Moutari indaház

2022 nyaráig írt alá.

Meg is van az első nyári igazolás, aki ráadásul követi a legszebb hagyományainkat. Az exfradista-exkövesdi, de legalább mirói gyorsaságú Amadou Moutari három évre írt alá Kispestre. (via honvedfc)

25 éves, 170 centi, 50 NB I-es meccsen eddig 11 gólnál tart. Ebből az egyikre azt is mondhatnánk, hogy azon ment el a bronzunk, pedig csinálhatta volna délczegesen is. (Délczeg már kispesti játékos volt, amikor egy idényzáró Siófok-Honvédon, még siófokiként öngólt lőtt.)

Örülünk?

“Moutari indaház” bejegyzéshez 606 hozzászólás

 1. Olvasgatva a Supka meg Dajka esetével kapcsolatos egyes véleményeket, az a háttérgondolat látszik belőlük kikerekedni, hogy ha egy edző jól teljesített, a tulajdonosnak kutya kötelessége további megbízást adni neki, ha lejárt is a szerződése. Ami nyilvánvaló hülyeség. Árnyaltabb megfogalmazással tipikus munkavállalói gondolkodás: ha nincs rá elfogadható indok, az alkalmazottnak nem lehet felmondani. :)

  1. A tulajdonosnak akkor kell a magyar (és jól teljesítő) edzőjének hosszabbítást adnia, ha jelentős részt magyar emberek közpénzéből gazdálkodik…
   Ugyanis azok a pénzek a magyar labdarúgás, magyar edzők, magyar játékosok favorizálására lettek kitalálva.
   Ennyi.
   Érdekes, hogy ott a Debrecen magyarokkal hasonló eredményeket ér el, mint pl. a jelentős részt külföldiekből építkező Újpest.

   Érdekes, hogy Csehországban több a néző, előttünk járnak szinte mindenben, miközben alig van légiós a cseh csapatoknál és alig van külföldi edző.

   Egészen konkrétan:
   16 cseh csapatból a tavalyi bajnokságban 16 cseh edző volt.
   A gólkirályi táblázaton az első 10 helyezett kizárólag cseh játékos volt.

    1. Jogilag nyilván.. Én az etikai, sportszakmai oldaláról írok.

 2. NEMÁÁÁÁ BUSAIT NEEEEE – Komolyabb fradi kötődésűt se !!!!! REMÉLEM OLVASSA KOMPETENS SZEMÉLY EZT AZ OLDALT (Sajtótájékoztatón ez hangzott el!!!!) ÍRJÁTOK le minél többen nehogy csak én legyek ezzel így és biztosan lássák :D :D

  1. Tisztelt Illetékes Blogmegfigyelő/Elemző Úr!
   Kérjük a Szurkolói véleményeket (akaratot) a döntések meghozatalánál (Busai, Priskin, Fecesin esetében súlyozottan) figyelembe venni!
   Megértését előre is köszönjük!
   Tisztelettel egy a sok közül.
   Így gondoltad? (Ez nem vicc!)

   1. Most komolyan gondolja bàrki is ,h ez befolyàsolja a döntèshozòkat?!Ha előtte olvastàk,csak ez ment”hozzàààà 3 vagy 5 milliàrdot,aztàn magyaràzzzzzà!,majd akkkkko asz’t csinàààsz ,amit akarsz!”Hoztak,tehàt…

    1. Tehát hozhatják busaigecit,az sem probléma? :)
     Nyugtass már meg,hogy ez csak egy kibaszott rossz vicc.
     Én,figyelném tulajdonosként azért a nép akaratát.

     1. Hozza v nem,nincs beleszólásunk.Az rendeli a nótát,aki a zenészeket fizeti.Jelenleg annak örüljünk,h amig altattunk mindenféle nevekkel,szépen szakmaian lenyúltuk a Moutari gyereket vagy 5 másik csapat elől.Korban,fejlődési potenciálban,befektetésileg,ár(alàíràsi/fizetési)érték arànyban az egyik legjobbat.Úgy h másfél napja még olyan szintü rinyálás ment,h azt hittem vár a vállukon hozzák vissza páran az öreget.

      1. Má’bocs,de Moutari is szóban forgott,korábban is(a mi drogosunkkal együtt).
       Ilyen alapon gondolhatja az ember,hogy busai is valós.
       Legyen igazad.

      2. Hoppá!
       Pálfordás magas foka; ” az rendeli a nótát, aki….”
       Ha emlékem nem csal, nem is oly’ rég, volt itt olyan, aki igen gusztustalan hangnemben szólogatott be a ” nótarendelőnek “!
       Ha az a kritika / és a vele járó IQ lájtos hangnem / jogszerű volt, akkor engedtessék már meg, hogy a pl. Busai, Feczesin félék ellen hangot emeljenek!
       Moutari napok óta a mienk úgy, hogy a l.szarnak sem kellett komolyan, nemhogy 4-5 csapatnak!

       A bizalom él az új tulajdonosok felé, de ami nem tetszik, azt / a te hangvételeddel ellentétben / intelligens formában hadd jegyezhessük már meg!
       Köszi

       1. Azt a részt azért bölcsen kipontoztad, hogy “aki fizeti a cigányt” :)
        Akkor se Hemi fizette, most se Bozóék fogják, legfeljebb ügyesebben folyatják a nagy közösből.

       2. Na,baszd meg,már megint visszalopakodtál,Tasunko Vitko?!Akiről te beszélsz,az nemhogy nótát nem rendelt,de még nem is fütyörészett legalább!Azért maradtunk v 12-14-en.
        Az meg hogy a Moutari a szarnak sem kellett,pontosan olyan jól mutatja a hozzánemértésedet,mint a Vadi-Filip-Danilozàsaid!

        1. Danilo; további pályafutásához sok sikert kívánok! Csak így röviden és kultúráltan. ;)
         Vadócz; pár hete megírtam, mi volt a meglátásom vele! Akkor is tartom, ha neki / is / köszönhetjük a 4. helyet.
         Filip; vele kapcsolatban mi a vád? :)
         Moutari; tegnap v tegnapelőtt írtam, hogy Moutari / és Hangya / ok, bár szerintem ő sem az a szint / ” nagy név ” /, aki tükrözi a ” mostmár van pénz sz.rásig ” örök igazságodat!

      3. Hátha csak ennyi szerepet szántak busainak (átmenetileg szánalmassá/nevetségessé tenni magunkat “félrevezetésül”), az ~még belefér, de azért most már jó lenne megnyugtatni a kedélyeket.
       Pl. hol van már Hangya?! :)

       1. Hát a kertben van vagy 5millio,így eső utàn.😊Azt gondolom,h ne legyen petrjak precedens,szépen csendesen kell dolgozni a hàttèrben,nem felverni az àrukat a kiszemelteknek.De mi hiszünk benne,hogy merhetünk nagyobb”àllatot”is àlmodni egy hangyànàl.

        1. Huuuú! Most BOGARAT (ez már mennyivel nagyobb, mint a hangya :) ) ültettél a fülembe!
         Ez vajon ki lehet?!

         Jön vissza Lanza miután kizúgtak a nemzetköziből?! :)

          1. Bódi neve felmerült valahol… 1 hasonló kaliber jöhetne irányítóba.

      4. Ok, de ha Fece , Busai féle emberkék jönnek jó pénzért, akkor sokaknak beindul a fantáziája, hogy kinek éri ez meg…
       Az öregnél tudtuk, hogy ha kiégett játékosok jöttek, hogy vagy gombokért játszanak vagy megpróbálja felépíteni öket.
       Fece és Busai már nem felépíthetöek de Priskin sem.

     2. “Én,figyelném tulajdonosként azért a nép akaratát.”

      :D:D:D

      1. Oké, “kettőspontnagydézzél”. Remélem igazad lesz és nem jön busa,meg fecze.
       A belekötött mondat meg: először Hemi is vergődött a szurkolók ellen,aztán rájött ,jobb a békesség és igyekezett nem összetűzni a szurkolókkal. Az új tulajok,ha okosak szintén figyelik a szurkolók reakcióit egyes dolgokra és ami necces,abba nem mennek bele.
       Gyula. Oké így?

     3. Komolyra fordítva a szót, azért abban bízunk, hogy értelmes ember egy
      busai miatt nem tartja érdemesnek “konfrontálódni” az aktívabb
      szurkolói bázissal. De mondjuk ez nem érdekli, viszont az már tuti nem
      az érdeke, hogy olyat alkalmazzon, fizessen, aki gátolhatja,
      megakadályozhatja céljai* elérésében. (*Már ha azok tisztességesek – de
      ebben nem is szeretnénk kételkedni, még elméleti szinten sem!) Szóval
      ~mind3 fél érdeke, hogy ebből ne legyen semmi…

      1. Ezek a gondolatok nekem is hasonlóan cikáznak az agyamban,de mégis bennem van egy rossz érzés féle.

       1. Véleményed szerint mi történne,ha a júdàs visszajönne makiföldről és egy gól után kifutna a Tábor elé?

          1. szerintem kis fanyalgás után, ha jól játszana, nem fikázná a tábor

          2. Ez a Busaira nem lenne igaz?!Az árulót tekintve nem gondolnám ,h jól szólna,vagy szólna egyáltalán a neve éltetése.A Busai hozzá képest szűzen jönne a pornófilm forgatàsra.

          3. azért nem mind1 hogy minőségi zsoldos vagy 1 narkós , selejt fradista

          4. Amikor a gól után felhúzná a mezét és ott lenne alatta a fradi címer, na az ütne… :D

          5. Busai a saját csapata meccse helyett a Fradi meccsét nézte élőben, amikor nem játszhatott.. Ilyen ember nem kell ide, aki ennyire szarba veszi a csapatát..

          6. “Lanza, Lanza” helyett max menne, hogy “Zsoldi, Zsoldi”. :)

        1. Szokásos.
         Lanza akkor is korrektebb,ha kurválkodott egyet. A drogos Busai megint más.

 3. Az új edzőnk mivel dolgozott a Serie A-ban, nyilván vannak ott kapcsolatai. Igazán szétnézhetne a bundával vádolt olasz első osztályú labdarúgók között, legutóbb ez bejött nekünk… 😁😂🤣

  1. Kíváncsi vagyok, lesz-e olasz igazolásunk.Szívesen látnék egy-két taljánt a védelmünk közepén. Nyilván ez pozitív előítéletesség, mert az általam valaha látott legjobb hátvédsor olasz volt.

   1. Erre én is. A bundás részt nyilván viccnek szántam. :) Mint egykori középső védő kíváncsi vagyok, h akár az olasz másodosztályból tud-e hozni egy jó védőt, egy vezért a védelembe, aki ugyebár taktikailag is magas szinten van a védekezést tekintve, ha már olasz.

    1. Az tényleg nagyon fontos, hogy vezér legyen, mert jelenleg csak Kamber rendelkezik ilyen tulajdonsággal, ő viszont nem a jövő a maga 35 évével.

     1. Értelmezd újra. Azt szeretném, h legyen a védelemnek egy magasan képzett vezére, aki mellesleg 5-7 évvel fiatalabb mondjuk, mint Kamber. Nem a csapat vezéréről beszéltem.

    2. Ehhez a “..ha már olasz”-hoz:

     A mai, globalizálódott klubfutballban ugyan eltűnni látszanak a nemzeti vagy regionális sajátosságok (pl. közép-európai vagy angol stílus), de azért a hagyományok, a sokévtizedes berögződések nem lesznek semmivé. Márcsak azért sem, mert az alsóbb osztályok csapatai nem “nemzetköziek”. Ezért örülnék olasz védőnek, és – mondjuk – egy cseh irányító középpályásnak, mert talán a csehek azok, akik máig leginkább megőrizték a technikás, fineszes játékstílust, ami egykor a magyar focit is jellemezte.

     1. Sok cseh légiós nem volt hazánkban, aki bármilyen irányítói szinten (vagy más poszton) letett volna bármit is az asztalra …

      1. Valóban nem sok volt. De mit akarsz ezzel mondani? :)

       Mindenesetre a fél év után elengedett Lukás Zelenka óta a játéknak abban a szegmensében viszont senki nem tett le semmit az asztalra.

   2. Nálam mindig is a Baresi által vezetett védelem lesz az etalon, amit a Milanban és a válogatottban is dirigált. Megismételhetetlen játékintelligencia, szervezettség.
    Sannino a Sacchi féle Milanról áradozott az interjúban a csakfocin. Nosza akkor kezdje a védelem olaszosításával. :D

    1. Sacchi nem védekező típusú olasz volt, nem catenacciot játszatott.

     1. Ezt egy szóval se mondtam. Úgy látszik, ma csak funkcionális analfabétákkal találkozom.

      1. Azt írtad: “olaszosítás”
       Sacchi pont nem az olasz iskolát követte, ő az olasz “holland” iskola megteremtője.

       1. A védelemről volt szó. Az nettó olasz volt a Sacchi féle Milanban, vajon miért?
        Nem Sacchi alapfutballfilozófiájáról volt szó. Pont azért hoztam fel példaként, mert a “holland” Milanban is mivel kezdte Sacchi mester az összetételt? Összerakott egy full olasz védelmet, amit Baresi tanár úr vezetett. Nem véletlenül.

        1. Az “olaszosítás” alatt most a taktikát értjük, nem a játékosok nemzetiségét.
         Sacchi nem az ún. catenacciot követte, hanem inkább a holland totális futball volt jellemző rá.
         Ezért írtam, amit írtam. És ezért volt számomra ellentmondásos a tegnapi elemzés is róla, ami szerintem tartalmazott pár hibát.
         A nemzetiség a futballtudásnál önmagában nem feltétlenül jelent sokat (kivéve ha brazil az illető), elég ha Tandiára gondolunk, aki francia volt, mégis lenyűgöző focitudással rendelkezett.
         Nekem elég lenne egy Tandia.

         1. Én a példában a védelem olaszosításáról beszéltem, nem a taktikáról.
          Egyáltalán nem engedte amúgy Sacchi a védelmének, h a szélsők hollandosan előre törjenek, még a Milan által készített elemző videok is fent vannak, h mennyire Baresi volt az isten, fél szemmel őt nézte a többi védő, és addig mozoghattak, amíg a formáció engedte Baresi pozíciójához képest.
          Az más kérdés, h kizárólag labdaügyes védőket alkalmaztak, az már hollandos hatás, elől a 3 holland meg evidens, h felelős volt a hollandos virtuóz játékért.
          De a védelem nem csak full olasz volt, hanem a védekező játékuk bizony a jó öreg catenaccio-ra épült megspékelve annál ügyesebb védőkkel, és kicsit más szemlélettel.

          Tandia most egy akkora kincs lenne, h rögtön hátra dőlnék, ha egy olyan szintű középhátvédünk lenne. De annak még jobban, ha az olasz edző hozna egy kurva jó olasz védőt. :)

          1. Bocs, kedvellek, általában a kommentjeidet is, de nem szeretem, amikor valaki nyilvánvaló helytelenséget ír és utána nem akarja elismerni…
           Nézd már meg, Sacchi klasszikusa a feltolódó védelem, aminek egyik előnye éppen az, hogy a védők a támadójátékba is jobban be tudnak kapcsolódni

          2. Játékvideo teljesen más, mint a futballpályán ami történik.
           Sacchi nagy újítása a pressing ötvözve az olaszos védekező felfogással. A pressinget nem lehet egész meccsen játszani, képtelenség. Amikor visszavonta a meccs közben a csapatot, akkor átálltak nem ritkán a klasszik catenacciora. Ezért építette a védelmet teljesen olaszokra, mert ők gond nélkül lehozzák ezt. Azt, hogy a két formációt váltogassa, arra meg intelligens, labdaügyes védők kellettek. Ezeket maga Sacchi mondta el anno egy interjúban vagy 30 éve. Beszéltem erről olasz edzővel is.

    2. Nálam a ’82-es világbajnok védősor, a Gentile, Scirea, Collovati, Cabrini nègyes, a kapuban a 40 éves Dino Zoffal… Keménység, ugyanakkor technikás, intelligens játékra való képesség, tökéletes összehangoltság. A támadóik (Rossi, Tardelli, stb.) sem voltak akárkik, de miattuk szetettem azt a csapatot.

  1. Ezzel csak rehabilitalnad az arulast.

   Nem Kell, 32 éves, lassul, ha akkora Nagy arc az uj olaszod, hozzon egy uj start, legalabb ennyit viritsanak Cordellaek

   1. Mivel nem magyar vele kivételt tennék. Gróf az más esett.

   2. 1 külföldi zsoldostól azért ne várjunk komoly klub hűséget… Első körben a sajátnevelésnél kellene ezt elérni, persze ehhez olyan klub háttér is kell. Bizakodjunk, hogy jó irányba fordulnak ezek a dolgok is.

  2. Ha szeretne válogatott lenni muszály a folyamatos játéklehetőség és ez a Fradiban nem garantált mostanában.

   1. Milyen válogatott? Szerintem Rossi világossá tette, hogy nem gondolkodik Lanzában.

  3. Ami jó lenne a visszajövetelben az az hogy a fradi ellen kicsit odatenné magát. Verne nekik párat a 3 meccsen

  4. Egyszerűen nem tudnám elfogadni, hogy újra vörös-feketében játsszon. Nem és nem és nem.

    1. Bár igazad lenne, de sajnos én nem vagyok egy megbocsájtó alkat. :(

  5. Szerintem Lanzafame szívesebbben játszana egy honfitársa mellett, akivel talán még ismerik is egymást, mint vele egy láthatóan nem harmonizáló ukrán edzővel. Megint más kérdés, hogy Lanzafamenak élő szerződése van, és ha Hemingway olyan összeget mondott anno Lanzafamera, hogy a fradista vezetőket fel kellett mosni a padlóról, akkor vajon ők mennyit mondanának most Bozóéknak. :)
   Lanzafame sajnos keményen eljátszotta a bizalmunkat, nagyon össze kéne kapnia magát, hogy újra a szívünkbe kerüljön. Ellenben egy olyan kvalifikált, karizmatikus játékosra nagy szüksége van a Kispestnek mint Ő volt. Szóval vagy Lanzfamet, vagy egy hozzá mérhető olasz irányítóközéppályást (vagy csatárt) el tudnék képzelni a Csapatba. :) Talán akkor az EL esélyeink is nőnének egy pár fordulónyit. :)

   1. Azért az vili, hogy az öregnek voltak költői túlzásai…
    Bár jó (és jó lenne) a Lanza, én jobban szeretném, ha valaki hasonló (vagy még jobb :)) jönne helyette.

    Nem lenne szerencsés példát statuálni (még) vele (sem)!
    De legalábbis nem mi kuncsorogjunk, hanem Ő.

    Élvezze, és egye meg amit főzött. Hozzá teszem, hogy én sosem köpködtem emiatt Rá, mert az Ő esetében teljesen érthető (de min. tolerálható!) döntés volt, még akkor is, ha sokaknak csípte a szemét. Legyünk őszinték, három pici lánnyal minek költözött volna bárhova a megszokott, szeretett környezetéből, ha itt is magkapta azt a (hozzánk képest többszörös) pénzt.

    (Mondjuk így utólag a mutatott nagy “Honvédosságát/Kispestiségét” tekintve saját magát köpte leginkább szembe).

    1. Valjuk be, hogy megetették őket a zöldek. Kubaszov meg a rosszpali na meg doll, mindent megígértek nekik. Lanza most nyáron posztolta, hogy válogatott lesz. Lehet hogy nem lesz. Szerintem aki oda ment mind csalódott, nem teljesültek az ígéretek.

     1. Így van, a fagyika pont addig álom, amíg nem vagy ott… aztán az álom néhány forduló alatt rémálommá válik… szerintem! Legalábbis az idegenlégiósokra épülő rendszerükben mindenképpen, náluk már vagy úgy 15-18 éve nincs egy normális hazai, fiatal mag, csapaton belül, egy átjáróház lett az egész egyesületük, ahol sem az erkölcs, sem az egyetértés nem teljesül (sajnos), csak a kib@szott pénz hatalma érvényesül, a klubon belül és kívül is, mélyen fájdalmas egyébként!!!
      Nagyon nagy szükség lett volna pont a Fradi közösségére abban -is-, hogy vityáék érezzék: Azért mindent ne!!! Megvették őket diszkontáron kilóra, szégyen és gyalázat!!!

      1. A fratyi egy kibaszott játékostemető. Foci-és emberi minőség szempontjából is.

   2. Vadócz,Lanza,+ még egy Eppel,Drazic szintű csatár= bajnoki cím.

   3. Szerintem most sokkal könnyebben jöhetnek-mehetnek a játékosok,mint Hemi alatt. Az öreg amúgy meg szeretett nagyot mondani.

   4. Szerintem olvasd el mennyi lett a “nyeresége” a fradinak és hogy képzelik a Hemi féle lukak betömését. Lehet hogy olcsóbban visszavehetjük most..😎

  6. Mint ember nekem sosem volt szimpatikus, így nem igazán változott róla a véleményem az eligazolása miatt. Viszont mint játékos nagyon-nagyon hiányzik, a magyar bajnokságban talán az egyetlen, akiért igazán megéri meccsre járni.

  7. Egyre kevésbé lesz alapember Rebrovnál.
   Kíváncsi vagyok, hogy a több játék miatt beáldozna-e valamennyi pénzt… Nagyon kellene 1 ilyen kaliberű irányító és a szabadrúgásaink is siralmas eredményt mutatták ebben a szezonban.
   Most már tudjuk hogy mit várhatunk tőle… De freskó közelbe nem kerül többé, az tuti… Max ha templomba megy

  1. Köszi a képet Gyula Úr! :) Lementeném, ha lehet… Lehet???

 4. megvan Hangya – csúszik a bejelentés, mert nyaral :D

  + valószínűleg jön egy védekező játékos a fradiból…

    1. Magyar?
     A Botka is olyan népszerű lenne, mint a busongó?! :)

      1. Azért megnézném a visszatérő belépő beszédét!
       Miként látja most, így utólag a történteket?

    2. Védő, vagy védekező? Nekem hirtelen Frimpong jut eszembe, aki kevesebbet játszott mostanában…

       1. De hisz a legjobb védekezés a TÁÁÁÁMADÁÁÁS!!
        Vagy neeem? :)

  1. Tuti?? :)
   Királyság…..!!
   Ratyiból nem nagyon kellene védekező… Ki lehet az, aki nem kell nekik?
   Főleg ha elmegy Gorrieran

    1. Hát mondjuk a Balzic?nak örülnék A Heister vagy ki … nem hiányzik
     Na de most már mindenkit felsoroltunk… Vagy nem? (Spirovski)?

    2. Szerintem Lanza… még védekezni is hajlandó, csak visszajöhessen😎

  2. Hát akkor a két széle hátul “rendben” lenne.
   Középen szeretném ha Temesvári igazolná a várakozásokat, + a visszatérő Bobál túlszárnyalná a 17-es önmagát. Kambi és Lovrics pihentebben, tehermentesítve segíthetné a Csapatépítést.
   A BH sorsa vélhetően hamar eldől, a Sannino vagy betöri, vagy eltanácsolja (így vagy úgy, de “hely(é)re teszi”. Ezzel együtt 1 vagy 2 irányító (de legalább kreatív ember, pl. Zsótér, Molnár G.) kell, akire pl. a pontrúgásokat is lehet bízni. + 2 tuti csatár előre. Szerintem azért kellene 1 rutinos kezdő kapus (~Bogdán/Felipe), mert 2 “rutintalan”/jegelt kapussal ne vágjunk neki a szezonnak. Ez már egy olyan mag/gerinc lehet, amibe már lehet beépíteni, variálni a fiatalokat (Szendrei, Banó, Májer, Czipf…)

   1. Bobálról tudsz valamit, vagy csak szeretnéd, hogy visszajöjjön?

   2. Ez , már ne is haragudj, kicsit sok lenne egy nyárra. Véleményem szerint ha Hangya jön, kellene egy erőcsatár, Kambi VKP, kell egy védő a Tömösvári mellé, ha lehet Bobál (olcsó talán) és én személy szerint meg is lennék. Persze örülnék Vadócznak nagyon nagyon

    1. Vegyük úgy, hogy a fele már tavaly jött!
     Na jó, esetleg egy kicsit engedek belőle… :)

     1. Különben jobban átgondolva – mégse.

      Mi ebben a túlzás? 1 csatárral és egy kreatív ~kp-val írtam többet csak, ahhoz képest amit “jóváhagytál :) Igenis kell egy masszív kezdő, előre, középre hátra min. 1-1 egyenértékű tartalék, és ebbe már bele lehet próbálgatni/építgetni a fiatalokat sorban.

      Szerintem ennyi igenis szükséges, hogy a kitűzött célokért eséllyel induljunk.

  1. Ez igaz, de már 31.-e van. Közkivánatra módosítom máj.31.-e van.

    1. Lefoglal a Giro di Itali, nem foglalkozom az idő mulásával.

    2. Az tök jó! Akkor még van esély, szólj a Supinak, hogy ne a BH-t hozza be csereként! Még meg lehet a kupa!🙃

   1. Nem vagy Te Gergely pápa hogy csak úgy dobálod a hónapokat előre, hátra

   2. Teljesen jó volt a “már”, hiszen azt mondtad ezzel, hogy hol van az már, nála semmit sem jelent, hogy 11 napja mit mondott. Legalábbis én így értettem, nem úgy, hogy a “március”-t rövidíted.

  1. Sajnos Országunk narancs-jaffa-mámorában “elsikadnak” az ilyen tárgyilagos összevetést is produkáló, ha úgy tetszik tényfeltáró gondolatok, nagy kááár… és mélyen elszomorító is egyben!!! :(

 5. Azt mondják redblackt kérdésre, hogy a Takács jöhet a Fradiból… :D

   1. Miért nem írod le??? :)
    a védelemből valaki, vagy a védekező középpályások közül, szélső védők közül? Legalább ennyit, plíz :)

  1. Nem hiszem, dísznek kell tartaniuk pár saját nevelést a keretben az ukránok mellett

 6. Hangya balin nyaral, szóval ha ő jön is, valószínűleg csak jövőheten lesz bejelentve.

  1. Két napja még kupadöntős örömködős képet posztolt instán, úgyhogy ha jön is hozzánk ő még nem tud róla.

  2. Hogy változik a világ. Amikor én gyerek voltam, a mesében a kis hangya Pomázra ment nyaralni. :)

 7. Ezt láttátok már??? Egész jó lett szvsz.!!! ;)

 8. Azért mennyivel másabb ez a szünet, mint az elmúlt években, amikor hiába lestük a híreket, jön- e valami használható játékos. Most azért van minek örülni, nemcsak reménykedni, hogy valamely máshol nem kellő játékos nálunk fél év után esetleg használható lesz.

   1. A saját magatok által tákolt faszságokkal küszködtök, adva a magabiztos jólinformáltat, miközben semmivel nem tudtok többet, mint bárki.
    Ami tény: nekünk éveken át nem adatott meg az a nyári öröm, hogy lessük az új igazolásokat, mint más csapatok szurkolói. Ennek most vége látszik lenni az eddigiek alapján. De ti csak fanyalogjatok, nerezzgessetek, busaizzatok, nem rontja le a derűlátásomat, hogy magunk mögött tudhatjuk a sóherság időszakát, és remélhetünk egy múltunkhoz méltó jövőt.

  1. Tényleg jó. De lehet hogy ennek az az ára, hogy Grófot oda kellett adnunk. Vajon így is megéri?

  2. Azért a hurráhangulattal még várnék, eddig egy Moutari jött, aki az előnyei mellett erősen bírálható a technikai hiányosságai miatt, azért én nem ájulnék el tőle. Eddig gyengült a csapat (Gróf, Holender, Dani), majd meglátjuk mit hoz a jövő, de eddig semmi extra.

   1. Nincs hurráhangulat, de értékelhető igazolás van. Lehet semminek tekinteni, de ez nem cáfolja azt, hogy az utóbbi tíz nyári szünetben nem történt semmi. Általában már ment a bajnokság, amikor jött egy-két ember.

   2. No azért nem sokkolásként ért a 3 ~meghatárózó távozó a kezdőből! Volt rá 1/2 év hogy megemésszük… :(

   3. Eddig szóba sem jöhetett 2 ilyen játékos, mos meg pár nappal az utolsó tétmeccs után leigazoljuk őket.
    3 évre… Nem 1+1.5…
    Gazdi 3at hosszabbít!
    Kár hogy nem a bajnok csapatot vették meg… Tuti nem 4-5 bajnokunk lenne most! :/
    Ui. Moutari képes legalább olyan jó teljesítményre, mint Filip

    1. Moutarira Kövesden is inkább CSAK csereként számítottak, ott sem hülyék, nem akkora spíler ő sztem, mint amit sokan várnak tőle. Hangyának örülnék, nem véletlenül akarta megszerezni őt anno mindenki a Vasas után…

     1. Csak csereként képes volt teljesen megváltoztatni a játék képét.
      Nézd meg ellenünk is mit művelt a második félidőben(csereként).

      1. Úgy bizony! ott idegeskedtünk a kispad fölött,hogy képtelenek voltunk őt lereagálni,nagyrészt neki köszönhető a vereségünk!

  3. Diego, Abass, Szmiljanics, Ndjodo, Ivancsics, Bogdanovics, Hercegfalvi, Abraham, Vincze Z., Pomper, Tomics, Szabó T., László A., Budovinszky. Egy lista a teljesség igénye nélkül, kiket igazolt le Hemibá regnálásának első 6-8 hónapjában. Ha eltekintünk attól, hogy később meglehetősen sokan tévedtek a listáról rossz útra, azt azért megállapíthatjuk, hogy egy magyar szinten remek csapatot vásárolt össze cserékkel együtt, talán még az is lehet, hogy a saját pénzén. Szóval én azért várnék még az új gyerekektől 10-12 hazai szinten meghatározó igazolást a következő 4-6 hónapban. Aztán majd talán azt is meglátjuk, hogy 10 éven belül tudnak-e valamikor hozni olyan “máshol nem kellő, fél év után esetleg használható” játékosokat, akikkel újra bajnokok leszünk. Ebben kissé kevésbé hiszek, szerintem 5-6 év múlva már a klub közelében sem lesznek.

   1. Diego, Abraham, Benji még Pini (Kiss Zs.), CSAK Abraham késett fél évet. :)

    1. Benjamint nem is soroltam fel, Abraham ügyében lehet, hogy igazad van, Diego esetében egy számomra mértékadó portált (csak.taccs.hu) idézek: “Ha van említhető esemény a meccs kapcsán, az Diego bemutatkozása (a kis brászilt Szlovákiából hoztuk még a nyáron, Dolcetti nézte ki edzőmeccsen, Hemingway egyik első igazolása volt ő… a játékengedélye viszont ekkorra jött meg, tipische magyar igazolás sztori)”

     1. Én úgy emlékszem, hogy Diego pár nappal hamarabb jött, mint Hemi megvette volna a Honvédot. Amíg még a klub sincs meg minek vett volna játékost. A tévedés jogát fentartom :)

      Szerk.: Benjit CSAK azért hoztam fel, mert együtt igazoltuk le őket, CSAK Abraham eltévedt, és késett. Volt is anno róluk kép ahogy ölelgetik együtt a radiátort, tán egy próbameccs után télen? Rég volt, tán igaz se volt. Mindenesetre Diegot vissza, bár mindig szoktam nézni, nem szabadon igazolható, nagy kedvencem volt, és most is kilógna innen.

       1. Azért írtam, hogy a tévedés jogát fentartom, lehet én emlékszem rosszul. :)

        1. 13 év múlva ugyanilyen bizonytalanok leszünk, ki hozta a klubhoz Moutarit. Ha egyáltalán még emlékezni fogunk, ki volt az a Moutari… :)

       2. Hihetsz: Diego hónapokig itt volt, vsak edzőmeccseken játszott, és tényleg már Hemi idején kapott szerződést

    2. és bár valamilyen okból
     Ndjodo szerethető volt, de nem a foci tudásáért

   2. Vincze Zolival a B3-ban futottunk össze a kupadöntőn, anno neki is olyan jó bal lába volt, mint most Kukocnak (na jó, kicsit még jobb)

    1. A Vincze-Ivancsics páros talán a Hemi-éra legjobb bal oldala volt. Aztán sajnos láttuk mi lett a vége…

   3. Az a nagybevásárlás egyszer volt, 2006 -2007 telén, többször se.
    Budovinszky egyébként a másodosztályú csapatba érkezett 2003-ban.

    1. Majd pedig elment a fradikába, és Hemibá igazolta vissza. Egyébként “remekül” bevált, vele lőtt legelőször tököt az öreg, de első hallásra még nagyon örültünk neki…

     1. Viszont majdnem a KupaAranyba került a sztárigazolás: Ndjodo CS.A.K.nem kilőtte a 2007-es kupadöntőn a Loki ellen a labdát a stadionból a tiziknél!!! Utána természetesen meg is vette a fegyencváros Tőlünk, nagy igazolás volt! ;)

   4. Abass és Abraham még a jó öreg Pietro Pini alatt érkezett “csomagban”, ha minden igaz, úgy rémlik, amikor a kupában vertük a Borgulya góljával a BKV Előrét, akkor fotózta őket a Basildon (K.H.O.) Úr egy helyi krimóban, melegedtek szegények (2005 február sacperköbö).

    1. Abasst kevered Benjivel, ő és Abraham, plusz Diego még Pini-vonal (bár asszem Diego már Hemi idején kapott szerződést, Abrahamot pedig úgy kellett visszaparancsolni, mert a menedzsere a megállapodás ellenére továbbvitte). Abass már annyira Hemi-szerzemény volt, hogy Supka tudtommal tiltakozott ellene, aztán kellett is vagy két év, mire erősségünk lett.

      1. Azt keversz azzal, akit akarsz,Dani.Nincs jelentősége.A Kispest Mi vagyunk!A vén bohóc előtt is voltunk,vagyunk,leszünk.👹👹👹

   5. Ha még 10-12 meghatározó igazolást vársz, akkor mi leszünk olaj2 fc…
    Ha Hangya is megvan, akkor plusz 3-4 meghatározó igazolással tuti a dobogó…

    1. Azért várjunk még ezzel, mert könnyen lehet, nyáron Garancsi megy az Újpesthez…

   6. A felének csoportos szobrot kéne állítani egy szőrme bolt előtt.Csak egy dilettàns vén hülye adott rájuk mezt,amióta a labda gömbölyu.

  4. Van annak valami bája,hogy azok ugrálnak meg követelődznek a legjobban,akik a legjobban rinyáltak az öreg mellett/után,Gyulám!Élükön a kamukirály(jaja,te vagy az latabár!),aki azòta sem nyugszik.Az Esőember is megmondta;”forog a kerék,a forgò kerék”.Végre felül vagyunk.Most,hála az öreg sírásó távozásának,már senki sem elég jó.Ez a játék ilyen.Mindenki mehet a picsàba,mi maradunk.Erről szól ez az egész.

    1. Na,most ezzel mi bajod van?!(és most egy olyan káromkodáscunami jönne legszívesebben,hogy egymás kezéből tépnék ki a klaviaturát)

   1. Nem érzem hogy ffelül lennénk. Majd ha 1 évben 3x ütjük a fradit, vidit…. Akkor talán

    1. MÉG nem érzed,de ütni fogjuk.Neked most fontosabb dolgod is van,Barátunk,minthogy ezzel baszakodjál!A második csillagnál is ott leszel/ott leszünk!

    1. Ennyit szűrtél le?😊Akkor még nem làttad a Dolly Buster élete és munkàssàga klasszikust.Ő találta fel az ökölbaszást.😊😊😊

 9. Ha való igaz, hogy jött Hangya, az komoly erősítés. Tavaly szeptember óta írom, hogy a baloldal a fő gyenge pontunk.

  Hangya nem egy klasszis, lassabb, mint Uzoma, talán nem tud úgy beadni, mint Kukoc – de e kettővel ellentétben a játéktudása valóban eléri az nb1 első hat helyezettjét, nagyjából tud passzolni, labdát átvenni, stb. és küzd is.

  Írjátok, hogy Moutari gyenge technikailag – hát szerintem meg jobb, mint Holender. Holender az utóbbi egy évben kezdett el külön is edzeni, azóta sokat javult, de most a kupameccsen is volt több eset, hogy lecsúszott a lábáról a labda, kipasszolta az oldalvonalon, stb. Holendert jobban lőtt nála messziről, Moutari azonban szerintem lendületesebben érkezik a kapu elé.

  Három posztra kell még igazolni:
  – kapusposzt
  – középső védő
  – (esetleg) egy támadó

  Több játékos nem kell, Szendrei már marha jó volt, Supka is csak azért hagyta ki az Újpest meccs után, mert sérült volt. Újpest ellen jobban játszott már helyenként, mint Nagy Geri.
  Nagy-Szendrei-Gazdag – ez a hármas igenis erős lesz, ha elől minőségi csatárok lesznek.

  A nagy probléma az lesz, hogy az új edző valószínűleg felszámolja a legnagyobb erősségünket: a 3-5 védős rendszert.
  Szerintem ez komoly hiba lesz, mert pont ránk lett ez kitalálva, mintha csak erre a rendszerre vártunk volna 20 éve.

  1. Hát azért egy kis kreativitást, évi ~15 gólt hozhatna a középpályánk…

   1. Gazdagéknak kell feljavulniuk, fel is fognak, ha a többi poszton is erősödünk

  2. Kivételesen mindennel egyetértek.
   A 3.5.2 nem állhat távol 1 olasztól… De a 4.3.3-ból is lehet hasonlóan oda/vissza segíteni a támadást vagy a védekezést, csak jól kell tolódni. :)
   Igazából a kerethez kell majd igazítani, amit a legjobban tudnak.

 10. “A csakfoci.hu információi szerint a Honvéd nem hosszabbítja meg a belső védőként bevethető horvát játékos, Dino Skvorc 2020. június 30-án lejáró szerződését, így a 29 éves hátvéd távozik a klubtól. Skvorc a nemrég véget ért szezonban 12 meccsen játszott az NB I-ben, és a Honvéd MFA II-ben szintén 12 mérkőzésen játszott az NB III-ban.”
  Amellett, hogy remek hír lenne, nem teljesen értem, nálam egyelőre még csak 2019. május 31. van. Vagy átaludtam egy évet?

  1. Akkor mára is megvan a nap híre!!! Juhhhééé!!! :) Ámen! “…további pályafutásához sok sikert kívánunk…”

   1. Csak valaki megerősítené végre a hírt, hogy ne lelkesedjek feleslegesen… :)

    1. Nem hosszabbítják meg a szerződését,ami lejár jövőre,így a védő távozik(most). :D
     Szerintem további sok sikert kívántak neki(azaz felbontották az élőt).

 11. Pedzegetik a bokrok alján megint hogy Lanza visszajön… Én a pokolba kivántam őt. A csapatnak hasznára válna.
  Kompromisszum : Ha jön, nem szidom, és a 10. rúgott gól után rehabilitálom és újra szeretni fogom :)

  1. Akkor nincs mese: Robbantani kell, útilaput kap(6) mondjuk a Tökmag, VargaRoli, £anzafam€, BotkaBandika első körben, aztán mehet Dibusz is a Rapidba, Grofónak kell úgyis a hely! Rebrov marad, és hozhatja a kijevi sültcsirkéket a sasfészekbe!!! “… A nemzetközi helyzet fokozódik…” Ui. Oroszpali kérje szívós segítségét, mint gazdasági szakreferens… 😉🤓😂🤣💣💥🔥🌋

   1. Szép volt fiú!😨👽🤠😹👿👨‍🔧👩‍🚀🕵️‍♀️💂‍♀️👲👥🙏🎩👑👑👑

  2. Ezt én is olvastam. Pont ez a lényeg. Hogy hiába nyerte a Fradi a bajnokságot, gyakorlatilag a gazdálkodási nincs egyensúlyba az elért eredményekkel. Hemingway pont ebben volt jó.
   Amit a Fradi csinál az azért veszélyes, mert abszolút politikai hátszélnek köszönheti ha nem is a létezését, de a jelenlegi helyzetét. De ha a fokozódó nemzetközi helyzet miatt valami oknál fogva eltűnik a politika szél a vitorlákból, ezzel az adósságállománnyal garantált a másodosztály…vagy rosszabb.

   1. Abban volt jó,Csabi,hogy úgy hagyta itt a businesst,hogy kéne vagy tíz ember egy csillióért.😨

    1. Abban is jó volt,de igaza van Csabinak.
     Hemi a “saját” pénzével szórakozott,így felelősen
     gazdálkodott. És jól.
     Opciós szolipaliék az adófizetők pénzével játszadoznak. Van egy is veszteség? Majd rendelünk még egy-két szponzort.
     Mondom ezt úgy,hogy veled együtt nem kívántam már ide Hemit(a ratyival szembeni játékosbukások óta),de ami tény,az tény.

     1. Berakta,ige.Pár hónap,csokik,brazilok eladva,visszakapta.Stadion eladva,1,2milliard a zsebben.Onnantól vakrepülés,hol jobb,hol rosszabb időszakokkal.Majd 2mlrd újra a zsebben,előtte mindenki ingyen léc.Példa;barátom 50 000 ft támogat egy nagy cserkész bulit,ezért övé a fagyi árulás.Tavaly 700 000t hozott két nap alatt.Az öreg uezt csinálta.Berakta-eladta-visszakapta. Bőségesen.

 12. Vajon nezi egy jatekos megfigyelo tolunk ezt az u 20 as vbt? Afrikai jatekosok 99% otthon jatszik es vannak kozottuk akik mar most kifejezetten jonak tunnek , habar ki tudja eljonnenek e egy ilyen helyre mint mi?

  1. Te most viccelsz ugye?
   Gondolom olvasod a sport weboldalakat.
   Ott mennyiért adják-veszik a 16-17 éves tehetségeket?
   Az egész Honvéd keret nem ér annyit mint ott 1db játékos

 13. Egy kicsit mindenről:

  1. Gróf Dávidról – Mindent köszönünk Bajnok!!! Tények: Egy Niemandként jött, Magyar Válogatottként, 2017-es Magyar Bajnokként hagyta el a KISPEST-CSALÁDOT!!! A “keblünkre öleltük” őt is, a többieket is, nyilván az érzelmek ilyenkor megkerülhetetlenek… Dávid (ha olvasod) !!! A médiatevékenységed ne bízd másra, sokszor a “profik” egy fabatkát sem érnek, játszák a szerepüket nulla munkával…Én mondtam Neked még a tavasszal: Halgass a szívedre, az sosem vezet tévútra!!! Erősebb volt a pénz hatalma, szakmaiság itt sajnos szóba sem jöhet, ez is fix! :( Ez is egy út, szélesebb, könnyebben járható, de meglehet még a böjtje, az idő eldönti majd!

  2. A Gólkirályról – Filip! “…dobar način, molim se za vaš uspeh!” Köszönünk Mindent, mind azt a 10 hosszú évet jóban-rosszban, csóróságban, elnyomásban, bajban, slamasztikák tömkelegében, kritikákban, elismerésben, váratlan sikerekben és meglepetésekben, nagy kupaküzdelmekben, mégnagyobb Bajnokikban, a LEGNAGYOBB CSATÁKBAN, A MÉGNAGYOBB MEGNYERT HÁBORÚKBAN!!! Okos voltál, türelmes voltál, lojális voltál, szerény és alázatos: Meglett a gyümölcse!!! CS.A.K.így tovább!!!
  Hiszen tudod: Egy Kerület A Világ Ellen!!!

  3. Dani Paciról! Ha Gyuribá’ nem csórókirálykodik a rendszertől is terhelve, és persze meghaladta volna akkor is a saját maga árnyékát, akkor mára Drága Pacink is EXGólkirály, de nem, nincs ha…Évek múlva, Egyből felvillanyozódtam, amikor végre megláttam a hollandus teremedzésén kedvenc ” lovam ” fekete sziluettjét ott hátul, amint gyurmázik a Többiekkel a kondigépeken, futópadokon, ecetera!!! Eppel-Danilo-Lanza, micsoda trió volt! Tán ha nem a hollandus csinálja a szétpresszingelt totális futbóliát, és marad az a bizonyos sokat emlegetett 3-5-2, de nem, és nincs ha…Szóval Bon Voyage, Monsineaur Cirino Da Silva, DANILOOOOOOO!!! God Bless, Ciao!!!

  4. Gazdiról, MFA-Hadosztályokról, Fiatalokról, Tréziékről: Nos, személy szerint amire a legbüszkébb vagyok, a Tábor után… 😎🤓😉
  Dani! Bajnokom! Mindenki nevében köszönöm, hogy így döntöttél!!! Ebben a velejéig romlott, mocskos és undorítóan anyagias matériamátrix origójában, a futballkurvák, ecsetfejek, és önelégült hímprimadonnák által fémjelzett Mifocinkban megmaradtál sportembernek, sporttársnak!!! Igazi értéket képviselve, mint becsület, hűség, hitelesség, akarat, alázat, józanság, és sorolhatnám napestig! Ez az igazi példa az Utódoknak, így t. illetékesek: M. F. A. Vezetők! Ez legyen az irányvonal, ne akarjunk mi messzik, meg nejmárok, meg bappék lenni… Legyenek igaz Magyar és Kispesti Labdarúgó Sportembereink!!! Ha ez a háttér nincs meg, akkor az egész nevelés nem ér semmit!

  Folyt. Köv…

  1. Ha nem is eggyezik 100%-ban a velemenyunk csak 99-ben akkor is szep iras vol

  1. Épp most olvastam én is a hírt. Híres várható volt, hiszen Supka jobb kezeként került a klubhoz.
   A videóelemző kapcsán fontos, hogy az olasszal jól tudjon majd kommunikálni, van-e közös nyelv. Kérdés, hogy Sannino kiket hoz külföldről magával, van-e már erre a posztra embere. Én ezt a döntést is el tudom fogadni.

   Tóth Iván viszont tényleg érthetetlen döntés. Játékosként is bírtam, Grófot remekül felkészítette, jól segítette a folyamatos fejlődését..

   1. Én nem tartom ezt jónak.
    Ha valóban ez egy jó edző, akkor a magyarok hadd tanuljanak – legyen vegyes csapat legalább.
    Annak nincs értelme, mint kézilabdában, hogy állami pénzeken külföldieket mi tartunk el.

    Szerintem annyi történt, hogy a tulajdonosoknak a Cordelláék eladták, hogy az ő érdemük volt Rossi – miközben Rossi és Hemingway szinte véletlenül találkozott egymással, ráadásul másodszorra már Hemingway hívta vissza Rossit, ahhoz Cordellának nem sok köze volt.
    (Arról nem beszélve, hogy Rossiból és a stábjából csak egy van.)

  2. ” Volt egy kis fasza magyar szakmai csapat a klubnál, erre kidobják az egészet: ”
   Nagyon helyes döntés volt. Vegyük sorra az embereket :
   Supka – ő és másik magyar edzőtársa sem olyan felkészült szakmailag mint egy külföldi edző (most nem a Pontes féle kóklerekre gondolok)
   Híres – Jó fej , meg biztos mindent megcsinált amit Attila kért, de az új szakvezetés 2 db pályaedzőt is hoz. Feltehetőleg a taktika kellő begyakorlása miatt ( védelem -támadósor)

   Videóelemző – Már több mint 1 éve ki kellett volna rúgni. Mert azonkívül hogy promo videókat csinált tini suhancoknak a youtube-ra , azonkivül nem csinált semmit. Rossi videóelemzőjével ( aki most a válogatottnál van) temérdek pontot hoztunk.Meccs előtt ki voltak elemezve a rések, a betörési lehetőségek. Szünetben pedig leprezentált olyat a kiscsávó amivel sorra fordítottuk meg a meccseket. (A legjobb példa : MEzőköved-Honvéd 1-5, félidőben 1-0.) A jó videóelemző ma már fontosabb és hasznosabb mint egy jó pályaedző.

   Tóth Iván – Őt kár elküldeni mert ő most érett be. Évekig ugyanolyan kapusokat formált amilyen ő volt : ki volt hegyezve a bravúrokra, de gyenge koncetrációval hosszútávan, azaz 3-4 meccs után jöttek a potyák a dekoncentráltság miatt.
   Aztán elvégezte a kapusiskolát, rendszerezte tudását , Grófból válogatott kapust csinált, Andrisból pedig egy megbízható kapust.
   Őt nagyon sajnálom hogy elküldik de tudomásul veszem hogy az új edző komplett összeszokott stábot hoz ami kulcsfontosságú. Ugyanis nincs arra fél évünk hogy ismerkedjenek, összeszokjanak a stábtagok.
   Mielőtt bárki megkérdezi, nem vagyok elkötelezve egyik oldal felé sem, Hemit is csíptem.Mindig a racionalitás alapján itélek ami a klub érdeke. Nem vagyok szerelmes se játékosokba, se edzőkbe. Csak a piros-fekete szinekbe…

   1. Úgy gondolom tökéletesen igazad van. Tóth Iván miatt nekem is vérzik a szívem. Ahogy Supka érkezésekor is, EVDM pályaedzőjét sajnáltam, aki láthatóan rutinos, tapasztalt szakember volt.

    1. Azért vannak itt még gyöngyszemek…

     “EVDM pályaedzője láthatóan rutinos, tapasztalt szakember volt”

     Igen, basszus, előtte volt kemény egy évig egy feröeri csapatnak a pályaedzője. :) :)

     Még valaki bearanyozza a reggelemet?? :) :)

     Csak röhögök a kakaóm mellett.

     1. Pályaedző szerintem bárki lehet komolyabb tudást nem igényel. Viszont Evdm embere komoly kis karriert focizot össze a szigetországban ezáltal komoly meccsrutinja is volt. Én megtartottam volna

      1. Jajj Thibby! Ne írj ilyeneket, mert Bendegúz még félrenyeli a kakaóját… :)

   2. fájdalmas, milyen butaságokat írsz sorozatban és vannak, akik ezeket lájkolják…
    Sajnos, az állandó veszekedések mellett ez ebben a blogban a legzavaróbb.
    Múltkor pl. képes voltál leírni, hogy a taktika része, hogy a végén – hátrányban – támadunk, ami igazán mosolyogtató volt.. De most nézzük ezt.. ha már múltkor többen kérték, hogy írjak hosszabban:

    “Supka és magyar edzőtársai nem olyan felkészültek, mint egy külföldi edző”

    Az újpesti Vignjevics a jobbik külföldi edzők közé tartozik. Összeszokott, a Honvédnál értékesebb kerete van az Újpestnek, ennek ellenére sem tavaly, sem idén nem volt jobb csapata a Supka által felkészített Kispest-Honvédnál és nem is előzött meg bennünket a táblázaton sem, sem amúgy a Herczeg András – féle Debrecent.

    “most nem a Pontes-féle kóklerekre gondolok”

    Pontes annyira volt kókler, hogy a portugál válogatott és a Sporting CP pályaedzője volt 4-5 éven át, vagyis a legpatinásabb szakmai úton ment keresztül.

    (De az összehasonlítást lehetne folytatni pl. Erwin Koemannal, aki képes volt élete formájában levő Gera Zolit kihagyni, vagy visszamehetnénk egészen Henk Ten-Catéig, aki hátrányban is bekkelt az MTK-val, pedig – Mourinhohoz hasonlóan – a Barca pályaedzője volt.)

    “a videóelemző semmit sem csinált”

    Ezt te mégis honnan tudod? Supka milliószor utalt rá, hogy a videóelemzővel elemezték a kapott gólokat, játékhelyzeteket.

    “Rossi videóelemzőjével fordítottuk meg a meccseket, olyan leprezentált a szünetben, hogy csak na…”

    Te jóságos ég…. Ez a vicc kategória :)
    Gondolom, Rossi meg csak hallgatott a sarokban, amíg te meg bólogattál a másikban, hiszen tudjuk, hogy ott voltál.

    “Rossi videóelemzőjével fordítottuk meg a Mezőkövesd elleni meccset (szünetben 0-1, végül nyertünk 5-1re), mert kielemezte a betörési lehetőségeket”

    Hatalmas LOL..
    Olyannyira kielemezte, hogy az egyenlítő gólt Kamber szerezte, egy szabadrúgás utáni fejesből, míg három gólunk a kitámadó Kövesd lekontrázásából eredt.

    “új edző komplett összeszokott stábot hoz ami kulcsfontosságú. Ugyanis nincs arra fél évünk hogy ismerkedjenek, összeszokjanak a stábtagok.”

    Érdekes, hogy tavaly Supka mégsem panaszkodott a holland pályaedző miatt. A kapusedző messze nincs olyan pozícióban egy szakmai stábban, mint egy pályaedző. A kapusedző – ahogy a kapuszposzt – szinte egy egyéni sportág, ahogy szokták mondani.

    Mérhetetlenül nem értesz te ehhez.

    1. Speciel Supka videoelemzője tudtommal egy pályakezdő kölyök volt belöle én sem néztem ki semmit. Ellenben Rossi emberének a munkája a bajnoki év utolsó 10 fordulójában nagyon kiütközött. Elképesztően felkészültünk akkoriban az ellenből…

    2. “Ezt te mégis honnan tudod? Supka milliószor utalt rá, hogy a videóelemzővel elemezték a kapott gólokat, játékhelyzeteket.”

     Minden meccs után a Supka, egyéni, és kapitális hibákkal magyarázta a kapott gólokat.

     Nem tudom melyik gyözelmünk volt tudatos játék eredménye((talán a hazai kisvárda, fradi meg az uccsó mtk mérközést leszámitva)Taktikusnak semmiképpen nem mondanám az idei játékunkat.

    3. Supka nem akarta a holland pályaedzőt, csak az öreg nem akarta kirúgni..

    4. Köszönöm véleményed. Máris reagálok minden felvtésedre , én nem foglak degradálni meg szidalmazni. Tehát :

     “fájdalmas, milyen butaságokat írsz sorozatban és vannak, akik ezeket lájkolják…”
     Még semmit nem nyilatkoztál de első soroddal máris lefikáztál itt több embert…

     “Múltkor pl. képes voltál leírni, hogy a taktika része, hogy a végén – hátrányban – támadunk, ami igazán mosolyogtató volt..”
     Mosolyogjál csak és tanulmányozd a nyugati csapatoknál vagy Rossinál alkalmazott atompressinget ahol a 80. perc tájékán begyujtják a rakétát a hátrányban lévő csapatnál és jól megszervezve szinte az emberrel együtt a kapuba préselik a labdát.
     Tanvideó : Honvéd- Gyirmót utolsó 10(15) perce. Érdemes….

     “Az újpesti Vignjevics a jobbik külföldi edzők közé tartozik. Összeszokott, a Honvédnál értékesebb kerete van az Újpestnek, ennek ellenére sem tavaly, sem idén nem volt jobb csapata”
     Persze hogy nem volt, mert egyszerűen NEM akartak nemzetközi kupaindulást érő helyen végezni. Tavaly is nyűg volt nekik, panaszkodtak a repülőre, mindenre.Ugrott volna a nyári pihenésük ha véletlenül kupázni kellett volna.

     “Pontes annyira volt kókler, hogy a portugál válogatott és a Sporting CP pályaedzője volt 4-5 éven át, vagyis a legpatinásabb szakmai úton ment keresztül.”
     A futballban a pályaedzőkből legtöbbször nem lesz jó vezetőedző. Sokakból hiányzik a karakter, és a karizmatika ehhez.Pontes is ilyen volt. Állt csak beszart nadrággal a vonal mellett…

     “Supka milliószor utalt rá, hogy a videóelemzővel elemezték a kapott gólokat, játékhelyzeteket.”
     Akkor vagy egyikőjük vagy egyikik SE értett a munkájához. Tipusgólokat kaptunk rengetegszer. Mindig nyilatkozták hogy majd a hibákat ki kell javítani.NEm sikerült :)

     “Rossi videóelemzőjével fordítottuk meg a Mezőkövesd elleni meccset (szünetben 0-1, végül nyertünk 5-1re), mert kielemezte a betörési lehetőségeket
     Hatalmas LOL..”
     Ezt Te kinevetted…. Nézzük a mérkőzést. A másodikk félidő elején Kamber befutott egy olyan területre ahol nem volt ember. A labda Lanzától VÉLETLENÜL pont arra az üres területbe ment..fejelés…gól.. FELTEHETŐLEG VÉLETLEN találat volt.
     Aztán egyszercsak Bobál Dávid az olasz taktikai szigort elhagyva elindult a bal szélen, még kényszerítőzött is. Őt nem fogta senki, nem vették komolyan mert védő.Becselezte magát a büntetőterületre és kirúgta a bal pipát.A gól FELTEHETŐEN A VÉLETLEN műve. Meccs után bizti lebaszták hogy felelőtlenül otthagyta védőpozícióját.
     Az 5. gólnál Baráth Boti 80 méterről lehajtott f ejjel valahogy kiszúrta hogy az ellenfél utolsó embere csak területet de véd azt is hanyagul. LAnza VÉLETLENÜL elindult keresztbe és Boti olyan szerencsétlenül rúgta előre a labdát hogy pont Lanza elé került…gól… Ez a gól is FELTEHETŐEN A TELJES VÉLETLEN műve.
     Ugyanezek vonatkoznak további VÉLETLEN meccsekre. DVSC-Honvéd 2-5 , stb

     “Mérhetetlenül nem értesz te ehhez.”
     Örülök hogy azt gondolod nem értek ehhez. Aztán lehet hogy Te nem értesz ehhez.
     Ne keressünk győztest, nézzük a tényeket :

     Rossi és a videóelemzője bajnok lett, majd egy nívósabb bajnokságban dobogós (Igenis nívósabba szlovák liga, gyorsabba játék és európaibb). Rengeteg megfordított meccs, teljes felkészülés az ellenfélből.A nagycsapatok ellen sok szép vagy fontos győzelem (fradi, Vidi)
     Supka Úr és videóelemzője nem tudott 1 db (!!!) mérkőzést MEGFORDÍTANI egy teljes idény alatt. Tán egyszer tudtunk kiegyenlíteni az újpest ellen.
     A nagycsapatok ellen összesen nulla pont ( a fradi elleni tétnélküli gálameccset nem sorolomo ide.), legtöbbször még gólt sem tudtunk nekik rúgni, kidolgozott helyzetünk se nagyon volt.
     Azóta Mr. Rossi már a válogatottnál van videóelemzőjével aki közreműködésével még a horvátokat is le tudtuk győzni ugyanazzal a szar kerettel mint az előző szövetségi kapitányoknál volt.
     ellenben Supka úr se a Honvéd előtt ( csak a Békéscsabánál ideig-óráig) se a Honvéd után nem kap padot az NB1-ben. Még az NB2-es MTK is más edzőt választott. Külföldi padról pedig ne is álmodjon.
     A jelenlegi olasz edzőt lehet ekézni keményen, de valamiért ő komoly padokat megkapott…Valamit tudnia kell a szakmáróla csávónak.

     1. Nincs ennyi időm minden fárasztó, agysorvasztó eszetlenségre reagálni, ezért csak egyre reagálok… a tipikus jelképe a populista, “érveim nincsenek” de csak azért is lököm a rizsát kommunikációdnak:

      “a legtöbb pályedzőből nem lesz jó edző”

      Arról nem is ejtek szót, milyen szinten lábon lövöd magad ezzel, hiszen ha az edzőknek nincs szüksége tanuló státuszra, tanulói időszakra, akkor milyen alapon állítod, hogy a magyar edzők rosszak??
      Ezek szerint a magyarok genetikailag tehetségtelenek az edzőségre, vagy a magyar emberek butábbak lennének?

      az edzők jelentős része pályaedzőből, esetleg utánpótlás edzőből avanzsál vezetőedzővé…
      Magyarok és külföldiek közül asszisztensből lett később híres vezetőedző pl.
      Lakat Károly
      Mezey György
      Egervári Sándor
      Fabio Capello
      Carlo Ancelotti
      Allegri
      Zinedine Zidane
      Mourinho

      Hadd ne soroljam.. Semmi ilyen általad kitalált szabály nincs, hogy kiből lesz jó edző, vagy nem jó edző, ez a te hülye populista érvek nélküli “érv”rendszered.

      A többi butaságra nem is reagálok, mert csak az időmet cseszném el

      1. Még annyit hadd tegyek hozzá, ha egy Mezey György, egy Herczeg András, vagy akár egy Garami Józsi bá, esetleg egy Supka Attila nem itt, hanem Olaszországban születik, ott lennének a nemzetközileg ismert edzők között.
       Csak a külföldi edzőkhöz képest nekik ebből a lápból kellene kitörniük. Ez a különbség, nem az általad írt zagyvaságok

       1. Én a helyedben módosítanám a nick nevem zsenire. Igaz a zsenit csak egy hajszál választja el az örülttöl. Óvakodj a hajszálaktól, remélem nem szóltam későn .

        1. Én meg a helyedben egyszerűen csak lehúznám magam a klotyón. Ha már így javaslatokat dobunk egymásnak a kezdeményezésedre.

         1. Kicsit arrogáns vagy, nem gondolod? “A hülyék nem veszik észre mennyire hülyék, mert annyira hülyék, hogy nem jut el a tudatukig, mennyire hülyék. ” /Cleese, Monty Phyton/

  3. Tóth Ivánt így elküldeni hatalmas butaság, ez szerintem rossz irány. A kapusainkon látszik, hogy jó munkát végeznek velük, ráadásul Iván ezer éve a csapatnál volt.

  1. Hogy ha az edzok is kaphatnak sarga lapot, akkor rajuk is vonatkozni fog az 5 sarga utani eltiltas?;)

 14. Én – mindenki örömére – kiveszem a nyári szabimat és aztán később is csak kevesebbet írok
  Jó nyarat mindenkinek és jó, – az edzői stáb lecseréléshez képest – bölcsebb igazolásokat és döntéseket a szakmai stábnak! G.

  1. Jó pihit.
   De miért írod oda a végére a G-t?
   Mert rádfogták,hogy te vagy G? :D

    1. Igen,írhatnád azt is.
     Meg írhatnál Gergőt,Gedeont,Gábort is. Ennyi. :)

    1. Egyik focistának a felesége.
     De nem lényeges,viccelődés csak.

 15. SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY – SZABÓ TIBOR
  „A Honvéd a mögöttünk hagyott idényben nem látványos, sokkal inkább valódi célfutballt játszott, amivel teljesítette a minimális elvárást: kivívta a nemzetközi kupaindulás jogát. A csapat bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, szereplése annak ellenére elismerésre méltó, hogy végül nem tudta elhódítani a trófeát. Holender Filip teljesítménye ugyancsak kiemelendő, szerintem tavaly nyáron senki sem gondolta volna, hogy gólkirály lesz.

  Hogy negatívumról is beszéljek: bár a keretben voltak fiatalok, a beépítésük elmaradt. Ez azért is sajnálatos, mert köztudomású, hogy a Magyar Futball Akadémián megfelelő képzés zajlik. A következő évben egy szinttel feljebb léphet a Honvéd, bízom benne, hogy az új tulajdonosok nagy ambíciója a mostaninál is szebb eredményekkel párosul.”

  KULCSEMBEREK
  Supka Attila vezetőedző másfél éven keresztül irányította a Honvédot, s ez idő alatt kétszer is kijuttatta a nemzetközi porondra a csapatot. Munkája előtt azért is fejet lehet hajtani, mert egy évtized után ismét a Magyar Kupa döntőjébe vezette a kispestieket.

  Holender Filip nemcsak azzal tűnt ki, hogy – Davide Lanzafamével holtversenyben – 16 találattal gólkirály lett, hanem azzal is, hogy miután pályára lépett tavaly novemberben a finnek ellen megnyert Nemzetek Ligája-meccsen, ő lett a Honvéd történetének 100. válogatott futballistája.

  Két olyan játékos van, aki mind a 33 bajnoki mérkőzésen élvezte a szakmai stáb bizalmát: Gróf Dávid és Holender Filip nélkül elképzelhetetlen volt a 2018–2019-as idényben látott Honvéd, ráadásul a kapus az összes meccsen végig a pályán volt.

 16. Torghelle mehet az MTK-ból, én mindenképpen visszahoznám, miatta is kezdtem el Honvéd szurkoló lenni gyerekként, nagyon jó a hozzáállása és csereként még mindig veszélyes lenne!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.