Két twittben a válogatottról

Magyarország – Feröer 1-0

Gazsó István on Twitter

Félidőben: Soros, interjú egy vak focistával, Bozsik. Minden, ami a magyar futball 2017-ben. #HUNFRO

És a meccs után:

Gazsó István on Twitter

Dárdai Pali, Buzi MLSZ, auf Wiedersehen, kifütyülés, kurva gyenge – vajon Csányiék hallják a kritikát? Gondolom önigazolásnak veszik #HUNFRO

“Két twittben a válogatottról” bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. A meccset nem láttam de tényleg k*rva gyenge sorozat volt. Jöhet az új kapitány bár rajta múlik a legkevésbé. Nyilván megint a Soros lesz a hivás nem g. orbán mérgező rendszere.

  1. Rajta is múlt. Pályafutása alatt eddig taktikát ne igazán véltem fel a játékunkba, hacsak nem azt, hogy majd csak lesz valami.

   1. hasonlóan látom.
    ugyanazt érzem, mint Kispesten… Storck Dárdai munkájából élt meg egy ideig, EVDM meg Rossiéból próbál(t)

    1. Nem teljesen látom át, pár napja még azt írtad, hogy EVDM “nem tett mást, mint szétszedett 1 bajnokcsapatot, ezt jól összekutyulta, majd felszórta a pályára”, most pedig azt, hogy EVDM Rossi munkájából próbál megélni. Ez a két kijelentés hogy függhet össze? :)

     1. igazad van, így összerakva ellentmondásosnak tűnhet.
      pontosítom :
      – EVDM szétcseszte a védelmet és a taktikát
      – a csapatot csak a bajnoki lendület vitte egy ideig, erre értettem, hogy Rossi munkája van benne

      de örülök, hogy ilyen precízen követed a mélyebb “szakmai kommenteket”… :)

      1. Bizony, figyelek ám, csak ritkán merek beleszólni a nagyok dolgába… :)
       Egyébként egy szituációba azért gondolj bele. Hemibá tudja, hogy Rossi megy az idény végén, erre megkeres, hogy “Pelso, követtem a hozzászólásaidat csak.taccs.hu-n, úgy gondolom nálad alkalmasabb embert nem találunk Marco utódjának, vállalod?”. Szereted a klubot, így igent mondasz.
       Rossi megnyeri a bajnokságot, Te pedig ülsz otthon a nyári szünetben és belegondolsz, mit kellene játszatnod a csapattal jövőre. Mit tennél? Ugyanazokat a játékosokat játszatod ugyanabban a rendszerben, mint az elődöd? Mi a legjobb, ami ekkor történhet? Megnyered a bajnokságot, de mindenki azt fogja írni a csak.taccs.hu-n, hogy jó, ez a Pelso jó arc, meg közülünk való, de igazándiból csak lekopírozta Marco munkáját, nem volt semmi saját ötlete… Persze Te dönthetsz így is, mert szereted a klubot gyerekkorod óta, és az sem zavar, ha mást dicsőítenek helyetted, csak legyen minél több bajnoki címünk.
       De ha egy olyan edző vagy, aki fél évvel ezelőttig azt sem tudta, merre van Kispest, akkor csak egy dolgot tehetsz, amivel valódi elismerést érhetsz el: még magabiztosabb bajnoki címet szerzel egy más típusú taktikával, leginkább persze védekező helyett támadó focival, mert a szurkolók azért járnak ki a meccsre. EVDM ezt próbálja csinálni, ahogy látjuk, sajnos egyelőre nem túl sok sikerrel. Sok minden rosszat lehet róla mondani, én sem raktam ki a falra plakátot róla, de azt az egyet nem lehet a fejéhez vágni szerintem, hogy Rossi farvizén próbálna evezni…

       1. már nem evez, kicsúszott róla. Látom benne a lehetőséget, de apró változtatásokkal kelet volna kezdenie. A fő problémát inkább abban látom, sokan azt hitték, hogy a bajnoki címet követően majd kapkodnak utána. Tavaly a lesajnálás hajtotta a csapatot, most meg szerintem a csalódottság süllyeszti. A csapategység bomlott meg, és ez pedig csapatsport.

       2. Sajnos ritkán van időm és egy ideje kedvem sem túl sok, hogy alaposabban kifejtsem a véleményemet emiatt is adódott, hogy az egyszerűbb fogalmazás félreérthető volt.
        Az alaphelyzet, hogy mind2 edző beleült a tutiba és egyidejűleg mind2 belelépett 1 méretes csapdába is, amit persze csak maguknak köszönhetnek.
        Dárdai és Rossi is heves temperamentumú, jó motivációs képességekkel rendelkező edző, akik a szűk lehetőségekből szisztematikusan összerakták a maguk keretét,csapatát, amivel sikeresek voltak.
        Majd jött ez a 2 teljesen más habitusú utód és azt kell mondjam, hogy még a 2 gyengéből is “miénk” lett a rosszabb, mert Storcknak legalább volt annyi esze, hogy nem borította a Dárdainál bevált szisztémát, hanem folytatta tovább és még volt is 1-2 sikeres húzása.
        De EVDM annyira jellegtelen, hogy semmit nem tudott hozzátenni Rossi csapatához, csak rontott rajta!
        Egyetlen mentsége van, hogy kiesett King és Holender, ezt el kell ismerni.
        Amit viszont a védelmünkkel tett az végzetes, illetve az egész “játékrendszere” az, mivel nem alkalmas rá a keret és ez egésznek a lényege!
        Kérdésedre kérdéssel válaszolnék:
        ha ez a jóember már hónapokkal korábban látta, hogy mit fog kapni és volt lehetősége utánanézni az elmúlt évek próbálkozásait, komolyan gondolhatta, hogy ebben az évek alatt összerakott csapatban benne van még 1 játékrendszer, ami ráadásúl gyökeresen eltér a sikerestől ?
        Másik kérdésedre válaszolva, én is kísérleteztem volna, de sokkal finomabban…
        Megvolt az alap és még jött 1 Daniló, és ha összekapja magát, még Pölö is jelenthet erősítést.
        Lehetett volna variálni a támadójátékunkat a személyes adottságokat kihasználva, de lényegi játékrend váltása nélkül, legalábbis nem élesben!
        Erre jön Erik…és a tipikus belső védő alkat Bobált szívatja a balbekkben Baráthot középen és egyáltalán, ahogy a védelemmel bénázik egy féléve az minden amatőrségen is túlmegy. :/
        Mert 1 dolog a kísérletezés, de aztán jön a tanúlság levonása.
        Minek lehet nevezni azt, aki 10enX sikertelen kísérlet után is ugyanazzal próbálkozik ?
        Annyi gólt kaptunk 3 meccsen otthon, amennyit Rossival évek alatt sem…
        Ha nem lesz hamarosan siker, tartok tőle, hogy komolyabb negatív spirálba is kerülhetünk, mert már
        nincs az a mentális plusz, amivel féléve még meccseket nyertünk a 90. perc környékén.
        Mostanában ilyenkor kapjuk a 3. gólt otthon. :/
        Nem is folytatom, mert páran félreértik a kritikákat, de lassan féltem a csapatot.

  2. Dárdai is “g. orbán mérgező rendszerében” csinált csapatot ezekből…
   politikától függetlenül, nem tudom mi lesz, ha egyszer bukik a rendszer, mert annyi pénz áramlik most a fociba (még ha 90%ban irányítottan is) , hogy 1 váltás után itt komoly összeomlás lehet!

 2. Szerintem az mlsz piszokul meg fogja büntetni az mlsz-t, rendezési hiányosságok, és csúnya beszéd miatt.

 3. kisoff….. újabb akadémiás válogatott… :) emlékeztek Sós Márkóra?
  most megy a kispályás foci vb Tunéziában, m4en megy a Chile elleni meccsünk ismétlése és Ő lőtte a gólunkat.

  1. anno pedig őt is “pár éven belül tuti kezdőnk lesz” tehetségnek tippeltem téli edzőmeccsek sora alapján…

 4. A #csakegyütt blama után a lényeg nem változik: Csak a KISPEST!!! Jövő héten tegyük oda akkor Magunkat, mutassunk – újabb – példát arról; Mi is az a KISPEST-CSALÁD, mentalitás!!!

  http://www.honvedfc.hu/hirek/u19-szurkolj-a-jovo-remenysegeinek/2017-10-11

  “…Egy Lehet a CÉLUNK,
  csodás csapatunkat a győzelembe hajtsuk,
  gyerünk drága KISPEST,
  egy a jelszavunk:
  míg a halál el nem választ,
  Veletek vagyunk! Kispestért, lálálálálá lááá…”

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.