Napikispest 2019.04.04.

kupasorsolás // ahogy az köztudott, a Soroksárt kaptuk az elődöntőben. A meccsnapok – valószínűleg, mivel a Sori NB II-es és vasárnap játszik – április 17. a Hungárián és április 24. idegenben.

fantáziafoci // elfelejtettem kitenni a múlt heti kihívás végeredényét: nyertem.

Itt a teljes végeredmény

Erre a hétre se maradunk fantáziafoci nélkül az Edzők Ligájában, azonban most egy igazi crossover következik, és a Sóstó felett az ég néven futó Videoton-bloggal közössen írjuk ki a Csakblog vs Vidiblog versenyt, ami elérhető: itt. Természetesen elvárás, hogy porba alázzuk őket.

“Napikispest 2019.04.04.” bejegyzéshez 64 hozzászólás

 1. Gratulálok! Bár fogalmam sincs, hogy miként kell játszani ezt a játékot.
  Pl azt nem értem, hogy mindkét csapatból lehet választani játékost, vagy a Honvéd team csak tisztán kispesti 11-et állíthat össze, a Vidis meg fehérvárit? Csak annyi a feladat, hogy összerakd a csapatot (vegyesen vagy tisztán), és ennyi az egész?

  1. Mindkét csapatból. A lényeg, hogy a szűkös keretből a lehető legtöbb pontot termelő tizenegyet állítsd össze. Pl. Holcsika csékáként egész jó pontokat hozzott az elmúlt hetekben, vagy a Vidi kapusa, ha nem rúgunk gólt, akkor pluszpontot kap. A lényeg, hogy minél több pontod legyen a végén.

  1. Miért ne mozgósítaná? Mi is kimennénk egy MFA-fagyi elődöntőre, ha lenne olyan.

 2. Azért mikor tegnap szpíker barátunk bemondta, hogy köszönik a megjelent 1600 szurkolónak a kilátogatást, erősen eltöprengtem, hol lehet éppen az az 1000 néző, akiket nem látok a lelátón…

  1. .. és hol van innen az a jó pár tucat/száz kommentelõ, akit lekötnek a klubbal kapcsolatos napi események..

   1. Várják, hogy lehessen jönni köpködni. De ahhoz meg vereség kell…

  2. A budaörsi keménymag – kivezényelt U csapatok/iskolai osztályok – esetén a fiatalszabályt alkalmazták, azaz minimum 5-szörös szorzót.

   1. Egyébként le a kalappal előttük, és még szurkoltak is, talán ez volt a legkellemesebb élmény az egész meccsen.

  1. Szerintem ezek a számok kamuk….. Mire kellene egy fenntartásra évi 300 milla….fizetni kell néhány takarítót meg 1 gondnokot…. .. Ezek eddig is voltak ……. Ez is túl árazott kifizető hely a fidesznek

   1. Kb. csak a reflektorok áramköltsége lehet milliós nagyságrendű egy évben.
    + elektrotechnika
    + internet és egyéb távközlési cuccok, amik a közvetítésekhez kellenek
    + karbantartó és gondnok
    + különböző biztonsági felülvizsgálatok
    + események rendezői szolgálata
    + gyep – karbantartás

    Mindenesetre az is marhára biztató, hogy a Swietelsky is kiszállt a fociból.. Nagyon durván haldoklik ez az egész.
    Nem hittem volna, hogy a kétezres évekhez képest még van lejjebb.

     1. Hát, ezt találd ki te.. :) Az biztos, hogy egy új ingatlan esetében ezek a költségek hatványozottan növekednek, pl. a biztonsági személyzet.
      Ha a gondnok mellett csak egy biztonsági őr van minden nap, az egy évben havi bruttó 200 ezres fizetéssel számolva is két és fél millió forint kiadás. .. És ez csak egy biztonsági őr..Akkor hol van még a kamerarendszer, ami gondolom, szintén van, meg a biztonsági személyzet a meccsekre.

      A helyzet az, hogy ennyi nézőnél egyszerűen fenntarthatatlan a magyar futball.

     2. Pályafűtés, valmint ezekhez a berendezésekhez kevés Józsi bácsi, szakcégeket kell szerződtetni, a tőbb szolgáltatás, nagyobb energiaköltség. Rádásul nálunk mint tudjuk nincs korupció, de lehetséges, hogy valakiknek a 20% -át vissza kell osztani.

      1. Az nem volt benne. :)

       Modosítás: Döme eredeti hsz-e ennyi volt: “Pályafűtés”. Erre válaszoltam.
       (Csak hogy ne tűnjön túl értelmetlennek az enyém, persze tudom, sokszor önmagában is az. :))

   1. De a klub a fenntartó.. az állja a fenntartás költségeit.

  2. altalaban az ekkora meretü stadionok vesztesegesek, ha nincs mellette masodlagos funkcioja (osztott tulajdon, tehat ket csapat hasznalja es minden heten van meccs benne; sok nyugati stadion körül/alatt bevasarlo központok vagy boltok vannak aminek a berleti dijai fedezik a stadion költsegeinek nagy reszet (Roda JC stadionja kitünö pelda erre), tarsult konferencia központ mint Debrecenben. ha esszel csinaljak akkor egy stadionnal penzt lehet csinalni

  1. Lehet, hogy még Tichy Lajos küldte oda valamikor a ’60-as években :)

  2. Ajajj, Anyám és Nagyanyám túlélte a világháborút, erre évtizedekkel később mégis egy világháborús bomba fogja kireptetni Őket a családi kriptából?

 3. Ismét csak gratulálni lehet a nagytudású MLSZ-nek. Kupaelődöntő visszavágójának kezdési időpontja 15 óra!!!!!!!!!!!!
  Mégis ki a bánat tud odamenni erre az időpontra?????!!!!!
  Nézőcsalogató MLSZ megoldások. Köszönjük!!!!!

  1. A soroksári “katlanban” még nincs villany. Jobb mint Gyirmót, bár a zöld testvéreik igazán kölcsön adhatták volna a grupit nekik, ha már úgy sem érintettek az elődöntőben;)

  2. Az még durvább lesz, hogy mennyi jegyet kapunk, gondolom kb. 200-at…

  1. Sajnos ő kishal a NER világban….. A cége pedig szegényház egy klub finanszírozásához

   1. Nem Bozó az érdekes, hanem a kapcsolatrendszere. Ha valóban a külügyminiszter áll a háttérben, ő már csak elég komoly potentát ahhoz, hogy egyes állami cégek hirtelen rájöjjenek, mindig is a Kispestet szerették volna szponzorálni…:)

    1. en inkabb szombathelyi sorsot latok….mi leszünk a szegeny rokon akitöl bagoert viszik el a tehetsegeket es rankdobjak a gyengenek talaltatott legiosokat….

     1. Ami azt illeti, jelenleg is szegény a klub, és eddig is vitték a tehetségeket, úgyhogy ebben nem sok változás lenne. Mivel nem tudom ki áll a háttérben, azt sem tudom, mi várható. Mindenesetre mivel Hemingwayjel teljesen reménytelen a jövő, az ember reménykedik. Más lenne a várakozás hangulata, ha eddig tejjel-mézzel folyó kánaán lett volna a klub.
      Aztán persze, lehet, hogy pofára esem, de addig sem érdekelnek az amatőr politikai elemzök “tuti” jövőképe. Mert ők sem tudják. Csak mondják. :)

      1. Szerintem arra utalt Laszka, h viszonylag kevés az esély, h Fradi/Vidi sorsot szánnak nekünk, inkább a középmezőny/kiesés ellen küzdő csapat státusz a valószínűbb.
       Én is ezt az utóbbit gondolom, de persze senki se tudhatja biztosan.
       Amit tudunk, h a regnáló hatalom egyszer már el akarta törölni a Kispestet (1998-2002 időszakban).
       Ami szintén tény, h az általad nem kedvelt Hemi alatt csak összejött egy bajnoki cím. Most az mellékes, kinek mekkora szerepe volt benne, de ettől még a Hemi éra alatt történt.

       1. Nem mellékes, mert Heminek is döntő szerepe volt benne. Viszonylag nyugodt körülmények, visszahozta Rossit és Lanzát is és nálunk kötött ki egy Kamber, egy Gróg, egy Eppel.

        1. Nekem sem az, kgyula-nak írtam, h mellékes, mert ő már egyszer kielemezte, ha jól emlékszem, h Heminek mégsem volt annyira döntő szerepe benne, de lehet most keverem őt mással, akkor elnézést kérek tőle.

      2. eddig racioanlis volt, es csak szegenyek voltunk, most irracionalis lesz es meg rokonok is leszünk tehat ha a keresztapa azt mondja, akkor a jo rokon engedelmeskedik…

 4. Youtube-on T-Közép Baráth Boti interjú. Megtekintése kötelező! :)

  1. 22.40.-töl Boti elmondja burkoltan mi a különbség Rossi és Supka között…

   1. Szóba sem került Supka..

    Pont Baráth a legjobb formáját Supka alatt mutatta..

    1. Nevet nem mond….. De szerintem rá gondol. A forma nem Supka miatt volt

      1. Hagyd, mert aki supkázni szeretne, előbb-utóbb úgyis fog. Mindenesetre engem érdekel, mi a különbség, mert nekem így hirtelenjében nem jut más az eszembe, mint hogy Rossi egyszeres magyar bajnok, Supka meg kétszeres. Ja, meg hogy Rossi kopasz, Supka viszont nem. :)

        1. Mindenesetre az agyonképzett, mintaedző Szentesnek nem sikerült…:)

         1. Szentes nem edző hanem egy skizofrén lelkibeteg….. Ezt nem én mondtam hanem akik ismerik

          1. Tökmindegy. Az eredményeket lehet vitatni, csak éppen tökéletesen értelmetlen, mert azokat nem lehet elvenni attól, aki elérte.

      2. Ok, szereted Supkát… Én nem… Langyosvíz, szenvedély nélküli középszer…. Ráadásul 6 éve mutogatott ki a tribünfelé és kurvaanyázott… .. Kispesti multja számára kudarcokkau teli mert a 100-ik játékosa volt a klubnak…

       1. Jaaa és a leglényegesebb 2004 ben a békéscsaba edzőjeként ő fújta fel a Hamar féle telefonos “bunda” ügyet ami miatt Hamart eltiltották…. Ami nagyban közre játszott abban hogy kiestünk az nb1-ből.
        Soha nem lett volna szabad Kispestre hívni…

        1. 2004-ben éppen visszakerültünk az első osztályba, 2003-ban viszont simán, pontlevonás nélkül estünk ki. Úgyhogy amit írsz, az nem igaz, de nem zavarlak, további békés gyűlölködést kívánok. :)

         1. Akkor 2003 elnézést ha rosszul emlékszem… . Supka nyomta fel a Honvédot az mlsz-nél.
          Nem gyülölkődés pusztán eljátszotta a becsületét Kispesten. Sajnálom ha mások másképpen látják…

          1. Amilyen butaságokat írsz, inkább te játszod el a becsületed itt éppen.

          2. Azt gondolom én egy véleményt és tényeket mondok itt el, ráadásul megadom a tiszteletet neked is és Gyulának is. Mire Ti lekezelő módon vagy sértegetve válaszoltok…..nem értem

       2. Én szeretem Rossit, de volt olyan, amikor ő mutogatott a tribün felé, ráadásul az itt töltött évek alatt egy mondatott nem sikerült második hazája nyelvén megtanulnia (volt honfitársa, aki kevesebb idő után magyarul nyilatkozott), és olyan is volt, amikor majdnem kiestünk vele.

  2. Kicsit OFF: Azóta lejátszották a BL elődöntőt. Boti nem játszott és a csapata idegenben 5-0-ra kapott ki a mexikói ellenfelétől.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.