Nyaralóskispest 2019.07.03.

Zaka aka Vili távozott // mondjuk vizet azt pont nem sokat zavart, néha játszott az NB III-ban. (via honvedfc.hu)

utcsó ausztriai edzőmeccs // mégsem a Red Bull Brasil ellen játszunk, hanem a szintén brazil C.A. Bragantino ellen, de a lényegen nem sokat változtat, mert a wikipedia szerint a két klub néhány hónapja egyesült, és jövőre már RB (azaz Red Bull) Bragantino néven fut majd. A kezdés délután hatkor, streamben reménykedünk:

“Nyaralóskispest 2019.07.03.” bejegyzéshez 504 hozzászólás

 1. Úgy hallottam Puffinnak hívják a következő igazolást. Erős és legyőzhetetlen akarata van. 😋😂

 2. Ha gólt lő, akkor a tábor rázendíthet az “Old MacDonald had a farm” kezdetű világslágerre a “Meki bebaszta!” helyett.

 3. Valamit nem értek. A tavalyi luxemburgi legyőzőnk nem kiemelt volt az EL-ben? Mert most játszik előselejtező döntőt.

  1. A csapat koefficiense/kiemeltsege, es a szövetsége koefficiense (ami eldonti h hol indul), kulonbozhet

    1. sőt mi több, most jobban utána néztem, a 8 legalacsonyabb pontszámú tagországnak kell legalább egy csapattal az előselejtezőben is indulni, ebbe tavaly Luxemburg még nem tartozott bele (hátulról 10.-ek voltak), de idénre visszacsúsztak két helyet. SŐT mondok még jobbat, a Niederkorn nem is azért volt tavaly kiemelt a 2. körben, mert magas a saját koefficiensük, hanem mert az első körben megverék a Gabalát, és az ő pontszámukat vitték tovább.

 4. Mi van Szendreivel , Mezghranival ,jo lenne mar hogy rendbejonnenekv!!?? Tomosvarival mi van ??

  1. Mire vagyunk akkor jók? Még vagy 4-5 igazolás kell, hogy “meglegyünk”

   1. Mindenre , o + ben hatira + ngog 30 -40 gol lenne egy szezonba, bohocot csinalnanak harman barmelyik vedelembol ( de sajnos egy ilyen jatekos csupan alom nem a realitas)

  2. Ha Ot leigazoljuk a forumozuk , de en tuti jatekosmegfigyelonek kinevezlek. :) Upsz most elarultam magam :))))

   1. Barcsak igy mukodne 😂

    Egyebkent ha csatart keresunk 28-35 ev kozotti ingyen igazolhatoval tele a piac :
    Moukandjo,Emenike,Anchibe,Soldado,Maxi Lopez,Giuseppe Rossi , Obafemi Martins , Riviere , Derdiyok, Adebayor

    A 38 eves Luis Fabiano , es 37 eves Palacio is szabad de azert ok mar tul oregek meg ide is

    Edit : este keso volt mar mikor irtam a kommentet es Palacio beneztem o meg a Bologna jatekosa

    1. Az utobbi kettot 2 evre igy is elfogadnam. Leszarom mennyi idos azok meg igy is mas kategoria

     1. En abbol a kis listabol amit felsoroltam barkit , mindenkinek van min 50 top ligas meccse ha nem tobb

 5. Sziasztok, végre egy épkézláb és egészséges védőt igazoltunk. Nekem Benjaminra hasonlít a stílusa..

 6. Macdonald élete.. Amolyan Ikenne-King sztorinak tűnik a srác, reméljük, King 2017es idénye következik majd számára most:

    1. Próbáltam utánajárni a pirosainak.
     Az elsőről nem találtam videofelvételt. A mérkőzésről annyi elmondható, hogy az utolsó fél órában repkedtek a sárgák és a pirosak.
     A második, Slovan elleni, itt van. Itt ütésért állították ki, a mozdulat megvolt, a Slovanos srác pedig élete alakítását hozta. (6:15-től van kb. a jelenet.)

     Az utolsó pirosat utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért kapta. Elég hülyén fejelték vissza a labdát, nem tudta a támadót szerelni. (a jelenet kb. 2:30-nál kezdődik)

     1. Rasszisták ezek a szlovákok, hogy ezt a szerencsétlent ilyenekért állították ki. :)

     2. A mérkőzés jegyzőkönyve alapján az első piros is hasonló okból született, mint a harmadik. “professional foul”

      1. Érdekes elnevezés, hiszen a professional szó hivatásost, szakértőit, szakszerűt jelent. De megint tanultunk valamit. :)
       A wiki szerint nagyjából gólhelyzetben történő szabálytalanságot jelent.

       Mindenesetre kijelenthetjük, hogy Macdonald vérbeli profi! :)))

       1. In various sports, a professional foul is a deliberate act of foul play intended to bring about an advantage for the perpetrator’s team.

        Azaz ebben az esetben a szándékos szabálytalanságra értik a professionalt.

        Professional fouls are usually committed to prevent an opponent from scoring.

        Szóval a tipikus gólhelyzetben lévő, vagy potenciálisan gólhelyzetbe kerülő játékos elleni szabálytalanság klasszikus esete.

        (powered by Wiki)

     3. Évek óta nincs olyan, hogy utolsó ember által elkövetett szabálytalanságért piros lap jár! Gólhelyzetet megakadályozó szabálytalanságért jár a piros lap!

      1. Gondolom igazad van, mert nem ismerem pontosan a szabálykönyvet. A kezdőkörben történt a szabálytalanság, akár lehetett gólhelyzetet megakadályozónak is minősíteni (utolsó emberként), mivel lekontrázta a Nyitrát az ellenfél.

      2. nyilván szubjektív, de erre a helyzetre meg lehet adni, hogy közvetlen gólhelyzet lett volna belőle, 2:1-ben mentek volna a támadók.

 7. Ezt az új fiút a magyar játékvezetők szerintem sokszor ki fogják állítani.

    1. Nyilván, de nem véletlen nem írtam oda… Belső védőként vele nem nagyon fog találkozni. Max szöglet.

     1. Én pont a szögletek és szabadrúgások miatt írtam korábban Juhászt, amikor előre megy fejelni Rolandunk, és nem válogatva az eszközökben üt-rúg-vág.
      Várom a pillanatot, amikor odaver egyet Nibának, aki a köv alkalommal viszonozza. 😁

   1. Nem a névvel volt baj Tandia esetében sem. A sok rasszista köcsög azért lőtt rá, mert néger. Egy fehért nem tiltottak volna el hónapokra a diósgyőri gyereknek vétlenül okozott sérülés miatt, és Várhidi Péter se értetlenkedett volna a tv-műsorban, hogy hogy lehet szerelést adni ilyen játékosnak.

    1. Tandia még csak 31 és 250000 euro…. Valahol afrikában játszik

     1. Mindegy, nem őt akarom visszahozni, de akkor és itt toronymagasan a legjobb védőjátékos volt.

     2. Ha tud annyit mint akkor, “bérelt helye” lehetne… Mondjuk nem nagy barátságban váltak el a Hemyvel… Igaz má rnincs Hemy

    2. Pontosan. A szívemből szólt ez a kommented.
     Egy Ibra pl kiröhögte volna Tandiát egy ilyen összecsapásnál, a kis 35 kilós diósgyőri gyereknek meg eltört a lába.
     Sajnáltam a srácot, de az a hibás, aki ilyen ultravékony, törékeny, izommal nem rendelkező kisfiut beállít a felnőttek közé.

     1. Sajnos, a becsúszó szerelés magában hordja a sérülés lehetőségét mindkét szereplő számára. Ahogy sok más mozdulat is, persze.

       1. Gondolom, mint Tandiát az MLSZ
        fegyelmi bizottsága, Sanyát szorongathatják a liberálisok, ami kétségkívül szar helyzet lehet. Csak is ez lehet az összefüggés, ami amúgy összefüggéstelen :D

    3. Azért ez a levezetés egy “kicsit sántít” – legalábbis a Stopyra vs. Gazdi távolugrás tekintetében…
     Vagy pl Vinicius vs. Gazdi “párharc” – szóval “négerségnél” voltak nyomósabb tényezők.

     1. Kétségtelen az is nyomhatott a latban, hogy a mi játélosunk volt. Ez már halmozottan hátrányos helyzet. :)

 8. A BHO-n frissítették a játékosok névsorát az új igazolásokkal és az eligazolt játékosok törlésével. Így a létszám 22 fő. Ehhez még jön talán 1-2 eddig kölcsönbe játszott MFA-s, de akkor is még szükséges alsóhangon 2-3 játékos, hogy ne fogyjunk el egy kisebb sérülés v. eltiltási hullám esetén. Szóval kiváncsi vagyok…

 9. Nem tudom, milyen lesz ez a Niba srác, de az talán jót jelenthet, hogy a közeléből hoztuk. Remélem, megnézték pár meccsen a megfigyelőink

   1. Gács Pali kiment knédlit enni, és ö nézte meg szerintem a srácot…

   2. honvedfc.hu/tartalom/20
    “Játékosmegfigyelő: Szurgent Lajos”
    1 db!
    És minden tiszteletem az öregé, de…

    1. De…? Nocsak mi hiányzik neki, hogy igazi játékosmegfigyelő legyen? Csak nem az UEFA-licenceknek nevezett tánciskolai bizonyítványok? :)

     1. Azt pont lesz.rom!:) De amíg a top ligákban 40-50 fős scout teameket foglalkoztatnak, szerintem az NB1-ben is elvárható lenne egy min. 4-5 fős csapat.

 10. Az is új igazolás, aki kezét fog az új igazolással, vagy lemaradtam vmiről?

 11. Szerintetek Kamber helyett fog játszani?
  Az öreg kiszorul vagy tolódik` valamerrre?

  1. Kamber eredetileg középpályás. Ott lehet még hasznos, mert a kapura is veszélyes, a hibái meg talán kevésbé ártanak.

  2. szerintem Kamber, Niba és Batik lesz a hátsó hármas, Lovrics és Kálnoki a cseréik, ami nem is vészes így első blikkre.
   Több kommentelővel egyetértve még egy kurva jó csatárt és egy klasszikus 2. számú csatárt még várnék, és/vagy, ha ezek közül egyik se alkalmazható passzmesternek, mint félig meddig a zsoldy anno, akkor egy Vadócz szerű Pirlo is jó lenne középre, más már nem kell. Ezzel jók lehetünk 3.-6.-ig, és Májer, Cipf, Kovács, Szendrei felépítésével meg jövőre merészebb célokra is.
   Ez így papíron remek, de ebből mi valósul meg általában, azt az utóbbi 2 évtized tapasztalatai alapján inkább nem írom le. :)

      1. de tényleg rátapintott Kermon… :) ketten érnek egyet: egyik tud futni + védekezni a másik meg beadni.

    1. NEM :)
     Uzoma alapadottságai jók, még Kingnél is jobbak, de tipikus szertelen afrikai, a szezon 2/3-ában máshol jár a feje, és ilyenkor használhatatlan, emlékszünk nem egy ilyen meccsére… ez így hosszú távon nem tartható.
     Kukocs meg… luxus, hogy beadsokért tartjuk, a jelen taktikánkban. Tényleg kb arra jó, hogy hozd be az utolsó 20 percre, ha bajban vagyunk, mert meccseket végigjátszani nem oké, elfárad, viszont csak ezekre a 20 percekre kicsit szerintem luxus a keretben. De hát nem én vagyok az edző, és Supka után úgy fest, Sannino is használ(gat)ja…
     Jó lenne egy jó baloldali arc, akár védő, akár kamuvédő, mint Holcsika volt, de számomra felfoghatatlan, hogy ez a probléma igazából 2011, Novák Alexisz lesérülése óta fennáll, és ennyi év alatt nem sikerül az akadémián ráállítani a stábot, hogy 1, azaz 1 gyereket neveljünk már ki :(

     1. Sajnos, lehet, hogy tul is teljesitették ezt, mert Laszlo Davidot még a bemutatkozasa elött elvihetik, ha igy folytatja

     2. szerintem nem luxus, tekintve, hogy, jelenleg, senki mas nem tud lendületet hozni a kispadrol. Kezdöbe csak letszam hianyaban jelölnem, de az utolso husz percre, ha bajban vagyunk arra teljesen kivalo. persze, ha lesz mas erre a szerepre pl egy csatar, mint Danipaci volt Eppel es Zsoldos mögött akkor nekem sem hianyozna, habar ha ket ilyen jatekosod van akkor megjobb (asd Fidi sor csere a kupadöntön)

   1. Ha ezt a négy 19-20 éves gyereket egy év alatt beépíti az edző, és a csapatnak még elviselhető helyezése is lesz, akkor ő nem más mint Óz a nagy varázsló, és a Kispest lesz a világon az egyetlen csapat, ahol ez sikerült.
    Mert ugyan sokan emlegetik itt a hat saját nevelésű játékossal felálló.17-es bsjnokcsapatot, csak arról feledkeznek meg, hogy Barát, Nagy Geri, Holender már hosszú évek óta épülgetett a csapatba, nem egyszerre, és már rutinos játékosok voltak 2017-ben.

    1. FELépítést írtam, nem azonnal kezdővé beépítést, de mindegy is.
     2017 se lett volna, ha nincs előtte az a pár év, amíg az említetteket rutinos játékosokká érlelik az évek, és az, hogy Supka és Rossi be-betette őket (VW meg nem). Nyilván nem az ész nélküli fiatalítást preferálom, de sokadjára leírom neked, aki meg az ellenkező véglethez ragaszkodik már-már olyan kitartással, mint anno a Papa a saját dolgaihoz: nekem pl. kellenek a saját nevelések is a keretbe majd szisztematikusan FELépítve a kezdőbe is, a kevés és jól kiválasztott minőségi hazai és légiós játékosokból álló GERINC mellé, inkább, mint az ilyen fradi-, vidi féle bajnokcsapatok, ahol ideig-óráig itt játszó instant légiósok nyomulnak. Azt se tudom, kik voltak a bajnok fradiban 3 éve, de pl a 92-es csapatukra még most is (igazi kispesti gyűlölettel, de valahol elismeréssel, hehe) emlékszem.

     1. OK, ezzel nem vitatkozom. Nem is az igekötővel volt nehézségem, hanem a “felépítésével meg jövőre merészebb” szövegrészt értettem úgy, hogy egy év alatt kellene őket felépíteni, amikor ez a folyamat Geriék esetében is évekig tartott.

      1. Talán pont ezért nem kellettek/kellenének Bambak, Kabanguk, Kukacok, stb.! A Geriékkel megkezdett folyamatnak nem kellett volna megszakadnia, csak szimplán szezononként 1-2 fiatalt építgetni!
       Ehelyett Kabangukat meg Bambákat követeltek itt sokan a csapatba! Pont a ” felépítési ” folyamathoz szükséges 10-20-30 perceket vették/veszik el a fiataloktól!

     2. Nem akarok csontig, max csontkörnyékig….😊 ; qrvára egyformán látjuk ezt a dolgot!
      Mondjuk az is igaz, azt sem értem, hogyan lehet a mai magyar / futball / valóságban, ezt nem így látni!?

  3. Szerintem előrébb kerül, éppen annyival, hogy a hosszan előrevágott labdái pont kaput találjanak.

 12. Tiszteletteljes kíváncsisággal kérdezem a honlap revizorától, mely kitételek megléte után minősül egy hozzászólás “szpemnek” .

  “Sonkabácsi” egy nem mai gyerek honlapolvasó, és letiltott tegnapi hozzászóló.

   1. Betettem újra…

    Túl van a csapat az edzőtáboron, mi is a meccseken,nagyjából húsz órát “ülepedett” a tegnapi “élmény” is, lássunk egy némileg hosszabb távot átfogó, szigorúan csak kívülről megítélhető konklúziót.
    Hemi 2006-ban először megmentette a klubbot, majd ténykedése első időszakában megteremtette a stabil működést is a Honvédnál, bronzérem, aranyérem, akadémia, a stadion építésének lerendezése, ezek pozitíven megítélhető fejlemények. Ekkor még aktívan bele is folyt, a magyar foci közéletébe. Erős egyéniségű (bizonyára ezért is maradt a csapata szponzortalan,) és saját tőkéjét kockáztató üzletember lévén, igazoláspolitikájában mindig meglehetősen óvatosan ténykedett, (jó részt kukázott), így aztán ebben törvényszerűen váltogatta a siker és balsiker. Ezzel együtt, a bajnokság megnyeréséig mindenképp egy emelkedő tendenciájú szakasz volt klubja életében.
    A Rossi utáni éveket érzékelhetően mint egy visszavonulási időszakot,meghatározó játékos elmenetelek, klub értékesítési lehetőségének hangoztatása jellemezte.Bizonyára életkora is közrejátszott döntéseiben, hisz hetvenen felül,a munkabírás csökkenhet, és általában (még óvatosabbá is válunk.Befektetni már nem kívánt a csapatába, valószínűleg a foci életkörülményeinek alakulásával sem érthetett teljesen egyet, ezért kivonult belőle.Részemről megértem, munkásságát összességében is tisztelem!
    Megtörtént a klubeladás,ilyenkor rendszerint új szelek is fújnak. A tulajdonosok új edzővel gondolták a majdani sikereket, bizonyára az új edző pedig most fel akarja mérni a megmaradt, és rendelkezésre álló játékosok képességét,(lehet hogy érzékelik a blogon, a fiatalok beépítésének vágyát), ami aztán csak úgy tudható meg, ha játszatják is őket, viszont így jöhetnek össze az olyan meccsek, meccs időszakok, mint amilyet tegnap is láthattunk.(Azzal együtt ezek a brazilok valószínűleg több NBI-es csapatot is leiskoláznának, nem csak a mi edzésmunkában előzetesen elfárasztott fiataljainkat, és némely ügyetlen légiósunkat.)
    A látottak alapján, az akarással nem lehet kifogásunk, az eredményességgel viszont igen.Ezzel együtt most nem tartom valószínűnek nagyobb nevek leigazolását. Az El meccsünket a meglévő játékosainkkal játsszuk le, ameddig tudunk megyünk,a bajnokság félideje is ezen nevekkel következik el. Aztán majd akkor meglátjuk, megtudjuk mi is a valós állapot. (A Filipről sem sokan képzelték el, az Eppel és Lanza korszakában, hogy utánuk Ő lesz a gólkirály). Akkor viszont már mindenképp kötelezően jöhet, netán válik, a minőségi beavatkozás.

  1. hova tűnt a hosszú hozzászólása? tök jó volt, még upvoteoltam is.

 13. Túl van a csapat az edzőtáboron, mi is a meccseken, nagyjából húsz órát “ülepedett” a tegnapi “élmény” is, lássunk egy némileg hosszabb távot átfogó, szigorúan csak kívülről megítélhető konklúziót:
  Hemi 2006-ban először megmentette a klubbot, majd ténykedése első időszakában megteremtette a stabil működést is a Honvédnál, bronzérem, aranyérem, akadémia, a stadion építésének lerendezése, ezek pozitívan megítélhető fejlemények. Ekkor még aktívan bele is folyt, a magyar foci közéletébe.
  Erős egyéniségű, (bizonyára ezért is maradt a csapata szponzortalan,) és a saját tőkéjét kockáztató üzletember lévén, igazoláspolitikájában mindig meglehetősen óvatosan ténykedett, (jó részt kukázott), így aztán ebben törvényszerűen váltogatta a siker és balsiker. Ezzel együtt, a bajnokság megnyeréséig mindenképp egy emelkedő tendenciájú szakasz volt a klubja életében.
  A Rossi utáni éveket érzékelhetően mint egy visszavonulási időszakot, meghatározó játékos elmenetelek, klub értékesítési lehetőségének hangoztatása jellemezte. Bizonyára életkora is közrejátszott döntéseiben, hisz hetvenen felül, a munkabírás csökkenhet, és általában (még) óvatosabbá is válunk. Befektetni már nem kívánt a csapatába, valószínűleg a fociélet körülményeinek alakulásával sem érthetett teljesen egyet, ezért kivonult belőle. Részemről megértem, munkásságát összességében is tisztelem!
  Megtörtént a klubeladás, ilyenkor rendszerint új szelek is fújnak. A tulajdonosok új edzővel gondolták a majdani sikereket, bizonyára az új edző pedig most fel akarja mérni a megmaradt és rendelkezésre álló játékosok képességét, (lehet, hogy érzékelik a blogon, a fiatalok beépítésének vágyát), ami aztán csak úgy tudható meg, ha játszatják is őket, viszont így jöhetnek össze az olyan meccsek, meccs időszakok, mint amilyet tegnap is láthattunk. (Azzal együtt ezek a brazilok valószínűleg több NB1-es csapatot is leiskoláznának, nem csak a mi edzésmunkában előzetesen elfárasztott fiataljainkat, és némely ügyetlen légiósunkat.)
  A látottak alapján az akarással nem lehet kifogásunk, az eredményességgel viszont igen. Ezzel együtt most nem tartom valószínűnek nagyobb nevek leigazolását. Az EL meccsünket a meglévő játékosainkkal játsszuk le, ameddig tudunk megyünk, a bajnokság félideje is ezen nevekkel következik el, aztán majd akkor meglátjuk, megtudjuk mi is a valós minőségi állapot. (A Filipről sem sokan képzelték el az Eppel és Lanza korszakában, hogy utánuk Ő lesz a gólkirály). Akkor viszont már mindenképp kötelezően jöhet, netán válik, a minőségi beavatkozás.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.