Ma este végre bedurrantjuk a focinyarat

Bp. Honvéd – Zalgiris Vilnius @ Fáy utca, 21h

Kezdjük rögtön egy klasszikus #nemértem dologgal. Tegnap került ki a Zalgiris elleni keretünk, és abban szerepelt az isteni Mezghrani. Némi konstatálás után örömtáncot lejtettünk, hogy felépült a kicsi, nagyon kelleni fog a sebessége a szélünkön, és amúgy is, tavasszal óriási kedvenc lett.

Alig telt el pár óra, és hoppá, megjelent egy másik hír is a klubhonlapon, mégpedig “Jobbulást, Moha!” címmel, és a fotón, igen, egy fotón ott áll egy fő tulajdonos, egy fő vezetőedző és pár fő játékos a begipszelt lábú, láthatóan megműtött Mézga mellett.

Komolyan? Múlt héten, amikor le kellett adni a keretet, még nem tudtuk, hogy műtét, és mint kiderült, hat-nyolc hónap kihagyás vár a srácra?

Hogy valamit a meccsről is.

Igazából fogalmam sincs mit lehet mondani. Jártunk egy edzőtáborban, ahol nem játszott meccset Mezghrani, N’Gog, Ben-Hatira (kint sem volt), Horváth Andris, Kulach, Kesztyűs, Niba és Szendrei; perceket kapott Temesvári és Berla, tele voltunk fiatalokkal (Krisu és Erdélyi azóta már nincs is nálunk), szóval milyen következtetés lenne az, amit levonhatnánk a mai kezdőre és legalább nyomokban értelmet tartalmazna?

Van egy huszonhatos (Mézga nélkül) keretünk mára, tele meccshiányos és/vagy frissen igazolt arcokkal, képtelenség bármit mondani.

Gondolom 3-5-2 lesz, kissé támadóbb felfogásban, mint Supival.

Gondolom Moutari kezd, kérdés, ki lesz a társa? N’Gog? Luki? Bevállaljuk Kulacsot?

Gondolom a védelem közepén marad a bevált Batik-Kamber-Lovric hármas, a szélen talán bevállaljuk Kovács Nikót (esetleg Kálnoki Kist, mint a brazilok ellen), a másikon talán Uzomát, de simán lehet, hogy Kukettót, az edzőmeccsek alapján nem tudnám megmondani.

Gondolom a középpályán, ha nem sérült, akkor Gazdag és Nagy Geri fix, talán Hefi lesz a harmadik, Kesztyűsről nem hinném, hogy ma debütálna.

Gondolom a kapuban Lefkovits kezd.

Hmm, össze is raktam valami ilyesmit:

Lefkovits
Kovács/Kálnoki Kis, Batik, Kamber, Lovric, Uzoma/Kukoc
Nagy Geri, Gazdag, Heffler
Moutari, Lukács/N’Gog/Kulacs

Na, végül mégis tippeltem valamit, pedig nem akartam, de ahogy mondogatja magában az ember, mire van lehetőség, hirtelen ráeszmél, hogy mennyire szűkek a lehetőségek.

Cserébe a Zalgirisről nem tudok semmit, csak annyit, hogy náluk már pörög a bajnokság, viszont a litvánról beszélünk, ami azért nem egy európai középmezőny, igaz, a magyar se számít annak már egy jó ideje. Vagyis simán lehet kiegyenlített erők küzdelme (csókoltassék a magyar futballzsargon elmúlt száz éve), de az is lehet, hogy bedaráljuk őket egy kényelmes egy-két góllal, mert hazai pálya (legalább az ország és a város stimmel), mert mi vagyunk a Kispest (tessék egy Zalgirisnek ezt tisztelni!), és mert egyszerűen jobbak vagyunk, hiszen itt az alvégen simán lehetnek hatalmas ugrások egy-egy bajnokság nívója között. Aztán ne legyen belőle luxi élmény.

Valami ilyesmi.

Most munka, aztán home office délután, aztán tömegközlekedés a félig lezárt és mindent mindennel pótló városon át, sörözgetés, elcsodálkozás az új Fáy utcai létesítményen, meccsélmény, aztán valahogy haza, remélhetőleg boldogan.

Hát valahogy így.

címlapkép: MTI/Vasas FC

“Ma este végre bedurrantjuk a focinyarat” bejegyzéshez 360 hozzászólás

 1. Nem kritizalnam Cipfet..
  Senki nem gondolhatta, hogy ö egy brusztolos tamado lesz, aki lefejelgeti a felrugott labdakat, neki mas jatékstilus fekszik. Jo lesz, nem véletlen, hogy Supka és Sannino is egyböl öt talalta meg.

   1. Én tovabbra is tartom, hogy ö be fog futni Nalunk (v vhol)

    1. Ahhoz azért az kéne, hogy legyen valamennyi készsége a labdarúgáshoz. Azt gondolom, hogy még a jobb NB3-as csapatok is messze vannak tőle sajnos.

   1. Vicces, hogy amikor Supka nevelési célból leküldte, akkor meg Supkát szídtátok…

    1. igen…és üdvözli Banó! :)
     a vicces az, hogy állandóan Supkát tolod…ill. már nem vicces, mert kértem, hogy ejtsük ezt a témát “kettőnk között”, mert totál másképp látjuk, nem látom értelmét győzködni egymást.
     pls…köszi

  1. Én kritizálnám. Tipikus ftuballzsuzsi benyomását keltette ( by Urbán Flóri). Mindenki megdöglött a pályán, de ő mintha körömcipőben tioegett volna. Súlytalan volt. Megették

   1. Most minek ámítjuk egymást?! Se fizikum, se labdabiztosság, se gyorsaság ,se kombinativ készség,se fejjáték,se lelkesedés se semmi .Nézni is rossz volt a Bp. Honvéd mezében egy ilyen gyereket,egy kitámadó, nálunk 6-8-10.helyezett ,fáradó csapat ellen. El sem tudom képzelni, hogy az itt olyan sokat szídott Patkai-Juhász mit csinálna vele, azok alapján, amit itt ma előadott.

    1. Valahol azért számomra ijesztő, hogy egy ilyen karakter éles nemzetközi meccsen tényező nálunk, még ha csereként is…

     1. Vigyázz, miket írsz, mert megkapod Te is, amit én szoktam. :-)
      Még habnak a tortára , megemlíteném, hogy aki ismeri a magyar játékosokat, az Egerszegi bármelyik kpsunknál jobb.

      1. Most egyetértek veled…már a futástól is elment a kedve, csak hisztizett amíg a pályán volt. Neki meg kellett volna szakadni, helyette feladta már fejben is….

 2. Eddig nem alkottam véleményt Hefflerről, valahogy nem szakította átt az ingerküszöbömet. Viszont tegnap kétségbeejtő volt amit produkált. Ütemtelen, lassú és képtelen emberhez passzolni….. Vicc volt.

  1. Két napja edzőmeccsen beszakadt a vádlija. Csak mondom, hogy a csapatért játszott úgy, hogy kintröl majdnem sírtam, mivel tudtam mekkora fájdalommal küzd a férjem.

   1. Akkor köszönjük neki. :)
    Neked pedig, hogy elmondtad.

   2. ez most komoly..?
    ilyen kevesen vagyunk, h sérülten kell játszani ?

    1. Mivel ő nem fizet annak, akinek a legtöbben igen, így az életéért küzd. Lehetsz te a legjobb, ha taposni akarnak rajtad. Sajnos nem egyszerü az élet. De nyertünk, ez számít.

     1. Azért most ferdítesz, nem kicsit!

      Nem szoktam beleszólni a diskurzusaidba, mert elfogadom, hogy közelállóként, más szemüvegen át látod a dolgokat, de ez most nem volt korrekt, és még feltétlenül igaz sem!

      1. Minden szó igaz, menni is alig tudott, de egy konok pasi az én kedves férjem. Sosem panaszkodik, hallgat és dolgozik, mint ha minden a legnagyobb rendben lenne, hogy játékban maradjon. De úgy gondolom te ezt tudod. Tisztában vagyok vele, hogy tudod miről beszélek.

       1. de ez kicsit más, mint amit reggel írtál : “Mivel ő nem fizet annak, akinek a legtöbben igen”

        1. Senkinek nem fizet. Mi a más ebben? Supka csakis azért tette be, mert megbízható és rengeteget dolgozik. Ez lehet Supka egyik ellenszegülése is volt a vezetés irányában, ami szintén hozzájárult, hogy mennie kellett sok más mellett.

         1. az a más a gondolatmenetben , hogy azt sugalltad, hogy a többség fizet valakinek.
          hogy mi célból az már nem volt egyértelmű, de a csapatba kerülés volt az induló téma.
          én megértem, ha ingoványos talajra tévedtünk és nem akarsz többet mondani… csak jó lett volt tisztán látni, hogy mire utaltál…

          1. Azért már az elég ijesztően hangzik, hogy egy tolmács befolyásolni tudjon egy összeállítást , bár létezik félre fordítás , tudatos csúsztatás .Amennyiben ez a helyzet az egyenes út a katasztrófába !!!

          2. látod, többen is őt látják a bajok forrásának.
           nem is értem hogy alakult így

          3. A többség igen, mi nem. De a poziciója az embernek már nem kifejezetten tolmács, ettől lett hivatalosan is veszélyes. Személyesen beverném a képét a páváskodó irogató kispados hölgyikével egyetemben, aki komoly előnyökhöz és komoly hátrányokhoz is juttathat játékosokat a jegyzőkönyv “elvezetgetésével” ( mi itt az utóbbiakhoz tartozunk)
           Azért, ha a legújabb ügyvezetönk a sarkára áll és kirepíti a veszélyes hármast, akkor majd lehet építkezni és valami korrektet hozni ebbe a magyar futballba. Én reménykedem benne!

          4. Eredményesen elvégezett szabadrugások statisztikájában nem lehet belenyúlni.
           Nincs mibe……

        2. Rájöttem, hogy erre a meccsre gondolhattál, (akkorát koppant😃) Nagy Geri sérült, ezért játszott. De közölte vele, hogy nem fog és el akarja cserélni. Tibi azt mondta, hogy meg fog küzdeni a helyéért, mint eddig is. Motivált és az is marad örökre.

     2. ez így elég ködös fogalmazás, de rosszat sejtet… :/
      kicsit ki lehet fejteni ?

      am. jobbulást neki!
      gáz ha rásérül, mert kb 4X annyi idő a gyógyulás.

      1. Legszívesebben kiírnám ide a nevét, megérdemelné az ember, mert egy alattomos féreg. Van itthon orvosi bioptronunk, az nagyon sokat segít, de most muszáj lesz egy-két nap kényszer pihenő. Persze ezt a Tibi nehezen viseli, de majd lekötözöm😊

       1. a kötözős vonal is érdekesen hangzik… :D
        de ezzel “alattomos féreggel” most lehet h elindítottál 1 lavinát.
        és tartok tőle, hogy az lenne a legjobb, ha tarolna is ez a téma… jó lenne tisztán látni és főleg a tiszta közeg.

        1. Hát én egyre inkább elbizonytalanodok. Lehet, hogy “Andrea” néven itt trollkodik valaki?!
         Azért ezek elég hihetetlen dolgok.
         Valakinek fizetni kell, hogy bekerüljön a csapatba?
         Ha jól értem akkor ennek már a Hemynél is így kellett (volna) lennie. De ki lehet az akinek ekkora hatalma lehet(ne) a mindenkori edző felett?!
         Na ne már!
         És pont a Hefi játszott a tavaly a legtöbbet, aki ezek szerint nem fizet, és itt a legtöbben az Ő kezdőségét firtatjá(u)k?!
         Minden tiszteletem és elismerésem az övé a hozzáállásáért, de azért lássuk, be a képességei (kreativitás, technika, gyorsaság) alapján nem lenne szabad, hogy egy általunk áhított Honvédban ~állandó kezdő lehessen.
         Az meg, hogy sérülten játszott a meccsen, megint mekkora baromság! Ez kinek jó? Ki tudott erről? Ha csak Ő az felelőtlenség, 1 nem tudta azt nyújtani amit tudna, 2 rásérülhetett volna, 3 ezzel komoly gondot is okozhatott volna a csapatnak is!
         Ha más is tudott róla pl Lütyő, az még nagyobb gáz….
         JOBBULÁST NEKI!

         1. Ha van rajtad sapka, akkor azért fizess nyuszika, ha nincs, akkor azért.👍🏻
          Ha nem szól szám, nem fáj fejem…De ezek mind disznóságok. Nagyon nagy itt a baj és robbanni fog, sajnos a Honvéd kárára, ha ez így marad. A férjem alszik még, mert beteg, de nem ő a legbetegebb ennél a klubnál. Tragikus a sok felesleges ember, mint a tolmács, aki túlzott hatalmat kapott, kézenfogva a jegyzőkönyvek ördögével, aki állítólag hatalmat épít. Sok mindent le tudnék írni, ami sajnos a valóság és nem a klub érdekeit szolgálja. Egyéni érdekek vannak priorításon a csapatmunka helyett.
          Alszik még a férjecském, mert ezt kívánja a szervezete ( sosem szokott ennyit aludni). Legutóbb pinyőnél sérült meg ugyan így, előtte sosem. Mindenki féltheti itt a seggét, aki nem saját nevelés, legyen az edző, vagy játékos. Mindenkit kicsinálnak, aki nem tartozik a “bandájukba”. És igen, ilyen örökséget hagyott ez a buta h.w , hogy ennek a hármasnak a vezetésben kell maradjon, megnehezítve, ellehetetlenítve az új tulajdonosi irányzatot. Ezzel csakis a klubnak ártott, de nagyon.

          1. Hát én összeesküvés elméletekben “elég jónak”, fantázia dúsnak gondoltam magam -eddig-, de ezzel most én sem tudok mit kezdeni…
           Nem tudom elképzelni, hogy az új vezetés (tulajdonosi kör) nem tudja/ná ezt felszámolni, ha nem akarná. Most már nem hiszem, hogy nem tudnak róla (legalábbis, hogy “állítólag” létezik ilyen.
           Ennek fenntartása nem lehet az érdekük. Ezzel mindenképpen foglalkozniuk kellene, már csak az itteni publicitás miatt is!
           Kíváncsi vagyok a “fejleményekre”. Te (Ti) még nem kaptatok “visszajelzést”?”

          2. Már voltunk az új ügyvezetőnél és tud róla. Hogy mit tud ezzel kezdeni, abba sajnos nem látunk bele, de bíznunk kell a tisztább jövőben.

        1. azt tudjuk h nem kedveled…de azt akarod mondani h Nagy Lacinak kell fizetni h kezdőcsapatba kerüljön vki ?!?
         ne hülyéskedjünk már… :)
         vagy/és nem értem Andreát …( nem Ő lenne az 1. nő, akivel így jártam :) )

   3. Andrea!!!! :)
    Azt hittem olyan vagy mint a Columbo felesége…. Mindig hallok rolad de nem látlak. Ezt nem tudtam hogy sérült. Lehet nem kellett volna igy játszania.
    Jobbulást!

   4. Heffi nagyon sokat robotol, a három védő előtt jobbra és balra segíti ki folyamatosan a védőket!! Nagyon hasznos játékos a csapat számára.

 3. Bízom benne, hogy Heffler és Kukoc csak kényszerűségből játszott. Bár az, hogy játszottak, enyhe túlzás. Inkább a pályán voltak. Bízom benne, hogy a Sanyi mester valamilyen koncepció mentén döntött így (pl. beosztjuk a srácok erejét).

  A második félidőben Hefflernek 3 labdaérintése volt körülbelül, amiből 2 ellenfélhez ment. Kukoc csupaszív játékos, többször is gondoskodott róla, hogy 16ról legyen elég helye lőni az ellenfélnek. Így kell fogadni a vendégeket.

  Zalgirisnál látszott az, hogy 3 gyorspasszos támadóformációt gyakoroltak be. A második félidőre kiismertük őket, és meglátszott az is, hogy készség szinten azért még van lemaradásuk. Ha elől egy Eppel-Lanza duó van náluk, akkor ötöt kapunk. Nem mi nyertük meg a meccset, hanem ők vesztették el.

  1. Nem vagyok Andrea, de Heffler a második félidő nagy részét sérülten játszotta végig, láthatóan húzta az egyik lábát!

  2. Teljesen jól látod, szemre tetszetős focit játszottak, csak technikailag képzetlenek. Kb. nálunk szeretnék hasonló gyorspasszos támadójátékot…kint kell majd kapaszkodni….

   1. Ahhoz képest, hogy – mint írod – technikailag képzetlenek, képesek voltak rövid passzokkal végigvezetni támadásokat, gyorsan és pontosan saját játékoshoz passzolva. Amire a mieink nem képesek, ezért kell az edzőknek ezt a bunkó, labdát előrevagdosó, ötvédős játékrendszert játszatnia.

    Akkor most ki is a képzetlen technikailag?

    1. Szerintem ők hosszú idő alatt, sok munkával begyakorolták ezt a játékot. Ettől nagyon látványos, és a jól képzettség látszatát kelti. Minden tiszteletem érte. Ha jobb minőségű játékosok lennének, bajban lettünk volna.

     1. Ha nimcs meg hozzá a képességed, gyakorolhatod orrvérzésig… :)

  3. Ha elől egy Eppel-Lanza duó van nálunk, akkor ötöt kapnak. :D
   pls… ne legyünk már ilyen negatívak…egy ilyen esetleges összeállításban közel voltunk a 3-4 gólos győzelemhez, basszus…:)
   szerintem mindenki látja h erősíteni kell a csapatot, de azért lássuk már a pozitívumokat is, ha 3at lövünk 1 jobban játszó csapatnak!

   1. Ha ez mindig így lesz – lövünk 3-at (mindössze 4! kapura lövésből)- egy jobban játszó csapatnak, az ok! Na de ez azért inkább ritkán várható, mint gyakran – sajnos.
    Ami ma szuper volt az a helyzet kihasználás, a küzdő szellem, és a hosszabbításig a szerencsével sem álltunk hadilábon…

 4. Felháborító, hogy itt mindenki Cipf et ekézi… Nem jött be neki semmi, de amiket próbált… Azok extrák voltak. Nagyon tetszett ahogy megpróbálta körbefutó a holland gyereket… Kár, hogy a leggyorsabbak próbálkozott… Flegma??? Igen, engem nem zavar! Ha majd ilyen flegma mozgással ver 20 gólt egy szezonban mindenki őt fogja ajnározni!
  Vakok vagytok, ha nem látjátok mekkora potenciál van benne… Nincs még kész, De csak 18!!! + mindent egyérintőben csinál… Kishazánkban én ilyet az elmúlt 30 évben még nem láttam.

  Miért nem Nikót ekézitek??? Simán elmehetett volna rajta a párharc, mert az, hogy folyton kilép és szerelni próbàl 35 méteren… Majd kb. 10 szer cselezik ki és tátong mögötte az űr…
  Nyilván nekik is tanulnia kell még, de ennyi intelligencia lehetne benne, hogy a harmadik ilyen után inkább arra koncentrálna, hogy szorítsa kifelé a szélsőt!!!
  Első mecsnek jó volt!
  Gazdag végre vezérként működött. 2. Tizi előtti megmozdulása szenzációs. Na ezt várom tőle!

  1. szerintem tudod,h sokan adunk a véleményedre, de ezt pl. most többen másképp látjuk.
   a többségnél az verte ki a biztosítékot, hogy az akarat sem látszott rajta.
   azért ez nem 1 nagy elvárás.

   1. Én tegnap két mecset nézte. Először a Lákit, majd természetesen utána kimentem és minket!
    Összehasonlításképpen, mi fogtuk ki a legjobb ellenfelet!!! Lákinak olyan extra mázlija volt…
    De amiért felhoztam. Takács egy rutinos támadó. Ha 5 ször nem pattant el tőle a labda nem kettő, de tíz mêterre akkor egyszer sem.
    Cipf mindent, ismétlem mindent egyérintőben csinál!!! Bárányos is mindíg átvette, sőt Lanza is.

    1. Azt a benga csokit nagyon irigylem a lokitól. Olyan, mintha a Kulibali, meg Böde szerelemgyereke lenne, de a bajnokságban egy ilyen tank méretű csatár sokat fog lendíteni rajtuk.

     1. Moutarira itt mindenki ráhúzza, hogy labdaügyetlen, akkor arra a bengára mit mondhatunk???

      1. Szerintem jobban bánik vele, mint Moutari. Lásd a gólját, vagy a második gól előtti indítását.

       1. Végignéztem a mérkőzést. Sírt nála a labda!
        Kinti meccsen meglátod, Moutari nagyon fog élni!
        Tegnapi meccsen felgyorsulni se volt ideje… Olyan szorosan álltak. Kint jönniük kell és fognak is. Moutari gólt szerez majd!

  2. Az a helyzet, hogy a helyszínen nekem is tetszett, hogy fifikás dolgokat próbál meg, akkor is, ha nem nagyon jött össze neki. És még az sem tűnt fel, hogy flegma lenne. Csakhogy ekkorra már meglehetősen “fáradt” voltam, a kapu mögül a kilátás is rosszabb, sajnos nincs jogom kételkedni az itteni, szinte egyöntetű véleményekben.
   Vannak olyan típusú csatárok, akik flegmának tűnhetnek, sőt, olyanok is, akiknél extra képességeik miatt ez még meg is engedett egy bizonyos fokig, hogy “rápihenjenek” a megfelelő pillanatra. De ők már bizonyítottak, kiharcolták, kiérdemelték ezt az jogot. Cipfnek még rengeteget kell brusztolnia és szó nélkül tenni a dolgát, különben semmit nem fog elérni a fociban.

   1. Én emlékszem egy bizonyos Antonio Grizmanra amikor a Reál Sociedad bán bontogatta… Cipf nem nagyszó, nagyon hasonló képességekkel bír! Türelem vele szemben meghozza a gyümölcsét. Ő lesz válogatott, szemernyi kétség nincs bennem!

    1. Jó lenne!
     Valszeg ott dől el, hogy meg lesz-e a megfelelő alázat és szorgalom nála, csak rajta múlik. Egy ideig én is türelmet szavaznék neki, aztán majd meglátjuk.

     1. Nyilván, alázat nélkül labdaszedő is lehet. Nem vitás az kell, de nézzük meg Holcsika hová jutott. Cipfben sokkal több van, hogy alázat van e benne annyi, aztat én nem tudhatom…

  3. Szarul lehet játszani, de lelketlenül nem. Nagyonagyonnagyon jó képességei vannak Cipf Dominiknak, de ha alibiből megy oda a párharcokba, nem teszi magát oda nem ott végzi majd ahol kellene – külföldi bajnokságban, hanem a süllyesztőben. Én speciel ezért neheztelek rá, aki átlagon felüli, annak a hozzáállásának is átlagon felülinek kell lennie.

  4. Ennek a tegnapi csapatnak, a hű tükörképe volt, hogy az önbizalomhiányban jocskán szenvedö, kapura teljesen veszélytelen Gazdag akart a fönöke lenni a csapatnak.
   Dani, olyan, mint a Nagy Geri, szerethető, de nem jó játékos.
   Cipf meg ne 20, hanem 1 árva golt rúgjon.
   Még attól is messze van, mint Makótól, Jeruzsálem…

 5. Na, asszem ki lehet jelenteni: jövőre NB2! Nincs ebben a csapatban semmi, amit szeretni lehetne.

  Most, hogy kellőképpen felhúztam mindenkit, aki olvassa, fordítsuk kicsit komolyabbra a szót :)
  Lefkovits (vagy lehetne Levkovics is) kezdeti fikázását nem értettem. A videói alapján nagyon rutinos, határozott fellépésű kapus. Persze videóba bármit lehet vágni, de azért a felkészülési meccsek kezdetleges közvetítéséből leszűrni a teljesítményét szerintem eléggé elhamarkodott volt. A tegnapi teljesítmény alapján meggyőződésem, hogy NB1-be tökéletes lesz nekünk. Majd idővel meglátjuk, hogy mennyire lesz lepkés. Moutari gyors, sőt, nagyon gyors. Viszont meg kéne tanítani rendesen focizni, mert abból tegnap nem sokat profitáltunk, hogy fut a labdával az alapvonal felé. Heffler szemmel láthatóan kilógott tegnap, most már tudjuk az okát is, jobbulást neki! Nagyon bízok benne, hogy Toncit csak a kényszer miatt láttuk kezdeni és hozunk még a nyáron balfutót. N’Gog beindulhatna végre a gólgyártással, tetszett, amit tegnap mutatott.

  Amit picit problémásabbnak látok: kellene normális középpálya, mert ott tegnap játék ritkán volt. Legtöbbször a baszdelőre – fussutána elképzeléssel operáltunk, ezt már Suppkánál sem szerettem. Nem érzem, hogy paksi különítmény erre megoldás lesz.

  1. A paksi különítmény nyilván nem lesz, kár, hogy az ellenfélnél volt olyan aki lehetne…

  2. szerintem Te ezt már borítékoltad előre… :/
   2 igazolás már itt van és még jön olyan, aki nem paks szint.
   3at lövünk 1 jobban játszó csapatnak és folyamatban vannak igazolások, de szerinted nb2 és nincs mit szeretni a csapatban….no comment.

    1. nincs időm ilyen hosszú irományokat végigrágni… :D
     azt érzékeltem, h van némi ellentmondás a kezdés a és folytatás között, de hogy nem szerethető ez a kis szedett/vedett csapat, amelyik kihajtja a lelkét tegnap és lenyomja a jobb ellenfelét…ezt igazságtalannak éreztem. :)

   1. Szerintem az NB2-t tréfás kedvében írta, ezt meg is jegyezte. Érkezik még nem paksi szint? Csak nem Te is a tűz közelébe sodródtál? A középpályára mondjuk egy Zalgiris színt nekem bőven megfelelne.:)

    1. Középpályáról nagyon hiányzott Nagy Geri. Szinte gond nélkül ránk hozták a labdát egész a tizenhatosig.

  3. Értem, hogy sokan egyből egy olasz válogatott szintet vár el a Csapattól, de nekem a meglátásaim a következők:
   1. Edzőtábor után van a Csapat, ami után a fásultság, sérülékenység szerintem érthető.
   2. Három jobbnak mondható igazolásunkat még nem is láttuk játszani.
   3. Honnan tudjuk, hogy még nem jönnek olyan igazolások, akikkel kicsit beljebb leszünk?
   4. Honnan tudjuk, hogy az összes ellenfelünknek jobb felkészülése lesz, mint nekünk, és jobb formában lesznek?
   5. Honnan tudjuk, hogy az olasz edzőnek még milyen taktikai elemek vannak a tarsolyába?

   Én az új igazolások által mutatott játékkal teljesen elégedett voltam. A kapus biztos kézzel védte a kaput, Moutari pedig nagyon agilisen, hatékonyan játszott. A mérkőzés impulzív volt, egy percig nem éreztem, hogy 1-2 gólos győzelemnél rosszabb eredmény születhet.

   1. “egy percig nem éreztem, hogy 1-2 gólos győzelemnél rosszabb eredmény születhet”
    Te aztán optimista alkat vagy. :)

    1. De a 4:0, sokkal megnyugtatóbb lett volna, mint ami lett… Sajna a gól előtt pont Niko kapott görcsöt…
     A frissesség az hiányzott és sajna a meccsrutin előnye náluk van… Félek a visszavágótól. Meleg lehet…

    2. Hogy öszinte legyek én 2:1, 3:1-s eredményre számoltam az elején.
     Nem optimista, inkább realista alkat vagyok. A litvánok nagyon nyomtak, de láthatóan – ahogy azt Lassie is írta – egyénileg nagyon képzetlenek voltak. Alapvetően Letkovits nagyon jól védett, de sok esetben az ő közbenjárása nélkül sem rúgták volna be a gólt. Hogy ez a győzelemre való rágörcsölés volt, vagy tényleg ennyire pontatlanok, az jővőhéten kiderül. De úgy gondolom, ha sikerül valahogy egy (vagy két) gólt bepréselni Litvániában, akkor ez a litván csapat nem fog nekünk 2 gólnál többet rúgni, és elkerülhetjük a tavalyi égésünk megismétlődését.

  4. Sajnos, abban igazad van, hogy a jelenlegi állomány erre a szerény képességű csapatokat jellemző 5-3-2-es, labdát előrevagdosó, majdcsakleszvalami játékrendszerre alkalmas, a labdát birtokló és járató, technikás futballra nem.
   De bízzunk benne, hogy igazolni fognak minőségi játékosokat, akikkel el lehet mozdulni erről a szánalmas szisztémáról.
   Én magam nem fogok kijárni, ha marad ez a bunkó játékstílus és az egymáshoz kettőnél többször passzolni képtelen játékosok.

 6. Valamit nem értek korábban annyiszor játszottunk szépen és kaptunk ki 1-2 góllal most szarul játszottunk de győztünk én ennek tudok örülni ! Miért kell bántani a szeretett csapatunk jatekos

 7. Nekem tetszett a mérkőzés. Nagyon fontos volt, hogy játékba hozzuk a csapatot. Az ellenfél elvileg kész csapattal lendületből jött. Ehhez képest hármat rúgtunk egy olyan kezdővel, ami valószínűleg soha eddig és remélhetőleg soha többé nem áll fel.Látszik a fáratság az alapozás után a srácokon. Kombinatív, néha szép játékot játszott a vilniusi gárda, de baromi sok hibával. Mi meg büntettünk. Idény elején egy új edzővel had ne keljen magyarázkodni egy győzelem után!

 8. Szendreiről nem tudni mi van ? Nem ír róla a honlap,MIÉRT ??A szezon végén már nem játszott,a felkészülésen sem vett részt.
  Az új tulajdonosok úgy nyilatkoztak,hogy megerősítik a csapatot,már megvannak a jelöltek,pénz is van rá,több mint a multban.Minőségi játékosokat akarnak,első igazolásuk ennek megfelelő volt,jól sikerült Moutari igazolása.Vártuk a folytatást …ami elmaradt.Az idő sürgetett,hogy a felkészüléskor már itt legyenek.A kapust nem számítva,mert sürgősen kellett Horváth sérülése miatt,elmaradtak a várt az EL miatt szükséges minőségi igazolások elmaradtak.A többi igazolásunk nem nevezhető minőséginek,a csatár vagy fél éve nem játszott,a b.lábas középső védő 182 magasságával egy kicsit elmarad a kivánalmaktól és későn közvetlen az EL meccs előtt jöttek.Hatiráról sem írtak egy szót sem,nem vett részt a felkészülésben,MIÉRT.Sérült,nem játszik akkor csak fizetjük és nem segíti a csapatot ???
  DVTK tudott többszörös gólkirályt igazolni távozó gólvágója helyett,DVSC is tudott hozni góllövőt,csak mi nem ???
  Várjuk a további MINŐSÉGI igazolásokat b.hátvéd-szélső,csatár,irányíto kp. stb.Az ezután jövők már nem tudnak segíteni az EL-ben.

 9. Kicsit olyan volt, mint az edzőtáborban, a brazilok ellen, mindenhova ők értek előbb oda, simán kipasszolgattak. Nagyon szeretném, ha ennek nagyrészt az lenne a magyarázata, hogy nekik javában zajlik a bajnokság, mi meg erősen idény elejiben vagyunk.

  Valami nagyon elkeserít (nem a Kispestről beszélek, hanem általában a magyar fociról). Vannak adottságok, képességek és vannak a szorgalommal megszerezhető dolgok. Szerintem a litvánok az utóbbiban sokkal jobbak. Mi (még) egy picivel előttük járunk az előbbiekben, de képzeljük el, mennyivel erősebb lehetne a magyar foci (is), ha ez az ő szorgalmukkal párosulna. Az, hogy ez nem így van, valahol szégyen.

  Mindenesetre a csapatnak gratula, nagyot küzdöttek, szép volt fiúk! Kint is oda kell tenni a 110%-ot, plusz egy kicsit javulni játékban és meg lehet a továbbjutás.

  1. “Mi (még) egy picivel előttük járunk az előbbiekben”

   Na persze, a “magyaros technika”, ami régóta már csak a teljesen fals önképünkben létezik, mert hogy nézne ki, ha már mindenben nem is lehet, de legalább egyvalamiben ne mi lennénk a legjobbak. :)

   1. Neeem! A negatív szemléletben, a letargiában vagyunk az egyik legjobbak.. ;) :)

   2. Itt a lényeg!
    Köszi, hogy ezt nem nekem kellett leírnom.
    Ment a Bige Like

   3. Ok, félreérthető voltam.
    Amiben még valami kevés előnyünk lehet (ha ugyan tényleg van) a világ egy kis (és egyre kisebb) részével szemben, az a százhúsz éves futballkultúránk, amit a múltban néha elég jó szinten űztünk. Nehezen megfogható, hogy ez konkrétan mit jelent, de igenis egy pici előnynek érzem azokkal a nemzetekkel szemben, ahol ez nem volt meg, vagy nem olyan régi. Ez egyfajta rutin.
    Semmiféle magyaros technikáról nincs szó, sőt, a fenti dolog nem is érdem, csak egy állapot, ami ráadásul változik és sajnos nem az előnyünkre.

    1. Lehet, hogy csak rossz alvó, és nem éri meg arra rövid időre nagyot álmodni, aztán arra ébredni, hogy mindez csak álom volt… Inkább megmarad a realitás talaján…

 10. Luxus Gazdaggal 11 lővetni. Az első is mák szagú volt, erre a másodikat is ő lővi. Moutari úgy bevágta volna, hogy most is a hálót foltoznák.

  1. Gazdinak is lehetett volna annyi esze, h hagyja a másikat is érvényesülni…
   de sajnos elvitte az ideg és a 4. gólunkat is.

 11. Bár a kapu előtt most balfékek voltak a vendégek, de a mezőnyben lefociztak bennünket a pályáról. Ha bemegy a 2. 11-es, és végül 4:0-ra nyerünk, az a futball megcsúfolása lett volna. 🙂

 12. Engedjetek meg egy rövid kis véleményt, amit ahogy mondani szokták a filmekben bármilyen részlet , személy vagy más ami a való életben is előfordul , csak a véletlen szüleménye!;-)

  1. A csapat tegnap nyert , 3-1-re ezt nem kell magyarázni, a játék olyan volt amilyen , a 18-6-os kapuralövés nem volt valami meggyőző és az erőnlét sem, de felkészülési időszakban ez azért belefér.

  2. Ami probléma, nagyon sokan sérültek (Meza, Horváth A., Heffi, Nagy G., Gog) és ezen kívül szinte majdnem mindenkinek kisebb nagyobb sérülései vannak a felkészülési időszakból. Ez azért nem jó jel.

  3. Ahogy már korábban utaltam rá kicsit furcsának tartom , hogy sokan a jelenlegi vagy exjátékosok közül indokolatlanul nagy “szeretetet” és elismerést kapnak a szurkolóktól, és általában ezek azok akiknél mindenki a legnagyobbat koppan (lásd. Lanza, Gróf). Ez még rendben is van szurkolók vagyunk, nem láthatunk bele mindenben , de azért illene azokat a csupaszív játékosokat nagyobbra méltatni, akik itt huzzák az igát viszonylag régebb óta és megbízhatóan azt teszik amit tenniük kell. Még ha nem is mindig a legjobb formában , , leglátványosabban, de rájuk legalább számtani lehet. Ilyen pl. Lovric vagy Kamber (igen lehet , hogy öregek néha már hibáznak, de ők több meccset hoztak nekünk és sokkal megbízhatóbbak mint pl. az agyonimádott fiatalok) de ilyen a sokak által szidott Heffler is. Heffinek , ahogy lentebb Andrea megvílágította van szíve ehhez a játékohoz, sérülten is játszott és megprobálta segíteni a csapatot több kevesebb sikerrel, és igen lehet , hogy a képességeinek vannak határai, de legalább szívvel lélekkel küzd mindig ott ahová teszik. Ilyen Nagy G. is akinek az érdemeit nem kell méltatnom senki előtt.

  4. A fentiekhez szorosan kapcsolodik, hogy azért egy játékos teljesítményét igenis befolyásolják a körülmények és a Honvédnál kb. 1991 óta még mostanáig is igencsak furcsa körlülmények vannak. Agyament extulaj, néha fogalmatlan edzők, öltözői szarkavarók, cordellák és igen most meg 2-3 szarkavaró tesz azért , hogy az a legendásan jónak hirdetett csapategység ne legyen meg. Andrea a helyzetéből fakadóan nem írhatta le, de én megteszem a tolmács az akire olyan posztot testáltak amihez annyira ért mint kóborkutya az angol wc használatához, az akiről beszélt és akinek a munkásságát látjátok Ti is (paksi kölcsön különítmény, egy éve nem játszó ukrán 2, stb.) és akinek a munkássága a 90-es évek közepét nagyon jellemző pénzezős “szakmai” igazgatók korát idézi.
  Ezen kívül van még egy magas beosztású hölgy is a klubbnál (annak kiderítését, hogy ez ki lehet mindenkire rábízom, nem lesz nehéz), aki ugyan tökéletesen ellátja a maga posztját, de Dallasos magasságokba segített emelni a szarkavarás művészetét.

  Amikor egy egy játékost elkezdtek szapulni szerintem gondoljátok végig mik lehetnek a háttérbe, mik azok amik még befolyásolhatják és mit tett le eddig az asztalra. Sajnos azt látom , hogy a jelenlegi tulajdonosok (vagy a muszájból ideküldés vagy a fociban való tapasztalatlanság miatt), olyanok kezébe adták a gyeplőt akik a lehető legrosszabb irányba viszik el a klub erkölcsiségét és a csapategységet, szakmaiságot.
  Ne legyen igazam én kívánom ezt a legjobban, de sajnos aggódni aggódom mert látok folyamatokat, amik még a hemi érában sem voltak ilyen aggasztóak.

  U.i.: természetesen mindenki azt hisz amit akar és minden csak egy fiktív “tipp” ahogy Tőlem megszokhattátok;-), de talán elgondolkoztató!

 13. Volt pár gyenge pont a meccsen. Két széle sajnos gyenge volt. Középpálya nem volt szervezett. Heffler teljesítménye értékelhetetlen volt. úgy hallottam megy Szombathelyre. Nagyon jó volt állítólag az “együttműködése” szakmailag és egyéb területen is Supkával.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.