További pályafutásukhoz sok sikert kívánunk (vol. 2)

Pilík is távozott.

Nyáron tűnt fel egy felkészülési meccsen, azonban akkor még nem igazoltuk le, és inkább vártunk vele, amíg el nem kezdődött a bajnokság. Volt a lábában kétszázötven körüli cseh bajnoki, igazából nagy lutrit nem vállalt a klub azzal a bemondással, hogy egy jó átlagra nyilván képes lesz, akár csak lendületből és rutinból. Erre jött a világ közel nyolc legszürkébb meccse, és ha beledöglök se emlékszem egyetlen momentumára sem. Még azon is gondolkodnom kell, hogy Tiszaújvárosban kinek adta az egyetlen kispesti gólpasszát(#todo magamnak: a gólvideót töltsem fel a meccs adatlapjára)

Ja, további pályafutásához sok sikert kívánunk. (via honvedfc.hu)

2018/19 téli játékoskeringő //

címlapkép: Pilík vs Jászberény @ Kecskemét (fotó: 1909foto)

“További pályafutásukhoz sok sikert kívánunk (vol. 2)” bejegyzéshez 73 hozzászólás

 1. több volt benne szerintem…. Mezőkövesd elleni meccsen Vadócz, Nagy Geri és ő a szezon legszínvonalasabb játékát hozták le, nagyon szép passzjátékot produkálva.

  Azt sem értettem, hogy legalább 1-2szer miért nem kapta meg a szabadrúgásokat, ha már Csehországban arról vált híressé Pilik, Heffler meg konkrétan egyetlen egyet sem rúgott jól… (és ez sajnos tényleg így volt, nem túlzás)

  1. Hogy is gondolhatod. Kiderült volna, hogy el tudja találni a kaput, és az nálunk nem mindenkinek lehet.

  2. Szerintem is több lehetőséget kellett volna kapnia. (Nehogy már egy elsőosztályú cseh csapatból érkező játékosnak magas legyen a magyar nb1!)

   De sorozatos, egészmeccses lehetőséget a világéletében középszerű Hidi kapott, gondolom, a kilenc évi szolgálata fejében, hátha sikerül felfuttatni úgy, hogy felfigyeljen rá egy alsóbb osztályú belga csapat. (Miközben a klubnak ez nem hoz semmit a konyhára.)

  3. Így van, a kövesdi második félidő nagyon rendben volt.

 2. A honlap szerint 24-en vannak most az első keretben,akkor ezek szerint már meg is van a 24 játékos,akiről tegnap írtak ,hogy megy az edzőtáborba.Bár azért Gróf,Lovrics,Skvorc,Holender,Danilo sorsára kíváncsi vagyok,illetve,hogy hány fiatalt passzolnak majd le megint kölcsönbe!

 3. Bobal*400,Boti*350,Holdkomp*150,Pilik*400,Deàk*150=1 450 000€.Ebből bevétel O €.És most jöhetnek a hsz-ek a latabàr féléktôl,hogy itt aztàn a legfaszàbb gazdàlkodàs műkődik,és ez a legpiacibb alapu club a vilàgon…

  1. Igazad van, tényleg jobb lenne, ha fizetnénk a bérüket, és nem játszanának egy percet sem!:)
   Tudom, Boti játszana, de ha külföldre akart menni, Te hogy tartottad volna itt? Átnevezed a csapatot egy külföldi ligába?:)

   1. hagyjad a fenébe, kár rá minden szó, elmezavaros a pali
    minden átigazolási időszakban különböző nickneveken ezt csinálja

    1. És mi a véleményed a témában? Vagy az nincs megint? Ugatod a holdat, kutyus.

  2. Ezek milyen árak? Mert ha a transfermarktról vannak, akkor az ugyanaz, mintha a wikipediáról lenne, ugyanis ugyanúgy közösségi szerkesztésű. Emlékeim szerint még nem volt olyan magyar játékos, akit a transfermarktos “árnak” akár a közelében adtak volna el. Sajna, néhány lap még mindig erőlteti, mint igazodási pontot, pedig semmi, de tényleg semmi információtartalma nincs ezeknek a számoknak, felesleges egyáltalán nézegetni is őket. (Vajon Lanzafame 1,5 millió euróért ment a Fradiba, ahogy a transfermarkt írta az árát?)

   1. Figyelj!A O €(NULLA!) akkor is O €,ha az àrak mondjuk a Dörmögő Dömötörben jelennek meg.A többi pedig lényegtelen.Jó egészséget és Boldog új évet kívànok,elmegyek téli szünetre,had örüljön latabar.

    1. Jó, de honnan tudjuk, hogy nulla? Simán lehet, hogy a “közös megegyezés” nem csak azt takarja, hogy helló, holnap nem kell jönni, hanem valami anyagi ellentételezés is van benne (hiszen élő szerződés szűnik meg), csak nem tájékoztatják (magyarosch szokás szerint) róla a köznépet. Tényleg, honnan tudjuk a nullákat, miközben simán elfogadjuk az eurószázezreket, mint értéket?

     1. Némelyiket még úgy is megérné elengedni, ha fizetnénk neki. Más kérdés, hogy aki leigazolta (/kiszemelte/ajánlotta/kérte) őket, az remélem idén is dönt a következő kontingensről

    2. Nem annyira jók ezek a játékosok, hogy pénzért tovább lehessen őket adni. Egyedül talán Boti az, aki ezek közül érne pénzt egy másik csapatnak, mert nem pótolható ingyen bármelyik harmadik világbeli országból, vagy egy közepes futballnemzet akadémiájáról. Nem vagyok biztos benne, hogy jobban örültél volna ha pénzért megy el, ismerve azon csapatok névsorát, akik mostanában az nb1-ben pénzért szoktak igazolni.

  1. Távozók pedig még az átigazolási szezon utolsó napján is várhatók.Főleg kölcsönbe.

  2. Igen, addigra kialakul a kuka tartalma, meg az edző is kellően kiszolgáltatott…

   1. Nagyon gyenge vagy ezzel a “kuka”-zós dumával!
    Ha ennyire nem tetszik a játékosigazolási stratégia, akkor tegyél bele a kasszába félévente 2-300 millát, és akkor…
    … lehet majd téged anyázni a “kuka”-zási gyakorlat miatt. :-)))

    1. Gyenge inkább az, aki ilyen játékosigazolási “stratégia” mellett optimista.

     A kassza feltöltése meg nem az én dolgom, hanem a tulajdonosé (nem tudom, fogod-e).

     1. Azt még értem, hogy szeretnél minél jobb játékosokat látni a csapatban (én is!). Ám a realitásérzéked nulla környékén van. A körülményeket figyelmen kívül hagyni, hááát… A stílusról már nem is beszélve. Lehet, hogy nem érzed , de a “kukázás” szó használata kifejezetten sértő, és nyilván nem véletlenül használod. Nem senkiházi ez a csapat, és a szurkolói sem, hogy ilyet megengedj magadnak a világ legismertebb magyar csapatával szemben! (Egyébként senkivel szemben sem!!!)

      Amúgy csak az elmúlt rövid időszak “kukázásának” terméséből néhány: Eppel, Danilo, King, Lanza …

 4. Szöszölések :
  – Pilik . Tényleg nem kapta meg a lehetőséget.Legalább kettő darab szabadrúgást kaphatott volna, ugyanúgy mint Kukocs. Mindig Heffler rúgta aki se embert se kaput nem talált egész ősszel. A Pilik ügy érdekessége hogy végülis ki javasolta a leszerződtetését ??? Ugyanis egyszer láthattuk azta nulla teljesítményt egy edzőmeccsen. Ezekeután látott benne valalki fantáziát ??? Azt kéne nyakonvágni aki az Öreg elé tette a szerződését aláírásra.
  – Szintén figyelemmel követtem egy másik játékost, aki hasonló kaliber mint Pilik. Ő pedig Jan Vlasko. Szintén le akartuk igazolni, kb ugyanazok a mutatói és a posztja mint Piliknek.A felcsút kapzsi volt, ráigért amikor el akartuk hozni, így Vlasko őket választotta. Az őszi szezonban sikerült még Piliket is alulmúlnia !
  – Ki/kik a csapat scoutjai ? ( játékosmegfigyelő) Mert elmehetnének inkább szertárosnak vagy takarítónak a klubnál….
  Ugyanis nekik nem az a feladatuk hogy egy JÓ STATISZTIKÁT igazoljunk, hanem egy olcsó, fel nem fedezett csiszolatlan gyémántot !! Hol a picsában vannak a marék rizsért hozott Benjaminok , Abrahamok, Genitók, Marshall-Johnsonok, Diegok, Ikenne-Kingek ???? Ők tisztelték a klubot, az országot. Örültek hogy mezt kaptak és igyekeztek karriert csinálni. Semmilyen statisztikájuk nem volt és tisztességgel szolgálták a klubot, utána pedig még jó pénzért nagyrészüket el is lehetett adni.
  Ki a fasz erölteti ezeket a szlovák, jugoszláv 30 év körüli dolgokat ??
  – Jelena : Oldalt láttam hogy 21 éves lett a csodacsatár. Már lassan 3 éve hogy igyekezte bezsarolni magát a csapatba. Azóta 5(!!) csapatban szerepelt, javarészt NB2-ben….
  – Bobálok : Geri megint meghúzta a váratlant :) Innen sértődve távozott álmai csapatához a Csákvárhoz…Majd decemberben se szó-se beszéd lelépett tőlük és aláírt a Zetéhez. Korrekten, kérdezés nélkül, még a csapattársai is csak pislogtak :) Biztos a Csákvár is inkorrekt lehetett és hátráltatta a karrierjében :)
  – Igazolások bizti hogy lesznek. Várjuk meg míg az Öreg visszatér a bűn városából pár nap múlva.

  1. Pilikre a videói alapján itt is írták sokan, hogy minőségi játékost. 10 évet húzott le a cseh első osztályban, ott egy ismert játékos volt, pár nagy góllal. Szerintem – ahogy korábban írtam lentebb – több volt ő benne, egy másik játékrendszerben, nagyobb türelemmel tudott volna ő nekünk segíteni. De az biztos, hogy a szürke teljesítménye miatt nem a scout-ok okolhatóak.

   Ami a csiszolatlan gyémántokat illeti, szerinted egész Európában nem értük folyik a harc?? Megfigyelők ezrei nézik a meccseket, nemcsak a legnagyobb bajnokságokból, hanem Dániából, Belgiumból, Svájcból, stb., ahol azonnal sokkal többet tudnak nekik ajánlani.

   Már az is csoda kategória, hogy az utóbbi években nálunk volt egy Lanza, meg egy N’Gog… Ki gondolta volna, hogy egy N’Gog nálunk fog kikötni?? (Függetlenül attól, hogy tavasszal milyen teljesítményt fog nyújtani…)

  2. Csak egy közbevetés: Pininek sok bűne volt, és ő is igazolt bőven gyenge játékost, de ő komoly olasz menedzserekkel is dolgozott. Abraham, Benji, Geni, Diego rajtuk keresztül jött.

   1. Izgulni nem kell, mert lehet az Újpestet jelölik ki neki, de mivel a Vidikétől távoznia kell (ha jól tudom a Turkish Airlines jön a MOL mellé), így sajnos vagy nem sajnos, de a pletykák szerint az esély adott …

    1. Mivel a szurkoló mindig reménykedik – a tulajdonosváltás kapcsán abban, hogy a Kispest megint nagycsapat lehet – mindig lesz, aki elhiszi az ilyen kamu híreket.

     De Hemingway örök… Soha nem fogja eladni a klubot, se üzlettársat nem fog soha bevonni. De még egy nyomorult mezszponzort sem. Még valaki jogot formálna arra, hogy belepofázzon a magánbulijába. Ha meg túladna a klubon milyen lehetősége maradna a magamutogatásra, ami a lételeme?

      1. Azért szerencsére nem egy olyan időszakot kell valahogy “túlélni”, amikor folyton a bennmaradásért vagy a fennmaradásért küzdünk. Hanem “túl kell élni”, hogy a klub gazdaságilag stabil, az utánpótlás az akadémia által biztosított, bőven vannak eredmények (bajnoki cím, bronzérem, kupagyőzelmek, nemzetközi szereplések), az utóbbi években az élmezőnyben küzdünk, a csapat szerethető. Szóval soha rosszabb túlélnivalót. :)

       1. Igaz, hogy a klub képtelen megtartani az értékeit, átigazolási időszakban kukázik, nem ellenfele egy Fehérvárnak, Fradinak (azt, hogy mi ellen kell vagy nem kell küzdeni a jövőben, nem tudjuk), a “szerethető csapat” fogalma meg a csórók vigasza, de a jelenleginél jobb és kívánatosabb állapot nincs.
        Ez csak obvious. Méghozzá absolutely. :)

        1. “a csórók vigasza”

         A jelek szerint te nem vagy csóró, ellentétben sokakkal akik szeretik a csapatot. (Én bevállalom, hogy csóró vagyok, max egy bérlettel tudom támogatni a csapatot.)
         Hááááát nyisd ki akkor a bugyellárist, és le -és beszólás helyett segítsd nagyobb összeggel a csapatot (rendszeresen!)!!!!

  1. Volt itt már dunaaszfaltos pletyka is, amit biztire mondtak , de maradt Hemi.
   Szóval nem kell ide új gumicsont…,😁

  2. Hát csatárnak egy kicsit lassú, kapusnak meg alacsonynak tűnik.

    1. Nem a Te sofőrödre gondoltam, hanem a tiszakécskei tulaj januári biztos érkezését híresztelőre.

     1. Ez csak egy népszerű idézet volt a TaxiSOFŐR című filmből. :)

      1. Ja? De remélem ezzel még nem buktam le, hogy nem láttam a filmet! :)

  3. Garrincha,Göröcs…Garancsi… micsoda csatársor lehetett volna :)

 5. Részemről igazolási várakozás,egy belsővédő,védekező(ütköző)középpályás,támadó(irányító)középpályás.Esetleg jobboldali gyors csatár(Afrikai).

 6. Ha igaz, a hét közepe felé veszik birtokba a Bozsikot az építő (bontó) cégek. Nem tudom, volt-e valaha esély arra, amit sokan szerettünk volna: egy darabka valamit a szentélyből. Tudom, állami tulajdon, blabla, de hordják azt szét nagyobb tételekben is.
  Szóval itt újra jelezném: 40 centi korzókorlátot kérnék, egybe, nem szeletbe, nem baj, ha kicsit több!

  1. Paks ellen egy maréknyi darabot elhoztam a Bozsikból, azóta is a kocsiban tartom és már ezer helyen jártunk vele. :) Ha lehet majd hivatalosan is vásárolni, én egy téglát szeretnék.

 7. Bobál elment nyáron. Boti sem titkolta hogy menni fog. Skvorc Kukoc gyengus. Nem igaz hogy nyáron a széteső Vasasból nem tudtuk volna elhozni Risztevszki-t.

  1. “Skvorc Kukoc gyengus” ???

   Ezzel vitatkoznék. Díno nem játszik látványosan, de megbízható és stabil teljesítményt nyújt (hátul nem is látványosan kell játszani). Kukoc nagyon harcos és kemény, előre játékban kifejezetten jó, és ő adta a legtöbb gólpasszt ősszel(!!!). A beadásai javulhatnának, de Kingnek is kellett vagy 3-4 év mire összejöttek neki a veszélyes beadások. Az más kérdés, hogy egy Uzoma-Kukoc összevetésben Uzomát választanám stabil kezdőnek, de szinte egész ősszel nem volt ilyen választási lehetőség!

   1. A Kukoc sem balhátvéd a védőmunkája szinte nulla és Uzoma is inkább középpályás szélső,a honlapon a keretben is oda tették.

    1. A 3-5-2 felállásban -amit játszunk- a szélső hátvéd(ek) egyben szélsők is. Elöl, középen és a védőmunkában is nagyon fontos a szerepük. Nagyon kevés játékos tudja mindhármat egyforma jól játszani. Kukoc inkább az előre játékban, míg Uzoma (már amennyire négy meccsen meg lehetett állapítani) inkább a védőmunkában jó. Ellenpélda Holender aki megfelelően gyors, bírja a futásmennyiséget, és elég technikás, és ráadásul tűrhetően kétlábas, A Rossi időszakban ő töltötte be a baloldali futó szerepkört. Ezért van hogy hol védőnek, hol középpályásnak, hol pedig csatárnak sorolódnak be.

   2. Az első Vidi elleni meccsen jól kijött, hogy sajnos, Uzomának is jelentős hiányosságai vannak védekezés terén, pl. borzasztóan helyezkedik.

    Kukoc a 4-ből 3 gólpasszt a Kisvárda elleni első, félig bulimeccsen adta. Valóban jól ad be, de a beadások manapság nagyon kimentek a divatból, a modern fociban ez elég kevésre elegendő.

    1. Nézd vissza a Kisvárda elleni első meccset. Nem volt az annyira bulimeccs! Csak a végére, az utolsó 15-20 percre, a nagy potyagól, szerencsés gólunk után! (Ha elmegy Gróf, a kapusukat elfogadnám.)

     A szélről jövő jó beadások minden csapatnál úgy kellenek mint egy falat kenyér akár a magas centerek fejére/lábára, akár a második hullámban érkezőknek.

     1. a három gólpasszából a Kisvárda ellen kettő nem volt semmi különös.

      a beadások jól jönnek, de manapság nem tudsz mondani egyetlen színvonalas európai csapatot, amely arra építi a támadójátékát.
      Sokkal kevesebb beadás utáni gól esik, mint 15 éve.

   3. engem csak az bánt hogy inkább idehozunk bárkit, egy széteső vasasból meg nem tudunk elhozni egy olyan játékost aki már bizonyított Mo-n és tudjuk hogy mit tud Riztevszki középső védő, Kambival komoly tengely lett volna

    1. Risztevszki nyilvánvalóan anyagi okokból van ott, ahol van.
     Ne is reménykedj abban, hogy -belátható ideig- Hemingway anyagilag versenyezni tud a NER csapatokkal. Ez csak akkor fog változni, amikor az országban is jelentős politikai változások lesznek és megszűnik az irányított TAO pumpa (ezért fontos az akadémia, mert onnan lehet saját játékost hozni, illetőleg egy változás esetén jelentős előnyt fog biztosítani a többi csapattal szemben).

     1. A Honvéd is NER-csapat, csak hátrébb a tornasorban. Ha dőlne a rendszer, az MFA működtetése is sok lenne Heminek.

      1. Attól függ…. Ha minőségibb és eladhatóbb játékosok jönnek ki onnan, akkor már nem olyan biztos.

       A nagyobb probléma, hogy nincs a tulajdonunkban…

       1. Erre is céloztam: az akadémiát már rég állami juttatásokból tartja fönn a Boss, még a név se köti a Honvédhoz/Kispesthez, állami tulajdon a stadion és az új DPunci is, a működtetésük is taóból megy majd.
        Jó dolog abban hinni, hogy a saját nevelésre támaszkodva ki lehetne bekkelni ennek a rendszernek az összedőlését, de az is közpénzekből működik. Leegyszerűsítve: ha kapunk pénzt egy MFA-neveltért, annak a nagy része is áttételesen állami támogatás. Max. annyi a különbség, hogy nálunk valamiért nemigen van irányított szponzor. Aki jött volna, az valamiért az sincs. Ha elvágják a köldökzsinórt a magyarfociról, a Mol-, Telekom-, Mvm- meg hasonló szerződések még évekig élhetnek, míg nálunk a taó-, tippmix-, tévé-, akadémia-pénzek elvétele azonnal lenulláznà a kasszát.

     2. Ha dől a rendszer akkor özönlenek be a külföldi és hazai szponzor pénzek, amelyek most ott toporognak várva a változást? :)

      1. Meglepne! Viszont elapadnak az átmosott közpénz milliárdok, ezért kiegyenlítődnek az esélyek, illetőleg a nevelőegyesületek előnybe kerülnek, ha jól dolgoznak.

 8. Lehetne tudni valami konkrétat az új központ megtekintési lehetőségeiről???!
  (Mikortól? Milyen időpontokban? Hogyan lehet jelentkezni?)

 9. Én a jövőhéten várok 1-2 új arcot, legalábbis úgy lenne értelme, hogy ha valakit kinéztünk, akkor velünk kezdi a felkészülést. Kíváncsi lennék egyébként Gróf helyzetére is.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.