Kulcsszavak mentén a Fradi ellen: elvárások, érdektelenség, tej, kenyér, valamint arról is szó lesz, hogy miért tisztelem a hatvanhatot

Bp. Honvéd – FTC @ Hungária körút, 19:30 TV: M4 Sport

Fura, de konkrétan semmi, de tényleg semmi várósság nincs bennem. Este Honvéd-Fradi a Hungária körúton, most délelőtt kilenc körül jár az idő, és jobban foglalkoztat a bevásárlólistám, és a lista tartalma, amivel mindjárt nekivágok a környéknek, hogy beszerezzek tejet, kenyeret, tonikot, kávét, meg egyéb apróságokat. Vajon mit felejtettem el?

Tényleg az van, hogy évek óta nem hoz lázba a Fradi. Eleinte csak érdektelenné váltak számomra, persze magamban simán ment a sz*rfradizás, a dallamotapadás az dallamtapdás, ráadásul azt sem utolsó, ha valamihez képest másnak érezheti magát az ember, mondjuk többnek, jobbnak, bárminek. Aztán jött az elmúlt fél-egy év, letettem az újságokat, letettem a mindennapok apróságait, maradtak a trendek, és kiderült, a Fradi ugyanúgy belesimul, mint a mátrai erőmű, a vidéki sajtó, a minket körülvevő valóság.

Maradt az alábukunk és kibekkeljük állapota.

Viszont nyugalom, van, kell legyen egy viszont, különben mire fel az a sok engergia, amit belefeccolunk a Kispestbe. (Jó, az elmúlt időben valamivel kevesebb az idő és az energia, de majd megoldódik valahogy.)

Szóval két hete jártunk Újpesten, és két hét az ugye 14 nap, 336 óra, vagy 20160 perc. Ha egy budapesti ember átlagosan tíz percet vár egy buszra, akkor az kétezernél is több busz, és ha buszonként egy közepes délutáni tömeggel számolunk, akkor az 300ezernél is több ember, akivel potenciálisan találkozhattunk volna, legalább egy integetésre, én a megállóban, ő a busz ablakában. Valahogy mégis úgy alakult, hogy Újpest óta senkivel, mármint a megszokott társaságból.

Mindig rá kell jönnöm, amikor éppen nincsenek meccsek, hogy én az egész fociból a legjobban a meccsen levés élményét szeretem. A meccsen levés kezdődik valamikor egy találkozóval, aztán jön valamiféle közlekedés, egy kis valahol máshol levés, talán még egy kis közlekedés, még egy kis levés valahol, hogy ezután következzen maga a mérkőzés, ahol megint csak vagyunk, azért az is fontos, hogy a pályán mi történik, Kukoc külije, mégis Kukoc külije (és egyben az ország legjobb ballába, legfeljebb Palvin Barbi más ligában játszik), de meg kell érteni, hogy a meccsben ugyan fontos maga a meccs, de az csak másfél óra a meccsnapból.

A meccsnapon találkozunk egymással, a meccsnapon hódolunk a rituáléinknak, a meccsanapon értelmezzük magunkat az ellenfélhez képest, a meccsnap arra való, hogy jól érezzük magunkat, és megerősítést nyerjünk afelől, hogy a létformánk nem csak kiváltságos, hanem egyedülikén értelmes a világmindenség egyéb létformáihoz képest.

Na, de már bevásárlócetlivel kezdtem (fél tíz, lassan indulnom kéne, legfeljebb visszatérek a poszt további részére, bár ezt a bekezdést még befejezem), akkor illene egy kis felsorolás ide:

 • meccsnap – pipa
 • találkozó emberekkel – pipa
 • meccs előtti program – pipa
 • találkozás még több emberrel – valkószínűleg pipa lesz
 • ellenfél – nabazzz, itt az üresség.

A Fradi mezőkövesd lett számomra. Mondjuk azt rühellném, ha a hazai szektorban terpeszkednének a szurkolóik, viseljék a felelősséget a hülye klubvezetésük miatt, amelyik nem engedte, hogy a meccs a Bozsikban legyen, hogy többen elférjenek a vendégbe. Fogadják el, nem megyünk oda, ahol nem szeretnek minket. Felőlem lehet civilben a világ legaranyosabb embere, biztos nagyon jóban is lehetnénk, talán én javítanám nála a villanyt, vagy ő hozná ki a postámat, de ez most meccsnap, itt a franc se akarja, hogy elrontsa a jókedvemet és a várósságomat.

Megjegyzés // nem értek egyet azzal, hogy egy klub előre megmondhatja, hogy megtagadja mindazok a belépését egy stadion hazai szektorába, akik nem tűnnek hazai szurkolónak. Vajon hogy működik majd mindez a gyakorlatban? Pofára? Fejformára? Milen igazolásokat kell majd bemutatni? Annyira csak nem hülye egyik sem, hogy Alex Monken-mezben jöjjön, a százkisleányt énekelve. Vicc az az ország, ahol egy ilyen rendelkezés simán publikálható, és semmiféle felhábárodást nem von maga után.

Mellékesen // egy normális világban nem lenne bajom azzal, hogy egy fradista ül/áll mellettem, röhögnék rajta, kicsit szánnám az eltékozolt életét, de alapvetően nem lenne bajom vele. Meccsnap van nekem is, neki is, tudom tisztelni, amiért nagyjából hasonló módon szeretjük eltölteni az időnket. Eddig 2:0 a nem normális ország javára.

Mert ugye, mint azt írtam, nem a Fradit várom, mert nincs Fradi, csak valami van, amit kivárok, alábukok, kibekkelek, majd elmúlik, satöbbi, ezer körben beszéltünk a témáról. Amit várok, hogy van egy csapat, amelyik vezeti a bajnokságot éppen (ez pont a Fradi, de nem a Fradi, hanem csak egy név, ami történetesen ugyanúgy Fradi, mint lenne az a Fradi, ha lenne olyan egyátlalán), és ha nyerünk, akkor mi vezetjük tovább, és az egy remek állapot a szurkolói lélekben. Ez elég várós dolog tud lenni, nem?

Az FCSM Kinizsi elleni meccsek egyszerűen totálisan érdektelenek lettek. Ha nyerünk, az is jó, ha vesztünk, az sem baj, mert így működik a rendszer. Mindenre lesz válaszunk. Nem arról van szó, hogy Lipcsei, Albert, Páling és a többiek mondjuk jobbank Illésnél, Durónál, Pisontnál, aztán dőljön el a pályán, hanem olyanok vannak, hogy ne ugráljunk Rákosival a hátunk mögött, hiszen mi voltunk a kommunizmus kirakata, tehát egész életünkre egy bélyeg kell legyen, és még az is mindegy, hogy most egy másik, hasonlóan működő, csak más színű kirakat ellen játszunk, de az nem bélyeg, hanem jár.

Szóva tényleg nem édekel a Fradi. Manapság ott tartunk, hogy magamban már csak nem is sz*rfradizok, mert minek? Ennyi erővel mantrázhatnám az is, hogy mocskos perpetum mobile, vagy rühes tisztességes politikus. Ugyanúgy nem léteznek.

Nem tudom mennyire érthető. (Inkább leugrom most a boltba, hátha eszembe jut egyrészt a folytatás, másrészt, hogy mit húzzak ki a korábbiakból, vagy írjak át, hogy értelmessé tegyem.)

— itt egy vágást képzeljünk el —

Életem (egyéb csodás banyatankon képek ebben a twitben)

Persze a tejet elfelejtettem, ebéd után lesz egy rövidebb kör.

Na.

Erdős vezeti a meccset, és már félek bemondani, hogy kvázi a házibírónk, de annyira, hogy még EvdM is száz százalékos maradt vele. A legutóbbi nyolc közös meccsünkből hatot megnyertünk, egy lett döntetlen (tavasszal, Debrecenben a Diósgyőr ellen) és egyet vesztettünk el (még Rossival, Újpesten a Vasas ellen, hogy az utána következő ötöt behúzzuk sorozatban, és a végén ünnepeljünk egy bajnokságot), ami nem mondható rossz mérlegnek. Amúgy összesen tizenhat meccset fújt nekünk, és ezeken átlagosan 1,625 pontot szereztünk.

A spori tehát nem vészes, minden más pedig rajtunk és az ellenfélen múlik. Ha minden összejön, akkor teltház előtt (fél délkor még 1000 jegy vár gazdára) játszhatunk, Baráth és Uzoma egészséges, egyedül Pölöskei hiányzik és ki tudja N’Gog mennyit bír, vagyis simán bemondhatjuk, hogy Supitó a legerősebb kezdőjével számolhat. Annyi lehet csak bibi, hogy Banó-Szabó, Gazdi és Nagy Geri az elmúlt két hét nagy részét valamilyen válogatottnál töltötte, vagyis szinte a komplett középpályánk kiesett a felkészülés egy részére.

Viszont van olyan, ami már régen volt, mégpedig a bőség valamiféle relatív zavara, még úgy is, hogy Vadi már nincs velünk.

 • kapus // Gróf és Horváth
 • belsővédő // Baráth, Batik, Kamber, Lovric, Skvorc, plusz végszükségben Heffler és Temesvári
 • szélsővédő (wingback – ezt a szót egyre többet hallom) // Uzoma, valamint Heffler, Holender és Kukoc, bár egyikük sem az a klasszikus, de lég jól szuperálnak, ha kell. Főleg Holi.
 • középpálya // Banó-Szabó, Gazdag, Nagy Geri, Pilík, valamint Bamba és Holdampf
 • csatár // Danilo, Májer, N’Gog, Tischler

Ebből kellenne összerakni a legjobbat, ami nálam valahogy így nézne ki jelenleg:

Gróf
Holender, Baráth, Kamber, Skvorc, Uzoma
Gazdag, Nagy Geri, Banó-Szabó
Danilo, N’Gog

Nyilván a közelébe se lőttem, és ennek nagyon tudok örülni, ugyanis Supka végre nem egy a kiszámítható edzők sorából. Nincs már 57. percben Horváth Adrián, persze a gól, gólok és a pont, pontok még megvannak, mert valóságból csak egy létezhet. (Jó, párhuzamosan nyilván több valóságértelmezés is futhat, de legyünk reálisak, azért mégis Supiról van szó.)

Szóval van egy amúgy nem gyenge keretünk, simán ott van erősségben a Fradi és a Videoton mögött, a nagy kérdés, hogy mit sikerül kihozni belőle hosszabb távon? Az eredményesség eddig jól alakult, ennyi már önmagában húzhat előre egy csapatot, most pedig jön az az időszak, amikor a szakmai stábnak kell bedobnia magát, és összekaparni minden pedagógiai érzékét, hogy a srácok el is higgyék, lehet keresnivalónk.

A harmadik eljövetele óta írom, hogy Supka a maga módján kiszámítható, garantál egy stabilitást, és egy keretből nagy valószínűséggel nem hoz ki kevesebbet, mint az egyes játékosok képességeinek összessége. Tehát ha mondjuk átlagosan tízes skálán hatos játékosaink vannak, akkor a csapat is hozni fogja a hatvanhatot legalább. Rossival ugye megvolt a nyolcvan-kilencven is hosszabb-rövidebb időszakokra, akkor és ott nagyot mentünk, mindenki kihozta magából a legjobbat, ami az adott szituációban szükséges volt.

Elmondanám, hogy a hatvanhat jóval több, mint ami egy átlagos magyar edzőtől, vagyis az NB I-ben dolgozó edzőtől elvárható. Nem világmegváltás, azonban itthon ennyi bőven elég lehet. Viszont, ha kicsit többet tudunk beletolni a rendszerbe, akkor a hatvanhat lehet simán hetven-nyolcvan, ez pedig annyit jelent, hogy igen, ellenfelei lehetünk bárkinek a bajnokságban. Oké, rosszabb meccsek beeshetnek, ilyen a nagyszámok törvénye, de nem hiszem, hogy tartós állapottá fajulhat a gyenge eredményességünk.

Vagy valami ilyesmi.

Foglaljuk össze hol tartunk //

 • a mai Fradi nem hoz lázba egyáltalán;
 • jó lesz találkozni azokkal, akikkel a meccsnapokon szoktunk;
 • nem féltem a csapatot, sőt, elvárásaim lehetnek velük szemben.

Ennyikeh, plusz a tej, amit elfelejtettem.

címlapkép: pixabay (unalom szóra keresve)

“Kulcsszavak mentén a Fradi ellen: elvárások, érdektelenség, tej, kenyér, valamint arról is szó lesz, hogy miért tisztelem a hatvanhatot” bejegyzéshez 130 hozzászólás

  1. Na ezt kellene az edzőnek eldöntenie és leoltani a balfasz szabadrugáslövőket… :(((

 1. hihetetlen… Holender és Heffler sem adja be egyszer sem a labdát.. Hefflernek a szabadjai szinte sosem sikerülnek, mégis állandóan ő lövi
  nagy edzésmenő lehet…

 2. Erdos egy mocskos csalo. De ha nekunk a Heffler a legjobb szabadrugaslovonk akkor meg most lepjunk vissza ettol a kibaszott bajnoksagtol.

 3. Van amiben sokat fejlődtünk: Ozzy Osbourne szól a szünetben. :)

 4. Pilik egyszerüen egy kalap szar hetek óta mondom hogy Banó játszon helyette a gól az övé volt momentuma se volt a fradinak kár érte. Azt is hetek óta mondom hogy hefflernek még az u10 be se engedném hogy pont rugást végezzen fogalmatlan hozzá de még is vele rúgatnak mindent. Piros lapot uszot meg a mocskos fradi.

  1. Kar erte, ezt a Fardit verhetnenk, csak golt nem tudunk rugni. :(

  2. A labdavesztés után hatan voltunk még a labda mögött, ebből nem törvényszerű gólt kapni.

 5. És nem ismételték a piros gyanús szitut a szünetben sem. Kabaré….

 6. Cserélni kellene a szünetben! Elsősorban Erdősre gondolok, akit örökre lecserélnék. Eddig “csak” a gól előtti fratyi szabálytalanság továbbengedése, a Danilót két kézzel lerántó játékosnak járó sárga lap és Szpirovszki piros lapjának elmaradása szárad a lelkén! Mi lesz még a Ii. félidőben? Mocskos csaló!

 7. Hibának tartom Ngog lecserélését, amikor labdát kapott, érződött a tudása

 8. A második félidőben igaz, h meddő a fölényünk, de a Fradi csak bekkel, és húzza az időt. Ha ezt mi csinálnánk, akkor a komplett sajtó kőkeményen lehúzná rólunk a keresztvizet a meccs után

  1. Rebrov miatt, szenzációsan felépítette a Fradi védekezését, ennek ellenére szerencsével nyertek, eladott labda, meg nem adott piros lap

   1. Szerintem kicsit túledzette őket Rebrov a szünetben, sajnos kibekkelték…

   2. Mi van???
    Falusi kiscsapat! Beálltak 10en bekkelni az egész 2. félidőben!
    Ez a fagyi???
    Vincze Ottóék röhögnek rajtuk!

    1. És mit csinálna Puskás Öcsi az impotens játékok láttán?

     1. Jogos!
      Bár annyit hozzátennék, hogy Vincze Ottót már láttam!
      Telek Manci és Lovrencsöcs mint azonos poszt… Muhaha
      A nagy válogatott csak vagdalkozta ki a lelátóra…
      Mit tesz jelenleg a fagyika a Magyar focihoz??? Megsúgom! Nullát!
      Csibusz a válogatott szar csalja a focit az általatok lesajnált Kispest ellen…
      Bűzösnek egy értelmes megmozdulása volt, le is könyökölte Kambit.
      Húzd ki magad és légy büszke!

      1. Nagyon mérges lehetsz, hogy kikaptatok, pedig tőlünk hozzászokhattál volna!

       1. Sajnálom, hogy nem érted, mi itt a probléma lényege, bár már többen igyekeztek elmagyarázni. Ha te ennek tudsz örülni, ahogyan nyertetek ma, akkor örülj! Idejönni beszólogatni biztosan nem elegáns, no de nem vagyunk egyformák, ha neked ez segít, hogy jobban érezd magad, hajrá. Hidd el, szánalmon kívül ez a viselkedés itt már nem sok érzelmet vált ki.

 9. nem érdemlünk vereséget… Ngogot fent hagytam volna, érződik, hogy már nincs fent

 10. Ez a mai, egy szar ferencváros, de ezt mindenki tudja. A Csapat viszont óriásit hajtott ma !! A Kanyar meg egyszerűen REMEK !

  1. A leendő (? reméljük, nem!) bajnokcsapat több időt tölt füvön fetrengve a második félidőben, mint a játékkal, hogy őrizzék az egygólos gyenge előnyük. Még ha a Gyirmót csinálná ezt! Grat nekik.
   A csapat hajtott, de főleg az első félidőben volt jó. Gazdag remek volt! Holender is tetszett.

 11. Sajnos a fő gond, h nincs egy hadvezér se a pályán se a pálya mellett. Supka nagyon nem hadvezér alkat, és akkor finoman fogalmaztam, de ha legalább a pályán lenne egy, akkor ez a mai meccs minimum x.
  Vezér nélkül egy erősebb csapat (Fradi,Vidi) ellen nagyon nincs átütőerő a játékban.
  A hajtás, küzdelem rendben volt, de ezt el is várom Honvéd mezben, főleg a Fradi ellen.

 12. Magyar foci kirakatcsapata 2018… Időhúzás a 30. perctől! Brávó!
  Vadócz hiányzik a cspatból a kulcspasszaival! Vele sima lett volna, így erölködés!
  Holender nagy BRAVÓ!
  Nálam, N’Gog – Holender csatárduó kezdene, és Dani papa pad!

 13. Nagyot küzdött a Csapat, nem érdemeltünk vereséget, a döntetlen reális lett volna. A fradinak egyetlen kaput eltaláló lövése volt, ami sajnos gól lett. A második félidő vége teljesen a miénk volt, a fradi játékosok szánalmasan fetrengtek és húzták az időt. A bíró nagyot hibázott amikor Szpirovszkit nem állította ki az első félidőben.

  1. Ez a minőségi különbség: ott van olyan játékos, hogy ha el kell találnia a kaput, akkor eltalálja.
   Miden magyarázkodás, ócska süket….

   1. “Nyilvánvaló gólhelyzetet akadályoz meg” utolsó emberként. Nálam és a szabály szerint is piros.😉

 14. Ez egy tipikus olyan meccs volt, amire az ember azt mondja, hogy így lehet veszíteni. A csapat hajtott, ugyan 16-n belül elfogyott a tudomány (kivéve N’Gog helyzete), de mezőnybe teljesen partyba voltunk a Fradival, akik szintén nem voltak túlzottan veszélyesek a kapunkra.
  Holender hatalmasat játszott, N’Gog hihetetlen lefordulásai vannak, Danilo veszélyesen játszott, a többiek se lehet panasz, talán csak Pílik volt aki egy kicsit beleszürkült a mezőnyben. A második félidőben Tischler és Kukoc nagyon nem tudott hozzátenni semmit a játékhoz, viszont Banóról szinte sugárzott a bizonyítás vágy.
  Lanzafame elég indisziponáltan játszott, látszott rajta, hogy nem lobog benne a tűz…azt hiszem a kispesti szurkolói nyomás megtörte, és ahogy nézem a fradisoknál sem lett kedvenc.

  1. Kukocot megvédeném, nyilván amikor beállt, már tudtam, hogy ebből nem sok minden lesz, de becsülettel próbálkozott, sokat volt játékban, beadott, ahol lehetett, sajnos a lövése nem pattant vissza a betonfalról. Banó jó volt, bár egy veszélyes labdaeladás ijesztő volt, de nagyon remélem, hogy innentől több lehetőséget kap.

 15. Pár szóban a mérkőzésről :
  Ezek a ganajtúrók megint legyőztek.És sajnos jobbak is voltak.
  Hogy miben ? Hát játékban semmiképpen….
  De amiben igen : Gyorsabban gondolkodtak, minden labdára előbb értek oda ( mint az újpest is 2 hete) minden fejpárbajt és párharcot megnyertek. Ennyi.
  Amíg mi egy lecsorgó labdánál gondolokodgattunk hogy hogyan kéne megjátszani addig odaugrottak és elrontották a játékunkat.
  rémes hogy milyen lassan járatjuk a labdát. Kiszámítható a támadásépítés, bőven van idő lereagálni.
  A végét ezek a szemétládák elfetrengték, elcsalták az időt…
  A két nagyból egyiket sem tudtuk megverni. Nagy céljaink ne legyenek idén.
  A középpálya mond csődöt most már meccsről meccsre.
  A széleken még csak-csak, a csatárok prímák, hátul is egész elfogadható.
  Vadócz kiválásával megszűnt a középpálya.

  A játékosokról :
  Gróf Dávid válogatott formában , Heffler : mindig lelkes de lassan be kell látni hogy sajnos csak ennyit tud. Batik az eladott labdáival a sírba kerget… Boti remek, Kambi a szokásos jó nívó.
  Filip : zseniális. A legjobb idénye lehet. Végre érti a játékot, meg meri húzni a cseleket, kulcsemberré nőtte ki magát.
  Nagy Geri : aki a válogatottba elmegy az egyszerűen lenullázza magát . Ő is sajnos egy talicska aprószart nem ért ma.
  Gazdi csak a második félidőre javult fel , amikor már meg merte csinálni a cseleket és fel mert válllalni kockázatosabb dolgokat.
  Pilik : rajta ment el a meccs.De ezen felül a játéka egy kalap szar, egy semmi. Nem szeretném a csapatban látni legalább 2-3 meccs erejéig. A helyére beálló Banó sokkal jobban mozgatta a csapatot.Ő gondolkodik a leggyorsabban, jó labdái voltak.Ki lehetne próbálni akár karmesterként is a középpálya közepén.
  Elől az ékek ne kaptak egy darab értékelhető labdát sem a középpályáról. Danilo és NGogo küzdöttek becsülettel. Ső utóbbi megéremelte volna a gólt….

  Összességében végtelenül csalódott vagyok. Ugyanis elég beszari volt a játékunk.Egy fradi ellen folyjon a vér, szikrázzanak a stoplik.
  Nem mertünk odalépni senkinek.
  Egy jóféle középcsapat leszünk ezzel a beszürkült játékkal. A kicsiket verni fogjuk, a nagyoktól kikapunk , a bajnoki helyezésünk pedig attól fog függni hogy a középmezőnyből hogy csipegetjük a pontokat.

  1. Nem az volt a meglepetés, h a Fradi jàtékosai sokszor gyorsabban reagàlnak, mert azt tudtuk, h papíron erõsebb a keretük.
   A meglepetés az volt, h sokszor mi jàtszottunk fölényben.. A Fradi a màsodik félidõben helyzet nélkül hozta le a meccset szinte, nem tudtàk megtartani a labdàt. Gazdag nagyon jól jàtszott, felülmùlta a Fradi középpàlyàsait.
   A vereséget a pontatlansàgnak tulajdoníthatjuk, az utolsó passzok, beadàsok pontatlanok voltak, sztem ez volt a döntõ.
   Holender sokkal jobb volt, de a zsemialitàstól messze van. Neki ennyi idõsen ilyen meccseket el kellene dönteni màr, s nem elég, hogy a mezõnyben aktív. Az a minimum.
   Valami kis plusz hiànyzik csak a csapatból, amit Lanza, meg Vadócz adott koràbban. Egy szabadrúgàs, egy döntö, pontos kulcspassz.
   Pilik nagyot hibàzott, amit azért sajnàlok, m jòl kezdte a meccset, a hiba utàn làtvànyosan elpàrolgott az önbizalma, pedig több van abban a srácban.

   U.i.: Lanza visszataszítõan viselkedett a levonulàsnàl..

   1. :)))) Ja, helyzet nélkül – pl. Bőle üres kapus helyzete vagy Petrjak sárgás esése.

    1. Légy büszke, és húzd ki magad!
     Ez férfi munka volt???
     Országunk kirakatcsapata a 30. perctől csalja a focit a 10ed akkora költségvetéssel dolgozó, de Nagy Kispesttel szemben!
     Csak Grat!!!

     1. Ha kilépnek az országhatáron túlra, ennyi pénzből nagyon homályos az a kirakat, benne a béna próbababákkal!

      1. Nem nekik kell elismerni, hanem az MLSZ-nek. :) Elég ha a végén megírják, hogy Danilo lett a gólkirály. Az, hogy év közben hány góllal bohóckodnak, az senkit nem érdekel.

        1. Inkább úgy fogalmazzunk, hogy Téged nem lehet megtéveszteni olcsó sajtó trükkökkel… :D

    2. Igaz, elfelejtettem öket, de egyik sem volt egy kidolgozott akció. A Fradi nem tudta “túlfutballozni” a Honvédot, ez a lényeg és hä lett volna egy Vadócz..

     Mindenesetre ez a vereség azért fàjó, mert így màr hàtrafele kell nézegetnünk, ami kissé lelombozhatja a fiúkat.

  2. Ez az a meccs volt, ahol reggelig sem rúgtunk volna gólt. Amúgy, minden szavad igaz.

  3. Amíg bebeszélitek magatoknak, hogy jók vagytok, addig marad a 3-4. hely. Az egyetlen helyzethez: Bőle üres kapura kapufa; Petrjak, egy az egyben 11-est akar gól helyett; Bőle fejese mellé; Bőle emelése egy az egyben Gróffal szemben fölé stb.

   1. Amiről beszélsz az egyoldalú, elfogult.
    Nem megbántásként csak jó szándékkal: told vissza a bicajt az üllőire. Ott megbeszélheted a haverjaiddal, pl. a festéktüsszentő gyerekkel milyen királyok vagytok. Sőt ezzel megvalósul az a kívánatos elvárás, hogy emelkedik az átlagos intelligencia szint itt Kispesten is és ott nálatok is ! Már, ha érted…

    1. “Már, ha érted…”
     Ez nagyon bizakodó feltétezés egy ilyen okostojástól…

     1. Az ember, míg él reménykedik: küzdj és bízva bízzál. Én megpróbálom belőni a bronzot idén (az MTK-tól félek egy kicsit :D)

      1. Nàlam rettegési sorrend:
       1. újpest
       2. kisvàrda
       3. felcsút – mtk

       1. Na de ha lemennek az EL csoportmeccsek, és feljön a bajnokságban a töltőállomás sc ? + bejön egy kis (sok) milliárd vagy új szponzor ? Ők is esélyesek. Nemdenem ?

      2. Ők most kikaptak…gyakorlatilag – beleértve minket is – mindenki verhető ebben az nb1-ben. Kisvárda, Mezőkövesd, Felcsút kezd magához térni, Diósgyőr, Hali viszont mélyrepülésbe kezdett…az MTK elég rapszódikus, de szerintem őket is el lehet kapni….

  4. Szerintem is kevés volt a pontos labda, Vadócz mérnökösködése hiányzik (pl óriàsi labdàja 0-0nàl Holendernek a Kövesd ellen)
   Ngog a helyzetét inkàbb kibrusztolta.

   1. Tudsz vmit Vadi v Hídi helyzetéröl? Mire tippelnél? Maradnak ezek a középpàlyàsok v igazolunk?

  5. A milliárdos különbbségnek nem sok köze van a harci tűzhöz.
   Nem a játékosra mondta, hanem a játékára és sajnos nagyon közel van a valósághoz. Geri hetek, lassan hónapok óta csak keresi önmagát.
   Azért ha az egyetlen egy labdára azt mondja valaki, hogy egyse, az nem olyan nagy baromság.
   Az óriási labda az volt amit Petrjak kapott. Ha bármelyik másik csatárunk van ott, akkor ez valószínűleg nem is lesz helyzet.. mire sikerült odaverekednie magát N’Gog- nak 2 méterre volt az érkező kapus + mögötte a védő, ideje sem volt felnézni, de így is megpróbálta egyből ellőni a rosszabbik lábával is. Most nem jött össze. Nem baj 2 nagy helyzet 1 gól, várom a többi csatárunktól is a hasonló statisztikát. Szerintem a legjobb csatárunk jelenleg.
   Sajnos tegnap a középpályán ment el a meccs, főleg a már gondolkodási és cselekvési sebességben is őszülő, brutálisan lassú Pillik lógott ki lefelé. A meccshez és a mezhez is méltatlan hozzáállással, a lelkesedés teljes hiányával töltötte el az időt a pályán.
   Supka pedig a végén képtelen volt értelmesen belenyúlni a meccsbe, sajnálom, hogy a nagy mentőötlet nálunk Kukoc pályára küldésében és N’G lecserélésében merül ki.

 16. Szörnyü ami a magyar fociban történik ma láthatuk erdös spori nem tudja a szabály könyvet mert a fradi ellen játszotunk egyértelmü pirosat nézzet el ezt fogják napokig mutogatni a médiában ? Ugye nem. Most néztem a felcsut vidi meccs végén jó nagy csetepaté volt az a sokk szláv miatt tiszta balkán ez a két csapat. És ugye ott se lesznek nagy eltíltások mert a két szegény csapat balhézott össze.

 17. Ha az a csapat szar, amely elvert titeket, akkor milyen az a csapat, amelyik kikapott?

 18. A döntő az volt, hogy Gazdag egyedül ugrott ki az első félidő végén és Spirovski lerántotta.. Ha ott kiállítják, akár a győzelemért is harcba szállhattunk volna.

  1. Az első félidőben ez az Erdős nevű bíró semmit sem adott meg nekünk, ami jogos lett volna. De erre számíthattunk volna, hiszen a bíróküldés az mlsz dolga.

   Nem is a vereség a fájó, hanem a sebességünk, a lendületünk kevés volt az egyenlítéshez.

 19. Én Vadócz szerepét a klub történetében nem emelném Kovács K.-i magasságba, de nagyon hiányzik a középpályáról. Tegnap is nagyon kitünt, hogy a mezőnyben hiába darált a csapat becsülettel, hiányzott a minőségi átadás. A Nagy G.- N’Gog akció volt az egyetlen igazi ziccerünk. Az épülgető csatárunk néhány villanása azért bíztató volt!

 20. Nem volt ez rossz teljesítmény, az eredményesség meg egy kis szerencse az hiányzott.
  Gróf magabiztos volt, a gólról nem tehet, visszalőtték neki (és nagyon pontosan) a hosszúba. Kambi, Boti jó volt, Batik védőmunkája szintén, de az indításaiba sok hiba csúszott. Heffler jobb futóként teljesen jó volt, a szabadrúgásokat viszont mással kellene megoldani (ha van jobb). Holender az egyik legsokoldalúbb játékosunk lett, jobb futó, bal futó, center! Gratula! Gazdag inkább a második félidőben volt jó. Geri sokat dolgozott, viszont a gól előtt ő vesztette el a labdát a középpályán. Piliknek még kell idő, hogy előre is kiváló teljesítményt nyújtson. Daniló és N’Gog jó volt. A cserék nem játszottak rosszul, de nem tudtak lendíteni az eredményességen. Supka jó taktikát dolgozott ki, domináltunk.

  A Fradi sokkal gyengébb volt a vártnál. Kontrára játszottak, lényegében az első perctől kezdve, a góljuk szép volt. Az utolsó félórában hátul szinte arra rúgták a labdát amerre álltak.
  Egyébkánt meg kár, hogy az ultrák kikezdték Lanzát. Meglehetősen kisstílű hozzáállás volt.

  1. Ez így igaz, de a labdavesztés után még 6 emberünk volt a labda mögött, és jobb helyezkedéssel kivédhető szitu lett volna. Sajnos ebből gól lett.
   Az objektivitás kedvéért, Nagy Geri és Gazdag együtt két számjegyű labdaeladást produkált, szerencse, h egyikből sem kaptunk gólt. Nagy energia befektetés kell az összes eladott labdánál, h visszaszerezzük, plusz ez a játék folyamatosságán is sokat ront…

   1. Megkövetem Gerit. A TV ismétlése alapján egyértelműen Pilik hibázott.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.