Tiszaújvárosba megyünk a kupa következő körében

Meccsnap: december 4. vagy 5. // ÉS Jászberény – Bp. Honvéd 0-1

A Jászberény elleni parádézás után maradunk az NB III. Keleti csoportjánál, és az aktuális második után az aktuális kilencedik ellen is próbára tesszük, mire képes egy olyan összetételű csapatunk, amelyik a kezdőnk peremembereiből áll, vagyis azokból, akik ha bármi történik azonnal tűzközelbe kerülhetnek.

// a kupakör teljes sorsolását megtaláljátok az MLSZ oldalán.

Természetesen Tiszaújvárosban (vagy ahogy ma írták viccesen: a Tiszaferr ellen) se kell lemondani az ismerős nevekről, például ott lesz Faggyas Milán, aki 2012-ben a negyediket lőtte az utolsó fordulóban Pécsett, és ezzel odaértünk a negyedik helyre, az pedig akkoriban egy igen rég nem látott sikernek számított Kispesten.

A másik ismertebb játékosuk Lipusz Norbert korábban megfordult Diósgyőrben és Kaposvárott is, azon kívül, hogy fene tudja miért, de emlékeztem a nevére, igazán mély nyomot nem hagyott a magyar futballon. 2010-ben például kiesett a centenáriumát ünneplő Dióval.

(Jászberényben játszott a kispesti nevelés, és az NB I-ben is bemutatkozó Fejes János, a csak kispadig jutó Szöllősi Ferenc, valamint egy korábbi kapusunk, Miski Zoltán és egy csatárunk a 2006/07-es szezonból: Sándor István. Bónusz, az edzőjük, Arany László is megfordult Kispesten.)

De, hogy a tegnapi kupameccsről is valamit.

Kezdjük a szervezéssel: a sör a meccs hetedik percére elfogyott. Ennyit erről. (Később, némi unszolás után hoztak még pár tálca meleget.)

Tischler átlépi, N’Gog érkezik, és már az elején 1-0 ide. A Tischler átlépi pontos kibontása: akkora luftot rúgott, hogy egyszerre röhögtünk és fogtuk a fejünket, és csak azért nem tettük ezt hangosabban és tartósan, mert érkezett N’Gog és bevágta.

Akkor még nem sejthettük – éljünk Pelikán József felcsapásával -, hogy ennyi volt a mérkőzés számunkra. Mert amúgy tényleg. Volt még pár nagyobb helyzetecskénk, a végén a Jászberénynek is, Horváthnak bizony védenie kellett, és ennyi.

Az NB I-es keretünk perememberei, vagyis azok, akik hétről-hétre együtt edzenek mindössze ennyire voltak képesek egy NB III-as csapat, jó, NB III-as élcsapat ellen. Bevallom, senkin nem éreztem azt, hogy leharapná az ellenfél fejét, csak hogy szombaton ott legyen a kisvárdai keretben. (RW szerint egyedül N’Gog érdemelné meg, de ő sem a teljesítménye, hanem a futballistákra hasonlító képességei miatt, amit vétek elpocsékolni, ha már a keretünkben tudjuk.)

(Hopp, most látom, hogy Supi ugyanerre a visszafogottságra panaszkodik.)

Szomorú. Supka minap nyilatkozta valahol, hogy remek hangulatú kerettel dolgozhat, ahol a srácok egymásért (és pontért, pontokért) hajtanak, bla, bla, látható, persze, mégis szomorú, hogy a második vonal, nevezzük így, ennyire képes, mert Kecsón pont azt léthattuk, hogy egy 22-25 fős keretből, ha kiveszed a legerősebbnek hitt kezdődet, akkor mi marad. A sérüléséből visszatérő, és egy félidőt kapó Gazdin kívül csak a padon találtunk két nevet az “A”-ból: Gróf és Holender.

Nem állítom, hogy Supitó nagyot kockáztatott, mert tényleg az van, hogy ezek a játékosok is együtt készülnek a többiekkel, igazából elég jó neveknek is számítanak, talán az NB I-ben se állnának kieső helyen, de ettől még a mezei szurkolónak hadd legyen fájó, ha azt látja, amit kapott.

Mondjuk azt (mégis valahol a magyar focin nőttünk fel, tehát nem fog nehezünkre esni), hogy a Jászberény – Honvéd egy tipikus kupameccs volt, egy hétvégére tartalékoló nagycsapattal, és egy magát felszívó szimpatikus ellenféllel.

“Tiszaújvárosba megyünk a kupa következő körében” bejegyzéshez 12 hozzászólás

  1. Tischler P: üres kapuba nem illik.. Kár érte, mármint hogy fog egy helyet a csapatban

  2. Tischlert nem kellene beállítani…. Nem emlékszem volt e értékelhető megmozdulása mióta itt van

  3. Sajnos a tegnapi meccsen csak Horváth és Gazdag teljesítménye volt értékelhető. Értem én, hogy az eddig kevés lehetőségeket kapó játékosokat ki akarta próbálni Supka, de nem volt egy kicsit is együtt játszani, egymás játékához igazodni tudó csapatrész sem! No ez meg is látszott a mutatott játékon! Ja, és külön köszönet Horváthnak, mert a továbbjutás 80%-ban az ő érdeme, és 10%-ban N’Gognak a gólja miatt!
    Reménykedjünk, hogy szombaton Kisvárdán az alapcsapat lényegesen jobb produktummal hoz legalább ilyen eredményt.

    1. Valaki nemrég kritizálta Horváthot itt. Szerintem meg nagyon jó kapus és érdemes megnézni a meccs utáni nyilatkozatát is. Méltó utódja lesz Grófnak, ha úgy alakul!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.