Latinovits, mobilnet, álmodozás a vonaton és hasonló apróságok az Újpest-Kispest elé

Újpest – Bp. Honvéd @ Megyeri út, 19:30 TV: M4 Sport

Mostanában azt kellett észrevegyem, a hétközi posztolás a tényekre, hírekre korlátozódik, és a korábban apránként szétosztott mondanivaló összesűrűsödve, hétvégén jön ki belőlem. Mintegy prédikáció, vagy mifene. A beharangozó – vagyis az általam egyébként kimondottan utált és megvetett poszttípus – végre eltűnt, az evolúció bedarálta, senki sem fog sírni utána. Ha valaki mégis klasszikus beharangozóra kíváncsi, mert ugyanazokat a mondatokat szereti olvasni hétről-hétre, az vegyen egy Nemzeti Sportot, vagy nézzen rá más oldalakra, és gondolja végig, tényleg? Szükség van az ilyesmire egyáltalán?

Tőlem biztos nem fogjátok megkapni. Egyrészt mert halvány fogalmam sincs a labdarúgójáték taktikájáról, én csak annyit látok, amennyi rámragadt az elmúlt évtizedekben a lelátón, ami valljuk be, még ahhoz is kevés, hogy releváns kérdést tegyek fel akár csak Pajkos Jánosnak az ötvédős rendszerre jellemző szélsőjátékról. Másrészt az, hogy várom a hétvégét, a meccset, az nem jelenti azt, hogy gondolkodok is rajta. Most is reggel van, háromnegyed tíz, és még fogalmam sincs miről fog szólni ez a poszt, ráadásul nincs húsz perce, hogy jött az üzenet: te mivel mész ma Újpestre, busszal? (igen – szerk, 12:43)

Amúgy az előbb kicsit ferdítettem a valóságon. Valami fogalmam azért mégis van, hogy merre vinném el a posztot, mert van egy filmélményem a hétről, és egy hozzá kapcsolódó pársoros, amit az egyik este felvéstem útközben az Evernoteba. Így hangzik:

Elképzelem, ahogy az Őrnagy (nagybetű, mert Száguldó) megérkezik, mondhatni visszatér, Tóték készülnek, várnak rá, minden rigolyáját előre lelevelezték, semmi sem érheti váratlanul őket. Az Őrnagy mégis egy őrnagy, a fiuk őrnagya, és mint ilyen, a szemükben valaki, akit ismeretlenül is tisztelni kell.

Erre az, mármint az Őrnagy nem akar semmi mást, csak dobozolni. Megérkezett (visszatért) és felforgatta Tóték életét. Nem csupán családon belül, hanem szegény Tót, mármint az úr, kifelé, a falu felé is más szerepet vesz fel. Bármi, sőt, minden, amiért korábban ő a figyelem és tisztelet tárgya volt, most egycsapásra eltűnt. Tekintély volt, nincs.

És az Őrnagy csak dobozol, és dobozol, és rántja magával Tótékat, semmisít meg mindent, ami Tótékat Tótékká tette. Az Őrnagy végig csak magát adja, arról nem tehet, hogy Tóték egy teljesen más Őrnagyot képzeltek el, egy teljesen más Őrnagy történetét hitették el magukkal.

A végén betelik a pohár, és Tóték nem bírják tovább, követelik vissza a korábbi életüket, amikor ők voltak a központban, amikor ők mondhatták meg, hogy egy Őrnagy mitől lehet őrnagy.

Tóték erőt vesznek magukon, és leszámolnak az Őrnaggyal. Nekik nem az Őrnagy kell, hanem az őrnagysága, amit egy őrnagyság jelent, hogy az elképzelt fénye alatt sütkérezzenek, hiszen náluk lakik, hol máshol?

Érezzük az áthallást, a tuggyukit?

Ha nem lenne meg: Isten hozta, Őrnagy úr! (Fábri Zoltán, 1969)

Ennyi volt meg hétközben. Ültem a vonaton, a buszon és ilyesmikről ábrándoztam. Tényleg elképzeltem, ahogy Öcsibácsi megjelenik a faluban (Szarvaskő, el kell oda jutnom egyszer!), körbeállják a hagyományápolók, és akkor Öcsibácsi belelendül. 

Miközben magát adja, hiszen nagyon nem tud mást, pusztán a létezésével zúz porrá mindent, amit a személye köré felépítettek. És a legszebb, hogy fel sem tűnik neki. Bámultam ki az ablakon valahol Zugló és Kőbánya alsó között, a csalitosban mindenféle emberek csináltak mindenfélét, és álmodozgattam. Mi lenne ha a valódi Őrnagy lenne az őrnagy, akit az isten hozott?

Egyik jelenet a másik után.

A fiáért sokáig mindenre képes Tótné, a magából kifordult Tót úr (szemében a sisakjával) és a saját világában élő őrnagy

Az Őrnagy átugorja az árkot, vajon ki lenne mellette Tót, mit mondana egy mai Tót? Volt árok, vagy nem volt árok? Szóba merné egyáltalán hozni az árok kérdését, vagy csendben követné az Őrnagyot hazafelé a kocsmából? A kertek alatti utat, a szebb utat vajon felajánlaná? Mi lenne az ajánlóban? Hogy adná el szebb útként azt, hogy fogalma sincs, volt ott árok, vagy nem volt, de kockáztatni nem mer, inkább menjünk másfelé, hátha mégis ott volt az az árok. Vagy nem volt.

Az Őrnagy lefesti a falakat (nyilván piros-feketére), vajon mit szólna hozzá Tót (aki kék-sárgában képzeli el az Őrnagyot)? Ott van a maga kis megszokott valósága, minden kék-sárga benne, megragadt az ötvenes évek végén, hatvanas elején. A relikviák, a fotók, a berendezés, sosem gyarapodik a későbbi évtizedekkel, hiszen azóta nem történt, mert nem történhetett semmi, tehát az emlékezet merev, egy világhoz kötődik, amit vagy visszasírunk, vagy nem, de mint idő, a ma mellett egyedül azt fogadjuk el létezőnek. Az a világ azonban bárhonnan nézzük, nem kék-sárga – az egyetlen, amit azóta sikerült hozzátenni – hanem piros-fekete. 

Meddig bírnák az új Tótok a felismerést, amikor mindenki látja, felfogja, tapsztalja, hogy a létezésük puszta hazugságokon nyugszik? Mikor vágnák négybe az Őrnagyot, hogy utána mehessen minden úgy tovább, ahogy az Őrnagy eljövetele előtt volt? Saját magunknak kell leszámolni a saját hőseinkkel, hogy végleg a mieink legyenek.

Ilyesmiken gondolkodtam a héten. Egy jelenet, egy történet.

Mondom, háromnegyed tízkor, pár bekezdéssel előbb még fogalmam sem volt arról, hogy merre megy majd a poszt. Most negyed tizenegy van, eltelt fél óra, és annyi történt, hogy elmeséltem, miről ábrándoztam a héten. 

Levél a frontról – a mítosz teremtésének egyik pillanata

Amúgy van hozzá egy új szokásom. A telefonomon a mobilinternetet kikapcsolom amikor kilépek a lakásból, és csak az irodába beérve kapcsolom be újra. Nem pittyeg, nem figyelmeztet, nem notifikál, nincs üzenet, nincs másik üzenet, nincs harmadik üzenet (van vagy hétféle üzenetküldő a készüléken), nincs gombnyomogatás, nincs semmi, csak egy podcast, amit hallgatok. Aztán a podcast lehet érdekes, és akkor odafigyelek, vagy nem, és akkor valami teljesen másra. Ki a vonat ablakán.

Egy végtelenül egyszerű gombnyomással, és egy kis önfegyelemmel nyertem napi kétszer fél órát az életemből, amikor nem nyomogatok valamit, nem egy képernyőt bámulok, még csak nem is könyvet olvasok(!), hanem kicsit álmodozhatok, járhat mindenfélén az agyam. Azt például érdekesnek és valahol furcsának találom, hogy a Kispest általában nem jut eszembe, mint primer gondolat, azonban rendszeresen azon kapom magam, hogy bármit képes vagyok összekapcsolni vele, elkanyarodni a Bozsik irányába, és mire befutunk a Nyugatiba már kész is egy poszt gerince, vagy mondjuk úgy vezérfonala.

Amit természetesen lusta vagyok azonnal bediktálni a telefonba hangjegyzetként, felírni az Evernoteba, így mire kifordulok a Podmaniczkyre az ötlet már rég az enyészeté. Pont úgy tűnik el, mint reggel az álom, amire azt hiszed az ébredés előtti pillanatban, sőt, szentül hiszed, hogy emlékezni fogsz, de amint kinyílik a szemed, már csak egy érzés maradt, hogy valami volt, amiben biztos voltam, de mi is az? Semmi, nyugalom, felesleges erőltetni. Majd jön a következő.

Így megy ez.

Az Újpest például eszembe se jutott. Pedig egy Újpest-Kispest az valami. Még Ferenc József volt a birodalom királya, amikor először játszottak az érdekelt felek élvonalbeli meccset. 102 éve. Belegondolni is durva, hogy mi történt azóta a világban, miközben itt egy apró kis állandóság, mert az Újpest-Kispestet megtartjuk minden évben. Néha kicsit más a neve, néha kicsit más a színe, néha nem csak a futballról szól (a futball eleve nem csak a futballról szól!), ez Magyarország, hogy máshogy történhetne? Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk. Mosoly, boldogság, ünneplés. Jogos a taps.

Egy pillanat, amikor mintha minden rendben lenne. Vagy csak úgy tűnik.

Az Újpest-Kispest nem örökrangadó, nem derby (derbi), nincs körülötte semmiféle kultusz, csak úgy van, létezik, mindig volt és mindig lennie kell, mert a világunk akkor működik jól, akkor működik helyesen, ha az ember évente egyszer kibuszozik Újpestre, hiszen máskor mi dolga lenne ott? Ha nem kéne menni, szaladnék azonnal a panaszkönyvért, kedves Nagy Mozgató, mégis hogyan gondolod? Mi lesz a következő? Tejcsokis Túró Rudi?

Amennyire utálok Újpestre kijárni meccsre, annyira fontosnak tartom magát a rituálét. Amíg van Újpest-Kispest, amíg van Újpest-Kispest az NB I-ben, addig van remény (Fradi, MTK, talán Vasas ugyanez), mert kell legyen olyan, hogy a volt valahogy összekapcsolódik a jelennel, és valamiféle jövőt vetít előre, már csak azon egyszerű oknál fogva, hogy ismerjük, tudjuk mit várhatunk tőle, megbízunk benne. Nem kell szeretni, nem kell éltetni, a lényeg a kiszámíthatósága, ami a volt-van-lesz hármasából következik, ahol természetesen fontos premissza a voltságnál a mindig is voltság peremfeltétel.

Az Újpest-Kispest azon kevés dolgok egyike az életünkben, aminek van értelme, ami valóban létezik, és nem csak azért mert léteznie kell(ene), hanem mert tényleg van.

Na, meguntam a posztot írni ebbe az irányba (háromnegyed tizenegy), bocsi. Legyen az, hogy itt és most elvágom.


Újpest – Bp. Honvéd @ Megyeri út, 19:30 TV: M4 Sport
 • Az Újpestről hét közben kölcsönvett Tischler játszhat, így végre kérdés, hogy milyen csatársorral állunk fel. Szerintem kezdésnek marad a Danilo, Holender, mert ugye N’Gog még nem teljes meccses játékos, Tischler utoljára tavaly novemberben(!), pont ellenünk játszott végig egy NB I-es meccset. Azóta mindössze kétszer volt kezdő.
 • Iványi viszi a meccset. 2006 óta 30 meccset fújt nekünk, ezeken átlagosan 1,533 pontot szereztünk, vagyis nagyjából ugyanannyi esélye van annak, hogy gyúzünk vele, mint annak, hogy vesztünk. A döntetlennek valamivel kisebb.
 • 2013. május 11. óta nem nyertünk a Megyerin, sőt, az elmúlt tíz évben összesen tizenháromból csak kettőt, és ebben már benne van a Vasas újpesti albérlete is. Ha a kupadöntőt nem számoljuk, akkor Supka még nem nyert a Megyerin a Kispesttel: 4 meccs, 4 vereség (1 a Vasastól), 3-9-es gólkülönbség.
 • Eltiltottunk nincs, sérültünk elméletileg nincs, legalábbis olyan, aki valóban számítana.
 • Vajon kivel pótolja Supi Vadóczot a kezdőben? Pilík? Bevállalja Bambát?

A képek a Kritikus Tömeg oldal, Isten hozta, Őrnagy úr! adatlapjáról vannak. Apró technikai megjegyzés: a posztjainkat továbbra is véletlenszerűen osztjuk meg a Facebookon. Inkább nem, mint igen.

“Latinovits, mobilnet, álmodozás a vonaton és hasonló apróságok az Újpest-Kispest elé” bejegyzéshez 195 hozzászólás

 1. Nagy Geri ilyen játékkal nem fog csillogni a válogatottban. Aránylag jól bírjuk, ahhoz képest, hogy nincs Baráth, Uzoma, Vadi és az újpest jól játszik.

 2. Gáz ez az állandó f.sszopózás. Szánalmas, pedig a tabor egyébként zseniális.

 3. Sajnos az Újpest játéka kombinatív, a miénk viszont teljesen esetleges…

 4. Pilik nem annyira lassú mint sokan mondják, viszont nagyon gyenge

 5. Pilik kuka! Nekem korábban sem tetszett,akik meg dicsérték,azok valószínűleg azért mert nyert a csapat. Jól sosem játszott. Hogy várhatják hogy ez a tag Vadóczot pótolja?

  1. Nem azért, mert nyertünk, hanem azért, mert azoktól várjuk a csapat sikerességét, akik itt vannak. Hagyni kéne már a picsába ezt a Vadócz utáni idióta siránkozást.

   1. Ez nem Vadócz utáni idióta siránkozás ember! Gondolkozzál már! Ez figyelemfelkeltés a klubvezetés felé,hogy pótolni kellene(olvasnak itt)! Mert jelenleg NINCS pótolva! Ilyen kurva egyszerű.

    1. Azért várjunk még Pilik “kukába dobásával”, voltak már kifejezetten jó meccsei, pl. Mezőkövesd, Debrecen második félidő.

 6. Pilíknek nem képességbeli problémái vannak, hanem szerintem nagyon nincs önbizalma.

  1. És ha így lenne, akkor neked mi közöd hozzá, faszfej? Húzzál a kurva anyádba!

    1. Legyen akkor szánalmas,de igaza van,úgyhogy tiplizhetnél már arrébb.

    2. Te melyik csűrhéhez tartozol Gamerke? Egyébként újból visszanézve már lesnek tünt.

   1. Lehetett lest is ítélni meg nem is.Nem volt egyértelmű.Az M4 megint egyből eldöntötte mi a tuti.

    1. Igen, Hajdú úr látta, annak ellenére, hogy nem volt vonalban a kamera. Azt bezzeg nem szúrta ki, hogy a kapufa előtt 2 kézzel ellökték Hefflert.

     1. Annyit mondott, hogy lebirkózta Hefflert. Mindig mindenkinél azt látjátok, halljátok hogy csak velünk akarnak kiba.ni???

      1. Lebirkozta, vagy két kézzel ellökte, az nem ugyanaz. Test-test elleni küzdelemben is le lehet birkózni! A lesgólnál pedig nem volt vonalban a kamera, de Hajdú egyből látta, hogy nem les. Te talán annak idején a Gundelen sem érezted, hogy a Fradinak szurkolt az egymás elleni meccsen…

     1. Mivel ez döntetlen lett, maximum 4, de a Loki-meccs még a vendégedző szerint sem a bírói hibán múlt.

     2. Butaságokat beszélsz… .
      Múlt héten is a 11-es előtt egy súlyos szabálytalanság miatt a kiugró Holendert letaroló debreceni védőt ki kellett volna állítani.

     3. Hat nem lehet sehogy sem, hiszen ma csak egy pontot szereztünk és a múlt héten is mi vezettünk. Legrosszabb esetben négy pont.

     4. Reméljük még sokkal több is lesz és akkor nagy örömödre befogjuk a szánkat. Te meg igazad tudatában majd jogosan írhatod, hogy persze, csak a bíróknak köszönhetően lettetek újra Bajnokok..!

  1. Nézd meg jobban. Nem lökött ő senkit…
   Mind a két gól szabályos volt… 1:1 nek kellett volna lennie.

 7. Pozitívum, hogy csak 2 meccsen kaptunk gólt az eddigi 7 meccsből.

 8. Csalódás, nem az eredmény, hanem a játék. A Mezőkövesd ellen mutatott idegenbeli összjátékot egyáltalán nem tudtuk produkálni.

  Azt azért látni kell, hogy ez az Újpest sokkal erősebb, mint a legtöbben gondolják, ráadásul együtt játszanak már 1 éve, összeszokottabbak.
  Az 1 pont nem rossz, de az látszott, hogy idén már az komoly eredmény lenne, ha a 3. helyért versenyben lennénk.

 9. Batik jól szállt be…a napi hülyesége szerencsére egy stadionból kirúgott keresztlabda volt csak

  1. Azért az a szitu meleg volt,amikor az első félidőben Dino hátragurított,Kamber meg egy helyben állt és várt Grófra,aki elől meg Zsótér elhozta a labdát.Még jó,hogy utána fölérúgták.

  2. Remélhetőleg,Boti sérülése nem túl súlyos és 2 hét alatt rendbe jön.Kambernek is nagyon jót tett a kispad,Batiknak is jót tenne,bár ma tényleg nem tudok én se rosszat mondani rá.

 10. 1 elvett szabalyos golt itt 1 elvett szabalyos gol ott, ezenkivul remdkivul gyenge kuzdos meccs volt
  Tischler kuldjuk vissza de gyorsan
  Gyenge jatekos nem kell ide ezt a szintet barki hozza akademiarol 45 perc alatt nem ert labdaba Ngog 10 perc alatt tobbet csinalt
  Hefflert helyett nagyon gyorsan jeloljunk ki mast a beadasokra 0 jo beadas legtobbet az elso vedoig rugta el
  Kozeppalya ma nem volt jatekban
  Pilik 4 a 2 szitunal nem tud pontosan passzolni hat hat …

  1. Amit tavaly Eppellel és Lanzafaméval… Előrevágott labdákat Eppel (Tischler) továbbcsúsztatja a lendületes Lanzafaménak (Danilonak) aki így kiugorhat a védők között

  2. Szerintem mindkét elvett gól szabálytalan volt. Novothny feje (ami igye olyan testrész, amivel szabályosan labdához érhet) belógott, N’Gog pedig kézzel eltartotta a vele felugró kapust. Szóval így is 1-1, pontosabban 0-0 :)

 11. Sokan dicsérik az ujpestet.Nem rosszak,de az a helyzet,hogy ma mi voltunk szarok.Pontosabban a betonközéppálya hiányzott,ami ugye meg lett bontva.Nem kontrolláltuk a középpályát,teljesen átszaladtak rajtunk.Nagyon kellene Hidi a továbbiakban,mert ez a kp így nem jól néz ki.

  1. Szerinted Hidi jobb, mint Pilik?
   Jól tud hosszú labdákat adni, de azért nem volt egy sztárjátékos Hídi sem tavaly.
   Haragszom Vadóczra.. Azért ő is igazolta, hogy csak magára gondol.

    1. Jockey, miért zsoldosozod egy meccs után?
     Korábban többször jól játszott Pilik, Mezőkövesd ellen szerintem nagyon jó volt. Látszik, hogy nagyon szeretne bizonyítani.
     Debrecen ellen is szerintem fontos szerepet játszott a győzelmünkben, mert Vadócznál például jobban játszott, amikor bejött helyette.

     Hídit nagyon sokan szídták annak idején, amikor itt volt. Most hirtelen mindenki a nevét zengi, mert éppen nem ő játszott, ezért nem lehet kritizálni.

   1. Nem tudom te mit nézel egy középpályásnál,de… Hidi nagyságrendekkel jobb,ne vicceljünk már.A helyezkedése,védekezése zseniális magyar szinten.Ez a román legenda Haginak is feltűnt egy edzőmeccsen.Pilik meg egy vicc,lyuk volt a helyén a középpályán.

   2. Az augusztus végi lelépését már az aláírása előtti cikkekből lehetett tudni. Gondolom, max akkor maradt volna, ha befigyel egy csoportkör, de lássuk be, annak annyi realitása volt, mint Hemi fizetési sapkáját ráadni Dzsuzsira. Az eddigi évekhez képest plusz volt, hogy Vadi nem csak edzett Kispesten, hanem segített a távozók után nagyon-nagyon nehéznek ígérkező szezonrajtban, a kupában sajnos kevésbé, a bajnokságban annál inkább.

   3. Talán a játék nem lenne Hidivel sem jobb, de hogy stabilabbak lennénk, az tuti. És ez hiányzott tegnap.

  1. Nem volt az, de nem baj, jó ez így. Csak most, hogy megadták múlt héten a tizit Danilonak, ezt meg nem, majd ha megint ellenünk tévednek, felejtsük el az összeesküvés-elméleteket, pls.

 12. Hát ez elég gyenge produkció volt sajnos. Kukoc hozta azt a formáját amiért nem szeretjük megint nulla volt ráadásnak volt egy becsuszása amit még most se tudok értelmezni. Sok szurkolonak tetszik a cseh fiu Pilik de én akkor is azt mondom hogy Banó jobb töle nagyon sokszor eltünik és alibizik és még pontatlan is sokszor. Továbbra se értem minek kellet ide Tischler csak a helyet foglalja a fiatalok elől . Danilo Ngog Holender elég nekünk. Remélem Baráthnak nem komoly a sérülése mert a védelem alapja most Kamber is jó formában van remek belsök lennének a jelenlegi formájukban.

  1. Banót szerintem is játszatni kellene, sokkal többet érnénk vele, mint Pillikkel.

   1. Már csak a tavalyi formája miatt is megérdemelné és ráadás a mi akadémiánk fia tehát megint adunk egy pofont az utánpótlásnak

  1. Attól is függ hogy mennyire jól játszott. Ott sem az összes szurkoló írt bucsúlevelet.

 13. :(
  Fura egy csávó kissé, valljuk be..
  Nekünk, magyaroknak ilyenek jutnak.. Dzsudzsák , Vadócz, Huszti

  1. Egy vándormadár a srác… :(
   Ezért különösen ironikus amikor klubhűségről beszél vagy azzal házal. De szerintem ezt eljátszotta. Nagyon rossz döntést hozott most, mert ezzel visszarakta magát az alsó polcra, és elszúrta ezt a kölcsönösen kimondottan előnyös együttműködést.

   1. Többet tett és köszönet neki. De kurva kiváncsi vagyok hová tud még eligazolni. Mert értelmes bajnokságba már nem az biztos. Honvédban aránylag kiemelkedő volt de ez külföldön már kevés…..
    Mindenhol hangoztatja mekkora Kispesti……nekem csalódás hogy elment.

      1. Jaaaa és ezt a nyilatkozatát hallgatva kicsit butának is tartom. Ez a “van ahol még nem játszottam” ez vetekszik Guzmics legendás “sok helyre eljuthatok” nyilatkozatával.
       Ha akkora Kispesti lenne itt marad a seggén és segít a Honvédnak bassza meg.

      2. Nem biztos, hogy az a legfontosabb neki, de tippem szerint akkor is sokszorost, mint itthon.

 14. Nem mondom, hogy tetszik a f…pó lila, de nem zavar, szerintem ennyi belefér.(Mondjuk, a több perces verzióról lemaradtam.) Én azt nem értem, hogy egy vitatható ítéletnél miért kell azt kihangsúlyozni, hogy a javunkra tévedett a játékvezető. Ez a véleményem attól függetlenül, hogy les volt az ellenfél nem gólja, vagy sem.

 15. Nem mondom, hogy tetszik a f…pó lila, sőt! Tudom, hogy a dalból lett kiemelve, de miért ott akadt meg öt percre a lemez? Miért nen ott, hogy KISPESTI lettem? Azt szívesebben hallgattam volna, akár kilencven percig is!

  1. Biztos erre is van valami értelmes magyarázatuk a srácoknak. Bár lehet, hogy másnap józanul már Ők is rájönnek, hogy ez szánalmas volt.

   1. Én büszkén szoktam hallgatni, hogy milyen jól nyomja mindenhol a táborunk kilencven percen át, de egy ilyen „szurkolással” lerombolnak mindent! Arról nem beszélve, hogy megint fizethet a klub!

    1. Nekem vannak ismerőseim az ujpest táboron belül. Még ők is kérdezték tőlem, hogy mire fel volt ez a lehengerlően alpári szurkolás. Az odamondogatás ok, de így…
     Főleg úgy, hogy “egyikünk sem NER csapat”.

     1. Jockey unalmas vagy, te is csak ismetelgeted magad.
      Legkozelebb is menni fog ez.
      Ha meg esetleg nem tetszik, ott vannak a keritesen a capok.
      Szolj nekik.

      1. Nem tetszik. Hiába szólok nekik, nem változik semmi. Bölcsődéig, meg az anyai öl melegéig nem tudok visszamenni sem a te, sem az ő szocializációjával. Az már elkésett, az a hajó már elment…
       Bár mindösszesen csak annyi lenne a gond a szrukolással hogy unalmas… akkor lennénk kvittek.

        1. senki nem mondja, hogy nem szurkoltatok hatalmasat + csakhogy még hozzáteszitek pluszban ezeket a dolgokat, ami gáz
         lehet cukkolni a másikat, egykét anyázós rigmus sem baj, de amikor tényleg perceken keresztül ez megy, az gázos, meg nem is sértő manapság..
         Nem azért hördültek fel az újpestiek nagyobb része, mert őket annyira sértette, hanem azért, hogy hogy mocskolódhattok ennyire alacsony szinten

        2. Jóól vaaannn… Alaposan körbeszo***dtátok… akarom mondani körbeudvaroltátok egymást belterjesen a fészen… :S
         Akkor most már világos, hogy rajtatok kívül nincsen élet, mert egymás trágárságtól trágyaleves vállát meglapogattátok… :-)
         Ahogy a szavam járása vallja: Oh sancta simplicitas!

      2. Ti vagytok rohadt unalmasok, hogy állandó feszültséget keltetek a vezetőség és a szurkolók között Hemi zsidózásával, beégetitek a klubot a nki meccsen a “b.zi” Hemizéssel, meg 10 percen keresztül nyomjátok a f.szszopó lilákat, mint az idióták.
       2018-ban rohadtul nem vicces már a trágárság, egyszerűen nem menő, hanem égő. Legalább valami humoros, vagy cinikus rigmust nyomnátok (pl. “Felcsúton mindenki stróman”), de ez így gáz volt.

  2. A kispesti lettem nem ment kb 10percig?
   Ujpesten jatszottunk, rivalis a ket tabor.
   Mit kell ezen csodalkozni?
   Miota jarsz meccsre, hogy ez neked uj? Vagy 2005-2012 kozott nem voltal ujpesten idegenben? Hagyjuk mar …😄😄

   1. Szerencsére nem vagyunk egyformák… Valószínűleg régebb óta járok meccsre, mint Te, de ennek semmi jelentősége. A lényeg, a végtelenített f…szopózással nem tudok azonosúlni, de mint írtam, nem vagyunk egyformák.

 16. Ez az egy pont még sokat érhet a bajnokság végèn. Én nem vagyok elégedetlen.

  1. Én is elégedett vagyok az egy ponttal, de csalódtam a középpályánkban, most nagyon lefocizták őket, ennél több kell jóval, persze nem sok csapat fog Újpesten nyerni , de ez akkor is kevés.
   Az eddigi teljesítmény és a mostani helyezés viszont nagyon szép, remélem ez lesz a bajnokság végéig.

   1. Azért mert most ők voltak a gyengék, védekezésben vagy elmentek mellettük vagy szabálytalankodtak (félő volt Nagy Gerinek egy második sárga), támadásban nem adtak használható labdákat (nem volt könnyű az igaz), és ha volt labda a csatárainknál akkor meg nem értek oda segíteni nekik, ez most gyenge teljesítmény volt.

    Az igaz, hogy ez a középpálya “átka”, hogy ők szabják meg a csapat játékát, és így nagyobb a felelősségük, de hát ez van, ellenben ez a poszt ahol igazán kell tudni focizni.

    1. Nem azért voltak gyengék, amikor náluk volt a labda elvesztették, elpasszolták, védekezésben mikor egy az egy elleni szitu alakult ki szinte mindig kicselezték őket, ha a csatárokhoz véletlenül eljutott a labda, akkor a kp.ink 40m-re lemaradva, szóval főleg ezért voltak gyengék. Azt is lehet elemezni, hogy a csatároknak mit kellett volna játszani, de általában kettő négy-öt ellen volt mert a középpályásaink nem tudtak nekik támogatást adni.

    2. Pont a két csatárt baklövés kiemelned, Danilo nagyon hasznosan játszott, végig várta a labdákat.

 17. Huhhh…..nálunk annyi eső esett, hogy az iskolában fő tantárgy lett az úszásoktatás. A mérkőzésröl. Egy sebességgel a lilák alatt voltunk. Kamber Gyuri volt egyedül aki jól játszott, és Danilón meg látszott az akarat. Nem először mondom, hogy a védekező rohangálos középpálya simán átjátszható. Egyszerűen elrúgták a bőrt, mellettük vagy felettük. Vadi nagyon hiányzott. NGOG minden megmozdulásán látszik , hogy honnan jött. Pozitívumból nem volt sok.

 18. Miért nem volt jó nekünk Lukács,hiányzik a szélről egy gyors,jól cselező,befelé törő játékos.Kukoc nem szélső,nem védő,nem támadó,így hiányos a szélsőjátékunk.Tichler miért lesz jobb mint Lukács ??? Kellett középső csatár is ,jött Ngog.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.