajnokcsapat lép pályára. Elképesztő gyenge volt az első félidei játékunk, és fogalmam sincs, hogy miért ilyen rosszak a kezdések, de borítékolni lehetett a második félidős feltámadást. Még mindig fáj, hogy ilyen rövid volt az európai kupaálom, de ahogy jelenleg állnak a dolgok, idén is mi vagyunk azok, akik versenyt futhatnak majd a Vidivel (hacsak nem lesznek a Fradinál komolyabb változások, és hoznak egy lendületes új edzőt), így simán benne van, hogy hosszabb távra berendezkedhetünk a dobogó körül. Azzal egyetértek, hogy Lanza a kulcs, nélküle biztosan nem itt tartanánk, ez az idény már csak miatta is élvezetesnek ígérkezik.

   • 58914020 .

    Látszik – a játékosokon, de nem a csapat szerkezetén, játék felépítésén, mert az rossz.
    Nem belealszunk a meccsbe, hanem az összjáték nem megy eddig.

    Ennek konstatàlàsa nem károgás.
    Kamber is ezzel kezdte a nyilatkozatát, Meer is elismerte. A védelmet is rendezni kell, az átjáróház volt esetenként.

    Mindenki örpl a gyõzelemnek – annak is örülne, ha a hollanddal játékban is lenne elõrelépés.

   • Pelso

    nem az idénykezdetet kéne hasonlítani, mert az nem ez a csapat volt.
    az idényzáráshoz kellene viszonyítani, mert ahhoz képes kevesebb idő telt el és kevesebb a változás is

    • thpreg

     Nem kifejezetten a csapatokat hasonlítottam össze :) Egyébként elég sok idénykezdetre emlékszem, ezek között pedig tudok különbséget tenni, miért ne tehetném? Most sokkal jobban érzem magam, mint nem is tudom, mióta bármikor az évad ezen szakaszában. Egyszerűen nincs kedvem búslakodni.
     Egyébként tavaly is több olyan meccsre emlékszem, amikor szintén baromi szarul játszottunk, és úgy nyertünk (még tavasszal is), csak a Rosstalgia megszépíti ezeket az időket ;)
     Ha visszaolvasnánk a Rossi-csapatokkal kapcsolatos hozzászólásokat, azoknál is rengeteg kritika lenne kihagyott játékosokat, feleslegesen játszatottakat, eredménytelen ívelgetős taktikát stb. illetően.

  • Pelso

   el kéne fogadni végre, hogy a kritikusabb kommentelők legalább annyira szeretik a csapatot, mint akik kevésbé kritikusak! :) és gondolom ez a lényeg…
   nem akarok mindent magamra venni, de az egyik kritikusabban fogalmazó én vagyok.
   nekem sajnos az jön át az elmúlt meccsekből, hogy fogalma nincs a srácoknak, hogy mit akar játszatni az edző! :/
   ha nem lenne Gróf, Kamber, Lanza, akkor kb utolsók lennénk… mert csak a játékosaink egyéni tudása, néha emberfeletti akaratereje és alázata miatt hozzuk a meccseket!
   bosszantó , hogy volt 1 jól összerakott csapat, jól működő csapatjátékkal, majd nagyon béna körülmények között távozik Rossi, aki ezt több éves variálás után összehozta.
   és aki jön, ahelyett, hogy szerényen ráépítene 1 bajnokcsapatra elkezdi tolni szöveget a letámadásos fociról… amiből persze semmit nem láttunk eddig.
   + betolja folyamatosan Laczkót, akit a legtöbb meccs után viszont kritizál
   +kihagyja a tavalyi védelem legbiztosabb pontját Bobált
   +a bal-védőben jól teljesítő Botit középen erőlteti…
   ok, hogy King és Holender kiesése is sokat fog a csapat lendületén, de nekem az jön át, hogy NINCS játékunk! :/
   a rutinosabbak teszik a dolgukat és ezért nem volt összeomlás, de nincs 1 felépített támadásunk sem kontrából sem mezőnyjátékból tudatosan építve!
   ebben a szezonban a csapatot “csak” a játékosok szíve viszi előre, amiért óriási respect az érintetteknek!!!
   de vajon EVDM mikor ébred fel, hogy el kezdjen valami értelmes építkezést a csapaton ?

 • Döme Sanya

  Nekem tetszik a 4 csatáros játék. Csak a védelmet kellene stabilizálni.

  • István Hereb

   Játszunk 6-4-4 felállásban, hátha nem veszik észre :-)

 • santiago

  Dark beallitasa amikor menni kell az eredmeny utan , barmikor abszolut jo megoldas, nem nem azert mert egyedul kicselez mindenkit a palyan hanem ,
  Ot egyedul nem hagyhatod sima mezony jateknal , ha van elotte terulet es futhat akkor utol nem ered
  Ezaltal egy embert mar levesz igy,
  Aztan parharcai 90% minimum megnyeri, de itt jon a legfontosabb a pontrugasok, az ellenfel legjobban fejelo jatekosat szerintem fix hogy ra allitjak, vagy ket embert, es ez altal masik jo fejelo jatekosra ( tolunk) egy-egy gyemgebben fejelo jatekos jut mint eddig , plusz kevesebb figyelem fordul
  Masodik golunknal is megfigyelheto hogy ra figyelnek es igy kamberre annyira nem…. Ebbol a szempontbol nagyon jo hogy van nekunk

  • Kicsipest

   És, ha majd – focista létére – a labda sem fogja zavarni, igazi erőssége lehet a csapatnak!

 • István Hereb
  • thpreg

   Hiába, szüntelenül vívja magányos harcát, miközben az egész világ összeesküdött a csapata ellen ;) Ez is jó tőle: “Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek, és a saját csapatomnak is”.

  • medvepuszi

   Megkaphatná végre azt az 50-50-et. Ballal, jobbal.