Ha ugyanilyen okosan állunk hozzá a visszavágóhoz, meglehet a továbbjutás

Bp. Honvéd – U. Craiova 0-0

Felesleges szépíteni, olyan meccs volt, ahol mindkét edző ráment a tutifixre, a csak gólt nem kapni megoldásra, legfeljebb találni egyet-kettőt valahogy, a lényeg, hogy ne kerüljön már az odavágón reménytelen helyzetbe. Megoldották.

Az eredménye egy relatíve eredménytelen, tempótlan, lassú mérkőzés lett, ahol az agyonbiztosítás miatt a kisebb-nagyobb hibák se okoztak komoly galibát.

Kidolgozott helyzete talán a Craiovának volt pár, de fejesig vagy lövésig csak kétszer jutottak el. Az egyiket harmatgyengén a kapu közepe felé lőtték, az utolsó utáni percben pedig fölészállt a fejes. Nekünk egyetlen komoly gólszerzési esélyünk volt, akkor egy labdaszerzés után, N’Gog fejesét pájjukázta ki hatalmas bravúrral a románok kapusa. (Mondta is mellettem a helyi futballt jól ismerő kolléga, hogy ha valamiben erősek a craiovaiak, akkor az a kapusposzt. Igaza lett.)

Nagyjából ennyi történt.

Hoztunk egy átlagot, amivel egy nálunk erősebbnek tartott csapat ellen egy pillanatra se kellett azt érezni, hogy jobbak, hogy gólt, gólokat lőhetnek, ráadásul ők is voltak annyira beszariak, hogy az esetleges hibáinkkal se tudtak mit kezdeni. Végre. Elmaradt a magyar futballsorsch, amikor valahogy, valamilyen, de leginkább kabaréba illő módon kapunk egyet, majd próbálunk szaladni az eredmény után, de már képtelenek vagyunk váltani, mert nincs hova, igazából sehol sem vagyunk, nemhogy máshol legyünk. Ismerjük, láttuk elég meccsét a válogatottnak az elmúlt évtizedekben.

És pont ez az átlag az, ami bizakodásra adhat okot. Ha a srácok érzik, hogy miről van szó (magyar-román meccs, kell egyáltalán magyarázni?), ha szurkolók folyamatosan megtöltik hangjukkal a stadiont, akkor kialakulhat egy elegy, ami átbillent, ami visszafog, ami megtart, a lényeg, hogy rendet tesz a fejekben, célt ad, satöbbi, nagy szavak, néha el sem hisszük, túlmisztifikáljuk, pedig van, amikor így működik. Elkap a flow. Mint valami jó, ütemes zene kerti munka közben, észre sem veszed, és kigyomláltad az ágyást, letoltad a füvet, az idő pedig csak pörgött.

Bár nem volt kimondva, de én meg merem fogalmazni, hogy elértünk egyfajta látens kitűzött célt, és lépéskényszerbe hoztuk a Craoivát. Gólt kell lőniük, mert nem szereztek idegenben, miközben nem kaphatnak, tehát nyomniuk kell, kockáztatni, benne a veszéllyel, hogy kinyílnak, Moutari megindul, N’Gog valamit kavar, vagy bárki (csak nem Gazdi – megkapta a harmadik sárgáját), de tudják, hogy ott a veszély, nyilván videóztak eleget rólunk, így mondhatom Kukettósan:

nem alszol nyugton Craiova!

Csütörtökön jövünk.


“Ha ugyanilyen okosan állunk hozzá a visszavágóhoz, meglehet a továbbjutás” bejegyzéshez 70 hozzászólás

 1. Ámen! Tegnap elégedetten gurultam haza. Sokkal többet sikerült kihoznia ennek az összekukázott csapatnak, mint amit előzetesen vártam. Emiatt nem értek egyet Sanzival és Hegylakóékkal.
  Láttam TV-ből a vilniusi bohózatot. Ahhoz képest legalább védekezésben sikerült előrelépni.
  Nem tudom, hogy Kulacsban van -e legalább 60-65 perc, de ha igen, akkor mindenképpen őt kezdetném. Nekem Moutari eddig hatalmas csalódás. Egyszer indult meg igazán, utána lefékezett és visszapasszolt. Nem ezt vártam tőle előzetesen. Az ukrán fiú a posztján hasznosabbnak tűnik.
  Nem tudom, hogy ki tudná pótolni Gazdit, akinek Gréti lekeverhetne egy méretes pofont a hisztijei miatt. Így nem maradt kreatív középpályásunk. Nem tudom, hogy Moretti mennyire alkalmas a játékra. Romboló középpályásként jöhetne Meki Banó vagy Kesztyűs helyére, de tőle a kreatív focit elvárni nem lehet. Van baj a középpályán, nem kicsi.
  A védelem viszont rendben volt. Nekem Kukoc-al sem volt nagyobb problémám. Meki nagyon jól szállt be. Rég láttam már nálunk ilyen magabiztos debütálást. Ha találunk egy gólt, bármi lehet. Ha nem, akkor sem érzem azt, hogy megalázó eredménnyel búcsúznánk.
  ui: Az öreg Sanyibá annyi hülyeséget nyilatkozik, hogy miatta komolyan kezdhetünk aggódni.

  1. Ne azt figyeld amit mond, hanem azt amit csinál. (1 örökérvényű klasszikus.)

  2. Ez a Meki gyerek nem tudom középpályán beválna e… De hogy óriásit fog durrani az nb1 ben az tuti.
   Két románnal a hátán leheletfinoman és gyorsan játszotta magát tisztára majd jól passzolt…. Rég láttam ilyet pirosfeketében

   1. Reménykedtem benne, hogy gyors, labdabiztos lesz. Ehhez képest amit tegnap 20 percig nyújtott, arra nem számítottam, az Tandia szint volt. A Jóisten adná, hogy ez tartós legyen!
    Az a baj, hogy csak egy van belőle, a védelembe és a kp-ra is kéne egy ilyen.

 2. Az idény legjobb játékát nyújtottuk tegnap. Jó, ez persze nem azért nagy szó, mert annyira jók lettünk volna, de hogy meredek javulást produkáltunk, az tuti. 0% esélyt adtam magunknak ezelőtt a meccs előtt, most már 30-at adok. Még mindig ők a jóval esélyesebbek, de további javulással és egy adag szerencsével bármi lehet.
  Szép volt fiúk!

 3. Lehet nem ide, de engem zavar, hogy amíg volt játékosaink közösségi oldalaikon (Holi, Danilo) gesztusból sok sikert kívánnak az EL meccs előtt, addig “bundesliga sztárunk” arra sem méltatja legalább a csapattársait, hogy bíztassa őket.
  Örömmel olvasnám, hogy felbontottuk a szerződését…

  1. Szerintem is visszataszító, ahogy ez a pali viselkedik… Fogalmam sincs, mit rajonganak rajta a német muszlimok, inkább csak szégyent hoz a vallásukra.

   Viszont nekem lenne annyi büszkeségem a klub vezetősége helyében, hogy most már csak azért sem engedném el csak úgy…

  2. Én abban bízom, hogy már felbontottuk a szerződését, csak még valami nagy dobás – pl. pénzes igazolás – miatt még nem jelentették be. Még mindig hiszek abban, hogy vége a szegényháznak, és nem csak kölcsönbe, szabadon igazolhatóként fél éve nem játszó játékosokra telik. Szurkolok, hogy Thibby pletykája (vagy esetleg Varga Roli) és Hegylakóék jóslatai bejöjjenek.

   1. Azért ha Hatira megemberelné magát, még mindig komoly erősítés lehetne… Tavaly félgőzzel is lőtt 3 gólt és kiosztott néhány magyar pályákon ritkán látható labdát.

    Jobb fizikai állapotban sztár lehetne..

    1. Félgőzzel az nb1 legjobbja lenne. De egy-egy villanástól eltekintve a pályán emberhátrány, csak az öltözőbeli ünneplő fotókon az általa ígért vezéregyéniség

   2. Azért ha Hatira megemberelné magát, még mindig komoly erősítés lehetne… Tavaly félgőzzel is lőtt 3 gólt és kiosztott néhány magyar pályákon ritkán látható labdát.

    Jobb fizikai állapotban sztár lehetne.

    1. Nem tudni, hogy nála fizikai vagy hozzáállásbeli problémák voltak. De mindegy is. A jelenlegi Bp. Honvéd szerintem nem engedheti meg magának, hogy egy játékosa egyáltalán ne védekezzen (legfeljebb ímmel-ámmal). Ott van Kukoc, akinél legalább az akarat megvan, illetve tegnap az lejött, hogy már képes egy teljes meccset végigjátszani. Moutari sem elég jó védekező.
     Szomorú (sokáig bíztam benne), de azt kell mondanom, hogy bármekkora zseni is magyar szinten, simán elengedem, mert nem látom benne azt a fizikailag kész, harapós Hatirát.

     1. Pontosabban nem látni mit akar a focitól. Olyan mintha csak azért lett volna itt mert jobb mint otthon egyedül edzeni- amíg nem kap egy “rendes” csapatot. Meg persze fizettek is egy kicsit.

     2. Sérülten jött, különben szóba sem jöttünk volna nála,lassuk be. Mi van ha nem jött helyre? Mondjuk meghalt anyja, testvére/barátja stb? Vagy ha csak vallásos és magának való? Esetleg azért támogat különböző rázos brigádokat, mert bevett módon zsarolják azok akiről tudják h van pénz?És ettől nem jön rendbe pszichésen?Ki a f@sz állítja hogy bomlasztja az öltözőt?!Mi van ha ez nem igaz csak fontoskodás? Ennyi baromságot ,amit itt hiteles ismeretek nélkül összezagyváltok!

    2. Pont az általad (és általam) is elismert Supka nyilatkozta Hatiráról, hogy atomgáz a hozzáállása, főleg, hogy vannak pozitív ellenpéldák (pl. N’Gog). Ezek után és nagyon nem reménykedek gyökeres váltoásban. Anno Vernes is felpörgött Supka után, Rossinál – 2 meccsre, utána a Mister is belátta, hogy “problem inda head”. Mondjuk ennek ellenére még sokszor játszatta – ahogy Supka is nem értem, mi a dekkért tette be Hatirát az MK-n, ha ez volt a véleménye róla. A lehozott, fáradt Gazdaggal sokkal többet értünk volna még akkor is, h már nem lát az oxigénhiánytól…
     Én nagyon sokat vártam a tunéztól, az új Digót vizionáltam bele, de kurva kevés, amit itt beletesz. A zsoldy legalább odatette magát itt.

     1. Nagyon jó játékos, de nulla a kondija és nonszensz, hogy nem védekezik..Lehet, hogy volt két jó mérkőzése(Fradi, MTK) nálunk, de ha igazak a pletykák az öltözői hangulat rombolásáról, akkor inkább menjen..

      1. egy kis ellentmondást érzek a mondatrészek között. Én úgy értelmezem, hogy csak Hatira nem vált be. Balfaszul fogalmazó “újságíró”

   3. Ebben a pénzes dologban kicsit szkeptikus vagyok, de ne legyen igazam. Ahogy korábban is írtam,reálisan nézve én nem látom esélyét, hogy Varga vagy Lanza nálunk kössön ki. Pláne ha, EL csoportkörbe jutnak. Gondoljunk csak bele, kétfrontos harc, NB1-ben játszhatnak, sérülés esetén akár EL meccsen is. Bizti lesz feldobva pénz is. Ezt becserélnénk ránk, ahol csak NB1 marad? Kétséges.

    1. Közel annyi pénzt kapna és véreivel lenne körbevéve nem egy nagyképű jellemtelen kozákkal

  3. Az meg kicsoda? Nem tudok Bundesligába szerződött játékosunkról.

    1. Ja, én vele nem is számoltam. Teljesen megbízhatatlan figuta, el kellene zavrni a francba.

  4. Csak félve kérdezem, de nem lehet, hogy esetleg más módon biztatta őket meccs előtt, nem valami hülye közösségi oldalon? Engem például hiába próbálna facebook-on, twitteren, vagy más hasonló fórumon biztatni, soha nem jutna el hozzám a jókívánsága. :D

   1. Jól van, ezek szerint sikeres volt a falusi program, és nem kerültetek alapanyagként valami kutyatáp feldolgozóba.

 4. Engedjetek meg egy kis szemèlyes elemzèst.

  A csapat teljesìtmenye valamit javult ez jò jel, a problèmaink azonban folyamatosan kiütköznek. Elèg sok munka ès főleg pàr ùj igazolas kellene mèg a jobb fajtàbòl.

  Na de sorba:
  – Robi kapus: sok meloja nem volt szerencsere, de làbbal rèm gyenge. Fèlek emiatt mèg sok gondunk lesz
  – Uzoma : nem focizott stabilan voltak hibài , de vèszmegoldàskènt beletette amit lehetett. Ez az oldalunk azonban gàzos.
  – Batik : most nem hibazott , megbìzhatòan stabilan jàtszott
  – Kambi : ugyanaz mint Batik , jòl irànyìtotta a vèdelmet
  – Lovric: stabil volt Ő is nem lògott ki a sorbòl
  – Burger King: nagyon jòl szàllt be , ügyes ès hatàrozott, szerintem eddigi egyetlen igazàn jò igazolàsunk
  – Kuki: tovàbbra is fèlelmetes dolgokat csinàl ill. Nem csinàl a vèdekezèsnèl. A szokasos szintjèt hozta
  – Banò : sokadjàra harmatgyenge volt. Nagyon gyenge pontja a közèppàlyànak.
  – Gazdi : szerintem Ő volt a legjobb. Kreatìv , ügyes , jò cselekkel , de a sàrga hatalmas butasàg volt.
  – Kesztyűs: jobb volt mint az előző meccsen , pontosabb hasznosabb de nem Honvèd szint.
  – Moutari: nagyon gyenge vokt 2 ertelmes megmozdulasa nem volt hatalmas csalòdàs. Nem , hogy Holit nem tudja pòtolni de mèg a Tischlert sem ilyen jàtèkkal.
  – Ngogo: gyenge, ès bàntòan lassù. Neha rossz volt nèzni amit csinàl, es max. 60 perc van benne.
  – Cipf ertèkelhetetlen , semmit nem csinàlt
  – Flaska: szinte ertèkelhetetlen. Nem volt egy jò passza vagy labdaerintèse. Gyengèn muzsikàl eddig.
  Sanyi bàcsi es a taktikàja. Ezzel a kerettel somat nem lehet varàzsolni , egyèrtelműen gyengültünk. Nehèz lemèrni emiatt , hogy zseni vagy kòkler. Azonban ne engedjük mikrofon elè mert oltàri baromsàgokat tud nèha mondani!

  1. Két megjegyzés:

   Jobboldalra jött King, ő úgy tűnik, egészséges, hiszen a csapattal együtt tudott edzeni. Ő az nb1 egyik legjobb jobboldali védője, “prime”-jában Mezghranival volt egy szinten.

   N’Gog – sokszor leírtam már – egy befejező center… Neki a tizenhatoson belül kellene kapnia a labdákat, erre lenne jó. A Fradiban szerintem rúgna 20 gólt a magyar bajnokságban. A jelenlegi játékrendszer nem neki kedvez.

   Cipfet én nem láttam olyan gyengének, érződik rajta, hogy van benne gondolat, ugyanez igaz Kulacsra is.
   Idő kell nekik…

   1. Szerintem toplitznak Meki=Burger King, ami Ikenne-King miatt félreérthető lehet. Javaslom, hogy egyezzünk meg fórumszinten a Mekiben. :D

   2. Igazad lehet, ha huszat nem is, ahhoz itt kell a tizik, de tíz -12 ott benne lenne alighanem. A gyengébbek ellen azok nem taktikaznak hanem nekikmennek.

 5. Sziasztok, reagálnék a fenti sorokban a következőre:”ha szurkolók folyamatosan megtöltik hangjukkal a stadiont, akkor kialakulhat egy elegy, ami átbillent, ami visszafog, ami megtart, a lényeg, hogy rendet tesz a fejekben, célt ad”
  Hosszú is, saját vélemény is, nem is kell elfogadni vagy egyetérteni, lehet egyedül is vagyok a véleményemmel, ami:
  Tegnapi meccs nagyon rámutatott 1 dologra, ami nekem fontos: szurkolás, szurkolás/labdarúgás. Pár jó megindulás vagy szebb passzolás, labdakihozatal alkalmával a tábor hangja és még inkább a dinamikája oriásit változott. Jó szurkoláshoz, jó foci kell. Ez tény! Viszont az is tény, hogy mi a szurkolók ugyan úgy mint a csapat, minden meccsen új lappal indítunk és ezért nem szabadna lelketlenül, beskatulyázva, erőtlenül szurkolni. Ugyan így játszani sem. Gondoljunk és főleg azok gondoljanak bele ebbe, akik ott ülnek (nem is értem, hogyan lehet ülni) és szó szerint semmit se tesznek. A szurkoló kedvet és erőt kap 1-1 jó megmozdulástól, akkor mind a csapaton és akár 1 adott játokoson mennyit tüzelhet 1 jó tábor, pláne Hazánkban, ahol nem jellemző a nagy szurkolói létszám előtt játszani! Nem tudom megérteni azokat pl, akik tegnap jobbról és balrol foglaltak helyet a tábor mellett (sőt közöttünk is), ülnek, néznek, beszélgetnek és közben valahogy azzal, hogy a hátsójukat leteszik, kikapcsolják a tapsukat, hangjukat, érzelmeiket. [személyes véleményem: szégyeljétek el magatokat!] mielőtt viszont köptök 1et e sorok olvasása után a fejemre, nem.. Nem az utálunk sz.. romania kevésbé ékes rigmussal kellene hangosan bekapcsolódni (azt én se tettem) és a gyerkőcöknek/előtt ordítani, viszont legalább a Ria Ria Hungária és a  hasonlókat kellene telitüdőből odatenni, büszkén a szeretett Klubbunknak. Megérdemlik!
  Visszatérve az iromány elejére: tábor dinamikája. Ahogyan a csapatban vélünk felfedezni elképzelés nélküli játékot, ugyan ez elmondható a szurkolásra is. Egy “Mikor megszülettemet” lenyomni és utána indítani ugyan azt felelgetősbe.. Hiba. Fordítva spanolós és nagy élmény. Rőzse nem egyszer rámutatott erre(is). A hosszú hosszú ismétlések az énekekben bizony fárasztóak és fentarthatatlanok.
  485 km-t vezettem tegnap reggeltől egyéb, sajnos igen szomorú családi esemény miatt, de még is ott voltam a meccsen és szurkoltam, mint mindig, de könyörgöm a gyerünk Kispest, gyerünk Kispest kitartást kukázzuk már, mert szánalom! Úgy meg pláne, hogy 1 ugyan ennyire egyszerű: Harcoljatok, Harcoljatok! nem fér bele. Csak a Kispest!

  1. “Gondoljunk és főleg azok gondoljanak bele ebbe, akik ott ülnek (nem is értem, hogyan lehet ülni) és szó szerint semmit se tesznek. […] Nem tudom megérteni azokat pl, akik tegnap jobbról és balrol foglaltak helyet a tábor mellett (sőt közöttünk is), ülnek, néznek, beszélgetnek és közben valahogy azzal, hogy a hátsójukat leteszik, kikapcsolják a tapsukat, hangjukat, érzelmeiket. [személyes véleményem: szégyeljétek el magatokat!]” Erre annyit tudok reagálni, hogy felnőtt emberek azt csinálnak amit akarnak, lehet, neked ilyen a vérmérsékleted, nem bírsz nem szurkolni, de másnak meg nem. Igaz, hogy az alacsony nézőszámok miatt nálunk nagy többségben vannak mindenhol az ultrák, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek kötelező szurkolni. Ha nálunk is rendes tömeg esemény lenne minden meccs, ahova a társadalom széles rétege jár, természetes lenne, hogy különböző habitusú emberek vannak. Nem gondolnám, hogy abban a helyzetben vagyunk, hogy azokkal foglalkozzunk, akik jegyet váltanak, lemennek vidékre egy szar meccset megnézni. Nem vették el senki elől a lehetőséget, hogy odaálljanak tapsolni, énekelni. Gondolj arra, hogy még mindig jobb, mintha üres lenne a szék (teljes érdektelenség).

   1. Szia, érzem és elfogadom amit Írtál. Ennek ellenére nekem 1 problémám van ezzel, hogy kijönnek, aminek pl én nagyon örülök, viszont ha már így tettek, legalább taps formájában vegyék ki a részüket. Ezért is írtam, hogy saját vélemény.

    1. Bár már abba a csoportba tartozom, akiket megemlítettél, mégis valamilyen szinten igazat adok neked is. Régen én is ordibálós gyerek voltam, főleg a Dózsa György úti kosárcsarnokunkban, ahol nem veszett el a hangom, ott bíz társaimmal végigordítottuk/ugráltuk/tapsoltuk/trashtalkoltuk a meccset, nem is igazán kedvelt minket szerintem senki a pálya oldalsó részén lévő, rajtunk kívül családias hangulatú lelátórészen. :) De ez ezer éve volt, az ember változik, így én is, manapság már nincs kedvem énekelgetni, tapsolgatni, csinálják helyettem a fiatalok… :) Ha gólt lövünk ordítok egyet, ha néha felzeng a “Kispest! Kispest! Kispest!” kántálás, akkor csatlakozom pár másodpercre, de ennyi. Azt viszont kikérem magamnak, hogy mikor leteszem a hátsómat a stadionban, kikapcsolom az érzelmeimet, hidd el, pontosan ugyanannyira ideges vagyok még ma is minden meccsen, mint 25 évvel ezelőtt… :)

    2. persze, ez is idegesítő tud lenni. esetleg a tábor gondolkodhat rajta, hogy milyen rigmusokkal lehetne az ücsörgőket is bevonni, ha számukra ez cél (pl. olyanok, mint válogatott meccseken a hajrá – magyarok).

  2. Szerintem a problémát a keveredés okozza. Hogy a szurkolni szándékozó táborlakók és az inkább csak nézők összekeverednek. Ebben egyformán hibás mindkét csoport. A tábornak egyértelműen el kell különülnie. Ehhez sajnos ki kell húzódnia a szélre, a legrosszabb helyekre, mert oda nem megy senki, csak ha szurkolni akar. Erre a kápóknak kellene odafigyelnie, esetleg valahogy jelölni is, hogy hol lesz a tábor közepe, mondjuk egy zászlóval. A szurkolni nem szándékozóknak is van néha sara, szerintem sokan a hangulatért vegyülnek a táborba, de szurkolni nem akarnak. Tessék tudomásul venni, hogy a táborban csak annak van helye, aki tisztességgel szurkol, lehetőleg megállás nélkül, elejétől végéig. Aki ezt tudja vállalni, az mehet a közepébe, aki kevesebbet, az arányosan a széle felé. Aki csak hébe-hóba kapcsolódik, be, mint a vén Áfonya, az menjen a jó helyekre, jól látni a meccset.

   1. Mondjuk rám kár pazarolni a jó helyeket, én már onnan se nagyon látok semmit. :D (na jó, ez nem igaz, a látásom az egyetlen, ami még rendesen működik, pedig tegnap például jobb lett volna ha nem teszi)

  3. Szerintem meg több egyszerűbb és ütősebb cucc is beleférne, sőt, néha kívánatosabb is lenne, mint néhány hosszabb, lagymatag, a végtelenségig ismételgetve. Azzal sincs semmi probléma, ha egy időre elcsendesedik a tábor, legalább erőt gyűjtünk.
   Más szavakkal, én az “esemény szenzitívebb” szurkolás híve vagyok, vagyis nem feltétlenül ragaszkodnék a repertoár végigénekléséhez, szinte függetlenítve a szurkolást a meccs alakulásától, inkább figyelve a játékot, mindig a meccs lüktetésének megfelelő rigmusokat/dalokat preferálnám. Legalábbis amikor én beleszerettem ebbe a dologba annak idején, így csinálta a tábor.
   Ettől függetlenül le a kalappal minden mostani szervező, kápó, stb. előtt, mert kurva jól csinálják, beleugatni, tudom, könnyű!

   1. Srácok!Lehet jönni minden meccsre,hazaira, idegenbelire,külföldre mindenhová, és akkor lehet kritikát gyakorolni, de addig….ne, köszi!

  4. Mindenkinek köszönöm a gondolatait, válaszát. Minden hozzászólásban találtam sajátomnak érezhetőt és az elfogultságom/hévemet igyekszek majd jobban irányítani. Pacsik

   1. Srácok!Lehet jönni minden meccsre,hazaira, idegenbelire,külföldre mindenhová, és akkor lehet kritikát gyakorolni, de addig ne….köszi!!!

    1. Szia, szerintem kritikát gyakorolni, véleményt formálni bárhol, bárkiről, bármikor és bármiről lehet. Azért van 1 capo és reményeim szerint sokezer szurker, nem pedig fordítva, mert kevesen alkalmasak arra a posztra. A tábor hangulata, fegyelme, ereje az ő felelősége. Kispesten 1 capo van, a többi önjelöltet hagyjuk is.
     Az URB létszámban, így hangban is gyenge lenne a tábor nélkül és a tapasztalat azt mutatja, hogy amíg a csapatot imádó, szurkolni vágyó tábort meg megszólják a kevesebb/gyengébb tapsolás/ének miatt, addig a sajátjaik nagy százalékában csak vegetáló ultrák passzivitásával nem is foglalkoznak. Ergo ott lehet mindenhol a tisztelt urb, de közülük is sokakkal csak sűrűbben vagyunk és nem többen. Természetesen tisztelet a kivételnek és táborlakók közül is sokan ott vannak mindenhol és ráadásul nem a XIX-ből.

 6. Tegnapi kalandok:
  Indulás 15 óra környékén. Az első lámpáig jutottunk, mikor a mellettem lévő autóban ülő úriember jelezte, hogy tekerjem le az ablakot. Letekertem, csak ennyit mondott: “Jó korán indultok srácok, hajrá Kispest!” :)
  Irány az M1, egy métert nem tudtunk rajta haladni, mert épp egy halálos balesetnél helyszínelnek, mentőhelikopter, teljes útzár. Szerencsére nem tartott hosszú ideig a kerülő.
  Útközben egyik pihenőnél épp a román szurkolók csapatfotóznak, sajnos nem tudok elég nagyot köpni.
  Meccs előtt kitérő Rábafaszomfittyre, cimborám meglehetősen romos carrera autókat és pályát vesz át egy lomizós cigányasszonytól. Túléljük.
  Visszafelé megálló Szany település fagyizójában. A település lakossága első ránézésre: ember 0, gólya 16584. A fagyizóban szerencsére van eladó, méghozzá milyen, elképesztő formájú ifjú hölgy, a vásárló szemmagasságától felfelé induló forrónaciban, ha kolléga nem lökdös arrébb, meccs helyett azt bámulom két órán át. A körtefagyijuk szuper, bár ezek után lehetett volna rossz is, az sem rontott volna különösebben az élményen.
  Érkezés életünk talán legszarabb meccsére, a 8+4 perc hosszabbításért szívem szerint beperelném a játékvezetőt. Erről ennyit, nem akarok senkit megbántani, főleg mert akit leginkább bántanék, tegnap volt szülinapos, így vele most elnéző leszek. Esetleg csak annyit, hogy Danikám bazdmeg, ha felmegy a pumpa, és kakaskodni támad kedved, azt lehet ám ésszel is csinálni, nem kell egyből két kézzel ellökni az ellenfelet, mert azért minimum sárga jár a világ összes pontján (na jó, kivéve talán a fradi pályán, ha hazai játékos csinálja)…
  Indulás haza, 1km-t sem teszünk meg, cimbora gépjárműve azt jelzi, hogy a hűtővíz 130 fokos, félre kellene állni pár percre. Félreállunk, bátran megtapogatjuk a hűtővíz tartályt, nem forró, viszont valami elektromos hiba nagyjából negyed óra alatt nullára leszívta az akkumulátort… így este 10 környékén helyi taxival elugrott cimbora a helyi 0-24 tescóba aksit vásárolni… Az aksicsere végül hasznosnak bizonyult, így kevéssel este 11 után már indultunk is haza, igaz végig 130 fokos hűtővíz és minél előbb menjen szervizbe jelzéssel… :)
  Kalandos egy nap volt, az egyszer biztos…

  1. A köpésnek már a szándékáért is kapsz egy sárgalapot! ;)

   1. Na akkor ha idén kétszer meglátom Juhász Rolit, már kapok is egy meccs eltiltást 3 sárgáért… :)

  2. Nem értek egyet, egy csomó szarabb meccset láttam már ennél, ráadásul most még józan is voltam. :)

   1. Basszus nem, az adott szituációban nem a telefonom fagyott le, hanem én. :)

 7. Gazdag sárgája kapcsán legyünk pozitívak: az Aek Athén ellen így mindenképp játszhat!

  :D

 8. Ha jól hallottam a közvetítésben, nem voltak zártkapus rigmusok. Köszönöm mindenkinek. Az AEK elleni hazain találkozunk :)

   1. Pisti feletti reszen voltam ott semmi nem lehetett belole hallani

  1. Kb. 2-3 alkalommal volt szarromániázás. Reménykedjünk, hogy az uefa ellenőr süket, ill. a vendéglátás volt elég szívélyes…

  1. nagyjából egy éve fel van írva a todo-listámba, hogy a szolgáltaltónál kapcsoltassam be a https-t. úgy látszik időszerű lett.

 9. Jópofa ez az uefás statisztika amit belinkeltél.
  Dangerous attacks: Honvéd 37 – Craiova 43
  Hát ebből a 80-ból 75 legfeljebb csak a szépérzékemre volt dangerous…

 10. Niba jól szállt be, remélem mielőbb a kezdőben látjuk!
  úgy láttam a sebességgel még van gond nála, de őserő a csávó és ahhoz képest technikás, jól indul meg előre és még becsúszni is tud… én mondtam h stabilizálni fogja a védekezésünket! :)
  reméljük hogy Kulacs is mielőbb utoléri magát, mert több látszik benne, mint Moutariban, ő eddig nekem is csalódás.
  kár , h ennyi a sérülés és a késői érkezés…
  visszavágón kb ezt játszatnám:

  Lefkovits – Batik,Kambi, Lovresz- King, Egerszegi(Banó), Niba, Kulacs, Uzoma(Kukac)- Moutari(Hegedüs), N’Gog

  és ha mindenki ép :
  Lefkovits – Batik, Kambi, Niba – King, Gazdi, Moretti, NagyGeri, Uzoma- Kulacs, N’Gog (Moutari)

  1. Rossz. Szerintem.Például tele van törpékkel a közepén. . Miért szentírás a Gazdag -Nagy páros? Ki passzol itt továbbra is előre? Melyik kp gólképes ezek között?Miert pad a Moutari? Ki mondta, h aug 31.-ig nem jön senki más? Ki ütközik itt labdavesztésnél? Az olasz egyedül? És még 1000 dolog.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.