MFA @ NB II. 22-26. forduló

Kispesti nevelésű játékosok a másodosztályban.

Nyártól átalakul az utánpótlásban nevelt játékosok utáni premizálás. Azt most hagyjuk, hogy számunkra jól, vagy nem jól alakul a rendszer, a véleményalkotáshoz a jelenleginél azért valamivel többet kéne tudnunk olyan apróságokról, hogy milyen forrásból származó pénzekre melyik csapatok lesznek majd jogosultak, mert ugye ezt az egyáltalán nem részletkérdést egyelőre homályban tartja az MLSZ.

Mi sem foglalkoznánk most vele, azonban arra azért kíváncsiak voltunk, hogy az NB II-ben hány olyan játékos van, aki részben vagy egészben nekünk tejelne, amennyiben már most aktív lenne a rendszer: ha jól számoltuk, akkor 37 egykori akadémistánk, valamint (Torghellével) öt saját nevelésű játékosunk szerepel jelenleg a másodosztályban. Gyorsan átfutottuk mit mutattak idén.

 1. MTK // Gengeliczki Gergő (24) stabil kezdő a fölényesen feljutásra álló MTK-ban. Legutóbb gólt lőtt a Budaörsnek.
 2. Kisvárda // Soós Dávid (19) februárban került Kisvádára. A csapat első három meccsén kétszer odafért a kispadra.
 3. Békéscsaba
 4. Győr // A Paksról télen kölcsönadott Daru Bence (23) négy meccsen egy gólnál tart, Erdélyi László (24) pedig két padozásnál. Amúgy Győrben van Debreceni Andris (28) is és stabil kezdő.
 5. Nyíregyháza // Gréczi Gábor (24) ősszel padozott, tavasszal azonban mindhárom meccsen végig játszott.
 6. Gyirmót // Czár Richárd (25) három meccs, két pad. Szilvási Péter (23) három meccs, három kezdő. Villám bajnok három meccs, három kezdő.
 7. Vác // Major Máté (20) egyszer kezdett, kétszer pedig csereként állt be.
 8. Budaörs
 9. Cegléd // Ágoston Donát (19) télen érkezett Zalaegerszegről, és mindkét tavaszi meccsen a padon ült.
 10. Kazincbarcika // Constantinescut (21) mindhárom meccsre nevezték, egyszer beállt csereként. Palmes (21) háromból háromszor kezdett. Varga Márkó (20) télen az NB III-as Füzesgyarmathoz került kölcsönbe.
 11. Szolnok // Gazsi Tamás (23) tavaszra bekerült a kapuba: három per három. Pantovic (24) is mindig kezdett, nála érdekesség, hogy egyelőre nulla gólos a szezonban. Farkas Aurél (24) dettó három/három.
 12. Soroksár // Csillag Dárius (23) egyszer beállt csereként, kétszer a padon maradt. Kundrák Norbert (18) télen került át kölcsönbe a Fraditól, azóta kétszer nevezték, kétszer kezdett, egy gólt lőtt.
 13. ZTE // A télen Csákváron keresztül Paksról kikölcsönzött Jelena (20) három meccsen háromszor állt be csereként, és legutóbb a Békéscsabát a góljával verték. Szemerédi Norbert (24) ahogy az egész idényben, tavasszal is padozik. Vernes Richárd (26) kétszer kezdett, egyszer csereként állt be, egy gólt lőtt.
 14. Dorog // Bora György (22) háromból három, fix kezdő egész évben. A tél egy részében nálunk készülő Göblyös Dániel (21) kétszer odafért a padra, pályára nem lépett. Kovács Dániel (21) kétszer kezdett, egyszer becserélték. Dorogon Vajda Dániel (19) és Zima nagyjából felváltva véd: tavasszal Vajda egy meccset kapott. Szellák Sándor (21) egyszer beállt, kétszer a padon ült. Kamarás György (20, egy évet töltött csak nálunk az U19-ben) télen a Balmazújvároshoz igazolt, ahol csereként bemutatkozhatott az NB I-ben. Ja, és itt van Kitl Miklós (20) is három kezdéssel.
 15. Csákvár // Bobál Geri (22) télen került Csákvárra, azóta három meccsen egyszer kezdett, kétszer beállt és a Zetének gólt lőtt. Gajda Márkó (18) és Major Barnabás (21) egyszer sem került be a meccskeretbe.
 16. Siófok // Kozma Richárd (23) és Tamaskó Ádám (20) nem volt keretben. Vólent Roland (25) télen érkezett Balmazújvárosból, azóta egyszer beállt, kétszer pedig a padon ragadt. Balázs bajnok télen jött a Zetétől, azóta állandó csere. Futó Zsombor (26) az egész idényben egyetlen kupameccsen ült a padon, pont ellenünk, február 21-én. Pendl Alex (21) miután egész ősszel nem játszott, télen az RKSK-hoz szerződött. Hopp, és itt játszik Lázár Zsolt (32), illetve, egyszer végig, egyszer beáll, egyszer padozik.
 17. Budafok // Ihrig-Farkas Sebestyén (24) négy meccsből háromszor kezdett. A tavalyi bajnokcsapatunk keretéből Somogyi Csaba a Budafok kezdőkapusa, Vasiljevic pedig a télen távozott.
 18. Mosonmagyaróvár // Kapacina Valér (24) háromból háromszor kezdett. Karacs Péter (23) idén még a padra sem fért oda. Lőrinczy Attila (23) kétszer kezdett, egyszer pedig csereként állt be.
 19. Szeged 2011 // Farkas Márk (25) és Gergényi Bence (20) háromból háromszor kezdett. A télen kölcsönbe érkező Rózsahegyi Dominik (20) egyszer sem volt a keretben. Érdekesség, hogy Zivanovic most tért vissza Magyarországra, hétvégén már csereként pályára is lépett.
 20. Sopron // Sopronban csak exeink vannak, akadémistáink nem: Kunsági (27) télen került át Győrből, mindkét meccsen kezdett; Fazakas (28) a keretben sem volt.

// megjegyzés: félkövérrel a kölcsönben szereplő játékosok. Kamarást nem tudom hova számoljam, a 37-ben például nem szerepel. Az NB II. tavaszi szezonjából papíron öt forduló ment le, a csapatok azonban kettő-négy meccset játszottak csak.

Ha valakit kihagytunk volna, nyugodtan jelezzétek, és javítjuk a posztot.

“MFA @ NB II. 22-26. forduló” bejegyzéshez 19 hozzászólás

  1. Én úgy tudom,hogy igen,egy évre kölcsönben.Meg az NSO-n is a kölcsönlistán szerepel.

 1. Mivel az övék volt az első akadémia,ez valószínű.Viszont azzal nem vagyok tisztában.hogy a premizálás melyik korosztálytól érvényes,U15-től felfelé vagy már serdülő kortól is,meg azt sem tudom,hogy hány évet kellett eltöltenie az adott klubnál egy fiatalnak,hogy utána nevelési pénzt lehessen felvenni érte,illetve az egy dolog,hogy ott nevelkedett,de számít-e az ott játszott mérkőzések száma is vagy az elég,hogy x szezonon át az adott csapat kötelékébe tartozott.

 2. Budaörsön van Csobánki Ádám (33) is,aki szintén kispesti nevelés.Itt mutatkozott be a felnőtt csapatban is.Exeink közül pedig Kemenes Szabi.Nyíregyházán Gréczi Gábor (24),aki lehúzott jópár szezont az akadémián.Cegléden Ágoston Donát (19),Vácon Major Máté (20),ő 2004-2013 játszott/nevelkedett Kispesten.Forgács András (32) ZTE .Ő is Kispesten mutatkozott be az NB1-ben Szintén Zalegerszegen van Végh Gábor (20),aki szintén játszott néhány évig a kispesti utánpótlásban,de az akadémiai éveket már felcsúton töltötte.Lázár Zsolt (32) szintén a kispesti ifiből felkerülve mutatkozott be a felnőtteknél.

   1. Végignéztem az MLSZ adatbankját az összes csapatnál,szerintem mindenkit végigvettünk.Azt nem néztem,hogy ki mennyit játszott tavasszal,de az egész idényre nézve általában kétszámjegyű a játszott meccsek száma és nagy részüknél ez húsz fölötti,szóval szinte állandó lehetőséget kaptak a klubjukban.

  1. Végh nem volt akadémista, őt kihagytam. Major Mátén nagyon gondolkodtam, de ha Kitl belefért, akkor a csapattársnak is illik (év végén mindketten távoztak: Kecskemét és Vasas). Csobánki úgy emlékszem nem saját nevelés, hanem az NB II-es idény környékén hoztuk, mint “új Détárit”.

   Viszont jól látom, hogy az NB II 20 csapatából csak háromban nem játszik legalább egy volt MFA-s?

 3. Hát ezt a névsort elolvasva és megnézve a csapatok neveit….jó ha az említett játékosok 30-40%-a van meg, de ami a legszomorúbb, hogy ennyit ér a nagy akadémiánk…nem is tudom már hány éve van akadémia, és ha megnézzük a mi jó játékosainkat(Baráth, Nagy, Bobál, stb), külföldi játékosainkat(Vécsei, Hidi, stb) más NB1-es csapat játékosait(Botka, Koszta, stb) nevetségesnek tartom, hogy konkrétan nincs 20 játékos aki legalább NB1-es szinten focizik, külföldről már ne is beszéljek….helyette az ilyen Palmes, Soós, Szilvási, Farkas, Kozma, Futó, többet le se írok, nevesincs játékosok…

  1. Persze itt van Gazdag, Holender és még pár játékos aki focizik itt meg máshol pl Prosser, de hogy ennyi év alatt a béka segge alatt lévő NB1-es szintet nem sikerült legalább 20 játékosnak elérnie ez szerintem vicc…

   1. Most néztem utána, elvileg 2006-tól van akadémiánk ez 12 évet jelent. Persze ezzel tisztában vagyok, konkrétan az egész magyar akadémiai rendszernek nem látom értelmét, hol van a nagy puskás akadémia, szombathelyi akadémia, vasas akadémia és még sorolhatnám, nagy tehetségei? mtk se ér vele semmit, konkrétan pár évig 1. osztályú utána kiesik és így ismétlődik. Persze a pénz, tudom. Érdemi eredmény viszont semmi.

    1. Nem értem a 4,2 milliós horvátoknak, 7,1 milliós szerbeknek vagy a 5,4 milliós szlovákoknak miért megy, nekünk meg 9,8 milliós magyaroknak évtizedek óta nemzetközi szinten konkrétan semmi.

 4. Az MFA megalakulása óta végzett korosztályokból egyértelműen hozták az elején meghatározott 1-2 nb1-es / korosztály szintet. Ilyen játékosaink: Baráth (92), Vernes (92) Vécsei (93), Nagy G (93), Botka (94), Holender (94), Prosser (94), Bobál D (95), Gazdag (96), Koszta (96) a 97-es korosztály eddig nem adott komoly, jegyzett játékost. Tehát mondjuk az első hat korosztályból 10 játékos.
  Igen, szerintem is kevés egy olyan akadémiától, ahol elvileg összeszedik az épkézláb játékosokat és azokat képzik tovább. Vólent, Moga, Remes, Bobál Geri, Lőrinczy, Daru, Csábi, Pantovic, Gengeliczki, Palmes, stb. Mind-mind tehetséges srácok, akik nem tudtak ilyen vagy olyan okból bemutatkozni, megragadni az nb1-ben. Nem lesz mindenkiből kezdő 18 évesen az első osztályban.12 csapat kezdőjében kb 70-85 magyar játékos játszik. Zömük 92 elött született. Így nézve nem rossz, de szerintem sem szabad ezzel megelégedni. Az up központ a következő lépés lehet a sikeresebb jövő felé.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.