Napikispest 2017.10.19.

View this post on Instagram

U19-es meccs szerda ötkor Kispesten.

A post shared by Pistagram (@buhera) on

 • U19 BL // Májer góljával 1-0-ra nyertünk a mintegy 2500 főnyi közönség előtt, így jöhet a következő körben az orosz Krasznodar. A meccsek november 1. és 22.
  • A gólt, a gólszerző és Simon Miklós edző nyilatkozatát, a szurkolásból pillanatokat és az ünneplést az M4Sport videóján lehet megnézni (közmédia, tehát érthetetlen okból nem lehet beágyazni ide), és ugyanide érdemes akkor is kattintani, ha az ifjúsági BL lebonyolítási rendszere érdekel. Nem egyszerű, annyit mondok*.
 • bíróküldés // Szabó Zsolt viszi a hétvégi Diósgyőr-Honvédot Debrecenben.
  • a mérlegünk nem rossz vele: 2010 óta 19 meccset fújt nekünk, ezeken pedig átlagosan 1,84 pontot szereztünk. Idén eddig egyszer, a hazai Debrecen elleni 1-3-on vezetett nekünk**.

*_ Bővebben akkor a lebonyolítási rendszerről //

A lényeg, hogy ha még egy kört mennénk, akkor a felnőtt BL mezőnyével párhuzamosan futó ifjúsági csoportok csoportmásodikjaival sorsolják össze a velünk is futó ún. bajnoki ág két egyenes kieséses köréből továbbjutó csapatokat. Összesen tehát 64-es a mezőny, ebből 32 a felnőttek, 32 a saját jogán, és a két ág akkor találkozik, amikor nálunk csak nyolc csapat marad és a csoportok is véget érnek. Na, ott játszanánk a másodikakkal, hogy a 8 csoportelső mellé legyen másik 8 csapat a nyolcaddöntőre. Mondom, hogy nem egyszerű.

**_ Részletesebb bíróstatisztikák //

 • A 2009 óta legalább 10 meccsünket vitt bírók sorrendje, a szerzett pontjaink átlaga szerint (név, mérkőzés/pontátlag): Szabó Zsolt (19/1,84); Solymosi (18/1,83); Veizer (10/1,7); Erdős (14/1,57); Bognár Tamás (19/1,47); Iványi (20/1,45); Farkas Ádám (17/1,24); Vad II. (21/1,19); Kassai (22/1,09); Andó-Szabó (25/1,08); Németh Ádám (10/0,5)
 • Ez összesen 195 meccs, és ezeken átlagosan 1,36 pontot szereztünk, vagyis azt lehet mondani, hogy Vad II-től lefelé az átlag alatt (Némethtel brutálisan) szerepeltünk, míg Solymosi és Szabó szinte a házibírónknak számít. (Megjegyzés: a még mindig aktív Németh 2015 óta nem vezetett nekünk meccset – szerencsére.)

“Napikispest 2017.10.19.” bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Azon filozgattam a napokban, olvasva a hirt, hogy Hemi 70 eves lett, hogy meddig lesz meg kepes fizikalisan es agyilag tovabb vinni a klubot. meg kb 3-5 eve van. Mi lesz utana? Nem hemzsegnek a befektetök egyik magyar klubnal sem. Jöhet egy külföldi befektetö, jöhet kormany politikus, aminek nagyon nem örülnek…rahagyja a fiara? milyen a fia?
  szoval ezen inkabb aggodom mostansag, mint hogy Bobal alair e meg egy evre vagy kettöre….Centerhalfot könnyebb leakasztani, mint egy tökes befektetöt….

  1. Milyen 3-5 éve van még? Soros 87 évesen rettegésbe tart több millió embert. :D Hozzá képest Hemingway még tinédzser korú… :D

  2. A fiai (ha jól tudom kettő is van) eleinte nagyon ellenezték a szerepvállalását, de tavasszal többször is láttam az egyiket a lelátón, még kvázi tombolt is néha 1-1 gólnál. Idén még Mezőkövesden is lent volt, ez talán azt jelenti, hogy már nem annyira ódzkodik az egésztől.

  3. honnan tudjuk, hogy 70 éves lett? a wikipédián 66 van. Egyébként egyet értek az alattam szólókkal, a 75-80 éves kor se jelenti feltétlenül azt, hogy az ember agyilag leépülne, főleg azoknál nem, akik jó körülmények között élnek és odafigyelnek magukra. Az NFL-ben pl. 8 olyan 75 év feletti tulajdonos van, aki napi szinten foglalkozik a franchise működésével.

 2. U19. Csodás volt látni, hogy ennyien kijöttek a mérkőzésre! Az első félidő még értékelhető volt, de sajnos látszik hogy túl sok ezeknek a fiúknak ilyen szinten végigdolgozni a mérkőzést. Nagyon szétestek, elfáradtak. Ráadásul a pofás támadások is inkább az első etapban voltak. A kaput eltaláló lövésünk nagyon kevés volt. Az oroszok ellen sokkal több kell. Ettől függetlenül egy élmény volt! Ilyenkor látszik, hogy mekkora lépést tett Banó-Szabó(99), Tömös(98) és Krisu(98), akik az első osztályban bizonyíthatnak. Előbbi két évvel fiatalabbként mint a megengedett, pedig anno Gazdagéknak is kellett pár forduló, hogy megszokják a légkört.

 3. Óriási gratula a srácoknak!! És persze a szurkolóknak is akik kimentek. Jó lenne a nagy csapat meccsein is alapból ott lennének akik most kimentek+ erre jönne akiknek a munka, vagy egyéb miatt csak a hétvége, vagy egy későbbi időpont jó és akkor már egész szépen lennénk a hazaikon..😉

 4. Kíváncsi lennék a véleményetekre hogy ezekközül a fiatalok közül van-e olyan aki alkalmas lenne arra hogy az első csapatnál szerepeljen,megkapottná az esélyt arra hogy bizonyítson,vagy pedig örök tehetség maradjon!

  1. Nekem a szélsőhátvéd Nagy Gergő játéka tetszik, de hogy lesz-e belőle valaki, azt meg nem tudnám mondani.

 5. http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/szaaaaznyolcvaaan-kun-zoltan-jegyzete-2598409
  “Debrecenben és Miskolcon is van most néhány száz szurkoló, akinek elsősorban a négy félidő, a száznyolcvan, bocsánat, szááááznyolcvaaan perc a lényeg. Aki semmi mást nem akar ezen a szombaton, mint kora délután kiülni a stadionba, majd estefelé hazaindulni, és közben hálát ad a sorsnak meg a sorsolásnak, pláne a stadionépítésnek, hogy pluszélményt kap, amiről még hónapok múlva is anekdotázhat a haveroknak: hehe, kettős rangadón voltam ám!”
  Mintha mi vendégszurkolók nem is léteznénk. Na de remélem a két hazai csapat szurkolóinak tényleg csak annyi örömük lesz, hogy kettős rangadón járhattak… :)

  1. mit is várhatunk ettől a szennylaptól??? no comment! :(

  1. Egyik szemem sír, másik nevet Rossival kapcsolatban.

   Egyrészt örültem volna, ha a DAC-nál is leteszi a névjegyét, mert a DAC is végtelen szimpatikus csapat számomra.
   Ami viszont a válogatottat illeti, úgy látom hogy ott maximálisan kiélheti edzői képességeit, és úgy gondolom, ha hagyják dolgozni, akkor ott (is) meg lesz az eredmény.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.