Osztályozókönyv az angyalföldi Újpestre

Újpest – Bp. Honvéd 2-3

 • Tujvel első meccse a Honvédban,
 • Kesztyűs első gólpassza a Honvédban,
 • Lanzafame első öngólja a Honvédban,
 • Gazdag először szerzett két kanadai pontot egy bajnokin;
 • King a harmadik jobboldali szélsőhátvédünk, aki hónapokra kidőlt az elmúlt pár hétben; (a sérülés előtt pár órával jelentettük be, hogy Hefflerrel szerződést bontottunk. remek ütemérzék.)
 • a saját nevelés/légiós játékpercek aránya öt forduló után: 18,4% – 49,1% (utóbbi nem tartalmazza Kambert, Lovricot és Tujvelt)
 • július 11. óta először nyertünk meccset; (akkor is épp a Fáyban sikerült, a Zalgiris ellen.)
 • gólvideók egyelőre az m4sport Facebook-oldalán, vagy kigyűjtve itt.
 • meccsképek pedig a Honvédnál.

Délután négykor egyébként Honvéd-Kecskemét (NB III.) Csepelen, ha valaki arra járna.

címlapkép: 1909foto

“Osztályozókönyv az angyalföldi Újpestre” bejegyzéshez 230 hozzászólás

 1. Nehéz eldönteni, hogy Mezghrani, vagy Ikenne-King-e a jobb? Mezghrani nagyon technikás, de mintha King néha jobban átlátná a játékot. Fél év kihagyás után is azonnal be tudott szállni és egyre jobb volt a teljesítménye..

  Mindkét oldalon lenne két ilyen játékosunk, baloldalon és jobbon is, nagyon erős csapatunk lenne… Ehelyett egy sincs.. :( :(

  1. Szerintem összességében sokkal jobb Mezga, mondom ezt úgy, hogy Kinget is nagyon kedvelem.

 2. A volt fradis somalia most lett szabad én neki jobban örülnék mint spirovszkinak

  1. Spirovszki jobban elérhető sztem,ráadásul a fradi hónapok óta tárgyal Somáliával(vszeg le is igazolják).
   Spirovszki is nagyon jó,de Vadócznak örülnék igazán.

   1. Vadócz jelenleg még egy sri-lankai és egy mianmari ajánlat között hezitál, de lehet, hogy végül a pakisztánit fogadja el…😁

    1. Szerintem szerepet játszik majd a döntésében, hogy honnan tud előbb hazaérni, ha segítségre szorulnánk. :)

 3. részben off… asszem Hanta sorolta a legújabb bénázások közé, hogy Heffert elküldték. (+talán kommentben is előjött) és most itt állunk jobb védő nélkül King kiesése után.
  azért a King jobb futó/védőjátéka nehezen hasonlítható Heffler statikusabb jobb védős játékához, szerintem.
  Kulacsban inkább látnék erre min. 1 próba lehetőségét.

  1. Most lehet lavinát indítok el, de miért sírunk most Heffler után? Kovács Nikó sztem megoldja a szitut. Illetve én is egyet értenék Kulach – aki még cseréknek sem volt nevezve, miért? – kipróbálásával King helyén. Niba szerintetek felépül? Neki csak húzódása van?
   Szendreit pedig játszatni kell, Hatira kárára.

   1. Kovács Nikó rendszeresen árnyékra futott (mint Zrínyi kirontott teljes sebességgel az ellenfélre, az meg csak elpöccintette mellette a labdát és huss. Még szerencse, hogy Batik mindig ki tudta segíteni!!! Uzoma és Kukoc védekező teljesítményétől is mérföldekre van (az előrejátékról már ne is beszéljünk), nemhogy pl. King, Meza vagy Heffler produktumától. Ez a realitás sajnos. OK fiatal, meg a mi kutyánk kölke, meg minden, de nagyon sokat kellene fejlődnie, hogy eredményesen bevethető legyen. Sajnos még nem NBI-es szint.

    1. Azért ne told már túl… Kukac védekező teljesítménye :D
     A kanyaritásban király, amúgy fogalmatlan az egészhez, 1 vicces csávó és kb ennyi.

     1. Jó-jó, de azért te is túltolod egy kicsit. Tény, hogy Holender balfutó teljesítményét távcsővel sem látja, de az előrejátéka tűrhető, és jobb napokon hátraér néhányszor. De láthatjuk, hogy Uzoma sem produkál összességében sokkal jobbat (nem könnyű az a poszt!).
      Egyébként tényleg jó fejnek látszik, és nem beszari, ha gáz van a pályán!

    1. Akkor ezek szerint kétlábas (és egyáltalán nem kétballlábas!!!):

     1. igen, elméletileg technikás, gyors és jól lő mind2 lábbal.
      jó lenne már látni belőle valamit…
      szerintem az adottságai megvannak, hogy bejátssza a jobb oldalt, akár Nikóval felváltva, mert egyik sincs még topon fizikálisan.

      1. Ő nem jobbfutó, arra a posztra szerintem alkalmatlan.
       Vagy befejező csatár, vagy inkább visszavont.

         1. Nem lehet akárkit átépíteni bármilyen posztra.. Kulacs magyar szinten egy jó játékos, inkább a taktikát építsük át szépen úgy, hogy Kulacs és Lanza egyszerre játszhasson..

          Én írtam már, hogy karácsonyfa – alakzatban tudnának együtt is játszani.

          1. Tréfanak szántam, bár rakhattam volna mosolyt a végére, az kétségtelen.

       1. Ha a másik oldalon Tonci mester játszhat balvédőt, akkor azt gondolom, hogy Kulacs Laci is felnőhet a feladathoz jobboldalt. Persze elsősorban most már Nikora kellene alapozni, Kulacs nálam B opció.

  2. Ez a hefflerezés is a teljesen feleslegesen gerjesztett műbalhék egyike. Tavaly 10 kommentből 9 Hefflert ekézte, hogy mit keres itt egy ilyen képességü játékos, és miért vele rúgatja Supka a bárhonnan megítélt szabadrúgást, amikor teljesen veszélytelenek a lövései. Most meg kiderül róla, hogy 30 éve nem volt ilyem nélkülözhetetlen játékosunk…

   1. No, ebben egyet értünk. King pótlására semmiképpen nem alkalmas, azon a poszton biztosan nem vált be. Oda a keretből legalább 3-4 játékos használhatóbb. + Az “Andrea szivárogtatás” után már ez sem számítana…

   2. Pontosan!Nem kár érte.
    De a sok szemellenzős ember a Gyuri bácsiban és a szerncses Attilában is a megmentőt, a szuper embert látja.
    Ez van…..

    1. Egy másik csoport szemellenzős pedig, akármilyen kritika érkezik a jelen állapotokra, rögvest Hemy- és Supka imádatot harsogva torkollja le a kritikusokat, miközben március előtt ők kritizáltak szénné szakmányban minden vezetési vagy szakmai lépést. Jó lenne ezen a szekértábor logikán túllépni. Attól, hogy az előző érában volt egy csomó gáz dolog (meg jók is), attól a mostani nem automatikusan kánaán (és nem teljesen vállalhatatlan sem, nyilván).

     1. Bion bion!
      És akkor még a stílusról nem is beszéltünk!
      A “takarodjon “; ” a vén b.zi “; a ” szarrágó “; stb-stb. jelzőket, a jelenlegi vezetést / is, és ha kellett az Öreget is / kritizálók között nemigazán vélem felfedezni!
      Ha ez jelent valamit, akkor talán említésre sem méltó az ők kritikájuk?! ;)

     2. Radics Peti “konzolosok vs pc-sek” videóját juttatja eszembe néhány párbeszéd.
      metalcom-osok vs. bonbonhemingway-esek. :D

      1. Ezért volt felesleges előjönni ezzel a “hasonlítsuk csak össze az előző érát a maival” (13 évet 4 hónappal), hogy verifikáljuk a prekoncepciónkat. Gyerekes türelmetlenség… :)

    2. Hát bizony, az a helyzet, hogy Supka tényleg megmentő volt, mert olyan gyenge jàtékoskerettel, ami a keze alatt volt, 4. helyet elérni, óriási bravúr. Én akkor is az
     egyik legjobb magyar edzőnek tartom, ha nem minden húzását értettem. Nem tőlem származik a “Supkànak bizony mennie kell”… :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.