Mastodon

Gyors riport holnap késődélutánról

Időutaztunk egy kicsit holnap délutánra, és a sorsolást követően körbekérdeztünk a csapat és a háttérszemélyzet, a blog szerkesztői és olvasói között, hogy hogyan is értékelik a párosítást.

Giovanni Sannino: A Maccabi Haifa egy erős bajnokságból származó, jó csapat, tradicionális klub, tiszteljük őket. Valószínűleg 5-3-2-vel indítok ellenük, de ez lehet akár egy teljesen más taktika is. Az elkötelezettség a lényeg.

Vlada Avramov: Lényeges lesz a kapusok felkészítése, és sokat számíthat nekünk Rubi helyismerete, aki a helyi ligából érkezett. Bizakodó vagyok.

Robi Lefkovits: Oh, what a surprise! Honestly saying, I’m looking forward to the games, and I never thought that I’d come back to Israel so soon. But – let it be!

Tonci Kukoc: Nikita Rukavytsya meg leszel basva.

RW: Szárnyalok. 2017 után megint mehetek a keresztesek nyomába, ráadásul Haifa az egyik leghangulatosabb és legkellemesebb éghajlatú település ott. Ebből megint 4 oldalas beszámolóposzt lesz, csak a többiek szöttyögését lesz kurva idegesítő hallgatni 3 napon át.

Végh Hanta: Helló Haifa! Csuriban volt a kezem a tengerpartért, de kocsis Balkán túrára vágytam. Ráadásul egy normális kontinentális IPA nem sok, annyi sincs a helyszínen, vehetjük a drága Maccabikat. Haifa az izaeli Tel-Aviv. Remélem a második fordulóra kihúzuk a Transznyisztriai Köztársaság egyetlen kupaindulóját, én már csak a vérhasas hamburgerben hiszek, Faterjaim. Tirolba azért kizúzok előtte. Na megyek, basztatom RW-t. hogy intézze a repjegyet. Addig valaki egy jó Mad Scientistet a Futballházban?

Lassie19: Néhány szóban a sorsolásról. A többséggel ellentétben nem örülök a sorsolásnak. Az izraeliek jó évtizede a Kolya Avramovich álta kifejlesztett strong pressinget játsszák: egy félidő 100%-os nyomás, majd arra még rátesznek +10 %-ot. Most válik el a szar a víztől, hogy mit tud Sannino. Ha valakivel, egy olasz edzővel verhetjük ezeket a főníciaiakat, a fogalmatlan Supkával esélyünk se lett volna. A keret jól alakul, még kellene hátra 1 jó középhátvéd, egy amolyan vérívó szerb, előre pedig egy gyors csoki a Moutarival ellentétes oldalra is. A Lanza-vissza pletykák nem izgatnak, az olasz már kiégett. Sok múlik hátul Kamber Gyuriékon.

kgyula: Ha Kamber Gyuriékon múlik sok minden, akkor a szurkolók túra helyett inkább nyaralni menjenek a Balaton-partra, jobban járunk.

Latabár: Az ilyen hozzállással pedig jobb, ha egyesek szintén a Balaton-partra mennek, mert ez minden, csak nem segítség a csapatnak.

Highlanders: Olvasom a bezrityózott hozzászólásokat az öreguraktól, sírok. Én nem úgy nőttem föl, hogy egy szánalmas magyar hobbicsapatnak szurkoljak, akit mindenki aláz – egy izraeli klub nekünk nem volt ellenfél, és a daliás idők jönnek vissza. Lanza… ki beszél itt Lanzáról… könyörgöm, ez már nem a Hemy klub, itt ne filléres igazolásokban gondolkodjunk. Lesz új Lanza, csak nem 32, hanem 24 éves, és nem itthonról, hanem topligából,de többet egyelőre nem mondhatok. Amúgy a galileaiakat oda-vissza ütjük, nem kell beszarni, a második fordulóban pedig irány Prága!

Trágár Tábornok: Prágát adom!!!!!!!!!!

Pelso: Szerintem sem igazolunk eddig rosszul, és RW is inkább írjon valami jó viszaemlékező sorozatrészt, mert ez a keresztesháború mániája meg a Supka- és Hemy korszak lassan bearanyozása kissé kontraproduktív, ne erre pazarolja a tehetségét. A sorsolás viszont szerintem necces, ezek a mediterrán csapatok sportdiplomáciailag sokkal jobban fekszenek az UEFÁnál, semmint hogy mi simán továbbmenjünk, de az is biztos, hogy az állandó szöttyögés sem segít. Adja majd valamelyik TV? Azért a Ben Hatira-Heffler középpályát kicsit féltem a szétfutástól.

Andrea: A szádra vigyázz!

Áfonya bácsi: Isser Sadra? Jó kis középpályás volt valóban, de már visszavonult tudtommal.

Gianluca DiMarzio: A sorsolást Fabio Cordellával, a Honvéd 5 éve regnáló szakmai igazgatójával és leendő játékosával, Mirko Vucsiniccsel néztem végig. Egyöntetű véleményünk, hogy van esély a továbbjutásra.

AW69: Érdemes körbenézni mindenkinek a Maccabi honlapján és a végtelenül fantáziadús és egyedi mezeik között, vagy az online stadiontúrát végignézheti bárki a webkamerán keresztül. Valahogy így képzelek egy egy profi futballklubot, és bízom benne, most már mi is ilyen irányba indulunk el. A tippemet illetően se a “szöttyögők” se pedig a túlzóan optimisták közé sem állnék be, óvatos duhaj leszek és kivárok az első mérkőzésig.

Pinokkió Jani: Végre egy verhető ellenfél. Fegyverbe!