Nyaralóskispest 2019.06.28.

N’Gog és Moutari is csatlakozott az edzőtáborozó csapathoz // a honvedfc.hu elismerte a pletykát, hogy Moutarit a Mezőkövesd nem engedte el eddig. Szimpatikus.

sorsoltak az NB I-re // a Diókkal kezdünk, az még kérdés, hogy hol, mert az MTK pályája az első forudlóban még fogalt lesz. A Fradit és a Videoton kétszer fogadjuk, Kisvárdára egyszer, Felcsútra és Zalaegereszegre viszont kétszer is megyünk. Ha jól csináljuk, az utcsó fordulóba ismét kiejthetjük a Felcsútot. (További részletek itt.)

Palmes és Vólent // próbajátékon van a román kettőbe frissen feljutott Csíkszeredánál – tudtuk meg a helyszínen. Ha jól emlékszem, Palmes még mindig a mi játékosunk, és Barcikán csak kölcsnben volt az elmúlt években.

Gergényit // végleg szerződteti a ZTE. (Hétfői hír, csak lemaradt eddig.) (via ZAOL)

erdélyi futballszótár // egy kis érdekességként beszúrnám ide azt a két szót, amit az elmúlt napokban tanultam:

 • kiszállás // magyarul: túra, vagyis az a helyzet, amikor a csapatod idegenben játszik. A szó a román deplasare szó tükörfordítása egyébként.
 • galeri // magyarul: tábor, vagyis szurkolói csoport.

Elég jó szavak, kéne használni otthon is.

“Nyaralóskispest 2019.06.28.” bejegyzéshez 116 hozzászólás

  1. a galeri = banda, regen a hirekben is gyakran szerepelt. Ujsag cimlapjan is emlekszem meg a 80as evekböl “Galerik verekedtek össze New York-ban!”, A vilaghaboru utan is hirhedtek voltak a pesti galerik :)

   1. Kissé túl voltunk lihegve! 😉
    Nem mondom, hogy mindig teljesen korrektek voltunk, de /legalábbis mi / a boxert is aljas dolognak tartottuk, a mai sunyi késsel/bicskával vagyok vagány típusú senkiket pedig magunk írtottuk volna

   2. Ha 3 fiatal beszélgetett az utcán, ráadásul farmerban, rögtön a rendszer ellenségei lettek, és megkapták a galeri nevet. Én csak galériának hívtam, ha anyám megkérdezte hova megyek.

 1. Palmes kölcsönben volt Barcikán, nem volt rossz, szívesen láttuk volna még a csapatnál, nem értem, hogy miért nem maradhatott akár végleg.

 2. A “galeri” kifejezést ismeri a magyar nyelv, csak kikopott a hetvenes-nyolcvanas években a mindennapi beszédből.

  Egyebekben aggodalommal figyelem az átigazolásokat… nem érzem, hogy nagyon erősödnénk, sőt. Valaki öntsön lelket belém! :D #csak

  1. A háttérben biztosan megy az alkudozás pár játékossal. Ennyi elég? :D

  2. Tegnap láttam CR felszállni a kék metróra a határ út felé. Persze lehet, hogy ez csak a hőség hatása volt.😁

   1. Nem mondta, hogy “Tesa, mutassad már meg a telefonodon az időt!”? :D

   2. A múlt héten én is láttam Lisszabonban… Ananászt árult a kikötőben :D

  3. elsején valami lesz…bejelentések, amitől megnyugszol. :)
   vagy nem.
   de bejelentés az lesz.

  4. Hát ha lelket nem is tudok beléd önteni -jó hír hiányában-, azért tisztul a kép. A “Szurkolói kívánságlistáról” két nevet ma kihúztak: Koszta, Molnár…
   Azért az izgat, hogy
   – nem akartuk (miért, jobb jön?!)
   – Ő nem akart?
   – vagy kevés a zsé?
   – netalán a kövesd durcizik a Moutari miatt, és csak azért se hozzánk engedte?

 3. @veghhanta , off, csak jelzem, hogy az idei Snooker Gálán Trump-Higgins VB-döntő visszavágó lesz, le ne maradj a jegyekről!

     1. Nem véletlenül jönnek ide, múltkor is kezet foghatott velem Judd, egyből meg is nyerte a vébét. Szerintem most is ebben reménykedik, de csak John fog kapni tőlem egy ötöst.

  1. Apám nagy snooker rajongó. Kösz az infot, remélem, el tudom rá vinni az öreget. 😎

   1. Nincs mit, jó móka szokott lenni, én az előző kettőn is voltam. Bár nyilván nem veszik túl komolyan a srácok, de épp ezért általában látványosabb és nehezebb lökéseket is bevállalnak, mint élesben szokás.

 4. Mindenre reagálva :

  – n’Gog és Moutari : két kulcsjátékos, két gólfelelős futott be.
  A franciától idén, egy jó alapozás után legalább 15 gólt várok !
  A Mezőkövesd pedig láthatóan sértődötten próbál visszatartani elvágyódó játékosokat.Moutarit ugyan elengedték már de Molnár Gáborral még szaroznak és nyomás alatt tartják.
  – Gergényi : Jól tette hogy aláírt végleg a ZTE-hez. az ő karrierjében annyi van benne hogy jó esetben egy NB’-es csapatban kap némi esélyt, vagy stabilan az NB2-ben. Jó gyerek, lelkes , genetikai problémák vannak.Nem focista alkat. Viszonylag hosszú vékony felsőtest alatt ritka rövid és görbe lábak.Így futógyorsaságban nem nagyon tudja felvenni a versenyt illetve becsúszni sem fog tudni soha védő módjára.
  – Vólent : Az első fecske…Tonnányi gólt vátunk tőle , alig 16 évesen bemutatkozott mint első fecske.. Alkata jó,a feje a rossz :) komolytalan megélhetési futballista lett belőle, abból is a másodosztályú…
  – Gróf Dávid : nyilatkozta hogy nem csak kézzel hanem lábbal is jónak kell lenni. Hát tudod Dávid , te már szájjal és nyelvvel is jó voltál.Ugyanis amikor elsőként itt nyilvánosságra hoztam hogy szolipalival vacsorázgatsz akkor telehisztizted a sajtót hogy ez egy hazugság, illetve nyelvvel pedig kellően kinyaltad a picsáját új “profi” klubodnak… Most már csak a valagaddal kell jónak lenni hogy ne sebesedjen ki a kispadon való ücsörgéstől.
  – Király volt az élő stream az első felkészülési meccsről !Igaz még semmit nem láttunk a rossz képminőség miatt de olyan árgus szemekkel néztük mint még soha semmit ! Kezdetnek nem rossz, várjuk a folytatást !
  Egyébként isteniek a mostani videóösszefoglalók.Olyan igényesen meg van csinálva mintha egy reality show-t néznék.Annyi a különbség hogy itt a szereplők nem senkiháziak belvárosi nyomorultak magamutogatók, hanem sportemberek !
  Várjuk a további részeket !
  – Szolgálati közlemény Latabár Kálmánnak : Múltkor rossz videót linkeltem a véleményem alá, ezért nem köszöntek vissza belőle a várt mondatok ( két videó jelent meg aznap Sanninóval, és a másikat raktam fel) ! Im so so sorry !

  1. Molnár ma igazolt Kövesdre, nem teljesen értem, hogy mit szaroznak vele.

    1. Még mindig nem értem, hogy ebben mi a szarozás. Kölcsönben volt csútról, ahol eleve nem számoltak már vele, de még lett volna egy éve. Kövesden meg szerették volna továbbra is megtartani. Mi ezzel a gond?

  2. Az utolsó bekezdésed nekem szántad?
   Mert a Latyi ok, de a Kálmi nem! 😉😁
   És mivel / gondodlom a korom miatt / nem emlékszem már a konkrét szitura, nem szeretném, ha félre értenék valamit!
   Segítesz, melyiket nézzem újra?

   Ui: amúgy egészen korrekt a kommented!
   1 like

  3. Szia. Utolsó előtti gondolatodra reagálva, milyen streem (link) illetve milyen videók (link)
   Én semmit sem látok? Köszönöm

  4. ” Király volt az élő stream az első felkészülési meccsről !”
   Én inkább úgy fogalmaznék, hogy király kezdeményezés volt az élő stream, úgy gondolom, hogy még lehet rajta finomítani.

   “Most már csak a valagaddal kell jónak lenni hogy ne sebesedjen ki a kispadon való ücsörgéstől.”
   Én úgy gondolom, hogy szakmailag élete legrosszabb döntését hozta (még ha anyagilag a legjobbat). Ugyanis, ha kiszorítja Dibuszt, akkor hatalmas nyomás alatt kell védenie, mert Dibusz mégiscsak egy régi fradista kapus, őt jobban kedvelik. És ott nem fog beleférni az ilyen újpest elleni lepkék, és meggyőződésem, hogy olyan feltétlen szeretett sem fogja övezni, mint Kispesten (Lanza effektus).
   Ha pedig nem tudja kiszorítani Dibuszt, akkor ott fog rohadni a kispadon, esetleg MK mérkőzéseken védhet. 3 év stabil kezdőzés után a cserekapus poszt nagyon demoralizáló tud lenni. De megérdemelné.
   Szumma szummárum a két dudás egy csárda effektus helyzet nem biztos, hogy szerencsés helyzet lesz a Fradinál. Ennek a párosnak nagyjából 1-1,5 évet jósolok, utána valamelyik távozni fog.

   Ami Sanninót illeti, Ő egy kicsit olyan, mikor egy nagyon márkás autónak Te leszel a 20. gazdája. Vagy egy hatalmas élményt nyújtva szántja fel Veled az utakat és életed döntésének tartod, vagy átkozod a napot, amikor rádöbbensz, hogy nem véletlen passzolgatta el mindenki magától az autót, annyi próbléma van vele.

   1. Mar hogy mindigis szimpatizalt? A focistak mindig, mindenkivel szimpatizalnak, foleg azzal a klubbal, ahova kerultek. :)

    1. Amugy remelem csak nem akartuk annyira, ellenkezo esetben az ujpest moge vagyunk bearazodva penzugyileg. :)

     1. Sokat nem tudott volna nekünk segíteni,ezt írtam korábban is,mikor felmerült a leigazolása(cserepadra jó,kezdőbe kevés).

      1. Egy magára talált Koszta sokat segített volna..Legalább lenne egy emberünk, aki szabadrúgásból gólt tud lőni..

       1. Aki látta a Diósgyőrnek lőtt szabadrúgás-gólját meg a Lokinak rúgott harmadik gólját, annak a két évvel ezelőtti eligazolása után ez a mostani átigazolása újabb óriási veszteség.

        1. Mezőkövesden sem tudta megváltani a világot,pedig ott is volt aki kiszolgálja őt jó labdával.
         Nem véletlenül került ki a kezdőből a tavalyi viszonylag sok rúgott gólja ellenére is.

      2. Ha a kezdőbe kevés, miért jó a cserepadra?
       Mindenesetre két éve a debreceni védelemnek kurva sok volt a kezdőnkben Koszta. :)

       1. Azért,mert a kezdőbe az erősebb,jobb játékosokat szokták tenni. :) Általában(kivétel nyilván itt is van).
        Kezdőcsatár nálam,ha dobogóért megyünk,akkor a Lanza,Eppel szint.
        Ha középmezőny,vagy “szar minden” szint,akkor mások(itt helyettesítsd be a neveket nyugodtan).
        Maradva az első verziónál,második félidőre elfáradt védelem ellen jó a Koszta kaliber is. Komoly célokért,elsőszámú csatárnak ő kevés.
        A második mondatod az oké,az úgy volt(csak ne felejtsd el,h korán megszereztük a vezetést és tudtunk kedvünkre kontrázni,Kosztát meg volt aki kiszolgálja pazar labdákkal).

        1. No, majd ha valaki kevés a kezdőcsapathoz, annak a kispadon se lesz helye, akkor lesz a Fradival, Vidivel versenyképes keretünk.
         Bár a “megvan a kezdő, kész a csapat” szemlélet most is tévedés.

     2. Mibőll gondolod, hiszen már két szabadon igazólhatót igazoltunk! 😉 Igaz Ők legalább jónak tünnek.

   2. Többek között ezért is tisztelem Batikot. Soha sem mond (mondott) olyat, amivel megbántaná a Fradit, és olyat sem, amivel minket bántana meg. Profi és inteligens. Azért sajnálom Márkot, nem lehet könnyű neki, azon kevés játékosok egyike, akinek jelent valamit a Honvéd

    1. Ezt mondom, hogy ezeket a futballistákat senki nem tanítja kommunikációra? Millikókat keresnek és nem képesek egy kommunikációs tanfolyamot végigcsinálni? Hogy mire gondolok?
     Botka, Lanzafame, Baráth, Koszta, Gróf nyilatkozataira, amikor is még ki sem simul az új mezük a testükön, de már hihetetlen megalázó mondatok hagyják el a szájukat, kés döfve ezzel az őket imádó szurkolókba. Ez vajon mire jó? Sosem értettem, hogy a pillanat örömébe miért kell elvágni a jó kapcsolatot a régi Klub szurkolóival, és egy esetleges későbbi visszatérést megnehezíteni.
     Ezzel szembe kiemelném Eppel, Zsótér, Batik nyilatkozatait, akiknek sikerült intelligenciát belevinni a Kispestet érintő nyilatozataikba.

  1. Hát, ha ez az ő döntése volt, és nem akart “hazajönni”, akkor üzenem neki, hogy hüje. Itt valaki volt, Kövesden közepes. “Itthon” magára találhatna, de megint elmegy az ismeretlenbe.

  1. Valamilyen fertőzés van a vízhálózatban a stadionban ha jól tudom, sztm érthetőbb lett volna ha ezt beleírják.

    1. Megfelelő zsebbe csúsztatott pénz nélkül pedig nincs negatív vízminta. :)

     1. Egyszer nekem is volt ilyen, a cső hálózat rendben volt, csak a perlátorok voltak szennyezettek. Szívtunk vele vagy 2 hetet. Perlátor le, 1 nap hypo és rendbe jött, de addig nuku papír.

      1. Az nem perlátor, hanem ahogy egyik vevőnk elnevezte: kavicsfelfogó. :)

       1. Nagyon jó név, a homok is nagy nagy kedvence a csaptelepnek.😂👍

 5. Azt biztosan tudjuk, hogy holnap 11-kor lesz az edzomeccs?Jo stream biztos lesz, gondolom a Zenit nyomja majd.(ez nem kritika az elozo meccs sream-je kapcsan ami legalabb volt, inkabb csak egy remeny az elvezheto meccselmeny kapcsan😊) Kosztat amugy sajnalom, en nagyon birtam a jatekat…

 6. Ha mar Bhv keresunk akkor az Elefantcsontparti valogatott kezdo bhv je a sajat bajnoksagba nyomja nem hinnem hogy valami nagy zsozsoert

 7. csakfoci:

  06/28 19:00
  HONVÉD
  A Ligue 1-ből kieső Caen csapata szívesen tudná soraiban a kispestiek francia csatárát, David N’Gogot. (Ouest-France Sports)

  1. Hát.Kíváncsi leszek, mi lesz ebből. Pénzt nem hiszem, hogy sokat lehet csinálni ebből, de pótolni sem tudjuk.

   1. Még 1 év szerződése van nálunk….. Ha vinni akarják az minimum 500000 euro de inkább 1 milla.
    Annyibol azért lehetne pótolni

  1. “viszont csak mérsékelt következménye a hazai labdarúgás sorsánál jóval súlyosabb társadalmi változásoknak”

   Az nso möglehetősen kritikus hangvételű megnyilvánulása még akkor is meglepő, ha a focit siratja.
   No de valóban hol vannak azok az idők amikor volt 16 csapatos NB1, plusz NB1 tartalékbajnokság, NB1B, NB2, NB3, majd a területi bajnokságok? A TSZ-ek, a kisebb vidéki gyárak, mind-mind finanszíroztak focicsapatot, és használták tömegsportra meg bajnoki meccsekre is a helyi focipályákat. Így azután “akadémiák” nélkül is volt utánpótlás, igaz a játékosmegfigyelőknek biztos többet kellett utazni.

   1. Sőt, sokkal jobb utánpótlás volt. Mi is állandóan a parkban nyomtuk, még egyszer megjelent egy pasas, hogy nem akarunk egyesületben focizni. Ő volt az egyesület edzője.Voltunk 12 -14. évesek

    1. Ha pár évvel korábban jelent volna meg a pasas, lehet ma 2 Dömére lenne büszke a klub.🙂

    2. Nekem mesélték, hogy a grundokon ügyesebben focizó gyerekeket (Dél-Buda) lehívták a Kábel pályára, és ott foglalkoztak velük tovább egyesületi formában. Állítólag a felnőttek kifakult, agyonmosott, megfoltozott(!!!) gatyáit meg mezeit kapták edzésre. El lehet képzelni hogyan néztek ki a háromszor akkora, madzaggal megkötött gatyában a 10-12 éves, pipaszárlábú srácok, de kaptak minden alkalommal tiszta, mosott cuccot!!!!! Aki bevált, az mehetett bajnokira focizni a kölyökmeccsekre, igazi bíróval! Állítólag kurva nagy élmény volt nekik az egész.

  1. Ezt Thibbyvel beszéld meg. Ő tudja úgy, hogy jön Lanzafame.

 8. Állítólag Vernes Ricsivel a diók nem számolnak. A szurkolók háborognak, mert házi gólkirály volt… Vicc, hogy mennyire szar idényük volt, amiből kb Vernes csinált bennmaradást.

  1. No, majd lehúz náluk még egy szezont, és azért fognak háborogni, hogy még ott van…

  1. Lefkovits – Kovács N., Lovric, Batik, Kamber, Kukac – Nagy G, Gazdag, Banó-Sz. – N’Gog, Májer

    1. Csak azt nem értem, hogy a saját csapatukat nem ciril betűkkel írták, csak a miénket.

  1. Vernes csak ellenünk tud jól játszani, úgy hogy semmi értelme.

 9. Ez valami emberkísérlet, hogy a nyár eddigi legmelegebb napján délben játszanak a fiúk?

  Remélem, túléli mindenki, hajrá!

 10. Ha az új csapat még nem is nagyon látszik alakulni, az épülőben lévő stadion annál inkább. A főépület további pillérekkel gyarapodott a legutóbbi fotókhoz képest, és szombaton sincs leállás, megy a munka (magyar kivitelezőnél szinte hihetetlen). :)
  https://uploads.disquscdn.com/images/458242371578c4d27c088c8e23d79dc6a5f3f1494f76ab0eac4e26bc3ffa1e93.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/de8f8d3a2c4987f365bd34387973be788ff6685356e3004894f71958b99f0afa.jpg

  1. Magyarországon az építőiparban a szombat is munkanap. Sajnos.

 11. Eszméletlen, Nagy Geri mennyit dolgozik (ő a legtöbbet), hogy bírja? :)

  1. Valami hasonló teljesítmény (ill. aki képes rá) nálunk sem lenne rossz.

 12. 2-0, Kambi majdnem kifejelte, mint Boti anno, ez most nem jött össze.
  Amúgy csak a 2. félidőt látom, de nem szembetűnő a két bajnokság közti különbség.
  Mondjuk ahogy leírtam, volt egy nagy helyzetük, nekünk meg eddig egy sem igazán veszélyes.

  1. Reméljük, nem forszírozzák a góllövést a ruszkik… Ha ez marad, az még vállalható végeredmény.

   1. Sajnos kicsit megnyomták a végét, amikor az előbb írtam, pont a 2. félidő első 30 perce ment le, amikor csak lötyögtek. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.