Ha jól számolom, egy nap szabival két meccset is meg lehet nézni a felkészülésből

Ausztriában edzőtáborozik a Kispest.

  • június 13. // felkészülés kezdete
  • június 19. // sorsolás az Európa-ligára
  • június 24. – július 4. // edzőtábor az ausztriai Kirchdorf in Tirolban
  • június 26. // Honvéd – Wacker Innsbruck (osztrák)
  • június 29. // Honvéd – Zenit (orosz)
  • július 1. // Honvéd – Royal Excel Mouscron (belga)
  • július 3. // Honvéd – Red Bull Brasil (brazil)

(via honvedfc.hu)

Amennyiben nem lesznek zártkapusak a meccsek, úgy a szombati Zenitre és a hétfői Mouscronra egy nap szabival ki lehetne ugrani Tirolba. Hat óra az út kocsival, indulni lehet pénteken (plusz egy nap szállás), de akár szombat kora reggel is, majd vissza hétfőn, és keddre simán be lehet esni melóba. (Négy főre, három éjszaka 100ezer forint magasságában kezdődik, a benzin oda-vissza, kondival, sokat zabálós autóban mondjuk 40ezer, tehát per kopf a fix költség 35ezer körül kihozható. Plusz kaja-pia.)

Megfontolandó opció. Gondolom attól függ, hogy 19-én kit kapunk az Európa-ligára. De pár nap Tirol, azért pár nap Tirol, ott aztán lehet sissyset és ferenczjóskásat játszani.

Addig pedig küldeném mindenkinek sok szeretettel ezt a szép és autentikus tiroli sramlit:

címlapkép: kordula vahle/Pixabay

“Ha jól számolom, egy nap szabival két meccset is meg lehet nézni a felkészülésből” bejegyzéshez 94 hozzászólás

    1. Eszetlen kapkodás megy, pedig az 1-1 ajánlott és kötelező u20-as játékos szerepeltetése szerintem jó gyakorlat volt. Csak annyira mohó volt az elcsút, hogy átszervezték, hogy minden nevelő klub részesedjen arányosan. Ezzel nincs semmi baj, de ott saját nevelésű helyett a Haladás meg az MTK tinijét játszatják, na meg a külföldit. A pfla pedig teletömi az nb2-es csapatokat, ami után jár a della nekik.

    2. régen az volt a szabály, hogy hivatalosan egy nb1-es csapatnak nem lehet nb2-es fiókcsapata, nem?

      1. “”Az új kooperációs szerződés keretein belül az NB I.-es csapatok tehetséges fiatal játékosai (U21 – 21 év alattiak), ha nem, vagy csak minimális időt játszanak az adott hétvégén a felnőtt csapatukban, akkor az NB II.-ben is játszhatnak mérkőzést”
        Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy lényegében nb2-s csapatok kölcsönvehetnek nb1-be játszó U21 alatti játékosokat, akik keveset játszottak. De hogy milyen formában arra nagyon kiváncsi lennék, hisz például az esetünkben a visszajátszók az nb3-ba játszanak. Vagyis nem arról van szó, hogy fiókcsapatuknak adják kölcsön játszani (pl. Fradi-Soroksár, Felcsút-Csákvár), hanem konkrétan bármelyik nb2-s csapatnak. Legalábbis a fenti szöveg erről tanúskodik. :)

        1. jó lenne, ha nem nekünk kéne értelmezgetnünk :-)
          de el nem tudom képzelni, hogy egy utánpótlás-játékosnak két munkahelye legyen. csak nehogy összemossa hétfőn a békéscsabai lila meg a diósgyőri fehér mezt :-)

    3. Szerintem azt akarják elérni, hogy a fiatalok minél magasabb szinten, minél többet tudjanak játszani. Nézzük meg, próbáljuk ki, hátha beválik.

  1. Milan Rados az Ivan Rados és Diósgyőrből a Vasashoz igazolt. Be is mutatták ott.Hogy lehetett ott ezek után a találkozón?

  2. A Puskás Suzuki Kupán egy autót is sorsoltak. A szerencse pedig az egyik Honvéd játékos szülei mellé állt, így ők vihették haza a felcsúti csomagot. :))) Tényleg semmit sem nyernek, bárhol indulnak a névrablók!

  3. ez talan ütösebb lenne tirolra, mint az öreg Takeo aki inkabb a bajorsagra hajaz…

    1. Ez az a videó, amiről egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy komolyan gondolják, vagy egy Boncz Géza-nagydíjas paródia?

    2. Nem tudom eldönteni hogy jó-e ez a szám, de a kolleganőim felhevülve és vágyakozva nézik meg , már vagy tizedszer…

  4. Jódliban inkább a Szandit szeretem, főleg így nyáron, kevésbé izzad tőle a lábam.

      1. Igen. Megkérdezte merre van a mellékhelység, és kiment. Töbröl nem tudom.😁

    1. Az új ezdők már látják, hogy kivel nem kell foglalkozni…kérdés, hogy az új tulajok tudják-e, hogy kiket kell a helyükre igazolni. :)

  5. Ma bejelentés várható (legkésőbb holnap), 3 játékos jön, 2 ma ott volt a találkozón délelőtt

    Milan Rados jön DVTKból (kapus),
    Tóth Bence (kövesd) (támadó – támadó kp)
    (ők voltak ott)
    Felis Burmeister (korábban Vasas, most német harmadik, ő most bont szerződés a németekkel a napokban)

    1. tényleg… de szar már 12 éve folyamatosan az NB2-ben játszani.. ja hogy 2 kupagyőzelem, bajnoki cím és európai kupaindulások.. nem unjátok még az előre károgást? :D (nyilván annak szól, aki ezt csinálja minden átigazolási szezonban)

    2. Hát :D az info biztos jó lehet, csak nem azok, nem akkor és nem ott :D (bocsi, de ez kb tényleg ilyen “info” volt)

    3. menj már a kamu híreiddel, itt a hír aszályban még komolyan veszik :D

  6. Baráth:
    “Szerencsém van, hogy olyan csapatnál szerepelek, ahol megtanítják hogyan kell játszani, irányítani a mérkőzést, lassítani, vagy éppen gyorsítani a játékot, és a kint tanultakat tudom kamatoztatni a válogatottban.”

    Ez a Honvéd kritikája lett volna?

    1. Nem,nem.A vén hülye(Hegyiek után free),simán kivágott az ablakon 1-2millio eurot,akkor is ha mi csodálkozunk a Boti játékán a legjobban.

    2. Nahát! Ki gondolta volna, hogy Missouriban tudják, mi az a taktikai utasítás… :)

      Mindegy, beleférnek az ilyen ostobaságok is. Általában nem a sok eszükért szeretjük a játékosainkat.

      1. Persze, az sincs kizárva, hogy van közöttük olyan, akinek / úgy ” általában “/ több esze van, mint neked!…

        1. Na, úgy látom, legalább van valaki, aki komolyan vette ez idézett megállapítást. Gondolom, te azt is komolyan vetted volna, ha azt olvasod, hogy a melegvizet is ott találták fel.

          De legalább érdemes volt előjönnöd az illegalitásból…. :)))

          1. Bocsánat, de akár komolyan is vehető!
            ( Újabb /most éppen futballistát, futballistákat / degradáló honfitársi megnyilvánulás )
            Szerzőjét ” ismerve “, főleg…

              1. Akkor ragozzuk tovább; ahogyan, amilyen formában leírtad, az értelmezhető úgy is, hogy valóban így vélekedsz a ” játékosainkról “…

      2. Miert hihetetlen, hogy egy a Honvedban nevelkedo jatekos, mashova kerulve meg tud ujat tanulni? 😀 Nincs ebben semmi rossz, minden orszag/bajnoksag es plane minden edzo mas.
        En nagyon remelem, hogy a Holi is sokat fog fejlodni meg.
        Persze homokba is dughatjuk a fejunkent mikozben luxemburgi csapatokkal jatszunk ki-ki meccset (es vesztunk) az EL selejtezojeben.
        Nincs semmi gond a tanulassal.

        1. De ugye azt azért nem kell feltételeznünk a magyarországi (tehát nemcsak magyar) edzőkről, hogy meccs közben nem szoktak taktrtikai utasításokat adni a csapataiknak. Mert ha az újdonság Botinak, amit ír, akkor nemcsak Supka, de Rossi is tökéletesen alkalmatlan volt a feladatára.

          De inkább az a helyzet, hogy kérdezték, hát mondani akart valami eredetit. Ez lett belőle…

          1. Nem azt mondta a Boti, hogy eddig nem kapott taktikai utasitasokat, hanem hogy olyan dolgokat tanult amit a valogatottban is tudott hasznositani. Ez ket teljesen kulonbozo dolog.
            Azt sem mondta, hogy a Honvedban nem tanult ilyeneket a Rossitol vagy a Supkatol, de ha mindenaron meg akarsz sertodni akkor parancsolj, en nem latok ra okot. 😀

            1. Akar a fene megsértődni, nekem nincs miért. Talán, ha edző volnék… :) Azon inkább egy jót mosolyogtam, hogy a játék gyorsítására vagy lassítására vonatkozó taktikai utasításért Missouriba kell szerződnie a magyar játékosnak. :)

              1. Miért kellene ahoz taktikai utasítás??? Meccs közben az edző ugrál, mutogat… szerinted abból a játékosok mit érzékelnek?? Megsúgom, ezért oktatják le a játék olvasását, hogy a paraszt észlelje, hogy mikor kell gyorsítani és mikor kell lassítani a játékot.
                Én már nem lepődök meg semmin…

      3. Nem szeretem az ilyen jellegű nyilatkozatokat, dehát látszik, hogy egyszerű is focistákról van szó, és nem irodalmi világtehetségekről.
        Amikor megy a szekér, akkor mennek az ilyen nyilatkozatok, aztán amikor haza kell kullogni, mert megragadtak egy alacsonyabb szinten, akkor meg csodálkoznak, ha a régi klubjaik inkább nem kérnek belőlük (lásd Bobál tesók).
        Jobb lenne nem oda szarni, ahonnan előtte kétpofára zabáltak. Nagyjából ennyi a véleményem.

          1. Szégyelljétek magatokat, hogy ilyeneket írtok egy olyan játékosról, aki mindig teljes szívvel küzdött a csapatotokért.

            1. Pontosan. Raadasul ugy, hogy soha semmi rosszat nem mondott a csapatrol. 😣

        1. Lehet, hogy csak szemléletbeli kérdés. Ott a védő esetében is elvárás, itt meg mondjuk a középpálya dolga. Mellesleg a válogatottban is kissé más volt a feladat, mint amit itt játszott. Sokkal többet volt náluk a labda és többször ő indított 40-50 méteres labdákkal. Érdekes módon Orbán egyszer sem.
          Egyébként ez nem a klub ellen irányul. Legfeljebb az edzők vehetik magukra, de ez pont most duplán furcsa lenne, lévén Rossi a szövetségi kapitány.

          1. Akkor is félreérthetően nyilatkozik. Ilyenkor azért nem ártana kicsit odafigyelni arra, hogy mi mond. Ha nem egyértelmű, akkor legalább egészítse ki valami magyarázattal…na mindegy, lehet csak én vagyok az ilyen nyilatkozatokra túl érzékeny. :)

            1. Minap az egyik időjós hölgyike alkohol fogyasztást javasolt a kánikula ellen, peddig 1000x állt már kamera előtt, sőt, gyanítom diplomája is van, arról nem is beszélve, hogy ez a szakmája!
              Miért kell azonnal lenézni, a szellemi qvalitását / általánosítva!!! / megkérdőjelezni valakinek csak azért, mert futballista?!
              Tessék évente 2x-3x kamera elé állni, azonnal és spontán reagálni, a sokszor értelmetlen, agyament kérdésekre, és ha kikezdhetetlen válaszokat adtok, akkor TALÁN! hitelesebb a kritikai észrevétel!
              Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokszor nem a teljes riportot adják le neked, hanem szerkesztettet, vagy éppen az írott médiában, szavak, mondatok jelennek meg teljesen másképpen, mint ahogy az valójában eredetileg elhangzott, teljesen más értelmet adva az egész mondandónak!

              1. Ami az M1-s hölgyikét illeti, nos inkább nem feszegetném, hogy vajon milyen referenciával vagy éppen szakmai tudással került oda. Ekkora hibát nem lehet szerintem véteni egy közmédiába (vagy legalábbis annak csúfolt szervezetben). De már jópár müsorvezető elszólásán látszik, hogy ott a szakmaiság már nem mérvadó.
                Nézd meg hogy hány diplomás, felsőfokú végzettségű aktív futballista van és rádöbbensz, hogy nem feltétlenül az eszükért szeretjük őket. Nincs ezzel baj, legyen technikás, tegye oda magát a pályán, és minden okés.
                Boti esetében a problémám abból fakad, hogy úgy nem tud fogalmazni. Nem tudom, hogy fenti idézetet mikor mondta, milyen apropóból, de úgy gondolom, hogy egy focista (pláne, ha válogatott) számíthat arra, hogy riporter alany lesz. Ez nem az utcán megállítós kategória, amikor az ember nem számít rá. És ha már így alakult, akkor igenis tudja már azt a mondatot úgy megfogalmazni, hogy azzal ne sértse végig a szakmát, vagy legalábbis ne legyen mögöttes értelme annak a mondatnak.
                “Szerencsém van, hogy olyan csapatnál szerepelek, ahol megtanítják nagy súlyt fektetnek arra, hogyan kell játszani, irányítani a mérkőzést, lassítani, vagy éppen gyorsítani a játékot, és a kint tanultakat tudom kamatoztatni a válogatottban.”
                Egy szót változtattam meg, és máris semmilyen mögöttes értelem nincs. Úgy gondolom, hogy focista keres annyit, hogy megengedhessen magának olyan tanfolyamokat, ahol megtanítják őket kommunikálni. Ez nem szégyen, ez egy profi futballistának egy fontos velejárója kéne, hogy legyen.
                Ettől független imádom Botit, nincs vele problémám, egyik kedvencem a Kispesti fiatalok közül.

                1. Ha az az egy szó nincs, akkor abba köt bele a szakzsargon, hogy pl. ..” nagy súlyt fektetnek…” . Mert akkor ezzel azt akarja mondani, hogy itthon lesz.rják az ilyesmit, tennék fel a szemrehányó kérdést!
                  Mi van, ha pl arra gondolt a Boti, hogy kint az amcsi csapatok között játszhat olyan csapatban, ahol ezeket megtanítják, a többivel ellentétben?! :)
                  Nem akarok senkit bemózerolni, de hallottam én már kézilabdázót, vízilabdázót is, sőt! Katinkát is úgy nyilatkozni, hogy akinek ez a legnagyobb élvezet az életben, az lazán kötözködhetne.
                  És van itt még egy fontos dolog! Mi van akkor, ha spontán őszinte volt, és igazat mondott?! Mondjuk valóban a hazai futballra értette amit mondott..
                  Ha már egy mezei szurker is így reagál az őszinteségre, akkor mitől várjuk a fejlődést?! ;) :)

    3. Emberek, álljunk meg egy pillanatra. Botond szintet lépett. Bekerült a válogatottba, és helyt állt. Úgy néz ki, hogy Orbán Vilivel ketten hosszú évekig lehetnek kitűnő megoldás a belső védő páros szerepre. Őszintén megmondom, én mindig bírtam Botit, de nem gondoltam volna, hogy ilyen magasra jut. Nagyon büszke vagyok rád, Botond!
      Ami a nyilatkozatot illeti, egyszerűen tanult valami újat, egy új szemléletet, eszközt, és azt képes használni a válogatottban. Fejlődött. Ez óriási. Csak így tovább, Botond!

  7. Szerintem Boti azért nyilatkozhatott ilyet, mert most még új az élmény, egy kicsit mindent jobbnak-nagyobbnak lát, mint nálunk.
    Pont az amerikai bajnokságban tragikomikus a védekezés (nem véletlen, hogy annak idején még Hercegfalvi is simán sztár lett volna az USÁban, ha nem sérül meg), tehát egy-két új utasításon túl amiben inkább fejlődhetett, hogy

    – több néző előtt játszik, megszokta jobban a nyomást
    – az amerikai közeg adott neki magabiztosságot
    – van pár jobb csapattárs és ellenfél, így ő is jobban felpörgött

    1. Jól látod. Az a miliő egészen más, és alkalmas arra, hogy feldobjon. Ami a hazai környezetről nem nagyon mondható el.

  8. “Hegedűs Márk, Kovács Nikolasz és Lukács Dániel is megjelent az első napon.”

    Márkra kíváncsi leszek… Ő már nem olyan fiatal, 21 éves és a 29 meccs 8 gól – os mutatója nem mondható parádésnak, de régebben intelligens és fineszes srácnak tűnt, örülnék, ha tudna meglepetést okozni.

      1. Senkit nem akarok megbántani, de talán Gergényi és Erdélyi kivételével a többi kölcsönjátékos nincs az nb1 felső részének szintjén – szerintem.

        1. Azért pár edzésen megnézhetné őket a stáb, ennyit talán megérdemelnének.

        1. köszi!
          van/volt potenciál a gyerekben, ki tudja most milyen formában van, mennyire viselte meg ez az elcseszett időszak…
          amúgy ennyi szívás után még mindig van magyar fiatal, akit be lehet hülyíteni olasz melóval…?
          le kéne sittelni pár ügyököt, néhány tényleg strici szinten műveli a szakmát. :/

        2. Igen, ráadásul a Rossi mindig “áradozott” róla, a Sanino “beszélő” viszonyban van vele, ő ugye olaszban van, a Palermo “szabadulni” akar tőle /jövőre ingyen mehet, addig meg sokba kerül/. Highlander spori szerint pénz dögivel 😉…Összeállt a kép!😎

          1. De most komolya/bba/n. Rossinak jó lenne, ha szemelőtt (jól!) játszana, a Palermo akár occón is adhatná, ha a tovább értékesítési százalékkal is beérné…
            Ha még se mi, akkor tényleg az aljcsut lehet, szerintem a bubi-fagyi nem pályázik rá…

    1. Rettentoen orulnek neki! Balogh, gyere ide!! Tobb eselyunk lenne szögletből is fejjel golt szerezni :)

    2. Áhh. Balogh nem egy nagy extra. Egy Eppel szinttől kurva messze van. Volt egyetlen egy jó meccse,oszt’kész. Drazic ezerszer jobb és értékesebb játékos pl.
      Őt kellene inkább kifizetni.

  9. Azért az érdekes és elgondolkodtató, hogy mennyire furcsán értékeljük mi is saját játékosainkat. Másfél éve még itt a fórumon is, ha valaki feldobta, hogy Botit a válogatottba, akkor jöttek a kommentek,hogy ugyan nem válogatott szint,szeretjük, de…. Stb. Aztán kiderül, hogy igen is az! Filip dettó. Javaslom becsüljük meg és bízzunk az olyan játékosainkban, mint Geri, Gazdi, Batik (igen ő), Temesvári, Szendrei, Banó-Szabó, Milu, Czipf stb. Mert igen is megbizható,jó játékosok, csak bizalomra van szükségük és bizonyítanak.

    1. Baráth 2018 tavaszán Supka alatt lendült válogatott formába, már tavaly nyáron írtam, hogy a tavaszi teljesítménye alapján abszolút válogatott szint és kiemelkedően játszik.
      Én úgy emlékszem, hogy a tavasz legjobbjának jelöltem tavaly nyáron.

      Baráth abszolút Supka embere volt, Hemi is kiemelte, hogy a kedvenc játékosa volt Supkának, míg Rossi sokszor volt vele elégedetlen.
      Holender is Supka kezei alatt került. válogatott formába.

      1. néha a legjobb elemzéseket írod és néha a legnagyob SA fényező lúzerségeket.
        nincs a világon még 1 ember, akinek Boti vagy Filip válogatottságáról SA jutna először az eszébe. :)
        legnagyobb mértékben mind2 Rossinak köszönheti a válogatottságot.
        ha nem Ő a kapitány, bő keretbe sem kerülnek Honvédosok
        ui.
        még azt sem mondom,h Ati rossz edző, mert nem rossz, sőt volt jó is, de egy ideje qrvára átlagos, szürke…unalmas, gyakran nézhetetlen csapatjátékkal.

        1. Maga Rossi ismerte el pár hete , hogy nem látta meg Holenderben azt, amit Supka meglátott.

          Én nem fényezek senkit, csak azt írom, amit látok.

          Én Rossit is szerettem, megkönnyeztem, amikor elment, de Supkát szakmailag nem látom rosszabbnak Rossinál.
          (Rossi a kommunikációjával, valamint a szakmai stábjával volt jobb és azzal, hogy Olaszországból tudott hozni egy Lanzát és olasz volt, nem sértődött meg a bekiabálásokon addig, amíg el nem kezdte kissé megérteni… :) (ezért mondott le 2013ban).

          Mégegyszer, a tény az, hogy Baráth tavaly 2018 tavaszától kezdett kiemelkedően játszani, előtte voltak borzasztó meccsei is (pl. Hapoel elleni visszavágó).
          És, hogy nem fényezek senkit, arra tanúság az, hogy én ezt már tavaly nyáron is írtam. (Majd ha lesz időm, vissza is keresem a kommentemet.)
          És Holendernek is ez volt eddig az egyetlen igazán kiemelkedő idénye.

            1. Igen és akkor kaptunk róla gyorsan kettőt kb. 15 perc alatt, vagy hogy.. :( :(

        2. Bajnokságot is “gyakran nézhetetlen csapatjátékkal” nyertünk Rossival. Mert a keret meghatározza, mit tudsz játszatni a csapatoddal.

          1. Ez tiszta sor… De azért egy polcra tenni Rossit meg SAt, erős aránytévesztés.

            1. Abban feltétlenül nagy a különbség, hogy Supkának nem volt akkora mázlija, mint Rossimak, hogy egyszsrre két, sokkal erősebb csapat szórakozza el a bajnokságot.

    2. Azért az a kopasz talján is kellett hozzá…:) először nálunk, aztán most a válogatottnál jól összeszedi azokat a figurákat, akikben látja, hogy tud hatni rájuk és van bennük kellő alázat és erő, hogy megcsinálják, amiket kér!
      ha működik ez a kémia a csapatnál, akkor jönnek a váratlan győzelmek, bajnoki címek…stb.
      mert Rossival szintet léptek ezek a csávók és a Honvéd és a válogatott is.
      Szabó bácsi belerondított nálunk a bajnoki kémiába…:/
      de kiváncsi vagyok, h nemzeti szinten meddig tudja tolni Marco Rossi, aki -mint tudjuk- uno di noi !! :)

    3. 1 eve en en azt irtam, hogy Botiban benne volt a valogatott szint, de valahogy az utobbi evekben nem lattam a fejlodest.
      Viszont teny es valo, hogy a valogatott meccset mondhatni hiba nelkul hozta. Remelem hosszu tavon Wilivel jol jol fo muzsikalni.

  10. A szerződés bontásokkal jól haladunk,bár csak a kötésekkel is így haladnánk!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.