Csak a szokásos: ismét egy fontos meccs a dobogóért

Bp. Honvéd – Újpest @ Bozsik, 17:00 tv: M4 Sport és m4sport.hu

Hét fordulóval a vége előtt kijelenteni lehet, felelőtlenség, de úgy néz ki, hogy négy csapat megy a még Európát érő harmadik helyért, illetve egy debreceni vagy újpesti kupagyőzelem és bronz esetén a negyedik helyért.

Ha lehet mondani, akkor kimondottan nehéz a sorsolásunk, mert ugye van még egy Fradi és egy Videoton, vagyis a maradék öt meccsben kell bíznunk, amiből hármat is a közvetlen vetélytársakkal játszunk.

1. kör 2. kör 3. kör pt
Debrecen 1-3, o 0-1, i o 0/6
Újpest 2-1, o 1-2, i o 3/6
Paks 2-2, i 1-0, o i 4/6

Hét pont eddig a tizennyolcból, nem sok, van hova javulni. Kétszer játszunk még itthon, és csak ahhoz a Pakshoz utazunk, ahol a döntetlenszag belengi az egész stadiont.

Nagyon nincs más lehetőségünk, mint az Újpestet verni, ha komolyan gondoljuk idény végén a nemzetközi kupát.

Fura, de pont emiatt félek is egy kicsit. Az egész bajnokság során, annak ellenére, hogy minden meccs külön-külön fontos, igazából egyszer kellett volna nagyon odatenni magunkat, Debrecenben, a kupavisszavágón, és pont ez volt az a pillanat, amikor a legnagyobbat betliztük. Egészen hihetetlen módon, a nyomasztó tét annyira nyugtatólag hatott ránk, hogy a szezon lötyögését sikerült bemutatnunk az első félidőben.

Egy minta nem minta, kell egy kontrollesemény, ami legyen mondjuk ma, az Újpest ellen.

Munkanap, öt óra, szeretjük a naptárra nagy ívben tojó labdarúgó szövetséget, és itt jönne a bla-bla, hogy újra kéne egy liga, ahol a proficsapatok tudják mi a jó nekik, azonban most elhagyom, mert már elégszer kihőbörögtem magam miatta, és szerintem lesz még rá alkalmam bőven. Ismerjük őket jól.

Szóval szombat, munkanap, öt óra, Újpest, hazai, ez van, ezt dobta a gép, ilyenkor kell nyerni. A hogyan ne tőlem kérdezzétek, arra Supi és Mark van kijelölve munkaszerződésileg, ám annyit azért hadd mondjak el, hogy

Supi szerintem remekül meccselt Felcsúton. Állítása szerint előre eltervezte a cseréket a szélekre, szétfutottuk az ellenfelet, ahogy kell, amikor meg nem, akkor sokat és hatékonyan passzoltunk, fáradjanak el még jobban labda nélkül.

Az Újpest azért valamivel nehezebb lesz. Eleve remek csatáraik vannak, így a három belsővédőnk folyamatosan nyomás alatt lesz, Novothny fejjel iszonyat veszélyes, és ahogy manapság védekezünk a rögzített helyzetek ellen, nem nevezhető alaptalannak a félelmem.

A középpályán korrekt labdaszerzőik vannak, Zsótért ismerjük (bár nem a tűéles meglátásai miatt szerettük), piszok gyors (ha középen kezd, lesz vele gondunk). Idén pár meccsüket láttam csak, és az tűnt fel, hogy a széleken, hosszú labdával indulva, versenyfutásban gyengébbek, valamint a második hullámban érkezők sokszor maradnak szabadon. Az MTK például így verte őket a kupában.

Mögéjük kerülni nem lesz egyszerű, de cserébe – ha nem is kínálják fel, mégis – talán lesz alkalmunk távolról lövöldözgetni, ami Nagy Gerinek és Gazdinak is elég jól megy. Vagy valami ilyesmi, de tényleg nem értek hozzá, csak az általam látottakat mondom.

És nagyjából ennyi.

Ja, amúgy ha belefér, meccs előtt és után pont Street Food fesztivál van a Templom téren, ahol kint lesz a Kanálgép is, és az Újpest elleni jeggyel kedvezményesen ehetsz náluk húsgolyót, sőt, ha nyerünk, akkor még kedvezményesebben. (Nem fizetett hirdetést olvashattatok, de ugye kispestiek, és mennyire menő lenne egy szurkolói Arany Oldalak.)

“Csak a szokásos: ismét egy fontos meccs a dobogóért” bejegyzéshez 103 hozzászólás

 1. néha kicsit zsúfolt szokott lenni elől, ha a 3 csatár egyszerre fenn van, de most az volt az érzésem, hogy pont ez hiányzott, hogy nem 3 gólra törő csatár nyomta egyszerre az újpest védelmet…nagyon kevés hiányzott.
  ami elgondolkodtató kéne legyen végre az öregnek: Bobállal sokkal stabilabb a védelem, Kinggel intenzívebb a jobb oldalunk, mint bármilyen más felállásban!!
  hogy mennyire fontos King, az a bal oldalunkon látszik, ugyanis King nélkül kb a jobb szélünk is ilyen lesz! (semmilyen)
  ha ez a 2 ember kiesik, akkor minőségi váltás lesz a csapatban.
  persze Lanzáról nem is beszélve…!!
  kíváncsi vagyok, öreg szabó milyen kerettel akar majd nekivágni a következő szezonnak, amivel a cél persze a “nemzetközi kupaszereplés” lesz…
  persze a spóroláson túl, mert ugye az az első.
  vagy rájön végre egyszer, hogy egyszerűbb lenne azt a pár alap embert megtartani, mint hasonló ,minőséget találni/hozni ?

 2. Valaki elmagyarázná, miért nem próbáljuk kihasználni, hogy bedobásnál nincs les?

 3. a videón nem látszik, de utána még a padnál is sokáig dühöngött

  1. Egy edző kívülről látja a mérkőzést, másrészt övé a felelősség is. Úgyhogy nem is értem Eppelnek a dühöngését. Egy csere nem feltétlen azért történik, mert valaki rosszul játszik, simán lehetnek taktikai okai, vagy pusztán érezheti úgy az edző, hogy akit beküld, az frissebb, így hatékonyabban meg tudja oldani a feladatot….és hát ha Danilo játékperc arányos góljait nézzük, akkor Supkának teljesen igaza van…

   1. és persze milyen a foci…Dani egyik leggyengébb beszállását produkálta :/

    1. Szerintem jól szállt be Danilo, felpörgött a csapat a beállása után. Veszélyes volt kapura, a befejezés sajnos nem jött össze neki. Amikor azt hiszem a Gazdaggal kényszerítőzve került helyzetbe, az szép akció volt, kár, hogy nem jól találta el a labdát utána. A fölé lövésénél is a Gazdagtól jött a beadás, ha jól láttam.

     1. semmi bajom Danival, sőt….csak úgy érzem, hogy páran túlértékelik.
      egy nagyon fontos csere emberünk, aki gyakran eredményesen száll be, most nem sikerült.

     2. eredményben ugyanannyit tett hozzá… :/ és nyilván nem véletlenül kap 20-30 perceket, mert csak ennyit bír.
      miközben a tavalyi (és lehet, hogy az idei ? :) ) gólkirályt “fikázzuk”. :)
      ill. nem fikázzuk, csak most nem jött össze egyiknek sem a gól…ennyi történt

  2. Bizonyos határokon belül nekem kimondottan szimpatikus, ha egy játékosnak hasonló helyzetben nehezére esik lejönni a pályáról. Küzdő típus.

  1. min. 30-40 centit be kellett nyúljon a vonal mögé!!!
   kassai b+… nem sül le a bőr a pofájáról…
   elzavarni a pcsába az összes szerencsétlent az alapvonalról!! minek vannak ott, ha ilyeneknél nem segíti a bírót??
   // @VirágPeti … semmi nincs leírva a csakfocin sem, csak h nem adták meg… :/ legalábbis én nem találtam mást

 4. Az Újpestnek szurkolni kell, hogy nyerje meg a kupát. Akkor elég a 4. hely is. De azért is meg kell izzadni.

  1. de tuti, hogy kell nekünk most 1 “nemzetközi kupaszereplés” ??

 5. El tudom képzelni,hogy mekkora vastapsot kapott volna ,ha beáll.Kár,hogy megfosztották egy ilyen élménytől!

 6. és akkor mi van, ha a Bobál, King, Lanza 3asból csak 2 lelép és Kossuth meg Kukac jön “erősítésnek”…?! :/
  mert ugye, inkább ez a tendencia szabó bá”nál.

 7. csatárt nem cserélünk le az 55.percben, csak akkor ha megsérült… amennyit Danilo hozzátett a meccshez, annyit Eppel is megtett volna.. ha már Danilot behozzuk, akkor a szélre tettem volna.

 8. Ráírtam Nagy Gerire,érdeklődtem,hogy mi van a bokájával,meg jobbulást kívántam neki.Azt írta vissza,hogy sajnos nem sokat javult tegnap óta,de még pontos diagnózis nincsen.Geri,te egy oroszlán vagy,mint Zlatan,az oroszlánok pedig nem úgy gyógyulnak ,mint az emberek!

 9. Egy biztos Nagy Geri és Banó kiállása után szét eset a középpálya a két játékos rengeteget fut ütközik osztja a labdát szegény Gazdag egyedül maradt . Lássuk be Holendernek már nem kéne sokkáig honvéd mezben játszani vérlázitó amilyen rosszul játszik. Ha lenne egy kis ész akkor a szezon hátralévő meccsein ki kellene próbálni valakit az akadémiáról bal hátvédben. Már a jövön kéne gondolkodni Lanzát minden áron itt tartani Daniloval meg is lenne a két csatárunk . Eppelt engedni kell külföldre ha annyira menni akar gyakorlatilag csak a szezonja ment rá erre pedig sokkal több volt benne. King és Bobál kell a védelembe nincs mese . De leginkább egy jó edző kellene és nem az internetről Hemy papa . A most télen igazolt játékosok pedig mind örüljenek hogy játszhattak egykor a Puskás Kocsis Tichy által viselt mezben és menjenek isten hírével.

  1. Gergényi minden héten játszik a Szegedben kölcsönben,talán ő betöltheti nyártól a balhátvéd szerepet.Nem tudom,ő most hogy teljesít,de amit korábban Kispesten láttam tőle NB3-ban ,attól nem voltam annyira elragadtatva.

  1. Szerintem ezt csak az nem látta ott a helyszínen is, aki nem akarta… A képről utólag meg teljesen egyértelmű.

   Nem véletlenül nem lesz magyar játékvezető a VB-n…

   1. Soha nem értettem, hogy az alapvonali spori és a partjelző miért ugyanazon az oldalon áll. Az lenne az egésznek a lényege, hogy lássa az egyik, amit a másik valamiért nem lát. Jelen esetben a védő pont takarta a labdát minkét spori felé.

  2. Ahhoz, hogy ne legyen bent egy ilyen szituációban az kell, hogy a tisztázó játékos oldalirányú kiterjedése ne legyen több 20 cm-nél, továbbá hogy a jobb lábát se tudja ennél nagyobb távolságra a baltól elmozdítani. A bal lába ugyanis a gólvonalon volt…
   Ez az a szitu, amiben a játékvezetőnek nem is kell pontosan látnia, mennyivel van túl a labda a gólvonalon.

   1. persze full irónia volt a kérdésem…
    természetesen nagy Dani pozíciója/testhelyzete teljesen döntő bizonyíték a gólra! :/
    ill. az, hogy nem látjuk a labdát és a csávó teste(a jobb karját leszámítva) “gólban” van, ebből mindből dobódik, hogy az a q…a labda is a vonal mögött volt… nem kicsit!!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.