Tangónak hívatni magad a szamba országában

Duna Aszfalt Tiszakécske – Bp. Honvéd @ MK

Van az a híres jelenet a Nincs kettő négy nélkülben, amikor Bud Spencer és Terrence Hill elmegy vacsorázni, és megjelenik Tangó, a helyi rosszfiú, és bandája, azzal a megbízással, hogy verekedést provokáljon. Ekkor hangzik el az egyik kuzin, Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla (és természetesen y Azevedo!) szájából a következő mondat:

Az a tény, kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej.

Amióta megkaptuk a Duna Aszfalt Tiszakécske csapatát a Magyar kupában, egyszerűen képtelen vagyok bármi másra gondolni.

Pedig lehetne.

Például Balla Mihályra, aki bár szerepelt az 1995/96-os csapatképünkön, a Kispestben végül egyetlen meccsen sem lépett pályára. Ellenben a Tiszakécskében igen, többek között 1997. november elsején, amikor az akkor még Szurgent Lajos edzette Eurobusz 2-1-re vert minket.

Nemzeti Sport, 1997.11.02.

Balla Mihály akkoriban egy közepesen ismert, de feltörekvő csatárnak számított, akit még a szövetségi kapitány is megnézett volna, ha nem sérül le pont az összetartás idejére. Később játszott még Győrött és Kecskeméten, majd eltűnt, mint Horváth Púpos, aki ugyanezt hozta, csak Nagykanizsáról indulva. Viszont neki sikerült pályára lépnie a Kispestben.

A visszavágót tavasszal egyébként 5-0-ra nyertük.

Tiszakécskéről nagyjából ennyi maradt meg, valamint egy zseniális videó, amin Szuribá nyilatkozik, miután elverték otthon a Stadlert 1-0-ra. (Igen, már akkor volt Bács megyei NB I-es meccs, amikor még a Kecskemét az NB I közelében sem járt.) Érdemes megfigyelni mit tart a kezében: azt. Egy szódásüveget.

1998 // Tiszakécske – Stadler 1-0

További érdekesség, hogy a Tiszakécske jelenlegi edzője Banó-Szabó faterja, valamint náluk játszik Polyák és Stoiacovici, mint kispesti nevelés. Utóbbi természetesen csak kölcsönben.

A meccs szerdán kettőkor kezdődik, a zsuga egy ezres. Minden továbbit a helyszínen.

Ja, és a továbbjutás – jelen körülmények között – szinte a kötelezőnél is kötelezőbb.

címlapkép: Tango és Eliot Vance | kritikustomeg.org

“Tangónak hívatni magad a szamba országában” bejegyzéshez 184 hozzászólás

 1. egyelőre csak a 2 kapufát osztották facen… :)
  https://www.facebook.com/gyula.csapo.946/videos/636186230147871/

  https://www.facebook.com/zoltan.balogh.7946/videos/2037563292964597/
  SA:
  „A mérkőzés jól szolgálta azt a célt, amit előzetesen kitűztünk, hogy mindenkinek játéklehetőséget adjunk, hiszen minden fiatal játékosunk is pályára léphetett, és megmutathatták, mire képesek egy komolyabb felnőttcsapat ellen – kezdte Supka Attila vezetőedző. – Egy nullára nyertünk, de több lehetőséget dolgoztunk ki, akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, az első lépést azonban így is megtettük a továbbjutás felé. A játékkal nem vagyok annyira elégedett, az eredménnyel viszont igen, és azzal is, hogy a fiatalok megmutatták, hogy számíthatunk rájuk.”

  1. Az elég nagy baj ha ezzel az eredménnyel elégedett Supka.. egy nb2 második felébe tartozó csapatot csak 1-0-ra verni úgy, hogy a 93. percben Horváth Andrison múlik hogy ne x legyen az elég gáz.

  2. A fiatalok megmutatták, hogy lehet rájuk számítani nb2-es csapatok ellen.

   1. tegnap nem mutathattak mást… :)
    persze olyan is volt, akire még itt sem nagyon lehetett számítani.
    SA, a sablon kommunikáció királya
    ui.
    persze az lenne a tuti fiatal, aki a Kécske ellen megmutatná, hogy a Barca ellen is lehet rá számítani! :)

 2. Mostanában, mint százszor megbeszéltük minősíthetetlenül szar focit produkál a csapat. Hemingwaynek sem tetszik végre. Ebben a szezonban szerintem már csak a Kupa elérhető, mert ugye ott bármi megtörténhet. Utánanéztem az elmúlt időszakban szerzett trófeáinknak, és arra jöttem rá, hogy a rendszerváltás után szerzett 6 trófeát 6 különböző edzővel nyertük. Sorozatban:

  Magyar bajnok 1991 –> Mezey György
  Magyar bajnok 1993 –> Martti Kuusela
  Magyar Kupa 1996 –> Török Péter
  Magyar Kupa 2007 –> Supka Attila
  Magyar Kupa 2009 –> Sisa Tibor
  Magyar Bajnok 2017 –> Marco Rossi

  Babonából is jó lenne még időben edzőt váltani, hátha.. :D

  1. Szerintem nem olyan nagy baj ez a fajta nosztalgia, ha másnem okulás gyanánt, hogy milyen is volt ez a sajátos magyar vadkapitalizmus annak idején! Báranyos volt ennek az egész ügynek a legnagyobb vesztese, kvázi az érdemi karrierje véget jelentette mindez a hercehurca. Azért az utolsó mondata egy nagyon tipikus magyar mentalitást takar! “A nevelőegyesületemre sem haragszom, pedig megvett volna a Barcelona, Kubala Laci bácsi mondta is, hogy kellek nekik, de háromszázezer dollárról hirtelen felemelték az áramat egymillióra, az pedig komolytalan volt.”

   1. Nem értek egyet, szerintem kihozta magából a maximumot :) Most látom, hogy még mindig nyomja az NB3-ban, le a kalappal

    1. Le a kalappal előtte valóban! Várjuk vissza a Kispest Öregfiúkba is :) Nem értek egyet, mert sokkal több volt benne! Ha marad Belgiumban vagy máshova igazol, nem jön haza (és lesz idehaza vandormadár) a képességei tehetsége alapján sokkal nagyobb karriert futhatott volna be!

     1. Ezt már nem fog kiderülni, talán ő az egyetlen aki tudja a választ. :)

    2. Tán’ Rákosmentén??? Mintha úgy rémlene hogy 2016 őszén játszott is ellenünk a ReTeK-ben a Magyar Kupában! Még meg is tapsoltuk Őt! Mert Ő már CS.A.K. Mindig a Mi ” BARINK ” marad!!!!!!!

  2. “Szöveg Veszprémi Linda” – kiváncsi lennék, miért nem vállalja névvel a szőllősgyurka, úgyis tudja mindeki, hogy ki írja a cikkeket.

 3. “Az edző munkája nem egyszerű szerep. Tudom, és mindig is tudtam ezt, már játékosként is. Az edző tanár, apa, barát, pszichológus, motivátor, és mindenek felett, bizonyos szinten, profi. Profi, aki a futballban szerzett tapasztalatait és az arról alkotott elképzeléseit adja át a játékosainak, a klubjának és a szurkolóknak. Egy Edző, nagy E-vel, egy személyben testesíti meg mindezeket, és valójában sokkal többet. Mindig kész megkérdőjelezni önmagát, és a nehéz időkben vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért.” by Marco

  Tudom nehéz a Rossi utáni űrt betölteni, de Supka gondolkodj el ezen, főleg az utolsó mondaton…

 4. 2016-ban igazoltunk egy játékost abban bízva, hogy majd a sereg élére áll. Az első bajnokiján- idegenben- 1:0-ás vezetés után elbuktunk. A másodikon viszont már kiütöttük az MTK-t, és később is egész jól muzsikált a csapat.
  Múlt héten igazoltunk egy játékost…

  1. Akkor a story vége, h az FTCCCP-nél köt majd ki? :-) CS.A.K!!! (szerintem jó lesz, csak NE dobálja magát!)

   1. a sztori vége csak az lehet h lelép… :)))))
    ha jó lesz, azért megy, ha nem sikerül újraépíteni magát, akkor azért. :DDD

    1. Ha közben nyerünk egy bajnokságot, felőlem le is léphet. Mindent nem lehet. :)

     1. evidens…még a bronznak is mindenki örülne!
      nincs idő mindig részletekbe menően fogalmazni…ezek a tények, amit leírtam.
      max ha ennyire félreérthető, akkor hanyagolom a kommenteket.
      senkinek nem szeretnék magyarázkodni.

     2. Valahogy röviden ez az, amit szerettem volna érzékeltetni. Köszi

    2. Egyszer mindenki elmegy, de ne legyen már temetői hangulat, mikor még csak most érkezett. Élvezzük a játékát, szurkoljunk neki, mint Lanza esetében tettük, amikor itt volt.
     Én biztosan nem fogom megtagadni a katartikus élményeket, amik remélem nála is lesznek, bárhogy is legyen a sztori vége.
     Lanzával kapcsolatban is igyekszem a jóra emlékezni.

     1. ezek a tények, mitől lenne temetői hangulat ???
      ha teszek pár :) :) jelet akkor jobb ? :D
      nyilván mindenki ugyanúgy örülne 1 jó eredménynek, sőt már 1 nézhető focinak, mint lanza idején!
      de attól még tény, hogy az első alkalommal elmondta, h vissza akar térni a bundesligába.
      és persze ez már sokkal korrektebb, mint ahogy az olasz csinálta.
      ui.
      a szerdai meccsről már a “kapufákat” is elsőként ossztottam és néztem meg kb 5* … szóval annyi átmehetne ebből, hogy minden apróságot tudok értékelni, nemhogy 1 tuti irányítót… és esetleg 1 jó működő, játszó csapatot!

     2. Így van. Lanzafame meggyőződésem, hogy a Fradinál keresett pénzen talán nyert, de szurkolói szempontból egy hatalmasat vesztett. Klubikon lehetett volna, Dárdai szintű elismert tagja lehetett volna Kispesten, aki megkérdőjelezhetetlen királyként vonulhatott volna vissza és akár edző is lehetett volna nálunk. Ehelyett a Fradinál szerezhető kétes sikereket választotta. A fradisták nagy része nem kedveli, sorra hozzák a nyakára a konkurenciát, nem ott játszatják ahol igazán jól érzi magát, simán padra ültetik, vagy a meccs vége előtt 20 perccel lehozzák, és a szurkolókkal is volt már nem egy konfliktusa…simán Détári Lajos szintű identitás nélküli játékos lett belőle. Kár érte.

      1. Ez mind igaz, ettől még tudom, hogy mit köszönhetünk neki, és ő nekünk. Nem az utolsó rossz élmény fogja meghatározni a vele kapcsolatos élményeimet.
       Ami zavar, és ebben a tekintetben kisebbségben vagyok itt, az a Voldemort szerű hozzáállás, ahogy a szurkolók néznek rá. Pedig csak egy ember, aki hozott egy baromi rossz döntést, és lenullázott egy felépített nimbuszt, amit kemény munkával ő maga épített fel.

       1. Én se haragszom Lanzafamera, hisz nyilván neki se mindegy, hogy mondjuk 3 év alatt fél miliárd forintot keres, vagy “csak” mondjuk 200 milliót. Viszont roppant bosszantó, hogy egy olyan státuszról mondott le ezzel, amit előtte egy légiós sem nagyon volt képes elérni, és fájó hogy olyan közegbe került, ahol messze nincs olyan tisztelet és elismerés iránta, amit itt feltétel nélkül megkapott….kicsit olyan érzése van az embernek, mikor egy nőt a tenyerén hordozott, öszinte érzelmeket táplált iránta, de az ennek ellenére otthagyta őt egy gazdagabb majomért. Ilyenkor inkább a megalázottság érzése bántja az embert, mintsem maga a nő elvesztése….

      2. Szépen hangzik.Bàr kutyaütő mindkettő minden tekintetben a Détàrihoz.

  2. Nekem is eszembe jutott pont ugyanez a sztori. És tegyük hozzá, a vége bajnoki cím lett! :)

 5. Off: holnap lehetne valami fricska az mlsz felé egy drapin. Mondjuk: “Kedves Mlsz! Üdvözlünk a fővárosi bajnoki rangadón Gyirmóton! Következő helyszín hol lesz?” 🙂

 6. kupa visszavágóra ingyenes lesz a belépés! info: nem lesz minden szektor nyitva, kanyar felöli oldal OK, de akinek a kispadok felöli lelátóra van bérlete, a vip teraszra ül.

   1. És akinek nincs bérlete, de a kispadok felőli oldalra szokott ülni? Az kénytelen a kanyarba menni?

    1. igen, “kanyarba”, értsd, a szemközti lelátóra, a vendég melletti szektoron kívül bárhova.

 7. Olvasom a gólunkat leírását, csak okulásként. Májer visszagurította a labdát Ben Hatirának és kapásból gól. Nem Grófnak, Hatirának. Végre valaki tudja melyik az ellenfél kapuja.

 8. Májert ezek szerint mégsem “nem akarta” egyik nb2-es csapat sem, hanem maga döntött a maradás mellett…
  Sőt volt két nb1es csapat is, amely hívta már. (Hallomások szerint egyik a Debrecen volt.)

  Nyilván fejlődnie kell még, de azért így egy kicsit máshogy néznek ki a dolgok vele kapcsolatosan…

  1. KB annyi lehet a valóság alapja mint a Szoboszlai kérőinek neve, és a száma

 9. Hemibá úgy megbonyolította a szerdai meccs beléptetését, hogy láthatóan még saját maga sem értette, miközben próbálta elmagyarázni… Inkább Gyirmótra intézzen ingyen forró teát vagy forralt bort, mert szarrá fogunk fagyni.

  1. Hát nagyon látványos akart domboritani ezzel a felparcellázott földbirtokra hajazó terképpel! Biztos én voltam már fáradt péntekre, de én is elvesztettem a fonalat, hogy ki és hol be és aztán hová. Ez a katedrás design újabb üde színfolt, az almanachban:) Úgyhogy remélem lesz valami szöveges verzió is, hogy miként tudjuk kihasználni az “ajándékot”. Feltételezem “nullás” jegyvásarlás igy is kell majd.

 10. Na egy tipp holnapra. Gròf – Kukoc, Kàlnoki, Kamber, Batik, Mezi – Gazdag , Nagy G, Heffler – Holender, N’gog??

  1. Remélem tévedsz most.Szerintem úgy rossz ahogy van,megkülönböztető trikó ide-oda.Raadasul,a dolgok jelenlegi àllàsa szerint,gyàva és gólképtelen.

    1. Nem kire,mire.Frankon màr mindent 5000 szóban kell elmagyaràzni.A felàllàsra.Mi másra,Kermon?

     1. Tudom, hogy ti közelebb vagytok a tűzhöz, így látjátok az edzéseket is. De igazad van, többet nem kérdezek, megpróbálok a sorok közt olvasni.

  2. Egyszerűen nem értem, hogy mit akar a Kukoc barátunkkal és Hefflerrel.. Miért nem rakja be az új igazolásunkat, aztán ha elfáradt lecseréli?

   1. Szerintem pedig eléggé egyértelmű…

    Supka úgy van vele – nagyon helyesen – , hogy vész esetén legyen a padon 1-2 olyan játékos, akinek a beállása önbizalmat, illetőleg plusz tudást hoz a srácoknak fel a pályára, ha baj van.

    A Holender – N’Gog csatársor mindig jelenthet egy Danilo be, Holender vissza a balszélre opciót, vagy akár most már Hatira be, Holender vissza.
    Ott van a padon Nagy Geri is, ha baj van, beállhat ő is Heffler helyére.

    Annyit lehet tisztelni Supkában mindenképpen, hogy nem kapkod, vészhelyzetben is ragaszkodik a saját elképzeléséhez, meglátjuk holnap, hogy helyesen, avagy sem…

    1. Nem is nagyon fordítottunk meg vele, és a beszari takitájával mérkőzést. Kivétel a Felcsút elleni hazai. Ez ugyan úgy nem az erőssége, mint a ragadók megnyerése

     1. Az engem is kurvara idegesít hogy nincs sajàt jàtémunk,mindig alkalmazkodunk a gyengébbekhez is.Ez a tavaszi”add haza a félpàlyàról és a Gróf majd felbikàzza,az meg aztàn egyenesen a sírba visz.Pedig a Supkàval nem volt bajom sosem.Pontosan ezt a beszarisàgot làtom en is amit Te.Vicc!

      1. Atletico Madrid azért elég jól csinálja ezt… :) Az eredményesség nem feltétlenül attól függ, milyen játékfelfogást választunk, hanem az, hogy azt hogyan vitelezzük ki!

       1. A cél szentesíti az eszközt! Ebben a két milliárdos élcsapatra kihegyezett bajnokságban nekem hót unalmas sorminda a B B RM B RM RM RM B RM B B B B RM bajnoki sorrend. Na ebbe “piszkitanakc” bele szerencsére időnként a matracosok! Töredék pénzből, sztárokat FELÉPÍTVE és nem bevásárolva! Én imádom őket, a stilusukat! Ha majd 10 év alatt a sorminta idehaza is a nemzet fővárosi és a nemzet vidéki “sztárcsapatáról” fog szólni, mert ez az irány … Mit nem adunk egy “gusztustalan, patkány játékstílusú,
        alattomos taktikát” alkalmazó csapatért! Ez egy fejlődéstörténet következménye, nekem akkor is ezerszer inkább ez mint a galaktikus, gigantikus sztarcsapatok!

       2. Nekünk is olyan a csapatunk játéka, mint az edzője.Beszari, kiszámítható, fáradt.Ebben tényleg olyan a Honvéd, mint az Atletico

      1. Dániel, én hazai meccsre nem járok már hosszú évek óta.
       Nem tudok a tulajdonos intézkedéseivel egyetérteni.
       Csak idegenbe, de oda mindenhová…..

       1. Csak a stadionok előtt szoktunk találkozni, és nem a stadionban.

    2. Ha bajvan akkor az is marad, és ezzel a kezdővel lesz is baj. Ennyi kudarc után is ragaszkodik? Mihez?

    3. a “nem kapkod és a tököl” között elég széles a skála. :)
     annyira aktív volt Hatira a kupameccsen h -szerintem – mindenki a kezdőbe várta. :/
     ha tényleg szerelmes Hefflerbe, akkor tegye Kukac helyére…
     szóval én nem értem SAt….csak remélni tudom h így is behúzzuk!

    4. Kis pontosìtas. Danilo sèrült le sem utazott, ahogy Szendrei is sèrült. Nincs sok variàlàsi lehetősèg.

     Abban meg egyetèrtek , hogy baromsàg kezdeni pl. Egy Hatiràval ha 30 perc utàn kiköpi a tüdejèt. Inkàbb a vègèn jöjjön ès adja a plusz lökèst.

     1. A lényeg, hogy vagy így, vagy úgy, DE be kell darálni a Fehér – Kékeket!!! ;) XD

     2. Én úgy tudtam hogy neki a legjobbak a fizikális paramáterei most a csapatban….Valaki mintha nyilatkozta volna :)

    1. közel jártál….de nem :)
     Heffler – Hatira
     Kukac – akárki…pl Híres Gabi :)

  3. Gróf-Mezi-Lovrics-Kamber-Kálnoki-Batik-BenHatira-Gazdag- Májer-N’Gogy Holender

   1. Gróf

    Kamber

    Temesvari-Lovric-Kálnoki-Kis

    Mezi-Gazdag-Batik-Holender

    Ben Hatira

    N’Gogh

   1. Hát meg amugy sem nagy darab játékos, kb. 5-6 kg megint vékonyabb, mint volt…

  4. Kukoc??? Heffler??? Rajtuk elmehet a Rangadónk, de ne legyen igazam!!!

  5. A tipped jò , bàr szerintem.egèszsègtelen ha nem az edző àllìtja össze a csapatot….

 11. Szép Jó Reggelt kívánok Mindenkinek!

  Hosszú csend törik meg a mai napon. 2016 novemberében töröltem Magam a F@uckBúúúkról – Végleg és végérvényesen. Hála a Magasságosnak, sikerült nem engednem belzebúb delejes csábításának, ennek immár több, mint 2 éve…! ;)

  Azóta viszont itt, Nálatok új Dimenziót találtam, ún. Otthonra leltem, büszkeséggel tölt el, Őszintén Mondom, de tényleg…

  Hát íme az első – Nyilvánosnak – szánt videóm, fogadjátok sok-sok érdeklődéssel és figyelemmel;
  Sokat ” melóztam vele “… 8 perc 20 másodperc időtartam tömény őrület egy olyan napról, ami úgy érzem Minden Kispest Szurkoló életében nagyon meghatározó volt akkor és ott!!!

  Köszönet a Képekért Fűzfa Péternek, RESPECT PETYA!!! :)
  Köszönet a közel 2500-2800 fős TÁBORNAK, a részvételért!!!
  Köszönet az ULTRAS KISPEST Közösségének, az ÉSZAKI KANYARNAK,
  hogy ott szurkolhatom immár 24 éve!!!

  Köszönet a – még elérhető – hangsávért a THE STONE ROSES Zenekarnak, egyébiránt a TRACK pont idén lesz 30 (!!!) Éves, szinte el sem hiszem…
  The Stone Roses – I’m The Ressurection (ha vkit/kiket esetleg érdekel)!

  KÖSZÖNET a KISPESTNEK, vagy HONVÉDNAK, hívjanak Minket bárhogyan: // KAC // KISPEST FC // BHSE // KHFC // BHFC // : Hogy kiválasztottam Én Őt, az Egyesület meg engem!

  “…ULTRA’ RED BOYS ÜBER ALLES, ÜBER ALLES, ÜBER ALLES ! ! ! ”

  Köszönöm szépen Nektek – Előre is – a végtelen figyelmet, türelmet, élvezzétek, amíg lehet:

  1. Köszi, nagy élmény volt akkor, most pedig jó volt emlékezni ezzel a szuper
   videóval 😃

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.