Egyéni hibák, önbizalomhiány, bíró sporttárs, lassan nem marad kire kenni kedves Erik, hogy képtelen vagy megbirkózni a feladattal

Debrecen – Bp. Honvéd 1-0

Az első félidőben elkövettünk egy nagyon nagy hibát, amiért megfizettünk, mert a kontrából betalált az ellenfél.

Banó-Szabó passzolná ki a szélre Holendernek a Debrecen térfelén, a labda azonban nagyon átlátszó, kilépnek rá, indulnak belőle, gyorsan ki a szélre, Takács beviszi a tizenhatoson belülre, csel még nincs, de Deák már elcsúszik, Takács visszahúzza, majd ellövi a hosszúba. Egy a Lokinak – és egy mondat Erik szájába.

A gól pillanatában pontosan tudtam, hogy ha marad, akkor biztosan lesz EvdM meccset követő nyilatkozatában személyi felelősséget megállapító rész. A Nagy Hibát most Banó-Szabó követte el, ahogy

 • a Kövesd (1-2) ellen Laczkó vesztette el az emberét;
 • Újpesten (1-2) “a sérüléséből felépült Deákot úgy kellett játszatnunk, hogy még nem volt időnk őt játékba hozni”, ráadásul “második gól előtt Lanzafame labdát vesztett, Gróf pedig hibázott”;
 • a debreceni kettős meccsen a Diósgyőr (1-2) ellen alap a bírózás: “Sajnos nem először teszik ezt velünk, a Debrecennek is megadtak egy jogtalan tizenegyest ellenünk. Ez már a sokadik eset. Nehéz úgy dolgozni és motiválni a futballistákat, hogy egy döntéssel tönkreteszik a kőkemény munkánkat.” bónusz újra bíró, az első gól eleve abból lett, hogy az a szerencsétlen egy szabálytalan bedobást visszafújt;
 • a Vasas (1-4) ellen egy érdekes egyéni hiba, ezúttal bírótól és nem játékostól: “(…) hanem egy számukra már megszokottá vált emberi mulasztás érkezett, ugyanis a Vasas a második gólját egy jól látható leshelyzetből rúgta”;
 • Videoton (1-1), szimpla egyéni hiba (Baráth): “az első öt percben inkább a biztos megoldásokat válasszák, erre a harmadik percben gólt kaptunk egy egyéni hibát követően”;
 • Fradi (1-3) és Bobál: “Részünkről ez a hibák meccse volt. Az első és a második félidő elején is ugyanaz a játékosom ugyanazt a hibát követte el, (…) Sajnos ezek az egyéni hibák eldöntötték a mérkőzést”;
 • Pakson (2-2) apró bírózás, de mivel oda-vissza fújt, így összességében nem ez döntött;
 • Debrecen (1-3) személyi felelősökkel: “Sajnos ekkor bekövetkezett egy hiba, Gróf és a sorfalban álló Latifu is hibázott és gólt kaptunk”;
 • Balmazújváros (2-2), ahol “sajnos Laczkó hibájából kaptunk egyet”.

Valaki mindig hibás. Tizennyolc mérkőzés, tíznél is több egyéni hiba, ami befolyásolja az eredményességünket. (vö.: eddig hét meccset nyertünk meg, egyedül a Diósgyőr elleni hazai döntetlen után  nem sikerült senkit sem hibáztatni személy szerint.) Mintha az egész világ összeesküdött volna ellenünk, még a sporiknak is szólni kellett, mert lehet, egyedül nem biztos, hogy elegek leszünk. Laczkó alig játszik, így kevesebbet tud hibázni egyénileg, ahogy Gróf is csak azt nyalhatja be potyának, ami kapura megy. Ráadásul ott van az a hatalmas kockázat, hogy ha csak az ellenfél térfelén tudjuk eladni a labdát, akkor nagyon kell figyelni, mert a kontrát bármikor meg tudnánk akadályozni, jól jön egy kis elcsúszás, némi helyezkedési hiba, esetleg egy szép csel, amivel befűzetjük magunkat.

Vajon meddig lehet ezt eljátszani? Minden szép és jó, a csapat egyben, csak azok a fránya egyéni hibák, ha ki tudnánk zárni a játékunkból, lenne itt boldogság, dobogó, talán több is, hiszen a bajnoki cím kötelez.

A csapat mentálisan erős, bár nincs önbizalma, így pedig nem lehet meccset nyerni. Mi van? Tényleg ezt sikerült nyilatkozni? Valami itt nagyon nagy katyvasz, próbáljuk meg kibogozni (kigobozni, mindegy). Önbizalmad akkor lesz, ha hiszel abban, amit csinálsz, és látod az eredményét. Ilyenkor egy gyengébb csapat is többre viheti, mint azt gondolnák róla, elég példának felhozni a tavalyi évünket, vagy megnézni mostanában a Debrecent. Idén a srácok látványosan nem hisznek Erikben, nem hisznek saját magukban, önbizalmuk ugyan van, de képtelenek hozni a korábban tőlük megismert koncentrációs szintet, amiből következik, hogy jönnek a hibák, zuhan az eredményesség, bukó az egész.

Debrecenben is mentünk előre a második félidőben (Pölő le, Luki be a szélre; később Deák helyett Danilo), akkor már helyzeteink is voltak, a kihagyhatatlannak tűnőt is kihagytuk, plusz Nagy Sándor nem először mutatja meg ellenünk, hogy értelmetlen volt elküldeni. Hónapok óta, ha necces a Lokinak, akkor ő tartja meccsben a csapatot. Az első félidő totális csődje után már ez is valami. Szerencsésen megúsztunk egy mínusz hármat, valamennyire felálltunk, egyedül az amúgy elég gyengus Debrecennel nem tudtunk mit kezdeni a pályán.

Gróf – Baráth, Lovric, Kamber, Holender – Lukács, Gazdag, Banó-Szabó, Danilo – Eppel, Lanzafame – valami ilyesmire álltunk át az utolsó húsz percre, szinte feladva a védekezést, és amekkora szerencséje volt EvdM-nek, ahelyett, hogy gólokat kaptunk volna, nekünk lettek helyzeteink. Csak hát ugye az önbizalom. Mondhatnánk, hogy legalább a padon megvan, de nem, a vakszerencsét ne nevezzük annak (l. Újpest, hazai 2-1). A csatárok számának növelése nem helyettesíti a csapatjátékot. Nem a csatár rúgja a gólt (jó, Lanzafame néha igen), hanem a csapat, egyedül semmire sem mész.

Bár EvdM a meccs előtt azt nyilatkozta az M4 Sporton, hogy a télen több játékost is(!) igazolni kell, vagyis úgy tűnik, mint akivel közösen építjük a jövőt, miközben valahol mégis van egy olyan érzésem, hogy az állása miatt vállal be iszonyatosan kockázatos dolgokat a meccsen. Ráadásul kénytelen is bevállalni, ha eredményt akar valahogy elérni, mert nincs semmiféle játéka a csapatának, amiben megbízhatna. Igen, azt látni, hogy EvdM se bízik a csapatában, csak tolja és tolja be a támadókat a meccsek végén, hátha.

A padról tehát egy olyan önbizalmat várunk el a játékosoktól, amivel mi magunk sem rendelkezünk. Még egyszer: a vakszerencsében bízni nem önbizalom, az önbizalomhoz

itt megszakítjuk adásunkat: az önbizalom (vagy a bizalom) szó ugyanis nem szerepel az Új Magyar Lexikonban (Akadémiai Kiadó, 1959), de még a pótkötetében sem! sőt, a Magyar Értelmező Kéziszótárban (Akadémiai Kiadó, 1972) is csak az ön| előtagnál, egy tömbösített felsorolásban találjuk meg az -ámítással, -becsüléssel, etc, és -borotvával együtt. tehát önbizalom: fn. Az a tulajdonság, hogy vki bízik saját képességeiben. kösz a semmit. a következő szócikk amúgy az öncsonkítás.

nohát, az derült ki a megszakítás alatt, hogy önbizalommal még lexikális szinten sem rendelkezik a magyarság, de persze az is lehet, hogy 56 után vagyunk, a galád szerkesztők inkább nem kockáztattak, hátha valaki felcsapja a nyolckötetest és a sorok között olvasva márciusban újrakezdi. Vagy az önbizalom annyira egyszerű dolog lenne, hogy magyarázni sem érdemes? Akkor a levegő, az asztal, vagy Dánia mi a fenének szerepel a lexikonban?

Nincs más, maradnunk kell az MÉK-ben megfogalmazott jelentésnél: bízni saját képességeinkben. A kezdőben nyolc olyan játékos, aki pályára lépett a májusi bajnoki döntőn (és előtte egy héttel, amikor ötöt rúgtunk Debrecenben), plusz Banó-Szabó, Deák és Pölöskei, a saját képességeinkkel tehát nem lehet nagy gond, pontosan tudjuk mire elég. A saját képesség megléte azonban csak szükséges, ám nem elégséges feltétele az önbizalomnak, szükséges a bízás is.

bizalom fn 1. A körülmények kedvező alakulásába vetett hit, bizakodás.

Tehát ha jól értem, és jól rakom össze a mozaikokat, akkor az önbizalom valamiféle hit abban, hogy ha a saját képességeinket jól használjuk, akkor nekünk kedvezően alakulhatnak a dolgok. Hmm.

Négy méterről mintegy negyven centit jelent az önbizalom hiánya?

Vajon hol és mikor veszett el ez a hit? Mi kellett ahhoz, hogy Kamber kötényeket kapjon, Eppel gyámoltalan legyen, Holender rövidebben passzoljon, mert azt még elfogadom, ha egy-egy játékos összeomlik, ott bármi lehet a háttérben, de amikor egy egész csapat, és nem csak csapatszinten, hanem egyénileg is, akkor nagyon nehéz más magyarázatot találni, mint az edző személyét.

Sajnálom, hogy így alakult, de ki kell mondani, a strukturális problémák túlléptek a kezelhetőség határán, így nem maradt más lehetőség: EvdM-nek mennie kell. Az nem megoldás, hogy tárgyalunk, igazolásokat lengetünk be neki, miközben az egész általa felépített modell bukott meg, ha lehet egyáltalán modellnek nevezni a totális randomitást, az utolsó húsz perces orosz ruletteket, saját magunk tökönszúrását.

Ha csak egy picinyke kapaszkodót kaptunk volna az elmúlt hónapokban, akkor azt mondhatnánk, adjuk meg EvdM-nek a lehetőséget, hátha tényleg csak idő kérdése, azonban nulla, nyista, semmi, l*f*sz, annyi se volt. Nincs, nem maradt miben bízni, csak és kizárólag a változásban.

A meccs videós összefoglalója egyelőre az m4sport.hu oldalán nézhető meg. Fotók: 1909fotó. Ha pedig bírjátok az egy bekezdésre eső modorosságok és nemzetisportos szófordulatok brutálisan magas számát, akkor itt az amúgy remek Lokiblog összefoglalója a meccsről.


Ja, Baráth is megkapta a negyedik sárgáját. Eppel, Lanzafame és Lovric tart szintén négynél. December 9-én Paks, majd februárban megyünk az Üllőire.


Kezd sűrűsödni a mezőny, amint elengedjük a dobogó környékét. A grafikonon jól látható, hogy a tizenegyedik, már kieső hely alig van messzebb, mint a harmadik.

“Egyéni hibák, önbizalomhiány, bíró sporttárs, lassan nem marad kire kenni kedves Erik, hogy képtelen vagy megbirkózni a feladattal” bejegyzéshez 46 hozzászólás

 1. Bár én eleinte bíztam benne és azt mondtam hogy adjunk neki időt hogy bizonyítson …..azért elég elgondolkodtató volt amikor júliusban kinevezték és a “milyen taktikát szeretne játszatni a csapattal?” Kérdésre a tucat edzők lözungjának számító ” sokpasszos labdabirtoklást” válaszolta. Amivel Rossi is becsödölt nemegyszer. De az olasz mentségére legyen mondva ő legalább okult a hibákból és bár nem volt egy Menotti de évek alatt egy nagyon jó edző lett magyar szinten.

  1. Nem azért biztam mert mutatott valamit. Lehet szerencsésebb lett volna úgy irnom hogy pár meccs erejéig volt türelmem vele szemben. És igen azt én is láttam hogy az első perctől nem volt vele játékunk.

 2. A jól működöt, csak finomítani fejlesztgetni kell, nem teljesen átvariálni.

 3. Nem is igazán a tabellán elfoglalt helyünkkel van a bajom, hanem a totális kilátástalansággal, a reménytelen vergődéssel. Megkapta a bajnokcsapatot a kókler holland, úgy, hogy a csapat gerince megmaradt, és ahelyett, hogy maximum egy-két apró módosítást eszközölt volna, totálisan szétbaszta a srácok játékát, önbizalmát, csapategységét.

  sírni lenne kedvem.

  1. Nyilván én sem élvezek el tőle, hogy nem a dobogón töltjük a telet a bajnokság megnyerése után, de ha mindezt tökös játékkal, jó meccsekkel értük volna el, nem fájna. A kilátástalanság, az csinálja ki a az idegeimet honvéd-ügyben.

   1. Itt a tabella:
    5 Budapest Honvéd 25
    6 Paksi FC 24
    7 DVTK 22
    8 Vasas FC 21
    9 Puskás Akadémia FC 20
    10 Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 18
    11 Swietelski Haladás 17
    12 Mezőkövesd Zsóry FC 15

    Ha megver a Paks jövő szombaton,amire sajnos minden esély megvan,akkor már ők is megelőznek minket,tavasszal,A Diónak jobb a gólaránya,mint nekünk,egy esetleges győzelemmel és a mi vereségünkkel már ők is elénk kerülnek,ami azt jelenti,hogy akár 7. helyen is telelhetünk,ráadásul tavasszal az első 2 forduló Fradi,Vidi.Jelen állás szerint ott se sok pont néz ki .Ez így nagyon kemény,hogy lassan már az alsó vonalat kell nézegetni,hogy mennyivel vagyunk felette.Az öreg nem fog edzőt váltani,max. ha EvdM is lefejel valakit.

    1. Nekem abszolút pozitív.Mer cselezni,gyors,vagány,nem beszari.,bár ezeket eddig is tudtam róla.Ha nem jön be a csel,legközelebb is megcsinálja,nem veszti el a kedvét,mint sokan másokJól is ad be.Lanza fantasztikus pörgetése utána volt egy nagyon jó kiugratása Banóhoz,amit Bence elszerencsétlenkedett,a Danilonak szélről beadott labdája pedig nagyon parádés volt,még most sem értem,hogyan lehetett kihagyni.Ha legalább a kapus védte volna ki,akkor valamennyivel jobb lenne,de így,hogy mellérúgta…Persze neki is volt néhány rossz technikai megmozdulása,de szerintem nagyon sok fantázia van az ő játékában ott a szélen.Nagyon sokáig kellene vissza mennem az időben,hogy előszedjek egy olyan meccset,amikor valaki nálunk a jobb szélen le merte vinni a labdát alapvonalig és onnan adta be,neki viszont ez alapból benne van a játékában.Tavaly a Koszta,Zsótér,Gazdag hármas mellett nem sok sót evett meg.Valószínűleg idén se kapott volna lehetőséget,ha nem fogyunk el ennyire létszámban.Amikor Gálhidi itt volt,ő is nagyon sokat látott benne,csak pont a téli alapozás közben asszem lesérült ,aztán így nem tudott felkerülni véglegesen az első csapathoz.Szívesen összehasonlítanám a korosztályából kölcsönadott játékosokkal (Göblyös,Kovács,Palmes),hogy ki mennyit fejlődött nyár óta.Én azt mondom,hogy neki jót tett még az a plusz félév NB3 és amíg Bobál Geri visszafejlődik NB3-ban,Lukács addig kezd kitűnni abból a csapatból,bár aztán lehet,hogy mi vagyunk annyira kiéhezve már a jó játékra meg az apróbb sikerekre,hogy már ezt is annak könyvelem el.Lehet,hogy én vagyok elfogult,de én látok benne legalább egy új Prossert,csak jobb lábas verzióban,annyi különbséggel,hogy Lukácsról olvastam,hogy neki mindene a Honvéd.Igazából most be tudná magát játszani a csapatba,de az az ő balszerencséje,hogy 1 meccs múlva vége az idénynek.Február közepéig meg bármi történhet,jöhet egy sérülés,jöhet egy új edző (bár ez utópia).

     1. nekem is tetszett ahogy beszállt!
      én most láttam először, de nagyon biztatónak érzem a srác mozgását, lendületességét.
      ha szednek fel némi rutint Banó-Szabóval jó kis up. páros lehetnek.

     2. Nem akarok ünneprontó lenni,Laci,de én ezt máshogy látom.Az akademistak,Gazdagot is ide sorolom,többnyire a pálya középső tájn mozognak.Úgy mennek át ott az ellenfél játékosai ahogy akarnak,óriási terhet rova az amúgy is lassú védelemre.Gól,golpassz nem fűződik a nevukhoz,+kaptunk 30at.

      1. Én bevallalom a támadásokat:Bármelyik játszik,minden meccsen 10-en vagyunk.

       1. Bano,Herjeczki,Tomosvari tenyleg nem egy Koszta,Gazdag szint jelenleg,van benne igazsag,amit irsz.Itt jon ki,hogy alig nehany felnott meccs rutinnal be lettek dobva a melyvizbe es egyenlore csak kapaloznak.Talan Tomosvari a legsulytalanabb.Herjeczkinek azert voltak jobb meccsei,de miota leserult,azota nem tudott ugyanarra a szintre visszakerulni es azota a bizalmat se kapja meg.Bano is igyekszik meg probal Lanza kozeleben lenni,de egyelore nem tul sok olyan megoldasra emlekszek tole sem,ami hossu idore megmaradna az emlekzetemben,kiveve a felcsut elleni golpassza a 94. percben.Persze az ember nem varhatja el roluk,hogy ok cipeljek a hatukon a csapatot,de mondjuk azert ne is egy Poloskeihez kellene magukat merni,mert az nem szint,vele egyutt akkor mar 9-en vagyunk,ha jatszik.Stoiaciovicit kellene tobbet jatszatni ,de o eddig egy meccsen kapott par percet bajnoki ,abbol meg nem lesz nagy rutinszerzes.Banot nem artana neha a padra ultetni,mert nehogy elbizza magat,annyit azert tenyleg nem tesz hozza a jatekhoz,hogy 10 fordulon keresztul o legyen az allando kezdo,raadasul sokszor vegig is jatsza a meccseket indokolatlanul,kozben meg sok meccset ugy fejezunk be,hogy nem is lett kihasznalva az osszes cserenk.

      2. Nem vagy unnepronto,olyan kozeppalyast,aki az MFA-rol jon es tud vedekezni,Nagy Gerin kivul en sem tudnek mondani,o pedig most mar egy ideje serult.Gazdag lenne meg talan,de o meg csinal neha nagy butasagokat,aminek egyenes kovetkezmenye az egybol jovo felesleges sarga lap. Iden volt talan egy Bano meg egy Herjeczki golpassz,de tenyleg ennyi.Lehet,hogy sokat szamit az egy ev kulonbseg,de az ideiek elmaradnak legalabb egy szinttel a tavalyi U20-asoktol.Lukacs szerintem nem rossz,de o mar nem U20-as ,de szinten nem vedekezo tipusu jatekos.

  2. Gyakorlatilag a komplett csapat megmaradt (mert Hidit már gyakran helyettesítette Nagy Geri) sőt még jött Dani!
   Az 1 más kérdés, hogy Kosztát el kellett-e engedni… és kellett-e egy ilyen formán kívüli akarat gyenge Pölöskei!, aki Buksi2 verziót tol szűrőben… :/
   Sajnos ez az év árazza be a klubot.
   A tulaj (aki sóher mint a pestis…) személyisége és szakmai vezető hiány ismét azt mutatja, hogy nálunk csak szerencsével lehet sikeres a csapat!
   A pénzen kívül nulla koncepció . :(
   Ne feledjétek: a felújítás éveit leszámítva nem hiszem, hogy volt veszteséges éve a csapatnak, legalábbis évek óta a kevés nyereséges klubok egyike a Honvéd!
   Jöhet/mehet edző, építhetünk le válogatott szintű tehetségeket, ez mind le van xarva… csak szabó úr lóvéja meglegyen!
   Ha bárki tudatosan kezdte volna szétverni a bajnokcsapatot nem lehetett volna sokkal eredményesebb, mint kókler Erica és sóher Szabó párosa!
   Mielőtt még többen kardot rántanának jó hemi védelmében, megjegyzem, hogy sok tekintetben szimpatikus az öreg látásmódja, de az ahogy a klubot felépítette és működteti az csak a saját zsebét “szolgálja”, mert itt másodlagos szempont a csapat, a szurkolók, edzők…
   Mindig azt hazudja, hogy nem szól bele szakmai dolgokba, de könyörgöm…maga az edző kiválasztása a legnagyobb beleszólás!
   A szerződésen “variálók” leépítése a szakmába beavatkozás, nem kicsit.
   És visszatérve hemi személyiségére és hozzáértésére, aki nem látta Rossiban azt a durva fejlődést, amit nálunk elért és pitiáner személyes szintre terelte a vitát közöttük, ez a szint és ez a hozzáállás méltatlan 1 klub vezetőjéhez.
   Mindezt úgy, hogy nyomorult Rossi az up. szabály betartásával milliókat termelt az öregnek, a töredékét nem volt képes visszaforgatni a csapatra vagy az edzőre!!
   Tartok tőle, hogy a szponzoroknál is hasonló a helyzet, mert nem mondja nekem senki, hogy nem lehetne 1 qrva szponzort találni a bajnok csapathoz, esetleg némi kompromisszummal!
   ja…hogy az nincs.
   lehet, hogy ezért nincs Rossi,
   ezért nincs szponzor
   és lassan emiatt nincs csapat sem.

   1. Teljesen egyetértek veled és még hozzátenném a játékosok fizetését és prémimát ami még az nb2-es szintet sem üti meg!

    1. Ha így gondolod,rendben van.Nehezebben forgatod már a .köpönyeget,

     1. Igaza van az embernek.Pont ilyen szélforgót kapott tegnap a gyerek mint te.A Don Quijotek vs szélmalom különösen szép volt.

      1. Az a különbség hogy neki Deák,Pölo,Latifu,Koszta,akademistak ügyekben beigazolodott amit hajtogatott.Te meg smúzolgatsz ide oda.Az aliasolasod is egy baromság.Világosan megmondta kicsoda.Jelentsd fel ha zavar,passzolna hozzád.

       1. Szakadj már le rólam,Latabar alias köpönyegforgató.

        1. Felejtsük el az embert,azt mondom neked.A.Döme helyett mi vagyunk a porondon nála.B.Valami baj lehet a csávóval.C.A kutya sem tudja a Bozsikban hogy ki ez.

 4. Hogy valami pozitív hir is legyen.
  A legújabb KLTE hírlevél:
  “Sziasztok!

  Közeledik az év vége, ilyenkor szoktuk megrendezni az év játékosa választást. Nem változtattunk a szavazáson, azaz a tavalyihoz hasonlóan a klte1909@gmail.com email címre várjuk a szavazatokat. Annak az egy játékosnak a nevét írjátok az emailbe, aki szerintetek a 2017-es naptári év legjobbja volt. Lanzafame, Eppel, Koszta, Kamber, Zsótér, King, Gróf, Gazdag, Nagy Geri, Hidi vagy valaki más? December 8-án 14:00 órakor megtudjuk, akkor lesz az ünnepélyes díjátadás a Futball Házban. A szavazatokat december 7-e 19 óra 09 percig várjuk.

  Tegnap délután meglátogattuk a negyedik általános iskolát is néhány Honvéd játékossal, ezúttal a XVIII. kerületi Csontváry iskolában jártunk Kamberrel és Horváth Andrással.

  Tegnap este nagy örömünkre Puskás Öcsi bácsi unokája, az egyébként baszk földön élő Réka járt férjével a Futball Házban. Nagyon tetszett nekik a kiállítás; átadtuk a Kanyar ajándékait, az új Puskás Army sapkákat. Réka elérzékenyült az egész kispesti közegtől, hogy így ápoljuk Puskás szellemiségét. Még arra is kaptunk ígéretet, hogy hoz a múzeumnak Öcsi bácsival kapcsolatos relikviákat.

  Várhatóan jövő héten jön ki a nyomdából Kaszás Kálmán barátunk munkája a klub történelméről a KLTE kiadásában. Végre egy olyan kiadvány jelenik meg, ami részletesen, de olvasmányosan dolgozza fel a múltunkat. Piros-fekete krónika a sorozat címe, az első részben az 1909-1920 közötti időszak, a hőskor kerül bemutatásra 76 A4-es oldalon. Az ár 1500 Ft., vásárlással kapcsolatos információkkal még jelentkezünk.

  Üdvözlettel,

  Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület”

  1. Inkább örülj annak, hogy van!
   Miért kell mindenben a rosszat keresni?
   “…..ez a Honved”

   Örüljünk, hogy van és vannak, akik tesznek is érte valamit, hogy legyen ilyen! Ha megveszed nyugodtan add oda a 10-est és ne kérd akkor a visszajárót! Jó helyre megy a pénzed hidd el!!

   1. Ahogy olvasom 76 oldal, ez 38 A4-es lap, inkább egy füzet lehet, egy sorozat első darabja. A KLTE saját kiadásában, nem a nagy “Nemzeti Sport kiadó” finanszirozasában. Feltételezem a tagdijakból, 1%-os adó felajánlásokból . A szenzáció marketing csapatunk gondolom egy kanyi forinttal nem támogatja. Annyi amennyi, olyan amilyen de köszönet érte azoknak akik kitaláltak, összehozták!

      1. Na, az évek óta készül, minden karácsony előtt rászánok valamennyi időt, aztán mindig lesz más dolgom :(

     1. A 100. évfordulóra készült volna egy ilyen könyv, de sajnos nem jött össze. Egy ilyen munka teljes ember(eke)t kíván, nem megy munka után, pár szabad órában

    1. Ez szép, de sajnos kevesen gondolkodnak így. Amikor a KLTE önköltségi ár alatt készített műsorfüzetet a hazai meccsekre (a mostani klubkiadványhoz képest összehasonlíthatatlanul tartalmasabbat), alig dobott érte valaki minimális összeget :(
     Tudom, sokan nem is engedhetik meg maguknak, de ha ilyesmi anyagi támogatásról van szó, kevesen nyúlnak zsebbe, még minimálisan is. A KLTE többszörös tagságot érdemelne, igaz, talán nem is adják el magukat vérprofin, de szerintem Mo-n egyedülálló, amit a KLTE-sek küzdenek már 12-13 éve a Kispestért/Honvédért/szurkolókért, a klub múltjáért/jelenéért/jövőjéért. Sajnos az utóbbi években kénytelen voltam eltávolodni, de ha itt esetleg olvassa közületek valaki, akinek van egy picike késztetése, akármilyen kevéske ideje-energiája segíteni az egyesületnek (nem feltétlenül anyagilag!), az keresse meg őket, nem bánja meg!

    2. Már nagyon sok jó és olvasmányos mű született az említett játékosokról. Tichy Lajosról Pongrácz György írt két könyvet is (Szikrázó cipők, Negyedszázad piros-fehérben), Kozma Misről Thiery Árpád (A gólkirály), Kocsis Lajosról ha jól emlékszem Varga Béla írt egy kisebb füzetben (A Kis karmester). Talán Bookline vagy Vatera.

   1. Igen,ő.De tartok tőle,hogy jövőre már nem lesz a szavazolapon.

 5. Ma az nb2-ben 3 exkispesti gól egy meccsen :)
  Győr – Zalaegerszeg 2-1
  Gólszerzők: Magasföldi (10.), Erdélyi (53.), illetve Vernes (45.)

 6. Szerintem Hemi bának fel kellene adnia egy hirdetést, hogy kopasz edzők jelentkezését várja. Mert ha abból indulok ki, hogy Marco is tök kopasz volt, Van der Meer is, akkor jó esélye van Kondás Elemérnek, Guardiolának, a chilei Jorge Sanpaolinak a kispesti padra, esetleg szurkolótársunknak, Skorpiónak. Azért érdekes, hogy az egyik kopasz edzőnél, Rossinál, az ő szavai szerint “működött a kémia” közte és a kispesti szurkolók között, míg Van der Meer és a szurkolók között enyhén szólva nem. Vajon miért? Vagy George-ot vonzzák a kopasz edzők? Miért ne jöhetne most a változatosság kedvéért egy hosszú hajú edző? Mondjuk Winfried Schafer?

   1. Megnéztem. 2013 óta Jamaica szövetségi kapitánya. Mar 67 éves:(
    Nagy kedvenc volt a Karlsruhe-s korszakában!

    1. Szerintem el kellene indítani a Winfried Schafert Kispestre! mozgalmat (Oliver Kahn lehetne a klubigazgató.”Kis Karlsruhe”). Vagy esetleg Otto Rehhagel vagy Trapattoni. Jó, már nem húszévesek, de szerintem örülnének még egy kihívásnak (Puskás, Bozsik klubja), és garantáltan lenne élet az oldalvonal mellett, repülnének az üdítőspalackok, törnének a kispadok, nem lenne egy nyugodt perce a negyedik játékvezetőnek. Vagy miért lehetne újra legendás finn edzőnk, Marti Kuusella?

 7. Az előző blogban már írtam.Én ezt a debreceni 1 :0 -ás vereséget még el tudnám fogadni.A második félidőben Pölöskei nélkül már egész jól hajtottunk,csak nem tudtunk gólt lőni.Végre egy játékos Lukács gyors volt,mert cselezni,lement az alapvonalig és jöttek a beadások.Sajnos csak az egyik szélről,Danilo is elmegy néha a szélen és betör,bead,de ő alapvetően nem szélső.Azért lehetett a j.szélen elfutni ,beadni mert ott volt a háttérben Baráth ő a védőmunkát elvégezte és jött előrei.De a balszélen nincs alapvonaltól beadás,Holender nem megy el és nem ad be hátraadja vagy beíveli.Pedig kezdetben ezt csinálta Holender,elment a szélen vagy betört a 16-ra.Sajnos ő nem b.hátvéd,védőmunkája kevés és nem mer előretörni,mert üres lesz a helye.Az ellenfelek tudják,hogy sánta a bal oldalunk,ki is használják.A holland tényleg támadóbb focit csinál és mégsem vagyunk eredményesek,de akkor hátul kinyílunk.Sajnos középső védők is hiányoznak,Bobál sérült ? ,Kamber nem középső védő és ő a védelem előttről hiányzik a középpályáról.Baráth megoldhatja akár a jobb akár a bal védőt,de egyszerre csak az egyiket tudja.

  1. A debreceni 1-0-val kapcsolatban en nem vagyok annyira csalodott.Regota nem ultem ugy le meccset nezni,mint most,hogy mar meccs elott ereztem,nem mi vagyunk az eselyesek es nem lenne meglepetes ,ha kikapnank.Az Ujpest ellen a meccs elott ereztem,hogy meglehet akar a 3 pont is,de 5 perc utan latni lehetett,hogy az 1 is eselytelen. Ezt meg a korabbi Fradi meg Vidi elleni meccsek elott se ereztem.Azt mondom,ha a korabbi vesztes meccsek mindegyiken ugy jatszottak volna a fiuk,mint most a 2. felidoben,akkor jopar ponttal tobb lenne, viszont utoljara talan a Vidi elleni meccsen jatszottunk jol,meg a Balmaz ellen,de azt inkabb nem szamolom,mert nem volt EvdM.A felcsut ellen csak apro periodusok voltak,amik tetszettek ,viszont egy 4-3,az megiscsak 4-3.Szoval ha szokoevenkent van egy-egy jobb teljesitmeny (eredmenytol fuggetlenul),akkor olyan sok jora ne szamitsak a maradek szezonban.

 8. Diszbohoc kommentje alapjan Danilo helyzeteben benne volt a teljes oszunk.Tegnap nezegettem a meccsrol keszult fenykepeket neten es en ezt a harmat talaltam,ami nalam osszefoglalja a teljes szezont.A jatekosok reakcioi,gesztusai nekem mindent elmondanak errol a teljes tanacstalansagrol,amire sikerult lezulleszteni a csapatot. https://uploads.disquscdn.com/images/1460f21e057728503b5a3ba21c66af001e038b020dfec60d0ea1dc2168a1fb04.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/7bd6896ceddd60ed80f2ecc862c9f5fa5a267b7c5d2e0762b263843a48b3b96c.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/e693a281c304c4cd2b2adeef178ad14bb70d494e5680c3e0d4ef611f619e14c6.jpg

 9. VÉGET ÉRT A SZAVAZÁS!!! ERIC GO HOME!!! 89% !!!

  …” utca ajtó nyílj ki!!!” ;)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.