Egyéni hibák, önbizalomhiány, bíró sporttárs, lassan nem marad kire kenni kedves Erik, hogy képtelen vagy megbirkózni a feladattal

Debrecen – Bp. Honvéd 1-0

Az első félidőben elkövettünk egy nagyon nagy hibát, amiért megfizettünk, mert a kontrából betalált az ellenfél.

Banó-Szabó passzolná ki a szélre Holendernek a Debrecen térfelén, a labda azonban nagyon átlátszó, kilépnek rá, indulnak belőle, gyorsan ki a szélre, Takács beviszi a tizenhatoson belülre, csel még nincs, de Deák már elcsúszik, Takács visszahúzza, majd ellövi a hosszúba. Egy a Lokinak – és egy mondat Erik szájába.

A gól pillanatában pontosan tudtam, hogy ha marad, akkor biztosan lesz EvdM meccset követő nyilatkozatában személyi felelősséget megállapító rész. A Nagy Hibát most Banó-Szabó követte el, ahogy

 • a Kövesd (1-2) ellen Laczkó vesztette el az emberét;
 • Újpesten (1-2) “a sérüléséből felépült Deákot úgy kellett játszatnunk, hogy még nem volt időnk őt játékba hozni”, ráadásul “második gól előtt Lanzafame labdát vesztett, Gróf pedig hibázott”;
 • a debreceni kettős meccsen a Diósgyőr (1-2) ellen alap a bírózás: “Sajnos nem először teszik ezt velünk, a Debrecennek is megadtak egy jogtalan tizenegyest ellenünk. Ez már a sokadik eset. Nehéz úgy dolgozni és motiválni a futballistákat, hogy egy döntéssel tönkreteszik a kőkemény munkánkat.” bónusz újra bíró, az első gól eleve abból lett, hogy az a szerencsétlen egy szabálytalan bedobást visszafújt;
 • a Vasas (1-4) ellen egy érdekes egyéni hiba, ezúttal bírótól és nem játékostól: “(…) hanem egy számukra már megszokottá vált emberi mulasztás érkezett, ugyanis a Vasas a második gólját egy jól látható leshelyzetből rúgta”;
 • Videoton (1-1), szimpla egyéni hiba (Baráth): “az első öt percben inkább a biztos megoldásokat válasszák, erre a harmadik percben gólt kaptunk egy egyéni hibát követően”;
 • Fradi (1-3) és Bobál: “Részünkről ez a hibák meccse volt. Az első és a második félidő elején is ugyanaz a játékosom ugyanazt a hibát követte el, (…) Sajnos ezek az egyéni hibák eldöntötték a mérkőzést”;
 • Pakson (2-2) apró bírózás, de mivel oda-vissza fújt, így összességében nem ez döntött;
 • Debrecen (1-3) személyi felelősökkel: “Sajnos ekkor bekövetkezett egy hiba, Gróf és a sorfalban álló Latifu is hibázott és gólt kaptunk”;
 • Balmazújváros (2-2), ahol “sajnos Laczkó hibájából kaptunk egyet”.

Valaki mindig hibás. Tizennyolc mérkőzés, tíznél is több egyéni hiba, ami befolyásolja az eredményességünket. (vö.: eddig hét meccset nyertünk meg, egyedül a Diósgyőr elleni hazai döntetlen után  nem sikerült senkit sem hibáztatni személy szerint.) Mintha az egész világ összeesküdött volna ellenünk, még a sporiknak is szólni kellett, mert lehet, egyedül nem biztos, hogy elegek leszünk. Laczkó alig játszik, így kevesebbet tud hibázni egyénileg, ahogy Gróf is csak azt nyalhatja be potyának, ami kapura megy. Ráadásul ott van az a hatalmas kockázat, hogy ha csak az ellenfél térfelén tudjuk eladni a labdát, akkor nagyon kell figyelni, mert a kontrát bármikor meg tudnánk akadályozni, jól jön egy kis elcsúszás, némi helyezkedési hiba, esetleg egy szép csel, amivel befűzetjük magunkat.

Vajon meddig lehet ezt eljátszani? Minden szép és jó, a csapat egyben, csak azok a fránya egyéni hibák, ha ki tudnánk zárni a játékunkból, lenne itt boldogság, dobogó, talán több is, hiszen a bajnoki cím kötelez.

A csapat mentálisan erős, bár nincs önbizalma, így pedig nem lehet meccset nyerni. Mi van? Tényleg ezt sikerült nyilatkozni? Valami itt nagyon nagy katyvasz, próbáljuk meg kibogozni (kigobozni, mindegy). Önbizalmad akkor lesz, ha hiszel abban, amit csinálsz, és látod az eredményét. Ilyenkor egy gyengébb csapat is többre viheti, mint azt gondolnák róla, elég példának felhozni a tavalyi évünket, vagy megnézni mostanában a Debrecent. Idén a srácok látványosan nem hisznek Erikben, nem hisznek saját magukban, önbizalmuk ugyan van, de képtelenek hozni a korábban tőlük megismert koncentrációs szintet, amiből következik, hogy jönnek a hibák, zuhan az eredményesség, bukó az egész.

Debrecenben is mentünk előre a második félidőben (Pölő le, Luki be a szélre; később Deák helyett Danilo), akkor már helyzeteink is voltak, a kihagyhatatlannak tűnőt is kihagytuk, plusz Nagy Sándor nem először mutatja meg ellenünk, hogy értelmetlen volt elküldeni. Hónapok óta, ha necces a Lokinak, akkor ő tartja meccsben a csapatot. Az első félidő totális csődje után már ez is valami. Szerencsésen megúsztunk egy mínusz hármat, valamennyire felálltunk, egyedül az amúgy elég gyengus Debrecennel nem tudtunk mit kezdeni a pályán.

Gróf – Baráth, Lovric, Kamber, Holender – Lukács, Gazdag, Banó-Szabó, Danilo – Eppel, Lanzafame – valami ilyesmire álltunk át az utolsó húsz percre, szinte feladva a védekezést, és amekkora szerencséje volt EvdM-nek, ahelyett, hogy gólokat kaptunk volna, nekünk lettek helyzeteink. Csak hát ugye az önbizalom. Mondhatnánk, hogy legalább a padon megvan, de nem, a vakszerencsét ne nevezzük annak (l. Újpest, hazai 2-1). A csatárok számának növelése nem helyettesíti a csapatjátékot. Nem a csatár rúgja a gólt (jó, Lanzafame néha igen), hanem a csapat, egyedül semmire sem mész.

Bár EvdM a meccs előtt azt nyilatkozta az M4 Sporton, hogy a télen több játékost is(!) igazolni kell, vagyis úgy tűnik, mint akivel közösen építjük a jövőt, miközben valahol mégis van egy olyan érzésem, hogy az állása miatt vállal be iszonyatosan kockázatos dolgokat a meccsen. Ráadásul kénytelen is bevállalni, ha eredményt akar valahogy elérni, mert nincs semmiféle játéka a csapatának, amiben megbízhatna. Igen, azt látni, hogy EvdM se bízik a csapatában, csak tolja és tolja be a támadókat a meccsek végén, hátha.

A padról tehát egy olyan önbizalmat várunk el a játékosoktól, amivel mi magunk sem rendelkezünk. Még egyszer: a vakszerencsében bízni nem önbizalom, az önbizalomhoz

itt megszakítjuk adásunkat: az önbizalom (vagy a bizalom) szó ugyanis nem szerepel az Új Magyar Lexikonban (Akadémiai Kiadó, 1959), de még a pótkötetében sem! sőt, a Magyar Értelmező Kéziszótárban (Akadémiai Kiadó, 1972) is csak az ön| előtagnál, egy tömbösített felsorolásban találjuk meg az -ámítással, -becsüléssel, etc, és -borotvával együtt. tehát önbizalom: fn. Az a tulajdonság, hogy vki bízik saját képességeiben. kösz a semmit. a következő szócikk amúgy az öncsonkítás.

nohát, az derült ki a megszakítás alatt, hogy önbizalommal még lexikális szinten sem rendelkezik a magyarság, de persze az is lehet, hogy 56 után vagyunk, a galád szerkesztők inkább nem kockáztattak, hátha valaki felcsapja a nyolckötetest és a sorok között olvasva márciusban újrakezdi. Vagy az önbizalom annyira egyszerű dolog lenne, hogy magyarázni sem érdemes? Akkor a levegő, az asztal, vagy Dánia mi a fenének szerepel a lexikonban?

Nincs más, maradnunk kell az MÉK-ben megfogalmazott jelentésnél: bízni saját képességeinkben. A kezdőben nyolc olyan játékos, aki pályára lépett a májusi bajnoki döntőn (és előtte egy héttel, amikor ötöt rúgtunk Debrecenben), plusz Banó-Szabó, Deák és Pölöskei, a saját képességeinkkel tehát nem lehet nagy gond, pontosan tudjuk mire elég. A saját képesség megléte azonban csak szükséges, ám nem elégséges feltétele az önbizalomnak, szükséges a bízás is.

bizalom fn 1. A körülmények kedvező alakulásába vetett hit, bizakodás.

Tehát ha jól értem, és jól rakom össze a mozaikokat, akkor az önbizalom valamiféle hit abban, hogy ha a saját képességeinket jól használjuk, akkor nekünk kedvezően alakulhatnak a dolgok. Hmm.

Négy méterről mintegy negyven centit jelent az önbizalom hiánya?

Vajon hol és mikor veszett el ez a hit? Mi kellett ahhoz, hogy Kamber kötényeket kapjon, Eppel gyámoltalan legyen, Holender rövidebben passzoljon, mert azt még elfogadom, ha egy-egy játékos összeomlik, ott bármi lehet a háttérben, de amikor egy egész csapat, és nem csak csapatszinten, hanem egyénileg is, akkor nagyon nehéz más magyarázatot találni, mint az edző személyét.

Sajnálom, hogy így alakult, de ki kell mondani, a strukturális problémák túlléptek a kezelhetőség határán, így nem maradt más lehetőség: EvdM-nek mennie kell. Az nem megoldás, hogy tárgyalunk, igazolásokat lengetünk be neki, miközben az egész általa felépített modell bukott meg, ha lehet egyáltalán modellnek nevezni a totális randomitást, az utolsó húsz perces orosz ruletteket, saját magunk tökönszúrását.

Ha csak egy picinyke kapaszkodót kaptunk volna az elmúlt hónapokban, akkor azt mondhatnánk, adjuk meg EvdM-nek a lehetőséget, hátha tényleg csak idő kérdése, azonban nulla, nyista, semmi, l*f*sz, annyi se volt. Nincs, nem maradt miben bízni, csak és kizárólag a változásban.

A meccs videós összefoglalója egyelőre az m4sport.hu oldalán nézhető meg. Fotók: 1909fotó. Ha pedig bírjátok az egy bekezdésre eső modorosságok és nemzetisportos szófordulatok brutálisan magas számát, akkor itt az amúgy remek Lokiblog összefoglalója a meccsről.


Ja, Baráth is megkapta a negyedik sárgáját. Eppel, Lanzafame és Lovric tart szintén négynél. December 9-én Paks, majd februárban megyünk az Üllőire.


Kezd sűrűsödni a mezőny, amint elengedjük a dobogó környékét. A grafikonon jól látható, hogy a tizenegyedik, már kieső hely alig van messzebb, mint a harmadik.

 • Pingback: Egyéni hibák, önbizalomhiány, bíró sporttárs, lassan nem marad kire kenni kedves Erik, hogy képtelen vagy megbirkózni a feladattal | Zongoracipelő()

 • Thibby

  Bár én eleinte bíztam benne és azt mondtam hogy adjunk neki időt hogy bizonyítson …..azért elég elgondolkodtató volt amikor júliusban kinevezték és a “milyen taktikát szeretne játszatni a csapattal?” Kérdésre a tucat edzők lözungjának számító ” sokpasszos labdabirtoklást” válaszolta. Amivel Rossi is becsödölt nemegyszer. De az olasz mentségére legyen mondva ő legalább okult a hibákból és bár nem volt egy Menotti de évek alatt egy nagyon jó edző lett magyar szinten.

  • 58914020 .

   Nem rosszindulatból, de áruld már el, miért bíztál a hollandban?

   Mit mutatott ő, ami miatt bízni kellett volna benne?

   Az első meccsektől kezdve gyengébben focizunk.

   • Thibby

    Nem azért biztam mert mutatott valamit. Lehet szerencsésebb lett volna úgy irnom hogy pár meccs erejéig volt türelmem vele szemben. És igen azt én is láttam hogy az első perctől nem volt vele játékunk.

 • Döme Sanya

  A jól működöt, csak finomítani fejlesztgetni kell, nem teljesen átvariálni.

 • immortalis blog

  Nem is igazán a tabellán elfoglalt helyünkkel van a bajom, hanem a totális kilátástalansággal, a reménytelen vergődéssel. Megkapta a bajnokcsapatot a kókler holland, úgy, hogy a csapat gerince megmaradt, és ahelyett, hogy maximum egy-két apró módosítást eszközölt volna, totálisan szétbaszta a srácok játékát, önbizalmát, csapategységét.

  sírni lenne kedvem.

  • 58914020 .

   Nekem már a tabella sem tetszik…

   Hat pont az nagyon sok a Debrecenhez képest, tizenvalahány a Vidi-Fradi kettőshöz képest

   • immortalis blog

    Nyilván én sem élvezek el tőle, hogy nem a dobogón töltjük a telet a bajnokság megnyerése után, de ha mindezt tökös játékkal, jó meccsekkel értük volna el, nem fájna. A kilátástalanság, az csinálja ki a az idegeimet honvéd-ügyben.

    • László Papp

     Itt a tabella:
     5 Budapest Honvéd 25
     6 Paksi FC 24
     7 DVTK 22
     8 Vasas FC 21
     9 Puskás Akadémia FC 20
     10 Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 18
     11 Swietelski Haladás 17
     12 Mezőkövesd Zsóry FC 15

     Ha megver a Paks jövő szombaton,amire sajnos minden esély megvan,akkor már ők is megelőznek minket,tavasszal,A Diónak jobb a gólaránya,mint nekünk,egy esetleges győzelemmel és a mi vereségünkkel már ők is elénk kerülnek,ami azt jelenti,hogy akár 7. helyen is telelhetünk,ráadásul tavasszal az első 2 forduló Fradi,Vidi.Jelen állás szerint ott se sok pont néz ki .Ez így nagyon kemény,hogy lassan már az alsó vonalat kell nézegetni,hogy mennyivel vagyunk felette.Az öreg nem fog edzőt váltani,max. ha EvdM is lefejel valakit.

     • 58914020 .

      Mi volt a véleményed tegnap Lukácsról?

     • László Papp

      Nekem abszolút pozitív.Mer cselezni,gyors,vagány,nem beszari.,bár ezeket eddig is tudtam róla.Ha nem jön be a csel,legközelebb is megcsinálja,nem veszti el a kedvét,mint sokan másokJól is ad be.Lanza fantasztikus pörgetése utána volt egy nagyon jó kiugratása Banóhoz,amit Bence elszerencsétlenkedett,a Danilonak szélről beadott labdája pedig nagyon parádés volt,még most sem értem,hogyan lehetett kihagyni.Ha legalább a kapus védte volna ki,akkor valamennyivel jobb lenne,de így,hogy mellérúgta…Persze neki is volt néhány rossz technikai megmozdulása,de szerintem nagyon sok fantázia van az ő játékában ott a szélen.Nagyon sokáig kellene vissza mennem az időben,hogy előszedjek egy olyan meccset,amikor valaki nálunk a jobb szélen le merte vinni a labdát alapvonalig és onnan adta be,neki viszont ez alapból benne van a játékában.Tavaly a Koszta,Zsótér,Gazdag hármas mellett nem sok sót evett meg.Valószínűleg idén se kapott volna lehetőséget,ha nem fogyunk el ennyire létszámban.Amikor Gálhidi itt volt,ő is nagyon sokat látott benne,csak pont a téli alapozás közben asszem lesérült ,aztán így nem tudott felkerülni véglegesen az első csapathoz.Szívesen összehasonlítanám a korosztályából kölcsönadott játékosokkal (Göblyös,Kovács,Palmes),hogy ki mennyit fejlődött nyár óta.Én azt mondom,hogy neki jót tett még az a plusz félév NB3 és amíg Bobál Geri visszafejlődik NB3-ban,Lukács addig kezd kitűnni abból a csapatból,bár aztán lehet,hogy mi vagyunk annyira kiéhezve már a jó játékra meg az apróbb sikerekre,hogy már ezt is annak könyvelem el.Lehet,hogy én vagyok elfogult,de én látok benne legalább egy új Prossert,csak jobb lábas verzióban,annyi különbséggel,hogy Lukácsról olvastam,hogy neki mindene a Honvéd.Igazából most be tudná magát játszani a csapatba,de az az ő balszerencséje,hogy 1 meccs múlva vége az idénynek.Február közepéig meg bármi történhet,jöhet egy sérülés,jöhet egy új edző (bár ez utópia).

     • 58914020 .

      Köszi, jó volt olvasni.

      Annyit, hogy Danilo helyzeténél én úgy láttam, hogy a labdát Lanzafaménak szánta eredetileg, de maga a beadás, szépen, laposan nagyon szép volt, lehetett rá érkezni a hosszún is.

     • Pelso

      nekem is tetszett ahogy beszállt!
      én most láttam először, de nagyon biztatónak érzem a srác mozgását, lendületességét.
      ha szednek fel némi rutint Banó-Szabóval jó kis up. páros lehetnek.

     • Highlander1

      Nem akarok ünneprontó lenni,Laci,de én ezt máshogy látom.Az akademistak,Gazdagot is ide sorolom,többnyire a pálya középső tájn mozognak.Úgy mennek át ott az ellenfél játékosai ahogy akarnak,óriási terhet rova az amúgy is lassú védelemre.Gól,golpassz nem fűződik a nevukhoz,+kaptunk 30at.

     • Kabangus

      Én bevallalom a támadásokat:Bármelyik játszik,minden meccsen 10-en vagyunk.

     • László Papp

      Bano,Herjeczki,Tomosvari tenyleg nem egy Koszta,Gazdag szint jelenleg,van benne igazsag,amit irsz.Itt jon ki,hogy alig nehany felnott meccs rutinnal be lettek dobva a melyvizbe es egyenlore csak kapaloznak.Talan Tomosvari a legsulytalanabb.Herjeczkinek azert voltak jobb meccsei,de miota leserult,azota nem tudott ugyanarra a szintre visszakerulni es azota a bizalmat se kapja meg.Bano is igyekszik meg probal Lanza kozeleben lenni,de egyelore nem tul sok olyan megoldasra emlekszek tole sem,ami hossu idore megmaradna az emlekzetemben,kiveve a felcsut elleni golpassza a 94. percben.Persze az ember nem varhatja el roluk,hogy ok cipeljek a hatukon a csapatot,de mondjuk azert ne is egy Poloskeihez kellene magukat merni,mert az nem szint,vele egyutt akkor mar 9-en vagyunk,ha jatszik.Stoiaciovicit kellene tobbet jatszatni ,de o eddig egy meccsen kapott par percet bajnoki ,abbol meg nem lesz nagy rutinszerzes.Banot nem artana neha a padra ultetni,mert nehogy elbizza magat,annyit azert tenyleg nem tesz hozza a jatekhoz,hogy 10 fordulon keresztul o legyen az allando kezdo,raadasul sokszor vegig is jatsza a meccseket indokolatlanul,kozben meg sok meccset ugy fejezunk be,hogy nem is lett kihasznalva az osszes cserenk.

     • László Papp

      Nem vagy unnepronto,olyan kozeppalyast,aki az MFA-rol jon es tud vedekezni,Nagy Gerin kivul en sem tudnek mondani,o pedig most mar egy ideje serult.Gazdag lenne meg talan,de o meg csinal neha nagy butasagokat,aminek egyenes kovetkezmenye az egybol jovo felesleges sarga lap. Iden volt talan egy Bano meg egy Herjeczki golpassz,de tenyleg ennyi.Lehet,hogy sokat szamit az egy ev kulonbseg,de az ideiek elmaradnak legalabb egy szinttel a tavalyi U20-asoktol.Lukacs szerintem nem rossz,de o mar nem U20-as ,de szinten nem vedekezo tipusu jatekos.

  • Pelso

   Gyakorlatilag a komplett csapat megmaradt (mert Hidit már gyakran helyettesítette Nagy Geri) sőt még jött Dani!
   Az 1 más kérdés, hogy Kosztát el kellett-e engedni… és kellett-e egy ilyen formán kívüli akarat gyenge Pölöskei!, aki Buksi2 verziót tol szűrőben… :/
   Sajnos ez az év árazza be a klubot.
   A tulaj (aki sóher mint a pestis…) személyisége és szakmai vezető hiány ismét azt mutatja, hogy nálunk csak szerencsével lehet sikeres a csapat!
   A pénzen kívül nulla koncepció . :(
   Ne feledjétek: a felújítás éveit leszámítva nem hiszem, hogy volt veszteséges éve a csapatnak, legalábbis évek óta a kevés nyereséges klubok egyike a Honvéd!
   Jöhet/mehet edző, építhetünk le válogatott szintű tehetségeket, ez mind le van xarva… csak szabó úr lóvéja meglegyen!
   Ha bárki tudatosan kezdte volna szétverni a bajnokcsapatot nem lehetett volna sokkal eredményesebb, mint kókler Erica és sóher Szabó párosa!
   Mielőtt még többen kardot rántanának jó hemi védelmében, megjegyzem, hogy sok tekintetben szimpatikus az öreg látásmódja, de az ahogy a klubot felépítette és működteti az csak a saját zsebét “szolgálja”, mert itt másodlagos szempont a csapat, a szurkolók, edzők…
   Mindig azt hazudja, hogy nem szól bele szakmai dolgokba, de könyörgöm…maga az edző kiválasztása a legnagyobb beleszólás!
   A szerződésen “variálók” leépítése a szakmába beavatkozás, nem kicsit.
   És visszatérve hemi személyiségére és hozzáértésére, aki nem látta Rossiban azt a durva fejlődést, amit nálunk elért és pitiáner személyes szintre terelte a vitát közöttük, ez a szint és ez a hozzáállás méltatlan 1 klub vezetőjéhez.
   Mindezt úgy, hogy nyomorult Rossi az up. szabály betartásával milliókat termelt az öregnek, a töredékét nem volt képes visszaforgatni a csapatra vagy az edzőre!!
   Tartok tőle, hogy a szponzoroknál is hasonló a helyzet, mert nem mondja nekem senki, hogy nem lehetne 1 qrva szponzort találni a bajnok csapathoz, esetleg némi kompromisszummal!
   ja…hogy az nincs.
   lehet, hogy ezért nincs Rossi,
   ezért nincs szponzor
   és lassan emiatt nincs csapat sem.

   • Szurkoló

    Teljesen egyetértek veled és még hozzátenném a játékosok fizetését és prémimát ami még az nb2-es szintet sem üti meg!

    • Latabár

     Erre tromfol döme; ” … tehetségtelen, pénzéhes senkik…”

     • Szurkoló

      Mindenki abból él!Miért mennek külföldre az emberek ?

     • Latabár

      Hát, erre nem tudom mit mondana, de tuti van valami magyar fiatal futballistát ekéző “értelmes” magyarázata… ;)

   • Latabár

    Szóról szóra igaz!

    • Kabangus

     Nocsak,nocsak.Megfordult a tornyon a kereszt,Lati?

     • Latabár

      Nem ft1! Amit írt az szóról szóra igaz! Kultúráltan, sem játekost, sem edzőt, sem tulajt nem gyalázva!
      Sehol nem olvastam nála, amit te demagóg módon szajkózol, miszerint; Hemingway “takarodj”, 50 kg-os semmire való akadémisták, stb. Hasonlítsd össze azt amit Pelso írt, es ahogyan írta, a saját hülyeségeiddel!
      Leírja a hibákat! Senki sem / én sem / tagadja, hogy ezek nem léteznek!
      100 milliókat tett bele anno az Öreg, amit mára valószínűleg lazán ki is vett. Arroganciaja, makacssága árt a klubnak! Ennek ellenére a kalaplengetés is jár neki, ezt is el kell ismerni!
      Én is tudom, hogy van a jelenlegi helyzetnél jobb. De én ezt nem a fratyi v a fideszoton szintjén mérem. Ha max. csak úgy és kb. annyi járna nekünk is, mint nekik, akkor inkább 10x szer Hemi papa.
      De mondtam volt korábban; vázoljatok fel egy szerintetek / hosszabbtávon is /stabil, nívósabb jövőképet, ami Hemingway elzavarásával megvalósítható.

     • Kabangus

      Ha így gondolod,rendben van.Nehezebben forgatod már a .köpönyeget,

     • Latabár

      Megint csak a levegőbe beszélsz, basszus!
      Mondjuk eddig nem volt más rád jellemző, ez is igaz…

     • Highlander1

      Igaza van az embernek.Pont ilyen szélforgót kapott tegnap a gyerek mint te.A Don Quijotek vs szélmalom különösen szép volt.

     • Latabár

      Akkor olvasd vissza az írásaimat te is.

     • Highlander1

      Az a különbség hogy neki Deák,Pölo,Latifu,Koszta,akademistak ügyekben beigazolodott amit hajtogatott.Te meg smúzolgatsz ide oda.Az aliasolasod is egy baromság.Világosan megmondta kicsoda.Jelentsd fel ha zavar,passzolna hozzád.

     • Latabár

      Nem vagyok egy jelentgetős típus! Ha valakit nem csípek, azt én magam rendezem a magam módján, még akkor is ha akadnak csicskái! ;)
      Eddig a “smúzolgatós” szöveged csak lózung. Örülnék, ha érvelni is tudnál mellette
      Az aliasozás még időszerű. Mivel az első névváltás hetekkel ezelőtt megtörtént nála / sztem akkor, amikor többen “betámadták” a hülyeségei miatt, amit “világosan” nem jelentett be első szándékra, ellentétben a harmadik nevével / talán az erre az oldalra ritkábban látogató az alias-sal könnyebben be tudja azonosítani. :) -F.sza téma!!! :))-

      Mi igazolódott be az akadémistákkal kapcsolatban?! Mert nekem az, hogy 50 kg-os, 160 cm-es akadémistákkal nyertünk bajnokságot!?

     • Fehér Tibor Első

      Szakadj már le rólam,Latabar alias köpönyegforgató.

     • Highlander1

      Felejtsük el az embert,azt mondom neked.A.Döme helyett mi vagyunk a porondon nála.B.Valami baj lehet a csávóval.C.A kutya sem tudja a Bozsikban hogy ki ez.

     • Kabangus

      Ja.Tőlem is kerdezgettek a múltkor vagy huszan.

     • Latabár

      Pontosabban 23-an. Meg még kifelé menet ketten..
      :)))

     • Latabár

      Nem. Te nem voltál a porondon! A Te csapat irányába tett hozzászólásaiddal a világon semmi bajom! Egy hibád van, beszálltál védőszentnek olyan mellé, aki dömével és kgyulával egyetemben, számomra elfogadhatatlan / ha úgy tetszik, sokszor megalázó módon / módon kommunikál pl. játékosokkal kapcsolatban.
      Lehet, nem tisztem megvédeni Őket / de lehet hogy mégis ;) /, mint ahogy Neked sem lenne tiszted pártoskodnod mellette, mégis megteszed! .) Az igazság, odaát van?

     • Latabár

      Mi van?! Már nem vagy magányos?! :)
      Dehogy szakadok!
      Majd akkor, ha azt érzem, nem vagy sértő a pl. akadémista játékosokkal szemben! Te abba az irányba vagy tirpák az én véleményem szerint, én meg a te irányodba. Lehet egy akadémista vagyok, akinek szarul esik a te, és a hozzád hasonlók gusztustalan beszólása! Ki tudja?!

 • diszbohoc

  Danilo helyzetében benne van az egész őszi idény.

 • A69W

  Hogy valami pozitív hir is legyen.
  A legújabb KLTE hírlevél:
  “Sziasztok!

  Közeledik az év vége, ilyenkor szoktuk megrendezni az év játékosa választást. Nem változtattunk a szavazáson, azaz a tavalyihoz hasonlóan a klte1909@gmail.com email címre várjuk a szavazatokat. Annak az egy játékosnak a nevét írjátok az emailbe, aki szerintetek a 2017-es naptári év legjobbja volt. Lanzafame, Eppel, Koszta, Kamber, Zsótér, King, Gróf, Gazdag, Nagy Geri, Hidi vagy valaki más? December 8-án 14:00 órakor megtudjuk, akkor lesz az ünnepélyes díjátadás a Futball Házban. A szavazatokat december 7-e 19 óra 09 percig várjuk.

  Tegnap délután meglátogattuk a negyedik általános iskolát is néhány Honvéd játékossal, ezúttal a XVIII. kerületi Csontváry iskolában jártunk Kamberrel és Horváth Andrással.

  Tegnap este nagy örömünkre Puskás Öcsi bácsi unokája, az egyébként baszk földön élő Réka járt férjével a Futball Házban. Nagyon tetszett nekik a kiállítás; átadtuk a Kanyar ajándékait, az új Puskás Army sapkákat. Réka elérzékenyült az egész kispesti közegtől, hogy így ápoljuk Puskás szellemiségét. Még arra is kaptunk ígéretet, hogy hoz a múzeumnak Öcsi bácsival kapcsolatos relikviákat.

  Várhatóan jövő héten jön ki a nyomdából Kaszás Kálmán barátunk munkája a klub történelméről a KLTE kiadásában. Végre egy olyan kiadvány jelenik meg, ami részletesen, de olvasmányosan dolgozza fel a múltunkat. Piros-fekete krónika a sorozat címe, az első részben az 1909-1920 közötti időszak, a hőskor kerül bemutatásra 76 A4-es oldalon. Az ár 1500 Ft., vásárlással kapcsolatos információkkal még jelentkezünk.

  Üdvözlettel,

  Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület”

  • 58914020 .

   Hogy lehet, hogy egy ilyen könyv csak 1500 Ft?????

   Legalább a duplája kéne legyen, vagy inkább 10 ezer forint körül egy históriás könyv. Ne aprózzátok már el, ez a Honvéd!

   • A69W

    Inkább örülj annak, hogy van!
    Miért kell mindenben a rosszat keresni?
    “…..ez a Honved”

    Örüljünk, hogy van és vannak, akik tesznek is érte valamit, hogy legyen ilyen! Ha megveszed nyugodtan add oda a 10-est és ne kérd akkor a visszajárót! Jó helyre megy a pénzed hidd el!!

    • 58914020 .

     Persze, hogy örülök, pont azért írom.
     Amikor valamit túl olcsón adsz el, annak akaratlanul is devalválod az értékét.

     1500 ft. manapság egy nagy alapú spirálfüzet az irószerboltban

     • A69W

      Ahogy olvasom 76 oldal, ez 38 A4-es lap, inkább egy füzet lehet, egy sorozat első darabja. A KLTE saját kiadásában, nem a nagy “Nemzeti Sport kiadó” finanszirozasában. Feltételezem a tagdijakból, 1%-os adó felajánlásokból . A szenzáció marketing csapatunk gondolom egy kanyi forinttal nem támogatja. Annyi amennyi, olyan amilyen de köszönet érte azoknak akik kitaláltak, összehozták!

     • 58914020 .

      Ezzel egyetértek, mindenesetre a magam részéről most jeleztem, hogy lenne fogadókészség egy komolyabb könyvre jóval nagyobb áron is…

      Még talán élnek néhányan, akik mesélhetnek régi dolgokról, Puskásékról, Bozsikról, akiről jóval kevesebbet tudnak az emberek, a Tichy-Kocsis korszakról, ami a viszonylag fiatalabb generációnak szintén homályos és persze, Détáriékról…

      Bőven meg lehetne tölteni egy 4 sorozatból álló művet is…. Ha egyenként 10 ezer forint lenne, én akkor is megvenném.

     • A69W

      Kérjük fel szöllősit, hogy irja meg :)

     • 58914020 .

      :D

     • 58914020 .

      Viccet félretéve, ha összeállnának itt néhányan, akik a klub körül forgólódnak, egy nemzetközi könyvet biztosan össze lehetne hozni a Honvédról.
      Az 50-es évekbeli “Grande Honvéd” még külföldön is találna fogadókészséget, mégiscsak a világ legjobb csapata volt.

     • A69W
     • Na, az évek óta készül, minden karácsony előtt rászánok valamennyi időt, aztán mindig lesz más dolgom :(

     • Latabár

      Igen. Azt én is nagyon várom!
      Emlékeim szerint -gondolom idő hiányában- , nem is készűlt még el a jelen korig. Vagy csak én maradtam le róla?!

     • medvepuszi

      A 100. évfordulóra készült volna egy ilyen könyv, de sajnos nem jött össze. Egy ilyen munka teljes ember(eke)t kíván, nem megy munka után, pár szabad órában

     • medvepuszi

      Ez szép, de sajnos kevesen gondolkodnak így. Amikor a KLTE önköltségi ár alatt készített műsorfüzetet a hazai meccsekre (a mostani klubkiadványhoz képest összehasonlíthatatlanul tartalmasabbat), alig dobott érte valaki minimális összeget :(
      Tudom, sokan nem is engedhetik meg maguknak, de ha ilyesmi anyagi támogatásról van szó, kevesen nyúlnak zsebbe, még minimálisan is. A KLTE többszörös tagságot érdemelne, igaz, talán nem is adják el magukat vérprofin, de szerintem Mo-n egyedülálló, amit a KLTE-sek küzdenek már 12-13 éve a Kispestért/Honvédért/szurkolókért, a klub múltjáért/jelenéért/jövőjéért. Sajnos az utóbbi években kénytelen voltam eltávolodni, de ha itt esetleg olvassa közületek valaki, akinek van egy picike késztetése, akármilyen kevéske ideje-energiája segíteni az egyesületnek (nem feltétlenül anyagilag!), az keresse meg őket, nem bánja meg!

     • Zsolt67

      Már nagyon sok jó és olvasmányos mű született az említett játékosokról. Tichy Lajosról Pongrácz György írt két könyvet is (Szikrázó cipők, Negyedszázad piros-fehérben), Kozma Misről Thiery Árpád (A gólkirály), Kocsis Lajosról ha jól emlékszem Varga Béla írt egy kisebb füzetben (A Kis karmester). Talán Bookline vagy Vatera.

  • Granero

   Az év játékosa nálam Lanza. :)

   • Kabangus

    Igen,ő.De tartok tőle,hogy jövőre már nem lesz a szavazolapon.

 • A69W

  Ma az nb2-ben 3 exkispesti gól egy meccsen :)
  Győr – Zalaegerszeg 2-1
  Gólszerzők: Magasföldi (10.), Erdélyi (53.), illetve Vernes (45.)

  • László Papp

   Plusz Ihrig-Farkas is golt lott a Budafok szineiben.

 • Zsolt67

  Szerintem Hemi bának fel kellene adnia egy hirdetést, hogy kopasz edzők jelentkezését várja. Mert ha abból indulok ki, hogy Marco is tök kopasz volt, Van der Meer is, akkor jó esélye van Kondás Elemérnek, Guardiolának, a chilei Jorge Sanpaolinak a kispesti padra, esetleg szurkolótársunknak, Skorpiónak. Azért érdekes, hogy az egyik kopasz edzőnél, Rossinál, az ő szavai szerint “működött a kémia” közte és a kispesti szurkolók között, míg Van der Meer és a szurkolók között enyhén szólva nem. Vajon miért? Vagy George-ot vonzzák a kopasz edzők? Miért ne jöhetne most a változatosság kedvéért egy hosszú hajú edző? Mondjuk Winfried Schafer?

  • A69W

   Merrw van most Schafer? Nekem valami afrikai kalabd rémlik….:)

   • A69W

    Megnéztem. 2013 óta Jamaica szövetségi kapitánya. Mar 67 éves:(
    Nagy kedvenc volt a Karlsruhe-s korszakában!

    • Zsolt67

     Szerintem el kellene indítani a Winfried Schafert Kispestre! mozgalmat (Oliver Kahn lehetne a klubigazgató.”Kis Karlsruhe”). Vagy esetleg Otto Rehhagel vagy Trapattoni. Jó, már nem húszévesek, de szerintem örülnének még egy kihívásnak (Puskás, Bozsik klubja), és garantáltan lenne élet az oldalvonal mellett, repülnének az üdítőspalackok, törnének a kispadok, nem lenne egy nyugodt perce a negyedik játékvezetőnek. Vagy miért lehetne újra legendás finn edzőnk, Marti Kuusella?

 • Gabesz

  Az előző blogban már írtam.Én ezt a debreceni 1 :0 -ás vereséget még el tudnám fogadni.A második félidőben Pölöskei nélkül már egész jól hajtottunk,csak nem tudtunk gólt lőni.Végre egy játékos Lukács gyors volt,mert cselezni,lement az alapvonalig és jöttek a beadások.Sajnos csak az egyik szélről,Danilo is elmegy néha a szélen és betör,bead,de ő alapvetően nem szélső.Azért lehetett a j.szélen elfutni ,beadni mert ott volt a háttérben Baráth ő a védőmunkát elvégezte és jött előrei.De a balszélen nincs alapvonaltól beadás,Holender nem megy el és nem ad be hátraadja vagy beíveli.Pedig kezdetben ezt csinálta Holender,elment a szélen vagy betört a 16-ra.Sajnos ő nem b.hátvéd,védőmunkája kevés és nem mer előretörni,mert üres lesz a helye.Az ellenfelek tudják,hogy sánta a bal oldalunk,ki is használják.A holland tényleg támadóbb focit csinál és mégsem vagyunk eredményesek,de akkor hátul kinyílunk.Sajnos középső védők is hiányoznak,Bobál sérült ? ,Kamber nem középső védő és ő a védelem előttről hiányzik a középpályáról.Baráth megoldhatja akár a jobb akár a bal védőt,de egyszerre csak az egyiket tudja.

  • László Papp

   A debreceni 1-0-val kapcsolatban en nem vagyok annyira csalodott.Regota nem ultem ugy le meccset nezni,mint most,hogy mar meccs elott ereztem,nem mi vagyunk az eselyesek es nem lenne meglepetes ,ha kikapnank.Az Ujpest ellen a meccs elott ereztem,hogy meglehet akar a 3 pont is,de 5 perc utan latni lehetett,hogy az 1 is eselytelen. Ezt meg a korabbi Fradi meg Vidi elleni meccsek elott se ereztem.Azt mondom,ha a korabbi vesztes meccsek mindegyiken ugy jatszottak volna a fiuk,mint most a 2. felidoben,akkor jopar ponttal tobb lenne, viszont utoljara talan a Vidi elleni meccsen jatszottunk jol,meg a Balmaz ellen,de azt inkabb nem szamolom,mert nem volt EvdM.A felcsut ellen csak apro periodusok voltak,amik tetszettek ,viszont egy 4-3,az megiscsak 4-3.Szoval ha szokoevenkent van egy-egy jobb teljesitmeny (eredmenytol fuggetlenul),akkor olyan sok jora ne szamitsak a maradek szezonban.

 • László Papp

  Diszbohoc kommentje alapjan Danilo helyzeteben benne volt a teljes oszunk.Tegnap nezegettem a meccsrol keszult fenykepeket neten es en ezt a harmat talaltam,ami nalam osszefoglalja a teljes szezont.A jatekosok reakcioi,gesztusai nekem mindent elmondanak errol a teljes tanacstalansagrol,amire sikerult lezulleszteni a csapatot. https://uploads.disquscdn.com/images/1460f21e057728503b5a3ba21c66af001e038b020dfec60d0ea1dc2168a1fb04.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/7bd6896ceddd60ed80f2ecc862c9f5fa5a267b7c5d2e0762b263843a48b3b96c.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/e693a281c304c4cd2b2adeef178ad14bb70d494e5680c3e0d4ef611f619e14c6.jpg

 • Czibulyás Dániel Pál

  VÉGET ÉRT A SZAVAZÁS!!! ERIC GO HOME!!! 89% !!!

  …” utca ajtó nyílj ki!!!” ;)