Mastodon

Napikispest 2018.05.10.

  • bíróküldés // Iványi fúj szombaton a Paks ellen. Partjelzők: Buzás Balázs és Varga Gábor, alapvonalon: Solymosi Péter és Gaál Gyöngyi, tarcsiban: Becséri Gergely.
    • Kassai (31) után Iványi (29) vezetett a legtöbbször az elmúlt tíz évben nekünk, és amíg Kassainál meg kell elégednünk átlagban 1,03 ponttal, addig Iványi valamivel az átlag (1,38) felett hozott: 1,48.
    • érdekesség, hogy a 17. fordulóban vezetett először nekünk ebben a bajnokságban, azóta viszont ez lesz a negyedik (a tizennégyből): Kövesd, 1-2; Fradi, 2-5; Haladás 2-1, és most Paks.
  • játékoskeringő // Bobál Dávidról ezt írja szó szerint a csakfoci:
    • “Bobál Dávid, a kispestiek lejáró szerződésű védője olasz klubokkal tárgyalhat a nyáron (Tuttomercatoweb)”
    • Ezzel szemben az ilyen időszakokban valahogy mindig előkerülő TMW-n Bobállal kapcsolatban csak egyetlen cikket találtunk. Ebben egy bizonyos Luca Grippo, az FTA AGENCY nevű ügynökség valakije két külföldi tehetség között említi Bobált. És ennyi.
    • a – nevezzük így – hír legalább arra jó volt, hogy bedurrantsuk a hagyományos játékoskeringős posztunkat. (Elérhető a szokott helyen, a jobb felső menüből.)
  • fegyelmi bizottság // furcsa pillanat, amikor a Honvéd előbb tesz ki valamit, mint bárki más. Az MLSZ oldalán még nincsenek fent a feb legújabb döntései, de nálunk már olvasható a vonatkozó rész:
    • “A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága újabb pénzbírság befizetésére kötelezi klubunkat. Az indoklás szerint a DVSC elleni hazai mérkőzésünk 63. és 93. percében szurkolóink másokat megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, amiért a Honvédot, mint visszaesőt 100.000.- forintra bünteti.”
    • update // mát kint van az MLSZ-nél is, és ebből kiderül, hogy Kassai szidalmazásával botránkoztattunk meg másokat. Hahahahaha.

A FEB a Diósgyőr – Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért,  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél  szidalmazása), valamint  szurkolójának játéktérre történt bemeneteléért  1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

  1. Mi egy szimpla piróért és nem nagy mennyiségű piróért kaptunk 1,2 milliót, miközben senki sem lépett a játéktérre. Nevetséges ez a kettős mérce, valamint nettó lehúzás az MLSZ fegyelmi bizottságától, és egészen addig így is fogjuk nevezni, amíg nem publikálják megfelelő indoklással, hogy pontosan mit, mekkora értékben büntetnek. (A Diósgyőr a negyedik pirójára kapott kevesebbet, mint mi a másodikra – visszaesőként. Vicc.)
  2. A Mezőkövesd és a mezőkövesdi vezetőség még csak büntetést sem kapott, pedig a diósgyőri szurkolóknak bemutató ügyvezetőjük képe bejárta idő közben a magyar internetet. Úgy látszik, amit a szurkolóknak tilos, azt a VIP-ből a klubvezetőknek szabad. Bravó, tökéletes mintát mutat a fegyelmi bizottság.

Mellékesen:

https://mikro.cikoria.net/post/173769649924

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||