Ebből a posztból kiderül, hogy ami Batmannek a denevérek, az nekem a mackósajt és a kakaós csiga, valamint alkalmat kerítettem rá, hogy szembenézzek a végzetemmel

Kisvárda – Bp. Honvéd @ Kisvárda, 17:00

Konkrétan semmi.

Mármint úgy semmi, hogy tényleg semmi. Ültem délután a gép előtt, kéne valami beharangozó, aztán nem ültem a gép előtt, hanem megettem az ebédről maradt rizseshúst, majd elmentem ruhát venni, aztán a Bambiban volt egy találkozóm, majd hazajöttem, megettem a rizseshús maradékának maradékát, közben megnéztem egy sorozatepizódot a The Big Bang Theoryból (bár ne tettem volna, nem véletlenül nem nézem évek óta), és most újra a gép előtt görnyedek, hátha kijön belőlem valami Kisvárdára.

Egyelőre semmi.

Gondoltam átfutom a nyári meccs beharangozóját, és azt kell mondjam, így visszatekintve is elégedett lehetek a poszttal. A Kisvárda és a létezés között feszülő ellentmondást ugyan nem sikerült feloldani, de azt merem állítani, hogy elég messzire sikerült eljutni a téma tárgyalásában.

Ha mással nem, legalább azzal, hogy vasárnap leszünk nyolc évesek, és még mindig van bennünk annyi, hogy néha-néha elsüljön a billentyűzetünk, és egy később is vállalható poszt kerekedjék belőle. Itt jelezném, hogy vasárnap fél egykor kettőkor jön a Kozármisleny a Bozsikba, szóval az összefoglaló, hacsak nem történik valami világrengető, akkor nem lesz túlspilázva, valami majd lesz az osztályozókönyv előtt, és szülinapi poszt is csak akkor, ha tényleg beesik az ablakon egy gondolat, amire érdemes felhúzni.

Egyszerűen az elfogyás határára érkeztem, ami – ismerve magamat – nem több egy pillanatnyi megfáradásnál, volt már ilyen, mindig visszataláltunk a posztokkal teli hétköznapokra, mert nem lehet olyan kisiklás, hogy egy idő után ne a Kispest tegye ki a gondolataink nagy részét. Most zűrös időszak van, de mikor nincs az? Majd alkalmazkodunk.

De addig Kisvárda, ahol még életemben nem jártam, pedig mamám nyírségi, egész pontosan nyíregyházi, ahol meg elég sokszor. Mondjuk az is igaz, ha az ember Nyíregyházán van és mondjuk rokonlátogat, vagy kiugrik a temetőbe, vagy csak úgy körbenéz és létezik a városban, akkor ritkán adja magát a gondolat, hogy jujj, beh’ jó is lenne átugrani a szomszédos Kisvárdára, mert azonnal jön a válasz: minek? Ugyanígy nem jártam egyébként Rakamazon, Vásárosnaményben vagy Mátészalkán sem a legjobb tudomásom szerint.

A meccset mindezek ellenére, vagy talán nagyon is ezért kifejezetten várom. Jó, a végeláthatatlan utazást oda-vissza annyira nem, meg azt sem, hogy ma leugrottam a boltba szendvicsgyártáshoz alapanyagot venni, mert azt tervezem majd enni menet közben, és igazán nem csinálok finom szendvicseket, meg eleve a műfajt sem kedvelem túlzottan, ami elég ok arra, hogy ha lehet, ne gyártsak feleslegesen magamnak olyan ételt, amit kevéssé kedvelek. A szendvics például ilyen.

Emlékszem, Luxemburgban is ültünk egy fél napot egy kocsma teraszán, vártuk a meccset, nálam a hátizsák, benne az útra készített szendvicsek, ami bármikor jól jöhet, ha megéhezek, mert ugye megszédülni nem éri meg a hőségben, van szőlőcukor is csomagolva, meg azok a fránya szendvicsek. Tartós kenyér, vaj, valami felvágott, némi zöldség, és rettegés, hogy mikor esik ki egy agyonnyomott, a fóliájából kifolyt mackósajt a nejlonzacsiból. És az elmaradhatatlan Balaton szelet.

Rettenetes emlékek. Úgy Luxemburg, mint a komplett gyerekkorunk és az általánosban egységcsomag néven illetett támadás a közétkeztetés szentsége ellen. Kakaós csigát sem ettem szerintem azóta, hogy nem Antall Józsefnek hívják a miniszterelnököt, de azt mondjuk azért, mert édesanyám minden nap, vagy ha nem is minden, de közel minden nap csomagolt nekem tízóraira, én pedig egy életre megundorodtam tőle. Bár mesélik, manapság egész finom kakaós csigák is léteznek az univerzumban, azonban én erős jellem vagyok, tartom magam, és a közelükbe sem megyek. Mert ha mennék, eszembe jutna a pótkávé íze is, amiről szintén azt gondolták, hogy nem baj, ha a fejlődő szervezet magához veszi, majd  később egy életre megutálja a kávé összes formáját. A kávét viszont nem adnám, mert azt szeretem.

Kisvárdát tehát annak ellenére is várom, hogy felsejlik a legrosszabb iskolás tanulmányi kirándulások összes emléke. Még ezt a múzeumot meg kell nézni, még azt a főteret, majd a parkban uzsonnázunk, és akkor belefér egy újabb múzeum, esetleg kicsit labdázhattok, de ne sokat, mert nem hiszitek el ki a város neves szülöttje, akinek nem csak szobra, de egy egész emlékháza van, ahová bizony mi ellátogatunk.

Valamikor le kell számolni a múlttal. Eltörölni nem érdemes, indulhatunk rabszolgahaddal, vagy anélkül, inkább tapasztalatként kell értelmezni, tanulni a hibákból és továbblépni ha érdemes, vagy visszalépni, ha nem érdemes. Magyarországon ehhez például nagyon értünk, hiszen nemzeti táncunk, a csárdás pont erről szó. Elinduljak? Lépek kettőt (áhh, erre most miért menjek én?), nem jó, inkább vissza, aztán ezt a végtelenségig. Nagyvonalakban.

Szóval az osztálykirándulás egy olyan dolog, ami magában nem egy vészes valami, azonban annyi mindennel terhelt, hogy meg kell tanulnunk túllépni rajta. Mármint nekünk, nem a mai iskolásoknak, mert lehet, őket már olyanok tanítják, akik velünk együtt osztálykirándultak, és az új generációknak már jót akarnak.

Különvonattal Debrecenbe, akkor azt írtuk, életed osztálykirándulása, és nem is tudod, mennyire közel jártunk az igazsághoz. Volt néhány jó, nagybuszos túra, alakulás van, hogy végre szembenézhessek a múlt minden sötét árnyával. A pisilés-kakilás még mindig nem megoldott, ötven ember anyagcseréjét viszonylag nehéz összehangolni, ahogy az étkezést is, mert ki mikor éhes, mit enne leginkább, satöbbi. Meg kell tanulni ezt az együttlétezést másokkal zárt térben és időben, különben bajok lesznek.

De legalább részben a magam ura vagyok, ha a hólyagom is úgy gondolja. Nincsen elemózsiás csomag, amit kiosztanak reggel, nincs kényszer, hogy múzeum, templom, miegymás, legfeljebb a stadion, de ezen a kiránduláson azért veszek részt, mert pont oda akarok menni, és nem azért, mert tavaly is oda mentünk, jövőre is oda megyünk, beírjuk a naplóba, pipa történelemből és irodalomból, az osztályfőnök is jön velünk, az sem baj, ha tesi-földrajzos.

Kisvárdán bajnoki labdarúgó-mérkőzést játszik majd a Kispest, ami 2018-ban valóság lehet, mert a korábbi száztíz évben ezt úgy hívták, hogy hírverő meccs, előtte meg nem létezett a Kispest, még előtte kicsivel pedig maga a futball sem. Mindegy, ilyen világot élünk, majd elmúlik.

Addig pedig nagy a várakozás, mert a határon táncolunk (haha, ez Várdán vicces lesz, hiszen tényleg ott a határ), ha gólt kapunk, képtelenek vagyunk nyerni, ha pedig nem kapunk gólt, akkor még mindig ott a lutri, hogy nekünk vajon sikerül lőni? Több posztban is próbáltam fejtegetni, bár az igazsághoz egy tapodtat se közeledtem, hogy ennyiszer nem lehet szerencsénk, szóval valaminek kell lennie, amitől működik. Itt egy újabb lehetőség, hogy megkapargassuk a válaszon feszülő fémvértet a kezünkben tartott szívószállal, hátha. A kvantumelméletet is úgy magyarázzák a hétköznapi embereknek, tehát többek közt nekem, hogy ha elég sokáig dobálod borsóval a betonfalat, akkor az egyik át fog menni rajta.

Egyszer választ kell kapnunk, és ellentétben a közel végtelen mennyiségű zöldborsóval, a bajnokságok már csak olyanok, hogy adott forduló után befejezik őket, és akkor a tabellát fogjuk válasznak nevezni.

Namármost. A mi dolgunk az, ha már legyártottuk a szendvicseket Kisvárdára, hogy ezt a végső válasz, az utolsó forduló utáni tabellát úgy alakítsuk, hogy azon minél kevesebbet kelljen olvasni, ha a Honvédot akarjuk látni.

Ugye milyen könnyű semmit mondani elég hosszan? Bennem vagy egy közepes képességű politikus, vagy egy jó beszélőkéjű, ámbár totálisan gondolattalan ember veszett el. Vagy mindkettő, mert lehet ugyanazok.

Például eddig semmit, de semmit sem írtam, ami úgy tűnne, mint egy beharangozó, és ígérem, hogy ez így is fog maradni a következő bekezdésekben, amelyekből egyelőre fogalmam sincs, hogy mekkora számosságra számíthattok, hiszen éppen írás közben ért ez a mondat. Tehát ha idáig eljutottál az olvasásban, akkor nagyon köszönöm, és ki kell ábrándítsalak, ennél ma nem fogsz többet kapni, legfeljebb ha görgetsz még egy kicsit, akkor ott találod majd a kommenteket, ahol tud létezni élet.

Mondom, megfáradás, életritmusváltás és hasonlók vannak, ami bele kell férjen nyolc évnyi működésbe, legfeljebb majd pironkodva tesszük ki a támogatói posztot, hogy ellejmoljuk a pénzeteket, ha még marad hó végére, mert ugye költséges heteket élünk Szombathellyel, Kecskeméttel, Kisvárdával, Pakssal, Debrecennel, Székesfehérvárral, és akkor még a gyereknek új tornacipő kell, és az ablakos se a két szép szemünkért javítja meg a betört üveget.

Háromnegyed tizenegy, aludni kéne, hogy holnap frissen gyárthassak szendvicset az útra.

Mondtam, hogy semmi gondolatom mára, és ezt sikeresen be is bizonyítottam.

“Ebből a posztból kiderül, hogy ami Batmannek a denevérek, az nekem a mackósajt és a kakaós csiga, valamint alkalmat kerítettem rá, hogy szembenézzek a végzetemmel” bejegyzéshez 134 hozzászólás

 1. Ez az Ilic nem volt itt nálunk próbajátékon ?? Mintha igy emlékeznék.

 2. Hàt erről ennyit.Következő àldozat a Paks.Mondjon bàrki bàrmit.

 3. 13-ból 8 meccsen nem kaptunk gólt. Ez még szerencsével együtt is hihetetlen.

 4. Itt is kiderült,ha vannak tàmadóink,nem egy,ezek a csapatok semmi gondot nem okoznak.F@sznak kell itt színezni?

 5. Kukoc szokas szerint eletveszely volt ott hatul , nem tudom ki hogy van vele de en inkabb elneznem Dinot mint Batikot
  Ma a brazil srac oda vissza forgatta allamdoan de emellett ez a szinezesei mania cselezget mikor nem tud , hosszu passz hosszu inditas amik a nezoket veszelyeztetik .. nem kell ez ide
  Dino meg nem csinal semmi kulonoset nem hibazik hozza amit kell egy rovid passz , ha ugyvan kirugja taccsra ami kotelezo nulla hiba ( kh ahogyan kell ) nem ez a 100 hibaval jatszo batik
  Danilo meg mindig onzo es ma ha 5 x ert labdahoz sokat mondom
  Ngogt a kezdobe .. minden labdaerintesen latszik hogy mas szint es vissza lepked labdakert kp ha kell ( danilo nem) gp is szep volt gol is ahogyan kell
  Nagy kerdes hol fogunk helyet talalni a kezdobem Bambanak ha NG felepul
  Mert helyet kell neki talalni a kezdoben
  Hali utan ismet jo volt
  Tobbiek meg hoztak a megszokott jo telejesitmeny
  Ja Heffler meg mindig szurke es nem tud beadni :))

  1. Ez a Danilózás a sírba visz!Egyedül dulakodta végig a szezont elől.Na nehogy màr az ő kàràra jàtszon màs.Max mellette.

  2. Daniló nagyszerűen teljesített, megtartotta a labdákat, jó labdaszerzései voltak, és két embert lekötött!

  3. Bamba Kukoc helyett? Az edzőmeccseken, jó volt előre játékban is amikor Nagy Geri, Vadócz és ő volt a középpályánk

 6. Ez szép volt! Nagy gratula a Csapatnak! Nyilvánosan is meg kell követnem minden szurkoló társamat, amiért olyan pesszimista voltam, hogy csak egy vacak 2-1-es győzelmet jósoltam! Ígérem, Ilyen többet nem fog előfordulni! :)

  1. Én inkább döntetlent szeretnék,se az MTK nem jönne nagyon közelebb hozzánk,se a Fradi nem menne el nagyon,sőt.Legyen egy 0-0 sok sárgával meg kiállítással.

 7. Remélem Daniló sérülése nem komoly mert ketten együtt N’ Gog-gal plussz Holender akár hátul is nagyon komoly csatársor. Ha ezek hárman együtt vannak a pályán retteghetnek az ellenfelek.

 8. Pár szóban a mérkőzésről :
  Az elmúlt hetek nyomorúsága és szerencsefaktora után ma egy csodás győzelmet kaptunk.
  Igaz volt némi előjáték, de ezekt ma megbasztuk előről-hátulról :)
  A mai siker kulcsa : Elkezdtünk elsőszándékból passzolni…Nem tötyörögtünk, nem fonogattuk a labdát hanem azonnal passzoltunk és ezzel olyannyira felgyorsult a játékunk ( magunkhoz képest) hogy néha alig lehetett lekövetni a szlalomozó biliárdgolyót.
  A másik kulcs : a keménység. Oda-oda szurkáltunk.Pont annyira hogy lap ne nagyon legyen, de kellően elvegye a kedvét a táncikáló braziloknak.
  A harmadik : a csapategység. Most nem voltak egymással veszekedő játékosok, hanem mindenki kisegítette a másikat. Ékes példája volt hogy amikor Botit fejberúgta Gosztonyi, Toncsi rögvest a veséjét-lépét lerúgta a várdai 21-esnek.
  Nem kamálom Supinnyót de Attila ! Ma nagyon jól megkeverted a paklit ! Bravó !!

  A játékosok :
  Gróf – sziklaszilárdan, az utolsó töltényig védte a várat ! Imádunk Dávid !
  Heffler – Nagyot küzdött de ha legalább egyszer emberhez menne az a kibaszott beadás….
  Kamber Tanár Úr – mindenhol ott volt.A végén az igazi Kambi féle megindulás előre gólt érdemelt volna, de Danilo elönzőzte…
  Batik – sok jó megelőző szerelése volt. Viszont nagyon fájnak azok a hajmeresztő eladott labdák.
  Boti – Speciális feladat hárult rá : a 2. félidőben valahogy a pályán kellett maradni. Teljesen le tudott higgadni.Én a szünetben lehoztam volna nehogy baj legyen, de szépen megoldotta Boti.
  Kukocs – Kiállt csapattársáért. Sokszor feltűnt a baloldalon.Sajnos most nem jöttek a jóféle kiflik befelé.
  Bamba – Ha íg folytatja akkor nagyon hamar kirobbanthatatlan lesz a kezdődől. Remekül véd területet és a pozíció felvétele közben kézzel int, irányít hogy ki merre helyezkedjen amíg ő szűkíti a rést. Több jó szerelése volt illetve ha kell akkor osztogat is szépen.Jó értelemben véve alattomosan játszott.Mindig annyit szabálytalakodott ami még nem lap, de kizökkenti az ellenfelet.
  Gazdag – a Fekete Halál ( Bamba) feltűnésével tehermentesült, így több csel is belefért illetve a játék szervezése.Sérülésből jött vissza, nincs még csúcsformában, de bíztató.
  Hidi – ő is kezd feljavulni. Ma láttam tőle sprinteket, láttam agresszív letámadást, illetve volt egy igéretes távoli lövése. alakul….
  Holender – A jolly Joker… fontos gólokat lőtt.Az elsőnél szemfüles volt.Furán rúgta, fura helyre, ezért nem tudta lereagálni a védő. A másodiknál a kulcs mozzanat az volt hogy lövés helyett meg merte tolni a labdát pimaszul. 10 játékosból 9 ilyenkor belebikázza a kapusba. Góljai értékét növeli hogy az elsőt ék pozícióból rúgta, a másikat bal futóként.Szenzációs volt ma Filip !
  Danilo – nagyon sok labdát szerzett elől, jók voltak a letámadásai, kivette részét a mezőnymunkából. Picit frusztrált lett a végére hogy nem ő rúgja a gólokat.Az elhibázott ziccerénél 3an várták a labdát ordító helyzetben

  A cserék :
  NGog – Múlthéten már votl róla szó hogy forszírozni kéne a srácot.Ma bejött és gólpassz, majd gól.
  MEg mert csinálni szemtelen cseleket amivel ki tud zökkenteni1-2 védőt. Kérte a labdákat, előzékenyen előkészített ziccert (Hefflernek). A góla fantasztikus volt.Sok támadó még variált volna hogy hogyan rúgja :erőből, laposan, gurítva a rövidbe ? Ő gondolkodás nélkül alápörgetett, a másodperc töredéke alatt döntött. A kapusok az ilyen gólok után kapnak sírógörcsöt éjszaka…
  Banó – jól megoldotta a szerepét, voltak jó szerelések de megint mondom hogy ő más poszton tudna lenni sokkal de sokkal jobb.
  Holdampf – Ma sokkal lassabban mozgott.Kereste ő is a labdát folyamatosan.

  Remélem a mocskos fradit picit megszorongatják az izraeliták .Torghelle ! Tartozol ennyivel !

  1. Botiért én is izgultam,hogy nehogy összeszedjen még egy sárgát a 2. félidőben,de szerencsére teljesen lehiggadt.Az első félidő elég necces volt neki.Kaphatott volna már korábban is sárgát és akkor nem biztos,hogy kihúzza a félidő végéig.Solymosira egy rossz szavam nem lehet.Bár 1 olyan megindulásunk volt az első félidőben,amikor labdát szereztünk a térfelünkön,megindultunk,valamelyik várdai meg visszahúzta Gazdagot a kötény után.Azt talán elnézte,de szerintem jól vezette a meccset.

   1. Igen, az nálam is sárga lett volna. Igaz Botinak rögtön a sárga lap utáni visszahúzásos szabálytalansága is elég necces volt.

 9. Pár gondolat:
  1. Két hete azt mondtam, ha a Hali és a Várda elleni meccseket valahogy behúzzuk, akkor maximálisan elégedettek lehetünk a szezon kezdetével. Én az vagyok.
  2. Kisvárdáig kellett mennünk, hogy egy csapat végre támadni merjen ellenünk 0-0-nál, ezért egyrészt le a kalappal előttük, másrészt ezek után a többiek még kevésbé fognak erre vetemedni. :)
  3. Nem értek a focihoz, de nem győzöm hangsúlyozni, amit szezon előtt mondtam, hogy Filip szezonja lesz ez és mielőbb új szerződést kellene elé tolni…
  4. Bamba nagyon tetszett, meglepő módon éppen a jó helyezkedése miatt, ami általában nem az afrikai labdarúgók erőssége.
  5. N’gog a be-, Bamba pedig a lecserélést kezelte rendkívül szimpatikusan, sértődöttség nélkül, van bennük csapatszellem, ebben sokkal erősebbek vagyunk, mint tavaly.

  1. Csak én láttam úgy,hogy Kukoc eléggé meg volt lepődve,amikor lecserélték és nem esett jól neki?

   1. Kukoc szerintem mindig úgy néz, mint aki meg van lepődve. :) Lehet folyamatosan azon gondolkodik, hogy “Vazze, ezek tényleg leigazoltak 2020-ig…” :D

    1. sajnos nem azon van meglepődve… :)
     látszik minden megnyilvánulásán, hogy durván félrecsúszott az önértékelése és gyakran a beadása is,
     Supka idei nagy tévedése Kukac+Tischler.
     szerencsére eddig ezek a legnagyobb tévedései és mind2 könnyen pótolható.

   2. Bizony és ki se intett a szurkolóknak, hanem ment be az öltözöbe. Bamba pont az ellentéte volt mikor lecserélték.
    A végén viszont Tonci is kijött pacsizni!

 10. Örülök nagyon, hogy nem jött be a pesszimista megérzésem.
  Végre láthattunk pozitív fejlödést is!
  A vedégbe elfogyott az összes jegy már csak hazai jegyet adtak, de végül bejutottunk a mieinkhez.
  Az összefoglalóra kíváncsi vagyok.
  Szép volt fiuk!

 11. Kukoc mit szólt be Supkának, amikor lecserélték?
  Kb. a szerződését is neki köszönheti..
  Mai teljesítménye egy elrontott beadásából összejött gólpassz volt.

  Holender kezd futballista lenni. Még mindig nem rajongok érte, sokkal többet is kihozhatna az adottságaiból, de legalább már vannak meccsei. Most futja a legjobb szezonját eddig.. ahhoz képest, hogy a tavasz elején még ő is orrolt Supkára..

  1. nagyon suttyó reakció volt.
   ellenpont: Bamba hogy örült a gólunknak már a padnál

 12. A mai meccs után (is) nálam a kezdőcsapat: Gróf – Batik, Kambi, Baráth – Heffler, Bamba, Nagygeri, Gazdi, Holender – N’Gog, Danilo.

  1. Szóval Hidi off. És mi a helyzet a többi kérdéses emberrel? Gróf, Baráth, Holender stb. Ki az, aki megy januárban vagy legkésőbb nyáron szerinted?

  2. Mikor megy? Egy évre szerződött, ha jól tudom. Azt nem hiszem hogy valaki kivásárolja. Akkor a szerződés bontósdi lesz?

    1. Hát kiváncsi vagyok hova fog kelleni. :) Magyarba is mehet, ingyé?

 13. ha sikerülne ebben a szezonban is versenyben lenni a végéig a bajnoki címért, az még akkor is nagyobb szó lenne, mint 2017-ben, ha végül lemaradnánk róla és csak a dobogó 2 – 3. fokán végeznénk végül.
  Egyetértek ppalikával, a Fradinak és a Vidinek is sokkal jobb edzője, a Fradinak ráadásul sokkal jobb játékoskerete is van most és a többi csapat is erősebbnek tűnik.

   1. Nem ezt írtam, hanem azt, hogy 2016/2017-hez képest szerintem a Ferencvárosnál és a Videotonnál sokkal jobb edző van. Doll -> Rebrov, Berg -> Nikolic

 14. iszonyat bosszantó volt a nyomi riporter gyerek az egész meccsen… :/
  mint ha a várda házi riportere lett volna a mikrofonnál, folyamatosan az ő szemszögükből nézte a meccset és tolta a szokásos neres s.ggnyaló dumáját és a Honvédot degradáló szöveget.
  erre jön suttyó matyi a gólban és a “tabella első felében tanyázó Honvéd”-ról beszél a kisköcsög.
  hát elmennek ezek a bds….ba!
  tisztelet a múltnak, jelennek hülyegyerek!
  csodálom , hogy Simeknek hagyták kimondani, hogy a Honvéd is beleszólhat az 1. helybe…
  (amúgy ezt most én épp nem érzem még a csapaton, de ki sem zárnám ilyen távol a végétől.)
  grat. a csapatnak, SAnak!
  így kell kezelni 1 ner-lufi ellenfelet.

  1. Simek egyszerű mint a szeg de a bajnokság kezdete óta érzem hogy szimpatizál velünk.

  2. Ami engem baromira idegesít még abban a műsorban az,hogy amikor fordítják az interjúkat,szabad fordításban megy az egész,sosem az hangzik el magyarul,mint amit az edző lenyilatkozott.Tegnap is volt megint több ilyen,de ami a leginkább feltűnő volt,az Vignjevics nyilatkozata,amit úgy kezdett,hogy It was an important victory.Ami azt jelenti,hogy ez egy fontos győzelem volt.Gondolom sokan vannak itt,akik angolul beszélnek,szóval ők biztosan értik amúgy is,de erre a tv-ben mit mond a fordító?Ez egy megérdemelt győzelem volt.Hát azért a fontos meg a megérdemelt,az két külön kategória,még csak nem is szinonímák.És minden héten van egy csomó félrefordítás,ami az én fülemnek iszonyat dühítő.

 15. Remélem Hanta majd megírja konkrétan, de Ngognak egész jó lehet a gól/játékperc mutatója.

   1. Nem hiszem, h azért mert kezdő volt, plusz pl felcsúton az egész csapat katasztrófálisan játszott.
    És nem is azt mondtam, h legyen kezdő.
    Kicsit hasonlít a tavalyi szituhoz, amikor szerintem Danilonak csereként jobb volt a gól/perc mutatója, mint Eppelnek, és gyanítom ugyanez van most Danilo vs Ngog viszonylatban.

 16. “Kisvárdán bajnoki labdarúgó-mérkőzést játszik majd a Kispest, ami 2018-ban valóság lehet, mert a korábbi száztíz évben ezt úgy hívták, hogy hírverő meccs, előtte meg nem létezett a Kispest, még előtte kicsivel pedig maga a futball sem. Mindegy, ilyen világot élünk, majd elmúlik.”

  Viszont jelenleg Várdán magasabb az átlagnézőszám mint nálunk. Remélhetőleg inkább ez fog elmúlni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.