Lanzafame államosítása a mindenféle szóbeszédekben keringő összegek tükrében

Valóban annyira hiányzott a költségvetésünkből az érte kapott pénz?

Játék következik a számokkal. Megpróbáljuk megállapítani, hogy

 • valóban szükséges volt Eppel eladása?
 • valóban szükséges volt Lanzafame eladása?
 • minkettő eladása szükséges volt a klub működésének fenntartásához?
 • lett volna más lehetőség, vagy kényszerpályán mozogtunk?

A posztban szereplő számok közül Eppel és Lanzafame ára, valamint Lanzafame fizetése a képzelet szüleménye, a többi viszont máshol is megtalálható nyilvános adat.

Számoljunk //
 • legyen X Lanza havi fizetése Kispesten;
 • legyen Y a Lanzáért kapott pénz;
 • legyen Z a Fradi költségvetése, amelyet nagyrészt minisztériumok dobnak össze;
 • tételezzük fel, hogy Lanza fizetésést teljes egészében a Kispest állta, és azt EKHO-s szerződés keretében fizette ki neki;
 • a Webster-szabály szerint a 28 év feletti játékosok, ha már két év letelt a szerződésükből, akkor az utolsó évükből kivásárolhatják magukat, a kivásárlási ár pedig – ha minden igaz, akkor – az utolsó éves fizetésük összege.
 • ha eltekintünk a helyzetet bonyolító (l. a számítások után) tényezőktől, akkor azt kapjuk, hogy

Ha 10 * X < Y, akkor a Honvéd bármilyen Y esetén jól járt Lanzafame eladásával, ugyanis valamilyen furmányos módon, nálunk hozzáértőbbek által értelmezve a szabályzatokat, valószínűleg úgyis kivásárolta volna magát, ha annyira akart menni sokkal többet keresni, mint amennyi mi valaha ki tudtunk, vagy ki akartunk volna fizetni számára. (A relációban azért szerepel 10*X, mivel augusztus végén járt volna le a két éve, jővő júniusban pedig a szerződése, és a két időpont között tíz hónap van.)

Z végül nem szerepelt az egyenletben, mert Z valószínűleg felülről korlátlan.

 Hogy néz ki mindez a legelterjedtebb számokkal? //
 • Lanza fizetése 15.000 €/ hó
 • Lanza ára 650.000 €

Az előbbi relációba behelyettesítve azt kapjuk, hogy 10 * 15.000 = 150.000, ami valóban kisebb 650.000-nél, mégpedig 500.000 €-val, vagy jelenlegi árfolyamon mintegy 165 millió forinttal.

Amennyiben valóban így működik a Webster-szabály, valamint az Lanzafamére is érvényes, akkor három megállapítást kell tennünk:

 1. A Honvéd 165 millió forint plusszal (összesen 214 millió forinttal) jött ki az átigazolásból, ami elég jó, hiszen augusztusban a végösszeg lehetett volna potom 49,5 millió is.
 2. A Honvéd relatív nyeresége Lanzafamén 650.000 + 12 * 15.000 = 830.000 € (274 millió forint), ugyanis tegnaptól már nem kell utalni a fizetését.
 3. A Ferencváros igencsak felelőtlenül gazdálkodik a vagyonával, hiszen két hónap Lanzafaméért fizetett plusz 165 millió forintot, ami csak akkor térülhet meg számára, ha legalább két kört mennek az Európa-ligában (egy kör pénzdíja nagyjából 230.000 € körül alakul).

A helyzetet némileg bonyolítja, hogy Lanzafame Honvédba igazolása az MLSZ rendszerébe 2016.08.26. dátummal került be, az átigazolási szezon pedig augusztus 31-én jár le, valamint az MLSZ Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzatának 11. § 1 (d) pontja szerint a játékos “az érintett klub bajnoki szezonjának utolsó hivatalos mérkőzését követő 15 napon belül bonthatja fel szerződését egyoldalúan, sportszakmai okból.” Utóbbi június 17-én járt le, vagyis még bőven a legalább 28 éves játékosoktól elvárt két éven belül.


Ha a mindenfelé elterjedt számokat nézzük, akkor a Honvéd idén nyáron a következő fix bevételekkel számolhat:

 • Lanzafame 650.000 € (plusz egyévi fizetése)
 • Eppel 550.000 € (plusz féléves fizetése)
 • Európa-liga selejtezőkör [legalább 1 db] 230.000 € (plusz egyéb jogdíjak)
 • összesen // 1.430.000 €, vagyis 471,5 millió forint, valamint a megspórolt bérek és az egyéb leesők az Európa-liga-szereplés miatt.

A Honvéd FC Kft. egyszerűsített éves beszámolója szerint a Kft. 2017-es összes kiadása 1.729 millió forint, míg a nem bajnoki címes 2016-ban 1.293 millió forint volt. Amennyiben csak közelítik a példánkban használt összegek a játékoseladások valós adatait, akkor az iménti három tétel egy átlagos év kiadási oldalának mintegy harmadát biztosítja. Erre jönnek még a tévés jogdíjak, az eredményesség után járó forintok, a légióskvóta betartása és az U20-as, majd idéntől a produktivitási rendszerből származó forintok (az MLSZ 2016-ban 301 milliót utalt a Honvédnak a tévés és szponzori pénzekből), az állami támogatások (mintegy 170 millió/év), a látvány-csapatsport támogatások (mintegy 280 millió/év), a TAO (2016-ban 300 millió*), és egyéb apróságok, mint jegyárbevétel, szponzoráció, satöbbi.

*_ 2017-ben hasonló nagyságrend, azonban a legutóbbi adatközlés idején úgy állt, hogy csak mintegy harmadát tudtuk lehívni.

Ha a tippünket kérdezitek, akkor a Honvéd idei (naptári éves) összes kiadása nagyjából 1.400-1.500 millió forint között alakulhat, amit ugyan elég nehéz összepattintani a nyártól-nyárig tartó futballszezonnal, de azt talán érzékeljük, hogy ha feltételezzük, a lezárult bajnokságra végig megvolt a pénz, akkor a 2018/19-es bajnokságra is bőven-bőven meg kell legyen, pláne a nyári extra bevételekkel.

A trendvonalba illő 2016-os, tehát egy átlagos szezon számai (301 + 170 + 280 + 300), és a mostani eladások, valamint a kupaszaereplés bevételei (214 + 181 + 76) együtt 1.522 millió forintot tesznek ki, ami mindössze 200 millió forinttal marad el a 2017-es, bajnoki címet hozó év összes kiadásától, ellenben mintegy 200 millióval múlja felül a valós 2016-os évet.

Nagyon furcsa lenne azt elképzelni, hogy ha a Honvéd FC Kft. az elmúlt években tervszerűen működött, évről évre pozitív pénzügyi eredménnyel zárt, akkor a 2018/19-es szezon előtt egy mintegy félmiliárdos lyuk tátongana a költségvetésben, amit csak kiárusítással lehet betömni.

Megállapítás //

Eppel eladása szükségszerű volt, hiszen nem kívánt szerződést hosszabbítani. Amennyiben jól értelmeztük a Webster-szabályt, akkor gyakorlatilag minden euró, amit Lanzafame nagyjából éves fizetésén felül kaptunk, az egyértelmű nyereség, ráadásul Lanzafamét valószínűleg akkora fizetéssel csábíthatták, hogy menni is akart.

A Honvéd tehát kényszerpályán mozgott, ami viszont érthetetlen, hogy miért nem készült fel erre az eshetőségre már jó előre? Eppelt lehetett tudni, tehát egy minőségi támadó pótlását mindenképp be kellett volna tervezni (Danilo nem terv, mert Danilo már itt volt akkor), ráadásul úgy tűnik, hogy a pénzügyi feltétlek is biztosítottak az igazolandó játékos fenntartására. Párhuzamos történetként Lanzfafaméról azért lehetett sejteni, hogy benne van a kockázat, egy jelentősen jobb fizetésért könnyedén itthagyna minket, pláne, ha közben azt látja, hogy a keret minősége is rossz irányba változik.

Mindezek függvényében, továbbá elfogadva a saját kényszerpálya-elméletemet, egyszerűen képtelen vagyok kizárni a klub felelősségét, hogy nem készült fel erre a helyzetre, és most, kapkodva tesztel Supka innen-onnan összegereblyézett próbajátékosokat, hogy pár edzés alapján döntsön, kivel lehetünk eredményesek Macedóniában – és a következő bajnoki évben.

FONTOS!

Még egyszer hangsúlyoznánk, hogy a posztban szereplő számok közül Eppel és Lanzafame ára, valamint Lanzafame fizetése a képzelet szüleménye, a többi viszont máshol is megtalálható nyilvános adat. A nyilvános adatok beszerzési helyét mindenhol linkeltük.

Továbbá, ha a számításainkban, vagy gondolatmenetünkben hatalmasat hibáztunk volna, akkor minenképp jelezzétek, mert bár az egész tényleg csak játék a számokkal, azért hatalmas hülyeséget nem szívesen hagynánk kint az oldalon, mert ismerve a Népi Internetet, már most sejtjük, hogy mi terjedne el belőle.

címlapkép: Dózsa György út 84., a MÉMOSZ (Magyarországi Építőipari Munkások Országos Szövetsége) székháza, nagyterem. A Magyar Dolgozók Pártja II. Kongresszusa 1950-ben. | fotó: Fortepan

“Lanzafame államosítása a mindenféle szóbeszédekben keringő összegek tükrében” bejegyzéshez 330 hozzászólás

  1. Kulturált gyerek vagy ! Olyan a szurkoló, mint a putri “stadionotok” egyik szarabb mint a másik 👎🏻

 1. 18 millió/hó? Fogalmam sincs, hogy megy a Fradinál, de gondolom sok ember nem vághatja egy ilyen szerződés részleteit. Komolyan higgyem el, hogy másnap az NB1-hu sértődött kb. 12 éves kisfiú szintjén író újságírója vágja a részleteket. Ki ez a provokátor amúgy?

  Az igazolásokról meg szerintem itt az a gond, hogy kinéztünk 10-15 játékost, leginkább lejáró szerződésű az előző szezonban jól teljesítő ingyen elhozható embereket.Ezek közül szeretnénk 4-5 embert megszerezni No ezek pont tipikusan azok akiket még vagy 3 csapat akar. Pl. Arabulit. Így, ezzel a fizetési sapkával kb csak az utolsó pillanatban van esélyünk elhozni őket.Ésszerű megoldás az lehetne ha pár minőségi játékost igazolnánk csak magasabb fizetéssel.

  1. Ex honvéd dolgozó aki összeveszett a Hemivel. Talán megdugta a lányát vagy a feleségét de hasonlóan értelmes cikkeket nyomat már jó ideje.

   1. Talán ennek az elmebetegnek szánta, amikor arról beszélt, hogy szereti a fiatal nőket. 😊

  1. Nem tehetek róla, hogy nálatok az utánpótlás is arról álmodik, hogy a FERENCVÁROS játékosa legyen😀 Fikázzátok Lanzát, de még a gyerekek is hozzánk akarnak jönni 😀😉😂

   1. “de még a gyerekek is hozzánk akarnak jönni”
    1. nyilván, van az a pénz.
    2. Kecskeméti is elöszőr Kispesten tanulta meg a szakmát, mert pontosan tudja, hogy lehet, hogy a Fradiba kurva jól fog keresni, de semmi szakmát nem fog ott tanulni. A srác a karrier helyett a jól fizetős cserepadot választotta…szive joga.

  1. Most akkor kiderült, hogy szegény elmebeteg. Miért mit várt, pezsgőt bontunk?

  2. Nyilván egy külföldi zsoldos nem fog új csapatában, főleg fagyiban, az egykori cspatáról csupa szépet mondani, főleg, ha az egy ősi rivális…
   nem kell ezen úgy fennakadni!
   Inkább az a kérdés, hogy az öreg mihez kezd az klubhoz beérkező pénzzekkel??? Lanaz + Epi, lazán 1,2 – 1,5 mil EUR!

   1. Mondjuk folyamatosan azt hangoztatta (tavaly is), ha elmegy Eppel v. Lanzafame azt egyből pótolni fogják. Nagy kérdés, hogy mikor és kivel. Igazából nálam most fog kiderülni, hogy Hemingway mennyire tartja fontosnak a Csapat minőségét.

 2. Én komolyan nem értem, hogy a fradistáknak mit kell ide jönni írogatni és itt nem csak a retardáltakra gondolok, ha nem azokra is akik itt nyugtatnak meg vigasztalnak minket vagy én nem is tudom, ezt minek? Saját fórumotokon dobáljátok a konfettit és álljatok alá. Nekem eszembe nem jutott, kárörvendően írogatni a fradi fórumra amikor elment tőletek több hónap kamuzás, maláriázás után a Paintsil…vagy ennek örömére otthon erre recskazni mert más örömöm nincs az életben..

  1. mi akkor se jártunk át, amikor hónapok erőfeszítésével, szurkolók és játékosok összefogásával 25 év után megnyertük az állami pénzekkel teletömött csapatuk előtt a bajnokságot. ők meg most arra verik magukat, hogy a minisztériumoktól kapott pénzből meg tudtak venni egy játékost tőlünk. tényleg igaz a mondás, hogy az emberről az mond el a legtöbbet, hogy hogyan viseli a sikert.

 3. Jól telik a vakáció, öcskös? Elfogytak az instagramról a lányok, akiket nézegethetsz, vagy mi a helyzet?

 4. Ennyire szar volt az utóbbi két évetek, hogy egy eddig nálatok nulla meccset játszó játékost választottál nicknevednek? Nem irigyellek kiscicám. :) Nyugodj meg, a vidikét mindig is elétek fogja tolni a főnök, szóval készülhettek a nagy boldogságot jelentő sorozatos ezüstérmekre. :)

  1. érdekes módon szinte fillérre pont akkora lyukat találtak ÁPRILISBAN(!) a költségvetésben, mint amekkora a két játékos vételára volt. Legalábbis érdekes az elmúlt évek költségvetései alapján

   1. Én csak azt nem értem, hogy a következő 400 millás lyukat kinek az árával fogjuk betömni? Vagy jövőre csak annyi lesz, amennyiért mondjuk Grófot viszik, ha idén még nem megy el?

   2. “Jó reggelt, győztesek!” Normális ez az ember?
    Korai az öröm. Az a 400 milliós lyuk újra ki fog nyílni. A szurkoló már csak olyan, hogy hangot ad a véleményének, és nem fogja szó nélkül hagyni azt, ami történt. Jönnek majd az mlsz-büntik szép sorban.

    1. Mondjuk ezen én is szoktam gondolkozni, hogy a Jó reggelt győztesek alatt kit ért? :)

    2. Igen, próbál az lenni. Nem érti meg, hogy ezt itt nem megy, kontraproduktív, főleg ilyen kilátásokkal a szezon előtt.
     Viszont az látszik rajta, hogy nagyon örül a pénznek, és az is, hogy nem tervezi eladni a klubot.

     1. Gondolod hogy ezt simàn lenyomja a torkunkon?Az oldalainkon ès a szemèlyes beszèlgetèseimből az egy vèrből valòkkal,kurvàra nem ùgy nèz ki.

      1. Meglátjuk. Valóban, a jelek arra utaltak eddig, hogy elkezdte kisöpörni a padlást, de ezen az emberen nem lehet kiigazodni. Nem sokszor mondott igazat a szurkolóknak.
       Úgy megyünk neki az EL-nek, hogy nincs csapatunk… botrány

     2. Valahol olvastam, hogy szölősinek megveszi a felcsúti jobbhátvéd, persze szigorúan közpénzből.

       1. Nem része, de ha Puskásról van szó senkinek sem felcsút ugrik be.

  2. azt hiszem mar kifejtettem, hogy a minöseg nekünk es a minöseg Heminek nem ugyanaz…

    1. legalább kivételesen normálisan felöltözött…nem mint aki a beachről esett be :)

     1. Most volt megkèrni egy fiatal làny kezèt.Hozomànynak meg vitte a Marci meg a tudod ki àràt.

     2. Akkor nem kötött nyakkendőt? Mert kizártnak tartom, hogy volna normális nyakkendője, mert mindig ízléstelen, röhejeseket látni rajta.:D

  3. Azért elgondolkoztató, ha mondjuk Lanzafame azt mondja, hogy őt bizony nem érdekli, szívéhez nőt a Kispest, letölti azt az egy évet, akkor csődbe megy a Klub? :O

   1. akkor gondolom mást adtunk volna el, aki még piacképes, mondjuk Gazdag, Gróf.

  1. szeretném, ha se mi, se az blog szerkesztői nem foglalkoznának velük a jövőben.

   1. Ez magànügy.Gondoltam,hogy vannak olyanok,akik kivancsiak egy lanza interjura.Ha meg esetleg uaz mint a pogacsasnal,nem kell megvenniük azt szart tőle az ùjsàgosnàl.

 5. Örök optimistaként (még ha nem is jön le a hozzászólásaimból :)) még hinnék is Himihuminak, amikor azt mondja, közel áll három minőségi játékos szerződtetéséhez, ha nem mondaná mindegyikre, hogy minőségi

   1. Félek, hogy ezt minden évben megálmodjuk, aztán majd hazajön 37 évesen levezetni…

     1. Olyan most a helyzet,hogy az öltözőben is szüksèg lenne rà,meg a pàlyàn is.

      1. most tuti, hogy jól jönne…egyetértek.
       csak arra céloztam, hogy lassan sajnos ott lesz h valóban csak levezetni jön…

     1. válogatott meccs kuka. edzőmeccs kuka.
      és 10 év alatt hány csapat? tényleg igazi vezéregyéniség, akiért törik kezük-lábuk a klubok, hogy megtartsák.

       1. a többség hiú ábrándokba kergeti magát. és annyira jó lenne, ha rám cáfolna, akár csak egyszer is.

        1. a válogatottból nem lógott ki.
         talán alkalmas lenne irányítani a pályán és az öltözőben is.
         főleg ha ilyen sok lesz az “ics”…

          1. mondják… az ex jugó’k…főleg a szerbek, nem csak a pályán játszanak.

 6. Úristen Hemi már megint mekkorát hazudik!
  “A klubelnök ezután arról beszélt, hogy Lanzafamét képtelenség lett volna megtartaniuk, ennek okát azzal magyarázta, hogy az elmúlt szezonban az összes bruttó bér, amit kifizettek az NB I-ben szerepelt huszonöt játékosnak, az 33 millió 629 ezer 400 forint volt.”
  Maradjunk annyiban, hogy elnézte a sort és ez Eppel 1 éves fizetése… méghogy az egész csapat! NB2 ben sem igaz… no comment

   1. Úgy sem jön ki! Egy 15 főt foglalkoztató kis cégre se lenne igaz!

    1. Akkor az egy nagyon jól fizető kis cég!

     33.629.400 Ft/kb 25 fővel = 1.345.176 Ft. És nem 15 fővel számoltam. Azért közel 1,5 milliós fizetéseket – főleg kiscégek- nem szoktak adni!
     Ez több, mint 4500 EUR/hó. Tehát nagy hülyeséget nem mondott!

     1. adók, járulékok, vezető, tulajdonos!!!
      Ráadásul én éves bérről írtam! A cikkből nem derül ki…

      1. Ez egy nyers számolás és
       1. bruttó (KATA-val olcsóbb!)
       2. Átlag! Tehát benne van a havi 15.000-t kereső is és az 1.000 EUR-t kereső is!
       Tehát amit írsz, az mind benne van!

 7. “Áprilisban megnéztük a pénzügyi helyzetünket és kiderült, hogy körülbelül 400 millió forintos lyuk van a költségvetésünkben. ”
  most már tényleg nehezen tudom eldönteni h sírjak v röhögjek…
  tényleg ez az ember a minta klubtulaj ??

  “Kitért az eddigi igazolásokra, úgy véli, minőségi játékosokat szerződtettek, valamint hozzátette, nagyon közel vannak két belső védő és egy irányító középpályás átigazolásához, akik szintén minőséget jelentenek. Emellett még két csatárt is keresnek, hiszen szükségük lesz rá. ”
  minőségi játékosokat szerződtettek…:D
  és még keresik a csatárokat… :D
  de úgy tűnik, h nincs meg a védelem közepe sem :/.
  végül is még van 1 hét az EL meccsig…hajrá SA!!
  gyerekek…ez az , ami nem ellenszél, meg pártkapcsolatok kérdése :/
  ez a full amatőr, a szakmaiatlan klubvezetés mintája.

  1. Ha belegondolok, hogy az elmúlt évben volt a legnagyobb bevétele a Klubnak a BL szereplés, bajnoki cím után járó összeg, Koszta eladása, TAO pénzek, MLSZ pénzek miatt, úgy felmerül a kérdés bennem, hogy a picsába tudta összehozni a 400 millás minuszt?
   Az igazolásokat sem pontosan értem. Játszottunk 4 egész jó csapat ellen, ahol nem az alapcsapat játszott néhány próbázóval, hanem jószerivel a fél csapat próbázó volt. Tehát jóformán az EL-be induló csapatot játszani még nem is igazán láttuk. Szóval nagyon kiváncsi vagyok az új arcok mikor kerülnek a csapathoz, és hogyan tudja Supka őket beépíteni ilyen rövid idő alatt. :(

   1. nem minuszrol volt szo
    hanem a jovo evi tervezett koltsegvetesrol..
    varhato bevetelek
    minusz kiadasok..

    1. kérdeznék párat…
     hogy tudna áprilisban pl bért kalkulálni, amikor még MA sincs végleges keret ?
     ha meg tervezés fázis, akkor h p.csába van benne már a lyuk…?

     1. Ez CSAK egy tervezett lyuk volt, a várható bevételek számára. 😊

     2. a tavalyi kerettel szamolt
      vagyis azt jelenti
      hogy a klub a jelenlegi bevetelek mellett
      nem fenntarthato a tavalyi bérekkel..
      azaz örülhetünk, hogy van,aki meg fenntartja
      varazstrükökkel..

      Szted az éves költsegvetést hogy

      csinaljak a parlamentben?
      Nem elöre, hanem utolag??
      sajnalom, hogy Kispestnek ilyen tudatlan

      szurkoloi vannak

      1. Mèg egyszer megkèrdezem:Hànyadik osztàlyos tananyag,hogy öregsègère kötelező amerikas magyaroknak labdarugo egyesületet tulajdonolni magyarorszagon?

      2. ne sajnáld, itt vagy Te, aki feljavítja a tudatlan átlagot… :)
       szóval …szerintem vegyél vissza az arcodból, mert attól, hogy beveszed az öreg similis műsorát, nem biztos, hogy az okosabbak közé kerülsz..
       szerinted áprilisban nem tudta, hogy bármennyiért eladja lanzát vagy Marcit és nem kell a bérükkel kalkulálni ?
       szerinted érkezett már minőségi igazolás?
       na… ha beveszed ezeket a kamu dumákat, akkor elég okos vagy ahhoz is, hogy hanyagold a kommentjeimet, vagy próbáld megvalósítani azt az IQ-t az irományodban, amit láthatóan erősen túlértékelsz magadban.
       köszi

       1. berkerettel kalkulal
        van egy felsö keret a berekre, azzal szamol
        azzal együtt van 400 millios lyuk jövöre..

      3. Aha. Tavalyi nyereség majd 150 milla volt. Nagy fizetés igényű játékos nem jött. Játékosért pénzt nem adtunk. A bajnoki címért járó prémiumot nem kellett idén fizetni.Tehát nincs tavalyi bér.
       Akkor mégis miből van 400 milla lyuk? Én vállalom, hogy ilyen tudatlan vagyok és elismerem a Te tudásod, de nekem akkor sem áll össze a dolog!
       Ez csak akkor lehet, ha a sztenderd bevételeink esnek drasztikusan!

       1. 400 millio lyuk a jövö evi kvtsi tervben van
        ez nem eddigi hiany

        a ksgvtsi tervezetet mindig elöre szamoljak ki
        a kalkulalhato bevetelekkel

        ha a varhato bevetelek elmaradnak a varhato kiadasokhoz kepest
        minden vallalatnal leepites következik
        nagyon tudatlanok vagytok

    2. Ez annyit jelent, hogy az öreg 400 millióval többet tervez kivenni.

   2. kamuzik végig a vén simlis, össze-vissza dobálózik a számokkal, miközben azt sem tudjuk pl, hogy mennyit tett bele Lanza bérébe ?!
    azt sem lehetett pontosan tudni, h mennyiért tudja eladni a 2 gólkirályt.
    úgy tűnik a TAO mértékét is nehéz kalkulálni.
    de ő látta előre a -400 millát :)

    1. Hàt azt mèg senki sem càfolta,h a l bèrèt màs is àllta.Viszont felmerül a kèrdès, h kapott e az èrte jàrò pènzből?Mert az könnyen megeshet,ès talàn azt mondom,h jàr is neki vmi kompenzàciò.Itt ott egy sportegèszsègügyi(jelentsen is barmit) cèget emlegetnek règòta.

  2. ha fel tudtad fogni,

   hogy tobb szazmillios lyukak keletkezhenek egy kvtsben
   akkor fuss neki megint
   es jöjj rá arra is
   milyen problémákat jelent a vezetö számára fenntartani
   egy fociklubot magyar földön
   szerényebben

    1. Én is el akarom adni a bivajbasznádi örökségemet… Megveszed? Eladó minden ami ott van!!! De nem ám ingyen!

       1. tuti…leírásban szerepeljen h migráns mentes övezet és német-alföld rákattan.

   1. Azt hànyadik osztàlyban tanultuk,hogy amerikàs magyar nyugdìjasnak kötelező magyar labdarùgò csapat tulajdonosànak lenni?!Mert az a helyzet,hogy kurvàra nem emlèkszem rà!

   2. bármit fel tudok fogni, ha valaki nem kamuzik mint Ő vagy kicsit érthetőbben, értelmesebben fogalmaz, nem mint Te …bocs, de nem toltad túl a mondat szakaszoló, lezáró jeleket, így nem könnyű összerakni.
    szerényebben mit ?

  3. Na megállj csak! Jön a fullpozitív Latabár meg a realista CSAK, és majd elmagyarázzák neked… Legközelebb kétszer is meggondolod, hogy felelőtlen, destruktív megjegyzéseket tegyél.

 8. Amúgy most lenne pénze hogy pl. nyugodtan visszahozza Kosztát….

  1. akit nem is nagyon kéne beilleszteni…tudja a helyét,
   de tuti, hogy jön majd vki aki az elmúlt 2 évben fél évet volt játékban és gólt csak edzésen lőtt.

  2. Szerintem az olaszt sem azért hozta 2 éve, hogy jobb legyen a csapat. Az üzletet látta benne, és bejött a számítása.

 9. Gyorsan megegyeztek az FTC-vel?
  – Miután a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway elfogadta a Fradi ajánlatát, velem is leültek tárgyalni a vezetők, és hamar megegyeztünk. Magyarország legnagyobb klubjához kerültem, boldog vagyok, hogy megszületett az egyezség. Az ismerkedésre viszont nincs sok idő, mert a jövő héten már Európa-liga-selejtezőt játszunk, és bár csak júliusban járunk, a Maccabi Tel-Aviv elleni párharc az egész idényt meghatározhatja.

   1. Mi az a pippanás kistáska? Legalább próbálj meg értelmesen írni te gyökér

  1. A Honvéd meg a legpatinánsabb, legnevesebb. Te is azért írogatsz ide. Lanzafame meg mindig ott a legboldogabb ahol épp van és kapja a pénzecskéjét.

  2. Lassan már tényleg sajnállak benneteket, de aztán rájövök, hogy pont azt érdemlitek amit kaptok…Most falat fogtok meszelni a hólapátolás után? Ja nem, mert az öreg nem fogja megengedni, hogy szétqurjátok a festményeket, és úgy mentek a putriba meccsre, hogy a FERENCVÁROS gólvágója díszíti a falat…Kár, hogy Botkát nem festettétek fel!!! HAHHAHAHHAHAA!! 😀😀😀

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.