Epilógus

Epi tavaly rendesen beverte a zöldeknek. Nehéz lesz ismételni, de kéne…

Ülök itt a gép előtt, szombat kora reggel, és azon gondolkozom (szokás szerint), hogy milyen elképesztően gyorsan elrepült ez az év. 365 napja ilyenkor közepes gyomorgörccsel készültem a debreceni túrára, pakolgatva össze a napi cuccokat a hátizsákba, nem is sejtve, hogy egy 5-2-t tolunk a végén a szezon legjobb első félidejével. Aztán jött a felejthetetlen utolsó hét, amit csoda, hogy túléltem, a bajnoki döntő napján még a kocsmakvíz országos döntővel is. Nos, a Quiznight döntőjébe ezúttal is bejutott a csapatunk és ma oda is megyek – viszont onnan eljőve mindenre megyek, csak bajnoki döntőre nem.

Ennek ellenére, mivel a Fradi az Fradi, a meccsizgalom, a szokottnál nagyobb meccsizgalom azért itt van bennem, de mégis érdekes visszatekintve összevetni mindezt az egy évvel ezelőttivel. De ne moralizáljunk, tényleg fölösleges. Egy olyan, mint a tavalyi, egyszer adódik meg a szurkoló életében, nem ismétlődik évről évre. Sajnos.

Ilyenkor szoktam írni, hogy ez az alaptézis független a játékoskerettől, tulajtól, mindentől, aztán persze tegnap végigélőzve a Hemy chatet, most valahogy nem vagyok ilyen fatalistán vidám kedvemben. Az Öreg vígan jelentette be, most már szóban is megerősítve, amit eddig is sejteni lehetett, nevezetesen a visszakanyarodást a szürkébb évek felé, drágák a magyar játékosok, okay, 5-8 új igazolás, okay, semmi sincs megbánva, okay, stb.  Csak remélni tudom, hogy ebben nagyobb összetevő a védjegyszerű Hemy-dafke, és nem a hideg számítás, bár sok illúzióm nincsen most sem. Egy dologba kapaszkodhatok: Rossi mellett az elmúlt 10 évben Supka volt az, aki ideig-óráig képes volt hatni szakmailag a tulajra, néha csak-csak átverve egy Torghellét, egy Zelenkát (utóbbit mondjuk el is küldve, ami a legnagyobb hülyesége volt), és amit sokszor elfelejtünk, anno ellen-ellenállva a puhi Cordella légiós-áradatának Porcaritól Diabyig. Hátha ő valamelyest szűr az érkezőkön, és nem egy Hemytől kritikátlanul bármit benyelő Vérhód (vagy, lehet kövezni, de 2015 téli Rossi) módon tolja a bólogatójános szerepet. Meglátjuk.

Egy ilyen Hemyúr-cset után szokott egy hétre elmenni a kedvem amúgy a Kispestezéstől általában, most ez még nem történt meg. Ennek két oka is van. Egyrészt még mindig kitart bennem a tavalyi év lökete (ez vinni is fog még egy jól fél-egy évig, az biztos); másfelől a mostani bajnokság, bármennyire is akadozik a gépezetünk az első szezon-harmad óta, mégiscsak tart még, és mégiscsak ott lebeg a dobogó, ha nem is túl élesen, hisz a sorsolásunk penetráns. De még van esély, és amit hetek óta mantrázok magamnak, abban még egy kicsit szeretnék hinni, ennek a csapatnak nem beszürkülve kell búcsúznia a kispesti annalesek lapjaiba való végleges belépés előtt, hanem méltón. MK már nem lesz, bronz talán, de ha az nem is, legalább 3 olyan meccsel zárjunk, amikor nem a homály fut ki a pályára, hanem az önmagára öntött futóhomokból magát a hajánál fogva kirángatni próbáló csapat.

CSAPAT, egész pontosan. Mert most lenne jó a keretnek még jobban összezárni. Mondjuk ebben olyan borzasztóan nagy hiátus nem volt az év során, pont a tavalyi csapat-lét maradványai, a robotpilótán lehozott rossitaktikai maradványok, és a szurkolókkal való kapocsból fel-felpislákoló tavalyi extázisfoszlányok lendítettek át minket sok kérdéses meccsen… Máskor meg ez sem volt elég, de hát ezért kiégett igény a kiégett idény.

Aminek viszont, mondom sokadszorra, még nincs vége. Alapból kilátástalannak mondanám az elkövetkező 3 meccset, Fradi, Vidi itthon verhetetlen, a Vasast pedig 3 évente egyszer kapjuk el mostanában – de hát és a Paks meccset is elengedtem magamban, erre behúztuk, és ugyanígy voltam ‘kövesddel is, és azt is. Nyilván a Fradi és a Vidi más szint még ebben a poshadt Bohócban is. De könyörgöm, tavaly mi is azok voltunk, a támadósorunk még mindig az NB1 legjobb hárma között van, kapuban is dobogósak vagyunk szerintem, és hiába van fejben a keretünk fele már a jövőben, ami bizony sokuknál nem Kispest, még van 3 meccs, köztük az első a mai, Fradi elleni, és meg kell próbálni azt a méltó búcsút.

Összeállítás terén sok meglepetésre nem számítok, Supka elég szűk keretből főz, ami ráadásul egyre csak szűkül tovább a sérülések, formahanyatlások vagy megbízhatatlan teljesítmények okán. Valamiért úgy érzem, egy meglepetés fiatal esetleg ma is becsúszhat, Lukács vagy Májer (inkább az utóbbi) kezdetésével – de aztán homlokomra csapok, és tudom, Supka nagyobb biztonsági ember, mint én voltam gombfocizós koromban, amikor az Elemér barátom Fradija ellen inkább felpakoltam még 3 védekező-középpályást a 4 védőm elé, nehogy átemelgesse a középpályámat a lecsiszolt csatáraival a rohadék, na hát a híresen rutinpárti Supinnyó sem fog most kísérletezni. Vagy mégis? Én valami ilyet saccolok mindenesetre:

Gróf – Heffler, Bobál, Kamber, Baráth, Petrocselli – Banó, Pölő (Májer), Gazdi – Eppel Lanza.

(Baráth Boti kétmeccses eltiltást kapott, ez lesz a második, szóval ő tuti nem játszik – szerk. vh)

Esetleg Heffler előrébb, Danilo is valahogy beszuszakolva, nem tudom…? King sérülése eléggé leszűkíti a lehetőségeket. Mondjuk az általam felvázolt kezdő eleve sorban állást feltételez a latex álarcért, hisz Hefflerrel és Kukoccsal várni a zöld métely gyors szélsőit, Mutarit meg a Páncél Jóskát,  ez rosszabb megúszási esélyekkel kecsegtet, mintha Szöllősi NS főszerkesztő brucewillis-i DieHard 3-mas szendvicsemberi minőségében, egy “Honvéd = a fölösleges fővárosi csapat” plakátot erőltetve félmeztelen felsőtestére besétálna meccset nézni az Északi Kanyarba. Szóval nem tudom. Ilyenkor örülök, hogy nem én vagyok az edző.

Mert az még Supka, aki a Hemy-híradó szerint marad jövőre is. Én ennek az egy magyarfoci hírnek tudtam haloványan örülni a héten eddig – remélem, holnap már egy másik fociesemény megelőzi. Én a magam részéről ezért mindent megteszek – a kvízdöntőt ismét otthagyom félidőben, hogy a kezdő sípszóra ott legyünk családilag  Bozsik kopott korzóján. És akkor innentől marad a reménykedés, hogy valami kisebb csoda folytán a 2016 ősz óta íródó kis csodaregényünk epilógusa valóban méltó lesz, legalább részben az emlékezetes 2017-es aranylapokhoz.

#Update 1.: Mekkora hülye vagyok ezzel a címadással, hogy nem tartottam meg Eppel utolsó meccsére beharangnak, vagy ha gólt lő, beszámolónak. Hülye RW, RW hülye!

“Epilógus” bejegyzéshez 104 hozzászólás

 1. Szenzációsat küzdött ma ez az összedrótozott Csapat ! Gratulálok ! Ott leszek a Vasas ellen !!!

 2. Ha véletlenül megnyernénk a két hátralévő meccset, bekövetkezne, amit többen emlegettek, hogy negatív gólkülönbséggel dobogós valaki.

 3. Tartalékos csapattal, két kényszerű cserével rögtön az első félidőben, a bajnoki címért küzdő fradival ikszeltünk -akiktől akkor is sz.pni szoktunk, mikor nem megy nekik. A szokásos jó teljesítmények mellett (Epi,Lanza,Gazdi,Danilo) én ma Holendert és Tömösvárit emelném ki. Rég láttam ilyen normálisan focizni Filipet, Tömö pedig meg merte húzni a cseleket, amiket hiányolni szoktam mindenkitől. Szokás szerint nagyot küzdöttünk, voltak szép támadásaink is, a lövéseink is jók voltak – az 1 pont a minimum volt nekünk ezért a meccsért. Varga “bulinegyed” Rolikát is szépen levettük.

 4. Lanza + Eppel : 30
  Lanza + Eppel + Danilo : 36

  Előbbi 63, utóbbi 76 százaléka a csapat góljainak.

 5. Danipaci nagyon jól szállt be, ő volt az egyik kulcstényező!

 6. Matematikailag még kieshet a Kövesd 2 vereséggel, szóval a lilák ellen szerintem odateszik magukat… ☺
  Ettől függetlenül kell a 4 pont minimum szerintem is az EL-hez.

 7. Van egy olyan is,hogy a felcsuttal megnyeretik a kupàt ès a dozsa lesz a harmadik.Ès sajna ennek is van realitasa.

  1. Ettől függetlenül mindenhonnan azt hallani, megnyeretik a Felcsúttal a kupát…

   1. De az az igazsàg,hogy meg is tudja nyerni annèlkül is.Pinyö nem rossz edző,bàrmennyire is nem szeretjük.

    1. Ez ok, csak azt akartam kihozni, tök mindegy melyikük az erősebb csapat, vagy melyik csapat játszik sokkal jobban a kupadöntőn, ha esetleg már előre eldöntött a győztes…

   2. Ez egy jó nagy baromság. Eddig sem azért jutottak el, mert megnyerették velük a meccseket, örülhünk, hogy a bajnokságban bénáznak ilyan anyagi háttérrel.

    1. Mondd annak is, h baromság, aki a fűtésszerelő közvetlen környezetéből szivárogtatja ezt az infót… Bár az is igaz, dezinformálásban a magyar nép verhetetlen ☺
     Egyébként pont az anyagi háttér miatt kell valamilyen eredményt felmutatniuk, mert baromi ciki nekik, h ilyen hátszéllel a hetedik helyen állnak…

 8. Ha hagyjuk a “kötelezö” fiatalt a faszba,ès a tèt nagysàgàra valò tekintettel kezd a Danilo,nem fogunk kikapni.

  1. Danilo mindenképp kezdeni fog, mert has jól számolom, Lanzának 5 sárgája van…

 9. Az is siralom,hogy megint nem tudta az öreg hablatyolo eladni a pàlyaszèli reklàmokat.

  1. Lesz@rom.
   -regnáló bajnokok vagyunk, ahol Eppel a gólkirály.
   -most bronzérmes helyen állunk és Lanza a gólkirály jelölt…
   Ma elvettünk a Fraditól egy bajnokságot…mi értelme sírni

   1. És ha két éve valaki azt mondja, h így fog kinézni a köv két bajnokság, akkor szinte mindenki lehülyézte volna itt…
    Ezért is lenne jó, ha kicsit magukba néznének azok, akik előszeretettel szidják a csapatot.

 10. ó ó ó ó
  ó ó ó ó

  Győzni fogunk,
  Áll a f@szunk,
  Lanza bebassza
  És csak szopatunk!

 11. Szerintem örüljünk de nagyon legalább 3-4 játékosra soha többet nem adnák honvéd mezt lényegében keveseben voltunk szinte és még igy is volt sanszunk nyerni. Szörnyü volt nézni hogy Lanza és Eppel könyörög hogy jöjjenek fel hozzájuk közelebb. Gazdag egyedül robotolt a közepén látszott is rajta mert a második félidöre nagyon elfáradt Nagy és Banó nélkül meghalt a középálya pölöskeiröl inkább nem is irok semmit mert pont az volt egy nagy semmi. Jövöre nagy talány lesz mi történik velünk de elég sötét út van elötünk.

  1. De, mert egy győzelemmel már biztosan több győzelme lenne, mint a fradinak.

   1. Aha, koszi, ezt nem neztem. Akkor ellenunk unnepelhetnek, aaaaa, ezt nagyon nem kene…

 12. A kesergőknek üzenem: tavaly bajnokságot nyertünk, idén a bronzért megyünk. Lehet b.zi a Hemi, lehet, hogy a csapat fele lelép, de amit nem kéne elfelejteni az az, hogy idén is érmet szerezhetünk. Közel a siker. A hátralevő 2 meccset még bírjátok ki, és ha nem lesz meg a bronz, akkor majd okoskodhattok. De egy ilyen meccs után ne húzzátok le a hangulatot.

  1. Nem a vén bibsi érdeme hogy a dobogóért megyünk,ö megtett mindent hogy bele szürküljünk idén a mezőnybe.Kezdve a mester elküldésétöl.Be kell látni,hogy a mennyeibe vagy a kiesés ellen játszol idén,vagy a dobogóért.Ahol a extra motiválatlan Paks,Loki és a Dózsa is mindent meg tesz hogy még véletlenül se legyen harmadik.

   1. Vegulis, tok igazad van, oriasi gaz bronzot szerezni, persze, ezt mindenki el akarja kerulni. Ja nem…

    1. Nem a bronz gáz, az el-selejtezőt akarja megúszni mindenki. Keresni nem lehet vele, 1-2 hét szünet után kezdeni kell a felkészülést rá, bajnokságban visszaüt a korai “csúcsforma”, a szurkolók lázonganak erősítés híján, senkit se érdeklő ellenfelek, viszont sanszos leégés fehéroroszok, albánok stb. ellen.

     1. Hat ez sztem oriasi baromsag. Vagy kisse finomabban, conteo. Es akkor mindenki osszeeskudott ellenunk, hogy menjunk csak mi Europaba, aztan meg szopjunk, ugye? Mondjuk akkor nem illik a kepbe hogy a Loki miert is nem adta le a pontot, vagy akar az Ujpest, de mindegy… Csak az Oreg akarna ELt? Nem hinnem… Illetve tulkepp o sem, csak ezuttal is hazudik, ugye? Áh…
      A bronz penzt hoz, es az EL is. Ha nem is annyit mint a BL, de igy is hoz boven. Es jellemzoen pont ezek a csapatok nem egtek meg soha, sot, ha emlexel amikor a Paks indult, epphogy pozitiv meglepetest okozott azzal, hogy abban az evben ok alltak a legtovabb, kiejtve a joval eselyesebb Tromsot, mig a Fradi egett a masik norveg mosthirtelennemjuteszembekikis ellen. A leeges az inkabb a jeles elcsapataink, azok kozul is foleg a Fradika sajatja, ok azok akik csak a szegyent hozzak rank…
      Kis szerencsevel olyan csapatokat lehet idehozni mint az Anzsi meg a Fener, hogy csak a sajat peldainkat emlitsem, amikre aztan qrvara nem lehet mondani h senkit nem erdekelnek.

      1. A példád inkább csak kivétel, és hogy Himihumi hazudik-e? Hát, kb. folyamatosan, akkor is, ha kérdez :)
       Mit mondana célnak, amit igazán akar? Langyos 4-8. helyezés, nihil, szèp csöndben kilapátolni a lehető legtöbb pénzt. Rossi tavaly beleköpött a levesébe, tudjuk mi lett a vége: bajnokság, de cserébe 3-400 milliónyi lyuk a taó-keretben, aztán gyorsan a csapat lebontása.

       1. Es ez miert is lenne jo neki? Te sem gondolhatod komolyan h pont arra az apropenzre van szuksege amit ki tud venni. Annal o sokkal hiubb.

        1. Miért lenne aprópénz? A pártfunkcik sem a hivatalos mérlegekbe írt max. pár tízmilliós profitokért tolonganak a klubokért. A sok százmillás központi lóvékból biztos nagyobbat lehet szakítani

         1. Valoban? Es akkor mibol is mukodik a klub? Elfelejted hogy ahhoz nem keves penz kell.

          1. A hivatalos költségvetések fele vagy háromnegyede sem kevés pénz :)
           Nyilván se én, se te nem tudhatjuk, mi mennyibe kerül, hol és mennyivel trükköznek, ha trükköznek. Ha az ilyesmit bizonyítani lehetne, nem csinálhatnák. Csak vannak bizonyos kérdések (pl. hogy létezik, hogy 12 éve egy valamirevaló szponzor nem jön egy Honvédhoz, aki mégis jönne, az meg nem kell? Vagy hogy repülhet egy csodatévő edző és épülhet le így egy csodatévő csapat pár hónap alatt?), amiket csak ez magyaráz meg. Mert ahogy Hemi magyarázkodik, az sok sebből vérzik. Legalábbis számomra így kerek a kép, én így gondolom. Remélem, nincs igazam!

   2. Ja, van az a szitu, amikor minden létező tetűséget elkövetsz a kapcsolatodban, aztán az a rohadt némber nem lelép? :)

 13. Ex fradista, west ham kiigazolas utan itthon nem tudott sokat alkotni , 2014-15 ota nincs csapata , 88 as szuletesu tehat nem a kora miatt

  1. Tényleg nem volt az… De ettől nem fogom szarul érezni magam/sajnálni a fagyit…

   1. Aztán miért is nem? Dibusz úgy ért a labdához vetődve, hogy közben elsodorta a testével a támadót.Az elsőfélidőben a mezőnyben volt egy szerelése Kambernek, amikor a labdát rúgta el, de a becsúszással elsodorta az ellenfelet. Azt is lefújta Farkas. Nem abszolút szabály, hogy eléri-e a labdát a szerelő játékos.

    1. Amióta a hatalom tévéje felkéri, pénzért nyal és az sem zavarja, hogy hülyeségeket beszél. Az a drága jó édesapja valagba rúgná ha élne…

    2. Dibusz elütötte a labdát , tehát ami utána történt az nem számít .

 14. Azon voltam meglepődve, hogy az összetákolt védelmünk milyen jól bírta a végén a rohamokat… Holender, Bobál nagyon sokat dolgoztak, de a többiek is odatették magukat.

 15. Fejben legalább olyan messze esett ez az alma a fájától, mint futball tudásban. (Nem a véleményét kifogásolom, hanem a hozzáállását.)

  1. Egyszer azért vitatta egy 11-es jogosságát, mert nem volt gólhelyzetben a támadó…. Nagyon ismeri a sportág játékszabályait. :)))

   1. A megbízóit képviselve szívesen mond akár hülyeségeket is. :)

  2. Igy igaz, akkor bezzeg nem volt ilyen határozott véleménye amikor a kárunkra tévedtek, pedig volt jó néhányszor.

 16. Azon is csodálkoztam, hogy Kiskosút milyen rendszerességgel felment bólintani szögletnél, aztán secc-pecc hátrament. Pölös mint mindig, kissé halovány volt, de nagyon kéne nekünk ez a Zsótér gyerek! Ilyen szuper középpálya lenne: Nagy G, Zsótér, Gazdag, az öreg megvehetné…Banót sajnálom, Tömös tökös volt! Druszám a Toncsi meg elég agilis volt, de nélküle nem tudunk rendesen fejre beadni, márpedig ha a nagy hármas lesz a Vidi ellen elöl, akkor kelleni fog Kukocskálni…

  1. Hat felment, de hogy minek… Amit a kapu elott eloadott az a katasztrofa kategoria volt. De mondjuk legalabb igyekezett, ami mar dicserendo.

  2. Hát volt egy nagy helyzete, ha azt belövi akkor sokat javított volna a megítélésén, de ott van az is amikor elcsúszott hátul és a böhöm böde kapura fordult róla……

 17. És ráadásul milyen elegánsan mozgott. Öröm volt nézni egy-két mozdulatát.

  Remélem az áruló exjátékosunk ezerszer megbánta, hogy a zöld csőcselékhez szerződött.

  1. Hát igen, vajon mit érezhet most BotkaazértigazolokaFradibahogytrófeákatnyerjekéskülföldreigazoljak Endre?
   Tavaly mi lettünk a bajnokok, amihez neki tavasszal ugye már nem volt köze, bár aranyérmet kapott a szabályok miatt. Úgy lett kupagyőztes a Fradival, h nem játszott a döntőn egy percet sem, tehát ahhoz se volt sok köze, bár ezért is kapott érmet asszem. A tavalyi trófeái közül az egyiket a Kispestnek köszönheti, a másikhoz meg még egy picit se tett hozzá.
   Idén meg úgy néz ki, trófea nélkül marad…
   És hát szerintem a külföldi szerződéstől is messze került, mert ugye nem mindig a saját posztján játszik, és ha mégis a saját posztján nyomja, akkor sem mindig nyújt kiemelkedőt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.