“Lehetséges ellenfelek az Európa-ligában” bejegyzéshez 265 hozzászólás

   1. persze… épp megköszönte neki, hogy Róla nevezhetett el 1 bort. :)

     1. figyelek rád és segítek, h nehogy belefuss valami téves következtetésbe itt a passzív időszakod után… :D

    1. Állítólag azt mondta, hogy ha Dombó is jön, akkor megelégszik a Magyar Kupa meccsekkel, tudja hogy vele már nem versenyezhet.

  1. 1. A szomszédok imádhatják ezt a kattogó hintát. :D
   2. 0:25, még hogy Gazdi nem tud soha a kapuba találni…

   1. Áhá! Szóval Őt az a nagy kapu zavarja. Valami hologramként valamelyik sarokba oda kellene vetíteni neki ezt a megszokott kicsit! :)

  1. Nagyon komoly szurkolás volt a bevonuláskor, füstbombával, énekléssel. Respect! :)

   1. Video streamen? A mi honlapunk? Ugye viccelsz? Max szövegesen.

 1. Most találtam egy 2012-es!!! fradistával folytatott vitám írásbeli maradványát melyben ő ezekere az arcokra hivatkozik mint a jövő nagy fradi alapjai magyar fiatalok (a Kispest meg egy légiós zsákutca): Jova, Kunsági, Gyenes,Fülöp, Sváb, Vattai, Busai,Zsivócky, Gárdos, Belicky ifj. Nyilasi , Batik. Míg én ezekkel kontráztam: Vécsei Moga Vernes NagyG. Bobálx2 Vólent Baráth Hidi Erdélyi Gazdag. hangsúlyozom 2012-t írunk. Így visszanézve szinte napra pontosan 7 év távlatából lényegesen jobb a mi helyzetünk. Ráadásul mind akadémista leszámítva az ekkor még alig 21 múlt Hidit.

  1. És az egyik legnagyobb név (Busai) hamarosan a miénk lehet 😀!

  1. Nem. A Debrecen sem kiemelt. Mi a kiemeltek közül kapunk.

   1. Nem hiszem, hogy azt jó szemmel néznék, hogy még ott is előbb legyen EL csapat, mint aljcsuton… De ebben a szezonban már akkor sem lesz, ha támogatnák.

  1. Lelkes olvasója vagy a pfla oldalának? :)
   Azért ez nem kis dolog, tényleg van fantázia ebben a korosztályban!

   1. Az nem plfa, hanem felcsút :) Am nem, de elég cikinek érzem, hogy a mi honlapunkon még mindig nincs kint..
    Nem véletlenül nevezte ezt az öreg aranygenerációnak :) Kíváncsi leszek, hogy hány srácot sikerül beépíteni ebből a csapatból a felnőttbe 2-3 év múlva.

   1. Az a baj ezzel a tornával, hogy ez tök jól hangzik, hogy ütjük a realt, meg általában jól szerepelünk vagy akár meg is nyerjük stb., de ezeken a külföldi akadémiákon ilyen korban még többnyire egyénileg képezik a játékosokat, és 19-20 évesen kezdik őket összerakni, mint csapat. Nálunk ez pont fordítva történik, egyből csapatot csinálnak még és az alapvető hiányosságok 20+ évesen jönnek ki. Sajnos ez Magyarországon így van a jégkorongban, kézilabdában és jó pár csapatsportágban.

    Én nem tudtam nézni sajnos a meccset, de a fentiektől függetlenül gratulálok a srácoknak!

   2. Elájulni nem is kell. Elég örülni a győzelemnek. Én legalább is tudok örülni neki.

    1. vólenték is legyőzték a realt és mire mentek vele?
     ez egy utánpótlás torna 17 év alatti korosztályoknak. Itt nem a győzelem, hanem a mutatott játék a lényeges, hogy lássuk hol tartanak a fiataljaink.
     a mai meccs alapján én is még nagy lemaradást látok

     1. Én viszont leszarom, hogy mekkora a lemaradás (ami mindig is meglesz egy Real és a magyar akadémiák között), és az érdekel, hogy a Kispest fiataljai ötször nyerték meg ezt a tornát, a névbitorlók meg egyszer sem.

      1. ja, csakhogy éppen tőlük a tornán résztvevő játékosok közül legalább egy sallai elkerült egy bundesligába, tőlünk meg… márpedig ezt jegyzik, a többi senki sem

       1. Sallaival várjunk még.
        Messze van ő attól amit gondolnak rola sokan.
        Idegbeteg módjára rángatozik játék közben, mintha mozgáskoordinációs problémái lennének. Cselei nem jönnek be.
        Összjátéka átlagos.
        És olyanokat nyilatkozgat magárol néha mint neymar.
        Szerintem ki fog pukkani és hamarosan felcsút…

     2. “…vólenték is legyőzték a realt és mire mentek vele? ”

      Sokáig gondolkodtam rajta, hogy ilyen méretes faszságra egyáltalán érdemes-e reagálni. Végül arra jutottam, hogy nem érdemes, de muszáj.

      Hogy mire mentek Vólenték a győzelemmel? Arra, hogy elmondhatják: 17 évesen megvertük a Real hasonló korosztályos csapatát. Tekintve, hogy ez mégiscsak sportesemény, ahol az ellenfelek összemérik a tudásukat, és győzni akarnak, ha ez sikerül, az azért mégiscsak valami.

      Persze nem akarok senkit lebeszélni a fintorgásról meg a vesztesek magyarázatával való okoskodásról. Biztos nagyon fontos nekik, ha a képzéssel kapcsolatos kérdések szakértőjeként tudják magukat mutogatni. Már aki előtt lehet…

      1. erre a szintre hadd ne menjek le..

       itt jössz ezzekel az agyzsibbasztó közhelyekkel.. a győzelemnek tétmérkőzésen van jelentősége, ez viszont egy privát szervezésű felkészülési tornasorozat (tehát nem UEFA által kiírt versenysorozat), amelyet már eredetileg is
       arra találtak ki, hogy a résztvevő magyar csapatok valami visszajelzés-félét kapjanak arról, hol is tartanak és fejlődni tudjanak

       ha még egy utánpótlás bajnoki versenysorozatról lenne szó, vagy az u19 Bajnokok LIgájáról, ahol a klub konkrétan nyolcat kapva búcsúzott legutóbb, arra az ember bólint egyet, de ez..

       ha te tényleg ennyire buta agyatlan primitív kretén vagy, hogy képtelen vagy megérteni ennek a jelentőségét, akkor én nem fogok itt szenvedni veled

       örülj az u18as csodagyerek filkoroknak, simonádámoknak, stb., a magadfajtáknak lehet még eladni ezt 2019ben.
       Nyugaton márcsak röhögnek az ilyeneken

       1. “…képtelen vagy megérteni ennek a jelentőségét, akkor én nem fogok itt szenvedni veled”

        Ne is, mert nem biztos, hogy vissza tudod adni, amit valakitől olvastál ennek a “jelentőségéről”, és csak a kudarcod duplázódik… :)

   3. Alapvetően én is túl eredménycentrikusnak érzem a magyar up-képzést, a miénket pedig különösen az akadémiák között. A klubnàl dolgozók szerint ez Hemingway hozzáállásának is volt köszönhető. De én inkább attól a minapi hírtől nem jöttem lázba, hogy minden korosztályunk min.ezüstérmes. És? Tessèk évente két ki-bebszottul jó 18 évest adni az első csapatba, a többi mellékes. DE: tényleg évek óta látszik ezeken a tornákon, amit írsz, tényleg jobb lenne egy az egyben jobbnak lenni náluk, csak lehetetlen. Ebben a korban legalább még így verjük őket, és ezért óriási hratula a srácoknak! Egy Realt verni így is beutál teljesítmény. Hol vagyunk attól, hogy 2-3 évvel később akár csak így is verjük őket? Ami számomra még pozitív: az edző is inkább kritizálta a játékot, vagyis tudnak ennél többet is.

    1. a probléma, hogy itt a győzelem ebben a korosztályban még nem a 3 pont, hanem, hogy partiban vannak a játékosaink gyorsaságban, technikailag.
     nagyon sokszor, már vagy 4-5 ször vertük a realt, de semmit nem jelentett, csak irreálisan nagyképűvé teszi a fiataljainkat, akik utána máris Nyugat-Európába követelik magukat és azt hiszik, hogy extra munka nélkül is már ezen a szinten vannak.

     másrészt meg ez nem a Real Madrid
     ez csak a Real akadémiája, közülük nagyon kevesen lesznek a felnőtt csapat tagjai. rossz kimondani, de a Real már olyan játékosokat igazol szinte ebből a korosztályből a felnőtt csapatba, mint Vinicius Jr., akit tavaly igazoltak és alig 2 évvel fiatalabb, mint ezek a fiataljaink.
     tehát itt az elvárás nem az lenne még, hogy azokkal vegyék fel a versenyt, akik később a real szintjén lesznek

     1. Jogos! De azért hozzáteszem: az Mfa se a Honvéd, nálunk is nagyon kevesen lesznek a felnőttcsapat tagjai. Lásd a fiatalokszabály kivételével kb. bármikor. Sőt, mi is igazoltunk fiatalt (Zsótér-kölcsön)

    2. 2006-ban alapították az MFA-t, azóta több mint 60 játékos mutatkozott onnan be az NB1-ben, akik pedig szerepeltek a Puskás Suzuki kupán, azok közül 42-en lettek NB1-es játékosok (ők benne vannak a fenti számban!)

 2. Jó lenne már valami hangyás hír… Mi a fax van elvtársak?
  Ui. A félreértések elkerülése végett, Nem a Bloggereknek szólt

     1. Nagyon remélem hogy nem…
      Én várok még 3-4 “Moutari szintű igazolást

      1. Persze enis de ugy gondoltam hogy 1-2 hetre utanna meg majd jonnek ismet

   1. Most kebelezi be a NER Hantáékat. Holnaptól már Pogácsás Gyuri szerkeszti a csakblogot.

     1. Csak “kompatibilizálják” őket.
      Ma végzik a “pogácsás szemesztert” :)
      (Elnézést az olcsó poénkodásért, maximális tisztelet a házigazdáknak!)

  1. A Hemi korszakban is csak később kezdték járni az elfekvőket.

  2. Hangya ma tölti utolsó napját Balin az instája szerint. Pár napja kint még kupadöntős örömködős képet posztolt.

  1. A 8as, aki a képen elengedte a labdat okosan, ö jol jatszott, Török Kevin a neve.
   Ö korban is “real” szintén volt, csak 2003as,ra kivancsi leszek a többi meccsen

 3. Múltkor azt írták ide a bennfentesek, hogy a héten 2 játékost bejelentenek, szóval akkor holnap zsúfolt napunk lesz..

 4. Valaki ezt írta a Népsport honlapján a hír alá, hogy nyertünk a Real ellen, a PAFC akadémiája a Bayern ellen:

  “Én kint voltam a tornán mind 2 mérkőzést végig néztem.a Bayern alig tudott kiálni 3 cserével ált ki ráadásul 2003-04 s gyerekekkel.A Real szintén 1 évvel fiatlabakkal jött.De magasan ők játszották a legjobb focit a Honvéd benga játékoai az 1 félidőben rugtak egy kontra golt utána bunkerbe álltak.A madridi fiatalok sokkal labdabiztosabbak és képzettek voltak, viszont mindent kihagytak még 11-t is.
  A mieinktől nem vehető el hogy legaláb küzdöttek de már most látni hogy a magyar u17 bajnok nagy lemaradásban van.”

  Jó ez a Puskás Suzuki Kupa, de a jövőben ezt át kell szervezni, hogy a Bayern és a Real is komolyan vegye, egykorú gyerekekkel jöjjenek. Inkább kapjunk ki 5:0ra, vagy 8:0ra, de reális képet kapjunk.

  Talán sokkal motiváltabb lenne a Real Madrid és a Bayern München is, ha egymással is játszhatnának és nem automatikusan úgy lenne megbontva a csoport, hogy a Honvéd mindig a Reallal játszik, a Bayern mindig a PAFC akadémiájával.
  És fontos lenne még egy-két jelentős utánpótlás műhelyet elhívni. Pl. 2 éve agyon volt ajnározva a Krasznodar, akiktől a fiataljaink 8 gólt kaptak, őket is el lehetne hívni.
  Na hazudjunk magunknak szerintem, azzal nem fejlődünk

  1. “Jó ez a Puskás Suzuki Kupa, de a jövőben ezt át kell szervezni, hogy a
   Bayern és a Real is komolyan vegye, egykorú gyerekekkel jöjjenek.”

   Jó lenne, jó lenne, de mintha a felcsútiak szerveznék…

  2. ezek után az nem elég motiváció nekik, hogy megverjék a magyar csapatokat ? :)
   —-
   “de már most látni hogy a magyar u17 bajnok nagy lemaradásban van.”
   jó reggelt az okos kommentelőnek…
   nyilván lehetne javítani pár dolgon nálunk is, DE nézzük már meg, hogy mekkora és milyen tömegből szelektálnak Real és Bayern szinten és mekkora a mi merítésünk…!?
   és nyilván, hosszabb távon a beépített fiatalok száma az igazi érték mérő, de hadd ne kelljen már magyarázkodni, mert győztünk 1 meccsen és amiatt sem, hogy a vérprofi ellenfelek miért jöttek fiatalabb srácokkal..

   Krasznodar vonal jó ötlet, jellemző, hogy heminél ez is inkább csak pr szöveg volt.

  1. Délután voltam az UPC-ba, vittem a gyereket edzésre…valami pogácsás összejövetel volt, több régi honvédost is felfedezni véltem (Bárányos, Détári, Garaba, stb.). Nem tudjátok mi volt ott?

   1. Az új tulajok meghívták az öregfiúkcsapatot és más korábbi nagyjainkat. Többek közt az Mfa-n is számítanának rájuk vmilyen formában

    1. Döme és Kozma is volt. Talán a FB-nn van láttam még több fotót.

  1. Azon a kis átigazolási hírek fácse-oldalon kívül van más forrás is?

  2. Én is most láttam a facebookon nem tudni mi sül ki belőle balhés csatár eggyütt Ben apóval ütösek lesznek. Ha csak focizni akarna akkor remek lenne

   1. Nagy figura, de tuti kellene neki pár hónap hogy utolérje magát. Nekünk most kész csatár is kellene.
    ui. kérdés, hogy a lábbilincs milyen hatással volt a formájára… :)

  1. Emlékezzünk meg Bödéről méltóképpen:
   https://youtu.be/qKx1eqycl4U

   Egyébként annak ellenére, hogy fradista és egyszerű, mint egy faék, azt bírom benne, hogy nincsenek allűrjei, és egy őszinte, lelkes tag.

   1. Egy igazi egyenes parasztgyerek, sokkal de sokkal több ilyenre lenne szükség a kismillió beképzelt kis gizda gyerek helyett, akik az akadémiákról kikerülnek.

 5. Bendtner nem biztos, hogy kacsa, elképzelhető, hogy az ügynök bedobta Magyarországon a nevét.

  Két nappal ezelőtt a Rosenborgról közöltek hírt, amely szerint biztossá vált, Bendtner távozik a klubtól. Az is felmerült, hogy visszavonul, befejezi pályafutását.
  Az ok, hogy egyrészt Bendtnernek viselkedési problémái vannak, ősszel bántalmazott egy taxisofőrt, 50 napra börtönbe is került.
  A Rosenborg keretében is sokakkal összetűzésbe keveredett, ráadásul a teljesítménye is romlott. Soha nem rúgott sok gólt, sőt borzasztóak a statisztikái, még az angol másodosztályban is csak 2 gólt tudott összehozni – aztán a Rosenborgban végre elkezdett gólokat rúgni. (A norvég bajnokságban egyébként Kovács Péter is gólkirály tudott lenni többször 2012ben 14 góllal, Bendtner 2017ben 19et lőtt).
  Viszont tavaly márcsak megint 5 gólt lőtt, idén még egyetlen egyet sem…

  Viszont Norvégia gazdag ország, ott egy Rosenborg reális, hgoy kitermelje a fizetését, nálunk necces szerintem, főleg, hogy van egy N’Gogunk már arra a posztra.

  1. Úgy az egész interjú!
   Nem volt sikeres, de ez még nem azt jelenti, hogy a viszonyokat nem látja jól! Szvsz. igaza van!

   1. Valóban. Amit elmond, sajnos hihető.
    Ja, és persze nem cáfol rá senki.

   2. szerintem annak van igaza, aki nem csak mondja, hogy minden rossz (ilyenekből volt már sok), hanem akármilyen picit is javít rajta (ilyenből meg kevés), még akkor is, ha majdnem minden is mindenki ellene dolgozik

    1. Igen de pl a Radoki kapott vagy 3 hónapot pedig esélyes, hogy a mgyar edzőkhöz képest többet tud (vagy nem)
     Ráadásul pont ez (az izomzat) lenne egy olyan terület ami nagyon könnyen javítható ha valaki odateszi magát – edzői segítség nélkül is akár.
     Nagyon bosszantó.

     1. Azért ezeket nem akkor harsogta, amikor még pozícióban volt, erre csak utólag döbent rá…

      1. Jó, de ha te kapsz egy állást te hogy viselkedsz? Nyilván nem kifelé beszélsz mindenkinek, hogy minden xar, hanem dolgozol tovább. Olvasd el a cikket, fejelni (!) tanította a felnőtt játékosát, gondolom a pizzához is volt egy két szava, a taktikáról meg motívációról nem is beszélve. Szóval szerintem próbálkozott és nyilván úgy gondolta, hogy kap egy évet ha nem többet, akkor pedig nem az az első, hogy a sajtónak kell panaszkodni. (gondolom most se ő jelentkezett, hogy interjút akar adni) Nem akarom védeni, de ez az egész sztori a felcsúfot és a magyarfocit minősíti nem őt.

 6. Most megnéztem a lenti vita miatt a Krasznodar ellenünk 2017ben parádézó játékosait, hol tartanak:

  1. Ivan Ignatyev – 1999. január – jelenleg: Krasnodar – Orosz Premier Liga 20 meccs 7 gól 4 assziszt

  2. Matvei Safonov (kapus) – 1999. február – jelenleg: Krasnodar – Orosz Premier Liga 16 meccs plusz 5 EL – meccs is
  3. Daniil Utkin (középpályás) – 1999. október – jelenleg: Krasnodar – O P L 7 meccs 1 gól
  4. Magomed Suleymanov (szélső – 1999. december – jelenleg: Krasnodar – OPL 20 meccs 8 gól – Európa Liga – 8 meccs 3 gól (ő 20 évesen a sztárkarrier küszöbén áll): https://twitter.com/europaleague/status/1101449388268765184

  Ők négyen 20 évesen már kezdők, vagy kezdő körüli emberek, abszolút sztárkarriert futhatnak be, Magodev és Ignatyev akár európai szinten is.
  Ők tudatosan beépítették a játékosaikat, avagy másodosztályban játszanak. Nekünk abból senki nem lett alapember eddig a felnőttben. Tartok tőle, hogy az új olasz edzővel sem ez lesz az irány.
  A többiek a Krasnodar 2-ben játszanak, ami az orosz másodosztály. Őket sem írnám le, szerintem közülük többen simán kezdőjátékosok lehetnének a magyar elsőosztályban, ahogy nézegettem a Krasnodar 2 meccseit.

  Amúgy ilyen helyekről szerintem simán el lehetne olyan játékosokat csenni, mint amilyen Mezghrani, aki szintén nem kapott lehetőséget a holland első osztályban, de magyar szinten meg kiemelkedőnek számít és kiugrási lehetőség számára.

    1. Azért ezek a summázatok sántítanak némileg. Hiába jobb papíron az Ingja-Tandia duó, mint a Kamber- Lovrics, vagy Kamber-Baráth, nem véletlen az utóbbiakkal lett bajnok a csapat. (Sok minden egyéb tényező MELLETT, nyilván.)

     1. Hát az biztos, az Ingja-Tandia tandem a saját képsségeive, és a Kambi hozzállásával… topligában lenne, nem nálunk
      Benjamin-Ingja-Tandia
      Mezgrhani Diegó
      Álom ötös lenne hátul…

     2. Ez igaz, de azért az utóbbiak sem a nulláról indultak. :)
      Egyébként egy edzőnek az az igazi mérce, hogyan tudja kezelni (vagy tudja-e egyáltalán ) a nehezebb egyéniségeket.

   1. Emlékszem egy szurkolói ankétra a 70-es évek közepéről, amikor Lakat doktor volt az edző. Sok probléma volt Kocsis Lajossal, ezért megkérdezte valaki az edzőt, miért nem zavarják el, ha ennyi baj van vele. Karcsi bácsi azt válaszolta, hogy Kocsis zseni, és ő inkább bajlódik ilyenekkel, mint ministránsgyerekekkel.

   2. végülis, amikor utoljára a kóterból jött hozzánk vki, akkor bajnokok lettünk… :D
    (ez meg “csak” házi őrizet volt )

  1. Azért tegyük hozzá, hogy a flegma lusta, lassú részmunkaidős Ben volt a legeredményesebb középpályásunk.

   1. Mondjuk a legutóbbi Fradi elleni győzelem sem lett volna meg nélküle…

  1. Átnevelő táborban van…. :(
   Bakker! A Barca le akarja csapni a kezünkről a Buffont. Bár az anyagiak mellettünk szólnak, de sajnos a Barca kispad szakmai előrelépés lenne, így félő, hogy Ő sem minket fog választani… :(

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.