Napikispest 2018.05.10.

 • bíróküldés // Iványi fúj szombaton a Paks ellen. Partjelzők: Buzás Balázs és Varga Gábor, alapvonalon: Solymosi Péter és Gaál Gyöngyi, tarcsiban: Becséri Gergely.
  • Kassai (31) után Iványi (29) vezetett a legtöbbször az elmúlt tíz évben nekünk, és amíg Kassainál meg kell elégednünk átlagban 1,03 ponttal, addig Iványi valamivel az átlag (1,38) felett hozott: 1,48.
  • érdekesség, hogy a 17. fordulóban vezetett először nekünk ebben a bajnokságban, azóta viszont ez lesz a negyedik (a tizennégyből): Kövesd, 1-2; Fradi, 2-5; Haladás 2-1, és most Paks.
 • játékoskeringő // Bobál Dávidról ezt írja szó szerint a csakfoci:
  • “Bobál Dávid, a kispestiek lejáró szerződésű védője olasz klubokkal tárgyalhat a nyáron (Tuttomercatoweb)”
  • Ezzel szemben az ilyen időszakokban valahogy mindig előkerülő TMW-n Bobállal kapcsolatban csak egyetlen cikket találtunk. Ebben egy bizonyos Luca Grippo, az FTA AGENCY nevű ügynökség valakije két külföldi tehetség között említi Bobált. És ennyi.
  • a – nevezzük így – hír legalább arra jó volt, hogy bedurrantsuk a hagyományos játékoskeringős posztunkat. (Elérhető a szokott helyen, a jobb felső menüből.)
 • fegyelmi bizottság // furcsa pillanat, amikor a Honvéd előbb tesz ki valamit, mint bárki más. Az MLSZ oldalán még nincsenek fent a feb legújabb döntései, de nálunk már olvasható a vonatkozó rész:
  • “A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága újabb pénzbírság befizetésére kötelezi klubunkat. Az indoklás szerint a DVSC elleni hazai mérkőzésünk 63. és 93. percében szurkolóink másokat megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, amiért a Honvédot, mint visszaesőt 100.000.- forintra bünteti.”
  • update // mát kint van az MLSZ-nél is, és ebből kiderül, hogy Kassai szidalmazásával botránkoztattunk meg másokat. Hahahahaha.

A FEB a Diósgyőr – Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért,  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél  szidalmazása), valamint  szurkolójának játéktérre történt bemeneteléért  1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

 1. Mi egy szimpla piróért és nem nagy mennyiségű piróért kaptunk 1,2 milliót, miközben senki sem lépett a játéktérre. Nevetséges ez a kettős mérce, valamint nettó lehúzás az MLSZ fegyelmi bizottságától, és egészen addig így is fogjuk nevezni, amíg nem publikálják megfelelő indoklással, hogy pontosan mit, mekkora értékben büntetnek. (A Diósgyőr a negyedik pirójára kapott kevesebbet, mint mi a másodikra – visszaesőként. Vicc.)
 2. A Mezőkövesd és a mezőkövesdi vezetőség még csak büntetést sem kapott, pedig a diósgyőri szurkolóknak bemutató ügyvezetőjük képe bejárta idő közben a magyar internetet. Úgy látszik, amit a szurkolóknak tilos, azt a VIP-ből a klubvezetőknek szabad. Bravó, tökéletes mintát mutat a fegyelmi bizottság.

Mellékesen:

http://mikro.cikoria.net/post/173769649924/azzal-hogy-tavaly-kiesett-az-mtk-és-a-gyirmót

“Napikispest 2018.05.10.” bejegyzéshez 42 hozzászólás

  1. Tényleg szép gesztus. Pár hete meg ugyanők (vagy legalábbis nyilván átfedéssel) leszúrtak tucatnyi sírkeresztet az edzőpálya szélére, ezzel az üzenettel: Lejárt az időtök, elkapunk titeket. Egy meccsen meg ilyen feliratot feszítettek ki: mielőtt megáll az óra, levadászunk titeket /aki nem értené: a Hamburg az utolsó csapat, amelyik a Bundesliga rajtja óta mindig élvonalbeli volt, az azóta eltelt időt jelzi egy óra a stadionban, ha kiesnek, nem jár tovább/

  2. Sztem a szennysport bármelyik rovata, cikke nem lehet hivatkozási alap – főleg ezen a fórumon! A szurkolókról meg pláne ne ezek a szerecsen-mosdató bértollnokok osszák már az észt!!! Egyébiránt a Bundesliga totál más Világ, más dimenzió. Nem gondolnám, hogy bármilyen szegmenst van értelme Velünk egy mérlegre helyezni…Sajnos! Mindezek ellenére az én Számomra az Igazi Szurkolók pedig Kispesten tanyáznak az Északi Kanyarban – Minden tekintetben!!! 😉

   1. Szia, nagyon bírlak Titeket, óriási hangulatot csinál a kanyar, és jó látni, hogy a rosszabbul sikerült meccsek után is érezhetik a srácok a támogatásotokat! De azért ez a hamburgiaktól durván jó fej gesztus volt.

  1. Legalább van, aki felfedezte. Mert szövetségi kapitányokról, továbbá bel- és külföldi játékosmegfigyelőkről ez nem mondható el. :)

   1. és addig jó nekünk, amíg ez így is marad…
    már előre félek, hogy a jó kukac’ mit alakít helyette bal védőben.

    1. Akkor lenne okod félni, ha szemet vetnének rá. De szó sincs erről. Játékosaink túlnyomó többsége olyan, mint a csúnya feleség: nem kell félni, hogy elszeretik. :)

     1. Ha nem tudod elviselni mások véleményét, akkor ne foglalkozz azok elemezgetésével. Mert még tényleg gyomorfekélyed lesz. :)

      1. Nem értem, miért gondolod, hogy megmondhatod nekem, mi legyen a véleményem és mivel foglalkozzam, illetve ne foglalkozzam.

       “Romboló vélemény”…. ismerem azt a rohadt világot (éltem benne 37 évet), amelyben egyféleképp lehetett megszólalni, különben szétverték az ember pofáját, hogy ne “romboljon” a véleményével.

        1. Én egyáltalán nem foglalkozom azzal, kinek miért az a véleménye, ami. Te viszont rendszeresen ezt csinálod. Ezért kértelek, hagyd szó nélkül, amit írok.

   1. Basszus,micsoda játékosnevek vannak az Újpest U12-es korosztályában: KNYAZEV DENISZ SZERGEJEVICS,MUKAI YUKUMO,RAMON GUILLERMO ROJAS AZARY,SEGAL AMIT,KÁDÁR AMIR BORUCH. Hozzájuk képest a TILKI LOTÁR KONOR már kész felüdülés.

    1. Tisztára, mint egy svejci válogatott névsora, elképesztő!!! 😒

  2. Nem tudom ki szervezi ezeket a látogatásokat – a klub talán? – de szuper jó és fontos, hogy van ilyen is.

   1. A K.L.T.E. lelkes Csapata, und a Marketing osztályunkról is besegítenek! Jövő héten pedig folyt.köv.!!! 😎🙋😁😜😈❤⚽📣😅😊

    1. igen, úgy látom Kaszás Kálmán az összekötő :) azt hiszem, hogy Ő most a legrégebbi motoros a klubnál és KLTE-ben is aktív…igazi HONVÉDő

 1. a játékoskeringőhöz kapcsolódva… nem sok jóra számítok a kulcsemberek távozása után. :/
  az évtized meglepetése lenne, ha szabó nem a szokásos kivárásos, last minute kukázást alkalmazná.
  és edző legyen a talpán, aki a maradék időben a várhatóan nem minőségi pótlással megoldja a dolgot.
  persze, aki határozottan rábólintott kukacra, meg k.lajosra, azt nem kell szívatni, mert elvégzi önmagával… :) :/

  1. Ami sajnos egyre kínosabb, meglepőbb, undorítóbb formát ölt! Ezért – is – kellett volna már a legelején Profin és keményen kezelni a történéseket, és nem várni a sült galambra, meg sodródni az árral… Például a Vlogban is ki kellett volna térni az ügyre, de most már kiszabadult Pandora szelencéje! 😒

   1. Én láttam valami Hemingway féle nyilatkoztatot anno, amiben hangsúlyozza, hogy a zaklatott diák nem az MFA hallgatója volt…vagy valami ilyesmi…de biztos, hogy ezt anno lereagálta.

    1. Itt a kulcsszó az anno! Ez a szitu azonnali és gyors cselekvést igényelne, nem is értem, a hollandnál is sajnos ugyanez a tesze-toszaság volt jellemző a Vezetésre! Itt már komolyabb helyzetfelismerésre és cselekvésre lenne szükség, de nincs… Sajnos!

     1. Azért ez ennél jóval bonyolultabb. Nekem például jelenleg ötletem sincs, hogy hogyan lehetne lekommunikálni egy hasonló esetet a klub részéről, viszont azt sem érzem, hogy bármiben is hibáztak volna.

 2. “A Mezőkövesd és a mezőkövesdi vezetőség még csak büntetést sem kapott, pedig a diósgyőri szurkolóknak bemutató ügyvezetőjük képe bejárta idő közben a magyar internetet. Úgy látszik, amit a szurkolóknak tilos, azt a VIP-ből a klubvezetőknek szabad. Bravó, tökéletes mintát mutat a fegyelmi bizottság.”

  Biztos csak vicceltél, de nyilván egy fideszes kiskirály feleségét nem fogja holmi mlsz bizottság megbüntetni.

   1. Azt hittem, hogy a Tállai Nav elnök felesége, de nem az, csak a focicsapat ügyvezetője.
    De biztos fideszes férje van, szóval nem javítom a hozzászólásomat :D :D

    1. Mondjuk még elveheti, a jelek szerint a hölgy prosztatapiszkáló ujja még jó állapotban van. :)

  1. Aszongya a mezei fb tag a döntés előtt!
   Itt van ugye ez a B. Anna helyi matyó asszony (Bocs-i) a sportszervezet ugyvezetője, aki ugye
   nem pirózott, nem szidta ja zannyát sem a bírónak! Nem rakott ki obszcén feliratott sehová, nem köpött, nem esett vissza sehonnan. Ellenben az egyik hazai szurkoló kerdésére miszerint “merre lakik Szent Peter”? A nagy zajban (szigorú NAV felügyelet mellett!!) csak kézmozdulattal tudta jelezni az ellenfél szurkolójának, hogy “arra, felfele”.
   Ugyebár ezért mért járna büntetés?

   1. Szerintem metálvillát akart mutatni, csak nem tudja, hogy kell.

  2. Fegyelmi szabályzat //
   http://dokumentumtar.mlsz.hu/02_Szabalyzatok/02_Labdarugas_uzemeltetesi_szabalyzatok/01_Versenyeztetesi_szabalyzatok/FSZ/FSZ_2017_3_(20170711).pdf

   1. §/B. Sportszakembernek minősülő személyek definíciója
   Fogalom és definíció
   (1) Sportvezető
   A sportszervezet hivatalos képviselője, tulajdonosa, ügyvezetője, a nevezési lapon, a labdarúgó mérkőzés jegyzőkönyvében képviselőként (különböző területek felelőseként) megjelölt személyek, a csapatvezető, a szakmai igazgató, és egyéb alkalmazott, a sportszervezet más tagja, vagy szerződtetett személy.

   6. § Viselkedési elvek
   (3) Az MLSZ, a megyei (budapesti) igazgatóságok, a sportszervezetek, valamint labdarúgóik, sportszakembereik és tagjaik a labdarúgással összefüggő tevékenységük során kötelesek a másokat megbotránkoztató, valamint gyűlöletkeltő és/vagy rasszista megnyilvánulások minden fajtájától elhatárolódni, attól tartózkodni.

   1. Általános rendelkezések
   8. § Fegyelmi vétségek
   (2) Sportszakember részéről elkövetett fegyelmi vétségnek minősül, ha:
   a) sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsít;
   h) labdarúgással, összefüggő szándékos, közvádas, bűncselekmény elkövetését, bíróság jogerősen megállapította; (ugye, milyen meglepő, hogy a mezőkövesdi stadionból hiányzó pénztárgépek nem jutottak el eddig a szakaszig)
   j) a labdarúgással összefüggésben bárkit, vagy bármely személyekből álló csoportot nyilvánosan életkorra, nemre, etnikai hovatartozásra, szexuális orientációra, politikai véleményre tekintettel, faj, bőrszín, nyelv, vallás, vagy származás miatt becsmérel, hátrányosan megkülönböztet, rossz hírbe hoz, szóban vagy kiírt szöveggel, ábrával, figurával sért (ez a rész értelmezés kérdése, de ugye a jelek korról-korra változnak: http://www.urbanlegends.hu/2010/05/feltartott-kozepso-ujj-jelentese-fuck/ )

   Érdekesség, hogy a sportvezetők szakaszából hiányzik egy olyan pont, ami alapján a sportszervezeteket rommá büntetik:

   (3) Sportszervezet részéről elkövetett fegyelmi vétségnek minősül, ha:
   o) a mérkőzésen a nézők vagy egyéb résztvevők a mérkőzés előtt, alatt és/vagy után, bármilyen, másokban félelmet keltő, másokat megbotránkoztató üzenetet juttatnak kifejezésre, vagy ilyen viselkedést tanúsítanak, ide értendő az is, ha a nézők vagy egyéb résztvevők a mérkőzések előtt, alatt és/vagy után, bármilyen politikai vagy vallási érzékenységet sértő üzenetet juttatnak kifejezésre;

   Tehát itt van egy olyan gumiszabály, amivel a nézők bármikor elkövethetnek bármit, ha kinyitják a szájukat, de közben egy klubvezető úgy mutogat nekünk, ahogy kedve tartja. Taps.

   Amúgy meg tökre érthető az egész, hiszen a klubok felénél politikus a főnök, és ugye ott van a kérdéses pontban a válasz: “bármilyen politikai vagy vallási érzékenységet sértő üzenetet juttatnak kifejezésre;” – vagyis alapból büntethetők lennének :)

   1. Ma Magyarországon gumiszabály nélkül is bármit el lehet sikálni és bárkire, bármit rá lehet kenni.

   2. Én ezt értem, de nyilván a jól beágyazott csapatokra/személyekre másként vonatkoznak a szabályok.
    Érdekes lenne, ha valaki elkezdené feszegetni ezeket a kérdéseket, de gondolom nem érdeke a Honvédnak pl., hogy pont most csináljon botrányt amikor már majdnem épül a stadion :D
    A DVTK tiltakozhatna, de nagy kuss van. A tulaj állítolag ki sem ment a stadion avatóra, ki tudja mi folyik ott (meg Gyöngyösön).

 3. Off!!! A Bozsikban tartott 4.-i szemrevételezésről van valakinek bármi érdemi infója??? Azt hiszem, ezt a “vasat addig kell ütnünk, amíg meleg”…

  1. Igazából lényegtelen.
   Max annyiban lehetne érdekes, hogy egynél több komoly ajánlattevő érkezik, vagy a Pharos (és Mészáros) megint kiállít egy biankó csekket az államnak, hogy nyugi, majd valamikor lesz stadion, és majd valamit beírunk a számok helyére.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.