Napikispest 2018.03.27.

Roberto Bordin, Massimo Carreca és Marco Rossi átveszi az “Arany Kispad” díjat (Firenze, március 26., fotó: figc.it)
 • Grande Marco // az olasz szövetség díjazta a külföldön dolgozó és bajnok olasz edzőket, ahol Marco mellett olyan nevek is díjat kaptak, mint Carlo Ancelotti (Bayern), Antonio Conte (Chelsea), Massimo Carrera (Szpartak Moszkva) és Roberto Bordin (Sheriff Tiraspol). (via figc.it)

“Napikispest 2018.03.27.” bejegyzéshez 41 hozzászólás

  1. Itt vannak ( http://csak.taccs.hu/golok-2017-18/ ) Danilo góljai, meg lehet számolnia bárkinek:
   – Danilo vs Vasas // vége 1-4
   – Danilo vs Felcsút // vége 4-3, Danilo a negyediket lövi a végén
   – Danilo vs Mezőkövesd // vége 1-2
   – Danilo vs Gyöngyös (kupa) // vége 4-0, Danilo a negyediket lövi a végén
   – Danilo vs Haladás // vége 2-1, Danilo a másodikat lövi a végén

   Ezt nekem kettő.

   1. meglátszik h szambacsi is a lényeglátó ubulka hsz-ein nőtt föl a netes kispest legsötétebb bugyraiban :)

    1. Az 1909.hu fórumáról beszél… :D Ott voltak ilyen észosztok, mint Te. :D

     1. Az észosztást nem rosszindulatúan írtam. :) Mi így szeretünk Téged. ;) Legalábbis én. :)

 1. bocsi,,, de ki a faxt érdekel, hogy most mit tudna Puskás vagy Döme ?? :)
  a maguk idejében világsztárok voltak és sohasem tudjuk meg, hogy ma mire lennének képesek, (szerintem ma is világsztárok lennének, mert ezen a szinten már inkább genetika, mint tanulás)
  Fitos tol valami fura propagandát… mitől lenne más 4 év múlva, mint most ??

  1. Ez így lehet, hogy igaz is, de ha ők is megkapták volna a “modern” követelményeknek megfelelő képzést, azért valószínűleg ők most is kitűnnének!:)

   1. nem Ferike és nem én hoztuk elő.
    szerintem sincs értelme hasonlítgatni az 50es évek fociját a maival… de ki ajnározza őket, ha nem Mi ?? :)

   2. Tulajdonképp nem is őket hasonlítjuk általában, hanem a tehetségüket, amit megfelelő képzés után (ami ugye ma már teljesen más) kamatoztathatna ma is…

  2. végighallgattam és nem fikázom, hanem kritizálom.
   én nem klottgatyában és bakancsban képzelem ide Puskás Öcsit, hanem ha most lenne 20 éves az Ő technikai képességével és játékintelligenciájával, akkor ugyanúgy kiemelkedne, mint akkor.. max nem lenne olyan pénzéhes adócsaló mint messi vagy cr’.
   ennyi

 2. Halálra szopatnák ezeket a szarokat,már nem azért.Két roppant rossz példát említett.

  1. Nem hinném, hogy Nagy Sándor a demokratikus viszonyok között érvényesülne, a mai áldemokratikus-autokratikus körülményeket annál inkább élvezné szerintem. Ami az ügy lényegét illeti, ez a fitosi megnyilvánulás eléggé hajaz a kádárista, majd mdf-es “most jön az utolsó megszorítás, utána jobb lesz” érvelésre. Az ígéretekkel pedig tele van a padlás.

   1. Most vicc nélkül,az egyik a magyar foci kiemelkedő egyénisége,a másik az egyetemes labdarúgás egyik legnagyobb alakja.Te most nem gondolod komolyan,hogy a mai labdával,mai cipőben,nem huzná vissza a Wembleyben vagy nem tudja megcsinálni az osztrákok elleni lövőt,mert Te meg a Fitos megmondta?!Akkori kondival is 100x komolyabb spíler mindkettő,mint pld ma a Modric,akit már emlitettel itt.

    1. Emlékszem erre az egzakt elemeket nem tartalmazó vitára. :)
     Továbbra is azt mondom, hogy Puskáséknak (de mondhatnám Tichyt, Détárit) olyan érzéke, tehetsége volt a futballhoz, amivel a mostani nb1-s futballistákkal is partyba lennének. Valóban volt fejlődés, de max. állóképességben, vagy technikai elemekben (jobb minőségű pályák, formatervezetebb cipők). Az egyéni képességeket, a futball iránti alázatot nem lehet tanítani….

     1. Az első mondatod többszöri elolvasás után sem értem. :(
      Értem, hogy ment a piálás, cigizés, de valahogy úgy is sikeresebbek voltak, mint a mostaniak. Nem voltam focista sosem, a kulisszák mögé sem láttam be soha, de valamit csak jobban csináltak, mint a mostaniak.
      Az alázat iránt mit értek? Erre sem tudok mit mondani, de pl. Varga, Kovács Kálmán, Kiprich, Détári a komplett 50’s évek futballistái és még hosszasan sorolhatnám a neveket, 25-30 évesen jobban helytálltak külföldön, mint a mostaniak, akik sokkal fiatalabban, amikor még azért könnyebben fel lehet venni egy külföldi csapat ritmusát.
      Az, hogy egy futballista 11 km-t fut egy mérkőzésen, nem iszik, nem dohányzik, vagyis “sportosabb” életvitelt él, azt nem sorolnám az alázat kategóriában. Egyszerűen arról van szó, hogy megnőtt az elvárás, ahhoz, hogy az nb1-s szintet tarthassa, ezeket kell neki prezentálnia, különben kiesik a rendszerből. De ettől még nem biztos, hogy nagyobb tehetsége van, vagy készsége van a futballhoz. Az alázat hiánya inkább szerintem ott kezdődik, hogy képes bevállalni mondjuk fél év padozást, csakhogy több pénz csikarjon ki a tulajtól, vagy hogy magasabb fizuért focizhasson máshol. Vagy hogy inkább eligazol egy gazdag, de futballfejlődésbe hátralépést jelentő országba, csakhogy bucira kereshesse magát.

      1. Nyilván máshogy működtek a dolgok 40-50, de még 20-30 évvel ezelőtt is. Emlékszem gyerekkoromba a 80’s években ezek a ráccsal körbevett dühöngőkben szinte egész nap ment a focizás…még 18-20 évesek is ott nyomták. Most a játszótereken 5-10 éves korú gyerekeket még csak-csak látsz, de ez a klasszikus grundfoci teljesen megszűnt.Ugraival kapcsolatosan amit leírtál lehet, hogy így van, de Ugrainak a mostani lehetőségekkel kellene elérni azt, amit az elődeik elértek (olimpiai győzelem, VB, EB kijutás, ezüstcipők, stb.) és valahogy a nyomukban sincsenek. Ha nem az alapképességekkel, alázattal van baj, akkor valaki(k) csak rosszul csinál(nak) valamit, hisz láthatóan nem jönnek az eredmények sem válogatott, sem klubszinten.

    2. Hát amikor Öcsi bá visszahúzta,és ezáltal feltalálta a mai napig használt cselt,az mi,ha nem reakcio idő?!Már vagy 60 éve rúgták a bőrt,aztán mégsem jutott eszébe senkinek
     .

   2. Kívánom, hogy igaza legyen, de én már csak a saját szememnek hiszek…

  2. Pár éve volt a Honvéd vs. Brazil öregfiúk meccs a Bozsikban!
   Már nem azért, de Bodonyi akkorát játszott, hogy remélem a lelátón helyet foglaló jelenlegi NB1esek is elszégyelték magukat!
   Magamról tudom, hogy hazajöttünk a suliból és már kint is voltunk a dühöngőben, téren és a szüleink sötétedéskor könyörögtek minket haza… Ma mi van??? edzegetnek egy kicsit és már azt gondolják, hogy mehetnek is külföldre… Olyan szintű képzetlenséget és hiányosságokat látok ma NB1 BEN és a válogatott játékosoknál is, hogy az leírhatatlan…

   1. több gyakorlás, alázat… ?
    persze az akadémiákon is több olyan edző kellene, akiknek van érzékük tovább fejleszteni a gyerekek erősségeit és kezelni gyengébb pontjaikat.

  1. ez igen! :)
   akár RW is írhatta volna , annyira választékosan tiprod a sárba a hulladék oldal szakértőit’… :D

   1. A belinkelt cikk 90%-ban az NSO-interjút veszi át, nem szakért a 444.hu semmit itt.

    1. annyi szemetet láttam már azon a portálon, hogy egy ideje nem vagyok hajlandó megnyitni… :/
     igazából emiatt tetszett Soma fogalmazása, nem konkrétan a cikkel összefüggésben.

 3. ki ez a Németh Antal az U19 edzője ???? Nem emlékszem ilyen nevü ismertebb játékosra,edzőre,honnét vették ezt elő ????

 4. Hemi újat blogolt.
  Állítólag Kari Geri “miniszterelnök jelölt” megígérte, hogy leállnak a stadionépítések, ha győz.
  Én emlegettem már itt, hogy miután Dajcs Tomi megszűnésre ítélt, a következő rezsim még biztonsági őröket is állítatott, hogy nehogy bekapcsolják a kazánt a Bozsikban…
  Tényleg egyedül a világ ellen…

 5. Ez sztm. hatalmas reklám a Honvédnak is!
  Marco óriási minden megnyilvánulásában.

  1. Csak az a helyzet, hogy ez nem egyedi eset évek óta így megy itthon az utánpótlás rendszer ( testközelből átéltem 2x is ) ha van vmi ismerősöd aki betol vagy leteszel az asztalra x összeget akkor jöhetsz… és néhány évvel ezelőtt utánpótlás válogatott téren is ez volt egy meg nem nevezett ismerősöm u17 esként u19 be lett gólkirály kiemelt bajnokságban és meg lett mondva ,hogy ennyit le kell tenni ,hogy válogatott legyél vagy igazolj át a fradiba….

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.