Osztályozókönyv az Újpest elleni 2-2-höz

Bp. Honvéd – Újpest 2-2

Azt írja az újság, a meccs utáni összefoglalójában, hogy

 • Boti szinte biztosan távozik, (update // hivatalosan is elköszönt)
 • Skvorctól valószínűleg megválunk,
 • Bobál Dávid pedig szerződést bontott a Duklánál, és akár vissza is térhet.

Az egész őszt a dobogón töltöttük, kivéve az első és az utolsó fordulót követő tabellát. Nagyon kíváncsi leszek a téli átigazolási időszakra.

Egyébként poszt most (még) nincs, csak osztályozókönyv.


címlapkép: Kimmel Photo

“Osztályozókönyv az Újpest elleni 2-2-höz” bejegyzéshez 78 hozzászólás

 1. Tegnap volt egy maroknyi 1860 drukker Munchenből a B1-ben. Városnézésre jöttek, és kijöttek 1 meccsre.
  Vettek Puskas’ Army sapkát (meg sok sört) és a végére egész jól belejöttek az éneklésbe :)

  Na, én nekik adnék 5 pontot.

  1. Azért jobb lett volna, ha maréknyi helyett stílszerűen 1860-an jönnek, megduplázódott volna a nézőszám. :)

 2. Bobált én kedveltem, de ha jön, írjon alá hosszú időre (legalább 3 évre), ne Vadócz vagy Hidi megoldást lássunk. Bár nem lennék bánatos, ha utóbbit vinné valaki…

 3. Ha Skvorc menne, nem lennék túl szomorú. Nem tett semmi olyat, ami miatt hiányolnám. Botit sajnálom, hogy elmegy. Bobálon meg csak röhögni tudok. Ha visszajönne az milyen ciki lenne már neki miután lenyilatkozta, hogy mennyivel jobb a dukla mint a Honvéd.

  Szerintem egy középpályás mindenképp jön egy védővel egyetemben. Egy úgymond gyors csatár is jöhetne főleg ha Danilo megy. Illetve ha Gróf is eligazol akkor kapust is kell venni. Szóval én legalább 4-5 új arcra számítok.

  1. Pont azért nem fér be a Duklába, mert az jobb csapat, mint a Honvéd :D :D

 4. Na csak nagyon címszavakban hogy ne legyek hosszú :
  – Botinak mindent köszönünk ! Ne bántsuk hogy elmegy. Leszolgálta az idejét, visszatermelte bőven amit beléfektettek, pénzben sikerben mindenben. Várjuk vissza Botit !
  – Nekem szimpatikus Skvorc, nem örülnék ha távozna. Sallangmentes a srác, megoldja maximálisan a védőfeladatot.Nem rizikózik. A tegnapi két lapjából az elsőnél Hidinek kellett volna egy taslit adni hogy ilyen helyzetbe hozta, a második lap pedig simán labda volt.
  – A tegnapi meccs : Úriember lenne Supka ha beadná a felmondását. Új edző kell, akivel meg lehet csinálni az alapozást. Tegnap végre próbáltunk játszani, végre voltak cselek.Gazdag Dani sziporkázott
  – Átigazolások : Akiktől azonnal meg kell váni mert fölösleges fizetni a bérüket : Pölöskei , Deák , Pilik.
  Hidi hadd menjen külföldre ahová akar. Kukocs ne terrorizálja tovább az öltözőt.Teljes szerb befolyás van.Már Boti sem mert nagyon berakni zenét az öltözőben…
  Bobál ha jön akkor kisebb arccal és legalább 4 éves szerződéssel. jöjjön. Kell két labdaügyes gyors erőszakos ember a középpályára ( akár csokik.Több szerb nem kell!) Mivel Danilo is valószínű hogy megy, kell egy jó csatár is.Valami kis fürge alacsony technikás manó. Tornyaink vannak már.
  – Májert és Banót stabilra beépíteni.Posztjukat megtalálni és Pisont Pistivel egyéni képzésekre járatni őket.
  – Az idei fos bajnokság miatt teljesen felesleges pénzkidobás az edzőtábor. Készüljenek csak itthon a srácok.

  Kellemes Ünnepeket a Csapatnak, az ÖRegnek, a stábank és az összes szurkolónak, akik végigszenvedték az őszt. Pocsék volt, nézhetetlen, kiábrándító….A helyezés nem érdekel !

  1. – Supkának mennie kellene, mert egyszerűen kínszenvedés a játékunk, semmi tudatosság nincs benne..
   -Pölö és Pilik menjen, de Deák meg se tudta mutatni, hogy mit tud.

   1. Pont most bántjátok Supkát, amikor végre újra volt játék? Utoljára az MTK és a Várda ellen volt hasonló. A télen talán sikerülhetne Ngog-gal egy kispasszos szép focit felépíteni. Gazdag, Geri, Filip, Banó, Májer jó partner lehetne ehhez.

    1. Nem bántom Supkát, csak az egész szezonban hiányzott az elképzelés a játékunkból..

     1. Te már nyáron kritizáltad Supkát a bajnokság előtt, az egyik legnagyobb Supka-hater vagy, ne sunyulj :)

      1. Valakivel összekeversz, nincs bajom a Supkával, de látni kell, hogy képtelen volt pótolni Vadóczot. Ami óta nincs Vadócz, azóta nincs játékunk.. Ez az edző felelőssége..

       1. Alapvetően igaz a felvetés , ami Vadócz és az Ő pótlását illeti. Talán, ha Holendert behozza támadó kp-be, és elöl 2 rendes csatárral játszunk , mondjuk N’Gog, Májer ,vagy bármi más . De ez mind csak okoskodás. Azért így is épp, hogy lecsúsztunk a dobogóról . Supkának, főleg a szezon elején, sok jó kényszer szülte megoldása volt . Bízzunk benne, hogy most a téli felkészülés , igazolás jól sikerül és egy sikeres tavasznak nézhetünk elébe.

  2. Múlt héten azt írtad, imádod Skvorcot, nyugtass meg, hogy legalább tegnap megváltozott végre a véleményed! :)

  3. Ez a teljes szerb befolyás ez mit jelent pontosan? Kukocon kívül nincs is szerb játékosunk (jó, van két horvát, egy bosnyák, meg egy szerb-magyar :D)

  4. 90%-os egyetértés. :)
   Skvorc-ot nem tudom. Tök függetlenül a tegnapitól, róla olyan kép alakult ki bennem, egy közepes-jó átlagot (pl. 10-es skálán 5-6) mindig le tud hozni, viszont ez a korlát. Picit nagyobb próbatétel elé állítva, egy erősebb csapat ellen már kevésnek tűnik. Persze lehet mondani, hogy ez ok, mert ebben a bajnokságban ez azt jelenti, hogy 7-8 csapat ellen nincs gond. Viszont szerintem nem kéne ennyivel megelégednünk.
   “Pocsék, nézhetetlen, kiábrándító” – Ez meg azért egy kicsit túlzás, bár nem brillíroztunk, az tény. :)

   1. Az első pár meccs kivételével szerintem nem túlzás. A tegnapi meccs volt újra olyan ami ok.

  5. nincs egy db szerb játékos se a Honvédban, vagy Holenderre gondolsz?

 5. Botond Jó srác, de azt látni kell hogy nálunk a közösség volt az erős, és nem a játékosok nagyrészt. Nem hinném hogy bárhol külföldön karriert futhat be, lasd:Borbál. Persze, érthető hogy több pénzért ki megy padozni. És egy év múlva vissza jön, egy kövesd szintű csapatba, tovább keresni a pénzt. Ebben a mostani Honvédban, talán a Grófot lenne nehéz pótolni, a többi játékos helyett vagy van, van jön egy ugyan olyan középszerű focista, mint aki elmegy, elment….Talán még a Filip kivétel

  1. Botond nem középszerű! Botond különleges! Jó arc, hatalmas szíve van, rendíthetetlen. Tud rendkívüli dolgokat is (bombagólt, szabadrúgást kifejelni, ilyenek), és kivételes érzékkel képes a labdát elszedni a támadóktól. Kívánom neki, hogy tudjon még tovább fejlődni, akár újra szintet lépni, mert az utóbbi kb. két év folyamán egyszer már megtette, válogatott szintű lett. Botond, sok sikert, aztán gyere haza, vedd át Kambi tanárúr posztját.

   1. Így van, Boti nagyon jó játékos, aki sokkal erősebb bajnokságokban is megállja majd a helyét. Rég volt ilyen jó védőnk.

  2. Külföldön sem csak ászok kellenek, hanem megbízható, hajtós, technikai alapokkal tökéletesen rendelkező játékosok is. Botinál ezek megvannak. És valljuk meg, pont elérkezett egy olyan ponthoz, amikor továbbfejlődéshez a legmegfelelőbb számára, ha egy kicsivel erősebb bajnokságban folytatja. Amúgy szerintem kint inkább azok égnek meg, akik itthon primadonnák, aztán kint meg nem érnek labdába. A fenti tulajdonságokkal többre lehet menni.
   Persze én is szeretném, ha sose menne el sehova, itt fejezze be a pályafutását, mert egy biztos pontunk, az egyik legnagyobb értékünk volt. Csak hát ez a realitás. Az persze bosszant, hogy ha valaki válogatott lesz a Kispestből, az max. pár hónapon belül le is lép. :( De ez más történet…
   Sok sikert Boti és várunk vissza!

 6. Nálam most a Gazdag, Nagy Geri, Kamber, Baráth, N’Gog ötös volt a legjobb, csak azt nehéz eldönteni, milyen sorrendben. És páran csak nüanszokkal maradnak le.
  Tetszett a hajtás, mindig ez kell, szép volt fiúk!

  1. N’gog sztem q lassú, így aztán hiába van pár jó megoldása, nem megyünk vele sokra

   1. Augusztusig volt nálunk egy lassú játékos, akinek -a távozása után- mégis megéreztük a hiányát.

 7. Bánó nagyon jól szállt be a meccsbe. Gazdag és Bánó a kreatív kp mintapéldányai. Reménykedem, hogy Cipfnek megjönaz eszembe, mert ő az akinek látszik a játékán,hogy jegyzett futballista lehet belőle.

  1. Tartok tõle, hogy nem fog, most abban reménykedik, hogy az átigazolási idõben valahogy leléphet majd. Vmelyik àllami csapat, pl Felcsút vmi háttér megállapodással kilopja tölünk.
   V külföld.

  1. Az összeállítás alapján Boti az elmúlt évek egyik legjobb csatára :)

 8. Nem vagyok egy fratyi szimpatizáns, de ahogyan Vargát fejbe rúgták (lényegében büntetlenül) az brutális volt. Nem igaz, hogy nem látta vedő, hogy már rég a gólvonalon túl van a labda, tehát holtidőben elkövetett súlyos sérülést okozó szabálytalanság volt. Andó-Szabó vonalbíróként azonnal ott volt, és integetett orvosért. Minimum sárga, de lehetett volna azonnal piros is. (Gazdagot szintén jóvel sípszó után rúgták hasba a Videotonosok, minden büntetés nélkül.)

  Teljesen érthetetlenül a kommentátor meg azzal érvelt, hogy “nem akarta” a Videoton játékos megrúgni Vargát!???
  Lovrencsics szétrúgásánál a kiskovács pedig messziről, nyújtott lábbal érkezett. Ez is lehetett volna azonnali piros. (A tegnapi meccsen Skvorc feleennyiért kapta a második sárgát.)

  1. Anno Gazdagot most meg Vargat is Vinicius likvidálta a sipszo után… Kedves figura

  2. Múlt héten ugyanezért Thomas Müller azonnali piros… No Comment Vinicius, Kiskokó meg… hányinger az egész fideszoton.

  1. Waooohhh…A rejtélyes pulcsi újra a Fókuszban: Az milyen, hogy egy angol bulldog – cillinderben – meglovagolja a fekete csődört, mely díjugrató-kitűzőt visel, rajta a 15???!!! Mondjuk a kutya fizimiskájáról egyből beugrott Nekem a Nyolcvan nap alatt a föld körül c. spanyol-nszk-s rajzfilm bizonyos “fuss Bully-fuss” karaktere, igaz a cilinder inkább “Rigodon” inas fejfedőjére hajaz!!! 😎😁

   1. Bully pedig erre ezt válaszolta: “Jajj, a forgóm!” :D Ezt valamiért képtelen vagyok elfelejteni…

  1. Hát igen…csak Kubatov, akarom mondani a nép csapatáról és a nép akarom mondani a ner büszkeségéről van szó…. :D

  2. Meg akartak mutatni mire költötték a mi pénzünket !Ezt hívják úgy átlátható gazdálkodás !

 9. Soltészt már scoutolják is.. Nehéz lesz így megtartani az értékeinket, ha már 18 évesek, de máris le akarnak lépni a menedzserirodák ösztönzésére.

 10. Mit összesírnak a zöldek a tegnapi meccs után, megy a bírózás, csalózás, favágózás, hentesezés.
  Emlékszem, mikor pár hónapja a Hungária körúton össze-vissza rugdosott minket a Vidi (lásd pl Vinicius izomból lágyékon talpalta büntetlenül Gazdit), mégis mi játszottunk kb 60 perc emberhátrányban, akkor szánalmas picipesteztek, meg szimuláns barmoknak tituláltak minket stb.
  Most ők ugyanezt megkapták a Viditől, és hőzöngenek.
  Még egyet is értenék, ha hitelesek lennének, és amikor velünk történt ugyanez, akkor nem minket szidalmaztak volna ezerrel…

  1. fagyizmus a köbön, nerizmus a négyzeten, kutyatov-kutyák… Remélem az emmm4-en a következő fagyiTV-adása 3 órás lesz legalább, benne jóféle pennimárketes-reklámblokkal, amiben a zöldfehér kacatokat és bóvlikat a derék talján viseli magán (menzeszhez van-e már fagyis-tampon???)… rebrovizmus dübörög, drága lesz (nekünk, adófizetőknek is) az a harmadik várva-várt hőnáhított csillaguk! 😒

  1. Azért Soltész nagyon szép dolgokat csinál.. Nagy tehetség, csodálkozom, hogy az nb3as csapatban is csak részlehetõségeket kapott. Persze még csak pàr hete lett 18.
   Temesvári az nb1re mindenkèppen jó lehet, kèrdès, hogy èlcsapatban kimagasló tudàsù jàtèkoskènt.

   1. Jogos, bár az is pozitív, hogy Soltész egy meccsen is mennyi szép dolgot csinált. Így talán hihetőbb, hogy jó játékos, mint ha 20 meccsből kellett volna összevágni jeleneteket, hogy kijöjjön egy jó video.

    1. Szerintem pont hogy nem.Mint ahogy az sem,hogy a Chelseanek versz be egyet kapásból,vagy a csútnak.Több ellenfél ellen jobban látható,h mit tud,erősebb ill gyengébb ,bár én is a kutyàbb ellenit tenném ki,ahol könnyebb villogni.Ráadásul ,ha valaki,mi aztán tudjuk hogy milyen “csalóka”a youtube videóról vett játékos.Többszörösen is.

  2. siman belefer sztem egy fiatal védő videojaba, hogy jol fedezi a labdat.

 11. Nem èrtek egyet itt a Supka-fikázókkal, továbbra is azt látom, h nèhànyan a szemèlyes elfogultsàguk mentèn ítèljeznek felette.
  Több meccset is kifejezetten az õ taktikai hùàsainak köszönhetõen fogtunk meg, jòk voltak az igazolàsai is. Egyik legfontosabb szerzemènye, Uzoma már az elejèn kidõlt.
  Voltak dolgok, amiket fel lehet neki róni, de tökèletes edzõ csak az álmokban lètezik. Jó kezekben van most a szakmai munka felnõtteknèl, fiataloknál egyaránt.
  Szerintem.

  1. Egyetértek. Az, hogy ez a csapat a 4. helyen áll döntő mértékben Supkának köszönhető, Meg tudja magát értetni a játékosokkal, higgadt, és valóban jól nyúl bele a meccsekbe. Szóval bravó Attila!

   Aki az eddig elért eredménynél többet vár, vagy – mint egyesek – bajnoki címről álmodozik (ezzel a kerettel), annak nem tudok jobbat ajánlani, mint hogy húzza ki a kezét a biliből.

   1. Egyetértek, sok edzõvel még 4.-ek sem lennénk, pl. holland. És vannak edzõk, akikkel meg jobbak lennénk.

  2. Részben igazad van, Supkával kiesni nem fogunk, a költségvetésünket tekintve pedig még hízelgő helyen (3-5) is zárhatunk viszonylag simán. Viszont nem is fog többet kihozni a játékosokból, nincs meg benne az a motivációs készség, mint Rossiban, vagy Nikolicban, Supka alatt nem fog senki se erőszakosan labdát szerezni, mintha az élete múlna rajta. Ez persze viszonyítás dolga, mondhatjuk, hogy ennyi pénzért jobb, mint egy van der meer, vagy vierchowod, csak az a kérdés, mi a célunk.

   1. Erre a kérdésre már tavaly válaszoltam Sforzàval való vitám során.
    1. Ilyen közvetlen összehasonlítási alapunk nincs, h Rossinál most hogy csúszkálnának. A tèny, hogy maga, Rossi azzal távozott, h konkrétan maga azt mondta, hogy az elért csoda kategória eredmény nem fenntartható a Honvédnál.
    2. A két edzõ más típus, de nem rosszabb egyik a másiknál.
    Rossi a Diego Simeone, a Mourinho típus inkább, Supka a Pocchettino, tehát inkább elemzõ, szisztematikus kategória.
    Supka óriási ellenszélben vègezte a munkáját, bizonyos szurkolói elemek az elejétõl próbálták aláásni amit csinál. Nekem ezért is komoly siker, amit letett az asztalra. Rossi ezzel szemben a köztudottan olasz-mániás Kanyar támogatását élvezhette – plusz olyan “emberei” voltak, mint Lanzafame, akik plusz motivációt adtàk a csapatnak.
    Nikolic a pályája kezdetèn pont úgy indult, mint Supka. Én nem értem, miért emeled Nikolicot ki.

   2. Egy edző csak annyit tud kihozni a játékosokból, amennyi bennük van. Supka annakidején kihozta a Debrecenből, ami benne volt. Két bajnokságot is megnyert velük, mert abban a csapatban ez feltétlenül benne volt (sőt még egy nyolcas is a Hajduk Splitnek két meccsen). :)
    Ebben a mai Kispestben nincs benne ilyesmi. Persze lehet megpatkolni a nyulat és ütni mint a lovat, csak épp semmi értelme.

    1. Nem volt benne (pedig jobb volt a keret a mainál). Ezért idézte Soma Rossit, aki szerint az a bajnokság maga volt a csoda. Azért mert egyszer összejött, talán nem kellene egyeseknek számonkérniük Supkán, hogy ő miért nem hozza ezt.
     Csupán ennyit akartam mondani, és nem azért, hogy megint beleköss abba, amit írok (bár számíthattam volna rá, mert nálad ez alighanem kényszer….)

     1. Csak a fidi elleni kezdőből Eppel,pizzas,Bobal,Koszta,King,cs Zsótér vmint a Rossi,ha jól emlékszem ,hiányzik.Nem tudom én sem,hogy mit kell ezt állandóan hangoztatni hogy mi volt akkor.Aki maradt,az a csoda,hogy ennyire vitte.Ez már kurvàra nem az a csapat,fényévekkel gyengébb,hiába gondolja itt a szakértő,hogy ez az ócska vaker az adutt.

   3. Azért ne legyen már itt ilyen Nikolic féle ámokfutás!
    Tegnap min 2 piros maradt el Kovács és nem kérdés Vinicius esetében… ha ez a követendő példa, nem akarok többet magyar focit nézni. Szerencsére nem!

    Supi tegnap is nagy baklüvést követett el a gyáva taktukájával a 2. félidőben, bár a végén bátor volt. Nálam Filip többet nem lenne bekk, jó helyen van ő elől!
    Skvorc meg maradjon, nála sokkal kutyaütőbbek is kaptak nálunk 100+ meccset!

    1. 1.Vinicius -Varga tavasszal a fidiben rúgkapàlhatja egymást.2.Gróf-Filip-Danilo-N’Gól,bárki megy,6-8.

  3. Ne már…… Jók voltak az igazolási . . Úgye csak viccelsz

  4. Pedig könnyen össze lehet foglalni, mi a bajuk Supival: ha van fülbevalója az a baj, ha nincs fülbevalója az a baj… :)

  5. el semmiképp sem küldeném, de durván ellentmondásos ez a SA szezon.
   abban igazad van, hogy remek taktikai húzásai voltak, ami meccseket hozott.
   de szerintem az igazolások fele sem vált be… Uzoma jó volt, aztán érthetetlen módon eltűnt, Kukacnak vannak jó beadásai, de alapvetően nem is focista alkat, néha vicc a csávó…Kvarc határeset…N’gog szerintem jó,
   Tischler jól átqrta SA fejét, meg szerintem sokunkét, mert sokkal többet vártunk tőle…Pillik felejtős.
   ami még gáz SAnál, hogy meg sem próbálja beépíteni a fiatalokat, sőt…a korábbi játékperceket nézve kissé leépítette Banót és méltatlanul mellőzi Májert, Kovácsot, miközben a fiatalok posztján jellemzően rosszabb játékosokat vagy rossz passzban lévő játékosokat látunk. :/
   talán, ha Hidi és Tischler hozza a tudásának csak felé, akkor az plusz 5-6 gól és min. ugyanennyi plusz pont…
   de ismerjük a foci és “ha”-val kezdődő mondatok viszonyát. :/

 12. sziasztok!
  tud valaki valamit Greksa Bence sérüléséről?
  Úgy hallani, hogy kimagasló tehetség a srác az összes közül, de már volt egy térdszalag szakadása és most a legutolsó u19-es meccsen megint megsérült. tud valaki valamit, mi baja lett?

   1. Csábi előtt Cseh Bandi, mellett Pisont, Döme, Garaba Imi, Andrusch, Tóth Kálmán, Sallai, Kaszás Kálmán, mögötte Nagy Anti + Marci előttük Plókai +Kálmánka…hátul Imre mögött talán Lippai ?+ Tajti

     1. tényleg Dajka, már romlik a szemem.:/
      Sallai mögött v.színű Sikesdi Gabi lehet, mindig “szeretett” a háttérben maradni :)

 13. “Nagyon kíváncsi leszek a téli átigazolási időszakra.”

  Én is. Ahogy minden téli és minden nyári átigazolási időszakra kíváncsi vagyok. Mindig reménykedem. Aztán pofára esek…

  De végül is így van rendjén: Úgy kell nekem! Miért nem szarok az egészre?

  1. Szerintem azért nem pottyantasz az egészre, mert egy szurkoló mindig a lehető(ségek szerinti) legjobbat reméli a kedvenc csapatától!

   1. Na igen… ötvenvalahány év után különösen nehéz lenne leszokni róla. Ahogy mondani szokás, arra kis időre egyébként is minek? :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.