Osztályozókönyv az angyalföldi Újpestre

Újpest – Bp. Honvéd 2-3

 • Tujvel első meccse a Honvédban,
 • Kesztyűs első gólpassza a Honvédban,
 • Lanzafame első öngólja a Honvédban,
 • Gazdag először szerzett két kanadai pontot egy bajnokin;
 • King a harmadik jobboldali szélsőhátvédünk, aki hónapokra kidőlt az elmúlt pár hétben; (a sérülés előtt pár órával jelentettük be, hogy Hefflerrel szerződést bontottunk. remek ütemérzék.)
 • a saját nevelés/légiós játékpercek aránya öt forduló után: 18,4% – 49,1% (utóbbi nem tartalmazza Kambert, Lovricot és Tujvelt)
 • július 11. óta először nyertünk meccset; (akkor is épp a Fáyban sikerült, a Zalgiris ellen.)
 • gólvideók egyelőre az m4sport Facebook-oldalán, vagy kigyűjtve itt.
 • meccsképek pedig a Honvédnál.

Délután négykor egyébként Honvéd-Kecskemét (NB III.) Csepelen, ha valaki arra járna.

címlapkép: 1909foto

“Osztályozókönyv az angyalföldi Újpestre” bejegyzéshez 236 hozzászólás

 1. Nem láttam a meccset, csak az összefoglalókat (meg részleteket az M4sport-on). Persze mindenki örül a győzelemnek (én is), de:
  ismét két bekapott gól. Az elsőt olyan simán benyomták, mintha csak edzésen csinálták volna védelem nélkül. Előtte Uzoma a pálya közepén ábrándozott (hol volt a védekező középpályás?), persze a helyére kirakott (átlépett) labdát rakétával sem érhette volna utol. Olyan egyedül volt jobboldalon a lila gyerek, hogy háromszor is megnézhette hova futhat Feczesin. Be is fejelte simán Kambi és Batik között, Kambi fel sem ugrott annyira rossz helyre futott.

  Lanza öngólját lehetne pechnek is mondani, de rúghattak volna helyette párat, ha Tujvel nem olyan jó, mint amilyen. (jó/kiváló igazolás volt!!!!)
  Van két hét, hogy a védelmet összeszedje Sannino, mert ez így nem tartható, qrva gyenge! Rendszeresen hátrányból kell focizni, nincs összhang a középpálya és a belső védők között, a bal futó (majd King kiesése után) a jobb futó (Uzoma) pozícióján is a kalandozások korát éljük. Hiába lövünk mérkőzésenként átlag csaknem két gólt, ez így siralmas eredményhez vezethet csak.

  1. “Rughattak volna még párat, ha Tujvel nem olyan jó” szerintem ezért van a kapus. Neked gondolom mindig félig üres a pohár és nem félig teli.

   1. Volt kapusunk az előző meccseken is, ezt ne feledd el. De ha szerinted ez a védekező produktum jó, akkor legyen úgy.

    1. Szerintem nem várható el egy csapattól sem, hogy úgy védekezzen, hogy az ellenfélnek ne legyen helyzete, ne lőjjön kapura. Nálunk az volt a gond, hogy a Várda és a Debrecen ellen majdnem minden lövésből gólt kaptunk. Erre írtam, hogy volt kapusunk legutóbb. Úgy látom, hogy ahogy kezd a csapat összerázódni, úgy lesz egyre hatékonyabb a védekezésünk is.

     1. Nyilván nem lehet megúszni anélkül, hogy az ellenfélnek ne legyen helyzete (főleg egy rangadón). Az előző meccseken nagyon tiszta helyzetekből (nagy helyezkedési hibák után) lőhettek az ellenfelek, és hát a kapusok közötti különbség meglátszódott. Egyetértek, az EL meccseken, és az első három NBI-es meccsen is a játék az még vendég sem volt (a dió ellen is csak az utolsó öt perc volt valami), a Debrecen és most a Dózsa ellen viszont kifejezetten tudatos játékot (gyors passzok, kiváló oldalváltások, és hosszú indítások /nem tévesztendő össze a lilák elleni II. félidőben sokszor előforduló minden mindegy csak el a kaputól bikázásokkal/) véltem felfedezni, és ha ez tartós, akkor az Sannino-t és a stábját dicséri.

  2. Ja, Kesztyűs előre is jól játszott, a mondhatni már megszokott nagyon kemény robotolásán kívül. (Úgy tűnik, hogy ő is jó igazolás volt!)

  3. Nézd vissza a meccset, akkor tudsz igazán hiteles képet alkotni.

   1. Attól tartok, hogy a védekező munkánk és annak eredménye nem fog attól változni, ha teljes(!) egészében megnézem akár háromszor is a lilák elleni meccset.
    Egyébként ugyanezt (védekezés /védelem-középpálya összhangjának hiánya/ nem kielégítő volta) kifogásoltam az előző meccsek után is (visszanézhető). Most szerencsénk volt, mert a lilák védelme is szar volt. Egyébként a támadójátéknak volt (kifejezetten jó) fazonja (a Debrecen ellen is!), King kiesése viszont nagyon visszadobta ezt az összhangot, és a játék eredményességét. (King megfelelő ritmusban fel mer futni üresen és vissza is ér, ha kell! Sem Uzoma, sem Kukoc, de még Meza sem tudja ezt így!) Vissza fog esni így a játékunk, ez a kényszer Uzoma-Kukoc duó futó pozícióban akadály lesz. Piszokul nincs szerencsénk a sérülések miatt.

    BH behozataláról már ne is beszéljünk. Se védekezés, se indítások, se futás a területek lezárásához, szóval teljesen érthetetlen. Nem is értem, hogy miért pont őt cserélte be Sannino, mi a túrót lát benne.

    1. Na ja, tavasszal,meg múlt öösszel olyan nagy öszhang volt a védelmemben.

  4. Persze, sok a két gól, de ha abból indukok ki, hogy a Debrecen és az Újpest ellen is az ellenfelünk fölé tudtunk nőni játékban, és a két mérkőzésen 5 gólt rúgtunk, az nagyon biztató számomra.
   Valóban a védekezésen van még mit javítani, de talán AliG ebben segítség lesz.

   1. Igen, csak le ne sérüljön AliG is, mert valami ilyen vírus pusztít most a csapatnál.

 2. Nehéz eldönteni, hogy Mezghrani, vagy Ikenne-King-e a jobb? Mezghrani nagyon technikás, de mintha King néha jobban átlátná a játékot. Fél év kihagyás után is azonnal be tudott szállni és egyre jobb volt a teljesítménye..

  Mindkét oldalon lenne két ilyen játékosunk, baloldalon és jobbon is, nagyon erős csapatunk lenne… Ehelyett egy sincs.. :( :(

  1. Szerintem összességében sokkal jobb Mezga, mondom ezt úgy, hogy Kinget is nagyon kedvelem.

 3. A volt fradis somalia most lett szabad én neki jobban örülnék mint spirovszkinak

  1. Spirovszki jobban elérhető sztem,ráadásul a fradi hónapok óta tárgyal Somáliával(vszeg le is igazolják).
   Spirovszki is nagyon jó,de Vadócznak örülnék igazán.

   1. Vadócz jelenleg még egy sri-lankai és egy mianmari ajánlat között hezitál, de lehet, hogy végül a pakisztánit fogadja el…😁

    1. Szerintem szerepet játszik majd a döntésében, hogy honnan tud előbb hazaérni, ha segítségre szorulnánk. :)

 4. részben off… asszem Hanta sorolta a legújabb bénázások közé, hogy Heffert elküldték. (+talán kommentben is előjött) és most itt állunk jobb védő nélkül King kiesése után.
  azért a King jobb futó/védőjátéka nehezen hasonlítható Heffler statikusabb jobb védős játékához, szerintem.
  Kulacsban inkább látnék erre min. 1 próba lehetőségét.

  1. Most lehet lavinát indítok el, de miért sírunk most Heffler után? Kovács Nikó sztem megoldja a szitut. Illetve én is egyet értenék Kulach – aki még cseréknek sem volt nevezve, miért? – kipróbálásával King helyén. Niba szerintetek felépül? Neki csak húzódása van?
   Szendreit pedig játszatni kell, Hatira kárára.

   1. Kovács Nikó rendszeresen árnyékra futott (mint Zrínyi kirontott teljes sebességgel az ellenfélre, az meg csak elpöccintette mellette a labdát és huss. Még szerencse, hogy Batik mindig ki tudta segíteni!!! Uzoma és Kukoc védekező teljesítményétől is mérföldekre van (az előrejátékról már ne is beszéljünk), nemhogy pl. King, Meza vagy Heffler produktumától. Ez a realitás sajnos. OK fiatal, meg a mi kutyánk kölke, meg minden, de nagyon sokat kellene fejlődnie, hogy eredményesen bevethető legyen. Sajnos még nem NBI-es szint.

    1. Azért ne told már túl… Kukac védekező teljesítménye :D
     A kanyaritásban király, amúgy fogalmatlan az egészhez, 1 vicces csávó és kb ennyi.

     1. Jó-jó, de azért te is túltolod egy kicsit. Tény, hogy Holender balfutó teljesítményét távcsővel sem látja, de az előrejátéka tűrhető, és jobb napokon hátraér néhányszor. De láthatjuk, hogy Uzoma sem produkál összességében sokkal jobbat (nem könnyű az a poszt!).
      Egyébként tényleg jó fejnek látszik, és nem beszari, ha gáz van a pályán!

    1. Akkor ezek szerint kétlábas (és egyáltalán nem kétballlábas!!!):

     1. igen, elméletileg technikás, gyors és jól lő mind2 lábbal.
      jó lenne már látni belőle valamit…
      szerintem az adottságai megvannak, hogy bejátssza a jobb oldalt, akár Nikóval felváltva, mert egyik sincs még topon fizikálisan.

      1. Ő nem jobbfutó, arra a posztra szerintem alkalmatlan.
       Vagy befejező csatár, vagy inkább visszavont.

         1. Nem lehet akárkit átépíteni bármilyen posztra.. Kulacs magyar szinten egy jó játékos, inkább a taktikát építsük át szépen úgy, hogy Kulacs és Lanza egyszerre játszhasson..

          Én írtam már, hogy karácsonyfa – alakzatban tudnának együtt is játszani.

          1. Tréfanak szántam, bár rakhattam volna mosolyt a végére, az kétségtelen.

       1. Ha a másik oldalon Tonci mester játszhat balvédőt, akkor azt gondolom, hogy Kulacs Laci is felnőhet a feladathoz jobboldalt. Persze elsősorban most már Nikora kellene alapozni, Kulacs nálam B opció.

  2. Ez a hefflerezés is a teljesen feleslegesen gerjesztett műbalhék egyike. Tavaly 10 kommentből 9 Hefflert ekézte, hogy mit keres itt egy ilyen képességü játékos, és miért vele rúgatja Supka a bárhonnan megítélt szabadrúgást, amikor teljesen veszélytelenek a lövései. Most meg kiderül róla, hogy 30 éve nem volt ilyem nélkülözhetetlen játékosunk…

   1. No, ebben egyet értünk. King pótlására semmiképpen nem alkalmas, azon a poszton biztosan nem vált be. Oda a keretből legalább 3-4 játékos használhatóbb. + Az “Andrea szivárogtatás” után már ez sem számítana…

   2. Pontosan!Nem kár érte.
    De a sok szemellenzős ember a Gyuri bácsiban és a szerncses Attilában is a megmentőt, a szuper embert látja.
    Ez van…..

    1. Egy másik csoport szemellenzős pedig, akármilyen kritika érkezik a jelen állapotokra, rögvest Hemy- és Supka imádatot harsogva torkollja le a kritikusokat, miközben március előtt ők kritizáltak szénné szakmányban minden vezetési vagy szakmai lépést. Jó lenne ezen a szekértábor logikán túllépni. Attól, hogy az előző érában volt egy csomó gáz dolog (meg jók is), attól a mostani nem automatikusan kánaán (és nem teljesen vállalhatatlan sem, nyilván).

     1. Bion bion!
      És akkor még a stílusról nem is beszéltünk!
      A “takarodjon “; ” a vén b.zi “; a ” szarrágó “; stb-stb. jelzőket, a jelenlegi vezetést / is, és ha kellett az Öreget is / kritizálók között nemigazán vélem felfedezni!
      Ha ez jelent valamit, akkor talán említésre sem méltó az ők kritikájuk?! ;)

     2. Radics Peti “konzolosok vs pc-sek” videóját juttatja eszembe néhány párbeszéd.
      metalcom-osok vs. bonbonhemingway-esek. :D

      1. Ezért volt felesleges előjönni ezzel a “hasonlítsuk csak össze az előző érát a maival” (13 évet 4 hónappal), hogy verifikáljuk a prekoncepciónkat. Gyerekes türelmetlenség… :)

    2. Hát bizony, az a helyzet, hogy Supka tényleg megmentő volt, mert olyan gyenge jàtékoskerettel, ami a keze alatt volt, 4. helyet elérni, óriási bravúr. Én akkor is az
     egyik legjobb magyar edzőnek tartom, ha nem minden húzását értettem. Nem tőlem származik a “Supkànak bizony mennie kell”… :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.