Napikispest 2019.05.17.

bíróküldés // nincs szerencsénk: Andó-Szabót kaptuk az MTK ellen. Ha nem lenne már így is elég nehéz az a bronz, hiszen két másik meccstől is függünk, még kitolják azt a sporit, akivel 2014 májusa óta játszottunk 14 meccset, és abból mindössze egyet (1!-et) nyertünk meg. (Ugyanebben az időszakban az MTK tízből hatot húzott be vele.)

nem Andó-SzabóAndó-Szabó
idénymérk.átlag pontmérk.átlag pont
2014/15260,9640,75
2015/16291,4540,25
2016/17302,1330,33
2017/18311,4221,50
2018/19311,4511,00
elmúlt öt év1741,53170,88

“Napikispest 2019.05.17.” bejegyzéshez 96 hozzászólás

 1. Szuper! Sokak szerint a jv-i tévedések előbb-utóbb kiegyenlítődnek, ezen logika mentén kivel mással lenne nagyobb esélyünk egy jó játékvezetésre?

  1. A következő rész igencsak megfogott:

   “…elmondtál néhány mondatot, elfogyasztottál egy tányér pogácsát és ezért zsebre tettél 20 ezer forintot…” Hiába a védjegy, az védjegy : )

   Ez pedig zseniális kép szerintem: ” a bajnokságból falusi szpartakiád lett (Pajkaszeget és Ökörapátit az élvonalba!), Fidesz háziverseny, amelyben közpénztengerben fürdetitek az álomfizetésért idecsábított zsoldosokat, akik leginkább üres, vadonatúj stadionokban passzolgatnak”

   1. Valami azt súgja, hogy a tárgyalását nem fogja élőben közvetíteni a “köztévé” :)

  2. Mi lett vona a csapattal, ha az öreg marad. Bele se merek gondolni. Ezért kellett eladnia. A túlélés egyetlen lehetősége, ez maradt.

  3. Jo cikk, de neki is csak akkor nyilt ki a szeme meg a szaja miutan kibaxtak meg elvettek a tolltartojat. Addig jo volt minden ugyis.

   1. Pont azért csinálták ki, mert célozgatott simlis dolgokra, és nem vették észre időben. Nem sikerült mindent kigyomlálniuk megjelenés előtt.

  1. Nálunk ma egy kis visszaesés volt a tegnapi 300-ról.
   Összesen 220 jegy fogyott és így 4254-en állunk.
   A fehérmolnál a tábor megvette az eddig bojkottált jegyeket, így ma először (és remélem utoljára) többet vettek nálunk 375 db-ot. 2875.

   1. Akkor sajnos nem jöttek be a számításaid.. Hát pedig ez napi 150-200 jeggyel számolva ez éppen csak csípni fogja az 5 ezret.. :(

    A groupamában el fog tűnni 9 ezer néző :(

    1. Én most ezt nemcsak a mi szempontunkból követem, hanem a magyar foci szemontjából is.
     Két jó csapat, egy meccs, a finálé – titkon reménykedtem a 15-20 ezer nézőben. :(

     1. Talán, ha a drága MLSZ (és a két klubb) jobban reklámozná, legalább a gyerek, nyugdíjas jegyeket 1000 ért adná (ahogy a női BLre az összeset!), és VIP oldalt nem most nyitná meg, stb. akkor már több lenne az eladott jegy.

      1. Itt Fehérváron, még a lakótelepünk buszfordulójában is ki van plakátolva. Valószínű a fidi szurkerek nem szeretnek idegenbe járni.

    2. Szerintem minimum szinten a napi 250 átlag biztosan meglesz az még 2000. Akkor 6300. Bár változatlanul tartom, hogy ahogy fogy a jegy, egyre gyorsulni fog. Majd jól beijed minden lusta, hogy jajj nehogy ne jusson.. :)

      1. Nem arra kell várni, hogy vegyenek aktívan el kell adni!!! Pl. Hétvégi promó a nagyobb üztletközpontokban ahol jegyet lehet nyerni/ venni. Rádió1 ben miért nem ezt/is lehetett nyerni reggelente a játékban?? Még tudnám sorolni reggelig 1,9M-es városban lesz..!

    3. Fején találtad azt a bizonyos szöget! Ultras Kispest: Style & Quality since 1991!!!😎

    4. Bízom benne, hogy aki a kapu mögé vette a jegyet, az azért vette oda, mert ténylegesen szurkolni akar. Remélem az előénekesek kihangosítása rendben lesz, mert azon is nagyon sok múlik egy ekkora stadionban.

     1. Aki nem a kapu mögé vett az is szurkolni akar, a bajnoki döntőn is rendesen odatette magát a tribün is!

     2. Én még annyit remélek,hogy a hosszabb nóták mellett ezúttal lesz több egyszerűbb, rövidebb, ütősebb rigmus is. Nem csak azért, mert most “hígabb” lesz a tábor (sok olyan lesz ott, aki ritkábban jár, ezért nem naprakész a nótákból), hanem mert adott szituációban ez ösztönzőbben hathat a csapatra is. PL. múltkor 3-3-as állásnál szerintem úgy üvöltött a szituáció egy “csak a Kispest”-ért, vagy “mindent bele”-ért, hogy csak na. Belezengett volna a stadion, ehelyett szólt az “ó, Kispest-Honvéd”. :)
      Tény, hogy pont a változatos dalaink és magas színvonalú előadásuk miatt messze a legjobb hazánkban az Északi Kanyar (hú, ez milyen szép volt :)), de néha kellenének az ütős, hajszolós cuccok is!

      1. Maximálisan igazad van!
       Annyi a muris a dologban, pl a ” Harcoljatok, harcoljatok ” esetében / ami egyébkén ahogy mondod, feltüzelő hatással bír, és nem mellesleg igen jól hangzik 3-4 ezer torokból a grupiban /, hogy ha a pályán van egyszerre Mezi, Uzoma, Hatira, Dani, Ngog, akkor gyakorlatilag pont a mezőnyjátékosok fele már nem is érti, mit kíván a Honvéd nemzet tőlük oly’ dörgő hangon! :)
       És ugye, ha az a 4-5 játékos, e rigmus hatására nem vált rigmust, mint ahogy teszi ezt esetleg az értő másik 4-5, akkor bizony marad csak a baromi jó akusztikai hatás, de a várt eredmény akár el is maradhat!
       Persze ettől még nyomassuk, mert a nagy ” zaj ” hatása, talán a nem értőkre is hatással lesz :)

 2. Az első 20 percben rúgni kell 4 gólt, akkor már nem csinálhat nagy bajt.. :)

  1. Majd bátran kiállít a 25 percben 2 embert. Valami az súgja, hogy az első félidőt nem fogjuk 11-en befejezni.

 3. ” akivel 2014 májusa óta játszottunk 14 meccset, és abból mindössze egyet (1!-et) nyertünk meg. (Ugyanebben az időszakban az MTK tízből hatot húzott be vele.”
  Annyira ellenunk szol a statisztika, hogy tuti nyerunk. 😀

 4. még mindig jobb Andó-Szabó, mintha a diósgyőri tábor fújna a meccsen… vagy nem?

  1. Most látom, hogy már minden jegy elfogyott a mai női BL-döntőre… :S :S

   Ezek szerint a magyar embereket jobban érdekli ez a dupla nulla színvonal, mint a magyar kupa döntője…

   1. Nyilván többezer promós jegy volt (mint a fratyi meccseire).
    Ami önmagában nem baj persze, csak a következtetéseket is ennek fényében kell levonnia mindenkinek.

    Amúgy ha a kupadöntőre elmegy 5-6 ezer jegy kispesti oldalra elővételben, plusz nyilván a meccs napján a helyszínen is vesznek pár százat, netán ezret, azt kiválónak gondolom a mai magyar fociban.

   2. Sokkal jobban menedzselik,mint a mindenkori magyar kupa döntőket. A csapból is ez a női bl döntő folyik,ami kb egy blasz szint(ahogy írta valaki korábban),+ugye az ingyenjegyek.
    Szerintem mi is jó létszámban leszünk a helyzethez képest(6-7-8 ezer).

    1. Reméljük… de azért nagyon nem mindegy hogy 6 v 8 ezer…
     És a jelenlegi tendenciák inkább 5 ezerre mutatnak.

     1. Szerintem minimum 7ezer. De inkább elfogy az összes jegy,ha tippelnem kellene.

   3. Azert nem kellene fikazni egy noi BL dontot, ettol a mi meccsunk nem lesz szimpatikusabb.
    Itt legalabb jatszik egy magyar, nem ugy mint a ferfiaknal, az jelenleg meg alomnak is meresz lenne.

    1. Abban mi a fikázás, hogy megállapítom, hogy a férfiak mezőnyéhez képest ez nulla színvonal?
     Miközben mindenki arra hivatkozik, hogy állítólag a színvonal miatt nem járnak magyar meccsekre..
     Kis logikai érzék a kötözködés helyett neked sem ártana…

     Marozsán amúgy nem magyar, német.. Magyarországon született, de 4 éves korától Németországban él, a német utánpótlásban nevelték ki, a német válogatott tagja és anyanyelve a német.
     Kevin Kuranyi, Garics György hasonló esetek voltak a férfiaknál..

      1. Megint leírtál két értelmetlen zöldséget én tisztelettel reagáltam rá, kifejtve, hogy miért butaság, amit írtál – erre megint belemész személyeskedésbe a nickneved mögül…
       .. azt gondolom, ez inkább téged minősít.
       Ha valami személyes problémád van, megadom az email-címem, találkozzunk, beszéljük meg négyszemközt, de légyszíves, a nicknév mögül való gyerekes beszólogatásaidtól kímélj meg a jövőben. Nem túl férfias..

       1. Kedves Számbacsi!

        Sajnos nincs türelmem, hogy századszor is elmagyarázzak olyan dolgokat amik amúgy egy tízéves gyereknek is egyértelműek.

        Rájöttem, hogy a sok regisztráció és buta poszt mögött egy (remélhetőleg csak enyhén) fogyatékos ember áll (ül). Jobb lesz ezért, ha téged is úgy kezellek mint a hasonló bajban szenvedőket, tisztelettel kevert távolságtartással.

        Magyarul most blokkoltalak és így remélem mindenkinek jobb lesz, beleértve a téged, a fórumot és a fórumtársakat is.

        Jó szurkolást az utolsó meccsekhez, CSAK!

        PS. tényleg blokkoltalak, erre már ne is válaszolj, mert nem fogom látni sajnos
        PS2: ha megint új nicket regisztrálsz azt is blokkolni fogom
        PS3: Minden jót amúgy, de tényleg

        1. Szerinted te most ezzel megbántottál engem, hogy egész éjjel ezen görcsölve végül két komment alatt eljutottál a női BL-döntőtől odáig, hogy lefogyatékosozol és le”számbacsizol”? :)

         Vedd már észre, hogy egy értelmes ember számára ez a te szintedet mutatja. :( :(

   4. Kapcsold be a tévét, még elcsíped a második félidőt! Én örülnék, ha ilyen dupla nulla színvonalú meccseket játszana kedvenc csapatunk!

    1. Valamit nagyon rosszul nézel, ugyanis ez kb. megye 1 és nb3 színvonal… Sokszor ügyesen, de borzasztóan lassan passzolgatnak és lassabban is futnak sokkal, mint a férfiak.

     1. Akkor nem ugyanazt a meccset nézzük, vagy nem ugyanaz az elképzelésünk a színvonalról. Nekem tetszik ez a meccs! Biztos, hogy lassabban játszanak, mint a férfiak, de szép támadások vannak, képesek folyamatosan egymáshoz passzolni, képzettek a hölgyek, eszembe se jut, hogy elkapcsoljak. Nekem ez színvonal, de ízlések és pofonok…

      1. azért a színvonal ennyire nem szubjektív dolog…
       javaslom, nézz meg egy-két u17-u19-es meccsünket, ha jó talajú a pálya, simán találkozol hasonló színvonallal. Ahogy az u17-es válogatottunk is minden bizonnyal verné az itt levő mindkét csapatot (pedig az u17-es válogatottból nem lesz mindenki talán még nb1es játékos sem). Nézd vissza a meccseiket, amit most játszottak.

   5. Pedig sok ures hely van….

    Gondolom elosztogatták hogy teltház legyen, —- de a népek ingyen se mentek ki

  1. Juhász pótlására a hentes és mészáros szakmunkásképzőbe kell menni.

  2. Szerintem nincs vele semmi gond ha jobb jatekosok mint a magyarok es fiatalon meg lehet oket szerezni par ev es felnott csapat hasznara lesznek vagy jo penzert el lehet adni oket , novemberi kupan tobb megfigyelo is volt kint ( lehet ezen is , esetleg Latabar :voltak kint tolunk is ismet megfigyelok?)
   Azota Mtk igazolt harom jatekost nalunk voltak ketten probazni ( abbol az egyik srac ismet itt van ha jol lattam) illes akademiara is jottek negyen probazni , ugy tudom ok nem feleltek meg …

 5. A potenciálról és a reklám hiányáról annyit: Ma a gyerkőc meccsén beszéltem olyan honvédos szülővel aki ( mint kiderült) régebb óta nem követi a csapatot. Ugyanakkor internet, Facebook, és mindenféle média fogyasztó. Kérdezem tőle megvan- e már a zsuga a kupadöntőre? Azt se tudta, hogy lesz..!! Nem kellett sokáig győzködnöm, hogy jöjjön ki a családdal együtt..!

  1. Nálunk a suliban van ingyenjegy, az edzők viszik ki a gyerekeket.

   1. Már a kupadöntőre lesz ingyenjegy bizonyos iskolákban?
    Ezt jónak tartom… Viszont az eléggé gáz, hogy a klub és az MLSZ reklámban alig csinál valamit..

    Kispesten végig kellett volna szórólapozni az összes lakóházat, plakátokkal hirdetni, hogy a kerület csapata kupadöntős..
    ..ráadásul utolsó előtti lehetőség, hogy a csapat az EL-be jusson, mert 2021-től megszűnik a rendszer..

     1. B1 – E – szektorok?

      Valami miatt foglaltak… gondolom, a két klub számára

    1. Igen a kupadöntőre, gondolom nem csak nálunk lesz ilyen..szóval ez is megnyomhatja majd a nézőszámot..de pl ma beszéltem a Tichy kupán résztvevő gyerekek szüleivel..jó volt látni rajtuk a KLTE-s CSAK A KISPEST pólót..de sajna ők sem tudtak pl a jövő hétvégi nagy eseményről..mondjuk most már tudnak..:)és ki is jönnek:)..Sajnos ha a szülő nem követi a magyar focit akkor szegény gyerkőcnek nehéz..Az tényleg furi, hogy szinte nulla a reklámja az eseménynek..

     1. Melyik suliba jársz amúgy? van valami kapcsolat a Honvéddal, vagy csak Kispesten van?

      MLSZ borzasztó… a magyar focinak lenne ez reklám – presztízs, hogy a mindenkori kupadöntő teltházas, erre nulla reklám.. Úgy rúgnám ki páros lábbal az ottani totál alkalmatlan embereket, hogy csak na

      1. Én sajnos már az élet iskoláját is kijàrtam..:)
       Gyerek jár a Gloriettbe és ott is focizik..De mi mindenhol ott vagyunk.:)

       1. Az mondjuk nem hangzik jól, mivel a Gloriett sportiskola, így lehet, hogy emiatt kaptatok ti speciálisan ingyenjegyet..
        Pedig ott a környéken kb. 5-6 kmen belül van vagy 5-6 iskola.. Hacsak a fiúk kapnának ott ingyenjegyet és a 30%-uk eljönne, lennének vagy 500-an.
        Amikor még ott laktam Kispesten az őskorban, ezek tömött sulik voltak, gondolom most sem kicsik.

  2. Csak sportolni hordják a gyereket. Semmi több. Attól még elmegy, ahogy elmegy egy koncertre vagy filmre, ha ajánlják neki.

  1. Azt írja, az MTK ellen fog századszor Kispest mezben védeni. Ezek szerint úgy készül, hogy ma még ő véd.

 6. Hali! Nos a jegyek eladása valóban pang a hétvégén, ma mindkét oldalon kevés ment el (112,115), ami siralmas de valahol érthető ilyen 0 promó mellett. Sebaj, Dr. Sanyi bácsi büszkén nyilatkozta a tv-ben, hogy milyen csodálatos, hogy ennyien kíváncsiak (elvileg telt ház volt) a női BL döntőre… Mondjuk azt nem tette hozzá, hogy az egységes 1000 Ft-os jegyár (moziba se mész ennyiért..) + egy rakás ingyen jegy (látszott a nézőtéren, hogy ezek közül sokan nem jöttek el) osztogatása nélkül valószínűleg égett volna a feje az UEFA vezetői előtt…
  A kupadöntőre visszatérve.. a megnyitott 18.181 jegyből szombat éjfélig 9097 fogyott el.
  H 4366, V 2990, S+VIP 1741. Remélem a következő 7 napban a maradék 3676 H jegy is gazdára talál!!
  Jó hír viszont, hogy az MTK ellen a tábor oldalán már csak 118! szabad jegy van (és összesen is csak 1000), ami első ránézésre is egy jelentősen kibővült kispesti szektort jelent majd.. CSAK!!

  1. A klub is felelős, a Honvédnak is ennél többet kellett volna tennie, plakátok, szórólapok, jóval nagyobb facebook-aktivitás, stb. formájában.

   Nem hiszem el, hogy nem veszik a fáradtságot, hogy legalább egy privát üzenetet írjanak a facebook oldalunk kedvelőinek, hogy nem mennek el az iskolákba, stb.

   Egy kupadöntő önmagában is reklám a klubnak – még az eredmény is másodlagos, ha a tévékben a nézők látnak 7-8 ezer kispesti szurkolót tombolva.

   1. Teljesen egyetértek.. de most már tessék aludni, kell holnapra (mára) az energia, egy kiadós szurkoláshoz..! :)

  2. Annyiból érthető a dolog, hogy a magyar focinak úgy kell minden aprócska hír vagy esemény mint egy falat kenyér. Más kérdés, hogy a saját kupánkat miért nem tolják jobban.

  3. Az utóbbi 6 nap átlagából, a köv 6 napban nagyjából még 1000 jegy megy el a kupadöntőig elővételben, ha marad a tendencia. A kupadöntő napján vett jegyekkel ez kb 5500-6000 szurkolót jelent a mi oldalunkon. Remélem, megnő a jegyvásárlási kedv, és összejön az a 7-8 ezer 😎.
   Más! Vajon köv évtől a felújított Puskásba viszik a kupadöntőt? Ott még 15 ezer ember is majdhogynem elveszne, de képzeljetek el egy Kövesd-Várda döntőt mondjuk 3-4 ezer emberrel…

   1. Nem feltétlenül, csak ha folytatodik a tökéletlen szervezés továbbra is.
    Pár éve május elsejére tették a kupadöntőt, volt is közel 20000 ember a dió-dózsa meccsen
    Nyilván függ attol is hogy ki játszik a kupadöntőben, de szerintem akár 30% több nézö jönne ki, megfelelő marketing, és május 1 időpont miatt.
    Ellen példa:tavasz közepén, munknap háromkor kupa elődöntő idöpont.

    1. Igen csak te is olyan párosítást írsz, ami megfelelő marketinggel kivisz 20 ezer embert, ami azért egy 67 ezres stadionban még harmadház sem lenne, de az utóbbi években volt pl felcsút is a döntőben, és nem kizárt, h a közeljövőben ismét bejutnak, vagy egy Kövesd, Paks. Akkor még marketinggel se lesz kint 20 ezer szurkoló, ha meg mindkét fél ilyen faluból vagy kisvárosból jön, akkor az 5 ezret is alulról fogja súrolni. Persze kicsi az esélye egy ilyen párosításnak, de ettől még nem lehetetlen.

     Na gyorsan megnéztem, az utóbbi 10 év 20 döntőse közül 3 olyan is volt (15%), amely egy Puskásban rendezendő döntőre nem tud komoly (legalább 10 ezres) szurkolótábort kivinni akármilyen tökéletes marketing mellett sem: Kecskemét, Mtk, felcsút.

     1. 1985-ben volt egy kupadöntő a Népstadionban.
      Honvéd -Tatabánya 5-0….3000 néző..:(
      Borzalmasan kevesen voltunk:(

      Pedig se Net se Ner..:) Ma az Mtk pályán leszünk ennyien..:)

      1. Jaja tényleg kint voltam 8 éves fejjel, és annyi maradt meg, h tátong az ürességtől a stadion.

       1. Azt akkor 15 évesen én sem értettem, pedig a hazai meccseinken is 6-8 ezren voltunk átlagban…talán mert tuti volt a győzelmünk..:)

      2. Növekszünk. Fõleg a gyenge 80-as évekhez képest. :)
       Amúgy valami durván szar idõ lehetett akkor, vagy lehetetlen idõpont, vagy nem tudom…

     2. Aztán volt még ott egy BVSC is, vagy akár egy Sopron… Szóval nehéz kenyér!!!

 7. Döntetlen lesz a mai meccs, a Kisvárda kikap Kövesden, a DVTK nyer, és így kiesik a Várda. A kupadöntőt pedig hagyják, hogy normálisan lemenjen. Ez lesz a forgatókönyv.

  1. Ha a Várda leutazik Kövesdre, akkor biztosan kikapnak, mert Várdán lesz a meccs. :) Mindenestre az, hogy Kassait küldték arra a meccsre bírónak, azt jelzi, hogy megint valami turpisság készül…

    1. Nem tudhatjuk, melyik tulajdonos nem fizette meg májusban a tizedet… :)

 8. Jó hírem van azok számára, akik úgy gondolták, hogy nem jönnek 25.-én az év mérkőzésére, mert úgysem lesz jegy. Ha igyekeztek, még eljuthattok a kupadöntőre! 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.