Sorsoltak az Európa-ligában

Holcsika és Vécsei Luganója a Dinamo Kijev, a dán Köbenhavn és a svéd Malmö társaságába került. Nekik majd tudunk szurkolni, mert az exújpesti Kecskéssel kiegészülve akár több magyarral is pályára léphetnek, mint a Fradi.

Apropos, a Fradi megkapta újra a nyárról már ismerős Ludogoretset, a korábban egyszer már kiejtett CSZKA Moszkvát és a spanyol Espanyolt. Nem gyenge eresztés.

Amúgy nem a Fradi az egyetlen, aki ismételhet a csoportjában. A CFR Cluj-t (Kolozsvári Vasutast) újra összesorsolták a néhány hete kiejtett Celtickel, valamint hozzácsaptak egy Laziót és egy Rennes-t.

Ja, és ha továbbengedtek volna minket – ahogy azt elvárható lett volna – a Craiova ellen, akkor az AEK kiejtése után mi lennénk a Trabzonspor, és most mehetnénk Baselbe, az orosz Krasznodarhoz és a spanyol Getaféhoz.

“Sorsoltak az Európa-ligában” bejegyzéshez 112 hozzászólás

 1. Csivitelnek a madarak 2 új játékost, akik legkésőbb holnap éjfélig aláírnak. Olyan Vadócz és Bobál félék eljövetele van megjövendölve. Kiváncsian várom mi lesz…

     1. Még jó hogy. Annyi itt a külföldi, hogy lassan a Bevándorlási Hivatal külön kirendeltséget nyit nálunk.

        1. Köszi! Nem tudtam, hogy ilyen egyszerű a TM-n keresztül. Ott vagyunk a toppon.

  1. Nekem a szomszéd öregasszony a Détárit meg a Torghellét mondta :)

  2. Vadócznak örülnék, Bobál “játékát” nem szerettem.

  3. Egyikük az az Ali Chan, aki a jó nevű Ali Daji unokaöccse szomszédjának zabigyereke. Előző idényét a Liberatadores kuparésztvrvő Amerika csapatánál töltötte, ahol gyógykezelésen vett részt.
   A másik kiszemelt Roberto Firmino, akiről azt kell tudni, hogy… Ja azt nem kellene tudnunk, vagyis de… Vagy mégsem, de talán…
   Mindenki nagy lelkesedéssel tekint előre érkeztükre!

  4. Szerintem az egyik Sadjo Haman lesz, a másik meg lehetne Illés Béla. (mondjuk Mracskó Mihállyal is beérném…)

       1. Ezt még nem hallottam.
        De mondom, ma már bármi megtörténhet egyik percről a másikra is, és ennek az ellenkezője úgyszintén! :)

     1. Valahogy nekem ez a Moretti nem jött be, lassú is, meg nem látom rajta a kellő rutint sem, bár egyesek látják rajta, akkor viszont sasszemük lehet. :)
      Sőt amikor 2 hete meccs előtt pár órával ráérősen sétálgatni, nézelődni láttam őt a Városligetben az egész családjával, amint ő éppen egy babakocsit tolt, valahogy még jobban elment tőle a kedvem. :)
      Sannino nem tudom mit látott benne, hogy elhozatta ide magával.

      1. Az, hogy a családdal sétált az nem gond, viszont kurva lassú még az nb1-ben is, nem ütközik..

       1. Hát nem tudom, de nekem úgy tűnt, mint aki csak turistaként nézelődik, és olyan törékenynek is tűnt ott élőben a számomra, mint akit az első nagyobb szél is elfúj.
        Mondjuk az is igaz, hogy aznap végül nem játszott, mert csak kispados volt.

        1. Ha ő így kapcsolódik ki meccs előtt az nem baj, jobb mintha kocsmázna😀

     2. A Moretti vajon miért? Most járt le a próbaidő vagy kihúzta a gyufát valamiért?
      Meg hát a Heffler is: vajon miért?

      1. Kurva lassú az olasz még az nb1-be is, Heffler valszeg Andrea miatt..

      2. Moretti felteszem azért, mert 10 a külföldi limit, és Aliji érkezésével ő volt a leggyengébb láncszem. (Niba-King-Kukoc-Uzoma-Aliji-Ben Hatira-N’Gog-Kulach-Moutari-Lanza – Kamber-Lefkovics-Lovric-Tujvel rendelkezik magyar útlevéllel, így nem számítanak, Mezghrani sérült, így nem kell nevezni), mondjuk én azt vártam, hogy a két balhátvédből megy majd valaki, ha egyszer Aliji is ide jött, de úgy tűnik Morettinek lefőtt a kávé (egyébként helyesen).

        1. Ebben a keretben Hatirára sajnos szükség van, egyébként pont én mondogatom, hogy kell 3 minőségi védő, két minőségi kp. és egy minőségi támadó (de igazi nagybetűs minőségi), akkor mehet innen Hatira is, megérdemelné.

  5. Vadócz tényleg jó lenne, bár nem övé a jövő, de 1-2 évet még segíthetne nekünk, Bobál sajnos nem.

    1. Az lehet, mert a többiek már tényleg nem tudják ezt a szintet (minden tisztelet azért nekik és köszönet), szóval most nem nehéz, csak, ha dobogós csapatot akarunk, akkor a védelembe is minőségi játékosok kellenek, ha Bobál ilyen védő lenne, akkor játszott volna a Paksban is és máshol is.
     Szóval, ha már igazolunk akkor ne olyat aki valamiben egy kicsit jobb, valamiben meg rosszabb, annak sok értelmét nem látom.
     Lanzaval a támadósorunk ugrott egy kategóriát, ilyen kelle kp.ra és a védelembe is, mert különben maradunk az utolsó négyben a bajnokság végére is.

     1. másképp látom…
      milyen volt a bajnokcsapatban ?
      stabil…és közben gólokat lőtt, fejelt.
      aztán volt 1 rossz döntése, megszívta…most messze van a top formájától, de otthon/itthon tuti megtalálná a régi formát.
      persze egyelőre csak megérzés, de remélem lesz rá mód és ok, hogy visszatérjünk erre 1 félév múlva.

      1. Azért ne csak a szépre emlékezzük, ezek mellett komoly hibák, bakik… persze a valós tudás valahol a kettő között azt adom, persze én jobbakat várok, de lehet csak várom…és nem jönnek.

       1. akkor volt gyengébb nálunk, amikor a holland bal futóba tette.
        én vhogy érzem benne a potenciált, hogy belső védőben hosszabb távra megoldás legyen.
        remélem, mindnyájunk örömére.. :)

        1. Jöjjön vagy ne jöjjön azt úgysem mi dönthetjük el, ha jön, akkor legyen igazad, akkor nagyon fogok neki drukkolni.

    2. Bobál már hivatalosan is szabadon igazolható játékos, a Paks nem tart rá igényt, szóval akár már jöhetne is hozzánk. De ugyanígy a kapus Nagy Gergely is, bár már van bőven kapusunk.

    1. Én nevet bár nem,de azt hallottam,hogy középpályás igazolás lesz még és több ember van képben. Én mondjuk csak Vadócznak örülnék igazán,vele bombaerős lenne a középpálya.

 2. Kedves Hanta! A mi esetünkbe azért kicsit sok a ha :D :D Jó értem én na ! :D

 3. Még lebeg a fellebbezésünk az Uefánál. Tehát ha elég sokat várnak a döntéssel és végül (jogosan) kizárják a Craiovát, valamint az összes, águnkon továbbjutó csapatot, akkor végül EL győztesek leszünk.
  Sőt, akárhogy nézem, erkölcsileg ebben a kiírásban tulajdonképpen máris EL győztesek vagyunk és kész.

 4. Az elképzheltő hogy hétvégére az összes jegy elfogyott a vendégbe? Online mindent foglaltnak mutat. Pls help!!!

   1. Nab@sszameg. Köszi szépen az infot.
    Megy vki a hazaiba? Ha igen melyik szektorba?
    Illetve elképzelhető hogy be fognak engedni a vendége hazai jeggyel? Nem szivesen mennék azért a lilák közé.

    1. Biztosan lesznek páran szomszédos szektorokban. A foglaltság alapján a Bundzsák B2 széle kispesti fészeknek tűnik.
     Ha piros pólóban, fekete nadrágban mész, akkor nem lesz gond. :)

     1. Kispesti fészek? Hát nem tudom, ott még szinte minden jegy szabad. Lehet veszek a hazai táborba, aztán persze megyek a vendégbe. Nyilván látni fogják hogy nem ide szól a jegyem, de csak nem zavarnak át hozzájuk Honvéd mezben ;o)

      1. Érdekes próbálkozás, majd írd meg a meccs után, hogy sikerült -e. Ha nem írsz, akkor a blog hősi halottjának tekintünk.

      2. Ne csináld, mert nem fognak beengedni.
       Menj inkább camoflageban a biztonság kedvéért.

    2. Egyszer régen egy újpest drukker haverral ültem be a hazaiba.
     Sasu góljával 1-0-ra nyertünk. A gólnál majdnem lebuktam. Meleg volt. Sokan méregettek gyanakvó tekintettel :D

     1. Én le is buktam akkor, mert a lányommal együtt felugrottunk a gólnál. Nem lehetett megállni, mert gyönyörű lövés volt. Nem esett bántódásunk, de azért valóban meleg volt … jól megnéztek bennünket. :)
      Hú, de rég volt… 2001. májusa.

    3. biztosan nem engednek be a vendégbe hazai jeggyel. ha kinyit a vendégpénztár, próbáld meg ott, ha nem, akkor vegyél a hazaiba.

  1. Eljött a mi idönk.. Alazzuk öket azzal, hogy most mi veszünk a hazaiba :D

  2. Na köszi, akkor ezt kérdeztem én is, de a választ már tudom.. egyik szemem sír, a másik nevet.. CSAK

 5. Morettit kitették a keretből?? :D :D
  Elképesztő fejeltlenség, akkor borítékolható Vadócz érkezése.

  Kikkel is vitatkoztam nyáron, hogy Morettibe ne akarják az új Lanzát látni?? :)

  Ennek ellenére hibának tartom az olasz srác szkippelését, technikailag egyértelműen képzettebbnek tűnt a meccseken a többi középpályásunknál, legalább félévet adni kellett volna neki, hogy utólérhesse magát és összeszedhesse a játékát.
  Vadócz érkezése ellenére én Morettit nem küldeném el, hanem kölcsönadnám pl. Kaposvárra – télre kiderülhet az is, hogy Vadócz mennyit lassult és az olasz is összekaphatja magát.

  Még annyit, hogy óva intettem mindenkit, amikor leigazoltuk MOrettit, hogy túl sokat akarjon látni a srácba… De a helyzet, hogy a videói alapján nekem ez az albán srác Morettihez képest már kifejezetten gyenge játékosnak tűnik, hiába a jónevű klubok.

  1. A külföldi kvóta miatt egy külföldit mindenképp ki kell tenni. Én arra tippelnek, hogy telig marad kereten kívül, és ha összeszedi az eronletet, akkor visszakerül. Ezek szerint ő a leggyengébb külföldi a stáb szerint jelenleg. Én kukettora tippeltem amúgy.

   1. Hefflert is kitették középröl.. esélyes, h vki érkezik oda.. Vadi most bontott szerzödést a rizszabalokkal..

  2. Ez egy kicsit nagyképű…Honnan tudod hogy a Kaposvár szeretné? Oda se biztos hogy beférne :)

  1. Hát én sokat gondolkodom ezen a Bobál gyereken. Szerintem fejben rém gyenge lehet. Bajnokként nem tudot gyökeret verni egy Paksban, amikor elszerződött Csehországba roppan unszimpatikusan nyilatkozott. Szerintem roppant hullámzó volt a teljesítménye a bajnoki évben is bár ezt akkor a korával magyaráztam. Persze jöjjön mert a mi borjúnk, de nálam 2 hónap megfigyelés alatt lesz… :)

   1. Én meg azt mondom, aki mostantól jön az minőség legyen, ne “hátha beválik”, arra már nincs idő, ha nem akarunk kiesni, ilyen mint Bobál nálunk is van vagy 4, minek ötödik.

    1. Ebben egyetértünk, de sajnos szerintem minőséget mi még nem tudunk igazolni. Egy Bobálnak legalább nem kell elmagyarázni a kispestiséget és nem 30+os játékosokat kell felépíteni a nyugdíjas otthonoknak. :)

     1. Biztos, hogy nem kell elmagyarázni neki a Kispestiséget? Az általad is említett nyilatkozat nem erre utal.

      1. Igen, nálam ott elvesztette volna Kispestiség előnyt, sőt nálam el is vesztette.

      2. azért ne vegyünk mérget a komoly sajtótermékek összes hírére…
       tele vannak kattintásvadász hülye ferdítésekkel

       1. Pedig eddig a Paks tarcsiból igazoltunk, lehet ő lesz a következő (mint írtam én nem örülnék, de nem rajtam múlik).

        1. Én azt gondolom, hogy az ilyen Moretti féleségnél mindenképpen Job(b) választás Bobál . :) én a Morettit csak sörben szeretem. :)

       2. Ettől a nyilatkozattól eltekintve is mindenáron menni akart, mert többre vágyott. Most ha visszakullog, akkor szerintem újra bizonyítania kell, mert a távozása után sehol nem bizonyított.

        1. én nem szeretnék meggyőzni senkit… :)
         én bízom benne, hogy jó lesz nálunk, ha egyáltalán itt köt ki.
         az hogy akkor miért akart lépni, 1 más helyzet volt…nem sokan maradtak.

         1. Azért abban kiegyezünk, hogy nem tett jót a pályafutásának, hogy elhagyta a nevelőegyesületét? :)

   2. Az az “unszimpatikus” nyilatkozat nem a Kispest ellen irányult, ebben biztos vagyok. Az is arra utalt, hogy pl a kupadöntőn ott volt a kapu mögötti szektorban, a tábor tetején.

    1. Botka is imádta a tábort, azt mi lett belőle. Én azért mondtam, hogy ha jön kivárok vele kapcsolatban. Mivel sajnos a pályán nem nagy hasznomat venné a csapat. :)

   3. Fura ez a fejben gyenge dolog, bár nem vitatom, inkább csak remélem, hogy összekapja magát. Amikor az ikertesóját sztárolta mindenki a felisúti gólözöne miatt, és ő háttérbe szorult (nyilván a kevésbé csillogó védőposzt miatt, meg súlyos sérülése is volt), még bőven az ifiben, azt mondták az ismerőik, hogy Dávidból lesz válogatott bekk, mert fejben sokkal erősebb. Erre most.. :(

   4. Ha Dávidnak van egy csöpp esze, nem a zetébe megy, hanem hazajön. Tudom, hogy klassz lenne újra a tesóval fociznia, de itt nagyobb esélyel építheti újra magát. Márpedig ha nem teszi, akár végleg kisiklott maradhat a pályafutása. Nekünk talán nem lesz hasznunkra rövid távon, de a (közel)jövő az övé.

  1. Ok, közben megvan, hogy ez valós.. Baszki.. Ha lenne vízió itthon a jövővel kpcsolatban, akkor nem 3 meg 8 esres stadionok épülnének, hanem 20-30 ezres..

   1. kösz, h összeszedted!
    az a kövesdi gól…és ahogy a dilis dankót elküldte gyufáért..:)
    itt a helye!

 6. Moutari válogatott meghívót kapott…mi lesz, ha elkezd focizni..?
  //tudom…többek szerint: csoda :)

  1. Én már a Fradiban felfigyeltem rá, hogy ki ez a srác, aki ennyit robotol és zakatol, és ráadásul egész ügyes is?!
   De mintha ott nem csatárposzton játszott volna, hanem támadó középpályás poszton, vagy rosszul emlékszem?
   Lehet kicsit hátrébb kéne őt vonni, és akkor még eredményesebb lenne a srác, mert csatárként kicsit súlytalannak érzem, már csak a viszonylag alacsony termete miatt is… Szerintetek?

   1. valóban elég jól érkezett a kapu elé a fradis időszakában és jellezően a második hullámban érkezve lőtte a gólokat.
    ez a birkózós helyzet kevésbé fekszik neki.

  2. Labda nélkül egész ügyes! (Bár ez sem teljesen igaz, mert pl. sokat bóklászik lesen.) :)

   1. Ő az afrikai Dr.Jekyll meg a Mr. Hyde is, mert néha borzasztóan ügyetlen egy egyszerű labdavezetés során, néha meg csak kamillázok, hogy miket tud. Nem egyszerű elmenni rajta.

    1. Szerintem amikor csereként áll be, akkor sokkal kedvezőbb a + és- megmozdulások aránya.

 7. Ha esetleg Bobál jön, akkor Kálnoki-Kis megy? Nem kapott túl sok lehetőséget nálunk, egy utolsó esélyt megérdemelt volna.

  1. Ennyiből is látszódott, hogy nem elég jó, más csapatban sem véletlen nem játszott, Bobállal is az a bajom, hogy talán egy kicsit jobb mint Kálnoki-Kis,ha formába kerül, csak nekünk most nem ilyenek kellenek, mert ilyenek vannak nálunk is, ha igazolunk akkor tényleg minőséget kellene (pl egy Morettit minek igazoltunk, és a többit…).

   1. a különbség a 2 között, hogy Bobált láttuk már jól játszani.
    KK-ra ez nem húzható rá.

    1. Nem tudom, legyen igazad… , de az biztos én kategórikusan jobb játékosok igazolását várom, ilyeneknek nem látom értelmét (nyilván Bobál kicsit más azért a kötödés miatt, de ennyi…)

  2. itt tökölt 1 évig, láttuk…aztán a felkészülés során is kapott, több poszton is.
   Utés haver már az érkezésekor röhögött, mikor mutattam neki a hírt…

  3. a Loki elleni meccs óriásplakátjain is ő szerepelt, aztán lehetőséget se kapott. kész röhej.

 8. Nekem a nagy kérdés, hogy Hegedüssel, Temesvarival mi lesz?
  Remélem, az Ajkanal talalnak valami komolyabb csapatot, Hegedüs pl tavaly jo szezon futott az nb2ben.

 9. Bobál simán megérdemel egy újabb esélyt, mégis csak a mi kutyánk kölyke…

 10. Hefflernek megköszönném az itt eltöltött időszakot,mert akárhogy nézzük a szívét mindig kitette a pályára.
  Bobált meg felesleges savazni,a klubot soha nem szidta,váltottam vele korábban pár szót,nagyon korrekt tipusnak tűnt. Az egyébként szerencsétlen nyulatkozatában a körülményeket kritizálta,ha jól emlékszek.

  1. Heffler szépen köszönt el, kevesen tettek így az elmúlt években.
   Respect.
   Minden jót a további pályafutásodhoz!

  1. És Moretti is!
   Andrea, már elmondhatsz mindent, amit eddig nem akartál!

   1. nem biztos, h érdemes belemenni valami sárdobálásba…nem tenne jót egyik félnek sem
    és lehet hogy a blognak sem.
    szvsz.

    1. A Moretti volt az egyetlen játékos,akit az olasz edző kért.Így,hogy elküldték,látszik,hogy az edzőnek is lefőtt a kávé.

     1. jó lenne tudni h mi folyik a háttérben…
      én igazából azt sem látom tisztán, hogy mire lenne képes Lütyő a tuti keretünkkel.
      legalábbis nem látom, hogy mennyi az ő sara az eddigi xarból…

     2. Nem vagyok biztos benne, hogy tényleg ő kérte (esetleg úgy, hogy volt egy még szarabb és a kettőből választhatott), mert 20 perc alatt látszott rajta, hogy kb NB2-es színvonal (még lehet oda is kevés), ezt biztos vagyok benne, hogy az olasz edző is látta, nem is rakta többet a csapatba.

  2. reméljük ez utóbbi(Moretti távozása) azt jelenti, hogy tényleg 1 minőségi igazolás érkezik a középpályára!
   az persze más kérdés, h mi a faxnak lett leigazolva ez a lötyögős nyugger…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.