Paks-Kispest: amikor csak a helyszín és az időpont biztos, más semmi

Korán kilőtt beharangozó Paksra, ahova általában halászléért és egy pontért megyünk. Szakítani kéne ezzel a hagyománnyal.

Megkérdeztük szakértőnket is, milyen idénye lesz idén a Honvédnak.

Hosszú hajrát nyitva már péntek reggel nekifutok a beharangnak, mert ma kora délutántól én már nem leszek gépközelben, és mert a XX. század egyik utolsó reliktumaként tablet és telónyomogatás nélküli ejtőzésre készülök Doki barátomnál a Ráckevei- (Soroksári-) Dunaág mentén, továbbá hogy Fanta úr cikkírás helyett nyugodtan mehessen maholnap sörvadászatra a pesti éjszakában, most enyém lesz a posztírás ódiuma. Csak kicsit korán.

Paks nem a kedvenc helyszíneim egyike alapból sem – még ha jól is megy épp a csapatnak (pl. 2016 őszi Rossi-s hajrá, vagy EvdM még nem besülő rajtidőszaka háromnegyed évvel később), akkor is itt jön a tuti döntetlen, ha meg épp nem vagyunk jó passzban, akkor biztos az egygólos vereség. Kb 2 paksi győzelem ugrik be az annaleseinkből, egy még Supkával, az MK-siker után, Bogdanovics-show-val, egy pedig Rossi első eljövetelének tavaszán, mikor Vécsei és Vernes alázták Paksot, Holender pedig debütált. És lehet, hogy volt még egy Moraleses siker is, Bojtor góllal, de lehet, hogy az iksz lett, erre nem emlékszem pontosan, mert az agyam önvédelmi reflexből kitörölte a Tolmácsedző érájának emlékét is, hiába a sok szerzett pont, az a korszak háborús traumaként égett bele a privát magyarfocis emléktáramba, egy elhúzódó bohócliger verduni nézhetetlenségszivatyyúként.

Mit várhatunk akkor most, e szerint a sorminta alapján? Sok jót nem, mert nem vagyunk a hullámhegy csúcsán. Nem vagyunk? Nem ám, de annyira az alján sem. Épp Dió után írtam, hogy hiába a névleg EL-kiesés, hiába a miskolci 0 pont, eddig bőven vállalható a meccsteljesítmény. Ezt tartom is, de azt is hozzáteszem, hogy veszélyes az ilyen kötéltánc periódus is, amikor egyre több meccsen vagyunk erkölcsi győztesek, de a fizikai 3 pont csak nem jö össze. Sokszor láttunk már erre példát, a legutóbbi évekből elég csak a Haladás, vagy a Gyirmót hősies elbukásaira gondolnunk. Nyilván azt a szerepet nem áhítom.

Kérdés, persze, kell-e már most vészharangot kongatni. Sok kommentelőnk írja, hogy idén a kiesés elleni küzdelemben leszünk résztvevők, ha nem erősítünk (miközben egy csökkenő kisebbség szerint simán jól igazoltunk). Én valahol középúton érzem az igazságot. Az idei igazolások egész jó kiegészítőemberek lehetnek, leszámítva Lefkovits Robit, aki az új gerinc egyik letéteményese – lehetett volna. De igazából tragédia sincs, hisz gerinc már van, Kamber (Lovrics), és mellé egyre jobban felnövő Batik, Geri, Gazdi. Kéne még egy megfellebezhetetlenül király éles csatár és egy szervezni tudó valaki. Többen az utóbbi posztot Morettibe látnák bele: eddig Craiovában lehetett őt szemrevételezni, voltak jó labdái, és alibipasszai is, és kurva lassú. A második tulajdonság már elég egy Zelenkához, az első viszont még nem annyira. No és akkor itt jön a tegnapi atompletyka, ami, ha realizálódik, akkor egy személyben megvan ez a két poszt, a hányingert meg visszanyelem, bővebben majd egy üdvözlőposzt keretében, ha végül szükség lesz rá. Ha, mondom, mert nem kevés esélyt látok még arra is, hogy az Üllői úti klubház igazgatói székében tenyésző mosolypápa a végén benyomja hozzánk akciósan inkább Priskint, mert Zsoldy úr jó lesz néha a padról beszállni a BL-ben, valakinek gólt is kell lőnie.

Vészharang tehát nem kell, a fű alatt ígért új igazolás(ok) viszont igen, most a hűtlen úrfitól függetlenül. Viszont Pakson még a július alatt összegründolt új kerettel kell valamit hasítani, amely ráadásul sérülésektől tépázott, szóval mindenre számíthatunk, csak könnyed vendégjátékra nem. Másik oldalon viszont azt se feledjük: félni sem kéne, azért nem verhetetlen csapathoz és nem egy oroszlánbarlangba megyünk. Ez mondjuk Diósgyőrre is igaz volt, az első kitétel mindenképp, de a hangulattól sem kellett hazamenekülni. Hogy ott mégsem sikerült a küldetés, azt inkább arra vezethetjük vissza, hogy elől fájóan alacsony (=0) volt a hatékonyság a kapu előtt. Gól nélkül pedig nem megy.

Sérültekről sokat nem kommunikál a klub, ebben nincs gigászi előrelépés a kárhoztatott Hemy-érához képest, amikor hol fájó nemtörődömségből, hol Rossi fura taktikázásai maitt ültek úgy a belső infókon, mint szovjet apparatcsik a random műhelytitkon 35-40 évvel ezelőtt. Gazdira azt tippelném, még nem fog játszani, Geri állítólag még nem… Robi és Moha szinte egész idényre kicsekkolt. Morettiről is azt suttogta a lelátói zuhanyhíradó, hogy még nincs egészen rendben, az pedig nem adott sok plusz infót, hogy szerdán összefutottam vele a Shopmark SPAR-jának tésztarészlegénél (hol máshol), ahol Honvédos köszönésemre olyan ignorant arccal reagált, hogy Ábel, ha ott van, sírva olvadt volna be a húspult alá. Kezdőcsapat-tippelgetésen így most generózusan túllépek, Beppe bátyó számára már az művészet lesz, hogy kiállítson egy 16-os keretet az útra. Vagy pont, hogy nem művészet, mert maradt kb 16 hadra fogható arc a rutinosabbak közül? Így is értelmezhetjük.

Szóval egy jó Paks túra előtt tényleg csak a helyszín és az időpont biztos (sőt, az MLSz-t ismerve az sem, haha), minden más egy nagy kérdőjel, ahogy az idei szezonunk is, jelen állás szerint elsülhet vergődésként, esetleg középmezőnyös szürkületként, de mondom, 1 vagy 2 high-quality arc érkeztével és a Sannino-csapat kémia esetleges bedörrenésével akár nagy menetelésként is. Paks még arra nem fog választ adni, hogy melyik forgatókönyv felé indulunk el, de egy 3 pont azért nagyón jót tenne a lelkeknek. A csapatban is, a lelátón is. Legalább annyira, mint Hantának a túrós csuszás harcsapaprikás a csárdában, ami felé kétségtelenül bekormányoztatja hazafelé a Babarmobilt.

#update: ne legyünk igazságtalanok, a klubkommunikáció máris bő házidolgozatban taglalja a maródiak listáját. Lehet, hogy valaki néha odafent is ránéz a blogunkra? (hihi)

“Paks-Kispest: amikor csak a helyszín és az időpont biztos, más semmi” bejegyzéshez 657 hozzászólás

 1. Tudom, hogy felcsútból nem elegáns igazolni, de ez a volt Újpesti Baloghot miért nem próbáltuk leigazolni?? Szenzációsan játszott és kiemelkedően illeszkedett be az új csapatába!

  1. Ha van pénzünk ezt a Hahnt vennêm meg kerül amibe kerül mêg haszonnal el is adnám pàr év múlva.

   1. Az a baj, hogy a szetonban még nagyon sok támadó fog hülyét csinálni a védelmünkből és fogja mattolni szerencsétlen Berlát. Nem tudjuk minden leigazolni. 😉😀

  2. Mert eszükbe se jutott. Még a paksnál is jobban értenek a focihoz, ez a szomorú.

 2. Ennek annyi, szépen kezdjük a szezont, ha így folytatjuk, akkor csúnya lesz a mai eredmény..

 3. Már akkor tudtam, hogy ez a variáció jön amikor ott töketlenkedtek a paksiak, a mi játékosaink miért nem tudták?

 4. Volt egy edzőm még ifijátékosként. Ő mindig azt mondta hogy gyerekek a foci az szellemi-fizikai sakkjátszma…. Csak az fog jól játszani akinek az erőnléten kívül agya is van a játékhoz. Na ez a gond nálunk

 5. ez nagyon gáz volt, de mielőtt alulmúljuk a csapatot kommentekben, jelzem, hogy a csapat fele nem lenne kezdő, ha nincs ez az iszonyat sérüléshullám… :(
  a 2 rutinos öreg +Banó, Moretti az elmúlt hónapok leggyengébb játékát hozta.
  Kukac mínusz 1 ember
  a csatárok erőtlenek…
  Robi- Mézga, Nagygeri, Gazdi + Niba…esetleg a Digó és egy egész más csapat lesz…odaérhetünk a dobogóra, ha jön Lanza.
  ui,
  és lehet h 1 kapus is kéne…gróf b+…
  lehet h most jött ki rajtuk a román meccs…nemtom, nem lehetünk ennyi xarok…

  1. Mi ez az “iszonyat sérüléshullám”? Valami nem stimmel a munkával, nem hiszek a véletlenekben.

   1. 2-t láttunk, ott tuti h csak rossz mozdulat, Gerinél meg vmi gyulladás, ez nem lehet edzés miatt, szerintem.

    1. Szeméremcsont gyulladás.. mondjuk azt se tudom, hogy nekünk az hol van.. 😉

    2. Nem.is kizárólag csak edzésre lehet ráfogni!
     Edzésre+edzőmeccsekre együtt.
     Mind a 4 edzőmeccset pár percet leszámítva végigjátszotta. Ő és Kambi.
     Mindenki más folyamatosan cserélve volt. Volt annyira hülye, hogy szívből letolta a 4 meccset, míg néhány zsoldos, a nagy halált eljátszva cseréltette magát.
     Eredménye; fáradásos szeméremcsont-gyulladás.

      1. Lassú a gyógyulás. Azt sem tudják, hogyan kell az ilyet kezelni, gyógyítani. Igaz, külföldön se nagyon.

   1. ha az a félcsapatnyi minőségibb csere megvalósul, akkor szerintem még bármi lehet..
    ez még “csak” 2 vereség, tavaly is beesett pár ilyen, csak nem az elején…most fordított lesz a folyamat! :)

    1. Sajnos egy élmezőnybe vágyó csapatnak ezt a kettőt hoznia kellett volna. Mire fölépülnek a sérültek, jön a Fradi, Videoton, Debrecen, stb. Akkor majd az lesz, hogy hát a sok kihagyás miatt még nem lendültek játékba a felépültek, nameg nekünk nem a Fradit meg a Videotont kell megvernünk, stb.
     Minden meg lesz magyarázva – aztán helyet cserélünk a Vasassal, mire elfogynak a magyarázatok.

     1. az tuti, h nem ez lesz az alapcsapat és még azért 31 meccs visszavan.
      nem szeretnék senkit győzködni, de biztos vagyok benne, hogy több van ebben az évben, mint amit ez a szerencsétlen kezdés sejtet

  2. Robi- Mézga-esetleg jovore
   Nagygeri-megserul ket meccs utan
   Gazdi-hektikus jatek, hosszu tavon nem lehet ra epiteni
   ha a Digó az Moratti-arra inkabb nem is irok semmit

   1. dehogy…Lanzára utaltam .
    ez a moretti akkora alibit tolt ma, h 1 hónapra kibaxnám a 2. csapathoz

   1. sajnos egyre több ha van az optimizmusban…:/
    de szerintem messze nem ez a kezdő csapat lesz szeptemberben.
    az más kérdés, hogy ebben mennyi a vezetők sara, mennyi a pech…

  3. Dobogó? Az eddigi igazolásaink és a bajnoki kezdèsünk után a bentmaradás is félig csoda lenne!

 6. Itt a blogon nyitott könyv vagyok, ezért nehezen tudom eltitkolni csalódottságom. Ráadásul helyben Kecskeméten sokan örülnek annak hogy a Honvéd beragadt a kezdésnél. (mint jónéhány évvel ezelőtt rendszeresen) ner ide ner oda, az az érzésem továbbra is kis csapat vagyunk a rendszerben.
  De ! Jövő héten már újra otthon játszunk és remélhetőleg elindulunk felfelé !
  Csak a Kispest mindörökké, gyerünk vörös-feketék !

   1. Hááát ahhoz nagyot kellene nyomni az igaz, de Tompika besegít :D Amúgy most komolyan fontolóra vettem, h. meg kellene nézni az új Hidegkutit. Mégiscsak nb1-es meccset rendeznek egy hét múlva… :D

 7. A Budapest Honvéd védője, Ikenne-King nehezen találta a szavakat a vereség után.

  „Képzelheted, hogy érezzük most magunkat, nagyon nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Egyáltalán nem mutattuk meg a Honvéd igazi arcát, ez volt a legrosszabb meccsünk. Nagyon remélem, hogy utoljára játszottunk ilyen meccset, mert így nem lehet képviselni ezt a klubot. Nagyon sajnáljuk, hogy így történt.”

 8. Na, ettöl féltem… Kupameccsek kellően nem megerősített kerettel, a bajnokságban meg zakók, kezdésnek 6 pont hátrány.

 9. Ti mindenkit ide igazolnátok akinek ellenünk kijön a lépés, egyébbként meg semmivem se jobbak mint a mieink. Sajnos az igaz, hogy az akadémia primadonnákat képez. Cipfet erősíteni kellene mert a focihoz van érzéke.

  1. Lehet, hogy a mieink semmivel sem rosszabbak, mindenesetre játékunk, az nincs…

   1. Érdekes, hogy nem tudunk szerezni vagy nevelni egy irányítót.

    1. Inkább az utóbbi a fájó, de ami még durvább, hogy olyan középpályást se tudunk nevelni aki 18 méterről tud normálisan kapura lőni, na ez a nagy gáz. Banó Szabó pl annyira “egylábas” hogy az szinte fájdalmas, de azzal az egy lábával se tud normális lövést leadni…Ja és ezzel a tudással válogatott.

  2. Azt én is megfigyeltem már, hogy a csapatok el szokták követni azt a hibát, hogy az ellenük egyszer jól játszót leigazolják, aztán pofára esnek, mert nem is olyan jó az illető. Biztos nagyon pszichológia. Szerintem ökölszabályként nem igazolunk ellenünk jól játszó játékost. De legalábbis sokkal alaposabban körüljárjuk, és sokkal szkeptikusabban állunk hozzá a leigazolás előtt.
   Viszont Moutari például tegnap meglőtte pont azt a gólt, amit tavaly a Mezőkövesdben ellenünk. :)

 10. Úgy döntöttem tegnap, hogy alszok rá egyet. Megtörtént, de nem változott a véleményem, se dühös, se csalódott nem vagyok. Igazából mikor láttam, hogy csak nem akarnak jönni azok a minőségi igazolások nyár elején, akkor én pontosan ezt könyveltem el magamban. (Jó, nem teljesen, mert azért az NB2-es szívonalú Diósgyőrtől nem vártam vereséget) Az ígéretek megvoltak, a háttérben jöttek is nagy erősítések, csak az a baj, hogy főleg a haverok és leginkább az igazgatói székekbe.

  Mikor közölték, hogy nincsenek elvárások, akkor tudtam, hogy ezzel együtt koncepció sem. Kukázunk párat, az olasz is hoz valami lefingott havert, de lövése nincs arról, hogy hova is érkezett, mennyire erős (vagy sem) a bajnokság. Az első EL meccs rámcáfolt. Éreztem is a zavart az erőben.

  Aztán kezdett minden a helyére kerülni. A kiesés után tolták itt a kommenteket, hogy na, legalább gólokat nem fogunk kapni, ha már nem lövünk, de azért ebben sincs semmi igazság. Kamber egyedül nem ér fel egy komplett védelemmel sajnos. Lovrics tegnap eléggé vakon volt, Batik meg számomra továbbra is úgy tűnik, hogy akarattal kompenzálja a tudását. Rajtuk kívül a többiekről ne is beszéljünk inkább. Talán még Kukoc érdemel pár szót: mikor kezded azt hinni 1-1 elfogadhatóra sikerült meccse után, hogy te vagy a hülye és ő tényleg épkézláb focista, akkor gyorsan elbasz 2-3 meccset utána de olyan istenesen. Ez van, fikázzatok…

 11. Szerintem a paks nagyon jó taktikát választott ellenünk. Két csatárunkat emberfogással kiiktatták, mert tudták, hogy támadó középpályánk az nincs. Kezdődött a felívelgetés. Nem is tudtunk egy labdát sem elől megtartani. Ezzel el is dőlt a mérkőzés. Mikor lapos passzokkal kezdtünk játszani rögtön feljavultunk.

 12. Bejelentették már???!!! Mikor jelentik már be???!!! XD

 13. “…vállalom a felelősséget…”

  Na, a hülye edzői panelek használata már megy… Ő vállalja… Akkor most lemond, vagy mi a …. van?

 14. 600< komment van, és még nincs itt az olasz :) A tegnapi meccsen nálam Holczer volt a legjobb: - az MB3-as Banó összefejelt valakivel és a földre került, a fejét fogva. A játék ment tovább, elszaladt mindenki, és Holczer pátyolgatta Banót (más kérdés, hogy amikor ezt a 30-as számú csk, a válogatott(!) szabójános meglátta, leüvöltötte Holczer fejét) - 5 perccel a vége előtt, Batik a földön maradt, ekkor szintén Holczer hajolt le hozzá, hogy megnézze mi a szitu (ekkor a 14-es fejes ordítozott a saját kapusával) - Batik ezután kapta az első kamu sárgáját, de hogy miért, azt csak a sárgarigó tudja + Holczer profin viselte, hogy 2-3 szurkertárs kitartóan próbálta leköpni, amikor csak jött vizet inni. Brafó, tapzs. A fehér csapat: Berla: szólni kellene neki, hogy beadásnál nem kell egy lábával a gólvonalon lennie... Banó: szánalmasan lassú, lefelé nézve focizik, így jó, hogy nem lát a pályán. wtf? Cipf: mint egy kislány, őt ki dugja, hogy játszhat? Uzoma: már kezdésnél eldőlt, hogy itt nem támadunk. Milyen abszurd dimenzió az, ahol ő van megbízva a támadásokkal??? Moretti: volt 1 szabadrúgása külsővel, jól kanyarodott... de blokkolták. Egyébként a lecseréléséig eszembe sem jutott, hogy a pályán van... a többi nem lógott ki a nihilből. Kisvárdát nagyon megverjük, és elindulunk felfelé!!!

  1. Minden betűvel egyetértek. Még annyit, ha Véber Gyuri látta volna a srácainkat, akkor nem tudta volna ordítani, hogy “nb2-es futballisták a f.szomat már.”
   😀
   Mert az nb2 szint sincs nagyon meg. Főként az akadémiánk ezen generációjánál. De legalább a hajuk rendben volt…

  2. Remélem legalább olyan jövendő látó vagy, mint amilyen stand upos /”fehér csapat”…/

  1. 😅😅😅
   Bammeg! Csak most ébredtél?! ” Benfentesként ” e vagy maradva két nappal!?
   Nem tudsz te semmit pajti, semmiről! A pénzről sem..
   Ez nem baj, de akkor ne hülyíts itt senkit!

   1. Fél órára feloldom a blokkolásodat, te veréb! Amíg mi craiovaban harcolunk, meg csinálunk egy akciót a hídon, addig te itt hazudolol(gondolom)szokás szerint. Holnap -holnapután után találkozhatunk az akadémian, ha gondolod.

    1. Én ott leszek!
     De hol a pénz bammeg, elárulod?!
     Ugyanis kölcsönbe jött!! 😅

   2. Siess, ketyeg az óra. Erdeklődj mondjuk Hunortól az olasz ügyében, végre sikerült kicselezni, mint a Cipfnek otthon a max a nagymamát, , mielőtt” adod a vagányt”. Dili már nálad meg van, dutyiba meg nem visznek ,mert van papírod. Még 17 perc áll rendelkezésedre.
    Ja, és b+! :-)

  1. (Kezd óriási lenni a szakadék a kommunikáció előadásmódja, és minden egyéb között. Még a kommunikáció tartalma és rendszeressége sem olyan színvonalú, mint ez a video, vagy a mezbemutató volt. A csapat állapotáról és eredményességéről ne is beszéljünk. De reméljük arra is sor kerül előbb utóbb. A fenti például egy komoly lépés ebbe az irányba.)

 15. Neymar ügyében is előjött ez a kölcsön + kötelező opció:
  “Ezek szerint a Barcelona idén nyáron még csak kölcsön venné a brazilt, ám a jövő nyáron kötelező jelleggel meg kellene őt vásárolnia egy, a PSG-vel megállapított összegért cserébe. Ezáltal a Barcelona pénzügyi mozgástérhez jutna, és lenne még egy éve, hogy a megfelelő erőforrásokat beszerezze.”

  https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazolasok/20190806-neymar-kolcsonbe-erkezne-kotelezo-opcios-joggal/

 16. Kölcsön + kötelező opció.
  Az pontosan mit takar? Ha a fradi nem ellenkezik, akkor ki kell csengetni jövő nyáron az árát?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.