Egyelőre csak egy osztályozókönyv Kisvárdára

Mert vasárnapi ebéd, nb3, ilyesmik. // Kisvárda – Bp. Honvéd 1-1

Három kapufa ellenünk, Danilo végre vállalkozott ziccerben (bár a végén lehet, a passz jobb lett volna), történtek a dolgok, fincsa volt a gulyás, azonban ebben csak ennyi volt.

Videó egyelőre az M4 Sport oldalán, fotók pedig a szokott helyen.

Amúgy ha más nem, legalább a zászlók szerelmesei jól érezhették magukat, és újranyithatták a régi aktát: a Kisvárda vajon minek van? És ha van, miért az adófizetők pénzéből? (Ez veszélyes!)

2 görög, 3 / 1 brazil, 2 román, 2 / 1 szerb (de ugye nálunk Kambert jelölik, miközben boszniai és amúgy magyar állampolgár), 4 ukrán, 1 kameruni, 1 portugál, 1 német-tunéziai, 2 horvát (és abból az egyik a magyar állampolgár Lovric), 1 belga-algériai, 1 guineai, 1 francia és 3 / 10 magyar

“Egyelőre csak egy osztályozókönyv Kisvárdára” bejegyzéshez 68 hozzászólás

  1. Itt volt az ideje, mert volt egy olyan érzésem, hogy az erőben megbillent az egyensúly.

  2. És egyből össze is akadt a legnagyobb riválissal.
   Azon filózok írjak-e neki én is. 😅

    1. 🙂
     Intézd vele 1 vs 1-ben,így sportszerű.Én ebből kimaradok.
     A “teljesen természetes,hogy őstulok zöld gyerek Honvéd akadémián nevelődik,mert az nekünk nagyon jó” témát majd én viszem. Oké? 😅

  3. Kényszerítették biztos, mert az elvonási tünetek annyira elharapódzottak rajta, hogy már mindenkivel üvöltözött.

   1. Sanya, Te meg magaddal beszélgetsz, hát mi folyik itt? :)

 1. Megnéztem Supka “értékelését” és azt kell, hogy mondjam, hogy akár meghallgathattam volna akármelyik semmitmondó szövegét, ugyanazt mondja x éve. Nem futballpályára való ennek az embernek a mentalitása.. hanem bingó versenyre…

  1. nem teljesen értek egyet…
   szerintem 1 lánycsapathoz illene a stílusa.

 2. Feczkó szabadügynökké vált.

  Emlékszik bárki is olyan magyar edzőre, aki idehaza az elmúlt 30 évben sikeresen fejezte be a karrierjét?

    1. Szerintem klubszinten befejezte. A világ nyolcadik csodája lenne, ha felvállalna még egyszer magyar csapatot. A szöv.kapitányi poszt meg egy másik bicikli.

 3. 1, azaz 1 pontra vagyunk a dobogótól…
  Szeretem, hogy elöl vagyunk, de… ez annyira hihetetlen és értelmetlen.

   1. Az még kevés, hogy fellépünk a dobogóra, az utolsó 4 meccs meleg lesz. Bár a végén a kiesés ellen küzdőkkel sem szokott könnyű lenni. Ilyenkor az ilyen Paks, Mezőkövesd-félékkel kell játazani, akiknek mindegy.

 4. Gazdi 5 sárgás jövő héten nem játszik, hogy fognak itt egyesek örülni ennek :DD

  1. sztem senki nem örül, csak képességeihez képest hatékonyabb is lehetne. Nekem pl a kedvencem, de kritizálom, mert korábban arról is szó volt, h a serie a ba is eljuthat..

   1. 1.Kivàló adottságu gyerek,de teljesen megàllt.A tkp /irànyító pzicio környékén mozog többnyire,de én hàtrébb vinném egy 10-15 méterrel.A màsik;szerintem inkàbb Hollandia,mint az olasz gyilok a kp-n.

   2. Dettó én is igy látom, egyesek szerint viszont utálom, mert kritizálom…

  2. Amikor beírsz egy ilyen rosszmàju vakert,akkor mit érzel?!Odateszel két vigyorgóst,tompítani az élét?!Vagy àllj bele vagy hagyd a faszba.Felesleges hangulatkeltés,amikor végre egy kis nyugalom költözött a helyre!

  3. Lássuk meg benne a lehetőséget. Pontosabban: aki emiatt bekerül, lássa meg a lehetőséget.

  4. Nem is baj, legalább lesz ideje kicsit feltöltődni. Tegnap úgy tűnt, ráférne. A válogatott szünet miatt 30-án lesz legközelebb meccse. Bár előtte még szerdán remélem odateszi magát.
   És ha már utánanéztem a következő meccseknek: Mezőkövesd után minden meccsünk nagyon közel lesz. Sokat játszunk “hazai pályán”. Jó lenne ha odatennénk magunkat mi szurkolók is. Legyünk sokan, legyünk hangosak, biztassuk a srácokat, tuti meghálálják.

 5. Hanta,
  ha mész az nb3as meccsre, nem tudnál írni róla pár sort?

 6. Azért néha elég “érdekes” dolgokat tudnak kommentelni a zöldek.
  Dibuszról értekeznek az egyik cikk alatt a csakfocin,és egyikük azt írja:
  “Nyáron Gróf Dávid személyében rendes riválist kap. Jön Holender Filip is, mindketten ingyen. A Honvéd kontingens igy már 4 fős lesz (Botka,Lanzafame)! Az is eldöntött, hogy ha Rebrov a selejtezőkön bukik, akkor Rossi lesz az edző.”

  Remélem, ez csak túl erős képzelgés a zöld ködben…

  1. Felejtsd el.. Rossi a szövkap, bőven van programja az évre, és hogy lenne már eldöntött?

  2. Sajnalom h ezt kell mondanom de Holenderre nincs szüksége a fradinak.

    1. Meglepődnék, ha oda szerződne. Nekem egyelőre városi legendának tűnik.

     1. Nem mondtam, hogy odaszerződik, csak tény Rebrov szeretné, ha megszereznék. Nem véletlenül udvarolt neki a Fradi-Honvéd után..

      1. A Gróf pletyka reálisabb lehet, de ott is inkább Felipét gondolnám befutónak.

        1. Nem tudom, majd elválik, hogy mennyire szavatartó. A freskóavatás után már nem fogok meglepődni senki döntésén. Csakfocin írta valamelyik fradi drukker, hogy IX. kerületi nevelés.

         1. Tök mindegy, milyen nevelés. Bori is játszott Újpesten, mégis KISPESTI.

         2. Két évet volt a fradiban, 14-15 évesen. Előtte és utána a vasasban, aztán 17 évesen kiment Angliába. Ott 9 évet töltött, aztán csákvár egy év, majd jött hozzánk. Már nálunk is többet volt, mint a fradiban.

       1. Holendert télen is le akarta már igazolni Rebrov elvileg…
        Gróf is pletyka.
        Felipe mitől lenne befutó,Gróffal szemben. A brazil szóba sem került “pletyi” szinten sem és nem is jobb Dávidtól.

        1. Hunor! Pletykákkal nekem az a bajom, hogy nagy részük végül nem igazolódik be. Kedvenc példám, amikor az őszi paksi meccs előtt olvastam itt, hogy valakinek a sofőrje tud egy tuti tippet információt a Honvéd eladásáról (Hemi már eladta, nemsokára bejelentik). Ez odáig ment, hogy a lelátón már ment a diskurzus arról, hogy ki is ez a Szíj László, meg mi az a Duna Aszfalt. Március 11 van, Szíj pedig sehol.
         Az eredeti témára visszatérve. Lehet, hogy volt érdeklődés, de továbbra is azt gondolom, hogy fájó leírni, kimondani, de Filip nem Fradi szint. (egy olyan csapatról beszélünk, ahol Lanza is gyakran padozik, meg lecserélik) Ezt Rebrovnak is látnia kell. Gyors, gólerős, de alapvető technikai hiányosságai vannak, ami megölheti a Fradi gyors játékát. Az, hogy ilyen jó teljesítményt tud nyújtani a Honvédban inkább a kispesti játékosállomány kritikája.
         Gróf is nagyon jó helyen van Kispesten, itt tud brillírozni, de lássuk be, hogy neki is komoly hiányosságai vannak. Magabiztos a gólvonalon, tiziket véd, de a rögzített helyzetekben (szöglet, szabadrúgások) vagy a beívelésekben gyakran hibázik. Nagyságrendileg nem jobb Dibusznál. Nem gondolom, hogy a Fradi kapusgondjait ő oldaná meg. (persze nem lepődnék meg, ha odakerülne)
         Felipe valóban nem pletykatéma, pedig ez a leglogikusabb kimenet mindháromból. Valószínűleg a Várda lesz a második kieső, a külföldiekre a másodosztályban nem lesz szükség. Felipe a magyar mezőny legjobb kapusa, képes bravúrokra és még potyát nem láttam tőle. Rebrov helyében lecsapnék rá, még akkor is, ha esetleg ezért egy külföldit el kell engednie.

         1. A fradival kapcsolatos pletykák nagyon is igazak voltak eddig.
          Így volt Botka és Lanza esetében is.
          Azt,hogy ki kell nekik és szerintünk ki állja meg ott a helyét,az külön dolog. Rebrovnak már télen kellett volna Holender(aki sztem is kevés ebbe az agyonpénzelt fradiba és a kispadra kerülésért is küzdenie kellene), Gróf viszont mindent összevetve az egyik legjobb itthon,nem mellesleg győztes tipus és pörög ezerrel,nem olyan halvérű,mint mondjuk Dibusz(és fiatalabb,mint a várdai brazil,tehát tőle meg hosszabbtávú megoldás). Ott most van pénz,Kispesten meg nincs.Dávidot viszont itt tisztelik és közönségkedvenc,ami a teljesítményére is pozitív hatással van. Szomszédban tucatjátékos lenne és valószínűleg cserekapus. Ő döntése lesz,maradjunk annyiban.
          A Duna aszfalt,Szíj pletyka na igen.Úgy látszik a mi belső infóinkra nem kell annyira összpontosítani,attól függetlenül
          itt is volt/van,aki hiteles,a fradi vonal viszont szerintem általában (számunkra) a szomorú jövőképet mutatja,mintsem a mellébeszélést..

  3. Már miért lenne vonzó Grófnak a Fradi? Holender óriási magasságokba nem tekinthet. Nem szeretném, de nem tartom elképzelhetetlennek.
   Ajánlom figyelmükbe Kukocot.

   Rossi pedig… 1. Rossi nem illik a Fradihoz. 2. Miért akarnak rosszat a válogatottnak? Mert különben minek távozna?

  4. Sokan istenítik itt Grófot, pedig amit ő művel felénk azaz a szurkolók felé teljesen színjáték van az a pénz amiért oda megy. Ahogy hirdeti magát mindenhol, egy NB1-es játékos nem “majomkodik” így mint ő.
   Valóban hallottam már több ismerőstől is, hogy Grófot kereste a Fradi, sőt volt olyan szurkolótársunk, aki rákérdezett nála azt mondta igaz keresték.

   1. Én egyáltalán nem érzem soknak, amit Gróf csinál. Nekem őszintének tűnik. Remélem nem megy a fradiba, inkább mondjuk Kansas-be. Vaaaaagy, itt marad, mert szeret itt lenni. :)
    És attól hogy keresi a fradi, még nem biztos, hogy “meg is találja”.

   2. Nem értek egyet. Gróf olyan embernek tűnik, akinél fontos a tisztesség. Ez az egész sci-fi találgatás, nem több.

 7. Láttátok, hogy Sanyinkat ,hogy földbebaszta Heistre vagy kiavér… rájátszott nem vitás, de ha Batik csinálja biztos, hogy villan a piros.

 8. Ki fog leülni az Mtk padjára vajon? Érdekes lépés volt Feczko menesztese szerintem. Biztos vagyok benne, hogy magyar edzőt hoznak, kérdés, hogy ki lesz az!

  1. Szerintem is lábon lőtte magát az MTK, bár lehet, hogy már rég megállapodtak valakivel.
   Kár a Feczkóért, ennél többet érdemelt volna.

 9. “pont ott áll a tabellán, ahová a keretének ereje alapján való, sőt talán
  még kicsit jobban is annál. Egy olyan NB1-ben, ahol a pénz már nem
  számít, és ahol egy kiesőjelölt Kisvárda is sokszoros román válogatottat
  tud igazolni, teljes eltévedés volt azt várni, hogy Feckó majd dobogóra
  hozza be a csapatot, – sőt hogy kutya kötelessége lenne az élmezőnyben
  végezni. ”

  No ezt az MTK-ról és Feczkóról írták, de ránk pontosan ugyanúgy igaz. Nem könnyű megemészteni, de ez a valóság!!!!
  A magyar NB1 anyagi vonatkozásaiban egy mesterségesen (közpénzből, adóforintokból) túlfűtött mikrogazdaság. Ráadásul a központi források (irányított adóforintok) ebben a mértékben sokáig már nem biztosíthatók, így hamarosan (1-2 év) a lufi kipukkadása elkerülhetetlen. Hogy hány csapat lesz kénytelen a most még megfizethető, megvásárolható játékosaitól egyik napról a másikra megválni azt nem lehet tudni (becsülni sem), de jelentősen csökkenni fog a (kis és nagy NER) csapatok költségvetése. Tegyük hozzá, hogy a magyar gazdaság egésze is nagyon messze van attól a teljesítménytől, hogy ilyen szinten -akár kizárólag piaci alapon, akár támogatott formában, azt valamilyen korrektebb módon elosztva) finanszírozza a magyar labdarúgást.

  1. A magyar gazdaság helyzetével megindokolni, h miért nem lesz később pénze a jelenlegi maffiarétegnek, nem logikus..
   Eddig sem a gazdaságból szerezték ugyanis..
   Övék az egyedül működő magyar vállalatok nagy része már, a Mátrai erőműtől a MOLig.. Ha jön a válság, rabszolgatartó társadalom leszünk, ahol hozzájuk kell menni pitizni..
   az hogy az egész logikátlan, már évek óta egyértelmű..
   Most nyomtak újabb 1 milliárdot az ezer fős felcsút focicsapatába.. nincsenek itt józan érvek már..

   Ami számomra félelmetes, h a Gyurcsány elleni tüntetéseknél oly aktív jobbos futballszurkolók hova tűntek.. ??
   Debreceniek, miskolciak. újpestiek hagyják, h a klubjaikat tönkre tegyék a fradi oltárán..

   1. “Ami számomra félelmetes, h a Gyurcsány elleni tüntetéseknél oly aktív jobbos futballszurkolók hova tűntek.. ??”
    fagyi szeku?

    “Debreceniek, miskolciak. újpestiek hagyják, h a klubjaikat tönkre tegyék a fradi oltárán..”
    Alig van már szurkoló, néző is csak mutatóba. A NER-nek meg ez így pont tökéletes.

  2. “jelentősen csökkenni fog a (kis és nagy NER) csapatok költségvetése”
   Ezt mire alapozod?

   1. A költségvetési mozgástér nagy valószínűséggel jelentősen csökkenni fog az EU-s források csökkenése, esetleg rövidebb-hosszabb ideig tartó felfüggesztése miatt. A hosszabb ideje tartó és a növekvő mértékű osztogatást (CSOK, szja) vagy jelentősen növekvő adókkal lehet kompenzálni vagy pedig vissza kell fogni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.