Osztályozókönyv vs. Paks

Bp. Honvéd – Paks 1-0

Hamarosan lesz RW tollából beszámoló is, azonban addig eltüjük az időt a szokásos osztályozókönyvvel.

A múlt heti, Kisvárda ellei eredmények holnap várhatók, kisség most megszaladt velünk az idő, és majd azt is elmagyarázzuk, hogy miért. Legalábbis velem.

TOP5

Klasszikus

“Osztályozókönyv vs. Paks” bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Nagy Gerit sokszor láttam jól játszani, de ilyen jól még soha. Nem értem, miért elégszik meg máskor a labdaszerzéssel, ha képes erre is, amit tegnap játszott: előretört, lőtt, cselezett a 16-oson belül. És bírta, pedig ő is annyit játszott, mint a többi az utóbbi hetekben, Ha pedig bírja, biztatni kell, hogy vállalja máskor is ezt a többletet. Nálam egyértelműen a csapat legjobbja volt, 8-as osztályzattal.

  A másik 8-as nálam Supkáé, aki remekül felkészíthette a csapatot, no meg változtatott a védelem összetételén és ezzel stabilabbá tette. Mondhat akárki akármit, nálam megint bizonyította, hogy jó edző. Mivel nem tudom, mi történik az öltözőben, természetesen csak abból tudok ítélni, amit látok. Én tegnap úgy mentem ki, hogy egy összezuhant társaság fog vergődni a pályán, ehelyett a csütörtökihez képest egy egész jól játszó csapatot láttam. És ezt akkor is tartom, ha a támadásbefejezések módja elég gyatra volt, amit nemcsak Danilo kihagyott helyzeteire értek. Ezzel együtt nem értettem azokat a tegnapi beírásokat, amelyek borzalmasnak meg nézhetetlennek mondták a csapat játékát. (Valószínűleg olyanok írták, akikben még élénken élt a tartalékos Sevilla csütörtöki játéka; az kétségtelenül jobb volt.)

  A tegnapi játék és a kilenc pont ellenére azért nem kell álmodozni, mert a keret változatlanul “könnyű” a komolyabb célokhoz (dobogó, vagy kupa).

  1. Én már azt is értékelem, hogy nem a kieséssel riogatsz. 😊 Tán Neked fel sem tűnik, de pozitív irányba mozdultál-már nem először.

   1. Nem jó az ördögöt a falra festeni… :) Pozitív irányba nem nekem kell elmozdulnom, hanem a klub működési feltételeinek. Mert változatlan a véleményem a tulajdonos tevékenységéről, a klub kívülről látható állapotáról és a játékoskeret minőségéről. Ugyanakkor úgy gondolom, egy jó edző – és Supkát annak tartom – képes lehet úgy kezelni a csapatot, hogy kihozzon belőlük egy középmezőnyös helyezést. Amitől persze marad az elégedetlenségem.

    Valamelyest elégedett akkor lennék, ha a kapus és a három középpályás posztján kívül az összes többire a jelenlegieknél jobb képességű játékosok jönnének, és a mostaniakkal pedig fel lehetne tölteni a kispadot, Hogy irreális kívánság? Lehet. De a tulajdonos ígért minőségi játékosokat…

    1. Te viszont egy szemét kis krakéler vagy, aki túl sokat képzel magáról. :)

     1. “Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!” Szerintem nem mindenki így tanulta. 😊

     2. A vonatkozó névmás (segítek: az “aki”) nem teremt oksági kapcsolatot a két mondatrész között. De ha neked így jobban tetszik, tessék:

      “Te viszont egy szemét kis krakéler vagy, és túl sokat képzelsz magadról.”

      Így már neked is megfelel? Örülök neki. :)

    2. Nekem úgy rémlik, hogy Nagy Gerit néhány éve még hosszútávfutóként tudtad volna elképzelni. 😊 Mondjuk a zsoldos távozásában pozitívum, hogy a többiek képességei jobban előjönnek, mivel rá vannak kényszerülve a vállalkozásra. A kispadra való játékosok egy részével nekem pont az a legnagyobb problémám, hogy lassúak, vagy nem bírja kondival.

     1. “Néhány éve” még lehet, hogy ott tartott. Van esetleg valami ennél eredetibb dolog, amellyel kötekedhetsz? :)

       1. Enyhítő körülményként értékelem, hogy mosolyt biggyesztett a végére. :)

  2. Sztem a Gerinek is Supi adhatott plusz feladatokat, vagyis talan mindkettejuk erdeme Geri jo jateka.
   Sokat fejlodott Supi, iden eddig talan egy nagy hibaja volt, a luxemburgi kezdés. Persze az csak tipp. Mindenesetre a jatekosok feltuzelese vérmérséklet kérdése is, azt pedig nem lehet tanulni. Talan olyan helyen, ahol nincs is szükség a játékosok feltuzelesere meg sikeresebb edző is lehetne.

   1. Végül is az edzői munkának ez a lényege: mit tudsz elhitetni a játékosaiddal, hogy tudsz olyan hangulatot kialakítani az öltözőben, hogy ne görcsöljenek, legyenek felszabadultak és akarják megmutatni… . Nem mondom, hogy nem kell a jártasság az ún. szakmai kérdésekben, de láttuk, hogy az egyes vélemények szerint szuper felkészültségű, de a játékosaira hatni nem tudó Szentes Lázár, mire ment a csapataival.

  3. megint akkor nyomtuk a kapuig az atomFC-t, amikor a középpálya topon volt, de akkor erősen… nálam is Geri volt a legjob, de most szigorú voltam, egyelőre csak 7-es…mi lesz ha lő 1-2 sistergős gólt távolról ? :)
   szerintem szerencsével + 1 jó csatárral meglehet a dobogó… + kérdés, hogy meddig Vadi…?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.