Napikispest 2017.10.19.

U19-es meccs szerda ötkor Kispesten.

A post shared by Pistagram (@buhera) on

 • U19 BL // Májer góljával 1-0-ra nyertünk a mintegy 2500 főnyi közönség előtt, így jöhet a következő körben az orosz Krasznodar. A meccsek november 1. és 22.
  • A gólt, a gólszerző és Simon Miklós edző nyilatkozatát, a szurkolásból pillanatokat és az ünneplést az M4Sport videóján lehet megnézni (közmédia, tehát érthetetlen okból nem lehet beágyazni ide), és ugyanide érdemes akkor is kattintani, ha az ifjúsági BL lebonyolítási rendszere érdekel. Nem egyszerű, annyit mondok*.
 • bíróküldés // Szabó Zsolt viszi a hétvégi Diósgyőr-Honvédot Debrecenben.
  • a mérlegünk nem rossz vele: 2010 óta 19 meccset fújt nekünk, ezeken pedig átlagosan 1,84 pontot szereztünk. Idén eddig egyszer, a hazai Debrecen elleni 1-3-on vezetett nekünk**.

*_ Bővebben akkor a lebonyolítási rendszerről //

A lényeg, hogy ha még egy kört mennénk, akkor a felnőtt BL mezőnyével párhuzamosan futó ifjúsági csoportok csoportmásodikjaival sorsolják össze a velünk is futó ún. bajnoki ág két egyenes kieséses köréből továbbjutó csapatokat. Összesen tehát 64-es a mezőny, ebből 32 a felnőttek, 32 a saját jogán, és a két ág akkor találkozik, amikor nálunk csak nyolc csapat marad és a csoportok is véget érnek. Na, ott játszanánk a másodikakkal, hogy a 8 csoportelső mellé legyen másik 8 csapat a nyolcaddöntőre. Mondom, hogy nem egyszerű.

**_ Részletesebb bíróstatisztikák //

 • A 2009 óta legalább 10 meccsünket vitt bírók sorrendje, a szerzett pontjaink átlaga szerint (név, mérkőzés/pontátlag): Szabó Zsolt (19/1,84); Solymosi (18/1,83); Veizer (10/1,7); Erdős (14/1,57); Bognár Tamás (19/1,47); Iványi (20/1,45); Farkas Ádám (17/1,24); Vad II. (21/1,19); Kassai (22/1,09); Andó-Szabó (25/1,08); Németh Ádám (10/0,5)
 • Ez összesen 195 meccs, és ezeken átlagosan 1,36 pontot szereztünk, vagyis azt lehet mondani, hogy Vad II-től lefelé az átlag alatt (Némethtel brutálisan) szerepeltünk, míg Solymosi és Szabó szinte a házibírónknak számít. (Megjegyzés: a még mindig aktív Németh 2015 óta nem vezetett nekünk meccset – szerencsére.)
 • Pingback: Napikispest 2017.10.19. | Zongoracipelő()

 • diszbohoc

  Simonba kvázi szerelmes vagyok.

  • Laszka

   Te is mas vagy, te sem vagy mas ;)

 • Laszka

  Azon filozgattam a napokban, olvasva a hirt, hogy Hemi 70 eves lett, hogy meddig lesz meg kepes fizikalisan es agyilag tovabb vinni a klubot. meg kb 3-5 eve van. Mi lesz utana? Nem hemzsegnek a befektetök egyik magyar klubnal sem. Jöhet egy külföldi befektetö, jöhet kormany politikus, aminek nagyon nem örülnek…rahagyja a fiara? milyen a fia?
  szoval ezen inkabb aggodom mostansag, mint hogy Bobal alair e meg egy evre vagy kettöre….Centerhalfot könnyebb leakasztani, mint egy tökes befektetöt….

  • Csaba Horváth

   Milyen 3-5 éve van még? Soros 87 évesen rettegésbe tart több millió embert. :D Hozzá képest Hemingway még tinédzser korú… :D

   • István Hereb

    :-)))

  • Balázs Németh

   A fiai (ha jól tudom kettő is van) eleinte nagyon ellenezték a szerepvállalását, de tavasszal többször is láttam az egyiket a lelátón, még kvázi tombolt is néha 1-1 gólnál. Idén még Mezőkövesden is lent volt, ez talán azt jelenti, hogy már nem annyira ódzkodik az egésztől.

  • prison miki

   honnan tudjuk, hogy 70 éves lett? a wikipédián 66 van. Egyébként egyet értek az alattam szólókkal, a 75-80 éves kor se jelenti feltétlenül azt, hogy az ember agyilag leépülne, főleg azoknál nem, akik jó körülmények között élnek és odafigyelnek magukra. Az NFL-ben pl. 8 olyan 75 év feletti tulajdonos van, aki napi szinten foglalkozik a franchise működésével.

   • Escape

    A wikipédiát hagyjuk. nyilt forrás, bárki írhat bele…

    Hemingway, nekem onnantól bűzlik, hogy tulajdonképpen a hazaköltözését megelőző élete egy fehér folt.
    annyit tudunk, amit ő elmondott magáról. aztán az vagy úgy van–vagy nem.
    inkább nem, mivel ha igaz lenne akkor ma, 2017ben már meg lehetne találni a nyomait a neten.

    • Thibby

     Ismerek az országban olyan embereket akik szerintem vastagon milliomosok….sőt inkább súlyos milliárdosok. Nem egy ilyet ismerek személyesen.
     Sőt olyat is aki ellen már kis túlzással végrehajtás van miközben old timer autóban van kb. 1,5 milliárd forintja. Szerintem egyikröl sem találsz egy mondatot sem a neten.
     Az hogy ki szerezte a vagyonát tiszta módszerekkel??? Megsúgom a világon senki……aki vagyonos az mind kerülte már a jogszabályokat. Persze kérdés milyen szinten?
     De ahogy mondani szokták a kicsi lopás is lopás….
     Szóval én ezért nem törnék pálcát Hemy felett.

    • Zs.

     Szar dolog az irigyseg, de esetleg probalj kigyogyulni belole, hatha sikerul ;o)

 • László Szilágyi

  U19. Csodás volt látni, hogy ennyien kijöttek a mérkőzésre! Az első félidő még értékelhető volt, de sajnos látszik hogy túl sok ezeknek a fiúknak ilyen szinten végigdolgozni a mérkőzést. Nagyon szétestek, elfáradtak. Ráadásul a pofás támadások is inkább az első etapban voltak. A kaput eltaláló lövésünk nagyon kevés volt. Az oroszok ellen sokkal több kell. Ettől függetlenül egy élmény volt! Ilyenkor látszik, hogy mekkora lépést tett Banó-Szabó(99), Tömös(98) és Krisu(98), akik az első osztályban bizonyíthatnak. Előbbi két évvel fiatalabbként mint a megengedett, pedig anno Gazdagéknak is kellett pár forduló, hogy megszokják a légkört.

 • CSAKA

  Óriási gratula a srácoknak!! És persze a szurkolóknak is akik kimentek. Jó lenne a nagy csapat meccsein is alapból ott lennének akik most kimentek+ erre jönne akiknek a munka, vagy egyéb miatt csak a hétvége, vagy egy későbbi időpont jó és akkor már egész szépen lennénk a hazaikon..😉

 • Granero

  Jo latni a teli stadiont! :)

 • Szurkoló

  Kíváncsi lennék a véleményetekre hogy ezekközül a fiatalok közül van-e olyan aki alkalmas lenne arra hogy az első csapatnál szerepeljen,megkapottná az esélyt arra hogy bizonyítson,vagy pedig örök tehetség maradjon!

  • Nekem a szélsőhátvéd Nagy Gergő játéka tetszik, de hogy lesz-e belőle valaki, azt meg nem tudnám mondani.

   • Latabár

    Már hogyne lenne! A név kötelez… :)

 • Czibulyás Dániel Pál
 • áfonya bácsi

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/szaaaaznyolcvaaan-kun-zoltan-jegyzete-2598409
  “Debrecenben és Miskolcon is van most néhány száz szurkoló, akinek elsősorban a négy félidő, a száznyolcvan, bocsánat, szááááznyolcvaaan perc a lényeg. Aki semmi mást nem akar ezen a szombaton, mint kora délután kiülni a stadionba, majd estefelé hazaindulni, és közben hálát ad a sorsnak meg a sorsolásnak, pláne a stadionépítésnek, hogy pluszélményt kap, amiről még hónapok múlva is anekdotázhat a haveroknak: hehe, kettős rangadón voltam ám!”
  Mintha mi vendégszurkolók nem is léteznénk. Na de remélem a két hazai csapat szurkolóinak tényleg csak annyi örömük lesz, hogy kettős rangadón járhattak… :)

  • Czibulyás Dániel Pál

   mit is várhatunk ettől a szennylaptól??? no comment! :(

 • Thibby

  Kiváncsi leszek ha Rossi lesz a kapitány válogat e be tölünk valakit. És mondjuk szóvá tesz e Honvéddal kapcsolatos sérelmeket……pl. hogy mondjuk hogy már csak nekünk nincs stadionunk
  …..esetleg a szponzor nélküliséget megkérdezi Vityától
  http://www.borsonline.hu/sport/rossi-a-tokeletes-kapitanyjelolt/141599

  • Csaba Horváth

   Egyik szemem sír, másik nevet Rossival kapcsolatban.

   Egyrészt örültem volna, ha a DAC-nál is leteszi a névjegyét, mert a DAC is végtelen szimpatikus csapat számomra.
   Ami viszont a válogatottat illeti, úgy látom hogy ott maximálisan kiélheti edzői képességeit, és úgy gondolom, ha hagyják dolgozni, akkor ott (is) meg lesz az eredmény.

 • Czibulyás Dániel Pál

  Sziasztok!!! Jelenleg így állunk a hétvégi “kettősrangadóval” – de fura ezt leírni -, szóval van még bőven hely, a jegy nem vészes, egy ezres CS.A.K.!!! Még a különbuszra is van pár hely egyébként!

  MINDENKI DEBRECENBE!!! Imádok útra kelni… ;)

  https://uploads.disquscdn.com/images/1a97d9f373a84332d5944b649fb830e1081a41060a6ed211e35e1556a3aa83e8.png