Drónfelvételek az épülő Bozsikról #5

Legutóbb akkor jelentkeztünk, amikor még a földmunkáknál tartottak. Azóta kinőtt egy betoncsontváz a földből.

Egy ideje nem jelentkeztünk Barla csodálatos drónképeivel és videóival az épülő Bozsikról, mert belefutottunk némi engedélyeztetési mizériába, és csak most sikerült megnyugtatóan rendezni a dolgokat.

Ha minden jól megy, akkor mostantól újra lesznek rendszeresen, vagy rendszertelenül, de mindenképp légifelvételek, amik eleve csodálatosak, mert ellátni egészen a budai hegyekig, sőt, a Rákosizé mögötti dombság is szépen kirajzolódik rajtuk. Budapest, Budapest, te csodás.

És most jöjjenek a legújabb képek. (A nagyméretű képek (1-1,5Mb) kattintásra új ablakban és teljes méretben nyílnak meg.)

Egyelőre a patkóalakú váz még a régi Üllői úti stadionra hajaz. Balra jól látszik, hogy milyen jól áll a kanyar új helye, valamint a kép alján a vendégszurkolók aluljárója, ahová egy vasúti felüljárón keresztül juthatnak majd el.
Darubalett és a Havanna naplementében. London, Modern Art Museum, kikiáltási ár: 120000 euró.
Innen olyan kicsinek tűnik. Biztos el fogunk férni a teknősben?
Kispesti és kőbányai panelek, kertváros, amíg a szem ellát, gyártelepek – ebbe a közegbe remekül illeszkedik majd egy hipermodern stadion.

A korábbi felvételeket itt találod.

A képek és videók érvényes légtérhasználati engedély birtokában (Nyt. szám: 6234-144/2019) készültek, és az MNSK (Nemzeti Sportközpontok) hozzájárulásával kerültek publikálásra. A felvételeket Barla készítette, köszönjük meg neki!

“Drónfelvételek az épülő Bozsikról #5” bejegyzéshez 184 hozzászólás

 1. Lássuk be, hogy nálunk (feltehetőleg) az edzői tevékenység (beleértve a fiatokkal foglalkozóakat) is pontosan olyan kontraszelektált, mint a gazdaság egésze. Emlékezzünk csak Boti nyilatkozataira, aki azt mondta, hogy az USA-ban tanulta meg hogyan helyezkedjen, hogyan ossza be az erejét, hogyan adjon ritmust a játéknak, …stb, mindez úgy, hogy Rossira nem lehetne/lehetett azt mondani, hogy rossz/képzetlen edző lenne.
  Nem gondolom, hogy ez alapvetően a pénzhiány miatt lenne. Az edzők alulképzettek, nincs megfelelő edzőképzés, és a csapatok “tulajdonosai” nem érdekeltek a fiatalokkal való foglalkozásban, nem fontos számukra az utánpótlás kinevelése.
  Az MLSZ sem képes megfelelő hosszútávú stratégiát kialakítani, és fenntartani erre a feladatra. Az egész jelenlegi struktúra az azonnali eredmények elérésére van kialakítva, és lényegében megszűnt a háttér, a tömegsport, nincsenek iskolai bajnokságok, az iskolai testnevelés egy rakás szart ér a kötelező tornaórák ellenére (tornaterem és tornatanár hiány miatt sétálóórákat(!!!) tartanak a gyerekeknek), …stb.
  Hofi után szabadon:
  – Tud úszni?
  – Nem.
  – És ha elrendelem?

  1. Elvárjuk, hogy minden legyen, csak tenni ne kelljen érte semmit, mert kell az idő a panaszkodásra. Ez van itt nálunk, és nem neked szól.

   1. “Meleg a sör, de nekünk így is jó” – énekelte valamikor Zorán.
    Most már nem meleg, hanem forró.
    Ha fociban megnézzük pl. a 80-as évek (nemzetközi) eredményességét, akkor messze jobb volt, mint a jelenlegi. A 60-as, 70-es évek meg kifejezetten csodának számít a jelenlegihez képest. Pedig eltelt 30 év amikor (elvileg) semmi sem akadályozta a fejlődését. A struktúra sem változott, mert államilag (minisztériumok, vállalatok) fenntartott csapatok helyett többségében állami pénzből, kamu tulajdonosok által üzemeltetett csapatok vannak most. Csak a nézők fogytak el a meccsekről ami részben érthető, hisz a BL meg az EL meccseken zömében valóban profi színvonalú foci látható, viszont a jegyár és a jellemző jövedelmi viszonyok miatt nem vált családi programmá egy hétvégi focimeccs megnézése (magyarán nem csak az utánpótlás-neveléssel van baj).

  2. Ez most komoly?! Boti azt mondta?! Meg emlékezzünk?!Mire?! Bármilyen amerikai “szákkör”csapatnak gondot okozna a mennyeiben az első 5-ben végezni, b+!Épületes baromságaidról vagy híres, de ez már latabár szint. Boti nyilatkozta… Istenem!!!

   1. Akkor még nem is olyan gáz ahol tart a srác!
    Mikor majd a te szintedet súrolja, na akkor lesz nagy a baj!
    Igaz, ettől én nem tartok! Ő rendben van fejben… 😉

   2. Neked Latabár fóbiád lehet. Ja, és szelektív a memóriád. Te dolgod!

 2. Csak annyit a lentiekhez, ha az állam csengeti a stadion építkezéseket, akkor Karácsonynak mi a problémája? Meg akarja mondani, hogy a kormány mire költsön? Szereptévesztés.
  Akinek CT kell vegyen magának.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.